" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Παρουσίαση 25ης Μαρτίου 1821 (μουσική κ εικόνες)

Παρουσίαση 1:
Μια παρουσίαση με εικόνες και μουσική για τη γιορτή της 25ης Μαρτίου 1821 σε μορφή εκτελέσιμου αρχείου (δηλαδή απλά κάνετε κλικ επάνω στο αρχείο κ εκτελείται μόνο του).
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αρχείο για να το προβάλετε στη σχολική σας γιορτή.
Κατεβάστε το πατώντας εδώ
(διάρκειας 10-15 λεπτών, δυστυχώς δεν υπάρχει διαδραστικότητα, το παρακολουθείτε αναγκαστικά ολόκληρο)


Παρουσίαση 2:

Στο Ιστολόγιο Παιδαγωγός μας έχει παραχωρηθεί δωρεάν από το δημιουργό του, το PowerPoint, το κείμενο ανάγνωσης και προτάσεις για τη μουσική υπόκρουση από αντίστοιχη εργασία με θέμα τον αγώνα του 1821 (και αυτή η παρουσίαση ξεκινάει με την πτώση της Κων/πολης και στο κλείσιμό του, συσχετίζει τους ήρωες του 1821 με σύγχρονους ήρωες, προβάλλοντας την πρόσφατη θυσία των Τάσου Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού στην Κύπρο).

Όσοι το θέλετε απλά επικοινωνήστε στο εμαιλ σας για να σας το στείλουμε.ή δοκιμάστε να κατεβάσετε το αρχείο PowerPoint  από τον σύνδεσμο που το αναρτήσαμε, εδώ:

και το αντίστοιχο κείμενο ανάγνωσης (με σημειωμένες τις αλλαγές στις διαφάνειες της παρουσίασης, κατά την προβολή και προτάσεις μουσικής υπόκρουσης), από τον σύνδεσμο που το αναρτήσαμε, εδώ:

Αμέσως μετά την προβολή της παρουσίασης, προτείνετε να προβάλλετε 2 βίντεο-τραγούδια, αφιερωμένα στην θυσία Ισαάκ-Σολωμού:
(Νότης Σφακιανάκης) Ήταν τρελός

(Νότης Σφακιανάκης) Πατρίδα μου:



Τέλος, το βίντεο με την εισαγωγή και το κλείσιμο της παρουσίασης (μόνον η εισαγωγή και το κλείσιμο, χωρίς το κυρίως μέρος του) μπορείτε να το δείτε εδώ:
http://antiparakmi.blogspot.com/2009/03/25-1821.html

Προτείνουμε να επισκεφθείτε και την ανάρτηση μας:
καθώς και την αντίστοιχη ετικέτα του ιστολογίου μας


Μουσικές προτάσεις :

https://www.youtube.com/watch?v=OT2aWVSuXU8


https://www.youtube.com/watch?v=XUJUTPi701o

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.