" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

ΝΤΡΟΠΗ: Παρέλαση αλα-τούρκα με... χιτζάμπ! στην ημέρα εορτασμού απελευθέρωσης της Ξάνθης. Ορθόδοξοι Έλληνες, Ή θα ξεσηκωθείτε ή θα αφανιστείτε. Η επιλογή είναι δική σας.

Σχόλιο:
Θλιβερές οι εικόνες. 
Όσο οι νεοέλληνες "ραγιάδες" της Θράκης θα κοιμούνται, τόσο τα πρακτοράκια του τουρκικού προξενείου θα ξεσαλώνουν και θα προβαίνουν σε νέες προκλήσεις. 
Ορθόδοξοι Έλληνες, Ή θα ξεσηκωθείτε ή θα αφανιστείτε. Η επιλογή είναι δική σας.


ΥΓ. Όσο για αυτό που σχολιάζει για την παρουσία ή μη, "μουφτήδων" την ημέρα του αγιασμού, θυμίζουμε ότι 
1) επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία. Όχι το Ισλάμ. γι αυτό προσκαλούνται ιερείς και όχι ιμάμηδες.
2) Η συμμετοχή ορθοδόξων σε συμπροσευχή με άλλα θρησκεύματα (ή άλλα δόγματα=αιρέσεις) τιμωρείται με αφορισμό (για τους λαϊκούς) ή με καθαίρεση (για τους ιερωμένους).
Συνεπώς (πέρα από όσα αίσχη τελεί ο οικουμενιστής μητροπολίτης Σύρου στην περιφέρεια του), συμπροσευχές ορθοδόξων και αιρετικών ΔΕΝ επιτρέπονται από τους Ιερούς Κανόνες, ούτε στα σχολεία ούτε στις εκκλησίες.

Ακολουθεί η θλιβερή είδηση με τον σχολιασμό της.
Ελληνορθόδοξη Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"


Παρέλαση αλα-τούρκα στην Ξάνθη με... χιτζάμπ!
Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής 

Το γεγονός αποτελεί όνειδος για την Ελλάδα και την Θράκη. 
Στην ημέρα εορτασμού απελευθέρωσης της Ξάνθης από την (πρώτη) Βουλγαρική κατοχή (1919)
και στην μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που γίνεται τιμώντας την ημέρα αυτή, οι μαθήτριες από το ιδιωτικό μειονοτικό Γυμνάσιο - Λύκειο παρέλασαν με χιτζάμπ (μαντήλα που καλύπτει το κεφάλι και τους ώμους της γυναίκας) προκαλώντας "θόρυβο" και πολλές συζητήσεις, αφού οι τοπικοί παράγοντες δήλωναν άγνοια για την συγκεκριμένη ενδυμασία που επέλεξε να παρελάσει το συγκεκριμένο ιδιωτικό μειονοτικό εκπαιδευτήριο, το οποίο πήρε άδεια και προχωρά με πολύ γοργούς ρυθμούς στην ανέγερση δεύτερου οικήματος το οποίο θα λειτουργήσει επίσης ως ιδιωτικό εκπαιδευτήριο μόνο για μουσουλμάνους μαθητές).


Το ντύσιμο των μαθητών λογικά κατατίθεται και εγκρίνεται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (έδρα Κομοτηνή, με στέλεχος των ΑΝΕΛ στη θέση του γ.γ.). Φυσικά και γνώριζε και ενέκρινεο συγκεκριμένοςτο συγκεκριμένο ντύσιμο, το οποιο ΔΕΝ προσιδεάζει στα πρότυπα της Ελλάδας, αλλά σε αυτά της Τουρκίας.
Ας απολογηθούν, λοιπόν, οι ΑΝΕΛ, που κρατάνε τις κόκκινες(ή ροζ;) εθνικές γραμμές.


Επίσης, στην παρέλαση, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, υπάρχει ανομοιομορφία μεταξύ των μαθητριών, τόσο στην ποιότητα υφάσματος, στο χρώμα και τα γενικά χαρακτηριστικά (ύψος και τύπος φούστας) στο ντύσιμο χαρακτηριστικών, το οποίο είναι βέβαιο πως δεν συνάδει με την κατατεθείσα πρόταση του σχολείου προς την διευθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με έδρα την Κομοτηνή (ν. Ροδόπης).


Επίσης, το κάλυμμα του κεφαλιού δεν είναι καν μαντήλα, αλλά χιτζάμπ, ειδική κάλυψη της γυναικείας κεφαλής, όπως ακριβώς συνηθίζεται στις ισλαμικές χώρες.Να συμπεράνουμε ότι η Ελλάδα έγινε ή γίνεται Ισλαμική χώρα; Ή, μήπως, να συμπεράνουμε ότι η Θράκη παραδίδεται στο
Ισλάμ, τη Σαρία και τις επιθυμίες του Ερντογάν;


Τώρα, αν το τοπικό παράρτημα δεν είχε την πληροφορία, τότε δεν έχει πρόσβαση σε ελληνικές κρατικές υπηρεσίες. Και αυτό από μόνο του έχει να πει πολλά. Πάρα πολλά για τις σχέσεις της Πολιτείας και των εγκάθετων κυβερνητικών κομματόσκυλων με τις ίδιες τις υπηρεσίες (στην περίπτωση αυτή, λίαν ευαίσθητες) του Κράτους.
Κάποιοι πρέπει να απολογηθούν, και να αποκαλύψουν το τι πραγματικά συμβαίνει στην Ξάνθη και τη Θράκη. Ποιοί είναι άραγε αυτοί που επιτρέπουν να συμβαίνουν τέτοιου είδους περιστατικά, αλλά και άλλα, τα οποία δεν γίνονται ευρέως γνωστά και δεν τυγχάνουν της πρέπουσας δημοσιότητας;
Γιατί, αν οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν πρόσβαση και δεν ενημερώνονται από τους πολιτικούς (και τους τοπικούς τους εντεταλμένους), τότε κάτι πραγματικά πολύ άσχημο συμβαίνει και κάτι πολύ χειρότερο αναμένεται να συμβεί... Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε πως ο νόμος 3649/2008 υποχρεώνει όλες τις αρχές και υπηρεσίες να συνεργάζονται με την ΕΥΠ, όταν τους ζητηθεί. Το χρησιμοποιούν οι αρμόδιοι υπάλληλοι των σχετικών υπηρεσιών για να κάνουν τη δουλειά τους ώστε να προστατεύουν το Έθνος...; Η μήπως άδικα τα γράφανε οι Ειδικοί της Επιτροπής Σύνταξης του Νόμου και τα ψήφιζε η Βουλή επί κυβέρνησης Κ. Καραμανλή και διοικήσεως Ι. Κοραντή...;
Η χειρότερη πλευρά του θέματος είναι εάν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες γνώριζαν και δεν έπραξαν ή δεν τους επετράπει να πράξουν όσα έπρεπε για να μην γίνει αυτή η αλά-τούρκα παρέλαση.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην πρώτη ημέρα έναρξης λειτουργίας των σχολείων, σε ΚΑΝΕΝΑ σχολείο (ούτε στα δημόσια ούτε καν στα μειονοτικά) δεν παρέστη και κάποιος ιμάμης, για να διαβάσει κάποια ευχή για τους μαθητές. Την ευθύνη γι αυτή την παρουσία την έχουν οι Μουφτείες, οι οποίες όμως αποδεικνύουν με την απουσία των ιμάμηδων πως ποσώς ενδιαφέρονται για το Ισλάμ. Αν ήταν όμως να έρθει κάποιος τούρκος πολιτικός στο σχολείο τους ή στην Θράκη, ενδεχομενως να έκαναν παράσταση ζητώντας αργία στα σχολεία, για να τιμηθεί ο εξέχων επισκέπτης από τη "μητέρα πατρίδα".


Κάποιοι, καλό θα είναι επιτέλους να μιλήσουν και κάποιοι άλλοι καλό είναι να αρχίσουν να... ψάχνονται... Γιατί, μια παρέλαση αλα-τούρκα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Εκτός και εάν είναι ένας επιπρόσθετος (τεχνηέντως) λόγος, για να σταματήσουν οι παρελάσεις εθνικών επετείων...
* Η λέξη χιτζάμπ είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται για το σεμνό μουσουλμανικό φόρεμα ο οποίος εφαρμόζεται και στα μαντήλια που καλύπτουν τα μαλλιά. Καλύπτει το κεφάλι και το λαιμό αφήνοντας σε πλήρη θέα το πρόσωπο.
* Οι φωτογραφίες είναι από το XanthiNews



1 σχόλιο:

ΔΟΞΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ είπε...

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΠΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ. Η ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΚΡΑΤΑ ΣΗΜΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ. ΑΣΦΑΛΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΑΥΡΟΦΟΡΟΥΣ ΣΙΜΩΝΙΤΕΣ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΥΣ ΑΓΙΟΓΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΝ ΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.