" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: 1) Στην εκκλησία της Ρουμανίας επιβλήθηκε η πρώτη καθαίρεση κληρικού 2) Και ΝΕΑ δίωξη κληρικού στην Κρήτη

Χτες έγινε στην Ρουμανία, το εκκλησιαστικό δικαστήριο εναντίον του πατρός Κυπριανός Στάϊκου, που διέκοψε το μνημοσύνου του Επισκόπου του Κοβάσνα κ. Ανδρέα.

Επειδή η Σύνοδος της Εκκλησίας της Ρουμανίας, δήλωσε επίσημα ότι δέχεται την "Σύνοδο" της Κρήτης και θα διώκει τους κληρικούς, μοναχούς και λαϊκούς, που δεν την δέχονται, ο επίσκοπος Ανδρέας άρχισε να εφαρμόζει τον άρθρο 22 της ψευδο-Συνόδου στην επαρχία του. 

Ο πρώτος διωκόμενος είναι ο πατήρ Κυπριανός Στάϊκου, διδάκτορας θεολογίας, χειροτονία του μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος, και πολύ σεβαστός κληρικός, πνευματικός πολλών λαϊκών. Είναι ο πρώτος κληρικός ορθόδοξος που έπεσε θύμα τον οικουμενιστών.
Η μόνη κατηγορία που τον βάρυνε, ήταν ότι δεν κάνει υπακοή στην "πανορθόδοξη Σύνοδο" και βεβαίως στις Εκκλησιαστικές Αρχές.

Ο μοναχός Σάββας Λαυριώτης ήρθε για να υπερασπιστεί τον διωκόμενο κληρικό. Μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο την περιγραφή της παρωδίας του εκκλησιαστικού δικαστηρίου, καθώς και μια εξήγηση του πατρός Σάββα των γεγονότων.





Οι αιρετικοί Οικουμενιστές επέλεξαν το δρόμο των διώξεων και του εκφοβισμού! 

Μετὰ τὸν π. Παναγιώτη (φωτογρ. δίπλα) ποὺ διώκεται ἀπὸ τὸν Ἐπίσκοπο Ρεθύμνης, ἐπίσης, μετὰ τὸν ἱερέα Κυπριανὸ Στάϊκου ποὺ καθαίρεσε ἡ Ρουμανικὴ Ἐκκλησία, κι ἄλλος ἱερέας ὑπὸ διωγμὸ στὴν μητρόπολη Λάμπης καὶ Σφακίων στὴν Κρήτη, ἐπειδὴ ἔπαυσε τὸ μνημόσυνο τοῦ Ἐπισκόπου του.


Κλήθηκε σὲ ἀπολογία ἀπὸ τὸν Μητροπολίτη του Εἰρηναῖο. Τοῦ δήλωσε ὅτι, ὅσο θὰ δέχεται τὴν ψευδο-συνοδο της Κρητης δὲν θὰ τὸν μνημονεύει! (Πῆρε προθεσμία μιᾶς βδομάδας γιὰ νὰ ἑτοιμάσει τὴν ἀπολογία του).

Ταυτόχρονα ἡ κατάσταση στὸ χῶρο τῶν πιστῶν ποὺ ἀθρόως τὸν ὑποστηρίζουν εἶναι ἐκρηκτική.
Δυστυχῶς οἱ Ἐπίσκοποι, ἐνῶ γνωρίζουν τὴν ἀλήθεια, ἐπιλέγουν νὰ ὑπηρετοῦν σκοπιμότητες καὶ νὰ ἀκολουθοῦν τὶς ἀποφάσεις τῆς ψευδοσυνόδου τοῦ Κολυμπαρίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.