" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Βίντεο: "Πως η καλοπέραση μας κάνει άθεους". Και Σχόλια με θλιβερές διαπιστώσεις για την (θεσμικά) καλούμενη εκκλησία μας ...


Μπορεί η ομιλία να κρατάει μία ώρα (και ποιος έχει χρόνο σήμερα ..)
αλλά αν έχετε λίγο χρόνο (όσο έχετε), αξίζει να την ακούσετε, θα σας βοηθήσει.
Περιγράφει που φτάσαμε ...  με την τόση καλοπέραση.

https://youtu.be/X0ZpCBGidWc


ΥΓ. 1. Ο π.Ιωάννης, ένας ακόμη ιερέας, που έκανε μεγάλο έργο στην ενορία του (μαζεύοντας εκατοντάδες/χιλιάδες νέους, ιδρύοντας τοπική Πατριωτική Ορθόδοξη Κίνηση), 
κατασυκοφαντήθηκε, καταδικάστηκε, ..., εκδιώχθηκε ...
Τελείως τυχαία, ο δεσπότης του ήταν Οικουμενιστής, φίλος των Εβραίων και των μουσουλμάνων κλπ...


ΥΓ. 2. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι πονηρούς τρόπους βρίσκουν οι δεσποτάδες να συκοφαντούν δραστήριους και ευλαβείς ιερείς/αρχιμανδρίτες, 

πχ σε αρκετές περιπτώσεις και σε διαφορετικές  μητροπόλεις, διαπιστώσαμε ότι βάζουν γυναίκες να πηγαίνουν να εξομολογούνται σε πραγματικά ευσεβείς ιερείς, ότι τάχα είχαν σεξουαλικές σχέσεις πχ με αρχιμανδρίτη, οπότε αυτόματα οι ευσεβείς ιερείς αντιλαμβάνονται σε ποιον αναφέρονται και παρασύρονται νομίζοντας ότι ευσταθούν οι κατηγορίες, αφού η (ψεδο)"μάρτυρας" τους το εξομολογήθηκε!

Σε κάποια περίπτωση πληροφορηθήκαμε ότι έφτασαν να βάλουν αστυνομικό -εκτός υπηρεσίας- να εισβάλει -παράνομα- σε κατοικία ιερέως για να κλέψει το σκληρό δίσκο του υπολογιστή του, ελπίζοντας να βρουν ενοχοποιητικά στοιχεία ...
και άλλα πολλά ..., 
δικαστικοί, αστυνομικοί, δημοσιογράφοι, στην "υπηρεσία" δεσποτάδων, 
δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα περιστατικά έχουμε πληροφορηθεί από διαφορετικές μητροπόλεις, (εντός και εκτός Ελλάδος).
Λες και υπάρχει ένα σκοτεινό κέντρο (ή πράγματι υπάρχει;;;) που τους καθοδηγεί πως -με παρόμοιους παράνομους και ανήθικους τρόπους- μπορούν να "ξεφορτώνονται" ευλαβείς ιερείς/αρχιμανδρίτες από τις ενορίες τους, συχνά χρησιμοποιώντας ακόμη και τα ίδια δικηγορικά γραφεία!

Οι παραπάνω "γκανγκστερικές" πρακτικές, είδαμε να εφαρμόζονται και από "πρωτοπαλίκαρα" του οικουμενισμού εναντίον ευλαβών ιερέων.

Οι δεσποτάδες θέλουν οι ιερείς να είναι "επαγγελματίες". Να
κάνουν τα μυστήρια και τις ακολουθίες ως "παροχή υπηρεσιών". Να παίρνουν οι ίδιοι "τυχερά", για να δίνουν μερίδιο (μαύρα) και στην μητρόπολη. 

Ανά πάσα στιγμή δουν ότι ένας ιερέας γίνεται αγαπητός από τους ενορίτες του, ψάχνουν αφορμή να τον μεταθέσουν αλλού. Μετά, από την καινούργια ενορία, εύκολα τον "ξεφορτώνονται" ανά πάσα στιγμή.
Αυτή είναι δυστυχώς η θλιβερή πραγματικότητα στην "θεσμικά" καλούμενη εκκλησία μας ..

Αρκετά σας στεναχωρέσαμε, ακούστε την όμορφη ομιλία. Αξίζει.

Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτός φαίνεται να είναι ο κανόνας όχι μόνο στην διοίκηση της Εκκλησίας αλλά και στα πάσης φύσεως φιλανθρωπικά σωματεία... τα αυτοαποκαλούμενα χριστιανικά... όχι μόνο για τους κληρικούς αλλά και για τους λαϊκούς και τους μοναχούς: "κατασυκοφαντήθηκε, καταδικάστηκε, ..., εκδιώχθηκε ...Τελείως τυχαία, ο δεσπότης (ή η Διοίκηση αν πρόκειται για σωματείο) του ήταν Οικουμενιστής, φίλος των Εβραίων και των μουσουλμάνων κλπ..." και οι συκοφαντίες που εμπλέκουν ερωτικής φύσεως θέματα είναι πολύ δημοφιλείς τελικά! Όταν η Ορθόδοξη Πίστη διώκεται, οι αληθινοί χριστιανοί διώκονται!!!

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.