" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

Η Πίστη, το Έθνος, η Οικογένεια είναι λέξεις που σπανίως αναφέρονται στα σύγχρονα νεοταξίτικα βιβλία.......

“Γράμματα σπουδάματα, του Θεού (;) τα πράγματα…” ;;;
Μέρες τώρα, καθώς αρχίζει μια νέα σχολική χρονιά, μια αγωνία και μια σκέψη διακατέχει και πάλι το μυαλό και την ψυχή μου:

Ποια “γράμματα” μαθαίνουν τα παιδιά μας στα σχολεία;…
(και εννοώ τα όσα προωθούνται από τα σχολικά βιβλία…).
Είναι, άραγε, “γράμματα του Θεού”;;;Μια απλή σύγκριση με τα παλιά αναγνωστικά αρκεί να καταλάβουμε την μεγάλη αλλαγή… Τι κρίμα, γιατί όλα εκείνα να θεωρούνται οπισδοδρομικά, παλιά, ξεπερασμένα και κάθε τι “νέο”,αμφιβόλου αξίας και ηθικής, να προσπαθούν να το επιβάλουν στις αθώες ψυχούλες…

(Δυστυχώς, με τον τρόπο τους κάποιοι έχουν καταφέρει να μάς κάνουν να φοβόμαστε να μιλήσουμε για Ορθόδοξη Πίστη και για Ελλάδα, γιατί θα παρεξηγηθούμε ως οπισδοδρομικοί και φονταμενταλιστές… αλλά θα μιλήσω και θα πω τι νιώθω, γιατί βιώνουμε ρατσισμό από την αντίθετη πλευρά- και ο νοών νοείτω…Και όποιος σέβεται την διαφορετικότητα, ας σεβαστεί και τις δικές μου απόψεις).Ας δούμε με ψύχραιμο μάτι τα νέα σχολικά βιβλία, σε σύγκριση με τα παλιότερα:
Έννοιες όπως Ελληνισμός και Ορθοδοξία απουσιάζουν σχεδόν παντελώς σήμερα από τα σχολικά βιβλία ή παρουσιάζονται με αλλοιωμένο τρόπο.

Η Πίστη, το Έθνος, η Οικογένεια
είναι λέξεις που σπανίως αναφέρονται στα σύγχρονα νεοταξίτικα βιβλία.

Αντιθέτως, υπάρχουν αρκετές αναφορές σε διεστραμμένες διαφορετικότητες, σε πολυπολιτισμικά στοιχεία, σε ξενόφερτα έθιμα και σε έναν τρόπο ζωής από τον οποίο απουσιάζει η φιλοπατρία, τα υψηλά ιδανικά και η Ορθοδοξία.

Αναφορές στα ελληνικά έθιμα και σε οτιδήποτε ελληνικό ή χριστιανικό θεωρείται οπισθοδρομικό και συντηρητικό.
Αντίθετα, προοδευτικά θεωρούνται όλα τα ξενόφερτα έθιμα και τρόπος ζωής, και οι παγκόσμιες εντολές της Νέας Τάξης για διαφορετικότητες, αντιρατσισμούς, πολυπολιτισμικότητες…

(Για ήρωες της Πίστης και της Πατρίδας… ούτε λόγος! Ποια πρότυπα δίνουν στα παιδιά μας ;… τα γνωστά, που μόνο στο καλό δεν τα οδηγούν).Εκτός από την κατεστραμμένη ορθογραφία (που έχει σκοπό να απομακρύνει τα παιδιά μας από το να μπορούν να διαβάζουν την αρχαία ελληνική γλώσσα… αλλά και να φτωχύνει την νέα ελληνική από πλήθος νοημάτων) , τα σχολικά βιβλία βρίθουν από κείμενα εντελώς ανούσια, που
λες και απευθύνονται σε άτομα πολύ χαμηλού νοητικού επιπέδου

(ή μήπως τέτοιους τους θέλουν τους ανθρώπους, χωρίς κρίση, χωρίς ενδιαφέροντα πέρα από τα καθημερινά και τετριμμένα, χαμένους μέσα στο κυνήγι της κάθε μικροαπόλαυσης, βυθισμένους μέσα στο χάος της τεχνολογίας, χωρίς πραγματική επικοινωνία μεταξύ τους, υποχείρια των συμφερόντων κάποιων “μεγάλων” που επιθυμούν να σκλαβώσουν την ανθρωπότητα όλη, ψυχί και σώματι;;;…)Προβληματισμοί που δεν αρκούν για να βελτιώσουμε την κατάσταση…
Κρίνονται ωστόσο αναγκαίοι, γιατί από την συνειδητοποίηση της πραγματικότητας ξεκινά η αρχή για την αντί- δρασή μας, η οποία δεν πρέπει να μένει μόνο σε επίπεδο διαμαρτυριών.

Το σημαντικότερο για εμένα είναι να δώσουμε εμείς πραγματική Παιδεία στα παιδιά μας , μέσα στα σπίτια μας. Να τα κάνουμε Κρυφά Σχολειά… Όσο κι αν φαίνεται δύσκολο, είναι τόσο σημαντικό και θα αποδώσουμε λόγο γι αυτό …

Εύκολο να κατηγορούμε το σκοτάδι, ας μην μείνουμε όμως σ΄αυτό. Ας ανάψουμε ένα “κεράκι”, η φλόγα του να διώξει λίγο την καταχνιά, να φωτίσει πρώτα εμάς και μετά τις ψυχούλες των παιδιών μας.Θα επανέλθω, όμως, πρώτα ο Θεός, με τρόπους που σκέφτομαι και πιστεύω πως μπορούν να συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση . Δόξα τω Θεώ, ανάλογο υλικό υπάρχει, θέληση χρειάζεται και οργάνωση. Δόξα τω Θεώ, υπάρχουν και άξιοι εκπαιδευτικοί και κινήσεις από την Εκκλησία και Ορθόδοξους συλλόγους, που προσφέρουν πολλά στα παιδιά.

Αξίζει κάθε κόπο, για το καλό των παιδιών μας και για το καλό όλων μας. Στο μέλλον θα φανούν οι καρποί από τον σπόρο που θα σπείρουμε σήμερα στις ψυχές τους…Και ας είναι οι καρποί αυτοί αγαθοί, για ένα καλύτερο μέλλον της Πατρίδας μας και του κόσμου όλου, για ένα μέλλον κοντά στο Θεό και στις αξίες της Φυλής μας.

Έκαστος εφ ω ετάχθη, ας εργαστεί και αναλόγως θα κριθεί.
Καλή δύναμη να έχουμε, καλή φώτιση…
με την αγάπη μου,

Αλεξία

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βρε Αλεξία σημασία έχει ποίος σε χαρακτηρίζει , όχι πώς!
Ακούς π.χ. τους κομμουνιστές να κατακρίνουν κάποιον ως ναζιστή.
Και λοιπόν;
Ενοχος ένοχον ου ποιεί...

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρέπει να τους κάνουμε την χάρη.
Ενας "εμφύλιος η ταξικός αγώνας όπως θέλουν οι αριστεροί να τον ονομάζουν" ,
αναπαράγεται φημολογείται είτε για εκφοβισμό των Ελλήνων- που τον απεύχονται- με σκοπό να μην αντιδράσουν στα νεοταξίτικα σχέδια υποδούλωσης μας , ειτε -εάν τελικά τον καταφέρουν - να γλιτώσουν οι "αφέντες μας"!
Όλες οι άλλες μπούρδες περί ταξικού αγώνα , εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά είναι για λαική κατανάλωση.

Να μας βάλουν να ΞΑΝΑΠΑΘΟΥΜΕ ότι πάθαμε και μετά την ναζιστική κατοχή όπου "ως εκ θαύματος" και πάλι γλίτωσαν οι δοσίλογοι και την πλήρωσαν οι ΕΛΛΗΝΕΣ παππούδες μας και οι ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ!

ΟΛΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ "ΔΕΞΙΑ και ΑΡΙΣΤΕΡΑ", ΕΓΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΣΑΝ!
Αυτός είναι και πάλι ο σκοπός των ταξικών αγωνιστών;
Στο χέρι μας είναι να τους απομονώσουμε όσο είναι νωρίς!
Ολοι τους γνωρίζουμε από την καλή και την ανάποδη.

ΕΑΝ ΑΓΑΠΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΣΤΡΕΦΑΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!
ΟΠΟΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΧΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ , ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΕΘΝΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ!

ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜAΣ ΥΜΝΟ
ΝΑ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ ΨΗΛΑ ΝΑ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ Η ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ!

ΝΑ ΔΟΞΑΖΟΥΜΕ ΕΛΥΘΕΡΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ , ΥΙΟ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΛΛΟΥΜΕ ΥΜΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ ΜΑΣ!

ΟΙ "ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ" ΕΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΑΝ ΟΧΙ
ΔΕΝ ΗΤAΝ ΕΜΦΥΛΙΟΣ και
ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ, ΑΛΛΑ και πάλι
ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΙ "ΜΙΚΡΟΙ" OI ΦΤΩΧΟΙ
ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΩΣ
ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΑΦΕΝΤΕΣ ΜΑΣ!!!

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ "ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ" ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΩΡΙΣ!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΜΑΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΜΑΣ.
ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ , ΤΩΡΑ!


Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

Συριζοαναρχοαυτόνομοι θέλουν να προκαλέσουν εμφύλιο! Διακινούν θεωρίες για ακροδεξιούς που έβαλαν φωτιά στη #moria #lesvos ! Ας ξεστραβωθούν να διαβάσουν τι λέει το Παρατηρητήριο Μέσης Ανατολής

...
http://lithosfotos.blogspot.gr/2016/09/moria-lesvos.html

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ
ΓΙΑ ΚΑΝΕΑΝ ΜΙΣΘΟ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΜΙΑ ΨΕΥΔΟΠΑΡΟΧΗ!
ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟΣ
ΠΑΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟΥ ΑΡΠΑΞΩ ΤΝ ΓΗ ΤΟΥ ,ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ!
ΑΠΛΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ!

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν κάπου προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.