" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Παπικοί στην Ιερά Μονή Ακριτοχωρίου Σερρών (Σιδηροκάστρου). Καταγγελίες πιστών. ΕΠΙΠΛΕΟΝ: ο μητροπολίτης τους (Σιδηροκάστρου Μακάριος) εξαπάτησε τους πιστούς ότι η επίσκεψη του Πάπα στην Λέσβο θα ήταν ιδιωτική και ΑΠΟΚΑΛΕΙ τους Παπικούς ΕΚΚΛΗΣΙΑ!

Λάβαμε το παρακάτω μήνυμα από απολύτως αξιόπιστους αναγνώστες μας :


"Πραγματοποιήσαμε προσκύνημα στις 30/8/2016 στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι για να προσκυνήσουμε τα Άγια λείψανα. 
(προφανώς αναφέρονται σε υπότμημα της σιαγόνας του Τιμίου Προδρόμου που ήρθε την προηγούμενη ημέρα στο μοναστήρι, (διαβάστε σχετικά εδώ και εδώ))Αφού θαυμάσαμε την λαμπρότητα και την ομορφιά της μονής, μας περίμενε μια έκπληξη στην έξοδο του μοναστηριού.
Κοντοσταθήκαμε στην πόρτα γιατί ο αυλόγυρος γέμισε με κόσμο.
Ανάμεσα τους διακρίναμε καθολικούς καλογέρους, καλόγριες, ιερείς καθολικούς και ορθοδόξους,.


Ταυτόχρονα υπήρχαν και λαϊκοί που μιλούσαν την ιταλική και την Ελληνική.
Χαρούμενοι και γελαστοί θαύμαζαν το μοναστήρι.
Διακρίναμε ανάμεσα τους τον καθηγητή της θεολογικής κ.Παναγιώτη Σκαλτσή, που φαινόταν διοργανωτής.

Στο τέλος του γκρουπ, υπήρχαν 3 καθηγητές που έλεγαν ότι τέτοιες κινήσεις θα πρέπει να συνεχιστούν διότι σταμάτησαν επί Χριστόδουλου.
Διαπιστώσαμε στο πάρκινγκ πούλμαν του ΑΠΘ που τους μετέφερε στην μονή.

Το γεγονός αναφέραμε σε φίλους που μετά από 2 ώρες επισκέφθηκαν το μοναστήρι και επιβεβαίωσαν όσα τους είπαμε.
Ρωτώντας μια μοναχή τι συμβαίνει, τους απάντησε ότι κάποια κυρία της περιοχής έδωσε πολλά χρήματα στο μοναστήρι ζητώντας ως χάρη να δεχθούν το γκρουπ αυτό."Σχόλια:
1)  Με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο διαπιστώνουμε ότι εκείνες τις μέρες (28 - 30 Αυγούστου) γινόταν στην Θεσσαλονίκη το "Διεθνές Διαχριστιανικό Συνέδριο για τον Ευαγγελισμό και Επανευαγγελισμό στην Ευρώπη του 21ου Αιώνα" με συμμετοχή και παπικών.


Πράγματι το συνέδριο έκλεισε στις 30 Αυγούστου, με την Παπική "Θεία Λειτουργία" σε παπικό ναό της Θεσσαλονίκης, στις 9 πμ.
Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ακολούθησε  "Εκδρομή - Γεύμα- Συμπεράσματα"

Οπότε προφανώς η εκδρομή περιλάμβανε την Μονή Ακριτοχωρίου!
Συμπίπτει απόλυτα με όσα μας έστειλαν οι αναγνώστες μας.
(οι 2 φωτογραφίες του προγράμματος από εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων, εδώ)
2) Αμφιβάλουμε αν πράγματι "μια κυρία" έδωσε χρήματα στη μονή και αυτό ήταν η "πρόφαση" για να δεχτούν τους παπικούς.
Αντιθέτως, το μοναστήρι του Ακριτοχωρίου ήταν ΧΟΡΗΓΟΣ του Συνεδρίου όπως βλέπετε στο κάτω μέρος του εντύπου :3)  Στην επίσημη ιστοσελίδα της "Καθολικής επισκοπής Σύρου", εδώ,
διαβάζουμε ότι μηνύματα απέστειλαν ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος (το μήνυμα του Βαρθολομαίου διάβασε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος!)Στο διαδίκτυο (δείτε εδώ), θα δείτε άφθονες φωτογραφίες του Θεσσαλονίκης Ανθίμου, δίπλα σε παπικούς (στο συνέδριο αυτό):

Να κι ο καθηγητής κ.Παναγιώτης Σκαλτσής που αναφέρουν οι αναγνώστες μας!
Είχε ψηφίσει ΝΑΙ στην ίδρυση τμήματος Ισλαμικών Σπουδών, όπως μπορείτε να δείτε εδώ!

ο κ.Σκαλτσής δίπλα σε παπικό "μοναχό"


4) Στην μονή Ακριτοχωρίου, στις 22 Οκτωβρίου 2012, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε "θερμή συνάντηση" με τον τότε Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίρα (πηγή, πηγή):
5) Μην ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη μονή (Ακριτοχωρίου) είναι μετόχι της Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους (κι εμείς περιμένουμε από το Άγιο Όρος να αντιδράσει στην οικουμενιστική λαίλαπα και να διακόψει το μνημόσυνο του Βαρθολομαίου).6) Μην ξεχνάμε ακόμη ότι η γερόντισσα Ιακώβη του μοναστηριού του Ακριτοχωρίου συμμετείχε (μαζί με μία ακόμη μοναχή) " στους εορτασμούς για την 75η επέτειο από την ίδρυση της Παπικής οικουμενιστικής κοινότητας Ταιζέ". Δείτε εδώ:Δείτε τε την:

7) Όσο για τον μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριο, στον οποίο υπάγεται το γυναικείο μοναστήρι του Ακριτοχωρίου (ο οποίος εμφανίζεται στις 2 πρώτες φωτογραφίες κατά την υποδοχή του λειψάνου του Τιμίου Προδρόμου, στις 29 Αυγούστου 2016),

θυμίζουμε ότι όπως είχε αποκαλύψει το zougla.gr (εδώ και εδώ), αντάλλαξε σε έμπορο το mini bus  που παρέλαβε μετά την λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων (minibus που πιθανότατα προοριζόταν για ίδρυμα), για να παραλάβει πολυτελή λιμουζίνα!


Όπως γράφει χαρακτηριστικά το άρθρο του zougla.gr
"O ίδιος όμως, δεν μας εξήγησε, γιατί ενώ αιτήθηκε «επιβατικού» όπως λέει από τον οργανισμό αξιοποίησης ολυμπιακής περιουσίας, δεν προέβαλε αντίρρηση, όταν του προσέφεραν το mini bus. Επίσης, εφόσον έλαβε το λεωφορειάκι, γιατί δεν επέλεξε να το παραχωρήσει στα παιδιά του ΚΕΠΕΠ που το είχαν πραγματικά ανάγκη, αφού το δικό τους όχημα «εξαφανίστηκε», αλλά τελικά επέλεξε να το ανταλλάξει με επιβατικό πολυτελείας (SKODA SUPERB - 20.000 ευρώ), αν και ο ίδιος ισχυρίζεται πως πρόκειται για ένα «κοινό αυτοκίνητο που έχουν πλείστοι όσοι»."

8) Θυμίζουμε τις διαβεβαιώσεις του μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακαρίου,  ως "συνοδικός", πριν μόλις λίγους μήνες, ότι η Επίσκεψη του Πάπα στην Λέσβο "θα είναι ιδιωτική, ανεπίσημη",Όπως είδατε στο βίντεο, δήλωσε ότι: "Ο Πάπας είναι ο αρχηγός μιας πολύ μεγάλης, πολυαρίθμου ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ"!

Για την "ιδιωτική" και "ανεπίσημη" επίσκεψη του Πάπα, θυμόμαστε όλοι τι "ανεπίσημη" υποδοχή του έγινε (από Τσίπρα, Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με online σύνδεση της ΕΡΤ)

Βλέπετε πως μας εξαπατούν; "Ιδιωτική επίσκεψη" !


Να θυμηθούμε ότι στους συνοδικούς που προσκάλεσαν τον Πάπα στη Λέσβο, εκτός από τον Σιδηροκάστρου Μακάριο, ήταν και ο Ναυπάκτου Ιερόθεος
και ο Φλωρίνης Θεόκλητος.
Όσο για τον Πάπα που κατά τον μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριο είναι ο αρχηγός μιας ... "εκκλησίας", 
του απαντούμε ότι
στο Σύμβολο της Πίστεως λέει : «Εις Μίαν, Αγίαν, Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν».
Ο Σιδηροκάστρου Μακάριος όμως,  αντίθετα με τους Αγίους Πατέρες, αναγνωρίζει κι άλλες ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ.
Κάτι που αποφασίστηκε και στην ληστρική (ψευδο)Σύνοδο της Κρήτης.


Κάθε πιστός οφείλει 
και σύντομα θα δώσει την απάντηση του.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.eordaia.org/index.php?option=com_content&view=article&id=39844:2016-09-04-09-29-14&catid=2259:4
Ο π.Παίσιος Παπαδόπουλος παραπέμπεται στο συνοδικό δικαστήριο.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Η απάντηση μας στην ανακοίνωση ΔΙΩΞΗΣ του π.Παϊσίου Παπαδόπουλου.

https://opaidagogos.blogspot.gr/2016/09/blog-post_41.html

Ανώνυμος είπε...

Θα κανω μια προταση: Επειδη ο απλος κοσμος δεν γνωριζει και παρασυρεται απο τιτλους και προσωπα, μετα απο ολα αυτα που συμβαινουν και διαβαζουμε στον χωρο της Εκκλησιας καλο θα ηταν

καποια συνεργασια εγκυρων ορθοδοξων χριστιανικων ιστολογιων που συντασσονται με την Πατερικη Παραδοση και τις αποφασεις των Οικουμενικων Συνοδων και αντιτασσονται στην αιρεση του παπισμου και την παναιρεση του οικουμενισμου να δημιουργησει ονομαστικο καταλογο των κληρικων και των λαϊκων θεολογων και λοιπων με κοινωνικη επιροη, με τον τιτλο τους και με την συμμετοχη τους σε εκδηλωσεις οικουμενιστικες , παπικες ή αλλες αιρετικες γενικα εκδηλωσεις.

Για να μπορει ο καθενας μας να ανατρεχει ευκολα και να γνωριζει το ποιος ειναι ο καθενας τους(το λεγομενο who is who), ουτως ωστε να τους αποφευγουμε μεχρι ειλικρινους μετανοιας τους, και για να προφυλαγουμε τις ψυχες μας και τις ψυχες των αγαπημενων μας απο την πλανη τους.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν κάπου προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.