" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

ΣΚΑΝΔΑΛΟ. Ο Ορθόδοξος μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, για διακοπές σε ελληνικό νησί, χωρίς ράσα και ξυρισμένος;;! (καταγγελία πιστών)

Εδώ και χρόνια παρατηρούμε ότι οι περισσότεροι Ορθόδοξοι ιερείς στο εξωτερικό, αποφεύγουν την ορθόδοξη  εμφάνιση με τα μακρυά μαλλιά και γένια
Μητροπολίτες (του Οικουμενι(στι)κού Θρόνου) προκαλούν με το σχεδόν ανύπαρκτο μουσάκι τους!

Μερικά παραδείγματα, ποιους έκανε μητροπολίτες ο πατριάρχης Βαρθολομαίος :


Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ: 


Ας δούμε μερικές φωτογραφίες του :


βρε μανία με το παπικό κολάρο ..

μία από τις πολλές επισκέψεις του στον Πάπα







Και το "κερασάκι στην τούρτα"
Ο μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, προσκυνά τον Πάπα Ρώμης. 
Απίστευτο κι όμως αληθινό. Δείτε το βίντεο:

Δείτε και τα επίμαχα καρέ:





Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος :
Προσέξτε τι ωραίο ξύρισμα (γύρω από μικρό μουσάκι):



από πότε η τραγιάσκα και η καπαρντίνα, εντάχθηκαν στο μοναχικό σχήμα;

εδώ ο ορθόδοξος μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος, "αγιάζεται" από αιρετικό..





Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας :


με σακάκι και το παπικό κολάρο. Ορθόδοξος μητροπολίτης το φοράει αυτό..

Ωραίο μουσάκι και ωραίο κούρεμα..




Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας:
 Βελγίου Αθηναγόρας (το όνομα "Αθηναγόρας" δεν είναι καθόλου τυχαίο..). Ο κύριος στα αριστερά είναι παπικός, έχει ανέλθει στα σκαλιά του ιερού (κατά την ακολουθία θυρανοιξίων ορθοδόξου ναού..)

Δυσκολεύεστε να τους διακρίνετε ;;
ο 1ος από δεξιά ο μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας

ο 3ος από δεξιά είναι ο μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας. 
στη φωτογραφία υπάρχει κι ένας παπικός αλλά ... άντε να τον ξεχωρίσεις!

Νοέμβριος 2015, συνάντηση στο Πέραν (Φανάρι). Οι κύριοι που ποζάρουν είναι "ιερείς" (παπικοί).  Μαζί τους, στο κέντρο, με κουστούμι κι αυτός,  ο ορθόδοξος μητροπολίτης Βελγίου ..
οι φωτογραφίες από εδώ.
στις συναντήσεις με τους αιρετικούς στην Πόλη, τι πιο ρομαντικό από μια βόλτα με το καράβι!
ναι, ο μητροπολίτης Βελγίου (ο 1ος από δεξιά)!

ο μητροπολίτης Βελγίου (αυτή τη φορά με ράσο!) μαζί με τους παπικούς στον πατριάρχη Βαρθολομαίο
  
Από την ίδια συνάντηση, Θεία λειτουργία, οι παπικοί κανονικά με τα άμφια τους, 
σαν μια οικογένεια ... Ποιος είπε ότι η Ένωση δεν έγινε;;; Απλά σιγά σιγά μας περιμένουν να το αποδεχτούμε. 

αντί για κουστούμια, εδώ οι παπικοί φοράνε τις στολές τους!
και μετά από μια λειτουργία
ο μητροπολίτης Βελγίου δίνει στους παπικούς αντίδωρο!!!
ναι, αντίδωρο σε παπικούς! Τι θα πει ιεροί κανόνες κλπ. Ψιλά γράμματα ...


Ομοίως συμβαίνει και με τα ράσα.
Υπάρχουν ορθόδοξοι ιερείς που βγάζουν το ράσο μετά τις ακολουθίες και κυκλοφορούν με κανονικά ρούχα. Μόνιμα χωρίς ράσο. Υπάρχουν και μητροπολίτες.. (Γράψαμε στο παρελθόν για τον Προύσης Ελπιδοφόρο, εδώ).



Δείτε πχ τον Ορθόδοξο ιερέα στις Κάννες (Γαλλία) πατήρ Μιχαήλ Σεληνιωτάκη, εκ Κρήτης, ο οποίος πριν λίγες μέρες έδινε συνέντευξη στα μεγαλύτερα ελληνικά κανάλια για το τρομοκρατικό χτύπημα.



Ας δούμε πχ εδώ:
Ο ιερέας π. Μιχαήλ Σεληνιωτάκης, με γραβάτα! (από την επίσημη ιστοσελίδα της ενορίας του) :

Δείτε τον τώρα εδώ, εντός του ναού, με ράσο:

Δείτε τον και σε ένα σωρό άλλες φωτογραφίες (που είδαμε εδώ), πάντα χωρίς ράσο. Επίσης κοντοκουρεμένος και με πολύ μικρό μούσι :





Το στυλ του ιερέα στην έκδοση με κουστούμι, γραβάτα και γιλέκο, στις Κάννες, μας θυμίζει κάπως ηθοποιό, συμφωνείτε;!



Ας δούμε όμως και τον μητροπολίτη του, τον Γαλλίας Εμμανουήλ,  (κι αυτός από την Κρήτη), στην επίσημη ιστοσελίδα του ορθόδοξου ναού των Καννών (δείτε εδώ), από Θεία Λειτουργία 28ης Οκτωβρίου 2015, στο Πριγκιπάτο του Μονακό :
Άψογο ξύρισμα, έτσι!







Ας τους δούμε τώρα και εκτός του ναού, τι λέτε να φοράνε ιερέας και ορθόδοξος μητροπολίτης;! 


κι άλλη φωτογραφία από το δείπνο:









Αφού πήραμε μια γεύση από κάποιους ιερωμένους  που πρωτοστατούν και επιβάλλουν την αίρεση του Οικουμενισμού και σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες και το Πηδάλιο της εκκλησίας (πχ επειδή συμπροσεύχονται με αιρετικούς)  πρέπει να καθαιρεθούν,

έφτασε η ώρα να διαβάσουμε την επώνυμη καταγγελία ορθοδόξων Γάλλων, για το πως πέρασε τις διακοπές του στην Ελλάδα, ο μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ το 2014. Όπως θα διαβάσετε,  τον είδαν ξυρισμένο και χωρίς ράσα! 


Διαβάστε :


Η Λέσβος αποτελεί μέρος των θησαυρών της Ελλάδας. (...)
Μια ευλαβής ελληνική οικογένεια πήγε, όπως κάθε χρόνο, να
περάσει τις διακοπές της σε αυτό το νησί όπου βρίσκεται το οικογενειακό της σπίτι και η καταγωγή της.



(Εστιατόριο) Αυλάκι (Λέσβου), 22 Ιουλίου 2014
Πριν τέσσερις ημέρες, στις 22 Ιουλίου, αποφάσισαν να πάνε στο εστιατόριο Αυλάκι ιδιοκτησία μελών της οικογένειάς τους. (...)
Η βραδιά ήταν ήσυχη και το εστιατόριο γέμιζε κόσμο. Κάθισαν λοιπόν σ΄ ένα τραπέζι και συζητούσαν.




Κάποια στιγμή, στις 20.15 ώρα Ελλάδας, έφτασε ένας νεαρός
Γύρω στα είκοσι,   ξανθός με γαλανά μάτια,   με θηλυπρεπή εμφάνιση
Φορούσε ένα ελαφρύ πουκάμισο με μπλε ρίγες.  
Ο σερβιτόρος τον έβαλε να καθίσει σε ένα τραπέζι δίπλα σ΄ αυτή την οικογένεια.



Ένας άλλος άντρας, που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε καθαρά μεγαλύτερο, τον ακολούθησε μετά από λίγο. 
Με ένα μπλουζάκι σιελ βαλμένο μέσα στο παντελόνι, έλκυσε πολύ περισσότερο το βλέμμα της οικογένειας, γιατί φορούσε ένα ψάθινο καπέλο τύπου trilby και μαύρα γυαλιά ηλίου. Το ντύσιμο ήταν περίεργο εκείνη την ώρα, αφού ο ήλιος είχε δύσει.

Προσθήκη σχολίου "οΠαιδαγωγός": οι 2 φωτογραφίες της ταβέρνας προέρχονται από το TripAdvisor, εδώ

Ο άντρας κάθισε απέναντι από τον νεαρό που είχε έρθει πρώτος.
Μπροστά στους σερβιτόρους και τις ντόπιες οικογένειες, που μιλούσαν ελληνικά, προτίμησαν την διακριτικότητα και άρχισαν να μιλούν γαλλικά
Αντιλήφθηκαν μόνο κατά τη διάρκεια του γεύματος ότι στο γειτονικό τους τραπέζι μιλούσαν άπταιστα γαλλικά.



Ένας από τους συνδαιτυμόνες έδωσε λίγη περισσότερη σημασία και αναγνώρισε, όταν ο γείτονάς του έβγαλε τα γυαλιά ηλίου του για να είναι πιο άνετος, το πρόσωπο του Σεβασμιότατου Εμμανουήλ Αδαμάκη, Μητροπολίτη Γαλλίας και μέλους του Διπλωματικού σώματος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι.
Αντίθετα με αυτό που σκεφτόμαστε πρώτα-πρώτα, ο Σεβασμιότατος δεν μιλούσε σε αυτόν τον νεαρό για την πνευματική του αναμόρφωση

Αυλάκι 22 Ιουλίου 2014

Ενοχλημένοι από την παρουσία αυτής της οικογένειας, που δεν τους επέτρεπε την διακριτικότητα που φαίνεται πως αναζητούσαν, ο Σεβασμιότατος και ο καλεσμένος του μίλησαν τότε αγγλικά. Γλώσσα που χειρίζονταν με λιγότερη ευκολία. 
Αλλά, πολύ γρήγορα, έγινε αισθητό ότι αυτή η ατυχής γειτνίαση μίας οικογένειας που τον είχε αναγνωρίσει χάλασε το γεύμα και την βραδιά του Μητροπολίτη. 
Με τα μούτρα κατεβασμένα, ο Σεβασμιότατος είχε χάσει την κεφάτη όψη που είχε φτάνοντας και την οποία δεν γνωρίζουμε.

Το γεύμα τελείωσε γρήγορα, σχεδόν σιωπηλά, λυπούμενος αναμφίβολα το μοναστήρι που δεν θα έπρεπε να είχε εγκαταλείψει, αν τυχόν είχε πατήσει ποτέ εκεί το πόδι του.

Αξιοπερίεργο, ο Μητροπολίτης είχε ξυρίσει το μουστάκι και το μικρό χαρακτηριστικό μούσι, που έχει εδώ και δεκαετίες, και είχε βγάλει οποιαδήποτε ενδυματολογική ένδειξη που θα μπορούσε να υπενθυμίσει την θέση του. Εάν πρέπει να υπενθυμίσουμε τους κανόνες της Εκκλησίας που απαγορεύουν στον Ορθόδοξο Κλήρο να ξυρίσει τη γενειάδα του, πρέπει να ομολογήσουμε ότι αυτό του έδινε μια ασυνήθιστη φρεσκάδα: θα έπρεπε να ξυρίζεται συχνότερα!







Αφού τελείωσε το γεύμα, η οικογένεια κινήθηκε περισσότερο και σκέφτηκε, χωρίς διακριτικότητα, ότι έπρεπε να βγάλουν μια φωτογραφία.
Σ΄ αυτά τα λόγια, ο Μητροπολίτης πήρε το τηλέφωνο του και έστρεψε το κεφάλι του. Μετά ζήτησε το λογαριασμό και έφυγε χωρίς να αργοπορήσει με τον σύντροφό του (του εστιατορίου).
Μπήκε στον κόπο ωστόσο να ζητήσει μία απόδειξη. Ίσως για να του επιστραφούν τα έξοδά του από γενναιόδωρες ψυχές, ευτυχείς να συμμετάσχουν έτσι στην ακτινοβολία της Ορθοδοξίας.



Επειδή αυτή η οικογένεια διαβάζει το ιστολόγιό μου, μου διηγήθηκαν αυτή την ιστορία αμέσως και χωρίς μεσάζοντες.
Μετά από επικοινωνία για επιβεβαίωση ή διάψευση αυτής της πληροφορίας, η Ελληνική Μητρόπολη Παρισίων αρνήθηκε οποιοδήποτε σχόλιο.

Εάν τυχόν ήθελε να αμφισβητήσει αυτή τη διήγηση, βρίσκομαι στη διάθεσή της για να οργανώσω μία αντιπαράθεση μεταξύ των μαρτύρων και του Μητροπολίτη, παρουσία αντιπροσώπων της Μητρόπολης. 
Αλλά υπάρχει ένα απλούστερο μέσο για να αμφισβητηθούν τελείως οι μάρτυρες από αυτή την ιστορία και να με υποχρεώσει να εκδώσω μία διάψευση: το μούσι και το μουστάκι του Μητροπολίτη! 
Σε τέσσερις μέρες δεν μπόρεσαν να μεγαλώσουν. 
Εάν λοιπόν ο Μητροπολίτης εμφανισθεί τώρα με τα τριχωτά του χαρακτηριστικά, θα σημαίνει ότι έτυχε θύμα δυσάρεστης συγκυρίας περιστάσεων.

(...)Όσο για μένα, γνωρίζοντας την τιμιότητα των μαρτύρων, είμαι πεπεισμένος ότι κανείς δεν θα δει τον Μητροπολίτη μέχρι να μπορέσει εκ νέου να δώσει την ψευδαίσθηση των προσχημάτων. (...)


Τι να σκεφτούμε λοιπόν για όλα αυτά;
Πρέπει πρώτα απ΄ όλα να υπογραμμίσουμε ότι εάν ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ στοχεύει πράγματι την θέση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής για να προσεγγίσει τα δίκτυα που θα του ανοίξουν τις θύρες του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, πρέπει οπωσδήποτε να βελτιώσει τα αγγλικά του.




Η ορθόδοξη παράδοση, στη συνέχεια του εβραϊκού νόμου της Παλαιάς Διαθήκης, θεωρεί την απουσία κουράς ως απόδειξη αφιέρωσης στον Θεό. Γι΄ αυτό τον λόγο, ο κλήρος μας δεν μπορεί να ξυρίσει τα μαλλιά και τα γένια. Ακόμη και όταν, (...) πρόκειται για ιερείς νυμφευμένους που ζουν εγκόσμια.

Αλλά πρέπει να διαπιστώσουμε εκ των πραγμάτων ότι ο Μητροπολίτης είναι ένας πονηρούλης που ανακάλυψε ένα πολύ προσωπικό πλεονέκτημα κοντής γενειάδας: μπορούμε να την ξυρίσουμε εύκολα, να περάσουμε ανώνυμες διακοπές με την ησυχία μας και να την αφήσουμε να μεγαλώσει δέκα μέρες πριν ξαναγυρίσουμε στη δουλειά.

Πρέπει επίσης να παρατηρήσουμε ότι τα ελληνικά νησιά έχουν ένα σοβαρό ελάττωμα: είναι γεμάτα Έλληνες! Δεν είναι ποτέ καθόλου εύκολο να διατηρήσουμε την διακριτικότητά μας στη μέση ενός πληθυσμού ικανού να μας αναγνωρίσει. Ακόμη κι όταν, όπως στο Αυλάκι, όπου οι τουρίστες συχνάζουν  περισσότερο από τους Έλληνες. 
Βάζουμε στοίχημα ότι ο Μητροπολίτης θα προτιμήσει να αλλάξει προορισμό για τις επόμενες διακοπές του και θα κλίνει, π.χ., προς την Ταϊλανδή, τις Φιλιππίνες ή το Μαρόκο. Μέρη επίσης το ίδιο ηλιόλουστα και με ωραία τοπία.
(...)
για διευκόλυνση, παραλείψαμε μερικές φράσεις, διαβάστε το πλήρες κείμενο στο ιστολόγιο του ορθοδόξου Γάλλου Jean-Michel Dhimoïla, πατώντας όμως στο σημαιάκι με την ελληνική σημαία για να το διαβάσετε στα ελληνικά : Πηγή




Έχουμε κάθε λόγο να ΜΗΝ αμφισβητήσουμε την παραπάνω μαρτυρία αφού ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει αμφισβητηθεί η καταγγελία αυτή από την ορθόδοξη μητρόπολη της Γαλλίας. 
Καμία διάψευση πουθενά στο διαδίκτυο..
Εξ άλλου και οι υπόλοιπες φωτογραφίες του μητροπολίτη Εμμανουήλ ... με κοσμικά ρούχα (χωρίς ράσο), μάλλον το επιβεβαιώνουν.

Επιστρέφοντας στην ανάρτηση μας, θα λέγαμε ότι ο πιστός λαός δεν είναι κουτός,
αντιλαμβάνεται, γιατί κάποιοι ιερωμένοι επιλέγουν να έχουν κοντό μαλλί και μούσι..
Γιατί είναι πολύ εύκολο να κάνουν και την κοσμική ζωή τους, ειδικά στο εξωτερικό.
Αντιλαμβάνεται επίσης τι θέση (αλλά και τι εξέλιξη;) θα έχουν κάποιοι αρχιμανδρίτες "ομορφονιοί", δίπλα στους δεσποτάδες.



Δείτε πχ αυτό το βίντεο, ένας ιερέας με κοντά μαλλιά και με κοντά γένια. Στο βίντεο δείχνει έντονα εκνευρισμένος :

Τι παράξενο βίντεο ..Γιατί λέτε να απαγορεύει τους πιστούς να εισέλθουν ο ιερέας;
Λέτε να προηγήθηκε κάποιο σκάνδαλο;
Θα μπορούσε να είναι και ηθικό;
Πως θα μπορούσε να αντιδράσει ο τοπικός μητροπολίτης; Ποιος λέτε να ήταν ο τοπικός μητροπολίτης;
Και η μασονία; Τι σχέση μπορεί να έχει η μασονία σε μια τέτοια περίπτωση;!!
Αναμένουμε λοιπόν. Ίσως αποφασίσουμε να σας λύσουμε την απορία, μαζί με πολλές ακόμη.




Επίλογος
Το παραπάνω ήταν η  απάντηση μας στην πρόσφατη δίωξη του αγιορίτη π.Σάββα Λαυρεώτη.


Όπως δεσμευθήκαμε, σε κάθε νέα δίωξη του ιδίου ή άλλου, θα αποκαλύπτουμε και ένα ακόμη σκάνδαλο. Και να ξέρετε, τα σκάνδαλα δεν είναι μόνον ηθικά, ούτε αφορούν μόνον τα "κοπέλια" (κρητική ορολογία) του Πατριάρχη στην δυτική Ευρώπη.
Αυτό δεν το κάνουμε για λόγους εκδίκησης αλλά γιατί αισθανόμαστε ότι ήρθε η ώρα να μάθει ο πιστός λαός 
ποιοι αποφασίζουν στις Συνόδους
και ποιοι συστήνουν στους πιστούς "να καθίσουν φρόνημα" και να περιοριστούν να κάνουν "την ευχούλα", να "κοιτάνε μόνον την ψυχή τους" και να κάνουν "υπακοή στην εκκλησία" (εννοώντας στις αφεντιές τους).
Οφείλουμε να τους αποκαλύψουμε:




Δυστυχώς κάποιοι αδερφοί έχουν λανθασμένα ταυτίσει την αρετή της ταπείνωσης με αυτόν που υποδύεται τον ρόλο του καρπαζοεισπράκτορα.  
Ο Θεός όμως μας έδωσε μυαλό και κρίση. Οφείλουμε να τα αξιοποιούμε. Πολύ περισσότερο όταν αφορούν την εκκλησία μας.



Όταν βλέπεις τον λύκο με προβιά προβάτου στο μαντρί, να κατασπαράσσει τα πρόβατα, δεν επιτρέπεται να παριστάνεις τον κουτό. Οφείλεις να αντιδράσεις. Να του βγάλεις την "προβιά".
Έχεις ευθύνη αν αργήσεις, πολύ περισσότερο αν δεν αντιδράσεις καθόλου. Στην δεύτερη περίπτωση, φέρεις απόλυτη ευθύνη για τις συνέπειες που θα ακολουθήσουν.



Στο εξής, κάθε φορά που κάποιος "λύκος" θα τρώει ένα "πρόβατο", εμείς θα τραβάμε και μια "προβειά".
Και προσέξτε, υπάρχουν προβατόσχημοι λύκοι ΠΑΝΤΟΥ, σε δεσποτικού θρόνους, ακόμη και σε στασίδια ηγουμένων.
Οι προβατόσχημοι λύκοι, θα διαπιστώσουν -αρχής γενομένης από σήμερα- ότι υπάρχουν και οι λυκόσχημοι αμνοί.



Όσο περισσότερο προκαλούν, όλο και περισσότεροι πιστοί θα μπαίνουν στον αγώνα.
Σύνθημα μας :
"ΖΗΤΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΖΩΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ"
(+ επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης)





Εκτός από ορθόδοξοι πιστοί όμως, είμαστε και Έλληνες,   
Μείνετε συντονισμένοι.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"



Νεότερη Ενημέρωση (14/9/2016):
Δείτε την νέα αποκάλυψη μας (ως απάντηση σε νέα δίωξη -δείτε εδώ- αυτή τη φορά εναντίον ιερομονάχου της μητρόπολης Φλωρίνης που ο τοπικός δεσπότης τον στέλνει κατεπειγόντως στο Συνοδικό Δικαστήριο). :

Κι όμως η ΕΝΩΣΗ με τους αιρετικούς ΕΓΙΝΕ. Αποδείξεις σε βίντεο με αδιάσειστα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ!


18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ.

Η ηθική διάβρωση στην Εκκλησία ήταν ( διότι πλέον επετεύχθη ) ο απόλυτος στόχος των σκοτεινών δυνάμεων.
Επειδή ο ηθικά παραπτωματίας,
1.είναι απολύτως ελεγχόμενος
2.ο ίδιος κολάζει την ψυχή του, ενώ προσπαθεί να κολάσει και όσους μπορεί χειραγωγώντας τους στην ανηθικότητα δια της εξομολογήσεως (μικρά παιδιά και δύσμοιρους γενικότερα )
Τα γράφω στην ψύχρα για να προφυλάξω τα παιδιά σας.
Μακριά απο νεοημ/τες επισκόπους και παλαιοημ/τες και ψάξτε να βρείτε κληρικούς που να έχουν αποδείξει ότι εργάζονται για τον Χριστό και όχι για τον Χρυσό.

Στο πνευματικό μέρος ισχύει το ρήμα του Χρυσοστόμου:
Ο πονηρός βίος γεννά τα Πονηρά Δόγματα.

Κλείνω με την προφητεία του Πατροκοσμά,
Οι Ιερείς θα γίνουν οι χειρότεροι και οι ασεβέστεροι των όλων.
Με το χειρότεροι εννοεί τον Σοδομισμό και Παιδεραστία ενω με το ασεβέστεροι την πνευματική Σαπίλα - Οικουμενισμός. Και κλείνει με την προτροπή, "θα κάνετε τρείς μέρες δρόμο για να βρείτε Ιερέα του Χριστού"

Ανώνυμος είπε...

μασκαράδες...!!!λυπάμαι για τη πτώση τους οργίζομαι όμως που παρασέρνουν και άλλους σε αυτήν....

Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ.

Διευκρίνηση
εννοώ μακριά και απο παλαιοημ/τες επισκόπους και όχι γενικά τους παλαιοημ/τες.

Για το που θα ακουμπήσετε τις ψυχές σας, μια πρωτη συμβουλή είναι στους κληρικούς της εσφιγμένου
στην πορεία αν υπάρχει άλλη ορθόδοξη επιλογή, θα το γνωστοποιήσω.

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΣ ΕΝΤΟΠΙΣΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΗΣΙΑ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟΣΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ.
ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΜΑΘΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ ΚΑΝΤΙΩΤΗ.
ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ.
ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΔΥΝΑΤΑ.

Ρίμες από ατσάλι - Ρυθμοί μεγάλοι

..Είναι χρόνια τώρα που μας προσάπτουν πολλά.
όμως πηγαίνουνε χαμένα,
τ’ αγνοούμε επιδεικτικά
Όσοι με βλέπουν λεν’ :
"Ευθύμη, τα σπάτε
Σας γουστάρουμε γιατί διαφέρετε,
δεν προσκυνάτε"

Παραδοσιακός και επαναστάτης εν τω άμα,
Και καμία προπαγάνδα,
δεν αρκεί για να το σταματήσει,
στο `χα πει, αλλά δεν είχες εννοησει,
ότι δεν είμαι ο Έλληνας που έχεις συνηθίσει!

Και διατηρώ ακόμα,
μέσα στην σηπεδώνα,
την ελληνική γραμμή
και το ελληνικό το χρώμα

Δεν αλλάζω δρόμο
Δηλώνω:
δεν μ’ εμπνέουν τηλεοπτικοί λαπάδες
μα, πνευματικές λαμπάδες
όπως οι Κολλυβάδες!

Άλφα Έψιλον,
ήτοι Αρτέμης/Ευθύμης!

Ανώνυμος είπε...

Και που να δειτε τι γινεται στην εκκλησια της αμερικης,καντε τον κοπο και ανεβαστε ενα σχετικο δημοσιευμα.
Σας αναφερω ενα παραδειγμα,την Αγια Ημερα της Αναστασεως,οι παπαδες μαζευουν τα παιδακια και ψαχνουν να βρουν ολοι μαζι τα αυγα που εφερε ο λαγος.

Σταύρος Πετράκης είπε...

Η ΑΜΦΙΕΣΗ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΓΑΛΛΙΑ, ΑΜΕΡΙΚΗ, ΚΑΙ ΑΛΛΑΧΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ. ΟΜΩΣ, ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ. ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ο γέροντας Εφραίμ στην Αμερική, φοράει κουστούμι και παπικό κολάρο;
Δικαιολογίες βρίσκουνε.

Πριν λίγα χρόνια στην Ελλάδα άρχισαν να ράβονται ράσα σε άλλα χρώματα, γκρι και μπλε σκούρο. Τα φόρεσε ο πρώτος, ο δεύτερος, τώρα δεν θεωρείται σπάνιο.
Υπάρχει ένας μητροπολίτης που εσκεμμένα φοράει πολύ τραβηγμένα χρώματα. Το ίδιο έγινε και με τα γένια και τα μαλλιά. Οι νεαροί αρχιμανδρίτες που δεν έχουν συμπληρώσει καν το όριο ηλικίας και όμως τους χειροτόνησαν από τα 20 και τα 22 τα καθιέρωσαν αυτά γιατί τους βολεύουν να παριστάνουν τους μοντέρνους με τα ράσα και τους λαϊκούς χωρίς αυτά.

Σταύρος Πετράκης είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΦΙΛΕ/ΛΗ, ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ (ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥΣ) ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙ. ΘΕΩΡΩ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣΤΟΧΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ, ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ. ΕΠΕΙΤΑ, ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΑ 20 ΚΑΙ ΣΤΑ 22! ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΛΟΥΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ; ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΠΧ ΔΕΣ ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΙΕΡΕΑ ΣΤΙΣ ΚΑΝΝΕΣ.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ:


O Ιερατικώς Προϊστάμενος
Μιχαήλ ΣΕΛΗΝΙΩΤΑΚΗΣ
Πρωτοπρεσβύτερος
του Οικουμενικού Θρόνου
Εκπαιδευτικός

Γεννήθηκε το 1962, στο χωριό Μεγάλη Βρύση, της Επαρχίας Μοναφατσίου, Ηρακλείου Κρήτης και είναι το δεύτερο από τα τρία παιδιά του Γεωργίου και της Κυριακής Σεληνιωτάκη.

Τις εγκύκλιες σπουδές του περάτωσε στην γενέτειρα πατρίδα του. Ακολούθως φοίτησε εις την Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης « Άγιο Ματθαίο » Ακρωτήρι Χανιά (1974-1981).

Κατόπιν δια των Πανελληνίων εξετάσεων εισήχθη εις την Εκκλησιαστική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, από όπου απεφοίτησε το 1984.

Από το 1984 είναι έγγαμος με τη Μαρία Χοχλάκη του Χρήστου και της Ραχήλ , με την οποία απέκτησε δυο δίδυμα παιδιά τον Γεώργιο-Κυριάκο και την Ραχήλ-Χριστίνα.

Στις 06-12-1984 χειροτονήθηκε Διάκονος από τον μακαριστό σήμερα πρώην Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως – Θεσσαλονίκης, κυρό Διονύσιο Λαδόπουλο και στις 27-04-1986 Πρεσβύτερος από τον μακαριστό Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρώην Κισάμου και Σελίνου κυρό Ειρηναίο Γαλανάκη.
http://www.st-spyridon-nice.com/enoria/iereis/


1984 (ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ) - 1962 (ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ) =
22 ΕΤΩΝ ΕΓΙΝΕ ΔΙΑΚΟΣ.
24 ΕΤΩΝ ΗΤΑΝ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ.
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ, ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ 25 ΕΤΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣ ΚΑΙ 30 ΕΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προς ανώνυμο 2:04 πμ:

Ζητούμε συγνώμη που διαγράψαμε το σχόλιο σας.
Το σχόλιο σας κατονομάζει μητροπολίτη ότι πάει στη Μπαγκογκ για διακοπές.
Εφόσον δεν υπάρχει παραπομπή (σύνδεσμος) που να το τεκμηριώνει, δεν μπορούμε να το δημοσιεύσουμε.
Δεν μπορεί κάθε ανώνυμος να γράφει ότι θέλει για τον καθένα χωρίς στοιχεία.
Όσα γράψαμε εμείς στηρίχθηκαν σε φωτογραφίες και κείμενα που οι ίδιοι δημοσιεύουν.

Αν επιθυμείτε να μας γνωστοποιήσετε κάτι εμπιστευτικά για να το ψάξουμε, το εμαιλ μας είναι opaidagogos@gmail.com

Ανώνυμος είπε...

Οι ορθόδοξοι φορούν συγκεκριμένα ενδύματα - ράσο εξώρασο κολόβιο κλπ ενώ υπάρχει και συγκεκριμένο τυπικό κατά την ώρα που σε ενδύουν. Το ίδιο και για τα ιερατικά άμφια.

Το διακριτικό των Μοναχών και των κληρικών είναι τα καλογερικά ενδύματα.
Τα μαλλιά και τα γένια είναι υποχρεωτικά, καθώς συμβολίζουν ότι είσαι αφιερωμένος στον Θεό. Παράδοση και Νόμος που κρατά απο την Π.Διαθήκη.

Σημειωτέον υπάρχει ένα παχυλό βιβλίο που ονομάζεται Πηδάλιον.
Εκεί αναφέρονται τα πάντα - τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται.
π.χ. Το να βγάζεις επιδεικτικά τα ράσα και να ξυρίζεσαι έχει την ποινή της καθαιρέσεως.


Η διάβρωση είναι πλέον σε τέτοιο σημείο όπου και οι καλοπροαίρετοι να έχουν αιρετικές κακόδοξες και αλλοτριωμένες κοσμικές πεποιθήσεις.
Αν δεν γνωρίζετε αυτά τα απλά πράγματα, τότε πως θα καταλάβετε την ουσία - για τις αιρέσεις που κηρύττουν όλοι αυτοί οι σατανοκίνιτοι με στόχο την απώλεια των ψυχών σας;;;

+Ι.Γ.Ζ.

το παραπάνω είναι σχόλιο που διάβασα στο http://attikanea.blogspot.gr/2016/08/blog-post_870.html

Ανώνυμος είπε...

Ιερείς κομμωτηρίου με ακριβά γυαλιά ηλίου, Smartphones, γυαλισμένα αυτοκίνητα, βόλτες με κοσμικούς...
Η εξωτερική εμφάνιση είναι ενδεικτική της απουσίας πνευματικότητας, όταν προσηλώνεται στο εφήμερο, όταν ο ναρκισσισμός δεν είναι ολίσθημα, αλλά κανόνας, όταν η ευκολία είναι προτεραιότητα.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Λάβαμε μια καταγγελία -μέσω ανωνύμου σχόλιου- για ένα μητροπολίτη και έναν αρχιμανδρίτη (κάποιο οικονομικής φύσης σκάνδαλο).

Επειδή δεν διασύρουμε πρόσωπα χωρίς αποδείξεις - ντοκουμέντα,
αν ο ανώνυμος που έγραψε το σχόλιο έχει οποιοδήποτε στοιχεία που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του,
να μας το στείλει μέσω εμαιλ στο opaidagogos@gmail.com

Ανώνυμος είπε...

Ο κ.Παναγιωτόπουλος εχει δίκιο. Ετσι ηταν πάντα.Εσεις γιατι τρελενόσαστε?Μερικά πράγματα δεν μπορώ να τα καταλάβω και απο τισ δύο πλευρες αλλά κυρίως από τους λαϊκους που πέφτουν εκδηκητικά επάνω στους ιερωμένους.(κ.Παναγιωτοπουλε ΄΄εργάζεσθε΄΄ στην Γερμανία?

Ανώνυμος είπε...

Μία παρατήρηση να κάνω. Στην φωτογραφία που λέτε: "εδώ ο ορθόδοξος μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος, "αγιάζεται" από αιρετικό"

Όχι μόνο δεν "αγιάζεται" ΑΛΛΑ ΧΑΡΑΣΣΕΤΑΙ στο μέτωπο από παπικό με στάχτη από φοίνικα (στα πλαίσια μυστηρίου πάντα) που κατά τους παπικούς αποτελεί απομίμηση του πνευματικού σφραγίσματος! Από την στιγμή όμως που γίνεται στα πλαίσια μυστηρίου ποιος μας βεβαιώνει ότι είναι απλά μία απομίμηση?? Με το δεξί χέρι ο καθένας μπορεί να πάρει στάχτη στα πλαίσια της τελετής και να χαράξει άλλους στο μέτωπο. Προέρχεται από τελετουργική καύση φοίνικα (ο φοίνικας ως γνωστόν αναγεννάται από τις στάχτες του) και αναμιγνύεται με παπικό "αγιασμό". Τα είδη μάλιστα χαράγματος με στάχτη στους παπικούς αλλά και γενικά σε ολόκληρο τον Δυτικό Χριστιανισμό κατά την ημέρα την Ash Wednesday ποικίλλουν. Δείτε το συγκεκριμένο θέμα γιατί είναι πολύ σημαντικό. Οι παπικοί επιτρέπουν γενικά σε όλους να χαράσσονται και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο! Αν έρθει ο αντίχριστος μπορεί να χαράσσει το όνομά του ο ψευδοπροφήτης χρησιμοποιώντας αυτή την στάχτη. Ειδοποιήστε όλους τους Ορθόδοξους να προσέχουν και ούτε να αγγίξουν ποτέ την συγκεκριμένη στάχτη αν βρεθούν κοντά σε τέτοια τελετή!!!

Αλέξανδρος

Ανώνυμος είπε...

Μία διόρθωση. Αυτό στην φωτογραφία είναι από την Ημέρα Οικουμενισμού και όχι από την Τετάρτη των Τεφρών. Όχι βέβαια ότι αυτό αποτελεί δικαιολογία γιατί μπορεί την ημέρα Οικουμενισμού να χαράσσονται οι οικουμενιστές ιεράρχες αναμεταξύ τους αλλά την Τετάρτη των Τεφρών χαράσσεται ολόκληρος ο κλήρος και ο λαός στις χώρες του Δυτικού Χριστιανισμού! Ενημερώστε σας παρακαλώ πριν την 1η Μαρτίου τον κόσμο ώστε να ξέρει γι αυτή την ημέρα. Ιδιαίτερα για τους Ορθόδοξους αδελφούς μας που ζούνε στην Ευρώπη. Ενημερώστε τους σας παρακαλώ να μην δεχτούν αυτή την στάχτη! Να είστε καλά!

Αλέξανδρος

Δανάη Πολυχρονίου είπε...

Θερμά συγχαρητήρια στους υπεύθυνους του blog.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.