" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Γιατί έκλεισα μετά από μια δεκαετία το λογαριασμό μου στο Facebook.

"Προσπαθούσα χθες χαλαρός με ένα+ ποτηράκι κρασί να θυμηθώ αν μέσα από το Facebook γνώρισα ποτέ έναν αξιόλογο άνθρωπο. Εννοώ να τον γνωρίσω από κοντά. Δεν μπόρεσα να θυμηθώ κανέναν!"

"Με τον καιρό ο λογαριασμός μου είχε γίνει μέρος συγκέντρωσης (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) καθυστερημένων και ρουφιάνων. 
Ακόμα και συγγενείς έμπαιναν (χωρίς καμία αλληλεπίδραση) απλά για να μπανίσουν τι κάνω. Τους το χάλασα τώρα."

Ακολουθεί ένα πολύ δυνατό -προσωπικό- κείμενο:

Ο λογαριασμός ήταν ο τρίτος της ζωής μου. Οι δυο προηγούμενοι δεν έκλεισαν από εμένα. Μου τους έκλεισε το... Facebook.

Στις εποχές των κινημάτων για κάποιο λόγο το Facebook είχε αποφασίσει ότι δεν είμαι καλό παιδί. 
Ίσως έπρεπε τότε να ποστάρω περισσότερες γάτες, σκύλους και χαρούμενα μωρά. Δεν το έκανα όμως. Με ενδιέφερε το μέλλον της Ελλάδας διότι εκεί μεγάλωνε το νεογέννητο τότε παιδί μου.

Με τον τρίτο λογαριασμό έφτασα τους 5.000 φίλους (πόσο λάθος λέξη) και περίπου 1.500 στην σελίδα που είχα φτιάξει για το ιστολόγιο. Είχα και μια σελίδα για την εταιρεία μου η οποία δεν προσέφερε ουσιαστικά τίποτε.

Γνωρίζω ότι κατά παράβαση της νομοθεσίας περί «λήθης» το Facebook δεν σβήνει ουσιαστικά τίποτα. Ίσως εντελώς παράνομα οι σελίδες υπάρχουν ακόμα. Θα κινηθώ με όποιο τρόπο διαθέτω να κλείσουν.

Δεν φοβάμαι να προχωρώ μπροστά
Όσο και αν φαίνεται περίεργο δεν έπαθα απολύτως τίποτα διαγράφοντας το λογαριασμό. Ζω φυσιολογικά και ο ήλιος ανέτειλε κανονικά από την ανατολή. 
Ούτως ή άλλως πάντα είχα το ιστολόγιό μου να γράφω αυτά που θέλω. Δεν χρειάζομαι κανένα κοινωνικό δίκτυο για να το κάνω αυτό. Το ιστολόγιο δεν μου αποφέρει κανένα απολύτως εισόδημα. Αντιθέτως μου κοστίζει σε χρήμα και χρόνο. Αλλά το αγαπώ.

Δεν φοβήθηκα ποτέ να προχωρήσω μπροστά. Πήγα από Mosaic σε Netscape και έπειτα Firefox και Chrome, από DOS σε Windows, στη συνέχεια από Windows σε Linux και Mac OS. Πήγα από τη μηχανή αναζήτησης Altavista σε Metacrawler σε Google και σιγά-σιγά πάω σε Bing. Ποτέ δεν με φόβισε η αλλαγή. Ίσα-ίσα τη λατρεύω.Να έχει νόημα
Οτιδήποτε στη ζωή μου πρέπει να έχει κάποιο νόημα. Το Facebook δεν είχε. Με τον καιρό ο λογαριασμός μου είχε γίνει μέρος συγκέντρωσης (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) καθυστερημένων και ρουφιάνων. Ακόμα και συγγενείς έμπαιναν (χωρίς καμία αλληλεπίδραση) απλά για να μπανίσουν τι κάνω. Τους το χάλασα τώρα.

Το ιστολόγιό μου έχει νόημα. Αποτελεί χόμπι και μέσω αυτού έχω γνωρίσει καταπληκτικούς ανθρώπους. Λαμβάνω συχνά Email τα οποία με χαροποιούν ιδιαίτερα. Ξεκινώ συνήθως την ημέρα μου με τον καφέ μου και γράφοντας κάποιο άρθρο. Σήμερα ξύπνησα και ένας φίλος μου έγραψε «λατρεύω ότι γράφεις και μπαίνω κάθε μέρα να δω αν έχεις γράψει κάτι καινούργιο». Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χαρά μου έδωσε. Μου έφτιαξε τη μέρα. Ευχαριστώ φίλε.

Το twitter επίσης έχει νόημα. Γνώρισα ανθρώπους που μου άλλαξαν τη ζωή. Δεν το κλείνω γιατί το χρωστάω αυτό στο twitter. Θα το χρωστάω για πάντα.

Προσπαθούσα χθες χαλαρός με ένα+ ποτηράκι κρασί να θυμηθώ αν μέσα από το Facebook γνώρισα ποτέ έναν αξιόλογο άνθρωπο. Εννοώ να τον γνωρίσω από κοντά. Δεν μπόρεσα να θυμηθώ κανέναν!


Σκουπίδια
Εκτός των σοβαρότατων τεχνικών προβλημάτων του Facebook τελευταία ο αλγόριθμος μάλλον με περνούσε για καθυστερημένο. Σκύλοι, γάτες, μωρά, χριστουγεννιάτικα δέντρα και ένα
από τα πλέον άθλια animation που έχω δει στη ζωή μου για την «αναδρομή της χρονιάς».

Για να εξηγούμαι λατρεύω τα ζώα. Είχα σκύλο, κουνελάκι, ενυδρείο, παπαγάλο, παπαγαλάκια και άλλα. Απλά δεν επιθυμώ κάποιο κοινωνικό δίκτυο να με βομβαρδίζει με αυτά τη στιγμή που επιθυμώ να διαβάζω ειδήσεις και ακολουθούσα δεκάδες σελίδες ενημέρωσης. Το τι είναι «fake news» άσε να το αποφασίσω εγώ για μένα αγαπητό Facebook. Αν σε έπιασαν σύνδρομα ολοκληρωτισμού και θέλεις να το κάνεις Βόρεια Κορέα κάνε το, αλλά χωρίς εμένα.

Δεν θέλω σκουπίδια στο κινητό μου. Έτσι το ξήλωσα.

Ευχαριστώ τους ελάχιστους αξιόλογους που είχα την τιμή να έχω φίλους στο Facebook.

Είμαι όμως βέβαιος ότι θα βρεθούμε σε κάποιο άλλο κοινωνικό δίκτυο πολύ σύντομα.

Tom Papatolis

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε τι γίνεται στην Ινδία!
Πραγματικά αξίζει. Οποιος πιστεύει πως η Ινδία κείται μακράν ...ας μην το διαβάσει!

Γέροι άνθρωποι πεθαίνουν στις ουρές για να σηκώσουν ελάχιστα μετρητά τα οποία καταργούνται. Αυτές είναι οι μεταρρυθμίσεις παράλληλα με την κατάργηση του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού μας και όλα αυτά με το πρόσχημα του χρέους!

Αυτή είναι η “προοδευτική” κοινωνία στην οποία μας οδηγούν οι “προοδευτικοί” της μεταπολίτευσης,σε σχέση με τον “σκοταδιστικό” Ελληνοχριστιανικό πολιτισμό μας.

ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ,ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ , ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ … “ΠΡΟΟΔΟΣ” ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ!
ΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ …ΑΦΟΥ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ!!!

Η μάχη των μετρητών
Οι ελίτ θα κερδίσουν τον πόλεμο, παρά το ότι είναι μειοψηφία, επειδή είναι οργανωμένοι – έχοντας απέναντι τους μία απροστάτευτη αγέλη που δεν είναι σε θέση να κατανοήσει πως θα φυλακιστεί σε μία κοινωνία που θα μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με το 1984 του Orwell.
http://www.analyst.gr/2016/11/18/i-maxi-ton-metriton/


Φτωχοί, απελπισμένοι άνθρωποι, τους οποίους η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σαν σκλάβοι ή ίσως τα έντομα.
Κάπως έχουν αυτοί οι άνθρωποι έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου να πιστέψουν ότι ζουν σε μια ελεύθερη χώρα.
Ο παππούς μου κράτησε φωτογραφίες των βρετανικών δικαιωμάτων στους τοίχους του γραφείου του μέχρι τις τελευταίες του μέρες, γιατί είχε συνειδητοποιήσει ότι η βρετανική τον είχε αντιμετωπίζεται πολύ καλύτερα.

https://www.youtube.com/watch?v=EM1tmm-X6pQ


An endless queue to convert Rs 4,000 (USD 60).

https://www.youtube.com/watch?v=FLsQVLmyoso

Τραπεζικός πανικός στην Ινδία

Σε κάθε περίπτωση, οι Ινδοί πιστεύουν πως είναι αντιμέτωποι με την άσκηση βίας εκ μέρους της κυβέρνησης τους, με βία δεν προωθούνται ποτέ οι αλλαγές, οπότε προβλέπονται μεγάλες κοινωνικές αναταραχές και εξεγέρσεις – εκτός εάν ο πρωθυπουργός αποσύρει το νέο νόμο, κατανοώντας το τεράστιο λάθος του.
http://www.analyst.gr/2016/11/17/trapezikos-panikos-stin-india/

Πόσο γελοίο εχει καταντήσει να χαρακτηρίζεται φασίστας και ναζιστής όποιος αντιδρά ΣΤΗΝ ΣΚΛΑΒΙΑ;
Ποιος είναι ακόμα αυτός που το χάφτει αυτό το παραμύθι;
Πότε θα πούμε
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ!
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΑ!
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

και εμένα μου αρέσουν οι αλλάγες . αλλά θα σου πρότεινα να πας αλλαξεις μηχανή αναζήτης στο duckduckgo..

ενας linuxas

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν κάπου προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.