" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

1. ΞΥΠΝΑ ΡΑΓΙΑΑΑΑΑΑ : "Δύο Αλβανοί βίαζαν επί 12 ώρες την κόρη μπροστά στα μάτια της μητέρας της". 2. Κι όμως, ο δεσπότης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος μας προτρέπει ΝΑ ΜΗΝ ανησυχούμε ! 3. Δείτε ποιος είναι ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος : 16 ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ.

Στην σύλληψη ενός Αλβανού βιαστή, 25 ετών ο οποίος πριν από περίπου ένα χρόνο μαζί με ένα ακόμη Αλβανό είχαν μπει σε διαμέρισμα στο Περιστέρι με σκοπό τη ληστεία προχώρησε η αστυνομία.

Οι δράστες ακινητοποίησαν την ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια και την κόρη της 46 ετών. Για 12 ολόκληρες ώρες οι δύο ληστές κρατούσαν ομήρους τις δύο γυναίκες και βίαζαν διαδοχικά την κόρη.

Οι δράστες ήταν γείτονες των θυμάτων και είχαν παρακολουθήσει τις συχνές επισκέψεις τους στην Τράπεζα όπου έκαναν συχνές αναλήψεις. Μπήκαν στο διαμέρισμα από ανασφάλιστο παράθυρο αλλά όταν δεν βρήκαν τα χρήματα που ήθελαν προχώρησαν στην αποτρόπαια πράξη τους.

Στο διαμέρισμα του συλληφθέντα ο οποίος οδηγείται στον ανακριτή και τον εισαγγελέα βρέθηκαν κοσμήματα από τη ληστεία στο Περιστέρι.
πηγή


Σχόλιο:
Και μετά έχεις κάθε δεσπότη να βεβαιώνει ότι ΔΕΝ ανησυχεί, επικαλούμενος ότι τάχα εμπιστεύεται τον Θεό! (το θράσος κάποιων οικουμενιστών δεν περιγράφεται)



Για ποιο λόγο ο δεσπότης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος επιδιώκει να κοιμίζει τα "πρόβατα";
(θυμίζουμε ότι είναι διάδοχος του Ανθίμου που τώρα είναι στη Θεσσαλονίκη, και προηγουμένως ήταν δεσπότης στην Αλεξανδρούπολη, ω τι σύμπτωση! να έχουν και οι δύο το ίδιο σπάνιο όνομα!! Είναι μετά δυνατό να μην έχει "εμπιστοσύνη" στον "Θεό"!!!)

Οι ταραχές έρχονται και κάποιοι που στρογγυλοκάθισαν σε δεσποτικούς θρόνους συνεχίζουν την "αποστολή" τους. 



Εμείς μια ακόμη φορά ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ
Πολύ σύντομα η πατρίδα μας θα ΠΕΙΝΑΣΕΙ. 
Και τότε όλοι αυτοί οι νόμιμοι και παράνομοι αλλόφυλοι που την κατέκλυσαν, θα βγουν μαζικά στο δρόμο, θα κάνουν πλιάτσικο από σπίτι σε σπίτι και θα απολαμβάνουν στον επίγειο κόσμο τις υποσχέσεις του Μωάμεθ...
Αν δεν θέλεις να αποτελέσει η γυναίκα και η κόρη σου, ή και ο γιός σου  το λάφυρο τους,
ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ να πολεμήσεις μέσα στην πόλη και μέσα στη γειτονιά σου.

Ο στρατός θα είναι στα σύνορα και η αστυνομία θα περιορίζεται να προστατεύει τους κυβερνητικούς αξιωματούχους ίσως και κάποιες τράπεζες. Αποκλείεται να μπορεί να τα βάλει ο αστυνομικός που έμαθε να είναι "σάκος του μποξ" για να εκτονώνεται η λαϊκή οργή, με εκατοντάδες ή χιλιάδες ισλαμιστές (λαθρομετανάστες) αποφασισμένους να σφάξουν "απίστους" ή να πεθάνουν.

Θυμήσου πως κάηκαν Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε ένα βράδυ με το Γρηγορόπουλο, θυμήσου το πλιάτσικο στα μαγαζιά που ακολούθησε από αναρχικούς και αλβανούς μαζί, θυμήσου τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Πελοπόννησο (τότε που ήθελαν να ρίξουν την Κυβέρνηση Καραμανλή λόγω σχέσεων με Ρωσσία), και συνειδητοποίησε τι έρχεται.



Ποιος είναι όμως ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος;;;

Για όσους δεν τον ξέρουν,
1ον: δείτε τον να βάζει γυναίκα -"πρωθιέρεια" των ολυμπιακών αγώνων - ΜΕΣΑ στο Ιερό,(δεσπότης που έχει γραμμένους τους Ιερούς Κανόνες στα παλιά του τα παπούτσια)












  (σχετικά ρεπορτάζ εδώ και εδώ)


2ον: δείτε τον να προετοιμάζει τους πιστούς για  ιερείς χωρίς ράσα
(πολύ παράξενα θέματα απασχολούν τον δεσπότη ...
γιατί οι ιερείς να μην φοράνε ράσα;;
για να κάνουν ανέμελα τις διακοπούλες τους με φιλενάδες (όπως εδώ) και με "νεαρούς" ;;; όπως πχ εδώ; μήπως γι αυτό έχουν πλέον οι περισσότεροι πολύ κοντά μαλλιά και μούσια;;;)



3ον: δείτε τον να πρωτοστατεί (από το 2012) ενάντια στην Χρυσή Αυγή
(οι μασόνοι και οι κλέφτες πολιτικοί που ρήμαξαν την πατρίδα μας, χρεοκόπησαν όλα τα ταμεία και ξεπουλάνε τα πάντα, δεν τον ενοχλούν καθόλου, αυτούς μια χαρά τους υποδέχεται στις ακολουθίες (=φιέστες), παράξενο κι αυτό ε;)






4ον: δείτε τον να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την περιφορά του επιταφίου επειδή τόλμησαν  να εφαρμόσουν το έθιμο και να κάψουν το ομοίωμα του Ιούδα
(τελικά όπως φαίνεται το μόνο που φοβάται αυτός ο δεσπότης είναι να μην στεναχωρήσει τους Εβραίους - η σχέση του με τον "περιούσιο" λαό συνεχίζεται παρακάτω!)

(πηγή των 2, 3, 4 εδώ)


5ον: να εύχεται στους μουσουλμάνους "Καλό Ραμαζάνι/Μπαϊράμι"
(απολύτως λογικό λοιπόν να μην ανησυχεί ...)



6ον: να καταδιώκει και να εκτοπίζει από την ενορία του αγωνιστή αρχιμανδρίτη της μητρόπολης του που συγκέντρωνε μεγάλο τμήμα της νεολαίας και χιλιάδες πιστών και ιδρυτή της αγωνιστικής Πατριωτικής Ορθόδοξης Κίνησης Αλεξανδρούπολης (τρέμουν οι δεσποτάδες τους ευλαβείς ιερωμένους και κάνουν το παν να τους σπιλώσουν) (δείτε εδώ)


7ον: να συμμετέχει σε μουσικό χάπενινγκ (Αλεξανδρούπολη) μαζί με όλη την κοσμική εξουσία, τραγουδώντας σε ελληνική μετάφραση το "We are the World"!  δείτε εδώ
(είπαμε, επαγγελματίες δημοσιοσχετίστες και θεατρίνοι).


8ον: να υπερασπίζεται την ψευδοσύνοδο της Κρήτης (δείτε εδώ)
"...Σχετικά με τη Σύνοδο της Κρήτης είπε πως «...αν πιστεύουμε ότι ο Χριστός είναι η Εκκλησία, υπάρχει στ’ αλήθεια Σύνοδος Επισκόπων που θα επιδιώξει και θα επιτύχει να βλάψει την Εκκλησία;...»." 
(τόσες ληστρικές συνόδους Επισκόπων στην εκκλησιαστική ιστορία, δεν τις έχει υπόψη; Ποιος τις καθιστούσε ληστρικές; οι δεσποτάδες που είχαν εγκλωβιστεί μέσα στην αίρεση ή ο πιστός λαός;) 


9ον: να υπερασπίζεται την ίδρυση τμήματος ισλαμικών σπουδών στην Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης (δείτε εδώ), κάτι που έγινε πράξη
"Αναφορικά με την ίδρυση του τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή της Θεσσαλονίκης εξέφρασε τον φόβο του λέγοντας: «Όμως αν ερχόμουν, ξέρετε τί θα σας έλεγα; οι Θεσσαλονικείς φοβάστε τους 30 θρακιώτες μουσουλμάνους που θα παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα, όμως εγώ φοβάμαι κάτι άλλο: μην τυχόν αυτά τα παιδιά -που είναι, όπως ήταν κάποτε τα δικά μας κατηχητόπουλα το 1960- χαλάσουν και στη Σχολή και στη Θεσσαλονίκη»."
(Έτσι, η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Μην φοβάστε τους μουσουλμάνους, να φοβάστε τους χριστιανούς! Μα τόσα χρόνια βρε παιδί μου, γιατί δεν βρέθηκε ένας χριστιανός να αρχίσει να "καθαρίζει" μουσουλμάνους και όλη την ώρα μουσουλμάνοι είναι οι θύτες και ευρωπαίοι τα θύματα;; )


10ον: να υπερασπίζεται τους λαθρομετανάστες (δείτε εδώ)
"Σχετικά με τους λαθρομετανάστες και την αποδοχή τους εκ μέρους της κοινωνίας αναρωτήθηκε πως «Αφού ξέρουμε ότι υπάρχουν δύο τακτικές, η λογική και η φανατική, γιατί δεν επιλέγουμε την πρώτη;»,
και τόνισε πως «ξέρουμε ότι η ανθρωπιά πλέον ή εμπνέεται από το Ευαγγέλιο ή απλά δεν υπάρχει. Ή είναι απόρροια -έστω και ασύνειδη- της Ορθόδοξης βιοτής ή είναι απεριόριστη υποκρισία»." 
(Πολύ έξυπνο κι αυτό: δείξτε ανθρωπιά στους δημίους σας! ) 

11ον: Δείτε τον στο Ιράν.   Ναι στο Ιράν  (!) να υπερασπίζεται το Ισλάμ!


απολαύστε δηλώσεις του, στις 20-21 Φεβρουαρίου 2017, στο Ιράν μαζί με τον Δημητριάδος Ιγνάτιο: 
"Γι’ αυτό είναι ανάγκη να καταστρωθεί άμεσα ένας σοβαρός και ειλικρινής διάλογος προκειμένου να μη δαιμονοποιείται το Ισλάμ.Το διάλογο αυτόν μπορεί να συντονίσει μόνο η Ορθόδοξη Εκκλησία .."(πηγή)


12ον:  αποκαλεί την Κωνσταντινούπολη Instanbul  (δείτε εδώ)


13ον:  αποδέχεται να εφαρμοστεί μερικώς η Σαρία (μουσουλμανικό δίκαιο) στη Θράκη ! (δείτε εδώ)


14ον:  Κάλεσε την Κυβέρνηση να φτιάξει αμέσως το Τζαμί της Αθήνας, διότι "αυτό επιθυμεί ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός"!..
Και αποκάλυψε ότι με χρήματα της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως έχει ο ίδιος φτιάξει έναν ειδικό χώρο για να προσεύχονται οι μουσουλμάνοι του Έβρου!  (πηγή)
(γέμιζε τους δίσκους κορόϊδο πιστέ ...)



15ον:   Ήταν αναφανδόν κατά της Ανεγέρσεως του Τείχους του Έβρου, διότι θα δυσκολέψει τους αδελφούς μας Λαθρομετανάστες να έρχονται στην Ελλάδα για να φάνε ένα κομμάτι ψωμί.  (πηγή).   Ακούστε τον :


16ον:   Τον περασμένο Αύγουστο είχε χαρίσει την Τορά (Παλαιά Διαθήκη) στα εβραϊκά σε κάτι Γαλλοεβραίους τουρίστες που επεσκέφθησαν την Αλεξανδρούπολη και τους είχε διαβεβαιώσει πως όλοι εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί κρύβουμε έναν Εβραίο μέσα μας!..

Όταν ο άλλος ακόμη και το όνομα με το οποίο θα χειροτονηθεί, το επιλέγει "επενδύοντας" στο μέλλον,  είναι να μην τον φοβάσαι ... 




Επίλογος:
Οι Αλβανοί βιάζουν τις Ελληνίδες γειτόνισσες τους (αφού τις ληστέψουν - το τερπνόν μετά του ωφελίμου ..., εξ άλλου) με κάποιο τρόπο έπρεπε να μας ευχαριστήσουν για τόσες δεκαετίες παράνομης εισόδου στη χώρα μας.

Οι Τούρκοι τη μια εμβολίζουν σκάφη του Λιμενικού και την άλλη συλλαμβάνουν Έλληνες στρατιώτες και απειλούν να βυθίσουν σκάφη που κάνουν έρευνες για κοιτάσματα στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Αλλά ο δεσπότης Άνθιμος από την ευαίσθητη Θράκη, που τόσο πολύ του αρέσουν τα τζαμιά και τα εβραϊκά και οι λάθρομετανάστες και το Ιράν και η "Instanbul" και ψάχνει απεγνωσμένα δικαιολογίες να
ξεγελάει τα "κουτορνίθια",
καλεί τους 'Ελληνες ΝΑ ΜΗΝ ανησυχούν !
Λέτε να είναι τυχαίο ;

Μετά από τα 16 αυτά ντοκουμέντα, τι λέτε; πρέπει να ανησυχούμε;;;

Ελληνορθόδοξη Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

34 σχόλια:

SCRIPTA MANENT είπε...

Δυστυχώς υπάρχουν εκατοντάδες περιστατικά κάθε χρόνο.
Αυτό μαθεύτηκε λόγω τραυματισμών των θυμάτων.
Ο Ραγιάς δεν πρόκειται να ξυπνήσει, ακόμα κι αν γίνει ο ίδιος θύμα.
Τόσες δεκαετίες οι Σιωνιστές έκαναν καλή δουλειά.
Το αυτό, συμβαίνει και στον εκκλησιαστικό χώρο,
σείεται το σύμπαν με τον οικουμενισμό και την βλασφημία, και ο ραγιάς κοιμάται ήσυχος και σίγουρος οτι θα παει στον παράδεισο.

Ερχεται ο αντίχριστος κι επίσημα, ήδη ο λαός του είναι εδώ, οι στρατηγοί του πολιτικοί είναι εδώ, και οι προφήτες του επίσκοποι είναι εδώ.
Η Βασιλεία του Χριστού δεν είναι σ' αυτόν τον κόσμο [ είπε ο Χριστός στον Πιλάτο]
Καμία αναλαμπή της ορθοδοξίας δεν πρόκειται να γίνει, αυτό είναι αίρεση - χιλιασμός σφηνάκι [ 40 χρόνια ].

ΥΣ
και αν γινει αναλαμπή της ορθοδοξίας και για 40 χρόνια όλα και όλοι είναι super τότε εχουμε 2 τινά:
1. πως μετά οι χριστιανοί θα αρνηθούν τον Χριστό όταν θα περνάνε σαν βασιλιάδες;
2. αλλά και πως θα σωθούν αυτοί οι άνθρωποι δίχως αγώνα;
που είναι μετά η δικαιοσύνη του Θεού όταν οι προηγούμενοι μαρτύρησαν για να σωθούν ενω οι επόμενοι θα σωθούν με διακοπές στην Μύκονο, κρουαζιέρες στις Μπαχάμες, και χωρίς αγχος για το οτιδήποτε μιας και θα τρώνε με χρυσά κουτάλια;;;

βλεπε και βιντεο Αθανασίου Μυτηλυναίου
η μήπως ήταν άσχετος κι ο πάτερ;;

Συμβουλή,
Βγείτε απο τον οικουμενισμό γιατι πας στην κόλαση
Βγείτε απο τα παραμάγαζα των γοχ ολων των παρατάξεων, γιατί ειναι θεομπαίχτες. Μονο ο αγώνας δεν τους ενδιαφέρει.

Καλυτερα στο σπίτι σου και στον παράδεισο παρά στην εκκλησία και μαζί με τον Καιάφα [ Μ. Αθανάσιος]

Αν ο Θεος δει ειλικρίνεια θα σας βοηθήσει
Αν δει ιδιοτέλεια θα σας αφήσει να τα κάνετε όπως αγαπάτε.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Υπάρχουν άφθονες προφητείες Αγίων πατέρων που μιλάνε για αναλαμπή της Ορθοδοξίας, μετά από μεγάλα δεινά όμως (ίσως ένας Γ Παγκόσμιος Πόλεμος).

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός δεν θέλει την υποκρισία. Ολα τα άλλα είναι μέσα σωτηρίας. Ισως μετανοήσει.Ολοι έχουν δικαίωμα μετανοίας έως την έσχατη ώρα.Ευχόμαστε.Περί αναλαμπής της Ορθοδοξίας και με τα παιχνίδια που παίζονται ακόμα και με την χρήση προφητειών, προσέξτε την παγίδα του αντιχρίστου, ο ζήλος τους είναι να ξεγελαστούν οι ορθόδοξοι, οι άλλοι δεν τους ενδιαφέρουν, για να ξεγελαστούν οι ορθόδοξοι είναι ικανοί να ενεργήσουν όπως λένε οι προφητείες, αυτοί σκέφτονται διαβολικά, δεν μπορούμε οι χριστιανοί να μπούμε στο μυαλό τους, προσέξτε, ο καθένας μας ανά πάσα στιγμή μπορεί να αποδημήσει ας είμαστε έτοιμοι και μετανοημένοι κι ότι προλαβαίνουμε ας το κάνουμε το καλό χωρίς άγχος, καλή μετάνοια όλοι μας

Ανώνυμος είπε...

Το κομμουνιστικό κανάλι έκλεισε, αφού πρώτα κατέστρεψε την Ελλάδα , τώρα ήρθε και η ώρα των ...πρωταγωνιστών!!!
Αυτά προς γνώσιν και συμμόρφωσιν!

Ανώνυμος είπε...

Παιδαγωγέ και λοιποί σεβαστοί αναγνώστες δείτε εδώ λίγο το βίντεο κλιπ του βουλευτή β αθηνών της χρυσης αυγής. Το μπλακ μέταλ συγκρότημα που έχει λέγεται νάερ μάτατον και ήταν ασσυριακή θεότητα του κάτω κόσμου. Ο τραγουδιστής είναι ο βουλευτής.

Μιλάμε για σατανισμό όχι απλά παγανισμό. Που κατ' ουσίαν το ίδιο είναι, και ας μην υποστηρίζουμε κόμματα έμμεσα ή άμεσα διότι μόνο ο Χριστός θα σώσει την Ελλάδα αν μετανοήσουμε. Αν αντέξετε διαβάστε και τους στίχους να δείτε πως βρίζουν το Χριστό μας με χυδαία λόγια. https://www.youtube.com/watch?v=-MCatCy1QLg

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν όπως λέει ο παιδαγωγός πάρα πολλές προφητείες για την αναλαμπή της ορθοδοξίας μας. Απλά οι πλανεμένοι την αρνούνται διότι όλοι μας με το έτσι θέλω πρέπει να πιστέψουμε ότι το σφράγισμα ξεκίνησε πριν έρθει ο αντίχριστός!!! ενώ ο άγιος Εφραίμ ο Σύρος λέει ότι πρώτα θα έρθουν οι δύο προφήτες και αφού για 1260 μέρες κηρύττουν και κλείσουν τον ουρανό να μην βρέχει και αφού ο αντίχριστος τους σκοτώσει και αφού αναστηθούν και αναληφθούν τότε και μόνο τότε θα σφραγίσει στο όνομα του ή στον αριθμό που θα βγαίνει ως άθροισμα από το όνομα του. Μέχρι και την διδαχή των αγίων καταργούν οι τσιπολόγοι... Σφράγισμα χωρίς όνομα αντιχρίστου δεν υπάρχει γιατί η θεόπνευsτη Αποκάλυψη λέει ότι το χξστ θα είναι αριθμός ανθρώπου! Όχι σκέτος αριθμός... Διαβάστε επίσης άγιο Ιππόλυτο, και Αρεθα αρχιεπίσκοπο Καισαρείας που κάποιοι τον έκαναν άγιο χωρίς να είναι, που λέει πως όταν έρθει ο αντίχριστος θα προσπαθήσει να σφραγιστούν όλοι. Την λέξη ''όταν'' κάποιοι την έκαναν ''πριν'', έτσι αλλάζει όλο το νόημα.

Ερώτηση προς Π.Γ.Ζ, είναι αλήθεια ότι επιστρέψατε στην σύνοδο σας;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Οι επισημάνσεις σας είναι σωστές, ισχύουν ως γεγονότα.

Αυτό ήταν όμως η αιτία που ο Άνθιμος έσπευσε με τα στελέχη του Καιρού να μιλήσει στην εκδήλωση; ή ότι η Χ.Α. είναι μη συστημική και γι αυτό επικίνδυνη;

Τον πειράζουν οι Παγανιστές, αλλά δεν τον πειράζουν οι Οικουμενιστές!
Τι είναι πιο επικίνδυνο για την εκκλησία;
Ούτε οι Ροταριανοί και μασόνοι των κομμάτων τον ενοχλούν, τσιμουδιά γι αυτά. Ούτε οι μουσουλμάνοι ούτε οι Εβραίοι τον πειράζουν!

Ε, δεν θέλει μυαλό να καταλάβουμε ότι υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από την επιλεκτική πρωτοβουλία του Ανθίμου να καταγγείλει δημόσια την Χ.Α.. Να θυμίσουμε κι άλλα; την διανομή της Καινής Διαθηκης από Προτεστάντες με την ευλογία του στα σπίτια της μητρόπολης του;
Δεν μπορεί πλέον να μας κοροϊδεύει για την γνησιότητα των κινήτρων του.

SCRIPTA MANENT είπε...

10.59

Εχω υποστεί πολλές συκοφαντίες, σε άλλη μία θα τα χαλάσουμε;

Οχι αδελφέ, δεν επέστρεψα στην σύνοδο γοχ Κ. αν και με παρακάλεσαν
Αντιθέτως με έχουν διαγράψει απο τους καταλόγους των κληρικών

Ο λόγος πρέπει να ήταν γιατί 3 μήνες μετά το συνοδικό δικαστήριο που πέρασα [ στο οποίο ξεκαθάρισα τα πάντα ] προέκυψε άλλο μείζον ζήτημα, αναφορικά με την υπαγωγή των γοχ στο ΘΝΠ καθώς υπάγονται στο γραφείο ετεροδόξων. [ δεν εχει αποδειχθεί ακόμα φανερά]
Κατόπιν τουτου συντάξαμε μια ανοιχτή επιστολή με κάποιους αδελφούς την οποία την στείλαμε με τις υπογραφές μας, προς γνωμοδότηση στους αγιορείτες γοχ, αλλά δεν απάντησε ΚΑΝΕΙΣ
Αυτη η επιστολή διαβάστηκε στην συνοδο γοχ, και μας απάντησαν με συνοδική απόφαση οτι είμαστε αδαής κλπ δεν μας απέδειξαν όμως την «ασχετοσύνη μας»
Κατοπιν τουτου με διέγραψαν απο την λίστα των κληρικών τους.
Τους ευχαριστώ θερμά, καιρός ήταν. [ προφανώς το πηραν απόφαση ότι δεν επιστρέφω ]
Ελπίζω να σε κάλυψα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Αρέθας Καισαρείας και διάδοχος του Μ. Βασιλείου στον επισκοπικό θρόνο στο έργο του «εξήγησις της Ιεράς Αποκαλύψεως PG 106» αναφέρει:
«το χάραγμα θα δοθεί σαν ψήφος εντριβή και εγνωσμένη ανθρώποις».

Από την άλλη έχουμε τον Άγιο Εφραίμ τον Σύρο που στον λόγο του «περί εμφάνισης του αντιχρίστου» (Ασκητικά) μας πληροφορεί:
«διότι τοιούτον τρόπο χρησιμοποιεί ο τύραννος ώστε όλοι να βαστάζουσιν το σημάδι του πριν έρθει να απατήσει τα σύμπαντα».

Ας δούμε λοιπόν σε συνδυασμό τις πληροφορίες που οι δύο Άγιοι μας δίνουν:

α) «ψήφον εντριβή». Στα χρόνια του Αρέθα οι άνθρωποι ψήφιζαν γράφοντας το όνομα του υποψηφίου που προτιμούσαν σε κάποιο πλακίδιο σε μέγεθος τραπουλόχαρτου «ψήφον» (εξ ου και η λέξη ψηφιδωτόν=μικρό πλακίδιο) και μετά το έριχναν στην κάλπη… Η λέξη εντριβής, του εντριβούς σημαίνει κάτι που είναι καθημερινής χρήσης.
Βλέπουμε λοιπόν ότι το χάραγμα αρχικά θα δοθεί με την μορφή πλακιδίου καθημερινής χρήσης.
β) Από την άλλη ο Άγιος Εφραίμ μας τονίζει ότι οι άνθρωποι θα «βαστάζουσιν» το σημάδι προ της ελεύσεως του ανόμου. Προσέξτε ότι ο άγιος δεν λέγει ότι θα φέρουσι επί του σώματος αλλά ότι θα βαστάζουν το σημάδι του στο χέρι τους και ότι αυτό θα γίνει προτού να εμφανιστεί δημόσια ο Αντίχριστος για να αναλάβει την παγκόσμια εξουσία (απαιτήσει τα σύμπαντα). Μετά την εμφάνισή του θα απαιτήσει όπως αναφέρει και η Αποκάλυψη το χάραγμα να το φέρουν οι άνθρωποι επί του σώματός των, της δεξιάς χειρός και του μετώπου των.


H αιρεση της αναλαμπής της ορθοδοξίας - π. Αθανάσιος Μυτιληναίος
https://www.youtube.com/watch?v=JP6KImJqGmU

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Σε ένα νέο παραλήρημα είδαμε τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μπορεί να μην επιτέθηκε αυτήν την φορά στην Ελλάδα, αλλά προειδοποίησε για… Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο!

«Οι ΗΠΑ χτίζουν είκοσι βάσεις στη Συρία, γεγονός που στρέφεται κατά της Ρωσίας και μπορεί να γίνει η αιτία για να ξεσπάσει Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί χρειάζονται οι αμερικανικές βάσεις στη Συρία, όπου υπάρχουν και δυνάμεις και της Ρωσίας και του Ιράν» ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Παράλληλα κάλεσε τους Τούρκους να είναι προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ας είμαστε προετοιμασμένοι για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα».

http://makpress.blogspot.gr/2018/03/blog-post_250.html

Πιο ξεκάθαρα δεν μπορούσαν να ειπωθούν.
Όλοι βλέπουν τι έρχεται ...

Ανώνυμος είπε...

Ως προς τις σωστες επισημανσεις του 10.48, έχω να προσθεσω :
Mήπως λοιπόν η ψηφος εντριβή αναφερεται στις πιστωτικες κ.α καρτες με τσιπακι, οι οποίες περνουνε απο σχισμή (εντριβη), όπως εριχναν κι ακόμα σημερα τις ψηφους σε κουτι ;
Κι οι οποίες είναι ένα ειδος ταυτοτητας, κάτι που προσδίδει πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα στην πραξη χρησιμοποίησής της, καθώς ο άνθρωπος ταυτίζεται μ΄αυτά που περιλαμβάνει η δήλωσή του. Είναι δηλαδή πολύ διαφορετικό από το να είναι το σύμβολο του Αντιχρίστου π.χ. πάνω σ΄ένα πεντοχίλιαρο ή σε τρόφιμα που θα Σταυρώσουμε πριν καταναλώσουμε ή στο σύστημα μηχανογράφησης που χρησιμοποιούμε (καθώς ο άλλοτε Υφυπουργοός Εσωτερικών Λάμπρος Παπαδήμας, πάνω στον θυμό του το ομολόγησε ως κάτι φυσικό, αφού όπως είπε όλα τα μηχανογραφικά συστήματα το χρησιμοποιούνε)
Προσέξτε και την φράση "εγνωσμενη ανθρωποις" σε συνδυασμό με τον λόγο του Οσίου Εφραιμ ότι θα «βαστάζουσιν» το σημάδι προ της ελεύσεως του ανόμου.
Που θέλω να καταλήξω ;
Σαφώς δεν μιλάμε για χαραγμα Αντιχρίστου στις ημέρες μας, αλλά πόσο άραγε απομακρύνεται η Θεία Χάρις, λόγω αποστροφής, όταν αποδεχομαστε "εγνωσμενα" το σημάδι του ανόμου ;
Και χωρίς την βοήθεια Της, τί μπορεί να επιτύχει ο ανθρωπος ;

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

Ως προς τις αποψεις του 10.59 (που δεν ξερω αν ειναι ιδιος με τον 10.48...), θα πρεπει διαβαζοντας το προηγουμενο σχολιο μου, περι απώλειας Θείας Χάριτος, να αναλογιστεί την σοβαρότητα του ζητήματος ΣΗΜΕΡΑ, καθώς επιπλέον μέσω όλων των καρτών με τσιπάκι κι ειδικά μέσω της ΚτΠ που έρχεται σύντομα (εκτός αν προκύψουν άλλες εξελίξεις...) θα στηθεί όλη αυτή η απαραίτητη πληροφοριακή υποδομή (σε επίπεδο λογισμικού, βάσεων δεδομένων και σχετικού εξοπλισμού), η οποία θα καταστήσει αργότερα πολύ εύκολο το τσιπάρισμα στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο.

Με την ευρεια εννοια, έχει ξεκινησει το σφραγισμα, όταν οι ανθρωποι περνουνε το σημαδι του ανομου κι αργότερα (με την έλευση του Αντιχρίστου) θα το παρουνε στο σωμα τους.
Αντι να ομιλει με περιφρονητικο τροπο για τσιπολογους και πλανεμενους και καθως φαινεται οτι ανηκει στην Συνοδο ΓΟΧ , καλυτερα θα ητανε να στρεψει την ενέργειά του προς αναχαίτηση της πολύ επικίνδυνης και βλάσφημης απόψεως των Κυπριανιτών, την οποία έχουνε ακόμα και σήμερα αναρτημένη στο επίσημο site τους, κι ενώ έγιναν επώνυμες εισηγήσεις και καταγγελίες, η Ιερά Σύνοδος δεν έχει ακόμα πάρει θέση.
Φαίνεται εδώ :
http://www.hsir.org/pdfs/2011/02/08/20110208aYpomnemaEsxat2010A/20110208aYpomnemaEsxat2010A.pdf
Σύμφωνα μ΄αυτή την θεωρία λοιπόν,
“῾Η διαδικασία τῆς ἐπιβολῆς τοῦ χαράγματος τοῦ θηρίου ἐπὶ τῶν μετώπων καὶ ἐπὶ τῆς χειρὸς τῆς δεξιᾶς εἶναι βαθύτατα συμβολικὴ καὶ ὑποδηλώνει τὴν εἰδικὴ πνευματικὴ σχέσι ποὺ ἐγκαινιάζεται μεταξὺ ᾿Αντιχρίστου καὶ ἀνθρώπου ἀπὸ τῆς στιγμῆς, κατὰ τὴν ὁποία τὸ Θηρίον προσκυνεῖται ὡς θεός.
῾Επομένως:
α. Τὸ ἐσχατολογικὸ χάραγμα δὲν εἶναι δυνατὸν νὰ κατανοῆται ὡς μία μηχανικὴ διαδικασία ἐπιβολῆς/λήψεως ἑνὸς ἐξωτερικοῦ σημείου, τὸ ὁποῖο — αὐτομάτως καὶ ἀνεξαρτήτως τῆς πνευματικῆς μας καταστάσεως μᾶς ἀντιχριστοποιεῖ.......
γ. ᾿Αποτελεῖ τέχνασμα τοῦ Διαβόλου πρὸς μετατόπισιν τῆς προσοχῆς μας, καὶ εἶναι ἀβάσιμος κάθε φόβος καὶ ἀγωνία εἴτε γιὰ ἕνα χάραγμα μέσῳ τῆς χρήσεως ταυτοτήτων, καρτῶν καὶ ἄλλων τεχνολογικῶν συστημάτων, εἴτε γενικὰ γιὰ ἕνα χάραγμα ὡς αἰσθητὸ σημεῖο στὸ ἀνθρώπινο σῶμα.
Άλλα χαρακτηριστικά περιεχόμενα αυτής της θεωρίας είναι και τα παρακάτω :
Kεφάλαιο Γ6 :῾Ο ἀριθμὸς 666 εἶναι οὐδέτερος, Γ7 : ῾Ο ἀριθμὸς 666 δὲν εἶναι τὸ σύμβολο τοῦ ᾿Αντιχρίστου, Γ8 :῾Η ἀπομυθοποίησις τοῦ ἀριθμοῦ 666
"ἡ σφράγιση καὶ ἡ πώληση καὶ ἡ ἀγορὰ δὲν πρέπει νὰ κατανοηθοῦν κατὰ γράμμα, ἀλλὰ συμβολικά, πνευματικά"

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς ο 10.59 είναι διαφορετικός από τον 12.48, έχοντας διαφορετικές απόψεις περί αναλαμπής και συγνώμη για το μπερδεμα

Όσον αφορά τα περί αναλαμπης, προβληματισμένος και θέλοντας να το ψάξω περισσότερο, βλέπω να υπαρχουνε οι παρακατω προφητειες του Πατρο Κοσμα που δεν νομιζω οτι εχουνε υλοποιηθεί μεχρι σημερα :
59. "Καλότυχος όποιος ζήσει μετά τό γενικό πόλεμο. Θά τρώγη μέ ασημένιο κουτάλι ...; ".
60. "Μετά τό γενικό πόλεμο θά ζήση ο λύκος μέ τ΄αρνί".

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

Παντως όσον αφορά τις προφητείες θέλει μεγάλη προσοχή, καθώς :
- Διαδίδονται ψευδείς προφητείες κι απο πηγή που θεωρώ εγκυρη εμαθα οτι το κανει τα τελευταια χρονια και Υπηρεσία Πληροροφοριών κοντινού μας κρατους
- Στα πλαισια αυτα και λαμβανοντας υποψιν ποσο παμπονηροι ειναι οι Σιωνιστες, καταλαβαινουνε οτι αυτο μπορει να γινεται εδω και αιωνες, δηλαδη να εχουνε ενταξει δικα τους κειμενα σε προφητειες Αγιων.
- Εχουμε εμπιστοσυνη μονο στις προφητειες των 100% Αγιων κι οχι στο τι ειπε ο καθε "προορατικος" Γεροντας και δεν χρειαζεται να προεκτεινουμε αυτη την κουβεντα εδω...
Ώστε πλανήσαι ει δυνατόν και τους εκλεκτούς...
Περισσσότερα σε άλλο, σχετικότερο άρθρο, όταν θα το εχω ψάξει και καλύτερα

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...


3.43
Τα ειπες όλα

Ανώνυμος είπε...

Προς σκρίπτα μάμεντ, συγγγνώμη για την ερώτηση το άκουσα και ρώτησα.

Προς παιδαγωγό, δεν έδωσα το βίντεο του μπλακ μεταλ συγκροτήματος του βουλευτή της ΧΑ σε σχέση με τον Άνθιμο αλλά για να μην παγιδεύονται οι πατριώτες και ψηφίζουν κόμμα που έχει κάποιους σατανιστές και παγανιστές. Αν δεν είναι σατανισμός όλα αυτά τα σύμβολα και οι στίχοι που βρίζουν χυδαία το Χριστό μας και αν δεν είναι παγανισμός να γιορτάζουν την εαρινή ισημερία κάποιοι τότε οι λέξεις έχασαν το νόημα τους. Για μένα αυτοί οι άνθρωποι που τραγουδούν τέτοιους στίχους και χρησιμοποιουν ανάποδους σταυρούς και πεντάλφες είναι σατανιστές και όσοι γιορτάζουν την εαρινή ισημερία είναι παγανανιστές. Με αγάπη Χριστού εύχομαι να επιστρέψουν στον Χριστό μας και να φύγουν από την πλάνη του σατανισμού και του παγανισμού. Ως ανθρώπους τους αγαπώ αλλά ως Ορθόδοξος λυπάμαι και αποστρέφομαι το φρόνημα τους.

Χριστιανοί να ψηφίζουν κόμμα που έχει και χριστιανούς και παγανιστές και σατανιστές δεν είναι σωστό γιατί ο Παύλος λέει τί σχέση έχει το φως με το σκοτάδι και τί σχέση έχει ο Χριστός με τον διάβολο;

Ανώνυμος είπε...

Πουθενά δεν αναφέρει ο άγιος Εφραίμ ότι πριν την έλευση των δύο προφητών θα φέρουν οι άνθρωποι το σημάδι του αντιχρίστου, μιλά για ένα χάραγμα μετά την ανάσταση των δύο προφητών. Ενα χάραγμα.

Ο Αρέθας δεν μιλά πουθενά για πλακίδιο!!!!!

Δεν ανήκω σε ΓΟΧ σχίσμα δεν ξέρω πως βγήκε αυτό το συμπέρασμα.... Άλλα γράφω άλλα κατανοούν κάποιοι. Ας συνενοηθούμε επιτέλους.

Το χξστ θα είναι ο αριθμός 666 που θα εξάγεται από το όνομα του ανόμου, χωρίς δημόσιο πρόσωπο που θα σκοτώσει τους δύο προφήτες αφού δεν θα βρέχει επι των 1260 ημερών τους, χάραγμα δεν υπάρχει. Τσιπολόγοι λέγονται όχι απαξιωτικά αλλά γιατί μιλούν για τσιπάκι συνέχεια αλλά δεν έχουν πρόβλημα που έχουν κινητό στο όνομα τους το οποίο λειτουργεί με τσιπάκι, ούτε έχουν πρόβλημα να χρησιμοποιούν κομπιούτερ να διαδίδουν τις πλάνες τους, κι ας λειτουργεί το κοΜΠιούτερ με τσιπάκια!!!

Το χξστ δηλ 666 στο δυαδικό είναι το 1010011010. Μέχρι σήμερα ΚΑΝΕΊΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΗΛΚΤΡΟΝΙΚΌ ΣΎΣΤΗΜΑ ΣΗΜΑΝΣΗΣ. ΑΡΚΕΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΤΟ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΡΙΑΣ ΜΕΡΙ ΡΕΛΦΕ.

Ανώνυμος είπε...

Προς Σταυρο, ναι όντως θα συμβαδίζει το χάραγμα με την προσκύνηση του αντιχρίστου ως Θεού. Αυτό λέει στο κεφ. 14 της Αποκάλυψης. Αν πας σε ενα ξενοδοχείο και σου δώσουν το διαμερισμα με αριθμό 666 και μπεις δεν σφραγίστηκες. Αυτονόητο νομίζω. Αν σε ενα έγγραφο έχει το 666 δεν σφραγίστηκες, γιατί τότε είμαστε όλοι σφραγισμένοι αφού στο παλαιο 5χίλιαρο είχε καθαρα ζωγραφισμένο τον σατανα να κάθεται στο γεφύρι της άρτας, από κάτω σε μία αψίδα του και από κάτω άγγελοι να τον προσκυνούν, επίσης στο παλαιο 500σάρικο είχε την μασωνική χειραψία και το φίδι που δαγκώνει την ουρά του. όλοι τα χρησιμοποιούσαμε αυτά, αγοράζαμε και πουλούσαμε....

Τέλος την εποχή από τον Καλιγούλα και και μετά ή τον Νέρωνα, δεν θυμάμαι, ο ρωμαιος αυτοκράτορας ήταν θεός επί γης και μετά θάνατον!!! οι χριστιανοί χρησιμοποιούσαν τα νομίσματα που έφεραν την κεφαλή του χαραγμένη και ανέμεναν και την έλευση του Κυρίου πολύ συντομα όπως φαίνεται από τις επιστολές του Πέτρου και του Παύλου. Δεν φοβόντουσαν ότι με τη χρήση των νομισμάτων αυτών θα έπαιρναν πιο εύκολα το τελικό χάραγμα που ανέφερε η Αποκάλυψη.....

Όσοι ίσως είναι αδύναμοι στην πίστη φοβούνται οι δυνατοί λένε ''με την χάρη του Θεού θα μαρτυρήσω. Μόνος μου δεν μπορώ να το κάνω, το μαρτύριο είναι χάρισμα Θεού. Ελέησε με Κύριε.''

Αν ο χριστιανός φοβάται το εισητήριο, την κάρτα με την μαύρη ταινία, την κάρτα με το τσιπ, αλλά το τσιπ του κινητού δεν πειράζει, τότε ας κλάψουμε καλύτερα.....

Δανάη Πολυχρονίου είπε...

Ο Αλεξανδρουπόλεως μάλλον φιλοοξεί να γίνει Πατριάρχης!!!

SCRIPTA MANENT είπε...

11.38

no problem

Ανώνυμος είπε...

1) Από το βιβλίο "ΕΦΡΑΙΜ ΣΥΡΟΥ - ΑΣΚΗΤΙΚΑ" που έχω στην βιβλιοθήκη μου :
ΛΟΓΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ
"Διότι επειδή είναι Θεόμαχον θέλει όλοι να απωλεσθωσι' διότι τοιουτον τροπον μεταχειρίζεται ο Τύραννος, ώστε όλοι να βαστάζωσι την σφραγίδα του Θηρίου, ΌΤΑΝ θα έλθη να απατήση τα σύμπαντα.
Προσέχετε, αδελφοί μου, την υπερβολήν του Θηρίου, διότι μεταχειρίζεται διάφορα τεχνάσματα πονηρίας. Άρχεται από την γαστέρα, ίνα ΟΤΑΝ τις στεναχωρηθη μη έχων φαγητά, αναγκασθή να λάβη την σφραγίδα εκείνου, όχι ως έτυχεν εις πάν μέρος του σώματος, αλλ' εις την δεξιά χείρα και εις το μέτωπον, δια να μη έχη εξουσίαν ο άνθρωπος να κάμη με αυτήν το σημείον του σταυρού, μήτε πάλιν εις το μέτωπον να σημειώση το άγιον όνομα του Κυρίου. Διότι γνωριζει ο άθλιος, ότι ΟΤΑΝ ο Σταυρός του Κυρίου σφραγισθή επί του ανθρώπου λύει πάσαν την δύναμιν του Εχθρού, και δι΄αυτό σφραγίζει την δεξιάν του ανθρώπου".

Μας λέει λοιπόν ο Άγιος, ότι ΟΤΑΝ ερθει ο Αντιχριστος θα προσπαθησει ολοι να ΒΑΣΤΑΖΟΥΝΕ την σφραγιδα του και στη συνεχεια, μέσω κυρίως της πεινας, να παρουνε την σφραγιδα του στο σωμα τους, δεξι χερι ή μετωπο.
Το "όταν" ειναι χρονικός προσδιορισμός κι επίσης ο Άγιος δεν μας λέει να φέρουνε αλλά να ΒΑΣΤΑΖΟΥΝΕ
Παρακάτω μας λέει επισης ο Άγιος :
"μη δειλιασουσι, μηδε αμελησωσιν ΟΤΑΝ χαρασει ο Δρακων την σφραγιδα του, αντι του Σταυρού του Σωτήρος".

2) Δεν ειπε κανεις οτι ο Αρέθας μιλαει για πλακιδιο, ερμηνεια δινεται με βαση τι επικρατουσε στην εποχή του Αρεθα και σημερα.

3) Ρωτας τον Ι.Γ.Ζ. αν επεστρεψε στην Συνοδο, οποτε ευλογα προκύπτει οτι μπορει να ανηκεις στους ΓΟΧ. Μαλλον ομως εισαι γνωστο ατομο κι εχουμε ξανασυνομιλήσει, όταν εμφανιζοσουνα και με συγκεκριμενη ονομασια. Δεν ειναι το προβλημα ομως το ονομα σου, αλλα ότι αφενος εσυ παρερμηνευεις αυτα που διαβαζεις κι αφετερου ότι η ουσια του ζητηματος ειναι πολυ σοβαρη κι εσύ κανεις κακο με αυτα που υποστηριζεις, σε αντιθεση με εμας τους "προτεσταντιζοντες" (παρεπιπτοντως αυτο λενε κι οι Κυπριανιτες, δηλαδη οτι η Ορθοδοξη θεωρία περί εξωτερικού κι όχι συμβολικού χαράγματος που θα επιβληθεί είναι θεωρία των Προτεσταντων, όπως και χρησιμοποιούν καποια αναλογα χωρία περι νομισματος αυτοκρατορων, αλλά ας μην παρεκλίνω του θεματος)

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

3) συνέχεια
Ημουνα ξεκαθαρος λοιπον οτι υπαρχει διαφορετικη βαρυτητα αναμεσα σε καποιες πραξεις αποδοχης-χρησιμοποίησης συμβολων Αντιχρίστου. Η "λογική" ότι αφού κανουμε εκεινο, άρα μπορούμε να τα κανουμε όλα ειναι ισοπεδωτική και παραπλανητική. Το τσιπ του κινητου που συνδεεται με το ονομα μας ειναι προβλημα, αλλα οχι στο μεγεθος ταυτοποιησης μέσω της ΚτΠ, της οποίας επιπλέον η αρνηση παραλαβης θα οδηγησει σε αδυναμια να αγορασεις ή να πουλησεις. Η χρήση του Η/Υ δεν μας ταυτοποιεί
Για το barcode παρουσιασα την ομολογια του αρμοδιου Υπουργου Εσωτερικών. Μήπως κι αυτός δεν ήξερε ;
Οταν το 666 κυριαρχει παντου γυρω μας, ειναι ατερμονο να μπουμε παλι στην διαδικασια να εξετασουμε τις αμφιλεγομενες επιστημονικες γνωματευσεις, αν δηλαδη απεικονιζεται ευθεως το 666 ή σ΄αυτη την περιπτωση το κανανε συγκεκαλλυμενα

4) Η αντίδραση του κάθε συνειδητού Ορθοδόξου δεν γίνεται από φόβο, αλλά από χρέος να αντιδράει στα σχέδια της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, όπως αντιδράμε και σε ολα τα υπολοιπα. Το 2009, η διεθνής εταιρεία Συμβούλων Frost & Sullivan (F&S) εκπόνησε ειδική μελέτη για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες με τον απίστευτο τίτλο: «Παγκόσμια κυβέρνηση και η Αγορά των Ταυτοτήτων-έξυπνων Καρτών»....
Εκτός από το 666, υπάρχουνε και τα σοβαρότατα ζητήματα παραβίασης της ελευθερίας μας (ελπιζω να μην εισαι ο ιδιος που παλαιοτερα μου απαντησε ότι τον Θεο δεν τον ενδιαφέρει η ελευθερία μας !!!) και ασφάλειας των δεδομένων μας, τα οποία θα πρέπει να οδηγήσουν τον κάθε πολίτη, ακόμα κι άθεους, αλλόθρησκους ή μη συνειδητούς Ελληνορθόδοξους στην άρνηση παραλαβής της ΚτΠ.
Κι εσύ λοιπόν, ως Ορθοδοξος, λες στον κοσμο no problem, ξεκολλατε....

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

Αδελφέ Σταύρο με ποιο όνομα εμφανιζόμουν και δεν το ξέρω εγώ αλλά το ξέρεις εσύ; Τι ψυχολογικά προφίλ είναι αυτά που βγάζετε αδελφοί μου;

Ανώνυμος είπε...

Αδελφλε Σταύρο τί λένε οι κυπριανίτες δεν γνωρίζω διότι δεν ασχολούμαι με τους σχισματικούς Γοχ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω ποιος σας είπε για την ελευθερία που νοιάζει τον Θεό αλλά αυτό που ξέρουμε όσι διαβάσαμε φιλοκαλία και δογματική είναι ότι μία είναι η ελευθερία και αυτή είναι η εν Χριστώ ελευθερία. Αν κάποιος είναι σκλάβος ή ελευθερος δεν επηρεάζει τον δρόμο του προς την θέωση. Ο άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος ήταν δούλος σε μουσουλμάνο, η αγία Αναστασία του Παντάν ήταν δουλοπάροικη και εκατομύρια άγιοι μάρτυρες ήταν δούλοι στην ρωμαική αυτοκρατορία.

Όλοι οι άγιοι μιλούν για ένα χάραγμα, οι ερμηνείες περί ταυτοποίησης λιγότερο η πιο πολύ σε κινητό ή κάρτα είναι πρωτότυπες μεν αλλά δεν συναντώνται πουθενά σε κανέναν πατέρα άγιο ή όχι. Οπότε ειναι προσωπικές και τις σέβομαι αλλα δεν συμφωνούν με όσα λένε οι άγιοι ερμηνευτές περί χαράγματος. Και σήμερα χωρίς αφμ και ταυτότητα -απλή- δεν μπορείς να κάνεις τίποτα οπότε να το χαραγμα πάλι!!!

Όσοι θέλουν να δουν τον λόγο του αγίου Εφραίμ του Σύρου είναι στα άπαντα ασκητικά του έργα, στον 4ο ή στον 6ο τόμο, εκδόσεις Περιβόλι της Παναγίας. Εκεί καθαρά μιλά για ένα χάραγμα μετά τους προφήτες. Όσα άλλα γράφονται είναι αιρετικές ερμηνείες και αποτέλεσμα αγνοιας των πατερικών κειμένων.

Ο υπουργός που μίλησε δεν είναι τεχνικός κομπιούτερ για να ξέρει. Αν εμπιστεύεται ο καθείς τον καθένα τότε είμαστε για κλάματα. Διαβάστε την εργασία του Καρδάση για το δυαδικό σύστημα, βιβλίο του 1999 με τίτλο το μπαρ κόουντ εκεί απαντά σε όλα και αποδεινύει ότι όσα λέγονταν και λέγονται είναι πλάνες. ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΑΙΡΕΣΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΊΑ ΒΙΒΛΊΟ ΤΟΥ. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΤΆΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ. ΑΣ ΜΑΣ ΕΛΕΗΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΝΑ ΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΕΛΕΤΗ.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

17 Μαρτίου 2018 - 12:36 μ.μ.
Γράφεις:
"Αν κάποιος είναι σκλάβος ή ελευθερος δεν επηρεάζει τον δρόμο του προς την θέωση...
Ο άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος ήταν δούλος σε μουσουλμάνο, η αγία Αναστασία του Παντάν ήταν δουλοπάροικη και εκατομύρια άγιοι μάρτυρες ήταν δούλοι στην ρωμαική αυτοκρατορία. "


(χωρίς να έχει σχέση με την συνέχεια των σχολίων):
Επειδή πολλές φορές διαβάσαμε ή ακούσαμε να παπαγαλίζεται η ίδια καραμέλα:
Όταν βλέπεις τον Αγά να βιάζει την γυναίκα ή την κόρη σου, ή να παίρνουν τα αγόρια σου για να τα κάνουν μουσουλμάνους γενίτσαρους ή ευνούχους ή γιουσουφάκια στο χαρέμι του, εσύ να μην ενδιαφέρεσαι για ελευθερία..

Ανώνυμος είπε...

Στις πρώτες φωτό με τις ιέρειες αυτός με τα γένια είναι ο Πλατάρος;

Ανώνυμος είπε...

Ο 12:36 μ.μ. μας προτείνει δηλαδη να γίνουμε σκλάβοι και να μη πολυσκοτιζόμαστε; Τι είδους λογισμοί είναι αυτοί; Λες και μιλάνε τα δαιμόνια.

Ανώνυμος είπε...

1) Mια αναφορά - εκτιμηση εκανα, όχι ψυχολογικό προφίλ το οποίο αντιθέτως εκανες εσυ μιλωντας για φοβισμενους απεναντι στις καρτες, το οποίο προσθεσες στις ατακες για πλανεμενους, τσιπολογους, με ελλειψη ταπεινωσης, πιστευουμε παραμυθια και ότι "ειμαστε για κλαματα".
Και να που φαινεται να πεφτω τουλάχιστον κοντα, καθως τις ιδιες αποψεις περι δουλείας, αλλά και ενδελεχούς έρευνας των Πατερων είχε κι η ομαδα ΕΦΦΑΘΑ που καποτε σχολιαζε στο blog, όπως φαινεται εδω :
http://opaidagogos.blogspot.gr/2017/04/microchip.html

Με ενδιαφερει κυριως η ουσια του παροντος ζητηματος και όχι αν ανηκεις σε αυτη την ομαδα, που αλλοτε σχολιαζε εδω μεσα, αλλα απ την πολυ μελετη των Αγιων Πατερων, άνευ φαίνεται ταπεινώσεως, αρχισε να εκφραζει προτεσταντικες αποψεις, εναντίον της Ιεράς Παράδοσης, αλλά κατηγορουσε τους αλλους οτι προτεσταντιζουνε, γραφοντας :
"Ας επανέλθουμε εις την σκέψην της Γραφής και των Πατέρων διότι το προτεσταντικόν πνεύμα πλάνης μας έχει θολώσει την κρίση και τον νού."
Ελπίζω να μην ανηκεις εκει, γιατι θα προσθεσεις κι αλλες επικινδυνες αποψεις, πρωτα από όλα πανω σου.

2) Παμε την ουσια λοιπον. Θα ξαναπαραθεσω λοιπον παρακατω το σχολιο περι δουλειας που ειχα κανει τοτε κι ουδεποτε μου απαντηθηκε. Ελπίζω να μην εξαφανιστεις κι εσυ και να μας διαφωτισεις.
Ειμαι αυστηρος γιατι αυτα που λες ειναι επιζημια κι επικινδυνα...

3) Τί εννοείς λεγοντας :
"Όσοι θέλουν να δουν τον λόγο του αγίου Εφραίμ του Σύρου...."
Αμφισβητεις το κειμενο που παρεθεσα ή απλά μιλάς για αιρετική ερμηνεία ;
Εσένα ποιά είναι η δική σου εξήγηση για αυτά που αναφέρει ο Αγιος ;
συμβαδιζει το ΒΑΣΤΑΩ με το χαραγμα στο δεξι χερι - μετωπο ;
γιατί δεν ειπε ο Αγιος θα εχουνε ή θα φέρουνε ;
ή μήπως το "οταν" δεν είναι χρονικος προσδιορισμος ;

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

4) Όσον αφορά το barcode, με τις αντικρουομενες σχετικες επιστημονικές γνωματευσεις, δεν αποκλειω την πιθανοτητα να βαλανε συγκεκαλλυμενα εκει το 666. Aν και καποιοι ισχυριζονται οτι ειδαν με τα ματια τους, στις αρχες εφαρμογης του barcode, τα εξαρια κατω απ τις διπλες γραμμες.
Όμως δεν είναι μόνο το barcode ένα πιθανο συμβολο του Αντιχρίστου, το οποίο θα μπορούσε να μπει μέσα στο τσιπάκι ....
Και το barcode να συνοδεύεται από πολλές συμπτώσεις :
α) Ο ιδιος ο δημιουργός του, George J. Laurer, στην ιστοσελίδα του (www.laurerupc.com), όταν ερωτηθηκε για τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την σχέση του barcode με τον αριθμό 666 απάντησε: «…Κοιτάξτε, εγώ έφτιαξα έναν κωδικό…. Πράγματι η πρώτη η μεσαία και η τελευταία γραμμή μοιάζουν με εξάρια. Και τι μ’ αυτό;… Δεν έχει να κάνει με αυτό που λέει η Αποκάλυψη. Είναι απλή σύμπτωση…»
β) Το 1977, Ο δρ. Hanrick Edelman, ειδικός και πρόεδρος στατιστικών αναλύσεων της ΕΟΚ, είχε ανακοινώσει ότι ήδη βρισκόταν στο στάδιο της υλοποίησης ένα πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα συνέβαλλαν στην αποκατάσταση του παγκόσμιου χάους.
Ο δρ. Edelman πρόσθεσε ότι με τη χρήση ΤΡΙΩΝ ΕΞΑΨΗΦΙΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ μπορεί ολόκληρος ο πληθυσμός της γης να πάρει ένα δικό του ανεξάρτητο νούμερο».
Κι ο γιγάντιος υπερυπολογιστής θα ονομαζοτανε (B.E.A.S.T.) (Η λέξη B.E.A.S.T. που στα ελληνικά σημαίνει θηρίο, σχηματίζεται από τα αρχικά: Brussels Electronic Accounting Surveillance Terminal που σημαίνει: Ηλεκτρονικό Λογιστικό Τερματικό Παρακολούθησης Βρυξελλών).
γ) το περιοδικό "COMPUTER ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, τον Φεβρουάριο του 1985 δημοσίευε φωτο με ανθρώπους να εχουν το barcode στο κεφαλι τους, ανθρωπους ελεγχομενους σαν νουμερα. Ξερανε προφανως από τοτε τι θα ακολουθούσε

5) Κλείνοντας, θα επαναλάβω αυτα που ειχα πει και σε κεινη την συζητηση :
"Όταν λοιπον καποιοι θα αφησουν ανενοχλητη να στηθεί όλη η ηλεκτρονική υποδομή για το σφράγισμα στο δεξι χέρι ή στο μέτωπο και παράλληλα να εμφυτευθει η αναγκαιότητά της στο μυαλό των ανθρώπων, όταν θα ρθει λοιπόν εκεινη η ωρα στην οποία οδηγηθηκαν αμαχητί και εφησυχασαν ενα κόσμο ο οποίος βαλεται πανταχοθεν για να μην αντιδραει, τότε απλά θα διαπιστώσουν ότι αυτό είναι το σφράγισμα...Συγνώμη, αλλα θα έχουν ¨ΣΥΝΕΡΓΗΣΕΙ ώστε να ερθει το σφραγισμα, οποτε μην ειναι τοσο σιγουροι οτι δεν θα "τυφλωθούν" ή ότι θα αντεξουνε να μην το παρουνε"
Κάποιοι μπορει να μην ζησουνε μεχρι τοτε, αλλά η απώλεια της Θείας Χαριτος από τους προδρόμους του σφραγίσματος σίγουρα δεν είναι κάτι το αμελητέο.

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
Η Ορθοδοξη διδασκαλια κατατάσσει ως ίσους τους δούλους με τους αφεντες τους. Αφενος δεν είναι "θερμή" υπερ των επαναστασεων, ειδικά των οικονομικών, αφου πρωτα πρεπει να "αλλαξουν" οι ανθρωποι, να αναγγενηθούν κι όχι να δημιουργηθούν νέοι εκμεταλλευτές και αφεντες. Αφετέρου όμως ευλογεί επαναστάσεις με υψηλά κίνητρα, όπως ο Κύριος ευλογησε την απελευθερωση των Ισραηλιτών από την Αιγυπτο και τιμώρησε τους Αιγυπτιους, όπως ευλόγησε και την Επανασταση του '21 και προπαντων οταν εισαι ελευθερος δεν σε προτρεπει να κατσεις στα αβγα σου να υποδουλωθείς και μαλιστα να υποδουλωθείς σε Αντιχριστους, οι οποίοι θα προσπαθησουν να ελεγξουν πληρως όλα τα Εκκλησιαστικα δρωμενα, απ τις Εκκλησιαστικες ακολουθιες, μεχρι το ποτε θα Βαπτιζονται τα παιδια (ως ενηλικες μονο) και πολλα αλλα
Δεν ειναι δυνατον να προτρεπουμε στην απραξια και μοιρολατρια..
Οι Πατερες μας προτιμούσανε ακόμα και τους απανθρωπους Τούρκους,από τους προσηλυτιστες Παπικους, καθως λόγω φιλοχρηματίας οι Τουρκοι ηταν πιο ακινδυνοι για την Πίστη μας
«Καλύτερα να δω καταμεσίς στην Πόλη να βασιλεύει τούρκικο σαρίκι παρά τιάρα λατινική»
κι εμεις θα κατουμε να υποδουλωθούμε στους Αντίχριστους ;

Άγιος Γρηγόριος Νύσσης (“Εξήγησις ακριβής εις τον Εκκλησιαστήν”, ομιλία Δ’, PG 44,664 κ.εξ.)
“Δουλεία καταδικάζεις τον άνθρωπον, ου ελευθέρα η φύσις και αυτεξούσιος, και αντινομοθετείς τω θεώ, ανατρέπων αυτού τον επί τη φύσει νόμον. τον γαρ επί τούτω γενόμενον, εφ’ ώτε κύριον είναι της γης και εις αρχήν τεταγμένον παρά του πλάσαντος, τούτον υπάγεις τω της δουλείας ζυγώ, ώσπερ αντιβαίνων τε και μαχόμενος τω θείω προστάγματι.” (PG 44,664D)
Μεταφραση :
Καταδικάζεις σε δουλειά τον άνθρωπο, που η φύση του είναι ελεύθερη και αυτεξούσια και ορθώνεις δικό σου νόμο απέναντι στο νόμο του Θεού ανατρέποντας το νόμο του που διέπει τη ζωή των ανθρώπων. Αυτόν που πλάστηκε γι’ αυτό ακριβώς, για να είναι κύριος της γης και που ορίστηκε από τον Πλάστη του να άρχει, αυτόν τον υποτάσσεις στο ζυγό της δουλείας που αντιβαίνει και αντιμάχεται τη θεία διαταγή.”

Ο Απόστολος Παύλος συγκαταλέγει τους «ανδραποδιστές» (εκείνους που υποδουλώνουν ανθρώπους) ανάμεσα στους «ανόμους», τους «ασεβείς» και «αμαρτωλούς», που αντιτίθενται στην «υγιαίνουσα διδασκαλία» (Α΄ προς Τιμόθεον 1, 9-11).
Ο Μέγας Βασίλειος (“Ηθικά η Όροι”, PG 31,808B κ.ε.) επαναλαμβάνει το Α΄ Τιμ. 1, 9-11):
“Όσα κατά συνάφειαν απαγορεύονται [...] ανδραποδισταίς [...] και ει τι έτερον την υγιαίνουση διδασκαλία αντίκειται” ().

Aς δούμε τι γινοτανε στην Παλαια Διαθηκη
Πρώτ' απ' όλα βλέπουμε ότι όσοι Εβραίοι είχαν γίνει δούλοι, μετά από έξι χρόνια δουλείας, ο Νόμος του Θεού απαιτούσε την απελευθέρωσή τους ΔΩΡΕΑΝ (Έξοδος 21:2).
Οι Εβραίοι δούλοι έπρεπε να αντιμετωπίζονται σαν μισθωτοί κι όχι ως δούλοι (Λευιτικό 25:39-43).
Κι όχι μόνον αυτό. Στους Εβραίους δούλους όταν απελευθερώνονταν τον 7ο χρόνο, έπρεπε να τους δοθεί και κάποια "προίκα" (Δευτερονόμιο 15:12-14)!
Με θανατική ποινή τιμωρούνταν όσοι βίαια κάνανε Εβραίους δούλους (Δευτερονόμιο 24:7). Επίσης για όλους τους δούλους, Εβραίους και Εθνικούς, ίσχυαν τα εξής:
Απαγορεύονταν να σκοτώσει ή να προκαλέσει κανείς βλάβη στον δούλο του. Αν κανείς προξενούσε ζημιά σε δούλο του, έπρεπε να τον ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ (Έξοδος 21:20, 26-27)! Απαγορεύονταν να καταδυναστεύει κανείς τους δούλους του (Δευτερονόμιο 23:15-16).
Υποχρεωτικά έπρεπε οι δούλοι, όπως και οι ελεύθεροι, να έχουν ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ την εβδομάδα (Δευτερονόμιο 5:14).

Ας δούμε τι έγινε και στην Ρωμαϊκη - Βυζαντινη αυτοκρατορια
Ο Μεγας Κωνσταντίνος επέτρεψε την απελευθέρωση των δούλων - ένα αίτημα των χριστιανών που δεν μπορούσε να ικανοποιηθεί από την ρωμαϊκή νομοθεσία.
Λίγο αργότερα, ο Ιουστινιανός έδωσε στους απελεύθερους πλήρη δικαιώματα πολίτη.

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

Προς παιδαγωγό και λοιπούς, λές, ''Επειδή πολλές φορές διαβάσαμε ή ακούσαμε να παπαγαλίζεται η ίδια καραμέλα:
Όταν βλέπεις τον Αγά να βιάζει την γυναίκα ή την κόρη σου, ή να παίρνουν τα αγόρια σου για να τα κάνουν μουσουλμάνους γενίτσαρους ή ευνούχους ή γιουσουφάκια στο χαρέμι του, εσύ να μην ενδιαφέρεσαι για ελευθερία..''

Ασχετο το θεολογικό περιεχόμενο της λέξης ελευθερία με την ευλογημένη επανάσταση για απελευθέρωση από απίστους ή ''πιστούς'' εξουσιαστές, το να μπερδεύετε τον θεολογικό λόγο με την εθνική ανεξαρτησία είναι τραγικό. Βγάζετε συμπεράσματα που δεν εμπεριέχονται στον λόγο και την σκέψη του συνομιλητή σας. Αντι να βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα απλώς ρωτήστε.

Η αναφορά σε όλους τους ερμηνευτές αγίους ή όχι για ένα μόνο χάραγμα μετά την θανατωση των δύο προφητών και την ανασταση τους, αρκεί να πείσει τον όποιο σοβαρό ερευνητή της αλήθειας των πατέρων. Προχαράγματα, αρραβώνες με τον διάβολο και λοιπά προτεσταντικά δεν ανήκουν στους ορθόδοξους πατέρες.

Το να κλάψουμε για την κατάντια μας δεν είναι κατηγορία είναι ευεργετικός λόγος και προτροπή, όποιος νομίζει ότι δεν είναι για κλάματα η πνευματική του κατάσταση τότε λάθος έκαναν οι ερημίτες που έκλαιγαν για τις αμαρτίες τους στην νιτρία και την παλαιστίνη και το άγιο όρος; Αν έκλαιγαν εκείνοι τί πρέπει να κάνουμε εμείς; Καλή συνέχεια στην πορεία σας και καλή μετάνοια σε όλους μας.

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον φαινεται οτι οι Αγιοι Πατερες κι η Παλαια Διαθηκη που παρατεθηκαν παραπανω δεν εκφραζουνε Θεολογικό λόγο για την ελευθερια...
Τί να κανουμε ; ειμαστε και τραγικοι εκτος ολων των αλλων...
Δυστυχως, όπως και τοτε με την ομαδα Εφφαθα, ετσι και τωρα δεν μπορει να γινει διαλογος, υπάρχει "θεμα"....Δεν μπορουμε εμεις να επικοινωνησουμε και να κατανοησουμε εκεινους που από την πολλή μελέτη των Πατερων είναι σε αλλα "ύψη"

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

Συμπληρωματικά, ως προς τον λόγο του Αγίου Εφραιμ, θα πω ότι αυτο που βλεπω ειναι οτι ομιλεί στον λόγο του για την σφραγίδα του Αντιχρίστου σε ακόμα 7 σημεία (που παραθετω παρακατω)και πουθενα δεν ξαναχρησιμοποιει το ρημα βασταζω. Αντιθετως, χρησιμοποιει κυριως το ρημα λαμβανω (στις 6 περιπτωσεις) και σε μία περιπτωση το ρημα δεχομαι, παντα με την κυριολεκτικη τους εννοια.
Tα ρηματα λαμβανω ή δεχομαι είναι ρήματα που επιτρεπουνε να δοθει μια εξακολουθητικη ερμηνεια στον χρονικο προσδιορισμό "οταν", δηλαδη καθόλη την διαρκεια της τυραννίας του Αντιχρίστου (μετά την θανάτωση των 2 Προφητών)
Αν μας ελεγε δηλαδη στο επιμαχο χωριο :
"ώστε όλοι να λαβουνε ή να δεχτούνε την σφραγίδα του Θηριου, ΟΤΑΝ θα ελθη να απατηση τα συμπαντα"
τότε θα μπορουσε να σταθει η εξακολουθητικη ερμηνεια
Το ρημα βασταω δεν ειναι τοσο προσφορο για εξακολουθητικη ερμηνεια
Και για ποιόν λόγο να χρησιμοποιήσει σ΄αυτη την μοναδική περιπτωση ο Αγιος ρήμα με μεταφορική ερμηνεία ;

- αναγκασθη να λαβη την σφραγίδα εκεινου
- οσοι επεισθησαν εις το φοβερον Θηριον και ελαβον την σφραγιδα εκεινου
- Παντες δε οι λαβοντες την σφραγιδα του Αντιχριστου και προσκυνησαντες αυτον
- και επιστευσαν εις τον πλανο, δεχθεντες το σημειο του μιαρου και θεομαχου, αντι του ζωοποιου Σταυρού του Σωτήρος
- χαιρουσι χαραν μεγαλην, αγιοι δε και δικαιοι και παντες οι μη λαβοντες την σφραγιδα του Δρακοντος
- και οι λαβοντες την σφραγιδα αυτου και παντες οι ασεβεις και αμαρτωλοι δεδεμενοι
- Παντες δε οι μη λαβοντες την σφραγιδα του Αντιχρίστου...αγαλονται μετα του Νυμφιου

Σταύρος

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.