" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ: Η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην ΔΕΘ, απο μέσα

Ο Θοδωρής Τσιαμίτας ήταν μέσα στην εκδήλωση και περιγράφει ΕΠΩΝΥΜΩΣ τι είδε, τι άκουσε και ...τι ρώτησε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ:Χτες, Δευτέρα, 25 Ιουνίου, 2018, καταφέραμε να μπούμε μέσα στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, που ήθελε να την παρουσιάσει ως ανοιχτή και δημοκρατική προς τα έξω, αλλά στην πραγματικότητα έπρεπε να έχεις μεγάλες ικανότητες υποκριτικής για να τους πείσεις οτι είσαι κομματόσκυλό τους ώστε να εισέλθεις μέσα. Η εκδήλωση υπολογίζουμε χοντρικά να είχε γύρω στα 100 άτομα. Αν έβγαζε επίσημη ανακοίνωση αριθμού πλήθους η Ελληνική Αστυνομία ωστόσο μπορεί να απαριθμούνταν γύρω στους 30.

Η ομιλία κράτησε αρκετή ώρα, ίσως μιάμιση. Η ενημέρωση για τα οφέλη της συμφωνίας των Πρεσπών, που ουσιαστικά είναι απλώς ένα προσύμφωνο μεταξύ των ΥπΕξ Κοτζιά-Ντιμιτρόφ και τίποτα περισσότερο, δεν έγινε ποτέ.

Περίπου δέκα λεπτά προς το τέλος των ομιλιών ο κύριος Τριαντάφυλλος Μηταφίδης του ΣΥΡΙΖΑ ως τελευταίος ομιλιτής έκανε μερικές πολύ γενικές θετικές αναφορές για τη "συμφωνία", μα καμία εξήγηση ή ανάλυση για οποιοδήποτε πραγματικό όφελος. Το περισσότερο της εκδήλωσης για τα οφέλη της συμφωνίας τελικά ήταν μια κακόγουστη φιέστα του κόμματος αφιερωμένη στην προπαγάνδα για την ιστορία των Σκοπιανών, στους οποίους αναφέρονταν συστηματικά με Μακεδονικό τρόπο, στα κακά του εθνικισμού και ιμπεριαλισμού που μας έχουν οδηγήσει εδώ και τον σωτήριο ρόλο του κομμουνισμού.

Σαν να μην έφταναν όμως αυτά, ο πρώτος ομιλιτής, Βέμουντ Ώρμπακκε, θεώρησε πρέπον να μιλήσει για τους αγώνες του να αναγνωριστεί Τουρκική μειονότητα στη Θράκη, που εσφαλμένα ονομάζουμε ως μουσουλμανική, ασχέτως που έτσι αναφέρεται κι επισήμως στην συνθήκη Λωζάνης.

Αφού αντέξαμε την χυδαιότητα και τη βαρβαρότητα των ιδεολογικά ανάπηρων ομιλιτών, που ακόμη και στην προδοσία δεν είναι ικανοί να πετύχουν τους στόχους τους, αφού θα τους σταματήσουμε, περάσαμε στο τελικό μέρος και τις ερωτήσεις. Μην περιμένοντας πως θα έχουν και κανονικό κοινό σε αυτή την "ενημέρωση", ξαφνιάστηκαν εντελώς όταν η πρώτη ερώτηση που έτυχε να γίνει απο εμένα,καθώς - ω κακή τους τύχη - με επέλεξαν πρώτο απο τους ακροατές, ήταν πάνω σε αυτό που είπε ο κύριος Μηταφίδης στον επίλογό τους, περί του τέλους της διεθνούς απομόνωσης της Ελλάδος μετά την υπογραφή αυτής της συμφωνίας: εφόσον η Ελλάδα είναι αναγνωρισμένο μέλος στα Ηνωμένα Έθνη, μέλος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, ενώ τα Σκόπια δεν είναι πουθενά σε όλα αυτά, κι ακόμα και στον ΟΗΕ έχουν το προσωρινό τους όνομα με την αρχική λέξη "πρώην", πώς μας λέτε οτι η Ελλάδα είναι που είναι διεθνώς απομονωμένη, ενώ αυτό δεν στέκεται πουθενά, κι αντιθέτως ισχύει πλήρως για τα Σκόπια;

Μας κοιτούσαν με γουρλωμένα μάτια, φανερά αποσβολωμένοι. Περάσανε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να συνειδητοποιήσουν οτι πρέπει κάτι να πουν για να μη φανούν τόσο έκδηλα εκτεθειμένοι. Αφού κοίταζαν ο ένας τον άλλον, ο κύριος Μηταφίδης σε κάποια φάση ψέλλισε κάτι το εντελώς γενικόλογο, που ίσα που ακουγόταν, και μάλλον ήταν κάτι σαν το "μας ωφελεί η συμφωνία".

Έπειτα πήρε τον λόγο ο συντονιστής Ευρωπαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βερβέρης, για να πει άλλα αντί άλλων, παντελώς εκτός πλαισίου της ερώτησης.Κάποια στιγμή όμως, καθώς άρχισε να υπάρχει μια φανερή αμηχανία κι εκνευρισμός στην αίθουσα απο τους ομιλητές και μερικά κομματόσκυλα, ειπώθηκε - μάλλον απο τον ίδιο - πως δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω απο το δάκτυλό μας, καθώς 140 χώρες τους έχουν αναγνωρίσει ως σκέτο Μακεδονία, Μακεδόνες, ομιλούντες τη Μακεδονική.

Τότε πήρα και πάλι τον λόγο, μόνος μου αυτή τη φορά, καθώς μετά την πρώτη ερώτηση έκαναν τα πάντα για να με αποφύγουν και ήταν χρέος κάποιου να καταδείξει την αισχρή τους προπαγάνδα - και ζητώ συγγνώμη αν στέρησα τον λόγο απο κάποιον απο τους άλλους αντιστασιακούς που βρέθηκαν αυθόρμητα μαζί μας στην ίδια αίθουσα - και ρώτησα: Αυτές οι 140 χώρες που τους αναγνωρίζουν η κάθε μία ξεχωριστά σε διμερές πλαίσιο, τους αναγνωρίζουν με τον ίδιο τρόπο μέσα στον ΟΗΕ, που είναι και ο μόνος διεθνής θεσμός που είναι αρμόδιος για την αναγνώριση ενός κράτους; Όχι. Στον ΟΗΕ τους αποκαλούν αποκλειστικά ως ΠΓΔΜ. Μήπως οι 140 χώρες που τους έχουν αναγνωρίσει, και 200 να γίνουν, είναι αυτές που θα τους βάλουν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ; Ή είναι μόνο η Ελλάδα που έχει την δικαιοδοσία να τους αρνηθεί και να τους εμποδίσει, ώσπου να συμβιβαστούν στο αυτονόητο και να σεβαστούν την ιστορία και ταυτότητά μας;Σε εκείνο το σημείο, αρνήθηκαν χαρακτηριστικά να απαντήσουν το οτιδήποτε,και μια κυρία που ήταν μαζί με τον άνδρα της απ'οτι φάνηκε διαμαρτυρήθηκε έντονα, ρωτώντας τους φωναχτά γιατί δεν απαντούν στις ερωτήσεις που τους θέσαμε. Λίγο μετά, επινόησαν τεχνικά προβλήματα τα οποία μας ανάγκαζαν να αποχωρήσουμε απο την αίθουσα και να βάλουμε τέλος στην εκδήλωση - φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, το κλείσιμο ήταν το ομορφότερο σημείο της εκδήλωσης αφού τέσσερα - πέντε νέα παιδιά αποκαλύφθηκαν κι αυτοί στο τέλος τραγουδώντας υπερήφανα και δυνατά το "Μακεδονία Ξακουστή". Ο ωραιότερος και πιό ενδεικτικός τρόπος κλεισίματος, που σύντομα θα σημάνει και το τελικό κλείσιμο της ακραίας αυτής φασιστερής παρένθεσης.Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε κι εμείς κι αυτοί, πως η αντίσταση του λαού μας απέναντι στο απαράδεκτο δεν κάμπτεται, μα αντιθέτως ενισχύεται, καθώς όλο και περισσότεροι
νιώθουν πως οφείλουν να συμμετέχουν στον αγώνα, που αρχικά φαίνονταν αυτονόητος, μα τελικά αποδεικνύεται πως όταν η βαρβαρότητα προσπαθεί να κυριαρχήσει, χρειάζεται να αγωνιστούμε και για τα αυτονόητα, γιατί αλλιώς θα υπερισχύσει η λήθη. Όσοι αγωνιζόμαστε δίνουμε το παράδειγμα και στους άλλους, που έρχονται σιγά-σιγά κι αυτοί για να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην αντίσταση του λαού μας. Διότι είμαστε ο λαός που χύνει και το αίμα του για την δικαιοσύνη και την ελευθερία, δεν είναι λοιπόν που θα επιτρέψουμε σε μια παλαβή εξουσία ακραίων να μας στερήσει το είναι μας.
Τα ακραία οικονομικά τους μέτρα μπορεί να τα πέρασαν, αλλά να που δεν είμαστε λαός του χρήματος μα της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, και τα αντι-εθνικά τους μέτρα δεν πρόκειται να περάσουν. Θα παλέψουμε με κάθε τρόπο, ως την τελική νίκη.

Καλό αγώνα!
Θοωρής Τσιαμίτας

4 σχόλια:

Σταύρος Τ. είπε...

Συγχαρητηρια στους "Δουρρειους ιππους"
θα χρειαστουμε σιγουρα ευστροφια και οργανωση κι οχι να αντιδραμε χυμα

Απ΄την αλλη θα πρεπει να προσεξουμε 2 πραγματα :
α) Tις προβοκατσιες και δεν εννοω μονο τις απλουστερες που γινονται στις συγκεντρωσεις, αλλα θα μπορουσανε π.χ. να βαλουνε καποιον ή και να υποκινησουνε/ενθαρρύνουνε καποιον θερμοαιμο Συνελληνα καποιοι πρακτορες "Πατριωτες", να αρχισει να πυροβολει αστυνομικους.
Μετα η καταστολη θα γινει πολλαπλα χειροτερη κι ο οποιοσδηποτε συγκεντρωνεται θα θεωρειται δυναμει τρομοκρατης

β) Νομιζω ομως οτι θα το πανε στην δοκιμασμενη λυση κατευνασμου των αντιδρασεων, μεσω εκλογων. Δεν καταρρεει τυχαια αυτη η κυβερνηση... Όπως κανανε δηλαδη και το 2015 με τον Τσιπρα. Κι αρκετοι δυστυχως θα πανυγηριζουνε οτι επεσε η κυβερνηση...
Αν γινει κατι τετοιο, εκτος του οτι θα αρχισει ο κοσμος παλι να αποσυσπειρωνεται, με τα διαφορα κομματα-ομαδουλες, θα μας φερουνε και καμια διευρυμενη, Οικουμενικη κυβερνηση, η οποια θα προχωρησει τα υπολοιπα (ή τουλαχιστον θα προσπαθησει απο καλυτερη θεση ισχυος σε σχεση με την παρουσα).

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"Συγχαρητηρια στους "Δουρρειους ιππους""
Τι αποκαλείτε Δούρειο Ίππο;
Την αντίδραση ενάντια στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ που προβάλει την ΠΡΟΔΟΣΙΑ;

Καθήστε σπίτι σας τότε.

Μάθαμε στην Ελλάδα να κρίνουμε. Γιατί ο ένας που έδρασε έκανε έτσι, γιατί ο άλλος που έδρασε έκανε αυτό. Πάρτε εσείς λοιπόν την πρωτοβουλία και οργανώστε κάτι, να αρχίσουμε εμείς να σχολιάζουμε για "δούρειους ίππους"...

Δεν αμφιβάλουμε ότι υπάρχουν και προβοκάτσιες και προβοκάτορες. Αλλά ο Έλληνας ΠΡΕΠΕΙ να βγει στον δρόμο και να αντιδράσει. Αρκετά σχολιάσαμε όλοι από τα πληκτρολόγια.
Όπως έχουμε γράψει εδώ και καιρό, πρέπει να νιώσουν την ανάσα μας δίπλα τους.

Σταύρος Τ. είπε...

Βρε παιδια, τσιτωμενοι εισαστε
Πραγματικα ειπα συγχαρητηρια, πού την ειδατε την ειρωνια ;
Ητανε μια εξυπνη ενεργεια να μπειτε με αυτο τον τροπο και χρειαζομαστε εξυπνες ενεργειες

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ευχαριστούμε για τη διευκρίνηση.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.