" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Που θα παρακολουθήσουν τις ακολουθίες του Πάσχα όσοι έχουν αποτειχιστεί από την αίρεση του Οικουμενισμού ;


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ Μ. ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 
στην Παλαιά Ι. Μ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ, στις ΣΤΑΓΙΑΤΕΣ ΠΗΛΙΟΥ

Αρκετές φορές αναφερθήκαμε σε ένα μικρό όμορφο μοναστηράκι που υπάρχει στους Σταγιάτες Πηλίου (λίγο πριν την Πορταρτά) όπου ΔΕΝ μνημονεύονται αιρετικοί (οικουμενιστές) επίσκοποι και πατριάρχης.






Διευκρινίζουμε - επειδή υπάρχουν 2 μονές "Ευαγγελισμού", η παλαιά και η νέα (η νέα ακολουθεί το πάτριο εορτολόγιο), οι παρακάτω ακολουθίες γίνονται στην παλαιά μονή, που είναι ΜΕΣΑ στο χωριό (Σταγιάτες), κάτω από την πλατεία-πλάτανο-βρύση. Για να φτάσετε στο μικρό μοναστηράκι, μέσα στο χωριό, κάτω από το καφενείο, κατεβαίνοντας τον πλάτανο και αφού περάσετε την μεγάλη βρύση, παίρνετε το στενό μονοπάτι-καλντερίμι που κατηφορίζει στα αριστερά (και στα 100 περίπου μέτρα στενού κατηφορικού μοναπατιού θα βρεθείτε έξω από το μοναστήρι) :


το παραπάνω πρόγραμμα  είδαμε εδώ



Αποτειχισμένοι ιερείς σε όλη την Ελλάδα.

Σε αρκετά σημεία της Ελλάδος πλέον υπάρχουν ιερείς που διέκοψαν την μνημόνευση του τοπικού επισκόπου (λόγω της ανοχής τους στον οικουμενισμό και της επίσημης αποδοχής τους της ψευδοΣυνόδου της Κρήτης),

ενδεικτικά:
Αγ.Όρος (συγκεκριμένα κελιά πατέρων υπό διωγμό) Λαμία, Αμύνταιο, Πτολεμαΐδα, Κρήτη, Κάτω Πορόϊα (Σέρρες), Τρίλοφος Θεσσαλονίκης, Κεφαλλονιά, Κόρινθος, Μαυρομάτι Καρδίτσας  κλπ.

Δείτε τη λίστα πάνω δεξιά στο ιστολόγιο μας (καλό είναι να επικοινωνήσετε προηγουμένως με τους ιερείς για τις ακριβείς ώρες των ακολουθιών, ενδεχομένως κάποιοι να μπορέσουν να σας φιλοξενήσουν ή να σας βοηθήσουν να βρείτε κάποιο κατάλυμα με πληρωμή εκεί κοντά).

Κάποιοι δεν θα μπορέσετε πιθανώς να παρακολουθήσετε ούτε μία ακολουθία (σε ναό), λόγω της απόστασης - ίσως λείπουν τα χρήματα να μετακινηθείτε, ή λόγω ασθένειας κλπ και δεν μπορέσετε τελικά αν και ετοιμαστήκατε και το επιθυμείτε και έχετε ευλογία - να μεταλάβετε.

Δεν πειράζει, να είστε περήφανοι ότι με την ΟΜΟΛΟΓΙΑ της ΠΙΣΤΕΩΣ που κάνατε, το μαρτύριο αυτό που βιώσατε, θα σας το ανταποδώσει ο καρδιογνώστης Θεός ...

Όσοι σας καλοπιάνουν τα αυτιά ότι "δεν πειράζει", "και εδώ και εκεί" .. απλά σας ξεγελούν. Κάντε το χρέος σας. Γνωρίζετε ποιο είναι.

Με μια "Ιερά Σύνοψη" την ώρα της ακολουθίας, θα είστε νοερώς μέσα στον ναό.


Καλή ανάσταση σε όλους.



Παραθέτουμε ένα βίντεο από πέρσι (Πάσχα 2017, στους Σταγιάτες)

(ο σύνδεσμος στην περσινή μας ανάρτηση, με τίτλο
"Ζήσαμε το όνειρο. Πάσχα 2017: Σταγιάτες Πηλίου. Μοναδικές μαγευτικές και κατανυκτικές στιγμές."εδώ) :


Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί να μην πάνε σε εκκλησία του Πάτριου Ημερολογίου;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Γιατί μνημονεύεται άλλη Σύνοδος, στην θέση της Συνόδου, κάτι που αποκαλείται εκκλησιαστικά σχίσμα.
Υπάρχει σχετική ενότητα "Πάτριο ημερολόγιο (παλαιοημερολογίτες)" :
http://opaidagogos.blogspot.gr/search/label/%CE%A0%CE%AC%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BF%20%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%BF%20%28%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82%29

Διευκρινίζουμε ότι οι αδερφοί μας που ακολουθούνε το πάτριο ημερολόγιο και ανήκουν σε σχετικές συνόδους των ΓΟΧ, είναι 100% ορθόδοξοι δογματικά και συνήθως πιο ευσεβείς και κρατ΄νε συνήθως περισσότερο τις παραδόσεις.
Απλά -με όλο το σεβασμό στις διώξεις που έχουν περάσει- η δημιουργία συνόδου / μορφή παραεκκλησίας, δεν είναι σωστή εκκλησιαστικά.

Παρακαλούμε να μην ανοίξει σχετική συζήτηση εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.