" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΙΣΧΟΣ: Νέες ΔΙΩΞΕΙΣ αγιορειτών πατέρων στην Ι.Μονή Κουτλουμουσίου Αγ. Όρους.

13.09.2018 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΔΙΩΞΕΙΣ ΜΟΝΑΧΩΝ


1. Πληροφορηθήκαμε μετά μεγάλης λύπης μας ότι η Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου ετοιμάζεται να απομακρύνει τον ασκητή Γέροντα π. Γαβριήλ από το Ιερόν Κελλίον Αγ. Χριστοδούλου του εν Πάτμω, της Ι. Μονής Κουτλουμουσίου.


2. Η ανωτέρω Μονή προ καιρού απεμάκρυνε τον Ιερομόναχο π. Ειρηναίο από το κάθισμα του Αγίου Μοδέστου, λόγω διακοπής της μνημόνευσης του ονόματος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Καθώς επίσης καί τον μοναχό Ιλλαρίων ( μοναχός εντός τής Μονής 25 χρόνια σέ διάφορα διακονήματα τά οποία τά περισσότερα ώς Εκκλησιαστικός- ένα από τό πιό ευαίσθητο καί υπεύθυνο διακόνημα. Εκτός πού τον εκδίωξαν με αστυνομία δεν τον επιτρέπουν να πλησιάζει την Μονή δίχως δικαίωμα για ένα πιάτο φαγητό γιά την άμεση επιβίωση του....!!!! ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ... ) με την μόνη πρόφαση δεν κατεβαίνει στην ακολουθία μετά την ψευδοσύνοδο Κρήτης 2016.


3. Ο Ιερομόναχος π. Ειρηναίος, μετά την απομάκρυνσή του, εφιλοξενείτο από τον Γέροντα Γαβριήλ στο Κελλί του.

Η Ιερά Μονή έλαβε απόφαση να απομακρύνει τόσο τον Ιερομόναχο π. Ειρηναίο από το Κελλί του Γέροντα, όσο και τον λαϊκό Ανδρέα, ο οποίος διακονεί τον Γέροντα Γαβριήλ.
Σημειωτέον, ότι οι δύο τελευταίοι δεν έχουν άλλο κατάλυμα, για να διαμείνουν.



4. Ο Γέρων Γαβριήλ έστειλε επιστολή στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου, με την οποία παρακαλεί να επιτραπεί στον Ανδρέα να μείνει μαζί του, για να τον διακονεί, διότι μόνος του δεν δύναται να επιβιώσει ανθρωπίνως.


5. Ο Ανδρέας μεριμνά για την υγεία του Γέροντα, η οποία είναι πολύ εύθραυστη, του χορηγεί τα φάρμακα, του μαγειρεύει, φροντίζει για την καθαριότητα του Κελλίου και μεταφράζει στους Ρώσους, Ρουμάνους Σέρβους προσκυνητές τα λόγια συμβουλές του Γέροντα.


6. Ο Γέρων Γαβριήλ είναι 83 ετών, είναι πολύ φιλάσθενος και δεν είναι σε θέση να φροντίσει τον εαυτό του· χρειάζεται οπωσδήποτε κάποιον άνθρωπο δίπλα του.


7. Επιπροσθέτως, κάποιος Ηγούμενος, μας πληροφόρησε, ότι ετοιμάζονται να απομακρύνουν από το Άγιον Όρος και τον Γέροντα Γαβριήλ, για λόγους διακοπής της μνημόνευσης του ονόματος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Δεν το έχουν πραγματοποιήσει, όμως, μέχρι τώρα, διότι φοβούνται την οργή του λαού.
Είναι πασίγωστο, ότι στην συνείδηση του λαού ο γέροντας Γαβριήλ θεωρείται ως ένας από τους Αγίους των ημερών μας.


8. Πρόσφατα, κατηγόρησαν τον Γέροντα ότι έχει στο Κελλί του ναρκωτικά.
Βέβαια, στον έλεγχο τον οποίο πραγματοποίησε στο Κελλί του η Αστυνομία, λίγες ημέρες πριν, ουδέν ευρέθη.

Ο Γέροντας πικραίνεται ιδιαίτερα για τα ολισθήματα αυτά κάποιων ιθυνόντων, και περιμένει συνέχεια των πειρασμών.


9. Επιβάλλεται να διαμαρτυρηθούν έντονα οι πιστοί Χριστιανοί στην Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους και στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου, για να παύσουν οι αναιτιολόγητες αυτές διώξεις, οι οποίες δεν μαρτυρούν σεβασμό στην ελευθερία της συνειδήσεως, μάλιστα των Ορθοδόξων Μοναχών.
------------------------
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ,
ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ.


Σχόλιο:


Κλασσική τακτική του εχθρού (που δεν εφαρμόζεται μόνον στον χώρο της εκκλησίας από Οικουμενιστές). 
Αρχικά διαδίδουμε ότι θα προχωρήσουμε σε μαζικές διώξεις και βολιδοσκοπούμε τις αντιδράσεις. 


Αν είναι πολλές διώκουμε κάποιους και τους υπόλοιπους τους αφήνουμε για μια πιο ευνοϊκή χρονική συγκυρία. Αν είναι λίγες τους "ξεπατώνουμε" "με τη μία". 
Επειδή γνωρίζουμε τον εχθρό αποκλείεται να είναι τόσο κουτός, να "χτυπήσει" με "τη μία" και τον π.Γαβριήλ. Θυμηθείτε πως εξόντωναν όσους διέκοπταν την μνημόνευση: έναν έναν

Αφού κάποιοι δεν φοβούνται τον Θεό, ευκαιρία να φοβηθούν εμάς, τους ορθόδοξους πιστούς. 
Δεν είναι τυχαίο που αντί ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος να πάει στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία, πήγε μέσα στα εγκαίνια της ΔΕΘ, στον Τσίπρα, και δεν είχε ψελλίσει λέξη όλο το προηγούμενο διάστημα. 
Ξέρουν ότι αν ξεσηκωθεί ο κόσμος, δεν θα ασχοληθεί μόνον με τους πολιτικούς. Υπάρχουν κι άλλοι "στάβλοι" ..


Ενδεικτικές παλαιότερες αναρτήσεις μας για τα "κατορθώματα" της Μονής Κουτλουμουσίου:



ΥΓ. Ανάλογα με τις εξελίξεις επιφυλασσόμαστε να
δημοσιεύσουμε μερικά βιντεάκια και μερικές ειδήσεις. Για να μάθει ο κόσμος ποιοι είναι αυτοί που απαιτούν "υπακοή στην εκκλησία" (εννοώντας στις αφεντιές τους).


5 σχόλια:

apotichismenos είπε...

Οι προϊστάμενοι τής Μονής Κουτλουμουσίου μέ αρχηγό τον π. Φιλόθεο έδιωξαν πρίν από λίγες μέρες καί τών μοναχό Ιλαρίων (πού μέ βίαιο καί παράνομο τρόπο διώχθηκε τό Απρίλιο 2017 εκ τής μονής λόγω διακοπή μνημοσύνου) με βρισιές (ονομάστηκε ακόμα "διάβολος") καί απειλές καί τού απαγόρεψαν νά πατήσει άλλη φορά στό μοναστήρι καί νά ζητήσει ταπεινά γιά λίγα περισσεύματα τής τράπεζας.
Παναγία μας - συγχώρεσε τίς αμαρτίες όλων μας καί μη εγκαταλείψεις τό Περιβόλι σου!

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Δεν νομίζω να τολμήσουν να διώξουν τον αγαπημένο μας γέροντα Γαβριήλ. Όσοι τουλάχιστον έχουν φόβο Θεού, ακόμα κι αν δεν φοβηθούν τις δικές μας αντιδράσεις, θα σκεφτούν τουλάχιστον τις κατραπακιες και τις αρρώστιες οι οποίες θα τους βρουν.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Η μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το θέμα του διωγμού του Γέροντα Γαβριήλ από την Μονή Κουτλουμουσίου είχε άμεσο αποτέλεσμα.

Όπως έγινε γνωστό : Σήμερα τό πρωΐ πῆγαν στόν γέροντα Γαβριήλ πατέρες ἀπό τό Κουτλουμούσι προκειμένου νά δώσουν διαβεβαιώσεις γιά τήν παραμονή του στό Κελί, ὅπως ἐπίσης καί τοῦ βοηθοῦ του Ἀνδρέα.

Πρός τό παρόν φαίνεται, πώς ἡ δημοσίευση τῶν σχετικῶν πληροφοριῶν στό διαδίκτυο ἔπαιξε τόν ρόλο της.
Γιὰ τὴν ὥρα δέν χρειάζεται παρέμβασή μας δι’ ἐπιστολῆς. Εἴμαστε ὅμως πανέτοιμοι καὶ ἐὰν χρειασθῇ, θὰ ἐπέμβουμε.
Δόξα τῷ Θεῷ πάντων ἕνεκεν.
Νικ. Τζ.

Κατανυξις
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

apotichismenos είπε...

Ο ιερομόναχος καί πνευματικός π. Ειρηναίος όμως διώχνεται γιά δεύτερη φορά από τήν μονή Κουτλουμουσίου. Τρείς προϊστάμενοι τής μονής χθες τό πρωί απαιτούσαν μέ σκληρότητα νά φύγει από τό κελλίον τού γέροντος. Καί τώρα ψάχνει πάλι πού νά μένει... καί μόνο γιατί θέλει νά παραμένει ορθόδοξος.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Έτσι, πρώτα διώχνουμε τους ιερομόναχους, να μην έχουν να λειτουργηθούν οι πατέρες, ή τους καταστρέφουμε τα κελιά και μετά "ξεπατώνουμε" και τους υπόλοιπους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. "Χριστιανική αγάπη"... σε όλο της το μεγαλείο.
Πάντα οι αιρετικοί έκαναν διώξεις.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.