" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Κάτοικοι Ωραιοκάστρου (οι τελευταίοι Έλληνες με αξιοπρέπεια) : Κάνενα προσφυγόπουλο σε ελληνικό σχολείο - Έπαρση σημαίας στο 1ο Δημοτικό. 2 Βίντεο

Όπως βλέπετε, υπάρχουν ακόμη κάποιοι ελάχιστοι Έλληνες με ΨΥΧΗ.

Αυτοί νοιάζονται πραγματικά για τον τόπο τους, για την οικογένεια, για τα παιδιά τους, "υπέρ βωμών και εστιών".
Αυτοί δεν φοβούνται μην χαρακτηριστούν "ρατσιστές" ή φασίστες". Συναισθάνονται το χρέος τους.

Οι υπόλοιποι .. ας πίνουν τα καφεδάκια τους γκρινιάζοντας για την κρίση.
Ο καθένας είναι άξιος της μοίρας του.

https://www.youtube.com/watch?v=kdPUMMwA7_U


Για να μείνει ένας τόπος ελεύθερος, χρειάζονται παλικάρια. 
Και στην εποχή μας ο ανδρισμός αποτελεί είδος προς εξαφάνιση (να ναι καλά η τηλεόραση που νυχθημερόν προβάλει ως "αρσενικά" αδερφές και η πλύση εγκεφάλου μέσα στα σχολεία).

Για να μην μακρυγορούμε, αποφασίστε τι τόπο θα παραδώσετε στα παιδιά σας. 
Μπορεί να τα γεμίσατε παιχνίδια και αρρωστημένα να φροντίζετε "να μην τους λείψει τίποτε", αλλά αποδειχθήκατε ανίκανοι και ανάξιοι και ως γονείς και ως Έλληνες. 
Ιστολόγιο Ομάδας Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"




Συνέλευση πραγματοποίησαν κάτοικοι του δήμου Ωραιοκάστρου πριν από λίγη ώρα έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο.

Έπειτα από ομιλίες, οι κάτοικοι αποφάσισαν για τα μέλη που θα συστήσουν τον σύλλογο που θα τους εκπροσωπεί αναφορικά με το ζήτημα της φοίτησης των προσφυγόπουλων στα σχολεία της περιοχής. Μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης, έψαλλαν τον εθνικό ύμνο και έκαναν έπαρση της σημαίας.

Οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να
μην επιτρέψουν σε κανένα προσφυγόπουλο να ενταχθεί στα σχολεία του δήμου, καθώς όπως λένε τα δικά τους τα παιδιά αντιμετωπίζουν ήδη μεγάλα προβλήματα που δεν έχουν λυθεί, όπως το ότι κάνουν μάθημα σε λυόμενα. Σε περίπτωση, μάλιστα, που παιδιά προσφύγων παρακολουθήσουν τελικά μαθήματα στα σχολεία του Ωραιοκάστρου, οι ίδιοι προειδοποιούν με αποχή των δικών τους παιδιών.


Επιπλέον, υποστηρίζουν την κίνηση γονέων να τοποθετήσουν λουκέτα σε σχολείο της Μυτιλήνης, προκειμένου να δηλώσουν έτσι την αντίθεσή τους για το θέμα, δηλώνοντας ότι κι εκείνοι θα προχωρήσουν σε ανάλογη πράξη. Ακόμη, τονίζουν ότι θα στηρίξουν παρόμοιες πρωτοβουλίες και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης αν χρειαστεί.

Πηγή ρεπορτάζ κ βίντεο

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή εσείς θέλετε να παραδώσετε στα παιδιά σας μια Ελλάδα του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας και όχι του Ξένιου Δία και της φιλοξενίας; Μια Ελλάδα που φοβάται αντί για μια Ελλάδα της επιστήμης; (αναφέρομαι στο αν τα προσφυγόπουλα είναι φορείς ασθενειών και υπάνθρωποι). Μια Ελλλάδα του σκοταδισμού αντί για μια Ελλάδα της διαφορετικότητας. Πως μπλέκονται τα σχολεία με τις αδερφές;

Δεν έχουν ψυχή αυτοί οι γονείς που αναφέρεις. Η μάλλον έχουν ψυχή αλλά είναι μαύρη, σκ@τόψυχοι είναι και ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ελληνεςμε ψυχή και αξιοπρέπεια που τα βάζουν με προσφυγόπουλα! Ξέχνώντας ότι κάποτε ήταν κι αυτοί πρόσφυγες!
Νομίζω ότι μπερδεύετε την αξιοπρέπεια με την αλλαζονεία, την έπαρση καιτον εγωισμό...

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕς ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΞΙΩΝ ,ΕΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΦΥΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥΜΑΣ ΝΑ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΑΞΙΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕς ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΑςΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΟΘΟΥΜΕ ΣΥΝ ΘΕΩ ΑΤΟΜΙΚΑ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΥΝ ΘΕΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ.Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΕΠΑΖΕΙ

Ανώνυμος είπε...


Ένταση μεταξύ αναρχικών και ακροδεξιών στο Ωραιόκαστρο
http://www.karfitsa.gr/2016/10/07/prin-ligo-%CE%88ntasi-metaksy-anarxikon-kai/

Απο οτι φαίνεται όσοι έχουν ψυχή, είναι ακροδεξιοί.
Ισως να είναι και έτσι και να εχει παρεξηγηθεί ο όρος!
Ευτυχώς που υπάρχουν και οι φιλελεύθεροι αριστεροι και λοιποί
να μας θυμίζουν πως ΜΟΝΟ οι δεξιοί αντιστέκονται στην γενοκτονία του Ελληνικού και Χριστιανικού έθνους μας.

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ!

Ανώνυμος είπε...

Αξιοι πραγματικα αυτοι ειναι Ελληνες
αξιζουν πολλα συχγαρητηρια που δεν αφηνουν την πατριδα ερμαιο στους προδοτες πολιτικους ΄
το μαθημα το πηρε η Ελλαδα απο το ηρωικο Ωραιοκαστρο
μακαρι να τους μιμηθουνε και αλλοι πατριωτες σε διαφορες περιοχες
επιτελους να ξυπνησουμε πριν ειναι αργα
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
Αλεξιος κ

Ανώνυμος είπε...

Ετσι,να σκασει το κομμουνισταριο,αυτα τα ανθρωπομορφα κτηνη,που παριστανουν τους ανθρωπιστες.Και αν θελετε "φιλοξενια" για τα "προσφυγοπουλα",να τα πατε στο "σπιτι του λαου",απογονοι των ληστοσυμμοριτων-εαμοβουλγαρων.

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ(το κομμα του εγκληματος και της προδοσιας,οπως το χαρακτηρισε ο Γ.Παπανδρεου),κατα την διαρκεια,του συμμοριτοπολεμου,επιχειρησε να καταστρεψει την Ελλαδα,σφαζοντας και καταστρεφοντας.Συμμαχισε με τους Αλβανους και τους Σλαυους,και οργανωσε το παιδομαζωμα,για να δημιουργησει γενιτσαρους.Παραχωρησε και την Β.Ελλαδα στους Βουλγαρους.Ο,τι δεν καταφερε τοτε,προσπαθει να το καταφερει τωρα(μαζι με ολον τον συρφετο της Αριστερας),με τους "μεταναστες".Το κακο που θα προκαλεσουν(αναμενομενο),θα ειναι προσκαιρο.Αλλα,αυτην την φορα δεν θα γλυτωσουν με Γυαρο και Μακρονησο,με δωρεαν μπανακια,στα...καταγαλανα νερα του Αιγαιου.Αυτην την φορα,κοψιμο τα κεφαλια...συριζα.

Ανώνυμος είπε...

Ένα από τα καλύτερα βίντεο που έχετε δει ποτέ, σχετικά με το θέμα της λαθρομετανάστευσης…

https://www.youtube.com/watch?v=JFgXBQd7_7o

Ιδίως από το 4 λεπτό και μετά φαίνεται ξεκάθαρα πως το πρόβλημα δεν λύνεται με την μετανάστευση.
Μεταναστεύει κάθε χρόνο 1 εκ. και σε αυτές τις ίδιες τις φτωχές χώρες γεννιούνται 80 εκ. στο ίδιο χρονικό διάστημα!
Ποιος λογικός άνθρωπος πιστεύει πως έτσι μπορεί να λυθεί το πρόβλημα της παγκόσμιας φτώχιας που υποτίθεται πως είναι ο στόχος των “υπερευαίσθητων τραπεζιτών” και της ελιτ, που προωθούν την μετανάστευση;

Το ακριβώς αντίθετο πετυχαίνουν οι εμπνευστές του σχεδίου αυτού , οι τραπεζίτες , με την συμπαράσταση των φιλελε και αριστερών κομμάτων.
Για αυτό και όλοι αυτοί οι παραπάνω , τραπεζίτες φιλελε και αριστεροί – έχουν ΕΝΑΝ κοινό εχθρό. ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ!
Που δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από την ΕΝΕΡΓΗ υπεράσπιση του Έθνους και των αξιών που αυτό συνεπάγεται.

Είναι κακό να υπερασπίζεσαι ενεργά το Έθνος ΣΟΥ και τις αξίες ΣΟΥ.
Παθητικά τις υπερασπίζονται οι εθνιστές.
ΕΝΕΡΓΑ τις ΜΑΧΟΝΤΑΙ οι διεθνιστές φιλελε και αριστεροί!
Αυτό θέλουν ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ απέναντι στην ΕΝΕΡΓΗ δική τους!


Μεταναστεύουν οι καλλίτεροι από τις φτωχές χώρες – αυτό θυμίζει έντονα αυτό που ήδη βιώνουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα – και μένουν πίσω στις υπανάπτυκτες χώρες τους οι “ανήμποροι” να βοηθήσουν την ίδια την χώρα τους!
Φεύγουν τα καλλίτερα , τα πιο μορφωμένα νιάτα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις πιο “προηγμένες κοινωνίες της δύσης”.
Ποιοι μένουν πίσω στις υπανάπτυκτες χώρες τους;
Αυτοί που δεν θα μπορέσουν ποτέ να αποτινάξουν τους εκμεταλλευτές του πλούτου των δικών τους χωρών, που είναι οι ίδιοι που προωθούν και τα δικά μας μνημόνια, με τα οποία αρπάζουν και την δική μας γη όπως έχουν αρπάξει και την δική τους!

ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ , ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑΣ!
Συμπαραστάτες τους οι αριστεροί …που πολεμούν τους τραπεζίτες!

Ξενιος Ζευς!
Ξένιος Ζεύς: Η φιλοξενία στην Αρχαία Ελλάδα... Ουδεμία σχέση με την σύγχρονη αριστερή αντίληψη

http://ellinonpaligenesia.blogspot.gr/2012/08/blog-post_2847.html

Εννοείται πως δεν θα το διαβάσετε αλλά και εάν το κάνετε δεν θα μείνετε στην ουσία του άρθρου που αναιρεί τον ισχυρισμό σας , αλλά στους …
Θα φανεί…

Ανώνυμος είπε...

@9 Οκτωβρίου 2016 - 11:14 μ.μ.
Ποίοι ηταν οι πρόσφυγες που πήγαν και γιατί;

Γιατί βιάζετε την λογική μας , βάζοντας μπροστά τα προσφυγόπουλα και τους "Προσφυγες" ετσι που να μην αντιδράσουν τα Ευρωπαικά έθνη, στην με μαθηματική ακρίβεια επερχόμενη γενοκτονία τους, με την λογική αλλα με το συναίσθημα;
Γιατί αναπαραγάγεται τα επιχειρήματα της παγκοσμιας τραπεζο ελιτ που έχουν απαντηθεί χιλιάδες φορές στον ίδιο αυτόν και σε άλλους ιστοτόπους, αλλά και απο την ίδια την κυβερνηση- ελάχιστοι είναι πρόσφυγες - με μέγιστη όμως καθυστέρηση και καταστροφικά αποτελέσματα ΑΚΟΜΑ και για τους ιδιους τους πραγματικούς πρόσφυγες;

Τις τελευταίες ημέρες ηρθαν άλλοι περίπου χίλιοι "πρόσφυγες". Για να καταλάβετε τι παίζει θα έπρεπε να έρχονταν ΟΛΟΙ μαζί οι πρόσφυγες σε μία ημέρα αντί σε πέντε χρόνια; Τότε όμως θα το καταλάβαιναν και οι πλεόν αδαείς.
Εσείς γιατί συνεχίζετε να υποτιμάτε την νοημοσύνη μας;

Το επιχείρημα των προσφύγων για να αποδεχθούμε την εθνική μας αλλοίωση φτωχοποίηση και γενοκτονία μας είναι τόσο παλιό ...όσο και οι Περσικοί πολεμοι!
Ειναι δε τόσο αστείο που δεν το αποδέχονται πια παρά μόνο όσοι έχουν ΟΦΕΛΟΣ.
Ελπίζω ειλικρινά πως δεν έχετε!

ΔΟΞΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ είπε...

"αντιρατσιστές" επαγγελματίες που καταγγέλουν "μισαλλοδοξίες" και τέτοια φούμαρα αλλού το κήρυγμά σας εδώ δεν πιάνει, δεν είναι τα "σαϊτ" των θολοκουλτουριάρηδων που τους ακολουθεί ένας μισθουλάκος από το νεοταξίτικο κατεστημένο που βρήκε τους πιο χρήσιμους ηλίθιους στο πρόσωπο των αριστερών. Αλλού αυτά, όχι εδώ! Τελείως ραγιάδες είστε που δε λέτε ούτε ένα όχι σε ότι "πολιτικά ορθό αντιρατσιστικό" μας πλασάρουν οι καταστροφείς των λαών. Όλο τον διεθνιστικό βόρβορο πρέπει να τον καταπιούμε σύμφωνα με τα μυαλά σας, να σταματήσει να υπάρχει Ελλάδα και η μάνα Ορθοδοξία! Όταν γίνουν πλειοψηφία τα μισοφέγγαρα στην Ελλάδα να δεις τι θα πει μισαλλοδοξία και σκοταδισμός στο πετσί σου κακομοίρη. Αποβάλλετε τα κόμπλεξ σας τα πράγματα δεν πάνε καλά για την Ελλάδα, όλο κατόπιν εορτής θα ξυπνάτε;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προς ανώνυμο 10 Οκτωβρίου 2016 - 10:41 π.μ.
Δεν χρειάζεται να κόψουμε κανένα κεφάλι "σύριζα".

Έχουμε την αλήθεια με το μέρος μας, οφείλουμε να την ομολογήσουμε, να μιλήσουμε, να πείσουμε, να διεκδικήσουμε.

Αν τώρα ο άλλος δεν έχει μυαλό, αδυνατεί να δει την πραγματικότητα (ισλαμοποίηση), δεν καταλαβαίνει τι θα πει Ισλάμ και επιμένει να παριστάνει ότι δεν αντιλαμβάνεται την ιδεολογική χρεοκοπία της αριστερής προπαγάνδας,
θα υποστεί ο ίδιος τις συνέπειες των επιλογών του.

Ανώνυμος είπε...

Ιστορία
Προέλευση των ιθαγενών

Γλωσσικές οικογένειες των ιθαγενών της Βόρειας Αμερικής
Με βάση ανθρωπολογικές, γενετικές και γλωσσικές μελέτες, οι ειδικοί συμφωνούν ότι οι περισσότεροι ιθαγενείς της Αμερικής προέρχονται από πληθυσμούς που πιθανότατα μετανάστευσαν από τη Σιβηρία και πέρασαν από το Βερίγγειο πορθμό περίπου 9.000-15.000 χρόνια πριν.

Ευρωπαϊκός αποικισμός

Κύριο λήμμα: Αποικισμός της Αμερικής

Ο ευρωπαϊκός αποικισμός της αμερικανικής ηπείρου άλλαξε για πάντα τη ζωή και τον πολιτισμό των ιθαγενών λαών. Από το 15ο μέχρι το 19ο αιώνα, οι γηγενείς πληθυσμοί ρημάζονταν από ασθένειες, εκτοπίσεις, τις πολεμικές διαμάχες και την υποδούλωσή τους από τους Ευρωπαίους. Οι πρώτοι ιθαγενείς που ήρθαν σε επαφή με το Χριστόφορο Κολόμβο ήταν 200.000 μέλη της φυλής Αραουάκοι.

Υποδουλώθηκαν κι ο πολιτισμός τους είχε αφανιστεί μέχρι το 1650, ενώ μέχρι το 1550 διασώθηκαν μόνο 500 ιθαγενείς.[3]

Με τα αποικιακά ευρωπαϊκά ρεύματα εξαπλώθηκαν επιδημίες στους ιθαγενείς πληθυσμούς, οι οποίοι δεν είχαν κανένα είδος ανοσίας. Συνηθισμένες ασθένειες, όπως η ιλαρά κι η ανεμοβλογιά, αλλά και πιο επικίνδυνες, όπως η ευλογιά, αποδεικνύονταν φονικές για τους ιθαγενείς. Ορισμένοι ιστορικοί υπολογίζουν πως μέχρι και το 80% κάποιων γηγενών πληθυσμών πέθανε από ασθένειες που ήρθαν από την Ευρώπη.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CE%B8%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CF%82_%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CF%85%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%91%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82

Από τον 15Ο έως και τον 19Ο αιώνα σκλαβωθήκαμε και εμείς οι Έλληνες Χριστιανοί ορθόδοξοι. Επιζήσαμε , δεν απελευθερωθήκαμε αυτό πια είναι γνωστό τοις πάσι!
Πάντως ότι και εάν γίνει , θα θυμόμαστε ποίοι επιθυμούν την γενοκτονία…των ιθαγενών!

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε την αλήθεια με το μέρος μας, οφείλουμε να την ομολογήσουμε, να μιλήσουμε, να πείσουμε, να διεκδικήσουμε.

Άριστες οι παρατηρήσεις σας, Δάσκαλε.
Προπάντων χρειάζονται γνώσεις και αυτές φροντίζουν τα αφεντικά που “μάχεται η αριστερά “ να τις κρατούν κρυφές!
Οι δεξιοί Έλληνες Χριστιανοί ορθόδοξοι “είναι σκοταδιστές” , οι προοδευτικοί αριστεροί που κυβερνούν από το 74 , τα βγάζουν όλα στο φως!
Τα των δεξιών φυσικά και απείρως διαστρεβλωμένα!
Τα δικά τους σε βαθύ σκότος.
Οποίος τολμήσει να ρίξει λίγο φως στιγματίζεται ως αντί αριστερός και αναλαμβάνουν το υπόλοιπο του έργου τα “δεξιά" καπιταλιστικά κανάλια στις οθόνες και στις πλατείες οι αναρχικοί- αντεξουσιαστές !

Οι αναρχικοί- αντεξουσιαστές, που ποτέ δεν αναφέρονται ως αριστεροί, για να μην χαλάσουν την μόστρα της αριστεράς που την καλλιεργούν τα παγκόσμια αφεντικά ,οι τραπεζίτες- οι εξ Αμερικής ορμώμενοι , τι ειρωνεία - εδώ και δεκαετίες ολόκληρες!

Το πρόβλημα παραμένει διότι ο μέσος Έλληνας δεν έχει πρόσβαση σε άρθρα ως το παρακάτω - και πολλά άλλα - και ιδίως στα σχόλια που αυτό συνοδεύουν .
Αφήστε που και να έχει βαριέται …
Έτσι παραμένει στο σκοτάδι κατηγορώντας όσους ζουν στο φως!
Δεν είναι και κάτι καινούργιο.
Οι αριστεροί όλα ανάποδα τα βλέπουν!


Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΑΪΜΑΡΗΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Λάβαμε το παρακάτω ιδιαίτερα ενδιαφέρον άρθρο από φίλο αναγνώστη και το δημοσιεύουμε. Θα θέλαμε επίσης να τονίσουμε πως η περίοδος της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης θεωρείται από τους "προοδευτικούς" και κυρίως από αυτούς που βρίσκονται πίσω από τους "προοδευτικούς" ως από τις πλέον θαυμάσιες περιόδους της ιστορίας καθότι η αχαλινωτη ελευθεριότητα και η γενικευμένη ηθική παρακμή γνώρισαν τη περίοδο εκείνη πρωτόγνωρη άνθιση. Η αντικειμενική ιστορική μελέτη της περιόδου αυτής καταδεικνύει τι δυστοπικά οράματα έχουν για την κοινωνία οι δυνάμεις της "προόδου".

Γράφει ο Θωμάς Παππάς


τα δύο πρόσωπα της Δ. της Βαϊμάρης: πείνα και πλήρης ηθική παρακμή

Τον τελευταίο καιρό συναντάμε συχνά άρθρα που αναφέρονται στην Δημοκρατία της Βαϊμάρης και πόσο εκείνη η ιστορική εποχή περιέχει κοινά σημεία με την σημερινή πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Ο σκοπός των άρθρων αυτών θεωρούμε πως είναι διπλός. Κυρίαρχος από τους δυο λόγους είναι η κατάδειξη του αποτελέσματος της καταστροφή και του θανάτου ως συνεπακόλουθο της επιλογής του φασισμού από τον λαό που στο σημερινό ανάλογο αποσκοπεί στην επιδίωξη αποδυνάμωσης της σημαντικής δυναμικής που αναπτύσσει η Χρυσή Αυγή.

Ο δεύτερος λόγος αφορά κυρίως επικουρικά την ανάδειξη των αριστερών/προοδευτικών/δημοκρατικών αρθρογράφων ως ενός είδους διανοούμενων που ανακαλύπτουν από τα σκονισμένα κιτάπια της Ιστορίας εκείνο ειδικά το ιστορικό παράδειγμα το οποίο πρέπει να αποφύγει η Ελλάς προκειμένου να γλιτώσει την επερχόμενη καταστροφή και τον όλεθρο. Κατά συνέπεια διακριτικά αυτοανακηρύσουν την προοδευτική/δημοκρατική Αριστερά, και μαζί και τους ίδιους ως μέρος του συστήματος φυσικά, ως τους πραγματικούς Σωτήρες σε αντιδιαστολή πάντα με το αντίπαλο δέος που υψώνεται πλέον ανοιχτά από την Χρυσή Αυγή.


Περιληπτικά λοιπόν ας δούμε ποια είναι τα κοινά ιστορικά σημεία που επικαλούνται.


http://theodotus.blogspot.gr/2013/03/blog-post_9.html#more

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.