" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

ΔΕΣΠΟΤΙΚΑ καπρίτσια : Χαμός σε μοναστήρι στην Κατερίνη: Ο Μητροπολίτης διέκοψε τη λειτουργία ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου

Χαμός σε μοναστήρι στην Κατερίνη: Ο Μητροπολίτης διέκοψε τη λειτουργία ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου. Μεγάλη αναστάτωση στους πιστούς

15/08/2016

Σύμφωνα με την ηγουμένη το έκανε επειδή το μοναστήρι δεν έκανε αγρυπνία την παραμονή του εορτασμού της Κοίμησης της Θεοτόκου




Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Δευτέρας 15 Αυγούστου στο μοναστήρι του Οσίου Εφραίμ στην Κατερίνη.


Όπως κατήγγειλε η ηγουμένη του μοναστηριού ήταν λίγο μετά τις 7:30 το πρωί όταν εισέβαλε ο Μητροπολίτης της περιοχής και ζήτησε από τον ιερέα να διακόψει τη Θεία Λειτουργία απειλώντας τον, βάσει της καταγγελίας, ότι σε διαφορετική περίπτωση θα τον καθαιρούσε.

Σύμφωνα με την ηγουμένη, όπως μετέδωσε το MEGA, ο λόγος της παρέμβασης ήταν η άρνηση του μοναστηριού να κάνει αγρυπνία την παραμονή του εορτασμού της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Όπως υποστηρίζει το συγκεκριμένο μοναστήρι έχει το αυτοδιοίκητο και άρα δεν είναι υποχρεωμένο να υπακούσει στον τοπικό Μητροπολίτη.

Παράλληλα η ηγουμένη αφήνει υπονοούμενα και για οικονομικά κίνητρα στην παρέμβαση του ανώτατου ιερωμένου λέγοντας ότι δίπλα από το μοναστήρι του Οσίου Εφραίμ υπάρχει άλλος ιερός ναός στον οποίο κατευθύνθηκαν οι πιστοί μετά τη διακοπή της Θείας Λειτουργίας



Σχόλιο:

Μόλις πριν λίγες ημέρες, θυμίζαμε αντίστοιχη παλαιότερη προκλητική ενέργεια του μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημητρίου (μέσα στην ηρωική Χιμάρα της Β.Ηπείρου), να διακόψει ακολουθία επειδή στο προαύλιο της εκκλησία οι βορειοηπειρώτες είχαν τοποθετήσει την προτομή του ήρωα εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα, δείτε εδώ.


Αντίστοιχα φαινόμενα έχουμε και στην μητρόπολη Ναυπάκτου με το τοπικό μοναστήρι (δείτε εδώ).
Όσο η δεσποτική αυθαιρεσία δεν αποκαλύπτεται, τόσο θα εξαπλώνεται.


Καλούμε τους συνειδητούς ορθοδόξους πιστούς να σταματήσουν να ρίχνουν χρήματα στους δίσκους (που περιφέρονται συνήθως τις πιο ιερές στιγμές της ακολουθίας). Ας αποδυναμώσουμε την δεσποτοκρατία και τον οικουμενισμό στην πράξη.

Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"
ΥΓ 1. Διαβάστε την παρακάτω απόφαση του ΣτΕ:



ΥΓ2
Πρόκειται για ένα εξαιρετικό μοναστήρι. Μέλη της ομάδας μας γνωρίζουν το έργο του εδώ και 20 περίπου έτη. Πραγματικά ευλογία για την περιοχή. 

Είναι θλιβερό ένας δεσπότης να ξυπνάει στις 6:30 το πρωί, για να είναι στις 7:30 στο μοναστήρι όχι για να λειτουργήσει αλλά για να απαγορεύσει την Θεία Λειτουργία, πολύ περισσότερο ημέρα της Παναγιάς. Να μείνουν αλειτούργητες και ακοινώνητες οι μοναχές για να ικανοποιηθεί το καπρίτσιο του.
Έλεος... Όσο ανεχόμαστε ως πιστοί τέτοια φαινόμενα τόσο θα επαναλαμβάνονται και θα ματώνουν την εκκλησία μας.

Η ιστοσελίδα της μονής, ΙΕΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΚΟΙΝΟΒΙΑΚΗΣ ΜΟΝΗΣ ΟΣΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΥ ΣΥΡΟΥ, ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ Τ.Κ. 60100 ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΤΗΛ.: 23510 - 51591 
ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΟΝ ( FAX ) : 23510 - 51592 
εδώ:

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΕΣΠΟΤΗ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΝΟΜΙΖΕΙ ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΞΑΦΑΝΊΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ....

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Το φαινόμενο το έχουμε διαπιστώσει πάρα πολλές φορές.
Πχ πριν λίγα χρόνια ο δεσπότης της Κοζάνης φρόντισε να εκτοπίσει έναν ευλαβέστατο αρχιμανδρίτη.
http://aktines.blogspot.gr/2011/06/blog-post_611.html

Όσο υπάρχουν ευλαβείς και ασκητικές μορφές, θα αποκαλύπτεται η δεσποτική γύμνια και θα αποτρέπεται η μετατροπή της εκκλησίας σε φολκλορικό ή φιλανθρωπικό σωματείο συνδιαλλαγής με την εξουσία.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, παρά τις αντιδράσεις (εκατοντάδες σχόλια σε τοπικό ειδησιογραφικό σχόλιο -παραδόξως η επίμαχη ανάρτηση σήμερα έχει εξαφανιστεί), στην περίπτωση αυτή η δεσποτική μαγκούρα είχε αποτέλεσμα:
Ο συγκεκριμένος αρχιμανδρίτης, αν και μεγαλωμένος στο περιβάλλον του π.Αυγουστίνου Καντιώτη, "λούφαξε" και περιορίστηκε στα "καθήκοντα του".. (δυστυχώς διόλου ασυνήθιστη συμπεριφορά σήμερα, πλήθους αρχιμανδριτών που μεγάλωσαν κάποτε στις κατασκηνώσεις και στο περιβάλλον του π.Αυγουστίνου Καντιώτη, ποτίστηκαν όμως στη συνέχεια άλλοι με δειλία κι άλλοι με όνειρα για δεσποτικούς θρόνους). Ο αρχιμανδρίτης πλέον δεν μιλάει ούτε για τα οικουμενιστικά ολισθήματα του Πατριάρχη ούτε για επίμαχα θέματα. Έκτοτε ακολούθησε και η ανταμοιβή του http://imsk.gr/?p=2402
(παρουσίαση βιβλίου του, κι ας έχει εκδοθεί πριν 20 έτη..!)


Ευτυχώς όμως υπάρχουν και οι φωτεινές ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ.
Αυτοί δεν εγκαταλείπουν τον αμπελώνα τους και την αποστολή τους.
Αυτοί γράφουν ιστορία και όχι οι οσφυοκάμπτες. |.
Τι να κάνουμε ο καθένας έχει τον "Θεό" του. Άλλος τον δεσπότη, για να μην χάσει την ενορία και τα τυχερά και την ησυχία του, κάποιοι πιο ευλαβείς, για να μην απομακρυνθούν από τα πνευματικοπαίδια τους (φοβερή δικαιολογία για να νερώσουν το κρασί τους!)
κι άλλος υπακούει μόνον στον αληθινό Θεό, τον Κύριο των Δυνάμεων και της Δόξης. Και σ' Αυτόν απολογείται και όχι στους αλαζόνες που πέτυχαν χρησιμοποιώντας ένα σωρό ανήθικα μέσα να γίνουν δεσπότες.


Πληροφορούμαστε ότι υπάρχουν ΚΙΝΑΙΔΟΙ δεσποτάδες που εκτός από τεράστια οικονομικά σκάνδαλα, απαιτούν ακόμη και να εκμεταλλεύονται σεξουαλικά αρχιμανδρίτες τους. Και όπως μαθαίνουμε ΔΕΝ είναι λίγοι.

Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα σταθούμε στην εμπροσθοφυλακή του αγώνα.
Και όπως έχουμε προειδοποιήσει, η φαρέτρα μας είναι ΓΕΜΑΤΗ. Δεν αποκλείεται μια μέρα να αποκαλυφθεί ότι, κάτω από τα πολυτελή άμφια και τα πολύχρωμα ράσα και τις άφθονες και ωραίες πόζες, κάποιοι δεσποτάδες είναι ... "γυμνοί". Οι πιστοί οφείλουν να γνωρίζουν ποιοι απαιτούν από αυτούς τυφλή "υπακοή"!

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.

Κατερινιώτης είπε...

Δυστυχώς ο συγκεκριμένος μητροπολίτης μόνο για τα έσοδα της μητρόπολης ενδιαφέρεται.
1. Έχει επιβάλει χαράτσι 100€ σε κάθε μυστήριο γάμου ή βάπτισης το οποίο πληρώνεται στη μητρόπολη
2. Απο κάθε ναό ζητάει υπέρογκα ποσά με αποτέλεσμα ίσα ίσα τα έσοδα τους να πηγαίνουν στη μητρόπολη.
3. Είναι αντιμοναστηριακός και ζητάει συνέχεια λεφτά από τα μοναστήρια. Στην συγκεκριμένη περίπτωση στον όσιο Εφραίμ η γερόντισσα αρνείται να καταβάλει ποσά οπότε το μέτρο πίεσης είναι το ότι δεν έχουν δικό τους ιερέα. Ο μητροπολίτης μας θεωρεί ότι χάνει έσοδα διότι ο κόσμος του μοναστηριού θα ήταν σε ενορίες. Γιαυτό και ήθελε να κάνουν αγρυπνία ώστε το πρωί να μην κάνουν. Επίσης έκοψε τις μεγάλες αγρυπνίες και επέβαλε να γίνονται μέχρι της 12:30 το πολύ.
4. Ανήκει στο μπλόκ των μεταπατερικών-οικουμενιστών αλλά προσέχει. Να φανταστείτε δημόσια δεν έχει αναφέρει τίποτα για την Κολυμπάριον Σύνοδο.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.