" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Τελικά, θα υπάρξει αναλαμπή της Ορθοδοξίας, βασιλιάς Ιωάννης κλπ, ή βαδίζουμε ολοταχώς προς τον Αντίχριστο; Απάντηση-κείμενο π.Μωυσή (εκ Πρεβέζης)


Όσο περνάνε τα χρόνια, το ηλεκτρονικό φακέλωμα εντείνεται με απίστευτα γρήγορο ρυθμό. Κάρτες, κωδικοί, ηλεκτρονικές αιτήσεις παντού ..



Πλέον δεν μπορούμε να έχουμε την παραμικρή αμφιβολία 
ότι αφενός οι πολιτικοί είναι υποχείρια της Νέας Τάξης



αφετέρου ότι και ΟΛΟΙ οι δεσποτάδες συμπορεύονται λίγο ή πολύ μαζί της 
-το καταθέτουμε εμείς που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε μέσα στην εκκλησία- 
αφού είτε με την σιωπή
είτε με την συνειδητή επιλογή τους 
δένουν όλο και περισσότερο την (θεσμική) εκκλησία στο "άρμα" της Πανθρησκείας   (του Οικουμενισμού). 



οι δεσποτάδες με τα κουστούμια είναι η νέα μόδα ...

Οι απειροελάχιστοι -αληθινοί ποιμένες, 
(απλοί ιερείς, ιερομόναχοι, μοναχοί ή αγιορείτες μοναχοί)
που αντέδρασαν, 
ΟΛΟΙ τους ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΑΝ
από κελιά, μοναστήρια, ενορίες κλπ, 
τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 

Όλα τα παραπάνω, μαζί με κάποιες εσωτερικές διαφωνίες που υπάρχουν - στον χώρο των αποτειχισμένων δηλαδή όσων επέλεξαν να κρατήσουν όρθια την εκκλησία υψώνοντας τείχος για να προστατευθούν από την αίρεση- 
δίνουν την εικόνα ότι δεν υπάρχει ελπίδα πουθενά.


Οι περισσότεροι ηγούμενοι, ιερείς, κλπ ΣΙΩΠΗΣΑΝ
Πρόδωσαν έτσι συνειδητά την Ορθοδοξία, 
για να μην πέσουν στην δυσμένεια του ηγουμένου ή του δεσπότη τους και χάσουν την "ησυχία", τον μισθό και την βόλεψη τους. 



"ο πλούς εν νυκτί, πυρσός ουδαμού, 
Χριστός καθεύδει. Τί χρή παθείν;"
(Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος)




Είχαμε όλα τα άλλα, εμφανίστηκε τώρα ΔΙΠΛΑ μας ο νέος δράκος, το Ισλάμ


Τον γνωρίζαμε, τον έζησαν οι πρόγονοι μας (1453, τουρκοκρατία, 1922, 1974), δεν θέλαμε να το πιστέψουμε .. 
Ακούγαμε το "Αλλάχ Ακμπάαρ" λίγες εκατοντάδες χιλιόμετρα μακρυά μας αλλά μας ακουγόταν τόσο μακρυά, 
αλλάζαμε κανάλι όταν βλέπαμε τις εικόνες με τα κομμένα κεφάλια "απίστων".
Τώρα ο τούρκος τρίζει τα δόντια του και ξέρουμε ότι ΔΕΝ αστειεύεται. 
Οι αγορές καταναλωτικών αγαθών και οι διακοπές δεν αρκούν πλέον για να μας καθησυχάσουν.
(το πιο σημαντικό: ο εχθρός δεν είναι απλά δίπλα μας :  χρησιμοποιώντας ως "δούρειο ίππο" την "προσφυγιά", πέρασε ΜΕΣΑ στο κάστρο. Προσθέστε αναρχικούς και λοιπά τσιράκια της Νέας Τάξης που όταν θα λάβουν εντολή θα προκαλέσουν ταραχές, τους Αλβανούς που υπηρετούν στον Ελληνικό στρατό και κάνουν το σήμα με τα χέρια τους, θυμηθείτε τα πρόσφατα μηνύματα του Ερντογάν προς τους μουσουλμάνους της Θράκης και τους πράκτορες των Σκοπίων σε χωριά της Μακεδονίας μας και καταλαβαίνεται πόσο εκρηκτικό γίνεται το μείγμα)


Το χάος έρχεται. Το μαρτύριο πλησιάζει. 
Ο Γ' Παγκόσμιος πόλεμος ξεκίνησε.
Όλοι λίγο πολύ αρχίζουμε να αποθηκεύουμε λίγα τρόφιμα γιατί το νοιώθουμε : 
αυτή τη φορά δύσκολα "θα τη γλιτώσουμε".



Θα υπάρξει άραγε η πολυπόθητη "αναλαμπή της Ορθοδοξίας", θα "πάρουμε την Πόλη", όπως λένε οι προφητείες, ή οδεύουμε ολοταχώς προς τα χρόνια του Αντιχρίστου;


Παραθέτουμε το κείμενο-μελέτη ενός μοναχού, του π.Μωυσή (εκ Πρεβέζης), με την επισήμανση ότι οι προφητείες υπάρχουν για να δίνουν θάρρος και κουράγιο, όχι για να εφησυχάζουμε.
Για να υπάρξει αναλαμπή, πρέπει να προηγηθεί μετάνοια
και αφού δεν μετανοούμε, θα πρέπει να κυλίσει άφθονο αίμα, να περάσουμε πολύ θλίψη 
ίσως και μαρτύριο..


Διευκρίνηση :
Τις επικεφαλίδες γράψαμε και αναρτήσαμε με δική μας πρωτοβουλία, βάζοντας μάλιστα και χρώμα σε αυτές,  για να βοηθήσουμε την ανάγνωση του μακροσκελούς κειμένου εστιάζοντας σε ότι εμείς κρίναμε σημαντικό.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"




ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ – ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 

ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΜΕΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. 

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ 


ΜΩΥΣΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΚ ΠΡΕΒΕΖΗΣ 



Κριτήριο πρόβλεψης μελλόντων γεγονότων 

Κριτήριο αληθείας και οδοδείκτης σε κάθε πτυχή της παρούσης ζωής αλλά και πρόβλεψης μελλόντων γεγονότων να συμβούν σε κάθε εποχή είναι ο Λόγος του Θεού και οι Άγιοι Του: Τιμ.Β΄3,16. 
Όχι οι προσωπικές αστήρικτες εκτιμήσεις του καθενός, ούτε ο κάθε ρασοφόρος, όση πνευματικότητα και αν έχει, εκτός και εάν αυτά που λέει συμβαδίζουν με τα λόγια Αγίων και Προφητών. 
Ποιους θα πιστέψουμε, τους παγκοσμιοποιητές που επιδιώκουν να φέρουν τώρα τον Αντίχριστο; ‘Η την ίδια την πηγή, τον Χριστό και τους αγίους του;




Δύο εκατονταετίες μεθοδευμένης αλλοτρίωσης της πίστεως μας 

Ο Σιωνισμός έχει διεισδύσει τόσο πολύ μέσα στην κρατούσα Εκκλησία, που ανθρωπίνως φαίνεται αδύνατον να καθαριστεί αυτή η δυσοσμία. Δύο εκατονταετίες μεθοδευμένης αλλοτρίωσης της πίστεως μας έντεχνα και μελετημένα.
Μερικοί τρόποι αυτών που ποτέ δεν έπαψαν να επιβουλεύονται με λύσσα την Ορθοδοξία ήταν και πάντοτε θα είναι η διαστρέβλωσης της αληθείας, η διγλωσσία, η υποκρισία, η σύγχυσης, ο συμβιβασμός, το χάος, ο εφησυχασμός σε στιγμές αποστασίας του λαού και ο διωγμός σε εποχή αίρεσης όπως συμβαίνει σήμερα. 




Οικουμενισμός- Σιωνισμός- και η παγκόσμια διακυβέρνηση του Αντιχρίστου
Ο Οικουμενισμός, γέννημα του Σιωνισμού, έχει ως απώτερο σκοπό την Πανθρησκεία, που θα είναι το άρμα για να αποδεχθεί ομαλά η ανθρωπότητα τον Εβραϊκής καταγωγής Μεσσία – Αντίχριστο. 
Σκοπός των Εωσφοριστών Ιλλουμινάτι που ηγούνται αυτής της σατανικής πλεκτάνης είναι να κυβερνήσουν όλο τον κόσμο έτσι όπως αυτοί το έχουν σχεδιάσει. Υποκινητής και συνεργάτης τους είναι ο διάβολος. 




Ο ολέθριος Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος για να ελέγξουν όσους επιβιώσουν. 
Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος που ήδη έχει αρχίσει και που οι ίδιοι υποκίνησαν, έχει ως σκοπό την απώλεια ενός μεγάλου μέρους της ανθρωπότητας για να μπορούν να ελέγχουν τους εναπομείναντας, με έναν δικό τους άνθρωπο που ήδη τον έχουν εν αναμονή. Ο πόλεμος εξελίσσεται και θα συνεχιστεί σφοδρότατος (Αποκ. 9, 13-19).






Εμπόδιο τους οι ορθόδοξοι πιστοί που θα ελέγχουν τις παρεκκλήσεις.
Το μεγαλύτερο εμπόδιο στο σκοπό τους αυτό είναι η Ορθοδοξία και κάθε ορθόδοξος λαός. Όσο η Ορθόδοξη συνείδηση κάποιων πιστών παραμένει ακέραιη, υγιής και ελέγχουσα στην κάθε παρέκκλιση και διαστροφή της ορθότητας της πίστεως μας, δεν μπορούν αυτοί να ολοκληρώσουν τα σχέδιά τους. 




Κατόρθωσαν να ελέγξουν πατριαρχεία, επισκοπές και μοναστήρια. 
Επινοήσαν και οδεύουν προς πλήρη εφαρμογή της αλλοτρίωσης της Ορθοδοξίας, μέσα από τα διοικητικά κέντρα της και τα άλλοτε προπύργια που είναι τα πατριαρχεία, οι επισκοπές και τα μοναστήρια. 
Σταγόνα – σταγόνα με σατανική υπομονή διοχέτευσαν στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία την αίρεση του Οικουμενισμού, σφραγίζοντάς την, με την ψευτοσύνοδο της Κρήτης, χωρίς ο περισσότερος λαός να το έχει αντιληφθεί. 





Αμαρτία-Αποστασία-Αίρεση :Υποδούλωση της Ελλάδος
Αυτοί κάνανε καλά την δουλειά τους, η μεγαλύτερη ευθύνη όμως πέφτει σε εμάς, κλήρο και λαό, που αφήσαμε την κερκόπορτα ανοικτή για να εισέλθουν τρία μεγάλα κακά: Αμαρτία-Αποστασία-Αίρεση. 
Ως φυσικό αποτέλεσμα του σοδομισμού που μας επέβαλαν και που τον αποδεχθήκαμε είναι και η σκότισης του νου. Ώστε να μην μπορεί να διακρίνει ο λαός που βρίσκεται η αλήθεια και που το ψεύδος. Η υποδούλωσης στα πάθη της σαρκός οδήγησε στην σκλαβιά του πνεύματος και στην υποδούλωση των Ελλήνων, στο Εβραϊκό λόμπι των φαινομενικώς Ελλήνων κυβερνώντων. 



Ποιος θα μας λυτρώσει από τη σκλαβιά, από το "ψευτορωμαίικο" 
τώρα που η ίδια διοικούσα Εκκλησία έχει προδώσει τον Χριστό
με την αίρεση και την αδιαφορία της 
Ανθρωπίνως, αυτή η σκλαβιά, αυτό το ψευτορωμαίικο που έλεγε ο Άγιος Κοσμάς, δεν μπορεί να φύγει πίσω, παρά με έναν και μόνον τρόπο. Και αυτός είναι η μετάνοια όλων μας. 
Μόνο ο Θεός πλέον μπορεί να ανατρέψει ένα τέτοιο σατανικό δέσιμο που μας έχουν επιβάλει σε όλους τους τομείς της ζωής μας.
Ο άλλοτε ευσεβής λαός μας πάντα σε ανάλογες εποχές κινδύνων κατέφευγε στην Εκκλησία, στους επισκόπους της, στους Ιερείς της. Τώρα που η ίδια διοικούσα Εκκλησία έχει προδώσει τον Χριστό με την αίρεση και την αδιαφορία της, που θα απευθυνθούν οι πιστοί και ποιος θα τους βοηθήσει; 




 ΚΑΝΕΝΑΣ επίσκοπος εν Ελλάδι δεν κηρύττει μετάνοια
Αντί για Σάλπιγγες μετανοίας κατάντησαν ταφόπλακες ζωντανών νεκρών.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που κανένας επίσκοπος εν Ελλάδι δεν κηρύττει μετάνοια. Δεν είναι τυχαίο πως κανένας δεν αντιδρά πια (Καντιωτικά) στις σοδομιτικές παρελάσεις και στα έκφυλα νομοσχέδια που συνεχώς κατατίθενται στη Βουλή. Κάθε άλλο που έχουν συνεργήσει και συνυπογράψει κάποια από αυτά τα νομοσχέδια.
Επίσης κανείς τους (Επίσκοποι και ηγούμενοι), δεν δίνουν σημασία στις δεκάδες ανά τους αιώνες προφητείες και στα σημεία των καιρών, που έπρεπε να γνωρίζουν για να κηρύξουν μετάνοια. 




οι Σιωνιστές για τον ερχομό του Αντίχριστου
Εδώ και δεκαετίες προπηλακίζουν τον κόσμο οι ίδιοι οι Σιωνιστές για τον ερχομό του Αντίχριστου.
Το ίδιο κάνουν και με τους ανύπαρκτους εξωγήινους(-δαίμονες), δημιούργημα δικής τους φαντασίας.
Αποπροσανατολισμός - σύγχυσης, είναι το μεγάλο όπλο τους. Σημειωτέων και αληθές είναι το γεγονός ότι ο ερχομός του Αντιχρίστου θα συνδυαστεί και με το τέλος του κόσμου. Άρα, συνεπάγεται, λένε κάποιοι ότι λίγα χρόνια ζωής απέμειναν και για τον πλανήτη μας. Αυτό το συμπέρασμα εκ των κάτωθι αναγιγνωσκομένων είναι αστήριχτο και ψευδές. 



Προφητείες : Αφορμή απελπισίας ή μετανοίας και αντίστασης ;
Ο στόχος της απαξίωσης των προφητειών είναι να κρατούν τους Έλληνες σε διαρκή φόβο, αβεβαιότητα, πανικό, απελπισία και πάνω από όλα διαιρεμένο και ανίκανο να αντισταθεί.
Και αυτό γιατί οι προφητείες της ορθοδοξίας και ειδικά αυτές των ημερών μας, έχουν θετικό αποτέλεσμα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία αλλά μέσα από μια σκληρή δοκιμασία που προϋποθέτει συμμετοχή στους κόπους της προσευχής, της μετανοίας και της κάθε αντίστασης όταν έρθει ο καιρός που θα το επιτάσσει και αυτό. 



η αποστασία του κόσμου (κάτι το οποίο ζούμε), 
και μετά ο Ευαγγελισμός των Εθνών 
Θα προηγηθεί η αποστασία του κόσμου (κάτι το οποίο ζούμε), και μετά ο Ευαγγελισμός των Εθνών (αυτό αναμένουμε). Ματθ. 24, 12-14. «Και κηρυχθήσεται τούτο το Ευαγγέλιον της βασιλείας εν όλη τη οικουμένη εις μαρτύριον πάσι τοις έθνεσι, και τότε ήξει το τέλος». 
Το Ευαγγέλιο του Χριστού πρέπει να κηρυχθεί σε όλες τις γλώσσες ανά τον κόσμο με Ορθόδοξο πνεύμα. Τότε μόνον θα έρθει το τέλος του κόσμου.
Τούτο σημαίνει, να κηρυχθεί όχι ένα οποιοδήποτε Ευαγγέλιο, όχι ένα οποιοδήποτε είδος χριστιανισμού, αλλά η Ορθοδοξία (Αγ. Ιωάννης ο Μαξίμοβιτς).
Και φυσικά μιλάμε και για επαναευγγελισμό σε κάποια έθνη. Μήπως η Ελλάδα είναι στη πράξη Ορθόδοξη; 



μια τελευταία ευκαιρία στην ανθρωπότητα, 
ένα μικρό ποίμνιο, παρακαταθήκη, που θα θυσιαστεί στα χρόνια του Αντιχρίστου
Ο Θεός θα δώσει μια τελευταία ευκαιρία στην ανθρωπότητα να τον γνωρίσει, δημιουργώντας και μία καλή μαγιά που θα ζυμώσει όλη τη ζύμη, παρατείνοντας τον χρόνο της παρουσίας του ανθρώπου πάνω στην γη και αφήνοντας μελλοντικά ένα μικρό ποίμνιο, παρακαταθήκη, που θα θυσιαστεί στα χρόνια του Αντιχρίστου. 



Προφητείες Αγίων
Ο Θεός που μιλάει δια μέσου των Αγίων μας, λέει ότι: προ της ελεύσεως του Αντίχριστου θα προηγηθεί η 30ετής βασιλεία του ευσεβούς βασιλιά στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Κύριος δεν θα αφήσει να ολοκληρώσουν το έργο της αναδείξεως του Ψευδομεσία τους οι Εβραίοι, ετούτη τη χρονική στιγμή. (Βλέπε: Ο όσιος Ανδρέας ο δια Χριστόν Σαλός – Ιερά Μονή Παρακλήτου, σελ.254-270).
Ο Άγιος Ανδρέας προφήτευσε στον Άγιο Επιφάνιο, μετέπειτα πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, 600 περίπου χρόνια πριν την εκπόρθηση της Πόλεως από τους Αγαρηνούς.
Αλλά προφητεύει και την μετέπειτα ανακατάληψη της από τους Ρωμηούς με την βοήθεια των Ρώσων. Και μετά την 32-χρονη βασιλεία του Αγίου Ιωάννη εκ πενίας, προφητεύει στη συνέχεια και 5 βασιλείες - στις οποίες φυσικά θα υπάρχουν και μεσοδιαστήματα άλλων βασιλειών. Δεν βγαίνουν οι μέρες και τα χρόνια λοιπόν. Ούτε τα εγγόνια μας θα δουν τον Αντίχριστο της Αποκάλυψης. 

Είπε ο Άγιος Κοσμάς: «χαρά σ΄ αυτούς που θα ζήσουν μετά τον γενικό πόλεμο, θα τρώνε με ασημένια κουτάλια». Ασημένια κουτάλια εννοεί την υλική αλλά και πνευματική ευημερία.
Επίσης ο ίδιος είχε πει «καλότυχος όποιος ζήσει σε εκείνο το βασίλειο». 

Στην Πατρολογία υπάρχει η πιο λεπτομερής περιγραφή του πτωχού βασιλιά που θα κυβερνήσει την Ελλάδα για τρεις δεκαετίες με δικαιοσύνη και αγάπη στον λαό. (Migne σελ.1141-1148, τόμος 107). 

Ο Όσιος Ιωάννης ο Χοζεβίτης +1960, είπε τα εξής: «Άγγελοι θα δώσουν τον θρόνο του Βυζαντίου σ΄ έναν Άγιο και ειρηνικά όλοι θα υπακούουν μη έχοντας πόλεμο στην γη. Τότε η Ορθοδοξία σ΄ όλο τον κόσμο θα ακτινοβολήσει. Θα αφανιστεί η κακία και μεγάλη αγάπη θα υπάρχει!» 

Ο Άγιος Παϊσιος είχε πει: «Θα γίνουν πράγματα που θα συγκλονιστούν τα έθνη. Δεν θα είναι η Δευτέρα Παρουσία (άρα και μη έλευση Αντίχριστου) αλλά θεία επέμβαση. Θα ψάχνουν οι άνθρωποι να βρουν κάποιον να τους μιλήσει για τον Χριστό. Θα σε τραβάνε από το χέρι. Έλα εδώ κάτσε να μας πεις για τον Χριστό. Θα επέμβει ο Χριστός, θα δώσει μια σφαλιάρα σε όλο αυτό το σύστημα, θα πατάξει το κακό. Έτσι θα κηρυχθεί το Ευαγγέλιο σε ολόκληρη την οικουμένη και μετά (αργότερα), ο Χριστός θα έρθει ως Κριτής, να κρίνει τον κόσμο. Άλλο κρίση, άλλο επέμβαση του Χριστού, για να βοηθήσει το πλάσμα του. Από το βιβλίο, πνευματική Αφύπνιση, έκδοση Ι.Ησυχ. Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος-Σουρωτή Θεσσαλ.».
Επίσης είπε και το εξής: «Θα ήθελα να ζήσω λίγα χρόνια ακόμη, να δω τη δόξα της Ορθοδοξίας και το μεγάλωμα της Ελλάδος». 
Ο Άγιος Πορφύριος είχε πει: «Η εποχή μας είναι σαν την εποχή του Χριστού. Και τότε ο κόσμος είχε φθάσει σε μια άθλια κατάσταση. Ο Θεός όμως μας λυπήθηκε. Και τώρα δεν πρέπει να απελπιζόμαστε. Βλέπω μέσα από τη συμφορά να εμφανίζεται κάποιος πολύ σπουδαίος άνθρωπος του Θεού, ο οποίος θα
συνεγείρει και θα ενώσει τον κόσμο προς το καλό» (Πατάπιος μοναχός - Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλιβίτης, Ι.Καλύβη Αγίου Ακακίου). 


Αν εσείς παπαγαλιστές των νεαταξιτών, θεωρείται τον Π. Αθανάσιο Μυτιληναίο πιο αξιόπιστο και Άγιο από τους μέχρι τώρα προαναφερθέντες Αγίους, πρόβλημά σας, αλλά όντως έχετε πρόβλημα πίστεως και πνευματικότητας. 


Προφητεία του αγίου Μεθοδίου Πατάρων 4ος αιώνας για τον βασιλιά Ιωάννη:
«…. Έχοντα επί τον δεξιόν αυτού πόδα καλάμου ήλον και φωνή υπό του αγγέλου κηρυχθήσεται στήσατε αυτόν βασιλέα, και δώσουσι αυτώ εις την δεξιάν χείρα ρομφαίαν λέγοντες αυτώ, ανδρίζου Ιωάννη και ίσχυε και νίκα τους εχθρούς». 


Χειρόγραφο κείμενο στο οποίο οι μισές προφητείες έχουν εκπληρωθεί και βρίσκεται στην Μονή Κουτλουμουσίου πολλών αιώνων πριν, 1053 μ.χ., προφητεύει επιπροσθέτως τον αναμενόμενο τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά το σημαντικό στο κυνήγι που έχει εξαπολύσει η μασονία κατά των προφητειών (μέσω υψηλόβαθμων ρασοφόρων) είναι το εξής αποκαληφθέν χωρίο, που καίει στην κυριολεξία τους Σιωνιστές: «υπόκυψις των Λατίνων στην αλάνθαστον πίστη των Ορθοδόξων και στη διάδοσή της σε όλο τον κόσμο και πτώσης του Πάπα».
Να λοιπόν γιατί ή δεν προβάλλονται οι προφητείες ή διαστρεβλώνεται ο σκοπός τους που είναι η αφύπνιση με κυρίαρχο σκοπό την προετοιμασία της μετανοίας. Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο έχει σαπίσει η διοικούσα Εκκλησία η οποία προσκυνάει τον πάπα μέσω της μνημόνευσης του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και της αποδοχής της ψευτοσυνόδου του Κολυμπαρίου, ως Οικουμενικής και Αγίας.
Κοιμίζουν τον λαό, αποκρύπτοντας ελπιδοφόρα μηνύματα και αντί για φύλακες του ποιμνίου τους κατάντησαν λύκοι αιμοδιψείς. Θέλουν να καθυποτάξουν τον λαό στον πάπα!! 


Για δείτε τι λέει επίσης αυτή η προφητεία; «Προς στιγμήν Μέγας Άγαρ».
Δεν συμβαίνει τώρα αυτό; Προσέξτε την αλαζονεία του Ερντογάν! Ο μουσουλμανισμός φαίνεται να εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα σε όλη την Ευρώπη, αλλά…αλλά αναμένεται η εκπλήρωση της συνέχειας που λέει: «Ήττα Άγαρ και γενική σφαγή Άγαρ υπό Ορθοδόξων λαών». 


Στην Αποκάλυψη στο κεφ. 19, 11-19 προφητεύεται από τον Ευαγγελιστή Ιωάννη ο βασιλιάς Ιωάννης ως «κύριος των κυρίων και βασιλιάς των βασιλέων». Τα αρχαιότερα κείμενα της Κ. Διαθήκης, έχουν το πρώτο αρχικό «κ» μικρό και το πρώτο «β» των αντίστοιχων λέξεων κύριος και βασιλιάς που σημαίνει ότι δεν αναφέρετε το συγκεκριμένο χωρίο στον «Χριστό».
Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης σ΄ όλα τα βιβλία του το όνομα του Κυρίου μας το έχει με κεφαλαίο «Κ» και μόνο σ΄ αυτό το χωρίο με μικρό.
Επίσης στην φράση «ο λόγος του θεού», στιχ. 13, το «λ» είναι μικρό, ενώ στην αρχή του πρώτου κεφαλαίου ο Ευαγγελιστής Ιωάννης γράφει: «Εν αρχή ην ο Λόγος και ο Λόγος ήν προς τον Θεόν…». Αλλού στην Αποκάλυψη γράφει: «Ο βασιλιάς αυτός θα λάμψει (ως ο ήλιος)» 


Αποκ.10,1. Επίσης: «Και είδον άλλον άγγελον πετόμενον εν μεσουρανίου, έχοντα ευαγγέλιον αιώνιον ευαγγελίσαι επί τους καθημένους επί της γης και επί παν έθνος και φυλήν και γλώσσαν και λαόν….». Αποκ. 14, 6-7. 


Άλλη ατράνταχτη απόδειξη υπάρχει ακόμα στα λόγια του Απ. Παύλου στην προς Ρωμ. 11,25-26 
«…ότις πώρωσις από μέρους τω Ισραήλ γέγονεν άχρις ού το πλήρωμα των εθνών εισέλθει. Και ούτω πας Ισραήλ σωθήσεται…». Αφού λοιπόν ο Ισραηλιτικός λαός δεν έχει μετανοήσει και βαπτιστεί, άρα επίκειται Ευαγγελισμός εθνών. Ποιο ξεκάθαρα δεν λέγονται. 


Μία προφητεία του Αγίου Ταρασίου, πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως τον 8 αιώνα λέει και τα εξής: «Ο βασιλιάς Ιωάννης θα ελευθερώσει τον κόσμο, τα λογικά πρόβατα του Χριστού από την ασέβεια και την αμαρτωλή ζωή, κηρύττοντας τον Ιησού, ή βασιλεία του θα κρατήσει μερικές δεκάδες χρόνια». 


Αυτούς που βολεύει ο θόρυβος γύρω από την έλευση του Αντίχριστου στις μέρες μας είναι, οι Στοές. Τι μας ενδιαφέρει πότε θα έρθει ο Αντίχριστος ή αν γεννήθηκε, αφού έχει γεμίσει η ζωή μας από αντίχριστους, «και νυν αντίχριστοι πολλοί γεγόνασιν, Ιωανν. Α 2,18» και μάλιστα από τον πρώτο αιώνα. Εφόσον και άτομα της οικογενείας μας όχι μόνο δεν πιστεύουν αλλά μας χλευάζουν, μας συκοφαντούν και μας εκδιώκουν. Αυτοί δεν είναι αντίχριστοι; Δεν είπε ο Κύριος μας ότι «εχθροί σας θα είναι οι οικιακοί σας;» 


 να μετανοούμε, να προσευχόμαστε συνέχεια, τηρώντας τις εντολές Του. 
Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Ούτε και τον τελικό Αντίχριστο των Γραφών 
Η έξοδος της ψυχής από αυτή την ζωή θα είναι και του καθενός μας η Δευτέρα παρουσία πριν την επί της γης παρουσία του Κυρίου, αφού όπως μας βρει ο θάνατος έτσι και θα κριθούμε στο τέλος αυτού του κόσμου. Η εντολή του Κυρίου είναι να επαγρυπνούμε, να μετανοούμε, να προσευχόμαστε συνέχεια Λουκ. 21, 34-36. Κάνοντας αυτά και τηρώντας τις εντολές Του, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Ούτε και τον τελικό Αντίχριστο των Γραφών, εάν ερχόταν τώρα. Ο Κύριος μας άφησε εντολή να φοβόμαστε μόνο Αυτόν. Λουκ. 12,5.
Αλλά και σαν στοργικός Πατέρας μας προμηνύει τόσα πολλά, για να προσέχουμε, να μην ξεχνιόμαστε απορροφημένοι από τα επίγεια και χαθούμε, να μετανοούμε και να προετοιμαζόμαστε για ότι θλιβερό, όταν πλησιάζει ο καιρός. 


Θα ελευθερωθούν οι Έλληνες, όμως μέσα από μεγάλες θλίψεις και πολύ αίμα. 
Και φυσικά ο Πατέρας μας θα δεχτεί την εκ του φόβου μετάνοια πολλών παιδιών του,
όπως συνέβη και με τους Νινευίτες.

Η αγωνιώδης αναμονή της ανατροπής της σημερινής σκλαβιάς και αποστασίας του λαού μας, με την παρέμβαση του Κυρίου (μέσων των δεινών), απορρέει από τον πόνο μας, να βλέπουμε καθημερινά την ηθική εξαθλίωση των Ελλήνων, όλο να χειροτερεύει.
Στο πρόσωπο και στο έργο που θα επιτελέσει ο αναμενόμενος βασιλιάς Ιωάννης ατενίζουμε την αγάπη του Κυρίου μας, αλλά και την λύτρωση των αδερφών μας, που μέσω της μετανοίας (εκ των δεινών) θα ανατρέψει την παρούσα δαιμονική υποδούλωση του έθνους μας, βγάζοντάς μας στην απέναντι όχθη όπου επιγράφετε, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ.
Θα ελευθερωθούν οι Έλληνες από τα δεσμά της αμαρτίας και του κακού που ούτε οι ίδιοι καταλαβαίνουν πόσο τους έχουν κατακρημνίσει στο σκότος, όμως μέσα από μεγάλες θλίψεις και πολύ αίμα.
Και φυσικά ο Πατέρας μας θα δεχτεί την εκ του φόβου μετάνοια πολλών παιδιών του, όπως συνέβη και με τους Νινευίτες. 

Οι μελλοντικοί νόμοι του κράτους επί βασιλέως Ιωάννη θα είναι απολύτως συσχετισμένοι με τους νόμους του Ευαγγελίου. Θα έχουμε λοιπόν κατάργηση δια νόμων της αμαρτωλής ζωής, που στις μέρες μας οδηγεί στην κόλαση 8, ίσως και 9 στους 10 Έλληνες. 

Και θα εκπληρωθεί αυτό που λέει ο Προφήτης Δαυίδ: «Ευφρανθήσεται δίκαιος, όταν ίδη εκδίκησην ψαλ. 57». Και εννοεί ότι θα χαρούμε πολύ όταν δούμε οφθαλμοφανώς την απονομή δικαιοσύνης του Θεού, στους αμετανόητους αμαρτωλούς και εχθρούς της πατρίδος. 



ο Παγκόσμιος Πόλεμος που ήδη ξεκίνησε, όλο και θα επεκτείνετε
Θέλημα του Θεού στην παρούσα στιγμή των θλίψεων του λαού, από το μέρος των ποιμένων, είναι να χτυπήσουν οι καμπάνες της μετανοίας, Ιεζεκιήλ 33, 1-9, γιατί αυτός ο Παγκόσμιος Πόλεμος που ήδη ξεκίνησε, όλο και θα επεκτείνετε με
πολλά δεινά εξ΄ αιτίας των αμαρτιών μας.
Λέει ο Κύριος με το στόμα του προφήτη Ησαΐα: «Παρηγορείτε, παρηγορείτε και ενθαρρύνετε τον λαό μου». Ησαίας 40,1. Τι παρηγοριά να δώσουν αυτοί και ειδικά οι δεσποτάδες όταν οι ίδιοι δεν πιστεύουν, ή τι μετάνοια να κηρύξουν, αφού είναι εντεταλμένοι προδότες. 



Η κήρυξη του Ευαγγελίου σε όλη την οικουμένη
Η κήρυξη του Ευαγγελίου σε όλη την οικουμένη έχει ξεκινήσει ήδη από την εποχή των Αποστόλων «εις πάσαν την γην εξήλθεν ο φθόγγος αυτών και εις τα πέρατα της Οικουμένης τα ρήματα αυτών» Ρωμ. 10,18…. Κατά τους τελευταίους καιρούς ανακαλύφθηκαν τα άγνωστα έως τότε λοιπά έθνη και μέρη, στα οποία δεν κηρύχθηκε το Ευαγγέλιο της Ορθοδοξίας (π.χ. Αμερική, Αυστραλία), αλλά αυτό της Παπικής κυρίως και προτεσταντικής κακοδοξίας και όχι παντού.
Υπάρχουν έθνη λοιπόν σήμερα εντός των οποίων σποραδικώς διδάχθηκε η αίρεση, πολύ περισσότερο όμως η παναίρεση του Οικουμενισμού από τους πίπτοντας Ορθοδόξους.
Η δίωξη της Ορθοδοξίας σήμερα επιτάσσει την ανάγκη διάδοσης του Ευαγγελίου στα αλλόθρησκα και αιρετικά έθνη, ώστε κατά την Β΄ Παρουσία του Χριστού να μην βρεθεί άνθρωπος ή έθνος που να προφασιστεί ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη του Χριστού. 

Και κάτι ακόμα. Η Ευρώπη δεν είναι πλέον χριστιανική. Οι Ευρωπαίοι έχουν καταντήσει έκφυλοι και σατανιστές. Θα ξαναευαγγελιστούν λοιπόν. «Ένωσις των Ορθοδόξων λαών μετά της Γερμανίας, προφητεία του 1053 μ.χ.». Πρώτοι οι Γερμανοί θα επιστρέψουν στην Ορθοδοξία. 



Η παρέμβαση του Κυρίου ...,  όταν οι θλίψεις και οι νεκροί θα είναι πολλοί
Όταν ο οι θλίψεις θα είναι στο αποκορύφωμά τους, τότε η ενθύμηση της σύντομης παρέμβασης του Κυρίου θα δώσει κουράγιο για να ξεπεραστούν με περισσότερη υπομονή οι τελευταίες δύσκολες στιγμές. Γιατί χωρίς ελπίδα θα είναι ασήκωτο το κακό. Ένα κακό που θα επιφέρει πάρα πολλούς νεκρούς στην Ελλάδα. 

«Αλλά ταύτα λελάληκα υμίν ίνα όταν έλθη η ώρα, μνημονεύητε αυτών ότι εγώ είπον υμίν» (Και καθώς θα θυμάστε ότι εγώ σας τα είχα πει από πριν, να ενισχύεστε για να τα υπομένετε), ερμηνεία Τρεμπέλα. Ιωανν. 16,4 



Τα σχέδια των Σιωνιστών και η αναλαμπή της Ορθοδοξίας
Έχω προσέξει ότι αυτοί που επί το πλείστων θεωρούν ως πλάνη την αναλαμπή της Ορθοδοξίας είναι οι σπουδασμένοι των Οικουμενιστικών θεολογικών σχολών, που μετέπειτα προάγονται σε επισκόπους και ηγουμένους, όπου πλέον διδάσκουν μια διαβρωμένη Ορθοδοξία. Και διοχετεύουν σε φοιτητές, μοναχούς και Ιερείς, ψεύδη, ανακρίβειες και αιρέσεις. Έτσι τα παιδιά μας παγιώνονται σε θεωρίες ανορθόδοξες, χωρίς να καταλαβαίνουν το τι κρύβεται πίσω απ΄ αυτές τις διδασκαλίες.
Ο συστηματικός πόλεμος κατά των προφητειών του Αγίου Κοσμά που είχε πει «να καταράσθε τον πάπα διότι αυτός θα είναι η αιτία του κακού» και του Αγίου Παϊσίου είναι στα σχέδια επιβούλευσης των Εβραίων Σιωνιστών, ώστε να μην έχει ο λαός, ελπίδα και φως στο τούνελ που μας βάλανε. 


Την αποκαλυπτόμενη αλήθεια περί αναλαμπή της Ορθοδοξίας υποστηρίζουν και άλλοι Άγιοι, αλλά και σύγχρονοι γεροντάδες όπως ο Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός, ο Σίμων Αρβανίτης, ο Εφραίμ της Αριζόνας, ο Αμβρόσιος Λάζαρης κ.α. Επίσης ο αείμνηστος Δημήτριος Παναγόπουλος και ο Στρατηγός Μακρυγιάννης, στο βιβλίο του «Οράματα και θάματα». Στις μέρες μας ο Κύριος τα αποκαλύπτει στην γερόντισσα από την Αττική, στο καλόγερο από την Πελοπόννησο (Εφραίμ, που κοιμήθηκε πρόσφατα) και σε άλλους αφανείς εργάτες Του από τους οποίους κάποιοι δε, είναι και λαϊκοί. 
Αν επιμένετε ότι όλα αυτά είναι πλάνη, επειδή αποδεχόμαστε τους προφήτες του Θεού, ζήτω η πλάνη μας. 


Μωυσής μοναχός εκ Πρεβέζης.

80 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


> Ο Γέροντας Εφραίμ ο Αριζoνίτηs, λέει ότι όταν θα πάρουμε την Κωνσταντινούπολη θα περάσουν 33 χρόνια ευημερίας και μετά θα ξεκινήση η πλήρη αποστασία και θα κυβερνήση ο Αντίχριστος. Ο Γέροντας Εφραίμ αποκαλύπτει ότι δεν είναι ακόμα η εποχή της κυβέρνησης του Αντιχρίστου και ότι υπάρχουν ακόμα προφητείες που δεν έχουν συμβεί,όπως η κυβέρνηση της 33 χρονης βασιλίας του κοιμωμένου μαρμαρωμένου βασιλιά Ιωάννη μετά τον 3ο παγκόσμιο πόλεμο,και το πάρσιμο της κωνσταντινούπολης ..

> https://www.youtube.com/watch?v=nUek5ybVSfY

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_1832210607&feature=iv&src_vid=JP6KImJqGmU&v=r5OoAxLQ4DY

Ποιός Παίσιος είναι αληθινός,
αυτός που γράφει ο π. Μωυσής η αυτός στο link?

Ἠλίας Χορευταρῆς/Elias Horeftaris είπε...

Χριστιανικῶς ἐλπιδοφόρα ἀνάρτησις...

Καλή συνέχεια,
ἀπό τό σκότος,
στό Φῶς.
https://www.youtube.com/playlist?list=PL7767AB51AB918002

ἩΧ.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προς ανώνυμο 8:24 μμ:

Το βίντεο στο οποίο μας παραπέμπετε, υποτίθεται στηρίζεται στο βιβλίο:
"Γέρων Παϊσιος - Σημεία των καιρών", "μαρτυρίες μοναχών και προσκυνητών"

Εδώ:
http://agiospaisios.gr/index.php/books
είναι όλα τα βιβλία για τον π.Παΐσιο.

Το βιβλίο στο οποίο στηρίζεται όλο το βίντεο ΔΕΝ υπάρχει.
Δεν το βρίσκουμε καν με αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Συνεπώς γράψτε μας πρώτα ποιος είναι ο συγγραφέας και ποιος το βιβλίο και ο εκδότης, και μετά συζητάμε.

Τόσα βιβλία για τον π.Παΐσιο, ουδέποτε διαβάσαμε ότι ο Αντίχριστος έρχεται άμεσα.
Αντίθετα είπε ότι σύντομα θα μας δοθεί η Πόλη (δεν θα την πάρουμε λόγω της αναξιότητας μας, θα μας δοθεί γιατί θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλων). Συνεπώς μάλλον πρέπει να ψάξετε καλύτερα τις πηγές/την πηγή σας.

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΑΜΠΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ (π. Ἀθανάσιου Μυτιληναίου)
https://paterikiparadosi.blogspot.gr/2018/03/blog-post_159.html

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί είναι οι ψευδοπροφήτες που λέει στην Αγία Γραφή !Αναλαμπή και παραμύθια.
Πρώτα θα έλθει ο Αντίχριστος και μετά θα έλθει ο Χριστός .Αυτά είναι διαστροφή της Αγίας Γραφής .Ζήτω ο π. Αθανάσιος Μ. !

Ανώνυμος είπε...


> Ἀββὰς Ἰσαὰκ ὁ Σύρος

«Γνώριζε ὅτι χωρὶς πειρασμοὺς εὑρίσκεσαι μακριὰ ἀπὸ τὸ δρόμο τοῦ Θεοῦ καὶ ὅτι δὲν περπατᾶς στὰ ἴχνη τῶν ἁγίων. Ὅταν ζεῖς ἐνάρετα, περίμενε πειρασμούς. Ὅποιος δὲν πιστεύει στὸ Θεό, φοβεῖται καὶ τὴ σκιὰ του ἀκόμη. Ὅποιος ἔχει τὸν ἔπαινο τῆς συνειδήσεως, ἔχει τὴν ἐπιθυμία τοῦ θανάτου!... Οἱ πειρασμοὶ μᾶς χαλιβδώνουν στὴν ἀρετή. Ἀλλιῶς οἱ ἀρετὲς εἶναι ἀδόκιμες καὶ ψεύτικες. Οἱ πειρασμοὶ ὁδηγοῦν στὴν ἀπόκτηση τῆς σοφίας τοῦ Ἁγίου Πνεύματος. Ἡ Πίστη στὸ Θεὸ ὁδηγεῖ στὴν περιφρόνηση τῶν πειρασμῶν».

Ανώνυμος είπε...

π.Μωυσή,δεν είναι πιό λογικό ο αντίχριστος να έλθει τώρα που είμαστε στην αποστασία, παρά να έλθει όταν θα λάμπει η ορθοδοξία;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

1) "Αυτοί είναι οι ψευδοπροφήτες που λέει στην Αγία Γραφή !Αναλαμπή και παραμύθια."
Ποιοι ακριβώς είναι οι "ψευδοπροφήτες"; Ο όσιος Ανδρέας ο δια Χριστόν Σαλός; ο Άγιος Κοσμάς; Ο Όσιος Ιωάννης ο Χοζεβίτης; ο Άγιος Ταράσιος;
Ο Άγιος Παϊσιος; Ο Άγιος Πορφύριος ; ο Άγιος Μεθόδιος Πατάρων;

Το διάβασες το κείμενο;


2) "Πρώτα θα έλθει ο Αντίχριστος και μετά θα έλθει ο Χριστός .Αυτά είναι διαστροφή της Αγίας Γραφής ."
Διατυπώθηκε κάτι διαφορετικό σε οποιοδήποτε σημείο του κειμένου ή του προλόγου μας;


3) "Ζήτω ο π. Αθανάσιος Μ. !"
Αν δεν είσαι προβοκάτορας -που αποσκοπείς στο να προκαλείς εσωτερικές κόντρες- νομίζουμε δεν χρειάζεται να κάνεις τον κόπο να ξαναδιαβάσεις οτιδήποτε.
Φτάνει, την ξέρεις την αλήθεια εσύ. Τα ξέρεις όλα.
Αν χρειαστούμε κάτι, στείλε μας το εμαιλ σου να σε ρωτήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αν έχεις να καταθέσεις κάτι ως άποψη, κάποια σκέψη, κάποιο επιχείρημα, είναι πραγματικά ευπρόσδεκτο. Γιατί ειρωνεύεσαι; δεν σε τιμά.

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι ο αείμνηστος πάτερ Αθ. Μυτιλιναίος έχει απόλυτο δίκιο. Διαβάστε προσεκτικά τις απόψεις του. Πραγματική, απόλυτη και εσαεί ειρήνη θα υπάρξει μόνο εις τη Βασιλεία των Ουρανών και όχι στον κόσμο μας.

Το ίδιο απόλυτο δίκιο έχουν και οι Θεοφώτιστοι Άγιοί μας που αξιώθηκαν με το χάρισμα της προφητείας ώστε να ενημερώσουν εγκαίρως τους πιστούς δούλους του Θεού.

Προσωπικά πιστεύω ότι είμαστε στα πρόθυρα των γεγονότων της Πόλης, κάτι που σημαίνει ότι ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να προετοιμάζεται για μετάνοια ώστε να μετριάσει τα επερχόμενα δεινά ώστε να μπορέσει να τα ξεπεράσει εν Κυρίω.

Ο επερχόμενος 3ος ΠΠ γίνεται για ξεκαθάρισμα της ήρας από το σιτάρι (αν το έγραψα καλά) και για την τροφοδότηση "πνευματικών όπλων" στους πιστούς προς αντιμετώπιση του επερχόμενου (τελικού) αντίχριστου.

Όχι σε 33 ή 333 χρόνια αλλά εντός μικρού χρονικού διαστήματος από τη λήξη του 3ου ΠΠ. Τότε που θα κυριαρχεί η καταστροφή παγκοσμίως, η πείνα και οι αρρώστιες.

Τότε η Ελλάδα, κατά τη ταπεινή μου γνώμη, θα έχει εφόδια το Χριστό (αναβίωση της Ορθοδοξίας στα Ορθόδοξα κράτη - και όχι σε παγκόσμιο επίπεδο) ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες της εποχής εκείνης.

Η μπόρα η δαιμονική που αναφέρει ο αγαπημένος μας Α. Παίσιος στο χειρόγραφο "Σημεία των Καιρών" αφορά στα χρόνια του αντίχριστου που θα τα ζήσουμε (ψάξτε βίντεο YouTube όπου ο Α. Μαυροκέφαλος αναφέρει ο ίδιος ότι του είπε ο Άγιος ότι η γενιά του (Ανέστη, σήμερα 58 περίπου) θα δει τον (τελικό) αντίχριστο) και ότι θα γίνει το σφράγισμα!

Όταν αναφέρει ο Α. Παίσιος ότι "μετά τη μπόρα τη δαιμονική θα έρθει η λιακάδα η θεϊκή" πιστεύω ότι αναφέρεται στην μετά'αντίχριστο εποχή όπου οι Έλληνες πλέον θα αναλάβουν την εξάπλωση της Ορθοδοξίας σε όλο τον κόσμο, πράγμα που συμφωνεί με τους λόγους του Α. Νεκτάριου περί του ύψιστου ρόλου των Ελλήνων!

Βέβαια μετά τον αντίχριστο, θα υπάρξει μακρά περίοδος ειρήνης αλλά μετά οι πόλεμοι και οι δυσκολίες θα επανέλθουν (μέχρι τη 2α Παρουσία) και θα συνεχιστούν για σύντομο, κατά τη γνώμη μου, χρονικό διάστημα. Και τότε θα επέλθει το τέλος...

Προσωπική μου άποψη τα παραπάνω.

Ανώνυμος είπε...

https://paterikiparadosi.blogspot.gr/2018/03/blog-post_770.html#comment-form
πατερικη παραδοση

η αποδόμηση της θεωρίας περι αναλαμπής

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Το "μετά τη μπόρα τη δαιμονική θα έρθει η λιακάδα η θεϊκή"
δεν νομίζουμε ότι αναφέρεται στον Αντίχριστο αλλά μάλλον στον Γ' Π.Π και τα δεινά που θα τον συνοδεύουν. Μετά την έλευση - κυριαρχία του Αντιχρίστου δεν νομίζουμε να ξαναυπάρξει "λιακάδα" πέρα από τη Βευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας.

Παρακαλούμε αν βρείτε το βίντεο που λέει αυτόπτης μάρτυρας ότι άκουσε από τον π.Παϊσιο ότι η γενιά μας θα ζήσει τον Αντίχριστο, θα θέλαμε να το δούμε. Δεν το αποκλείουμε, τίποτε δεν αποκλείουμε, απλά επειδή γέμισε το διαδίκτυο με "ιστορίες" γι αυτό θέλουμε να ξέρουμε ότι είναι κάποια συγκεκριμένη σοβαρή μαρτυρία.

SCRIPTA MANENT είπε...

Απεκρίθη ο Χριστός στον Πιλάτο,
η βασιλεία η εμή ούκ εστιν εκ του κόσμου τούτου

εγραψα και στο παρελθόν, την εξής απορία,
πως ειναι δυνατόν να σωθούν αυτοί οι ανθρωποι όταν θα ζούν σε επίγειο παράδεισο... εν συνδυασμώ, της δικαιοσύνης του Θεού?
[οι προηγούμενοι που βασανίστηκαν λίγο, η πολύ, η πάρα πολύ ]

Ανώνυμος είπε...

Ευχαρίστως!

Το βίντεο αυτό με τον Α. Μαυροκέφαλο τιτλοφορείται είτε ως
"Γέρων Παίσιος - Πριν τον αντίχριστο τα χρόνια της ορθοδοξίας" είτε ως
"Μαρτυρία κ. Μαυροκέφαλου για τον Άγιο Γέροντα Παίσιο".

Το βράδυ μπορώ να σας πω με 100% σιγουριά αλλά και για τη χρονική στιγμή που το λέει ο κ. Ανέστης...

Ανώνυμος είπε...

Μετα το 10ο λεπτο (Α. Μαυροκεφαλος)!

https://youtu.be/SDs86UdDui0

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ευχαριστούμε για τον σύνδεσμο.
Θα τον προσθέσουμε (ίσως κ ως ξεχωριστή ανάρτηση)

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλω! Η πιο σημαντικη και επικαιρη μαρτυρια κατ' εμε. Προσεξτε τον τροπο με τον οποιο ο Αγιος επισφραγιζει την προφητεια περι αντιχριστου...

Ανώνυμος είπε...

Ανεξάρτητα από το εάν θα υπάρξει ή όχι Αναλαμπή της Ορθοδοξίας εμείς ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουμε καθήκον να αγωνιζόμαστε για την Αναλαμπή της Ορθοδοξίας και την Νίκη της Εκκλησίας μας ενάντια στην Παναίρεση. Οι Αληθινοί Ορθόδοξοι όλων των Αιώνων με αυτό το πνεύμα πολεμούσαν τις Αιρέσεις και με Την Χάρι Του Θεού νίκησαν. Το εάν ή όχι και εμείς θα νικήσουμε εξαρτάται από το Θέλημα Του Κυρίου μας, εάν όμως αποδεχθούμε προκαταβολικά ότι θα επικρατήσουν οι Αιρετικοί μέχρι την Δευτέρα Παρουσία, τότε αποδυναμώνουμε την ίδια την προσπάθειά μας και τον Αγώνα Της Εκκλησίας. 'Αραγε διερωτόμαι ποιός είναι τόσο βέβαιος για να διδάσκει τί θα γίνει στο μέλλον ή τί θα πράξει ο Θεός με την Εκκλησία Του; Διαθέτει αληθινά το προφητικό χάρισμα ή ομιλεί στηριζόμενος στην λογική του; Και έχει το δικαίωμα για μία τέτοια πράξη; Ας αφήσουμε τα θέματα αυτά στο σχέδιο Του Κυρίου και εμείς ας κάνουμε το καθήκον μας φεύγοντας μακριά από τους φιλαιρετικούς και αγωνιζόμενοι με κάθε μέσον για την Ενότητα των Αληθινών Ορθοδόξων. Τουλάχιστον αν πράξουμε αυτό ότι και αν γίνει φεύγοντας από αυτό τον Κόσμο θα μπορούμε Απολογούμενοι Στον Κριτή μας να πούμε, ότι αγωνισθήκαμε και φύγαμε πάνω στο καθήκον που μας επιβάλει η Αγάπη μας για Εκείνον.

Ανώνυμος είπε...

Ψυχολογικές επιχειρήσεις λέγαν στον στρατό
Στημένες προφητείες για να κοιμάσαι ήσυχος
Βρε εδω δεν μπορείς να κάνεις ζάφτι ένα αντίχριστο θέατρο και ονειρεύεσαι να αλλάξει το σύμπαν?
Και γιατί να γίνει, μετανόησε κανείς όπως οι Νινευίτες?
Και πως θα ακολουθήσει τον Χριστό ο αμετανόητος μουσουλμάνος?

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"Στημένες προφητείες για να κοιμάσαι ήσυχος "
Λες να ήθελε να μας κοιμήσει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός -που άφησε την ησυχία του Αγίου Όρους για να κάνει περιοδείες στην Ελλάδα και στο τέλος τον κρέμασαν -οι Τούρκοι επειδή χαλούσε τα παζάρια των Εβραίων;
Οι προφητείες δεν υπάρχουν για να μας κοιμίζουν αλλά για να μας αφυπνίζουν για όσα δεινά έρχονται αλλά και για να έχουμε ελπίδα για το τελικό αποτέλεσμα.


"Και γιατί να γίνει, μετανόησε κανείς όπως οι Νινευίτες?"
γιατί με τόσα που θα περάσουμε μπορεί να μας δοθεί η ευκαιρία να μετανοήσουμε. Αν βλέπεις κομμένα κεφάλια γειτόνων σου έξω από την πόρτα, αναθεωρείς πολλά.Η κόλαση έρχεται. Ή μετανοείς -και στηρίζεσαι πλέον στον Κύριο- ή πεθαίνεις από τους "απίστους".


"Και πως θα ακολουθήσει τον Χριστό ο αμετανόητος μουσουλμάνος?"
Κάποιοι Τούρκοι είναι γενίτσαροι, δηλαδή Έλληνες στην καταγωγή.


Δείτε αν θέλετε αυτό το βίντεο,
https://youtu.be/b-sioYKF-ac
μετά το 1:01:20 (μετά τη 1 ώρα, 1 λεπτό, 20ο δευτερόλεπτο)

Ανώνυμος είπε...

Ο μ.Μωϋσης διαστρέφει την Αποκάλυψη!
Γράφει ότι ο Χριστός δεν είναι ο Βασιλεύς και Κύριος,αλλά είναι ο Ιωάννης(ο πένας)!!Αυτό το ξέρουν και τα παιδάκια(ότι αυτός που θα ποιμάνει με σιδερένια ράβδο, είναι ο Χριστός ΚΑΙ ότι αυτός που θα νικήσει το θηρίο και τον ψευδοπροφήτη,είναι ο Κύριος)!!!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"Ο μ.Μωϋσης διαστρέφει την Αποκάλυψη!
Βάζεις και θαυμαστικό στο τέλος. Έβγαλες είδηση...


Ξαναδιάβασε λοιπόν τι έγραψε ο π.Μωυσής:
«κύριος των κυρίων και βασιλιάς των βασιλέων». Τα αρχαιότερα κείμενα της Κ. Διαθήκης, έχουν το πρώτο αρχικό «κ» μικρό και το πρώτο «β» των αντίστοιχων λέξεων κύριος και βασιλιάς που σημαίνει ότι δεν αναφέρετε το συγκεκριμένο χωρίο στον «Χριστό».
Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης σ΄ όλα τα βιβλία του το όνομα του Κυρίου μας το έχει με κεφαλαίο «Κ» και μόνο σ΄ αυτό το χωρίο με μικρό.

Λέγε τώρα, που τη βλέπεις την "διαστροφή".
Άνοιξε το πρωτότυπο κείμενο της Αποκάλυψης όπως το ανοίξαμε και εμείς και δες αν το "κ" και το "β", είναι μικρό ή κεφαλαίο.


ΥΓ. Τους μοναχούς τους αποκαλούμε πατέρες. Λέγαμε και τότε λέγαμε, πήγα στον "πατέρα Παΐσιο", δεν λέγαμε πήγα στον "μοναχό Παΐσιο".
Εσύ καθιέρωσες νέο χαρακτηρισμό πριν το όνομα μοναχών το γράμμα "μ".

Ένα σωρό προφητείες Αγίων που παρατέθηκαν και αναφέρονται στην αναλαμπή της Ορθοδοξίας (μετά από σκληρά δεινά που θα προηγηθούν και για τα οποία πρέπει να ετοιμαστούμε να περιμένουμε) δεν σου φτάνουν, επιμένεις να ψάχνεις απεγνωσμένα ψύλλους στα άχυρα.
Δεν έχουμε κανένα λόγο να προσπαθούμε να σε πείσουμε, συνέχισε.

Ανώνυμος είπε...

Στην Αποκάλυψη στο 1ο Κεφ. υπάρχει η περιγραφή του Κυρίου ημών Ι.Χ. που είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ με την περιγραφή του 19ου κεφαλαίου. Άρα το 19ο Κεφ. μιλά για τον Ίδιο.
Είναι βλασφημία να αποδίδετε ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ αυτά που ανήκουν ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΘΕΟ ΜΑΣ.

Αποκάλυψη Κεφ. 1ο στ.10-18

10 Κατά την κυριακήν ημέραν ήλθον εις έκστασιν πνευματικήν, και ήκουσα οπίσω μου φωνήν μεγάλην ως σάλπιγγος, Απ 4:2
11 ήτις έλεγεν· Εγώ είμαι το Α και το Ω, ο πρώτος και ο έσχατος· και, Ο, τι βλέπεις, γράψον εις βιβλίον....
12 Και εστράφην να ίδω την φωνήν, ήτις ελάλησε μετ' εμού· και στραφείς είδον επτά λυχνίας χρυσάς,
13 και εν μέσω των επτά λυχνιών είδον ένα όμοιον με υιόν ανθρώπου, ενδεδυμένον ποδήρη χιτώνα και περιεζωσμένον πλησίον των μαστών ζώνην χρυσήν.
14 Η δε κεφαλή αυτού και αι τρίχες ήσαν λευκαί και ως μαλλίον λευκόν, ως χιών· και οι οφθαλμοί αυτού ως φλόξ πυρός,
15 και οι πόδες αυτού όμοιοι με χαλκολίβανον, ως εν καμίνω πεπυρωμένοι, και η φωνή αυτού ως φωνή υδάτων πολλών,
16 και είχεν εν τη δεξιά αυτού χειρί επτά αστέρας, και εκ του στόματος αυτού του εξήρχετο ρομφαία δίστομος οξεία, και η όψις αυτού έλαμπεν ως ο ήλιος λάμπει εν τη δυνάμει αυτού.
17 Και ότε είδον αυτόν, έπεσα προς τους πόδας αυτού ως νεκρός, και επέθηκε την δεξιάν αυτού χείρα επ' εμέ; λέγων μοι· Μη φοβού· εγώ είμαι ο πρώτος και ο έσχατος
18 και ο ζων, και έγεινα νεκρός, και ιδού, είμαι ζων εις τους αιώνας των αιώνων, αμήν, και έχω τα κλειδία του άδου και του θανάτου.

Δείτε και την περιγραφή του 19ου Κεφαλαίου:

11 Και είδον τον ουρανόν ανεωγμένον, και ιδού ίππος λευκός, και ο καθήμενος επ' αυτόν εκαλείτο Πιστός και Αληθινός, και κρίνει και πολεμεί εν δικαιοσύνη. Απ 6:2
12 Οι δε οφθαλμοί αυτού ήσαν ως φλόξ πυρός, και επί της κεφαλής αυτού διαδήματα πολλά, και είχεν όνομα γεγραμμένον, το οποίον ουδείς γνωρίζει ειμή αυτός, Απ 1:14
13 και ήτο ενδεδυμένος ιμάτιον βεβαμμένον με αίμα, και καλείται το όνομα αυτού· ο Λόγος του Θεού. Ησ 63:1, Ιω 1:1, A' Ιω 1:1
14 Και τα στρατεύματα τα εν τω ουρανώ ηκολούθουν αυτόν εφ' ίππων λευκών, ενδεδυμένοι βύσσινον λευκόν και καθαρόν. Μτ 28:3, Απ 4:4, Απ 7:9
15 Και εκ του στόματος αυτού εξέρχεται ρομφαία κοπτερά, διά να κτυπά με αυτήν τα έθνη· και αυτός θέλει ποιμάνει αυτούς εν ράβδω σιδηρά· και αυτός πατεί τον ληνόν του οίνου του θυμού και της οργής του Θεού του παντοκράτορος· Απ 19:21, Απ 2:16, Ψλ 2:9, Απ 2:27, Ησ 63:3, Απ 14:19
16 και επί το ιμάτιον και επί τον μηρόν αυτού έχει γεγραμμένον το όνομα, Βασιλεύς βασιλέων και Κύριος κυρίων

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Το να είσαι τόσο συνειδητός πλαστογράφος, ξεπερνάει κάθε όριο.

Άνοιξε λοιπόν την Καινή σου Διαθήκη και δες κεφάλαιο ΙΘ,
στο στίχο 13 ότι το "Λόγος" που γράφεις,
γράφεται "λόγος", ΜΕ ΜΙΚΡΟ.
Το βλέπεις;

Στο στίχο 16 το "βασιλεύες βασιλέων" και το "κύριος κυρίων", πως το γράφει στην Αποκάλυψη; με μικρό ή με μεγάλο;
Για δες. ΔΕΣ.

Δεν γράψαμε εμείς το κείμενο για τα δεινά και την αναλαμπή της Ορθοδοξίας,
δεν ερμηνεύουμε εμείς την Αποκάλυψη,
δεν έχουμε κανένα άγχος να πείσουμε κανέναν,
αλλά έχε την στοιχειώδη ευπρέπεια όταν παραθέτεις αποσπάσματα να τα αντιγράφεις σωστά, χωρίς δόλο, και πολύ περισσότερο χωρίς να συκοφαντείς τους άλλους ως "διαστροφείς" και "βλάσφημους", όταν ΕΣΥ, εσκεμμένα, αλλοιώνεις το πρωτότυπο κείμενο, πίσω από την κουτοπονηρή έκφραση "περιγραφή" του κεφαλαίου.

Μαρία Π. είπε...

Τα αποσπάσματα είναι από εδώ:
http://www.newlife4you.gr/readbible.asp?ver=0&b=66&c=19&l=0&s=12&v=

Δεν είμαι λοιπόν πλαστογράφος εφόσον αντέγραψα ΑΚΡΙΒΩΣ το κείμενο για να δείτε τις ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ (όχι για να επικεντρωθούμε στα γράμματα). Πρόκειται για τον Κύριο και στις δύο περιπτώσεις.

Είδα το πρωτότυπο, και πράγματι έχει μικρά σε αυτές τις λέξεις.
Αλλά δεν έχει καμία σημασία το κ (μικρό) και το β(μικρό).
Υπάρχει και σε άλλα σημεία της Καινής Διαθήκης όπως στο Κεφ. 15 και στ.3 όπου γράφει: Kύριε ο Θεός ο παντοκράτωρ, ο βασιλεύς των εθνών..
Η λέξη βασιλεύς είναι με β (μικρό).

Ένα άλλο σημείο που δεν αφήνει καμία αμφιβολία γι΄αυτά που σας λέω, είναι στο Κεφ.17 της Αποκαλύψεως, στον στ.14
.. ούτοι μετά του αρνίου πολεμήσουσι, και το αρνίον νικήσει αυτούς, ότι κύριος κυρίων εστί και βασιλεύς βασιλέων, και οι μετ΄αυτού κλητοί και εκλεκτοί και πιστοί..

Με μικρό κ και μικρό β !Τι έχετε να πείτε;!

Σημασία λοιπόν έχει η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Τα μικρά γράμματα υπάρχουν σε πολλά σημεία. Προσέξτε γιατί γίνεστε βλάσφημοι!

Μαρία Π. είπε...

Και μην βιάζεστε να βγάζετε συμπεράσματα για τους άλλους ότι είναι "συνειδητοί πλαστογράφοι" ή ότι "δεν έχουν την στοιχειώδη ευπρέπεια να αντιγράψουν σωστά".
Η "αναζήτηση" στο Google έβγαλε αυτό το κείμενο που ήταν του Βάμβα.
Σας το παρέθεσα. Δεν πρόσεξα καν ότι τα γράμματα ήταν κεφαλαία, γιατί δεν μ΄ενδιέφερε. Δεν εστίασα εκεί.
Το αντέγραψα για να δείτε τις ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ. Αυτό ήταν το σημαντικότερο.

Αν δείτε καλύτερα το απόσπασμα, αμέσως μετά έρχεται η Κρίση. Πρόκειται για την Δευτέρα Παρουσία. Ρίχνονται το θηρίο και ο ψευδοπροφήτης στην λίμνη του πυρός.
Αυτά που ακολουθούν, τα σχετικά με την "χιλιετή βασιλεία" έχουν ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ. Δείτε την στην ΟΟΔΕ.
Αλλιώς αγαπητοί, αν την ερμηνεύσουμε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, γινόμαστε χιλιαστές.

Δεν καταλαβαίνετε ότι οι Σιωνιστές ετοιμάζουν τον ψευδο-μεσσία τους και θα εξαπατήσουν τους πάντες παρουσιάζοντάς τον ως ψευδο-σωτήρα της ανθρωπότητας;
Μακάρι να μην τα καταφέρουν, μακάρι να υπάρξει ένας άγιος άνθρωπος που θα ανορθώσει την Ορθοδοξία. Αλλά φοβάμαι ότι πρέπει να προσέξουμε πολύ κάποια πράγματα. Τέλος πάντων, αυτή είναι μια άλλη (μεγάλη) συζήτηση.

Εγώ σας ξεκαθάρισα το θέμα των γραμμάτων και παρακαλώ να το μεταφέρετε στον Μοναχό π.Μωυσή, για να μην τον χρησιμοποιεί ως επιχείρημα. Ξαναλέω όταν αποδίδουμε ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ όσα ανήκουν στον Θεό, γινόμαστε (άθελά μας) βλάσφημοι. Και είναι κρίμα..

Καλό σας απόγευμα.

Μαρία Π. είπε...

Συμπληρώνω αγαπητέ Παιδαγωγέ στα προηγούμενα. Μην βιάζεστε να βγάζετε συμπεράσματα για τους άλλους.Κάνατε ολόκληρο σενάριο στηριζόμενος σε μια φράση που είναι πέρα για πέρα ΣΩΣΤΗ. Ότι είναι ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ να αποδίδουμε σε ανθρώπους αυτά που ανήκουν στον Θεό.

Και αν αυτό ισχύει για την τιμή τη δόξα την ισχύ και την προσκύνηση πόσο μάλλον αγαπητέ Παιδαγωγέ ισχύει για τον ΦΟΒΕΡΟ από κάθε άποψη Τίτλο του Παντοκράτορα, που είναι Βασιλιάς βασιλέων και Κύριος κυρίων.

Δεν σας είπα ούτε "διαστροφείς", ούτε "βλάσφημους" (με συνειδητό τρόπο) διαφορετικά δεν θα σας παρέθετα το απόσπασμα για να το δείτε. Χαρακτήρισα την πράξη (την απόδοση των Τίτλων του Θεού) ως βλασφημία γιατί είναι.Κλέβουμε απ΄τον Θεό αυτά που του ανήκουν.

Επίσης βιάζεστε να βγάλετε συμπέρασμα ότι ο συνομιλητής σας "με δόλο ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ αλλοιώνει το πρωτότυπο, πίσω από την κουτοπόνηρη έκφραση "περιγραφή"."
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοιες ερμηνείες. Θα μπορούσατε να μου απαντήσετε χωρίς αυτή την καχυποψία. Το σχόλιο ήταν ανώνυμο γιατί δεν ήταν εκείνη τη στιγμή ανοιχτό το gmail, και όχι για κάποιο άλλο λόγο. Μήπως είστε προκατειλημμένοι με τα ανώνυμα σχόλια; Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς τις ερμηνείες που δώσατε. Με κάθε καλή προαίρεση σας το λέω.Όλοι προς όφελος της Αλήθεια προσπαθούμε.. Γι αυτό και πρέπει να διορθώνουμε τα λάθη όταν τα βλέπουμε..

3:10 π.μ. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΛΑΝΗ, ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΪΣΙΟ, ΟΣΟΙ ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ 666 ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΨΥΧΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ (αναφορά και για τους ψευδοαναλαμπιστές) https://plus.google.com/+ΕυστάθιοςΜοσχοβίτηςΕΛΕΥΘΕΡΗ-ΒΟΥΛΗΣΗ/posts/bpQLD5MCFNU

Μαρία Π. είπε...

Aγαπητέ Παιδαγωγέ, αν το σχόλιο ήταν προσβλητικό ευχαριστώ που με προστατέψατε. Όποιος θέλει να μου πει οτιδήποτε με ευπρέπεια ευχαρίστως θα τον ακούσω και θα του απαντήσω.

Παραθέτω για προβληματισμό μία ανάρτηση από το blog Νέα Εποχή που περιλαμβάνει εκτός των άλλων (στο τέλος) και τις πραγματικές προφητείες των Αγίων μας:
http://neataksi.blogspot.gr/2012/12/blog-post_3.html

Διαβάστε με προσοχή και αυτό:
http://platyteraouranwn.pblogs.gr/2016/12/mesobasileia-h-analamph-ths-orthodoxias-mia-allh-apopsh.html

Προσωπικά δεν απορρίπτω τον ελληνοτουρκικό πόλεμο και τα γεγονότα της Πόλης, άλλωστε το σκηνικό έχει στηθεί. Το θέμα είναι ΤΟ ΜΕΤΑ.
Θα εμφανιστεί ένας άγιος άνθρωπος που θα ανορθώσει την Ορθοδοξία ή θα είναι ο εκλεκτός της ΝΤΠ;

Διαβάστε παρακαλώ τα Πρωτόκολλα της Σιών.Δείτε τι γράφουν:

"..Όταν ο Βασιλιάς του Ισραήλ βάλει πάνω στο ιερό κεφάλι του το στέμμα που θα του προσφέρει η Ευρώπη, θα γίνει ο Πατριάρχης του Κόσμου.
Ο βασιλιάς των Ιουδαίων θα είναι ο αληθινός Πάπας της Οικουμένης, ο Πατριάρχης της διεθνούς Εκκλησίας.."

Δείτε και τον λεγόμενο "χρησμό της Μ.Κουτλουμουσίου (άγνωστης προέλευσης) τι γράφει:


14.Νίκη ορθοδόξων λαών και γενική σφαγή Αγαρηνών υπό ορθοδόξων.
15.Ανησυχία κόσμου.
16.Γενική απελπισία επί της γης.
17.Μάχη επτά κρατών εις Κωνσταντινούπολιν.Τρία ημερονύκτια σφαγή. Νίκη του μεγαλυτέρου κράτους κατά εξ κρατών.
18.Συμμαχία εξ κρατών κατά του έβδομου κράτους: τρία ημερονύκτια σφαγή.
19.Παύσις πολέμου υπό Αγγέλου,(Θεού Χριστού) και παράδοσις Πόλεως στοις Έλλησιν.
20.Υπόκυψις Λατίνων εις αλάνθαστον πίστιν ορθοδόξων.
21.Εξωθήσεται ορθόδοξος πίστης από Ανατολών μέχρι Δυσμών.
22.Φόβος και τρόμος βαρβάρων υπo αυτής.
23.Παύσις του Πάπα και κήρυξις ενός Πατριάρχου δια όλην την Ευρώπην.
24.Εν πέντε και πεντήκοντα έτοι το τέλος των θλίψεων, την δε εβδόμην ουκ έστι ταλαίπωρος, ουκ έστιν εξόριστος, επανερχόμενος εις τας αγκάλας της μητρός, αγαλλομένης.

Ποιος θα είναι αυτός ο ένας "Πατριάρχης" με πολιτική-θρησκευτική εξουσία σε όλη την Ευρώπη; Που θα σταματήσει μάλιστα και τον Πάπα (ή ο Πάπας θα του παραδώσει την εξουσία του;)..
Ειλικρινά αδελφοί δεν ξέρω.. Ζούμε σε εσχατολογικές εποχές που ο Ίδιος ο Κύριος είπε ότι όταν θα ξανάρθει δεν πρόκειται να βρει στη γη την Αλήθεια και την Πίστη, αλλά αντίθετα θα έχει γεμίσει ο κόσμος με ψευδόχριστους και ψευδοπροφήτες..

Δεν ισχυρίζομαι ότι όλα όσα γράφουν οι 2 αναρτήσεις που έδωσα είναι απόλυτα σωστά και αλάθητα σε όλες τους τις λεπτομέρειες.
Όμως η Θεωρία της Αναλαμπής μπάζει από παντού και το πιο πιθανό είναι ότι πρόκειται για πλάνη.
Ας το έχουμε τουλάχιστον στο πίσω μέρος του μυαλού μας, για να προσέξουμε τι θα κάνουμε και να μην πούμε σε όλα ΝΑΙ (σαν πρόβατα) με την πρόφαση ότι τα ζητάει από τους ανθρώπους κάποιος ξεχωριστός ηγέτης που θα έρθει για να σώσει την ανθρωπότητα. Όποτε και αν έρθει.. είτε σύντομα είτε όχι..

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Το παραπάνω σχόλιο διαγράφηκε γιατί αποκάλυπτε το επίθετο της "maria p" χωρίς φυσικά την άδεια της -δεν ξέρουμε αν ήταν πραγματικά αυτό ή όχι, αφού δεν την γνωρίζουμε.

Σχόλια εξυπνάκηδων ανώνυμων ότι "θα" απαντήσουν ... δεν έχουν καμία αξία ή ουσία να γράφονται.
Όποιος θέλει να καταθέσει στοιχεία μαζί με την άποψη του, είναι πάντα ευπρόσδεκτα.

Όσοι θέλουν να μετατρέψουν την εκκλησία σε "αρένα",
ας βρουν άλλους ιστολόγους να παρασύρουν με "αφορισμούς", χαρακτηρισμούς ή επιφωνήματα.

Οι μέρες είναι δύσκολες .. για όσους το αντιλαμβάνονται,
οι ανούσιες αντιπαραθέσεις άνευ ουσίας, εξυπηρετούν μόνον τον εχθρό -ακόμη κι όταν δεν είναι υπό την άμεση καθοδήγηση του.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Κυρία "maria p."

Αν και είναι μάλλον περιττό να επισημάνουμε ότι επέλεξες να σχολιάσεις μόλις ΜΙΑ από τα ΔΕΚΑ περίπου αναφορές/επιχειρήματα από προφητείες Αγίων για την αναλαμπή (μετά τα δεινά της πείνας και του πολέμου),

πάρε μια πρώτη σύντομη απάντηση στην αναφορά σου στην Αποκάλυψη:

"... ἔχων ὀνόματα γεγραμμένα, καὶ ὄνομα γεγραμμένον ὃ οὐδεὶς οἶδεν εἰ μὴ αὐτός ..."
Παράξενο ...
γιατί δεν ξέρει κανείς το όνομα του;
Το όνομα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού όλοι μας το γνωρίζουμε.
Ενώ εδώ μιλάει για κάποιον που ΔΕΝ γνωρίζουμε το όνομα του παρά μόνον ο ίδιος το γνωρίζει. Παράξενο ε;
Αλλά εσύ επιμένεις ότι μιλάει για τον Κύριο μας.

"...καὶ ἐκ τοῦ στόματος αὐτοῦ ἐκπορεύεται ρομφαία ὀξεῖα δίστομος, ἵνα ἐν αὐτῇ πατάσσῃ τὰ ἔθνη·"
Ο Κύριος μας θα πατάξει "τα έθνη";;;
Ή κάποιος άλλος βασιλέας;

"... καὶ αὐτὸς ποιμανεῖ αὐτοὺς ἐν ράβδῳ σιδηρᾷ..."
Ο Κύριος θα ποιμάνει με "ράβδω σιδηρά";;;

Και σε όλες τις περιπτώσεις σε αυτό το κεφάλαιο το "λόγος", "κύριος", "βασιλεύ" γράφονται με μικρά.
Και αντί να προβληματιστείς -δεν λέμε να υιοθετήσεις άποψη απλά να προβληματιστείς ότι κάτι άλλο μπορεί να εννοεί- μιλάς για κακόδοξο μοναχό και για "βλασφημία".

Στη θέση σου
1) θα ζητούσα συγνώμη που επέμενα, χωρίς να ανοίξω την ΚΔ να δω αν πράγματι ισχύει αυτό που κατέθεσε ο π.Μωυσής
2) θα ζητούσα συγνώμη για τους βιαστικούς (επιπόλαιους) βαρείς χαρακτηρισμούς.
3) θα προβληματιζόμουν, αν πχ ο Άγιος Παϊσιος επέμενε τόσο πολύ ότι θα "πάρουμε (μας δώσουν) την Πόλη", γιατί να μην έρθει μια τέτοια ώρα; (μετά από την μετάνοια μας ως έθνος;) Τι λόγο έχεις να πιστεύεις στην ΔΙΚΗ σου άποψη, ότι έρχεται τώρα ο Αντίχριστος και όχι στις προφητείες Αγίων Πατέρων;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αποκάλυψη, κεφ Β΄

2-26 Καὶ ὁ νικῶν καὶ ὁ τηρῶν ἄχρι τέλους
τὰ ἔργα μου, δώσω αὐτῷ ἐξουσίαν ἐπὶ τῶν
ἐθνῶν,
2-27 καὶ ποιμανεῖ αὐτοὺς ἐν ῥάβδῳ σιδηρᾷ
,
ὡς τὰ σκεύη τὰ κεραμικὰ συντριβήσεται,
ὡς κἀγὼ εἴληφα παρὰ τοῦ πατρός μου,
2-28 καὶ δώσω αὐτῷ τὸν ἀστέρα τὸν
πρωῑνόν.
2-29 ῾Ο ἔχων οὖς ἀκουσάτω τί τὸ Πνεῦμα
λέγει ταῖς ἐκκλησίαις.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Φυσικά έχουμε αρκετό υλικό που μπορούμε να παραθέσουμε,
δεν θα περάσουμε τις τελευταίες ημέρες της σαρακοστής προ της Μ.Εβδομάδος απαντώντας.
Όταν βρεθεί χρόνος θα το κάνουμε.

Το τι έλεγε ο Άγιος Παϊσιος σε ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ προσκυνητές το γνωρίζουμε όλοι, ότι "θα πάρουμε την Πόλη" κλπ.

Ή ο Άγιος Παϊσιος ήταν τόσο "πλανεμένος" (με τι ευκολία χρησιμοποιούν τη λέξη κάποιοι αδερφοί ...)
ή οι ίδιοι πρέπει να ανοίξουν λίγο τις παρωπίδες που φορούν.

Μαρία Π. είπε...

Ακούστε αγαπητέ, δεν έχω κανένα πρόβλημα να ζητήσω όχι ένα αλλά χίλια "συγγνώμη" όταν πραγματικά φταίω σε κάτι. Αλλά πραγματικά ΑΠΟΡΩ γι αυτά που μου λέτε.
Μου αποδίδετε πάλι χαρακτηρισμούς που δεν είναι δικοί μου, όπως η λέξη "κακόδοξος" για τον Μοναχό.Προφανώς πρόκειται για λάθος, ίσως δεν πρόσεξε ότι υπάρχει και αλλού με μικρά.

ΑΠΟΡΩ όμως πραγματικά πως συνεχίζετε να επιμένετε όταν βλέπετε ότι στο Κεφ. 17 στ. 14 μιλαει για το ΑΡΝΙΟΝ (που είναι ο Κύριος).

Σχετικά με το Καινόν Όνομα του Κυρίου δείτε και κάποια άλλα σημεία:

12 Όστις νικά, θέλω κάμει αυτόν στύλον εν τω ναώ του Θεού μου, και δεν θέλει εξέλθει πλέον έξω, και θέλω γράψει επ' αυτόν το όνομα του Θεού μου και το όνομα της πόλεως του Θεού μου, της νέας Ιερουσαλήμ, ήτις καταβαίνει εκ του ουρανού από του Θεού μου, και το όνομά μου το νέον. Α' Βασ 7:21, Απ 22:4, Απ 21:2, Απ 21:10

Στις παραπομπές του Βάμβα υπάρχουν αναφορές στο Καινό Όνομα του Κυρίου (όταν λέμε "Νέο όνομα" προφανώς δεν πρόκειται για "αλλαγή ονόματος", αλλά για Τίτλους Δόξας όπως π.χ. "Βασιλεύς βασιλέων και Κύριος κυρίων")


Δείτε αυτή την ανάρτηση για προβληματισμό.
http://platyteraouranwn.pblogs.gr/2016/12/mesobasileia-h-analamph-ths-orthodoxias-mia-allh-apopsh.html

Δεν έχω την απαίτηση να πείσω κανένα για τίποτα, ακριβώς γιατί έχω κι εγώ πολλές απορίες πάνω σε αυτά τα θέματα.
Γι αυτό και δεν σας είπα κάτι άλλο στο πρώτο σχόλιο, και απλά παρέθεσα τα αποσπάσματα, γιατί δεν είχα καμία διάθεση ούτε καμία πρόθεση να εμπλακώ σε συζήτηση που σίγουρα θα κατέληγε σε αντιπαράθεση, όταν μάλιστα ξαναλέω ότι και εγώ η ίδια έχω πολλές απορίες.

Σχετικά με τους Αγίους Γέροντες της Ορθοδοξίας όπως ο Άγιος Παϊσιος, δεν είπαν αυτά που λέει ο γ. Ιωσήφ Βατοπαιδινός αλλά μίλησαν γενικότερα για τα γεγονότα της Πόλης τα οποία δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν. Μπορεί να πάρουν πάλι παράταση.

Ξαναλέω ότι δεν έχω σκοπό να πείσω κανένα για τίποτα γιατί και εγώ έχω πολλές απορίες.
Ούτε να μπω σε αντιπαράθεση, πόσο μάλλον στη λογική "ποιος θα υπερισχύσει του άλλου".
Ο μόνος λόγος που έγραψα είναι για ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ όλοι μας ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, ιδιαίτερα από δω και πέρα, σχετικά με το τι ακούμε και τι πιστεύουμε, και πολύ περισσότερο αν δούμε κάποιον ξεχωριστό άνθρωπο να εμφανίζεται, (μακάρι να είναι εκ Θεού) ας έχουμε τα πνευματικά μάτια μας ανοιχτά για κάθε ενδεχόμενο.Και εδώ τελειώνω.

Καλό Πάσχα

Μαρία Π. είπε...

Παρακαλώ δείτε και αυτό σχετικά με το "Ποιος είναι Εκείνος που ποιμαίνει με ράβδο σιδηρά":

Ψαλμός 2

ΙΝΑ ΤΙ ἐφρύαξαν ἔθνη, καὶ λαοὶ ἐμελέτησαν κενά; 2 παρέστησαν οἱ βασιλεῖς τῆς γῆς, καὶ οἱ ἄρχοντες συνήχθησαν ἐπὶ τὸ αὐτὸ κατὰ τοῦ Κυρίου καὶ κατὰ τοῦ χριστοῦ αὐτοῦ. (διάψαλμα).
3 Διαῤῥήξωμεν τοὺς δεσμοὺς αὐτῶν καὶ ἀποῤῥίψωμεν ἀφ᾿ ἡμῶν τὸν ζυγὸν αὐτῶν. 4 ὁ κατοικῶν ἐν οὐρανοῖς ἐκγελάσεται αὐτούς, καὶ ὁ Κύριος ἐκμυκτηριεῖ αὐτούς. 5 τότε λαλήσει πρὸς αὐτοὺς ἐν ὀργῇ αὐτοῦ καὶ ἐν τῷ θυμῷ αὐτοῦ ταράξει αὐτούς.
6 ᾿Εγὼ δὲ κατεστάθην βασιλεὺς ὑπ᾿ αὐτοῦ ἐπὶ Σιὼν ὄρος τὸ ἅγιον αὐτοῦ 7 διαγγέλλων τὸ πρόσταγμα Κυρίου.
Κύριος εἶπε πρός με· υἱός μου εἶ σύ, ἐγὼ σήμερον γεγέννηκά σε.
8 αἴτησαι παρ᾿ ἐμοῦ, καὶ δώσω σοι ἔθνη τὴν κληρονομίαν σου καὶ τὴν κατάσχεσίν σου τὰ πέρατα τῆς γῆς.
9 ποιμανεῖς αὐτοὺς ἐν ῥάβδῳ σιδηρᾷ, ὡς σκεύη κεραμέως συντρίψεις αὐτούς.


Για ποιον μιλάει αγαπητοί εδώ; Σε ποιον λέει ο Θεός:
".. υἱός μου εἶ σύ, ἐγὼ σήμερον γεγέννηκά σε. 8 αἴτησαι παρ᾿ ἐμοῦ, καὶ δώσω σοι ἔθνη τὴν κληρονομίαν σου καὶ τὴν κατάσχεσίν σου τὰ πέρατα τῆς γῆς. 9 ποιμανεῖς αὐτοὺς ἐν ῥάβδῳ σιδηρᾷ, ὡς σκεύη κεραμέως συντρίψεις αὐτούς..";

Προφανώς αυτά αναφέρονται στον Κύριο.
Η Αγία Γραφή αγαπητοί έχει τη λεγόμενη "συνάφεια". Δηλαδή το κάθε σημείο ερμηνεύεται ΠΑΝΤΑ σε σχέση με τα υπόλοιπα.
Δεν πρέπει να απομονώνουμε αποσπάσματα και τα ερμηνεύουμε όπως θέλουμε, γιατί θα πέσουμε σε λάθη. Αυτό κάνουν οι αιρετικοί.

Καλή σας μέρα

Μαρία Π. είπε...

Δείτε και την ανάλυση της ΟΟΔΕ:

Η διαποίμανση των εθνών «εν ράβδω σιδηρά»

http://www.oodegr.com/oode/profities/apokalypsis/skevi_keramews_1.htm

Μαρία Π. είπε...

Είδα ότι γράψατε (σχετικά με το σχόλιό μου), στο ιστολόγιο "Πατερική Παράδοση":

"Διέστρεψε το κείμενο ο π.Μωυσής; Δεν είναι με μικρά γράμματα στην Αποκάλυψη; Ή το διέστρεψε η "maria p." που είχε ως δικαιολογία ότι έτσι το βρήκε στο διαδίκτυο (ακούστε δικαιολογία!)"

AΠΑΝΤΩ ΕΔΩ όπως ορίζει η δεοντολογία.

ΛΥΠΑΜΑΙ για τις κατηγορίες ότι "ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ διέστρεψα με τη ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ότι έτσι το βρήκα στο διαδίκτυο".
Λοιπόν ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ σας ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ότι αντέγραψα το κείμενο του Βάμβα χωρίς να δω τα γράμματα.
Κάντε μια αναζήτηση google και θα δείτε ότι ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ.
ΛΥΠΑΜΑΙ για την ευκολία σας να κατηγορείτε τον συνομιλητή σας!

Γιατί άλλωστε να "διαστρέψω" (να βάλω υποτίθεται κεφαλαία) αφού υπάρχουν μικρά σε άλλα σημεία της Καινής Διαθήκης, που τα γνωρίζω;;
Το απόσπασμα αναφέρεται ΞΕΚΑΘΑΡΑ στον Κύριο.

Δείτε και αυτό από την επιστολή Ιούδα:
"..ιδού ήλθε Κύριος εν αγίαις μυριάσιν αυτού, ποιήσαι κρίσιν κατά πάντων και ελέγξαι πάντας τους ασεβείς.."(στ. 14)

Αυτό ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ με το σημείο της Αποκάλυψης:
"..κέκληται το όνομα αυτού ο λόγος του Θεού, και τα στρατεύματα τα εν τω ουρανώ ηκολούθει αυτώ επί ίπποις λευκοίς.."

Άλλωστε αμέσως πριν μιλάει για τον Γάμο του Αρνίου με τη Νύμφη-Εκκλησία.

Λοιπόν κλείνω εδώ, και ΠΑΡΑΚΑΛΩ δεν θέλω καμία εμπλοκή του ονόματός μου στη διαφωνία σας με το ιστολόγιο "Πατερική Παράδοση".

Διόρθωσα κάτι που ΒΟΟΥΣΕ από μακρυά ότι ήταν ΛΑΘΟΣ, για χάρη της Αλήθειας, και όχι για να εμπλακώ σε διαμάχες.
Παρακαλώ με χριστιανικό σεβασμό να κλείσουμε ΕΔΩ.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Θα δείτε ότι οι παλαιότερες Καινές Διαθήκες (πχ άνω των 300 ετών) είχαν το Κύριος (στα σημεία, αυτά που μας επιδεικνύετε της Αποκάλυψης), με ΚΕΦΑΛΑΙΟ, οπότε αυτά όντως αναφερόταν στον Κύριο μας. Ομοίως και το "Β" από το Βασιλεύ.

Κάποιοι τα άλλαξαν σε μικρό στις νεότερες εκδόσεις.
Κάτι που φυσικά δεν γνωρίζαμε και ανακαλύπτουμε τώρα.
Θα παραθέσουμε αποδείξεις προσεχώς. Βλέπετε πως υπάρχει Θεός και επεμβαίνει; Ποιος να το πίστευε ότι θα βγάζαμε τόσο σημαντική είδηση. Λίγο υπομονή λοιπόν.

george1 είπε...

Αγαπητε παιδαγωγε επετρεψε μου να πω την αποψη μου εν συντομια.Η πιθανοτερη ακολουθια των γεγονοτων βαση των συγχρονων μεγαλων αγιων και της αγιας γραφης ειναι η ακολουθη:

Παγκοσμιος πολεμος , αναλαμπη ορθοδοξιας ( για αρκετες δεκαετιες ) , αντιχριστος, λαμψη ορθοδοξιας ( για πολλους αιωνες η χιλιετηριδες ),β παρουσια.

Επισης θα ηθελα να πω οτι ο ιδιος ο αγιος Παισιος ρητως ειπε οτι δεν γνωριζει αν ειναι κοντα τα χρονια του αντιχριστου. Οταν ρωτηθηκε για ποιο λογο τοτε τα λεει ολα αυτα περι του 666 ειπε για να εχουμε τη καλη ανησυχια,διοτι προφανως πολλους τους οδηγει σε μετανοια.


Ενδιαφερον και το ακολουθο
απο το 3:40 και μετα
https://www.youtube.com/watch?v=tSFNaVrYFJY


Σε σχεση με το κεφαλαια και μικρα γραμματα του ιθ της αποκαλυψης πρεπει να τονισθει οτι οι αρχαιοι κωδικες του τριτου και τεταρτου αιωνα ( σιναιτικος , βατικανος και αλεξανδρινος ) ηταν ολοι μεγαλογραμματοι. Η γραφη με μικρα και κεφαλαια γραμματα ηλθε πολλους αιωνες μετα. Συνεπως δεν μπορει να βγει καποιο συμπερασμα.

Επισης σε σχεση με το ποιος ειναι ο αναβατης του ιθ ειναι σαφες οτι ειναι ο Χριστος . Ομως ποιος ειναι ο ιππος ; Ισως η
απαντηση διδεται απο το Δ. Παναγοπουλο.Ως φνωστον στο Δημητριο Παναγοπουλο υποσχεθηκε ο Χριστος να τον βοηθησει στη συγγραφη των βιβλιων του, και οτι Αυτος θα βαζει τα λογια Του στο στομα του. Στο βιβλιο λοιπον αγιοι και σοφοι περι των μελλοντων να συμβωσι σελ. 12-13 γραφονται τα ακολουθα:

Λοιπον καθως ο επιγειος Βασιλευς εφ ιππου καθημενος κρινει και πολεμει, οπου εχει πολεμο με τους εναντιον του, ουτω και ο Υιος και Λογος του Θεου και Θεος ο Βασιλευς των Βασιλευοντων και Κυριος των Κυριευοντων, ο αναξ των ανακτων ο Κυριος ημων Ιησους Χριστος ων ολος αγιος, και εν τοις καθαροις αγιοις επαναπαυεται και κατοικει, δια τουτο εφ ιππου λευκου καθημενος παρα τω Θεολογω επιγραφεται, ινα δια του αντιπροσωπου Αυτου επι της γης ανισταμενου υπ αγγελων Ιωαννου εκχριστιανισει το συμπαντα κοσμο. Και ουτω λοιπον καθημενος επ αυτον τον βασιλεα, ως εφ ιππον λευκον, πολεμησει δια αυτου τους πολεμουντας αυτον εναντιους της ορθοδοξου πιστεως και βασιλειας, βασιλεις, ως παλαι πολεμησας τους πολεμιους βασιλεις δια του προφητανακτος Δαυιδ λεγοντος,<>Αυτους δε τους πολεμουντας τω Κυριω υποσημαινει και ο Ιωαννης εις το ιδιο κεφαλαιο της αποκαλυψεως, ουτως λεγων,
<<και ειδον το θηριον και τους βασιλεις της γης και τα στρατευματα αυτων συνηγμενα ποιησαι πολεμον μετα του καθημενου εφ ιππου και μετα του στρατευματος αυτου. ( Αποκ.ιθ 19-20 )

SCRIPTA MANENT είπε...

Μετα τον αντίχριστο [7ετία] έρχεται ο Χριστός και τον εξαυλώνει, δεν υπάρχει άλλη χρονική περίοδος και δη αιώνων

SCRIPTA MANENT είπε...

Την επίγειο βασιλεία αιώνων την λένε οι χιλιαστές
Η αποκάλυψη σταμάτησε να διαβάζεται στην αρχαία εκκλησία, επειδή ο κάθε ενας δογμάτιζε την δική του ερμηνεία, δημιουργώντας αιρέσεις.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

προς scripta-manent,
ωραία ας αφήσουμε την αποκάλυψη,
αναγνωρίζετε την αγιότητα του π.Παϊσίου; Ναι ή όχι;

Αν ναι, είχε το χάρισμα να πει σε ένα σωρό ανθρώπους από το όνομα τους μέχρι κάτι από το μέλλον τους (πχ ότι θα γίνεις ιερέας).
Ο π.Παϊσιος επέμενε -σε μια εποχή που ήταν παράνοια να το λέει κάποιος- ότι θα πάρουμε την Πόλη, όχι επειδή το αξίζουμε, αλλά επειδή αυτό θα εξυπηρετεί όλους.
Είπε ακόμη ότι θα περάσουμε πείνα, θα πούμε το ψωμί ψωμάκι, συνέστηνε στους ανθρώπους να καλλιεργούν ένα χωραφάκι για να βοηθήσουν και τους υπόλοιπους εκείνη την δύσκολη ώρα. Και φυσικά μίλησε για την "αναλαμπή" που θα ακολουθήσει, που όλοι οι άνθρωποι θα θέλουν να μάθουν για τον Χριστό (ίσως μετά την απογοήτευση και την εμπιστοσύνη στα ανθρώπινα, μετά από όσα δουν τα μάτια τους στον μεγάλο πόλεμο).

Αν βέβαια προτιμάτε να απορρίπτετε τόσους Αγίους, δικαίωμα σας. Αλλά τότε δεν έχει νόημα η συζήτηση.Εμείς μένουμε σε όσα προφήτευσαν, καλούμε το έθνος μας σε μετάνοια, με την ελπίδα τα δεινά που θα περάσουμε να είναι τα λιγότερα γιατί δεν ξέρουμε -έτσι όπως καταντήσαμε- τι μπορούμε να αντέξουμε.

ΥΓ. 1-2 μέρες δεν έχουμε νερό στην Θεσσαλονίκη και καταλαβαίνουμε τι θα πει στέρηση. Φανταστείτε να πεινούσαμε κιόλας.

SCRIPTA MANENT είπε...

Αναγνωρίζω οτι ήταν μέγιστος ασκητής κλπ

Την εκκλησιαστική αγιότητα όμως του Γέροντα Παισίου δεν την αναγνωρίζω γιατί ήταν συνειδητά στο ποτήρι του Βαρθολομαίου
Και μην μου πείτε ότι δεν ήξερε, τότε τι προφήτης ήταν...

Γράψαμε δυο λόγια περί αναλαμπής για να προσφέρουμε στον προβληματισμό
καλή ανάσταση

george1 είπε...

Βεβαιως και υπαρχει περιοδος μετα τον αντιχριστο. Ειναι η σαφης αποψη του αγιου Παισιου και αγιου Πορφυριου. Ειναι η σαφης αποψη της αγιας γραφης. Ειναι η εποχη που θα πιστεψουν οι Εβραιοι.

Την επιγειο πνευματικη βασιλεια την λεει κατηγορηματικα η αγια γραφη .Τοτε θα επικρατησει το ευαγγελιο στην οικουμενη και θα βασιλευσει ο Χριστος στις καρδιες της πλειονοτητας της οικουμενης.

Τελος οι χιλιαστες λενε αλλα πραγματα. Ας μην τα βαζουμε ολα στο ιδιο τσουβαλι.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αυτό που έγραψε ο george Bar ότι όλα τα αρχαία κείμενα γραφόταν στα κεφαλαία, ισχύει όπως πληροφορούμαστε.

Από σχετικό μελετητή, λάβαμε το παρακάτω διευκρινιστικό κείμενο:

"Η μικρογράμματη γραφή άρχισε να διαδίδεται γύρω στον 10ο αιώνα.
Για τον 4ο αιώνα φυσικά δεν τίθεταιι κανένα θέμα μικρογράμματης γραφής. Η χρονική απόσταση από την εφεύρεση και διάδοσή της είναι κολοσιαία.
Ασφαλώς η Αγία Γραφή ήταν γραμμένη σε κεφαλαία, όπως και όλα τα μέχρι τότε χειρόγραφα και οι επιγραφές.
Η μικρογράμματη γραφή διαδόθηκε (νομίζω και εφευρέθηκε) κυρίως από τους μοναχούς της Μονής Στουδίου στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίοι είχαν τεράστια παραγωγή χειρογράφων, και έκαναν αυτήν την επανάσταση για να εξοικονομήσουν περγαμηνή, γιατί τα υλικά τότε ήταν πολύ ακριβά.
Κόστιζε πολύ ένα χειρόγραφο."

Αν ισχύουν τα παραπάνω, δεν τίθεται θέμα σχετικά με το κεφαλαίο / μικρό "κ", "β" κλπ.

SCRIPTA MANENT είπε...

προς george
Εν πρώτοις
η αποκάλυψη γραφτηκε ώστε να μην βγαινει ασφαλές νοημα σε ημερομηνίες κλπ
Κανει τρεις κύκλους με σφραγίδες πληγες φιάλες [ αν τα θυμαμαι καλά ...πανε 10 χρονια απο την τελευταια φορα που ασχοληθηκα]
ενω συμβαινουν γεγονότα σε διαφορετικό χρόνο απο την σειρα των κεφαλαίων π.χ. το σφραγισμα που ειναι εσχατολογικο καθαρά γεγονός το γραφει στο ΙΓ’ κεφ.
Ειναι σαν να εχεις ενα ποτηρι νερό, καθως βλέπεις ταυτοχρονα την αρχη την μεση και τον πάτο του ποτηριου.

Η επιγειος βασιλεια ειναι η εποχή μετά Χριστόν γραφε Βυζαντιο και γενικά ο χρόνος μεχρι την 2α παρουσία του Χριστού, ο οποιος χρόνος ειναι πάντα συμβολικός στην αποκάλυψη.

Oι Εβραίοι θα πιστεψουν την εποχη του αντιχρίστου που θα κυρηξουν οι 2 προφητες για 3.5 χρόνια για να αποκαλύψουν στον κοσμο την πλάνη τους και ποιον προσκυνούν. Θα σωθούν 144,000 [ συμβολικός καθαρά ο αριθμός ] απο ολες τις φυλες του Ισραηλ εκτος του Δάν.
Αυτός ο αριθμός αναφέρεται και άλλη μια φορα στην αποκάλυψη νωρίτερα, εκει εννοει το πλήθος μαρτυρων των εθνών ανα τους αιωνες οι οποιοι φορουν λευκους χιτωνες [ αγγελικη καθαροτητα ]
οι οποιοι ειναι παρθένοι γιατι δεν μολύνθηκαν με γυναίκες.
Δλδ είναι ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ πεντακάθαροι και δεν ήταν αιρετικοί ουτε ειχαν σχεση με αιρετικους. Γυναίκα ειναι η εκκλησία του Χριστού.
εκκλησιες = γυναικες = αιρεσεις

κατοπιν γινεται ο χειροτερος διωγμος για 3.5 χρόνια, κατοπιν ερχεται η 2α παρουσία του Χριστού

Την ερμηνεία της αποκαλύψεως την εχει κανει ο Αρεθας καισαρείας τον 5ο αιώνα. Ολοι οι υπολοιποι απλα την αντιγραφουν προσθετοντας καποια γεγονοτα που εγιναν στην εποχη τους

Εχω ακουσει και διαβασει τα κατωτερω και τα συνιστω
Ερμηνεια της αποκαλύψεως π.Αθανασιου Μ. καμια 100στη cd
Ερμηνεία του π.Χαραλαμπου Βασιλοπουλου το κατά δυναμιν [ πολύ καλό]
Ερμηνεια του Νικολαου Π. Βασιλειαδη
Ερμηνεία του Γεωργιου Μαυρομάτη

καλό διάβασμα
και καλή ανάσταση

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΝΑΛΑΜΠΗ THΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΝΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΓΑΛΗ.
ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΟΜΙΛΟΥΝ ΠΕΡΙ ΑΝΑΛΑΜΠΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.Ο ΕΝΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΛΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Ο ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ, ΟΤΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΗΝ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ.
ΑΛΛΟΣ ΑΓΙΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΖΗΤΙΑΝΟΣ-ΠΕΝΗΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ ΘΑ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ,ΕΝΩ ΑΛΛΟΣ ΑΓΙΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΒΑΤΑΤΖΗΣ.
ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ?
ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΛΕΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ.

ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ,ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΠΩΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΙΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΡΟΣ ΗΘΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΔΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΛΑΜΠΗΣ,
ΑΛΛΟΙ ΟΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ 33 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΛΘΕΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ,ΑΛΛΟΙ ΛΕΓΟΥΝ ΠΕΡΙ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 1000 ΧΡΟΝΙΑΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ.
ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ.
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΟΠΩΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ,ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ,ΕΦΡΑΙΜ Ο ΣΥΡΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΓΙΟΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΙ ΑΝΑΛΑΜΠΗΣΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ,ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ.

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΟΓΙΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ.
ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟΝ ΒΙΟ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΛΕΞΑΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΕΡΩΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΠΟ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΗΣ.
ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΒΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ.

ΟΛΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΒΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΕΞΑΚΡΙΒΩΜΕΝΕΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΛΕΞΑΝ ΟΙ ΒΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΓΝΗΣΙΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ.

ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
ΑΛΛΑ ΛΕΓΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΕΔΙΔΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΔΟΥΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ,Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ Ο ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΑΥΤΑ.
ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΑΝ ΩΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ,ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΠΑΤΑΡΩΝ ΜΕΘΟΔΙΟΥ ΚΤΛ.

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΣΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ, ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ,ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΟΥΜΕ ΣΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ….ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ.
ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΤΙ ΛΕΓΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΛΑΝΕΣ.

george1 είπε...

Προς scripta manent

Το γεγονος οτι θα ελθει η αναλαμπη της ορθοδοξιας δεν στηριζεται κυριως στην αποκαλυωη. Στηριζεται κατα κυριο λογο στους προφητες της παλαιας διαθηκης. Ολοι τους ανεξαιρετως μιλησαν για την εποχη που τα εθνη θα παρατησουν τους ψευρικους θεους και θα πιστεψουν στον αληθινο Θεο.

Η αποψη οτι η χιλιετης βασιλεια ειναι η εποχη του βυζαντιου ειναι μια τελειως αθεολογητη αποψη που δεν αντεχει την παραμικρη συζητηση.

Επισης ειναι φανερο απο το 11 κεφαλαιο της προς Ρωμαιους επιστολης οτι οταν πιστεψουν οι Εβραιοι δεν θα ελθει το τελος του κοσμου αλλα μια λαμπρα εποχη για την ανθρωποτητα. Η αποψη αυτη ειναι η σαφης αποψη του Τρεμπελα και του Σωτηροπουλου.

Ως προς τον π. Αθανασιο αυτο που εχω να πω ειναι οτι εχει κανει αρκετες εσφαλμενες εσχατολογικες ερμηνειες προφανως διοτι βασιστηκε στα υπομνηματα του Ανδρεα Καισαρεας και Αρεθα τα οποια στα επιμαχα σημεια εχουν σημαντικα λαθη. Το ιδιο ισχυει και για τον αειμνηστο και κορυφαιο π . Χαραλαμπο Βασιλοπουλο.

Επειδη πολλα μπορουν να γραφουν για το θεμα και ο χρονος ειναι λιγος εδω, οποιος θελει να εμβαθυνει στην εσχατολογια μπορει να διαβασει το μνημειωδες εργο της αειμνηστης Γεωργιας Ροδιτου με τιτλο ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

george1 είπε...

Ας προσεχουν οσοι πιστευουν οτι εχουν μεγαλες θεολογικες γνωσεις και τονιζουν οτι η αναλαμπη της ορθοδοξιας ειναι πλανη μη τυχον και ευρεθουν θεομαχοι. Ας μην το ξεχνα ποτε κανεις οτι και ο αγιος Παισιος και ο αγιος Πορφυριος μιλησαν με μεγαλη σαφηνεια για την επικρατηση του ευαγγελιου στα εθνη.

Μαρία Π. είπε...

12.39 Αναγκάζομαι να πω πάλι κάποια πράγματα, , γιατί αυτά που λέει ο george Ber, δεν ισχύουν.
Τα έχω ψάξει αυτά τα θέματα και τα γνωρίζω καλά.
Δείτε αυτό από την ΟΟΔΕ:Εσχατολογική ερμηνεία τής Χιλιετούς Βασιλείας
http://www.oodegr.com/oode/esxata/xilietis1.htm

H Παλαιά Διαθήκη ερμηνεύεται ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ (σε υλικό επίπεδο) από τον Ιουδαϊσμό και τον Προτεσταντισμό.
Όλες οι αιρέσεις πιστεύουν σε 1000 χρόνια επίγειου Παράδεισου, και σε βασιλεία του σαρκικού Ισραήλ.ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΝΗ.

Στην Ορθοδοξία τα πάντα ερμηνεύονται σε ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
Όσα γράφει η Π.Διαθήκη ερμηνεύονται σωστά μόνο μέσα από την Καινή.
Το λέει ο Απ.Παύλος στην επ. προς Ρωμαίους.
Ο Νέος Ισραήλ είναι η Εκκλησία.Η Βασιλεία του Κυρίου δεν είναι εκ του κόσμου τούτου.

Η Αποκάλυψη δεν έχει ευθεία χρονολογική σειρά. Προσέξτε τα γεγονότα. Αναφέρονται στην αρχή όλα περιληπτικά (7 σφραγίδες) μέχρι το τέλος που ο ουρανός τυλίγεται και εξαφανίζεται.
Αυτό περιγράφεται ήδη στην αρχή.
Μετά αρχίζει πάλι η περιγραφή αναλυτικά των ίδιων γεγονότων.
Και ξανά μέσα από άλλες οπτικές γωνίες.

Το δέσιμο του Σατανά και το κλείσιμο στην άβυσσο έγινε με την Σταυρική Θυσία του Κυρίου (γι αυτό λέει ότι το θηρίο έχει την πληγή της μαχαίρας, και όμως έζησε), και "ξαναλύνεται", ανακτά την δύναμή του λόγω της μεγάλης αποστασίας και του κατακλυσμού της αμαρτίας ΓΙΑ ΛΙΓΟ.

Μετά τον Αντίχριστο έρχεται ΑΜΕΣΩΣ η Β΄Παρουσία. Το λέει ΞΕΚΑΘΑΡΑ ο Απ. Παύλος:

Ἐρωτῶμεν δὲ ὑμᾶς, ἀδελφοί, ὑπὲρ τῆς παρουσίας τοῦ Κυρίου ἡμῶν ᾿Ιησοῦ Χριστοῦ καὶ ἡμῶν ἐπισυναγωγῆς ἐπ' αὐτόν,

2 εἰς τὸ μὴ ταχέως σαλευθῆναι ὑμᾶς ἀπὸ τοῦ νοὸς μήτε θροεῖσθαι μήτε διὰ πνεύματος μήτε διὰ λόγου μήτε δι' ἐπιστολῆς ὡς δι' ἡμῶν, ὡς ὅτι ἐνέστηκεν ἡ ἡμέρα τοῦ Χριστοῦ.

3 μή τις ὑμᾶς ἐξαπατήσῃ κατὰ μηδένα τρόπον· ὅτι ἐὰν μὴ ἔλθῃ ἡ ἀποστασία πρῶτον καὶ ἀποκαλυφθῇ ὁ ἄνθρωπος τῆς ἁμαρτίας, ὁ υἱὸς τῆς ἀπωλείας,

4 ὁ ἀντικείμενος καὶ ὑπεραιρόμενος ἐπὶ πάντα λεγόμενον Θεὸν ἢ σέβασμα, ὥστε αὐτὸν εἰς τὸν ναὸν τοῦ Θεοῦ ὡς Θεὸν καθίσαι, ἀποδεικνύντα ἑαυτὸν ὅτι ἐστὶ Θεός.

5 Οὐ μνημονεύετε ὅτι ἔτι ὢν πρὸς ὑμᾶς ταῦτα ἔλεγον ὑμῖν;

6 καὶ νῦν τὸ κατέχον οἴδατε, εἰς τὸ ἀποκαλυφθῆναι αὐτὸν ἐν τῷ ἑαυτοῦ καιρῷ·

7 τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·

8 καὶ τότε ἀποκαλυφθήσεται ὁ ἄνομος, ὃν ὁ Κύριος ἀναλώσει τῷ πνεύματι τοῦ στόματος αὐτοῦ καὶ καταργήσει τῇ ἐπιφανείᾳ τῆς παρουσίας αὐτοῦ·


ΤΙ ΛΕΕΙ ΕΔΩ;
Σας παρακαλούμε αδερφοί, σχετικά με την Β΄ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ (...) ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ (ότι τάχα ΈΦΤΑΣΕ η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ)..
Γιατί πρέπει ΠΡΩΤΑ να έρθει η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ (των Χριστιανών από τον Κύριο), και έτσι να αποκαλυφθεί ο υιός της απωλείας (....)
τον οποίον ο Κύριος θα εξολοθρεύσει με την Επιφάνεια της Β΄Παρουσίας Του!

Πόσο πιο ξεκάθαρα να μας τα πουν;;

Ο Ίδιος ο Κύριος στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο λέει:

ΕΥΘΕΩΣ δὲ μετὰ τὴν θλῖψιν τῶν ἡμερῶν ἐκείνων ὁ ἥλιος σκοτισθήσεται καὶ ἡ σελήνη οὐ δώσει τὸ φέγγος αὐτῆς, καὶ οἱ ἀστέρες πεσοῦνται ἀπὸ τοῦ οὐρανοῦ, καὶ αἱ δυνάμεις τῶν οὐρανῶν σαλευθήσονται.

καὶ τότε φανήσεται τὸ σημεῖον τοῦ υἱοῦ τοῦ ἀνθρώπου ἐν τῷ οὐρανῷ, καὶ τότε κόψονται πᾶσαι αἱ φυλαὶ τῆς γῆς καὶ ὄψονται τὸν υἱὸν τοῦ ἀνθρώπου ἐρχόμενον ἐπὶ τῶν νεφελῶν τοῦ οὐρανοῦ μετὰ δυνάμεως καὶ δόξης πολλῆς.

καὶ ἀποστελεῖ τοὺς ἀγγέλους αὐτοῦ μετὰ σάλπιγγος φωνῆς μεγάλης, καὶ ἐπισυνάξουσι τοὺς ἐκλεκτοὺς αὐτοῦ ἐκ τῶν τεσσάρων ἀνέμων ἀπ᾿ ἄκρων οὐρανῶν ἕως ἄκρων αὐτῶν.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΕΔΩ; ΕΥΘΕΩΣ, ΑΜΕΣΩΣ μετά την μεγάλη θλίψη έρχεται η ΕΠΙΣΥΝΑΓΩΓΗ ΗΜΩΝ που λέει ο Απ. Παύλος.

Επειδή με είχε μπερδέψει μία συγγενής μου πεντηκοστιανή, και μου έδειχνε από την Αγία Γραφή του Βάμβα κάποια σημεία, παρατήρησα μετά ότι στο πρωτότυπο είναι διαφορετικά.
Στο κεφάλαιο της χιλιετούς βασιλείας μιλάει για ΤΟΝ πόλεμο εναντίον του Θεού. Στην απόδοση του Βάμβα δεν υπάρχει η λέξη "ΤΟΝ" και έτσι νομίζουν ότι πρόκειται για ένα δεύτερο πόλεμο.
Ο "πόλεμος" όμως ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟΣ που αναφέρεται στο προηγούμενο κεφάλαιο, όταν ο Κύριος ΈΡΧΕΤΑΙ ΕΝΔΟΞΟΣ με μυριάδες Αγίων και αγγέλων κατά την Β΄Παρουσία Του.

Μαρία Π. είπε...

Θέλω να πω ακόμα κάτι.ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ που αλλοιώθηκαν τα γράμματα ΜΟΝΟ στο συγκεκριμένο κεφάλαιο που μιλάει για την Δεύτερη Έλευση του Μεσσία μας;;
ΓΙΑΤΙ ειδικά σε αυτό;;
Μήπως είναι "σιωνιστικός δάκτυλος";;
Μήπως κάποιοι προσπαθούν να μπερδέψουν ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ γιατί αυτό είναι το μεγάλο αγκάθι τους, για να αποδεχτούν τον ψευδο-μεσσία τους;;

Τα γεγονότα της Πόλης για τα οποία μίλησαν και οι Άγιοι πιθανόν να γίνουν. Δεν το αμφισβητώ.
Επίσης πιθανόν να υπάρξει και κάποιο διάστημα πνευματικής ανάτασης, ίσως δώσει ο Θεός και κάποιον καλό ηγέτη πατριώτη που θα βοηθήσει την Ελλάδα μας. Αυτά μπορώ να τα δεχτώ.Γιατί και οι Άγιοι με αυτό το πνεύμα μίλησαν.

Αυτό όμως που πρέπει όλους να μας ανησυχήσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, είναι τα περίεργα, υπερφυσικά, "μεσσιανικού τύπου" χαρακτηριστικά, κάποιου αναμενόμενου μεγάλου βασιλιά και σωτήρα της οικουμένης, που θυμίζουν ΞΕΚΑΘΑΡΑ μια ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ.
Tα ίδια γράφουν και τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιων!
Όποιος είναι καλοπροαίρετος ας προβληματιστεί τουλάχιστον.

Ο Άγιος Παϊσιος δεν μίλησε ποτέ για ένα τέτοιο πρόσωπο. Είπε ότι ο Θεός θα βοηθήσει την Ελλάδα, θα πάρουμε την Πόλη, και ότι "ο λογισμός του, του λέει" ότι δεν θα είναι η Δευτέρα Παρουσία αλλά θα φάει το αντίχριστο σύστημα μια προσωρινή σφαλιάρα.
Άλλο αυτά και άλλο τα υπόλοιπα.

Ο Κύριος είπε:
" τότε ἐάν τις ὑμῖν εἴπῃ, ἰδοὺ ὧδε ὁ Χριστός ἤ ὧδε, μὴ πιστεύσητε·
24 ἐγερθήσονται γὰρ ψευδόχριστοι καὶ ψευδοπροφῆται καὶ δώσουσι σημεῖα μεγάλα καὶ τέρατα, ὥστε πλανῆσαι, εἰ δυνατόν, καὶ τοὺς ἐκλεκτούς.


Mας λέει ο Αγιος Εφραιμ ο Συρος για τον Αντίχριστο:

"ο δε αναιδής λαβών τότε εξουσίαν θα αποστείλη δαίμονα εις πάντα τα πέρατα, ώστε να κηρύξη παρρησία, ότι βασιλεύς μέγας εφάνη μετά δόξης, έλθετε και ίδετε αυτόν"..

Γνωρίζουμε απο τους Αγιους μας οτι ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ θα είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΣ

Το ιδιο λένε και για τον "Βασιλέα Ιωαννη"...

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΕΥΟΜΕΝΟ


Οι οπαδοί της Αναλαμπής περιμένουν να δοθεί απο τον Κυριο μας στην ερχόμενη Οικουμενική Συνοδο μια ΔΙΑΘΗΚΗ....(η οποία πιθανόν θα σηματοδοτήσει την ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ, δηλ. την ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ)

"Η ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ, ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΔΙΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ Β' ΠΑΡΟΥΣΙΑ ...
ΘΑ ΔΙΑΔΟΘΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΟΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ,ΤΑ ΟΡΙΑ, ΤΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΤΟΥΣ ...
ΟΣΑ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΦΩΤΙΣΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΥΣ ...
Η ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΘΑ ΣΗΜΑΤΟΔOΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ..."

24 ἐγερθήσονται γὰρ ψευδόχριστοι καὶ ψευδοπροφῆται καὶ δώσουσι σημεῖα μεγάλα καὶ τέρατα, ὥστε πλανῆσαι, εἰ δυνατόν, καὶ τοὺς ἐκλεκτούς.

Λένε οι "προφητείες":

ΟΙ ΧΑΡΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΡΟΦΗΤΕΥΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΛΗΘΟΣ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ

http://amazonios.net/48-προορήσεις-για-τα-επερχόμενα-προφητε/

Μαρία Π. είπε...

Δείτε αυτά τα σημεία:

ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΠΟΥ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΣΤΟΙΒΙΑΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΤΗΣ «ΠΟΛΗΣ» ΚΑΙ ΝΑ ΘΑΝΑΤΩΘΟΥΝ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ «ΠΡΟΦΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΑ», ΕΚΕΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΕΙ ΠΡΟΟΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΥΘΟΙ, ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ....

Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΨΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΡΡΕΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΟΠΟΥ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ, ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΩΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΙΓΛΗ …

ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΘΑ ΕΝΣΑΡΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΔΙΑΡΚΩΣ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΕΥΟΜΕΝΟ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΕΝΩ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ !!!

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΕΥΟΜΕΝΟ, ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ …

ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΜΟΝΙΜΩΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΓΕΝΕΣΕΩΣ ΤΟΥΣ …
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΟΤΑΝ Ο ΠΡΟΦΗΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ [...]
Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΘΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΡΙΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ …
Η ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΕΠΟΥΣΑ ΛΑΜΨΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΤΙΜΗ !!!

Η ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΘΑ ΣΗΜΑΤΟΔΩΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ …
ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΚΥΛΟΥΝ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΞΑΣΙΕΣ …
ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΤΕΧΟΝΤΟΣ ΤΗ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΡΟΛΟ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ΙΕΡΟΣΥΝΗΣ ΔΙΟΙΚΕΙ ΕΠΑΞΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΙΣ 50 …
ΟΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΕΣ ΘΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΙΕΡΕΙΣ, ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΕΑ ΙΩΑΝΝΗ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΔΙΑΝΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥΣ …


Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΑ ΙΩΑΝΝΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΓΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΘΩΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΝΔΙΕΣ ΣΤΗ ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΞΕΨΥΧΗΣΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ)
Η ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΚΑΡΙΑΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟ ΒΙΩΜΑ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟΥΣ …

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΙΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΧΩΡΟΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ, Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΟΥΝ ΤΗ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΘΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ ΜΕ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΓΗΣ …

ΤΟ «ΠΙΣΤΕΥΩ» ΘΑ ΑΠΑΓΓΕΛΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΗΧΩ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΝΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ…

Πως τα ακούτε όλα αυτά;

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Μωυσής δίνει «ουράνια μηνύματα»

http://www.triklopodia.gr/%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%87%CE%BF-%CE%B2%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%B9-4/

SCRIPTA MANENT είπε...

ειπαμε δυο ειναι οι εκδοχές περι χιλιετους βασιλειας
η μια ειναι η διάρκεια μεχρι την 2α παρουσία του Χριστού η οποια αναφερεται ως χιλιετης βασιλεια συμβολικα
και η ετερη εκδοχη, η χιλιετης αυτοκτατορία του βυζαντιου

δεν υιοθετησα την β version απλα την ανεφερα για αυτους που ψαχνουν γηινα πραγματα

Τελος θα κλεισω με το αρχικο μου σχολιο
αποκρινόμενος ο Χριστός στον Πιλάτο:
«Η Βασιλεία η εμη ουκ εστιν εκ του κόσμου τουτου»

george1 είπε...

Απορω αυτη η απολυτατα σου δεν σε προβληματιζει ; Πως εισαι απολυτη οτι αυτα που γραφω δεν ισχυουν ; Την αποψη που γραφω την εχουν
1) καθηγητης πανεπιστημιου Παναγιωτης Τρεμπελας στη καινη διαθηκη μετα συντομου ε ρμηνειας με εγκριση του οικουμενικου πατριαρχειου δες εδω https://lh3.googleusercontent.com/pRkvL6bc70xN6SCSyw9_mcPotCZhvFk8qPxoBII0yqU=w881-h332-no

2) ο κορυφαιος θεολογος Νικολαος Σωτηροπουλος δες εδω απο το 0:57:00 εως 1:01:00 τη πολυ εντυπωσιακη επιχειρηματολογια https://www.youtube.com/watch?v=RNHqm5lj-K4

αλλα και εδω μπορουμε να ακουσουμε τη φωνη του ιδιου του Σωτηροπουλου ο οποιος ρητα αναφερει οτι αλλαξε γνωμη περι του θεματος αυτου. Αρχικα, ειχε τη αρχαια πατερικη αποψη, την οποια ομως εγκατελειψε ( πριν το 1990 ) και σαφεστατα υποστηριξε το αιφνιδιο της β παρουσιας και τη μη συσχετιση αυτης με τα γεγονοτα του αντιχριστου.


Απο το 0:14:14 εως το 0:16:30

http://www.pantokrator.info/gr/logos/sotiropoulos/338_antixristos-antixristoi-xrisma.mp3


3) επισης ο αγιος Παισιος ειχε την αποψη οτι δεν σχετιζεται η β παρουσια με το τελος του αντιχριστου. Αυτο μαρτυρειται και σε βιβλιο που εξεδωσε το μοναστηρι της σουρωτης αλλα μαρτυρειται και απο πνευματικοπαιδια του με τα οποια εχω μιλησει προσωπικα.

4) ακομα και ο αγιος Πορφυριος ειχε την ανωτερω αποψη η οποια σαφεστατα αναφερεται απο πνευματικοπαιδι του και υπαρχει στο διαδικτυο.

Για αυτο το λογο να μην προτρεχουμε και να μην ειμαστε απολυτοι. Η απολυτοτητα δειχνει αλλα πραγματα.

george1 είπε...

Ως προς την οοδε η μελετη της ειναι πολυ απλοικη και εχει λαθη. Ενα απο αυτα ειναι το απιστευτο που γραφει

Να λοιπόν σε τι πλανάει ο Σατανάς τα έθνη. Όχι σε όλα τα πράγματα όπως λένε οι Χιλιαστές, μα μόνο σε ένα: Μόνο στον πόλεμο. Ο Σατανάς δένεται για να μην πλανήσει τα έθνη να μαζευτούν στον πόλεμο τού Γωγ, και μόνο γι' αυτό.


επισης η αγια γραφη και ειδικα η αγια γραφη δεν ερμηνευεται κυριολεκτικα αλλα δια της αγιας γραφης. Προσωπικα ποτε δεν μιλησα για 1000 κυριολεκτικα χρονια αλλα για ενα πολυ μεγαλο χρονικα διαστημα το οποιο μπορει να ειναι πολλοι αιωνες η χιλιετηριδες,

Στην αγια γραφη δεν ερμηνευονται ολα σε πνευματικο επιπεδο αλλα με το φωτισμο του Πνευματος

Η βασιλεια του Ισραηλ δεν ειναι πλανη. Οταν οι μαθητες ρωτησαν το Κυριο αυτος δεν τους αποθαρυνε απο το να πιστευουν σε αυτη και τους ειπε

εἶπε δὲ πρὸς αὐτούς· οὐχ ὑμῶν ἐστι γνῶναι χρόνους ἢ καιροὺς οὓς ὁ πατὴρ ἔθετο ἐν τῇ ἰδίᾳ ἐξουσίᾳ,

Επειδη ειναι αδυνατο να απαντω σε καθε σημειο του κειμενου σου θα απαντησω μονο σε δυο ακομα. Το ακολουθο χωριο που γραφεις χρηζει ερμηνειας

καὶ τότε ἀποκαλυφθήσεται ὁ ἄνομος, ὃν ὁ Κύριος ἀναλώσει τῷ πνεύματι τοῦ στόματος αὐτοῦ καὶ καταργήσει τῇ ἐπιφανείᾳ τῆς παρουσίας αὐτοῦ·

Η σωστη γραφη που υπαρχει στους αρχαιους κωδικες ( σιναιτικο βατικανο αλεξανδρινο ) ειναι ανελει και οχι ανωλωσει. Ο Τρεμπελας στο υπομνημα του το τονιζει σαφως. Το ιδιο και Σωτηροπουλος στο τομο ερμηνεια δυσκολων χωριων. Το οποιο με απλα λογια σημαινει οτι το χωριο αναφερεται σε χωριο της παλαιας διαθηκης . Το γραφει εδω https://lh3.googleusercontent.com/3dlyFlKKh1TPNzMqvxxn9l40yxVXJIe-5O7Lky8v1Fk=w389-h643-no

Το χωριο αυτο και τα συμφαζομενα του μιλουν για αναλαμπη και οχι συντελεια . Διαβασε λοιπον το Ησαια ια 4-11

καὶ πατάξει γῆν τῷ λόγῳ τοῦ στόματος αὐτοῦ καὶ ἐν πνεύματι διὰ χειλέων ἀνελεῖ ἀσεβῆ·


Με απλα λογια δεν ταυτιζεται η β παρουσια με την επιφανεια της παρουσιας. Προκειται για αλλο γεγονος.

Ως προς το χωριο
ΕΥΘΕΩΣ δὲ μετὰ τὴν θλῖψιν τῶν ἡμερῶν ἐκείνων ὁ ἥλιος σκοτισθήσεται καὶ ἡ σελήνη οὐ δώσει τὸ φέγγος αὐτῆς, καὶ οἱ ἀστέρες πεσοῦνται ἀπὸ τοῦ οὐρανοῦ, καὶ αἱ δυνάμεις τῶν οὐρανῶν σαλευθήσονται.

θα ηθελα να μου πεις απο που προκυπυει οτι τα γεγονοτα αυτα θα γινουν μονο στη β παρουσια . Αυτη η σκοτιση του ουρανου αναφερεται 8 φορες στη γραφη. Μια στην αποκαλυψη και 7 φορες στους προφητες της παλαιας διαθηκης. Σε ολες τις περιπτωσεις ειναι φανερο οτι προκειται για εκτακτη επεμβαση του Κυριου και οχι β παρουσια. Βρες τα χωρια πρωτα και πες ποιο απο ολα μιλα για β παρουσια.

Αν χρειαστει θα εμβαθυνουμε και αλλο

Μαρία Π. είπε...

Καταρχήν αγαπητέ george Ber, να ξεκαθαρίσω ότι δεν μιλώ σε προσωπικό επίπεδο, όταν δηλ. λέω ότι δεν ισχύουν αυτά που έγραψες σαφώς αυτό δεν σημαίνει ότι σε θεωρώ "αναξιόπιστο" ή "αφερέγγυο".
Μιλάμε πάντα για επιμέρους πράγματα που μπορεί να πούμε (όλοι μας) είτε επειδή έτσι τα διαβάσαμε, είτε επειδή προσπαθούμε να βρούμε μια άκρη σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν (εν προκειμένω για το θέμα της αναλαμπής) με δεδομένο ότι είμαστε σε εποχή σύγχυσης και πλάνης.
Ούτε φυσικά θεωρώ τον εαυτό μου αλάθητο, ούτε έχω κανένα πρόβλημα να δεχτώ οποιοδήποτε λάθος κάνω και να το διορθώσω.
Επαναλαμβάνω όμως ότι αναγκάστηκα να ψάξω ειδικά αυτό το θέμα, γιατί έπρεπε να αντικρούσω κάποιες προτεσταντικές απόψεις περί "αρπαγής της Εκκλησίας" και περί "χιλιετούς Βασιλείας".

Δες σε παρακαλώ αυτά τα αποσπάσματα:

Aπό την επ. προς Κορινθίους:

«Διότι τούτο σας λέγομεν διά του λόγου του Κυρίου, ότι ημείς οι ζώντες, όσοι απομένομεν εις την παρουσίαν του Κυρίου, δεν θέλομεν προλάβει τους κοιμηθέντας· επειδή αυτός ο Κύριος θέλει καταβή απ' ουρανού με κέλευσμα, με φωνήν αρχαγγέλου και με σάλπιγγα Θεού, και οι αποθανόντες εν Χριστώ θέλουσιν αναστηθή πρώτον, έπειτα ημείς οι ζώντες όσοι απομένομεν θέλομεν αρπαχθή μετ' αυτών εν νεφέλαις εις απάντησιν του Κυρίου εις τον αέρα, και ούτω θέλομεν είσθαι πάντοτε μετά του Κυρίου».

Από την επ. προς Θεσ.

«Ιδού, μυστήριον λέγω προς εσάς· πάντες μεν δεν θέλομεν κοιμηθή, πάντες όμως θέλομεν μεταμορφωθή, (βλέπε και Α' Θεσ/νικείς, 4:16), εν μιά στιγμή, εν ριπή οφθαλμού, εν τη εσχάτη σάλπιγγι· διότι θέλει σαλπίσει, και οι νεκροί θέλουσιν αναστηθή άφθαρτοι, και ημείς θέλομεν μεταμορφωθή» (βλέπε και Ματθαίος, 24:31).

«Σας παρακαλούμεν δε, αδελφοί, περί της παρουσίας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και της εις αυτόν ΕΠΙΣΥΝΑΞΕΩΣ ημών...»

Και από την Αποκάλυψη:
"5 Καὶ ὁ ἄγγελος ὃν εἶδον ἑστῶτα ἐπὶ τῆς θαλάσσης καὶ ἐπὶ τῆς γῆς ἦρεν τὴν χεῖρα αὐτοῦ τὴν δεξιὰν εἰς τὸν οὐρανὸν 6 καὶ ὤμοσεν ἐν τῷ ζῶντι εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων, ὃς ἔκτισεν τὸν οὐρανὸν καὶ τὰ ἐν αὐτῷ καὶ τὴν γῆν καὶ τὰ ἐν αὐτῇ καὶ τὴν θάλασσαν καὶ τὰ ἐν αὐτῇ, ὅτι χρόνος οὐκέτι ἔσται, 7 ἀλλ' ἐν ταῖς ἡμέραις τῆς φωνῆς τοῦ ἑβδόμου ἀγγέλου, ὅταν μέλλῃ σαλπίζειν, καὶ ἐτελέσθη τὸ μυστήριον τοῦ θεοῦ, ὡς εὐηγγέλισεν τοὺς ἑαυτοῦ δούλους τοὺς προφήτας."


Σύμφωνα λοιπόν με την συνάφεια που χαρακτηρίζει την Αγία Γραφή, όπου το κάθε απόσπασμα ερμηνεύεται με βάση τα υπόλοιπα, βλέπουμε ότι αυτά μιλούν για την ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ και την ΕΠΙΣΥΝΑΓΩΓΗ μας (των πιστών, ζώντων και νεκρών) στον Κύριο, η οποία γίνεται κατά την "έσχατη σάλπιγγα" όπου "ΧΡΟΝΟΣ ΟΥΚΕΤΙ ΕΣΤΑΙ", αλλά "ετελέσθη το ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ του Θεού (η ανάσταση των νεκρών, η μεταμόρφωση των ζώντων πιστών, και η επισυναγωγή τους στον Κύριο)".
Πότε είναι αυτό;

Το λέει ΞΕΚΑΘΑΡΑ ο Απ.Παύλος στην β΄Θεσ. επιστολή.AMEΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ.

Ας το ξαναδούμε:

"Ἐρωτῶμεν δὲ ὑμᾶς, ἀδελφοί, ὑπὲρ τῆς παρουσίας τοῦ Κυρίου ἡμῶν ᾿Ιησοῦ Χριστοῦ καὶ ἡμῶν ἐπισυναγωγῆς ἐπ' αὐτόν, [ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΥΝΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΚΡΩΝ]
[......]
7 τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·
8 καὶ τότε ἀποκαλυφθήσεται ὁ ἄνομος, ὃν ὁ Κύριος ἀναλώσει τῷ πνεύματι τοῦ στόματος αὐτοῦ καὶ καταργήσει τῇ ἐπιφανείᾳ τῆς παρουσίας αὐτοῦ·

Μιλάει για ΕΠΙΣΥΝΑΓΩΓΗ, άρα αναφέρεται στην ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ (σύμφωνα με όσα μας είπε στις επ. προς Κορινθίους και προς Θεσ. α΄, επομένως είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι πρόκειται για την Β ΠΑΡΟΥΣΙΑ και το ΤΈΛΟΣ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Οι προτεστάντες λένε ότι θα γίνει η ανάσταση των νεκρών, η αρπαγή της Εκκλησίας, και η επιστροφή τους κάτω στη γη μαζί με τον Κύριο ώστε να βασιλέψουν 1.000 χρόνια.Λένε ότι αυτή είναι η 1η ανάσταση. Μεγάλη πλάνη.

Η πρώτη ανάσταση [στην οποία δεν έχει εξουσία ο 2ος θάνατος (ο πνευματικός)] είναι η Σωτηρία μας [ο Κύριος έλεγε "ακολούθησέ με και άσε τους νεκρούς να θάψουν τους εαυτών νεκρούς", άρα ο άπιστος είναι νεκρός, και ο πιστός έχει λάβει την πρώτη ανάσταση (εκ του θανάτου προς την Ζωή που είναι ο Κύριος)].

Μαρία Π. είπε...

Σχετικά με αυτό που παρέθεσες:
https://lh3.googleusercontent.com/pRkvL6bc70xN6SCSyw9_mcPotCZhvFk8qPxoBII0yqU=w881-h332-no

πιστεύω ότι είναι λάθος γιατί πως προκύπτει η "επίγειος βασιλεία" αφού ΑΜΕΣΩΣ μετά την πτώση της Βαβυλώνας έρχεται ο Κύριος ένδοξος για την τελική Κρίση;

Παρακαλώ δες αυτά:

Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός-Περί Αντιχρίστου:
http://alopsis.gr/περί-αντιχρίστου-άγιος-ιωάννης-ο-δαμα/

"..Αντίχριστος ονομάζεται αυτός που θα έλθει στα τέλη των αιώνων.[ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ]
Πρώτα, [ΠΡΩΤΑ] δηλαδή, πρέπει το ευαγγέλιο να κηρυχθεί σε όλα τα έθνη, όπως είπε ο Κύριος, και τότε (ο Αντίχριστος) θα έλθει για να ελέγξει την ασέβεια των Ιουδαίων. Διότι ο Κύριος τους είπε: «Εγώ ήλθα απεσταλμένος από τον Πατέρα μου, και δεν με δέχεσθε· θα έλθει όμως άλλος και εκείνον θα τον δεχθείτε».
[....]
Και αμέσως ο Κύριος θα έλθει από τον ουρανό, και θα εκμηδενίσει με την πνοή του στόματός του τον άνθρωπο της αδικίας και γιό της απωλείας (τον Αντίχριστο). Κανείς, λοιπόν, ας μην περιμένει ο Κύριος να έλθει από τη γη, αλλά από τον ουρανό, όπως ο ίδιος μας το βεβαίωσε."



ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΡΟΣΤΑΝΔΗΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ.
http://orthodoxathemata.blogspot.gr/2017/02/blog-post_748.html

Kαταλήγει:Ω, πόσο Χριστιανικό αίμα χύθηκε!(...) Ω Κύριε, σώσέ με τόν αμαρτωλό. Μέ κυρίευσε μεγάλος φόβος. Δέν ήμουν ούτε ζωντανός, ούτε νεκρός... Ό γέροντας προσευχόταν γονατιστός. Κατόπιν σηκώθηκε καί είπε τρυφερά: «Μή λυπάσαι. Γρήγορα, γρήγορα θά έλθη τό τέλος τού κόσμου..»


Αγίου Ανδρέα Καισαρείας:

"..Θὰ ἐξαπατήσει, συνεχίζει ὁ Ἱερὸς Εὐαγγελιστής, ὅσους ἔχουν διαρκῆ προσήλωση καὶ φροντίδα εἰς τὰ Γήϊνα. Ἐκείνους ὅμως οἱ ὁποῖοι προσβλέπουν εἰς τὸν Ὕψιστο, καὶ ἐλπίζουν νὰ γίνουν μέτοχοι τῆς ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ, δὲν θὰ τοὺς ἐξαπατήσει.."



Όσιος Νείλος ο Μυροβλήτης:
"Και οταν γίνει ο φόνος του Ἀντιχρίστου, θὰ ανακαταταγοῦν τὰ πάντα.
Οὐρανός, Γῆ, Ἥλιος, Σελήνη καὶ ὅλα τὰ Ἄστρα, καὶ τότε θὰ ἔλθει ὁ Κύριος, νὰ κρίνει ζῶντας καὶ νεκρούς, καὶ τότε θὰ χωρισθοῦν τὰ πρόβατα ἀπὸ τὰ ἐρίφια.."


Διαβάστε ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ και τον Άγιο Εφραίμ το Σύρο:

Εἰς τὴν Παρουσίαν τοῦ Κυρίου, καὶ περὶ συντελείας, καὶ εἰς τὴν παρουσίαν τοῦ Ἀντιχρίστου

http://platyteraouranwn.pblogs.gr/2017/01/osioy-efraim-toy-syroy-peri-synteleias-toy-kosmoy-kai-peri-antih.html

"..Ἀνοίγονται δὲ τὰ μνήματα, καὶ ἐν ριπῆ ὀφθαλμοῦ ἐγείρονται ὅλες οἱ φυλὲς τῆς Γῆς, καὶ βλέπουν τὸ κάλλος τὸ Ἅγιον τοῦ Νυμφίου· καὶ μύριαι μυριάδες, καὶ χίλιαι χιλιάδες Ἀγγέλων καὶ Ἀρχαγγέλων, καὶ ἀναρίθμητες στρατιές, χαίρουν χαρὰ μεγάλη, Ἅγιοι δὲ καὶ Δίκαιοι καὶ ὅλοι, ὅσοι δὲν ἔλαβαν τὴν ΣΦΡΑΓΙΔΑ τοῦ Δράκοντος καὶ ἀσεβοῦς, ἀγάλλονται.

Καὶ ὁδηγεῖται ὁ τύραννος ΔΕΜΕΝΟΣ ὑπὸ Ἀγγέλων, μὲ ὅλους τούς Δαίμονες ἐνώπιον τοῦ Βήματος· καὶ οἱ λαβόντες τὴν ΣΦΡΑΓΙΔΑ του, καὶ ὅλοι οἱ ἀσεβεῖς καὶ ἁμαρτωλοὶ ΔΕΜΕΝΟΙ. Καὶ δίδει ὁ Βασιλεὺς τὴν κατ’ αὐτῶν ΑΠΟΦΑΣΗ τῆς καταδίκης εἰς τὸ ΠΥΡ τὸ ἄσβεστον.

Όλοι δὲ οἱ μὴ λαβόντες τὴν ΣΦΡΑΓΙΔΑ τοῦ Ἀντιχρίστου, καὶ οἱ στά σπήλαια, χαίρονται μέ τόν Νυμφίο στὸν Νυμφικὸ θάλαμο τὸν Αἰώνιο καὶ Οὐράνιο, μέ ὅλους τούς Ἁγίους, εἰς τούς ἀπεράντους αἰῶνες τῶν αἰώνων. Ἀμήν!.."


Άγιος Ιππόλυτος:
Δες ολόκληρη την ερμηνεία του στην Αποκάλυψη, υπάρχει ΕΔΩ (στο τέλος της ανάρτησης):

http://neataksi.blogspot.gr/2012/12/blog-post_3.html

"Οι Προφῆτες μας φανερώνουν με σωστὸ τρόπο, οσα εἶναι κρυμμένα απὸ εμᾶς..
Και πάλιν, για την Δευτέρα Παρουσία, η οποία πρόκειται νὰ συγκλονίσει τὰ Σύμπαντα..
...σὰν οργανα τοῦ Θεοῦ, μας προανήγγειλαν την Συντέλεια τοῦ κόσμου, που θα γίνει στους ἔσχατους καιρούς, με την ἐμφάνιση τοῦ Αποστάτη και την παγκόσμια Πλάνη τῶν ἀνθρώπων ἀπὸ τὸν Ἀντίχριστο.
... Τὴν ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος τῆς βασιλείας τοῦ Ἀντιχρίστου, καὶ μετὰ τὴν Δευτέρα Παρουσία τοῦ Κυρίου, και την Αιώνια ζωὴ τῶν Δικαίων Ἀνθρώπων και την Αιώνια τιμωρία των Αμαρτωλῶν..."


EΔΩ είναι συγκεντρωμένες όλες οι ερμηνείες των ΑΓΙΩΝ MAΣ:

http://christianiki-ekfrasis.blogspot.gr/2009/10/blog-post_1145.html

Μαρία Π. είπε...

Όπως είπες κι εσύ αδελφέ ανοίχτηκαν πολλά θέματα στα οποία είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να απαντήσουμε στο σύνολό τους, στα στενά πλαίσια ενός σχολίου, θα συμπληρώσω όμως ακόμα (ότι μπορέσω):


1) Σχετικά με αυτό:"Με απλα λογια δεν ταυτιζεται η β παρουσια με την επιφανεια της παρουσιας. Προκειται για αλλο γεγονος."
To απάντησα στο πρώτο σημερινό σχόλιο.

2)Σχετικά με αυτό:
"επισης ο αγιος Παισιος ειχε την αποψη οτι δεν σχετιζεται η β παρουσια με το τελος του αντιχριστου.

Το απάντησα στο προηγούμενο. Όλοι οι Άγιοι και πρώτα η Αγία Γραφή ταυτίζει τα 2 γεγονότα.
Ποια είναι τα λόγια του Αγίου Παϊσίου;


3)Σχετικά με αυτό:"Η βασιλεια του Ισραηλ δεν ειναι πλανη. Οταν οι μαθητες ρωτησαν το Κυριο αυτος δεν τους αποθαρυνε απο το να πιστευουν σε αυτη και τους ειπε
εἶπε δὲ πρὸς αὐτούς· οὐχ ὑμῶν ἐστι γνῶναι χρόνους ἢ καιροὺς οὓς ὁ πατὴρ ἔθετο ἐν τῇ ἰδίᾳ ἐξουσίᾳ,"

Eδώ αδελφέ μιλάει ΞΕΚΑΘΑΡΑ για την Β΄Παρουσία δηλ. την Επουράνια Αιώνια Βασιλεία του Κυρίου και ΟΧΙ για επίγεια βασιλεία των Εβραίων.

4) Γράφεις:"..θα ηθελα να μου πεις απο που προκυπυει οτι τα γεγονοτα αυτα θα γινουν μονο στη β παρουσια . Αυτη η σκοτιση του ουρανου αναφερεται 8 φορες στη γραφη..."

Tην απάντηση τη δίνει η ίδια η Αγία Γραφή, πρόκειται για το γεγονός της Συντέλειας του κόσμου.

Προς Εβραίους:
"...Βλέπετε μὴ παραιτήσησθε τὸν λαλοῦντα. εἰ γὰρ ἐκεῖνοι οὐκ ἔφυγον τὸν ἐπὶ τῆς γῆς παραιτησάμενοι χρηματίζοντα, πολλῷ μᾶλλον ἡμεῖς οἱ τὸν ἀπ᾿ οὐρανῶν ἀποστρεφόμενοι·
οὗ ἡ φωνὴ τὴν γῆν ἐσάλευσε τότε, νῦν δὲ ἐπήγγελται λέγων· ἔτι ἅπαξ ἐγὼ σείω οὐ μόνον τὴν γῆν, ἀλλὰ καὶ τὸν οὐρανόν.
τὸ δὲ ἔτι ἅπαξ δηλοῖ τῶν σαλευομένων τὴν μετάθεσιν ὡς πεποιημένων, ἵνα μείνῃ τὰ μὴ σαλευόμενα.
Διὸ βασιλείαν ἀσάλευτον παραλαμβάνοντες ἔχωμεν χάριν, δι᾿ ἧς λατρεύωμεν εὐαρέστως τῷ Θεῷ μετὰ αἰδοῦς καὶ εὐλαβείας.."

ΕΤΙ ΑΠΑΞ (ΜΙΑ ΦΟΡΑ)

Eπ. β΄Απ.Πέτρου:
"..τοῦτο πρῶτον γινώσκοντες, ὅτι ἐλεύσονται ἐπ᾿ ἐσχάτων τῶν ἡμερῶν ἐμπαῖκται, κατὰ τὰς ἰδίας ἐπιθυμίας αὐτῶν πορευόμενοι
καὶ λέγοντες· ποῦ ἐστιν ἡ ἐπαγγελία τῆς παρουσίας αὐτοῦ; ἀφ᾿ ἧς γὰρ οἱ πατέρες ἐκοιμήθησαν, πάντα οὕτω διαμένει ἀπ᾿ ἀρχῆς κτίσεως.
λανθάνει γὰρ αὐτοὺς τοῦτο θέλοντας ὅτι οὐρανοὶ ἦσαν ἔκπαλαι καὶ γῆ ἐξ ὕδατος καὶ δι᾿ ὕδατος συνεστῶσα τῷ τοῦ Θεοῦ λόγῳ,
δι᾿ ὧν ὁ τότε κόσμος ὕδατι κατακλυσθεὶς ἀπώλετο·
οἱ δὲ νῦν οὐρανοὶ καὶ ἡ γῆ τῷ αὐτοῦ λόγῳ τεθησαυρισμένοι εἰσὶ πυρὶ τηρούμενοι εἰς ἡμέραν κρίσεως καὶ ἀπωλείας τῶν ἀσεβῶν ἀνθρώπων.."


[Να διευκρινίσω ότι τα κεφαλαία που χρησιμοποιώ σε κάποια σημεία δεν υπονοούν ένταση, αλλά προσπάθεια να τονιστεί το σημαντικότερο για διευκόλυνση της απόδοσης του νοήματος όσων λέμε.]

Μαρία Π. είπε...

Σχετικά με αυτό:
"θα ηθελα να μου πεις απο που προκυπυει οτι τα γεγονοτα αυτα θα γινουν μονο στη β παρουσια . Αυτη η σκοτιση του ουρανου αναφερεται 8 φορες στη γραφη. Μια στην αποκαλυψη και 7 φορες στους προφητες της παλαιας διαθηκης. Σε ολες τις περιπτωσεις ειναι φανερο οτι προκειται για εκτακτη επεμβαση του Κυριου και οχι β παρουσια. Βρες τα χωρια πρωτα και πες ποιο απο ολα μιλα για β παρουσια."


Tην απάντηση δίνει ο Άγιος Ιππόλυτος:

ΑΓΙΟΥ ΙΠΠΟΛΥΤΟΥ (269 μ.Χ.)

Οἱ Προφῆτες μᾶς φανερώνουν μὲ σωστὸ τρόπο, ὅσα εἶναι κρυμμένα ἀπὸ ἐμᾶς. Αὐτὸ βέβαια τὸ κάνουν καὶ μὲ τὴν Ἁγία ζωή τους καὶ μὲ τὰ Προφητικά τους ὁράματα τὰ ὁποῖα βλέπουν μὲ τὴν ἐπιφοίτηση τοῦ Ἁγίου Πνεύματος. Μᾶς ἐνημερώνουν γι’ αὐτὰ ποὺ δὲν ἔχουν γίνει ἀκόμη.
Γιὰ ὅλες τὶς μελλοντικὲς γεννεὲς περιέγραψαν μὲ ἀκρίβεια, σὰν ζωγράφοι τὴν πιὸ σημαντικὴ θεωρία καὶ πράξη.

Πιὸ συγκεκριμένα μᾶς προανήγγειλαν ἀληθέστατα καὶ κήρυξαν τὴν ἐπίσημη παρουσία τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ, στὸν Ἰορδάνη Ποταμὸ κατὰ τὴν Βαπτισή Του ἀπὸ τὸν Ἰωάννη καὶ τὴν ἀναγέννηση ὅλων τῶν Ἀνθρώπων μὲ τὸ λουτρὸ τῆς Παλιγγενεσίας, τὸ Βάπτισμα.

Κήρυξαν ἐπίσης τὴν παρουσία τοῦ Θεοῦ στὸν κόσμο, μὲ σάρκα πού προσέλαβε ἀπὸ τὴν Ὑπεραγία Θεοτόκο, τὴν Γέννηση τοῦ Κυρίου, τὴν Ἀνάπτυξή Του, τὴν Ζωή Του, τὶς Διδασκαλίες Του, καὶ τὶς Συναναστροφές Του. Ἀκόμη προφήτευσαν μὲ θαυμαστὸ τρόπο, τὸ πλῆθος τῶν Θαυμάτων τοῦ Κυρίου, τοὺς βασανισμοὺς ποὺ ὑπέστη ἀπὸ τοὺς διῶκτες Του Ἰουδαίους, τὸ Μακάριο Πάθος ἐπὶ τοῦ Σταυροῦ, καὶ τοὺς ἐμπαιγμοὺς πού ὑπέμεινε ἀπὸ τοὺς Ἰουδαίους, τὴν Ταφήν Του, τὴν κάθοδό Του στὸν Ἅδη, καὶ τὴν τῶν ἀπ΄αἰώνων ψυχῶν ἀνάβαση καὶ ἀπολύτρωση, τὴν τοῦ θανάτου φθορᾶ, καὶ τὴν ἐκ Νεκρῶν Αὐτοῦ Ζωοποιὸ Ἀνάσταση, καὶ τὴν εἰς Οὐρανοὺς Ἀνάληψη, καὶ τὴν τοῦ Ἁγίου Πνεύματος Ἐπιφοίτηση τὴν ὁποία κατάξιωθηκαν οἱ Ἀπόστολοι.

Καὶ πάλιν, γιὰ τὴν Δευτέρα Παρουσία, ἡ ὁποία πρόκειται νὰ συγκλονίσει τὰ Σύμπαντα.

Ἐπίσης σὰν ὄργανα τοῦ Θεοῦ, μᾶς προανήγγειλαν τὴν Συντέλεια τοῦ κόσμου, πού θὰ γίνει στοὺς ἔσχατους καιρούς, μὲ τὴν ἐμφάνιση τοῦ Ἀποστάτη (Ἀντιχρίστου), καὶ τὴν παγκόσμια Πλάνη τῶν ἀνθρώπων ἀπὸ τὸν Ἀντίχριστο. Τὴν ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος τῆς βασιλείας τοῦ Ἀντιχρίστου, καὶ μετὰ τὴν Δευτέρα Παρουσία τοῦ Κυρίου, καὶ τὴν Αἰώνια ζωὴ τῶν Δικαίων Ἀνθρώπων καὶ τὴν Αἰώνια τιμωρία τῶν Ἁμαρτωλῶν. Ὥστε ὅλοι ἐμεῖς νὰ ἔχουμε αὐτὰ στὸν νοῦ μaς κάθε ἡμέρα καὶ ὥρα, σὰν τέκνα τῆς Ἐκκλησίας, γνωρίζοντας ὅτι: «ἰῶτα ἕν, ἢ μία κεραία οὐ μὴ παρέλθη ἀπὸ τοῦ νόμου ἕως ἂν πάντα γένηται» (Ματθ. Ε΄18), ἀπὸ ὅσα μᾶς ὑπέδειξε ὁ λόγος τοῦ Σωτῆρος.

Ἀναγκαῖο εἶναι λοιπὸν νὰ ἀνοίξετε τὰ μάτια τῆς καρδιᾶς σας καὶ τὰ αὐτιὰ τῆς ψυχῆς σας καὶ νὰ κατανοήσετε, προσεκτικὰ, αὐτὰ ποὺ πρόκειται νὰ σᾶς πῶ. Σήμερα θὰ σᾶς διηγηθῶ κάτι φοβερό, τὴν Συντέλεια τοῦ κόσμου, δηλ. τὴν πλάνη τῶν ἀνθρώπων ἀπὸ τὸν Ἀντίχριστο ποὺ θὰ ἁπλωθεῖ σ’ ὁλόκληρο τὸν κόσμο, τὴν Συντέλεια τοῦ κόσμου, καὶ τέλος τὴν Δευτέρα Παρουσία τοῦ Κυρίου.

Ἀπὸ ποῦ λοιπὸν, φίλοι τοῦ Χριστοῦ, ν’ ἀρχίσω;

Τί νὰ σᾶς πρωτοπῶ;

Ἀλλὰ ἀπ’ ὅπου καὶ νὰ ἀρχίσω, ἔχουμε σὰν ἀξιόπιστους μάρτυρες τὴν διδαχὴ τῶν Ἀποστόλων ἢ γιὰ νὰ πῶ καλύτερα τὴν Προφητεία τους, ποὺ θὰ βεβαιώσουν τὴν ἀλήθεια τῶν λεγομένων μου, ποὺ σ’ ὁλόκληρο τὸν κόσμο σαλπίζουν τὴν ἡμέρα τῆς Συντέλειας.

Ἐπειδὴ, λοιπὸν, ἔδειξαν καὶ ἀποκάλυψαν τὴν Σκευωρία καὶ τὴν κακὴ βούληση τῶν πονηρῶν Ἀνθρώπων, ποὺ θὰ φανερωθοῦν στὸν κόσμο, ἂς ἔχουμε πρῶτο μάρτυρα τὸν Προφήτη Ἠσαΐα, ὁ ὁποῖος μᾶς διδάσκει, γιὰ τὰ χρόνια τῆς Συντέλειας.

Ὁ Προφήτης Ἠσαΐας μᾶς λέγει: «Ἡ γῆ θὰ ἐρημωθεῖ, οἱ πολιτεῖες σας θὰ κατακαοῦν, τὰ προϊόντα τῆς χώρας σας θὰ τὰ καταφάγουν ξένοι μπροστὰ στὰ μάτια σας, ἡ θυγάτηρ Σιών θὰ καταντήσει σὰν σκηνὴ μέσα σὲ ἀμπελῶνα καὶ σὰν ὀπωροφυλάκιο, σὰν πόλη πολιορκημένη ἀπ’ τοὺς ἐχθρούς της». (Ἠσαΐας Α΄7).

(συνεχίζεται)

Μαρία Π. είπε...

Εἶδες ἀγαπητέ, τὸν ἀποκαλυπτικὸ φωτισμὸ τοῦ Προφήτη;
Ἡ Προφητεία αὐτὴ δὲν ἀναφέρεται στοὺς Ἰουδαίους μόνο, ἀλλὰ ἡ πόλη Σιών ἀναφέρεται στὴν Ἐκκλησία.
Διότι ὅλοι οἱ Προφῆτες μὲ τὸ ὄνομα Σιών φανέρωσαν τὴν νύμφη, ποὺ ἔφερε ὁ Νυμφίος Χριστὸς στὰ Ἔθνη.
Ἂς δώσουμε, λοιπὸν, τὸν λόγο καὶ σὲ δεύτερο μάρτυρα.

Ἄκουσε καὶ τὸν Προφήτη Ὠσηὲ ποὺ μὲ δυνατὴ φωνὴ Προφητεύει τὰ ἴδια: «Σὲ ἐκεῖνες τὶς ἡμέρες θὰ ξεσηκώσει ὁ Κύριος καυτὸ λίβα ἀπὸ τὴν ἔρημο καὶ θὰ ξεράνει τελείως τὰ ποτάμια καὶ θὰ στερέψει τελείως τὶς πηγές, καὶ θὰ ἐξαφανισθοῦν ὅλα τὰ προσφιλῆ τους πράγματα, γιατί ἀντιστάθηκαν πρὸς τὸν Θεό, θὰ σκοτωθοῦν μὲ ρομφαία καὶ θὰ ἀποβάλλουν, ἀπ’ τὸν φόβο τους, οἱ ἑτοιμόγεννες». (Ὠσηὲ ΙΓ΄15).

Ποιὸς ἄλλος εἶναι ὁ «καύσωνας», ποὺ θὰ ἔλθει ἀπὸ τὴν ἔρημο, παρὰ ὁ Ἀντίχριστος ποὺ θὰ ξεράνει τελείως τὶς πηγὲς τῶν ὑδάτων καὶ τὰ ποτάμια καὶ θὰ καταστρέψει τοὺς καρποὺς τῶν δένδρων, ἐπειδὴ οἱ ἄνθρωποι ἐπεθύμησαν τὰ ἔργα του.

Γι’ αὐτὸ καὶ θὰ τοὺς καταστρέψει καὶ θὰ τοὺς κάνει νὰ τὸν ὑπηρετοῦν στὶς ἀνομίες του. Πρόσεξε πόσο συμφωνεῖ ὁ ἕνας Προφήτης μὲ τὸν ἄλλον!
Μάθε τώρα πὼς καὶ ὁ Ἀμώς ὁ Προφήτης, προφήτευσε τὰ ἴδια μὲ τὸν Ἠσαία καὶ τὸν Ὠσηέ : «Αὐτὰ λέγει ὁ Κύριος γι’αὐτό, ἐπειδὴ ἂν καὶ δεχθήκατε δῶρα ἀπ’ Αὐτὸν, ὡστόσο σκοτώσατε ἐπανειλημμένα τὸν πτωχό, δὲν θὰ πιεῖτε τὸ κρασὶ ἀπὸ τοὺς ἐπιθυμητοὺς ἀμπελῶνες ποὺ φυτεύσατε. Ἔμαθα καλὰ τὶς πολλὲς ἁμαρτίες σας, καταπατεῖτε τὸ δίκαιο, παίρνετε ἀνταλλάγματα καὶ διώχνετε τοὺς πτωχοὺς ἀπό τὶς πόρτες σας. Γι’ αὐτὸ καὶ ἐκεῖνος ποὺ ἀκούει, θὰ σωπάσει ἐκείνη τὴν ἡμέρα, διότι ὁ καιρὸς εἶναι πονηρός». (Ἀμώς 5,11,12,15).

Μάθε ἀγαπητὲ τὴν πονηριὰ τῶν ἀνθρώπων τῆς ἐποχῆς τοῦ Ἀντιχρίστου πὼς θὰ κλέβουν σπίτια καὶ χωράφια καὶ θὰ ἁρπάζουν τὸ δίκαιο τοῦ δικαίου. Ἔμαθες λοιπὸν τὴν Σοφία τοῦ Προφήτη καὶ τὴν Ἀποκάλυψη τῶν γεγονότων, ποὺ πρόκειται νὰ γίνουν ἐκεῖνες τὶς ἡμέρες.

Διότι ὅταν γίνονται αὐτά, θὰ γνωρίζεις ὅτι πλησιάζει τὸ τέλος.
Καὶ ὅπως ἔχουμε πεῖ ὅλοι οἱ Προφῆτες ὅπως προφήτευσαν τὰ ἀρχαία, ἔτσι ὁλοφάνερα παρουσίασαν καὶ αὐτά, ποὺ πρόκειται νὰ συμβοῦν στοὺς ἔσχατους καιρούς. Ὅμως γιὰ νὰ μὴν ἐξαντλήσουμε τὴν ὁμιλία μὲ τὰ Προφητικὰ λόγια ὅλων τῶν Προφητῶν, ἀφοῦ θυμηθοῦμε ἀκόμη ἕναν τὸν Μιχαία θὰ ξαναγυρίσουμε στὸ προκείμενο.

Τί προφητεύει λοιπὸν ὁ Μιχαίας;

«Αὐτὰ λέγει ὁ Κύριος ἐναντίον τῶν Ψευδοπροφητῶν ποὺ παραπλανοῦν τὸν λαό μου, ποὺ δαγκώνουν τὸν λαό μου μὲ τὰ δόντια τους καὶ ποὺ τάχα κηρύσσουν «εἰρήνη» ἂν ὅμως δὲν παραδοθεῖ στὸ στόμα τους ἀπειλοῦν νὰ ξεκινήσουν ἱερὸ πόλεμο ἐναντίον του, γι’ αὐτὸ καὶ θὰ ἔλθει νύκτα ἀπὸ τὰ ψευδοπροφητικά τους ὁράματα καὶ σκοτάδι θὰ ἁπλωθεῖ ἀπὸ τὴν μαντεία τους. Ὁ ἥλιος ὅμως θὰ δύσει γιὰ τοὺς ψευδοπροφῆτες καὶ θὰ σκοτεινίασει γι’ αὐτοὺς ἡ ἡμέρα. Θὰ καταντροπιαστοῦν αὐτοὶ, ποὺ δῆθεν βλέπουν ὁράματα καὶ θὰ γελάσουν ὅλοι ἐναντίον τῶν μάντεων». (Μιχ.3,5-7).

Σᾶς τὰ ἐξιστορῶ ὅλα αὐτὰ πρὶν νὰ γίνουν, γιὰ νὰ γνωρίσετε τὴν ἀναταραχὴ καὶ τὴν ὀδύνη ποὺ θά ἐπικρατήσει κατὰ τοὺς ἔσχατους καιρούς. Πῶς θὰ συμπεριφέρονται μεταξύ τους οἱ ἂνθρωποι, τὶς διαμάχες, τὸ μίσος, τὸ φθόνο, τὴν ἀμέλεια τῶν Ποιμένων γιὰ τὰ πρόβατα καὶ τὴν ἀνυπακοὴ τοῦ λαοῦ πρὸς τοὺς Ἱερεῖς.


Η συνέχεια ΕΔΩ (στο τέλος):
http://neataksi.blogspot.gr/2012/12/blog-post_3.html

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Χωρίς καμία πρόθεση φίμωσης του λόγου, παρακαλούμε να μην επεκταθεί άλλο η συζήτηση. Φτάσαμε ήδη τα 62 σχόλια και τελικά δεν νομίζουμε να υπάρχουν πολλοί που θα καθίσουν να τα διαβάσουν.

Ο καθένας εξέθεσε τις απόψεις του.
Στη ανάρτηση μας υπήρξε απλά μία αναφορά στην Αποκάλυψη και η συζήτηση καταλήγει να σχολιάζει σοβαρά εσχατολογικά θέματα. Έχει ξεφύγει κατά πολύ. Παρακαλούμε λοιπόν γράψτε ένα τελευταίο σχόλιο ο καθένας σας αν επιθυμεί και μην συνεχίζεται τις ερωτοαποκρίσεις.

Προς "maria p." Έχετε γράψει ήδη 15 σχόλια με το προφίλ σας, όλα μακροσκελή πέρα από τον σχολιασμό σας και σε άλλες αναρτήσεις. Νομίζουμε σας δόθηκε με το παραπάνω η δυνατότητα να εκφράσετε την άποψη σας. Αν δεν έχετε κάτι που πρέπει να πείτε απαραίτητα, παρακαλούμε μην συνεχίζετε.

Όσο για τον "σιωνιστικό δάκτυλο", προφανώς αυτός θα πρέπει να αναζητηθεί σε αυτούς που άλλαξαν την ΚΔ (μικρά με κεφαλαία) στις εκδόσεις των τελευταίων χρόνων (αν τελικά ισχύει αυτό, πρέπει να το δούμε με προσοχή), και όχι στο κείμενο που είχε παλαιότερα (πχ 1500-1800).
Ευχαριστούμε όλους για την συνεισφορά τους.

Μαρία Π. είπε...

Τα σχόλια ήταν (επιβεβλημένες) απαντήσεις σε ερωτήσεις που μου έγιναν (στις οποίες ανοίχτηκαν πολλά θέματα), επομένως ήταν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η ΑΓΙΟΠΑΤΕΡΙΚΗ στήριξη, γιατί διαφορετικά επιτείνεται η σύγχυση.

Έκανα τις αντιγραφές γιατί μόνο η παραπομπή συνήθως παραβλέπεται.
Αν υπάρχει πρόβλημα διαγράψτε τα 2 τελευταία, έτσι κι αλλιώς υπάρχει η παραπομπή (σχετικά με τους Προφήτες της Π.Διαθήκης για τους οποίους ο αδελφός ισχυρίζεται ότι δεν μιλούσαν για την Β΄Παρουσία).

Στην άλλη (μοναδική) ανάρτηση τα σχόλιά μου ήταν επίσης απαντήσεις σε ερωτήσεις που μου έγιναν (και μάλιστα σύντομες).
Διευκρίνισα εξάλλου 2-3 φορές, ότι δεν θέλω να επεκταθούμε, αλλά κάποιοι συνέχισαν.

Εδώ απάντησα με τόση έκταση, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, αλλά κυρίως γιατί ο αδελφός είπε ότι θέλει να εμβαθύνουμε στο θέμα.

Ευχαριστώ κι εγώ για τη φιλοξενία.

george1 είπε...

Κατ αρχην ευχαριστω για τη φιλοξενια το παρον ιστολογιο.

Ως προς τα υπολοιπα που εγραψε η αδελφη να πω τα εξης

1) Τα αγιαγραφικα χωρια που παρατεθηκαν ειναι ασυνδετα μεταξυ τους. Δεν φθανει να λεμε για το νομο της συναφειας του κειμενου και το γεγονος οτι η αγια γραφη ερμηνευεται δια της αγιας γραφης. Πρεπει αυτα να ισχυουν στη πραξη. Τα χωρια λοιπον που παρατεθηκαν απο την αδελφη δεν ερμηνευτηκαν βαση των ανωτερω κανονων και για αυτο τα συμπερασματα που εβγαλε δεν ειναι συμφωνα με το πνευμα της γραφης και ερχονται σε ευθεια αντιθεση με πολυ ισχυρα και σαφη χωρια της γραφης ( αιφνιδιο της β παρουσιας , επιστροφη εβραιων στην εκκλησια )

2) ως προς τα πατερικα χωρια ειναι ολα γνωστα και δειχνουν ολα οτι οι πατερες επι εσχατολογικων μυστηριων εγραφαν κατα τη προσωπικη τους αποψη και οχι κατοπιν φωτισμου. Μαλιστα το γεγονος οτι πηραν τη συγκεκριμενη θεση καταδεοκνυει οτι η αποψη αυτη ειναι λαθος. Οποιαδηποτε αποψη εκφραστηκε απο αρχαιους για το θεμα αυτο ηταν προφητευμενο οτι θα ηταν λαθος. Το λεει σαφεστατα ο προφητης Δανιηλ

Δαν. 12,4 καὶ σύ, Δανιήλ, ἔμφραξον τοὺς λόγους καὶ σφράγισον τὸ βιβλίον ἕως καιροῦ συντελείας, ἕως διδαχθῶσι πολλοὶ καὶ πληθυνθῇ ἡ γνῶσις.

Ειναι φανερο οτι κανεις δεν θα μπορουσε να κατανοησει την εσχατολογια ορθα μεχρι την εποχη αυτη που περιγραφει ο προφητης η οποια προφανως ειναι η εποχη μας. Δεν ειναι καθολου τυχαιο οτι μεγαλες επεμβασεις του Θεου ειναι απορρητες παρα το γεγονος οτι περιγραφονταν στη γραφη. Ετσι κατ αντιστοιχια η α παρουσια ηταν ακατανοητη μεχρι που συντελεστηκε. Για αυτο στην εκκλησια ψαλλουμε

το απ αιωνος αποκρυφο και αγγελοις αγνωστο μυστηριο δια σου θεοτοκε πεφανερωται ...

η απορρητος λογου Θεου καταβασις ...

Κυριε το μυστηριο το απορρητο της σης οικονομιας.....

Συμπερασματικα ολα τα αγιογραφικα χωρια αλλα και τα πατερικα κειμενα που περεθεσε η αδελφη ηταν πολυ γνωστα και στο Σωτηροπουλο και στο Τρεμπελα και σε αλλους μεγαλους θεολογους. Ομως προτιμησαν να διαφωνησουν με την αρχαια πατερικη αποψη διοτι δεν ειναι συμφωνη με την αγια γραφη


Τελος να προσθεσω και το εξης. Αν δεν μας προβληματιζει το γεγονος οτι οι αγιοι Πορφυριος και Παισιος μιλησαν με σαφηνεια για την εποχη μετα τον αντιχριστο τοτε δεν εχουμε τις προυποθεσεις για να καταλαβουμε κατι παραπανω. Το γεγονος οτι αυτοι οι δυο αγιοι εχουν ακλονητη αποψη εναντια στην αρχαια πατερικη αποψη δειχνει οτι ειχαν ανωθεν πληροφορια. Ειδικα ειναι γνωστο οτι ο αγιος Πορφυριος εζησε σε ταξιδι του στη Πατμο τα γεγονοτα της συγγραφης της αποκαλυψης. Ειναι δηλαδη ο κατ εξοχην ειδικος για το θεμα.

Δεν θα παραθεσω τα video και τα συναφη ντοκουμεντα με την αποψη τους διοτι δεν υπαρχουν οι προυποθεσεις. Οταν καποιος ακουει οτι οι δυο μεγαλοι αυτοι αγιοι εχουν την αποψη αυτη, φυσιολογικα σταματα την επιχειρηματολογια του και το μονο που κανει ειναι να ζητησει τα ντοκουμεντα. Συνεπως οταν υπαρχει εμονη δεν βοηθουν τα ντοκουμεντα.

Ξαναλεω οτι οποιος θελει πραγματικα να εμβαθυνει στην εσχατολογια υπαρχει το βιβλιο ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ της Γεωργιας Ροδιτου, εκδοσεις Δημητριος Παναγοπουλος. Ισως ειναι το αξιολογοτερο εσχατολογικο βιβλιο που εχει γραφει ποτε.

Ευχομαι καλη ανασταση σε ολους.

Σιδέρης Μ. είπε...

Ποία Αγιοπατερική στήριξη κυρία maria.p.;

Αφού διαστέφεις την Αγία Γραφή σε δυο σημεία!Δεν είναι ο"Κατέχω"ο Χριστός(μας λέει ο Χρυσόστομος).Η Αποστασία είναι ο Αντίχριστος(μας λέει ο μεγαλύτερος Πατέρας της Ορθοδοξίας).
Μπορεί να κάνει λάθος ο Μοναχός Μωϋσής,αλλά και εσύ κάνεις λάθη και δεν ακολουθείς τους Πατέρες.

Μαρία Π. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Μαρία Π. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Η κυρία maria p., όπως διαπιστώσαμε πήρε σβάρνα κι άλλα ορθόδοξα ιστολόγια που έγραψαν για το θέμα, συνεχίζοντας κι εκεί τα ατελείωτα φιρμάνια. Της θυμίζουμε ότι είναι Κυριακή των Βαΐων, ξεκινάνε τα Πάθη του Χριστού. Μια καλή ιδέα είναι να κάνει μια στάση (εκτός αν πήρε τη δουλειά "εργολαβικά").
Καλή ανάσταση.

george1 είπε...

Μια παρακληση προς το διαχειριστη του ιστολογιου. Μπορειτε να μου πειτε σε ποια αλλα ιστολογια συνεχισε η αδελφη το σχολιασμο ;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Δεν συνέχισε την συζήτηση σας,
ξανάγραψε τα ίδια, ακόμη και αυτά που έχουν απαντηθεί.
Δεν νομίζουμε ότι δείχνει καλή πρόθεση αυτό.
Πολλές φορές η βεβαιότητα ότι ξέρουμε το σωστό και η πρόθεση να το επιβάλουμε, παραβιάζει στοιχειώδη ηθικές αρχές.

Μαρία Π. είπε...

Με μεγάλη ΕΚΠΛΗΞΗ βλέπω το σχόλιο 12.45 με πλαστογραφημένο το όνομά μου, το οποίο φυσικά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ!
ΜΑΡΤΥΣ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ!
Αν ήθελα να γράψω, θα το έκανα με την "επωνυμία" που έχω ήδη:maria p
ΑΠΟΡΩ ποιος κάνει ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ χωρίς να φοβάται τον Θεό, και μάλιστα αυτές τις Άγιες μέρες!!

Παρακαλώ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ να δημοσιευτεί αυτό που γράφω γιατί δεν ξέρω ΤΙ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΣ, το οποίο ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ Σ΄ΕΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΩ!

Ότι είναι δικό μου έχει ΜΟΝΟ αυτή την επωνυμία: maria p.

Λυπάμαι ειλικρινά, αλλά ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΟΣ, γι αυτό καλά θα κάνει ο πλαστογράφος ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ.

Θα έπρεπε να ντρέπεται!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Διαγράψαμε οριστικά το σχόλιο που είχε το όνομα σας με κάποιο επώνυμο.

Ο ίδιος είχε ξαναγράψει ανώνυμο σχόλιο, αναφέροντας -στη ροή του λόγου υποτίθεται- το ίδιο επώνυμο. Αν δεν είσασταν εσείς δηλαδή.
Ότι γεμίσαμε "χαφιέδες" και προβοκάτορες ως "ανώνυμους" ή "επώνυμους" σχολιάστες, που αποκλείεται να το κάνουν για την πλάκα τους, κάποιο σχέδιο εξυπηρετούν και αντιλαμβανόμαστε ποιο είναι αυτό (να προκαλούν σύγχυση και να διχάζουν τους αποτειχιμένους) το διαπιστώνουμε.

Παρακαλούμε μην ξαναγράψετε άλλο σχόλιο,
συνεχίζετε να γράφετε φιρμάνια, ενώ είστε αυτή που έγραψε τα περισσότερα και τα πιο μακροσκελή σχόλια σε αυτή την ανάρτηση, δεν έχετε κανένα λόγο να συνεχίζετε, πολύ περισσότερο να αισθάνεστε αδικημένη.

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλω τον κύριο διαχειριστή της σελίδας να μου πει ποιο ειναι το επωνυμο που χρησιμοποιηθηκε στην θεση της κυρίας marias.p πριν το σβήσει, διοτι ειχα μια συζητηση στο youtube με καποιον που με μπερδεψε μαλλον με αυτην εδω την κυρία, μου είπε να μην γράφω βλακείες στην ιστοσελίδα "παιδαγωγος" ενω εγω δεν γνωριζα καν γιατι μιλάει κι εψαξα και σας βρήκα. Μου ειπαν κι αλλοι οτι με μπερδεψαν με αυτη την κυρία. Σας παρακαλω, να με ενημερωσετε διοτι μαλλον εχει χρησιμοποιηθει το επωνυμο μου για κατι τοσο ασχημο και πρεπει να το γνωρίζω! Αν δεν θελετε να το κοινοποιησετε εδω τοτε πειτε μου πως μπορω να επικοινωνησω μαζι σας καθως δεν θελω να γραψω το email μου εδω. Ευχαριστω! Όσο για τον Άγιο Παίσιο ειναι Αγιος τον εχω δει στον υπνο μου, με βοήθησε οταν τον χρειαζομουν και ο πνευματικος μου τον ειχε δει απο κοντά και οντως του ελεγε αυτο που σκεφτοταν χωρις να μιλησει. Είχε παει να τον ρωτησει αν θα ερθει εδιμβουργο αλλα ντρεποταν να του μιλήσει και εκεινος (ο Αγιος Παισιος) ελεγε συνεχεια καποιος θελει να με ρωτησει κατι αλλα ντρεπεται, και στο τελος γυρισε τον κοιταξε και του ειπε, αφου παιδι μου σου ειπε ο πνευματικος σου να πας τοτε τι το σκεφτεσαι, φυσικα και πρεπει να πας. Και οταν εγω σκεφτομουν να παω να εξομολογηθω και δεν ηξερα που να βρω πνευματικο, τον ειδα στον υπνο μου και μου εδωσε ενα ξυλινο σταυρουδακι να με προστατευει, αυτο ηταν την επομενη μερα καθοδηγηθηκα απο τα ιδια τα λογια του Αγιου και βρηκα τον πνευματικο μου κατευθειαν, ναι τον ιδιο που ειχε παει τοτε να τον δει, γτ μενω Εδιμβουργο. Οπότε να πιστευετε τα λόγια του και ναι θα υπαρξει μετα τον πολεμο ειρηνη και θα ερθει αυτος ο ηγέτης, οπως ειχε πει ο Αγιος υπάρχει ήδη, δεν είναι πολιτικός και ο Αγιος ειχε πει απλα οτι ειναι ανθρωπος του Θεου, καθαρος στην ψυχη και χριστιανος ορθοδοξος. Μην περιμενετε κανεναν Αγιο, πιστευω θα ναι ανθρωπος οπως όλοι απλος, με αμαρτιες και λαθη. Κανει τις κινησεις του, του εχουν δοθεί σημαδια οτι ειναι εκεινος ομως ίσως δεν ειναι εντελως σίγουρος γιατι φοβαται μηπως τα σημαδια που του δοθηκαν αν και εμφανη μηπως τα παρερμηνεύει, ίσως εχει τα δικα του προβληματα κι αγωνα να ξεπερασει πρωτα και ίσως μας περιμενει μια εκπληξη και γιαυτο να μην συμφωνουν οι Άγιοι στο ποιος και πως ειναι, στο ονομα του, αλλωστε μην ξεχναμε οτι πολλες φορες μιλουσαν συμβολικα ισως το ονομα ειναι συμβολικο, αυτο με τον μαρμαρωμενο βασιλια το συνδεσαμε εμεις νομιζω με τις προφητειες αν κανω λαθος διορθωστε με, ισως μοιαζει με τον Βατάτζη στον τροπο σκεψης και τον χαρακτήρα. Αυτα πιστεύω, γνώμη μου βέβαια.

Μαρία Π. είπε...

Επειδή αυτά που συμβαίνουν είναι ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ (ίσως μάλιστα ισχύει ότι υπάρχουν προβοκάτορες, και δεν είναι θέμα "πλάκας"), και επειδή είπατε "αν δεν είσασταν εσείς δηλαδή" (!!), που σημαίνει ότι αφήσατε ένα ενδεχόμενο υπόνοιας για μένα (!!), ίσως επειδή δεν με γνωρίζετε, ΚΑΙ επειδή βλέπω ότι και σε άλλες αναρτήσεις υπάρχουν υπονοούμενα "χαφιεδισμού" απέναντι σε κάποια σχόλια (που πιθανόν να ισχύουν), είστε υποχρεωμένος ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ (για λόγους ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και δεοντολογίας), να δημοσιεύσετε αυτή τη δήλωση:

1) Δεν έχω γράψει ποτέ στο παρελθόν στο ιστολόγιό σας ούτε επώνυμα ούτε ανώνυμα.
2)Οι μόνες αναρτήσεις που έγραψα ήταν αυτή και η άλλη με τον π.Μ.Βαρβαρή.
3)Το ανώνυμο σχόλιο που αναφέρετε ότι διαγράψατε, και λέτε ("αν δεν είσασταν εσείς δηλαδή") ΔΕΝ HTAN ΔΙΚΟ ΜΟΥ.
4)Δεν έχω ξαναγράψει ΤΙΠΟΤΑ στο ιστολόγιό σας (ούτε δημοσιευμένο ούτε μη), μετά την διαγραφή των 2 σχολίων που εμφανίζονται εδώ (διαγραμμένα).
5)Δεν πρόκειται να ξαναγράψω ΠΟΤΕ εδώ.Αν ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ χρειαστεί ποτέ, αυτό θα γίνει ΕΝΤΙΜΑ και ΕΠΩΝΥΜΑ.

Για όλα αυτά ΜΑΡΤΥΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ.

Παρακαλώ να δημοσιευτεί, χωρίς καμία άλλη αναφορά στο πρόσωπό μου, ούτε άλλο σχολιασμό, ούτε εδώ ούτε αλλού, όπως δεν θα υπάρξει ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ σχετική μ΄εσάς, ΟΥΤΕ ΕΔΩ, ΟΥΤΕ ΑΛΛΟΥ (όπως δεν υπήρξε και στο περελθόν).
Παρακαλώ να διορθωθεί ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ η ατυχής τροπή των πραγμάτων, όπως είναι και το θέλημα του Θεού.
Το θέμα ΛΗΓΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΕΔΩ, και τυπικά και ουσιαστικά (χριστιανικά).
Σας ευχαριστώ (προκαταβολικά) για την χριστιανική ανταπόκριση.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Για την ανώνυμη: το εμαιλ μας opaidagogos@gmail.com
Στείλτε μας οπωσδήποτε που έγινε η συζήτηση στο youtube.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Μοναχός Νεόφυτος Γρηγοριάτης: «Πλησιάζει ο καιρός να δοξασθεί η Ορθόδοξη Εκκλησία»
https://trelogiannis.blogspot.gr/2018/04/blog-post_25.html

ΣΧΟΛΙΟ (ειρωνικό φυσικά!):
ένας ακόμη "πλανεμένος", "αιρετικός" ... "τον παρέσυρε ο διάβολος", "ο Θεός να τον λυπηθεί"...

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ακολούθησε σχόλιο που πέρα από τον π.Νεόφυτο, κατηγορεί (καια βρίζοντας) δημόσια και άλλους ιστολόγους. Το σχόλιο διαγράφηκε.

Αποφασίσαμε να μην επιτρέπουμε προς το παρόν ανώνυμα σχόλια.
Όσοι σχολιάζουν πρέπει να έχουν προφίλ Gmail

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.