" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Βόρειος Ήπειρος - Χιμάρα : Έξι χρόνια (12 Αυγούστου 2010) από τη ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του Αριστοτέλη Γκούμα επειδή επέμενε να μιλάει στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

(προτείνουμε να διαβάσετε την ανάρτηση μέχρι το τέλος. Μαζί με το σχόλιο μας και την νεότερη ενημέρωση)

Έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα, που έγινε μερικές δεκάδες μέτρα έξω από το σπίτι του στη Χιμάρα της Βορείου Ηπείρου.

Ο 37χρονος έχασε τη ζωή του το βράδυ της 12ης Αυγούστου 2010 από μισαλλόδοξους αλβανούς εξτρεμιστές επειδή επέμενε να μιλάει δημόσια την ελληνική γλώσσα στην γενέτειρα του. 



Είναι γνωστό ότι τόσο η εκάστοτε αλβανική κυβέρνηση όσο και η αλβανική κοινωνία δεν αναγνωρίζουν την ελληνική εθνική ταυτότητα της Χιμάρας και των κατοίκων της και δεν χάνουν την ευκαιρία να το υπενθυμίζουν σε κάθε ευκαιρία.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο πολιτικός κόσμος, τα ΜΜΕ, η κοινή γνώμη αλλά και η "δικαιοσύνη" της Αλβανίας αντιμετώπισαν λίγο - πολύ ως "ήρωες" τους άνανδρους δολοφόνους του Αριστοτέλη...

Τον τελευταίο χρόνο, αρχής γενομένης από την κατεδάφιση του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου  στους Δρυμάδες τον περσινό Αύγουστο (δείτε εδώ, εδώ, εδώ), η αλβανική πλευρά έχει ξεκινήσει ένα νέο γύρο λυσσαλέου πολέμου κατά του Ελληνισμού της Χιμάρας, έχοντας ως όχημα την δημοτική αρχή του γενίτσαρου Γκέργκι Γκόρο (δείτε εδώ). 

Μαζί με την απαγόρευση ουσιαστικά της γλώσσας μας, για την οποία δολοφόνησαν τον Αριστοτέλη Γκούμα, θέλουν να αρπάξουν τις ιδιοκτησίες, ακόμα και να γκρεμίσουν τα σπίτια αυτοχθόνων κατοίκων της Χιμάρας.

Αν όλα αυτά δεν αποτελούν Γενοκτονία, τι αποτελούν τότε;

Το χειρότερο όμως σε αυτή την υπόθεση είναι ότι οι ίδιοι οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου δείχνουν να έχουν ξεχάσει την θυσία του Αριστοτέλη και γενικότερα να αδιαφορούν για την τύχη της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες, με εξαίρεση τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 14 Αυγούστου στο Δημαρχείο Χιμάρας για το ιδιοκτησιακό, ενημερωνόμαστε μόνο για την πραγματοποίηση διάφορων εκδηλώσεων πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα στα πάτρια εδάφη, από φορείς - με κυριότερο την ΔΕΕΕΜ Ομόνοια - που θα έπρεπε να συμβάλλουν στην συσπείρωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων του και την καταπολέμηση των μεθοδεύσεων που οδηγούν στον αφανισμό του.

Ο Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914 τιμά την θυσία του Αριστοτέλη Γκούμα, συνεχίζοντας με τις όποιες δυνάμεις του τον αγώνα για τη δικαίωση της αλύτρωτης Ηπείρου.


Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914
12 Αυγούστου 2016
οι παραπομπές σε αναρτήσεις είναι δικές μας



Αριστοτέλης Γκούμας-Χειμάρρα.Η δολοφονία συνεχίζεται
Θεοφάνης Μαλκίδης


Συνηθίζεται να λέγεται ότι το έγκλημα που δεν τιμωρείται επαναλαμβάνεται. 
Αυτό που τελεί ο θύτης, αυτό που βιώνει το θύμα, όταν δεν τιμωρείται επαναλαμβάνεται και μάλιστα με τραγικότερο και πιο επώδυνο τρόπο.

Λίγο πριν, λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο και την Παναγία μας, η Εκκλησία και ο λαός μας, τιμά την μνήμη των Αγίων Μαρτύρων της Πίστεως και της Πατρίδος, κληρικών, οι οποίοι υπέστησαν μαρτύρια και βρήκαν φρικτό θάνατο, τις ημέρες κατά τις οποίες εξελίχθηκε η Μικρασιατική καταστροφή.

Ο Μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος, ο Κυδωνιών Γρηγόριος μαζί με τους 38 ιερείς του, ο Μοσχονησίων Αμβρόσιος και οι 9 ιερείς της
συνοδείας του, ο Ικονίου Προκόπιος, ο Ζήλων Ευθύμιος, ο Αρχιμανδρίτης Πλάτων και πολλοί άλλοι, ήταν η προσφορά της αγωνιζόμενης Μικρασιατικής εκκλησίας στη θυσία του Ελληνισμού. Δυστυχώς πριν δολοφονηθούν πρόλαβαν να δουν και την καταστροφή των εκκλησιών όπου λειτουργούσαν.....

Το έγκλημα αυτό που στοίχισε τη ζωή σε 1.000.000 και πλέον Έλληνες και Ελληνίδες, που εξαφάνισε τον πολιτισμό, τις οικίες, τα μνήματα και τις εκκλησίες, αφού δεν τιμωρήθηκε, επαναλήφθηκε το 1955 και το 1964 στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο, το 1974 στην Κύπρο και δυστυχώς και στις μέρες μας, με τη βάρβαρη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα στη Χειμάρρα.


Ο αλβανικός φασισμός, τα “αδέλφια και τα ξαδέλφια, κατά δήλωσή τους, των δολοφόνων του 1922”, του τουρκικού φασισμού, αφού είδαν ότι το μαζικό έγκλημα στη Σμύρνη έμεινε ατιμώρητο, αποφάσισαν να καταστρέψουν ότι έφτιαξε η πίστη και η ιστορία στη Βορειοηπειρωτική γη, ότι γέννησε ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός, τον Αριστοτέλη Γκούμα. Με άλλα λόγια η βαρβαρότητα, η ληστεία, η λεηλασία, η καταστροφή δεν τελείωσε στη Σμύρνη, αλλά δυστυχώς συνεχίζεται και 
στη Χειμάρρα.


Σχόλιο:
Κουραστήκαμε να διαβάζουμε επικήδειους (προηγείται πάντα η εγκατάλειψη από την "μάννα" Ελλάδα, από την πολιτική ηγεσία)

επειδή κουραστήκαμε να μετράμε θύματα σε κάθε γωνιά του Ελληνισμού (μην ξεχνάμε ότι αυτές τις μέρες είχαμε πριν 20 χρόνια και τις θυσίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού στην Κύπρο, πάνω στην πράσινη γραμμή)


ήρθε η ώρα να θυμηθούμε την Ιστορία μας:




και να βρωντοφωνάξουμε μαζί με τα παλικάρια του "Εθνικού Συλλόγου Βόρειος Ήπειρος 1914":
"Λευτεριά στη Βόρειο Ήπειρο"





Εξ άλλου, ας μην ξεχνάνε οι κάθε είδους προδότες (εντός και εκτός Ελλαδικών συνόρων) ότι οι πρόγονοι μας σε αρχαία αλλά και νεότερη ιστορία, ήταν και της λογικής  "δεσμά που δεν λύνονται, κόβονται". 



 Ιστολόγιο Ομάδας Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"
12 Αυγούστου 2016, επέτειος δολοφονίας εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα





Νεότερη Ενημέρωση (12/8/2016, 10:30 μμ):


Εκνευριζόμαστε όταν διαβάζουμε εσκεμμένες ανακρίβειες, όπως  εδώτο άρθρο του περιοδικού ΡΩΜΝΙΟΣ (της Ενωμένης Ρωμιοσύνης) για την θυσία του Αριστοτέλη Γκούμα.




Στο άρθρο δεν λένε κουβέντα για την απαράδεκτη απόφαση του τοπικού μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημητρίου (Αύγουστος 2012), να ΔΙΑΚΟΨΕΙ την Θεία Λειτουργία και να μεταβεί σε άλλον ναό, επειδή οι Χιμαριώτες δεν απέσυραν  την προτομή του ήρωα από το προαύλιο της εκκλησίας (το προαύλιο ήταν κοινό για εκκλησία και ελληνικό σχολείο και γι αυτό οι βορειοηπειρώτες τοποθέτησαν εκεί την προτομή, τον Αύγουστο του 2011). 



Έκτοτε (Αύγουστος 2012) ΔΕΝ λειτούργησε για μεγάλο διάστημα ο ναός, μέχρι τελικά να αναγκαστούν να μετακινήσουν την προτομή του ήρωα στο κοιμητήριο (στο μνήμα του). 

Την επόμενη χρονιά (Αύγουστος 2013), δεν τέλεσαν θεία λειτουργία ενώ την μεθεπόμενη ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ προκλητικά να τελέσουν μνημόσυνο.. και επέτρεψαν ένα τρισάγιο (μετά τις έντονες αποδοκιμασίες αλλά και απειλές του κόσμου). 


Εκκλησιαστική αθλιότητα. 
Αυτά κάνει το καπρίτσιο ενός δεσπότη και η "Αλβανική εκκλησία" που θέλει να επιβάλει ο γνωστός οικουμενιστής (προβεβλημένος από τα ΜΜΕ) αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος
Διαβάστε αναλυτικά τα απαράδεκτα αυτά αίσχη εδώ



Επιπλέον, 
το περιοδικό ΡΩΜΝΙΟΣ (και το ιστολόγιο Ρωμ.Οδοιπορικό) παρουσιάζουν τον εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα ως τάχα να υποχωρεί από τον καυγά, να φεύγει με την μοτοσικλέτα του
γράφουν επί λέξη:
"Ὁ νεαρὸς Βορειοηπειρώτης μὴν ἀντέχοντας τὶς ὕβρεις καὶ τοὺς προπηλακισμοὺς ἀπὸ τοὺς Ἀλβανοὺς ἀπομακρύνεται μὲ τὴ μοτοσυκλέτα μακριά τους"

ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι όχι μόνον δεν υποχώρησε αλλά είχαν δώσει ραντεβού να πάνε "να λογαριαστούν" και εκεί πήγαινε με την μοτοσικλέτα του. 
Απλά οι αλβανοί παραφύλαγαν και τον λιντσάρισαν  με το αυτοκίνητο τους στον δρόμο (περνώντας πολλές φορές από πάνω του)

Βλέπετε κάποια "καλά παιδιά" του "κατηχητικού", φαίνεται προσπαθούν να περάσουν ότι τάχα πρέπει να υποχωρούμε, ακόμη κι όταν κάποιος μας προκαλεί και μας απαγορεύει να μιλάμε Ελληνικά στην γη μας

Το τραγικότερο για κάθε ήρωα είναι ότι βρίσκονται συμβιβασμένοι να παρουσιάσουν διαφορετικά την θυσία τους, όπως βολεύει στον εφησυχασμό τους. 

Και αυτά από το περιοδικό της νεολαίας τους ...!
ΝΤΡΟΠΗ και στους δεσποτάδες που γράφουν μαύρες σελίδες ιστορίας 
ΝΤΡΟΠΗ και σε όσους εσκεμμένα αλλοιώνουν την θυσία ηρώων. 





Σε άλλη ανάρτηση (εδώ) το ίδιο ιστολόγιο  τονίζει το "Δὲν προβάλανε βία". 


Για να περάσει το μήνυμα ότι ποτέ δεν πρέπει να αντιδρούμε με "βία" (ακόμη κι όταν καταπατούνε την πατρίδα μας.. )
Η ήπια γραμμή της "Ενωμένης Ρωμιοσύνης" (που εδώ και χρόνια προσπαθεί να ηγηθεί και να καπελώσει όλες τις ορθόδοξες προσπάθειες) διαστρεβλώνει και την ιστορία ..
ΝΤΡΟΠΗ.


βίντεο από την κηδεία του εθνομάρτυρα:
https://www.youtube.com/watch?v=mqtaxSQweOk

Ιστολόγιο Ελληνορθόδοξης Ομάδας Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν φτάνει που μας πήραν την γη της Βορείου Ηπείρου μας
μας σκοτώνουν τα παιδιά μας και γκρεμίζουν τις εκκλησιές μας
διεκδικούν και την Θεσπρωτία και την Κέρκυρα.
Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι λέει ο λαός.

Όπως βλέπετε η υποχωρητικότητα βλάπτει.

Ανώνυμος είπε...

Κατά τη γνώμη μου οι του Ρωμ. Οδοιπορικού είναι ακραίοι οικουμενιστές και κατά συνέπεια και ανθέλληνες. Μην βλέπετε την βιτρίνα. Κοιτάξτε τι κρύβει μέσα της...
Οι μόνοι που αντιστέκεστε διαδικτυακά είστε εσείς του Παιδαγωγού! Όλοι οι υπόλοιποι έχουν προδώσει με τον ενδοτισμό τους!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Δεν θεωρούμε ούτε ότι είναι οικουμενιστές (πολύ περισσότερο ακραίοι)
ούτε ανθέλληνες.Σε καμία περίπτωση.
Μάχονται θεωρητικά τον οικουμενισμό αλλά η γκουροποίηση προσώπων και οργανώσεων, τους έμαθε σε πολλές περιπτώσεις να κλείνουν τα μάτια και να διαστρεβλώνουν συνειδητά την αλήθεια.

Ποτέ δεν θα δείτε κάτι επικριτικό για τον μητροπολίτη Ναυπάκτου (θυμάστε τις εσπευσμένες δηλώσεις του να εκθειάσει την Σύνοδο και τον Βαρθολομαίο; ή το ότι χρειάστηκε να περάσει μια βδομάδα μέχρι να μας πει ότι τελικά δεν υπέγραψε; ή το ότι δεν επέμενε στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος να ΜΗΝ ονομαστούν εκκλησίες οι αιρέσεις και ότι αποδέχθηκε να γίνει ψηφοφορία όπως ο ίδιος δήλωσε; για τον Πειραιώς, για τον Άνθιμο Θεσσαλονίκης (θυμάστε τις διώξεις του π.Νικολάου Μανώλη;) ή για τον Μεσογαίας (θυμηθείτε τι θέσεις υποστήριξε για μεταμοσχεύσεις)..

Εκεί "καταπίνουμε την κάμηλο". Διαγράφουμε τα σχόλια. Απλά κάνουμε ότι δεν τα είδαμε.
Το ίδιο άσυλο χαίρει και η Ενωμένη Ρωμιοσύνη, η αδελφότητα του Σωτήρα, ο Εφραίμ και η Βατοπεδίου κλπ. Σε σχέση με κάποιους "πληρωμένους" κονδυλοφόρους, αυτοί προσφέρονται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν. Με μια συνέντευξη ή με κάνα βιβλίο "ευλογία", γίνονται τα πιο υπάκουα σκυλάκια..

Ανώνυμος είπε...

ΑΘΑΝΑΤΟΣ θα ζει μες τις καρδιές μας γιατί οι μεγάλοι στα ιδανικά δεν πεθαίνουν αλλά ζουν αιώνια

είναι το παλικάρι που απέδειξε με την Ιερή του Θυσία ότι Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΖΕΙ Και θα ζει όσο υπάρχουν τέτοιες Ηρωικές αδούλωτες ψυχές

αλίμονο αν ξεχάσουμε την ιστορία μας δεν είμαστε άξιοι να ζούμε
Ωστόσο κάποιοι μιλάνε για Ελληνοαλβανική φιλία το βλέπουμε καθημερινά αυτό με την εξόντωση των Βορειοηπειρωτών αλύτρωτων αδελφών μας στον Σταυρό και πάλι Η ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΜΑΣ γιατί το θέλουν οι μεγάλοι της γης

όσο υπάρχουν προδότες προσκυνημένοι μασόνοι πολιτικοί και όσο εμείς καθόμαστε και περιμένουμε την σωτηρία μας εξ ουρανού θα χάσουμε την Ελλάδα μας θα απωλέσουμε το φως
θα σβήσει Ο ήλιος της δόξης
οι αγώνες και οι θυσίες των Ηρώων μας και Εθνομαρτύρων πρέπει να είναι το πρότυπο μας η Σημαία μας το Λάβαρο μας το καύχημα μας

ΑΡΗΣΤΟΤΕΛΗ ΖΕΙΣ ΕΣΕΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ
ΖΗΤΩ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΜΑΣ
ΑΔΕΛΦΙΑ ΠΟΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΧΝΟΥΜΕ

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.