" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ νὰ περάσει ὁ ΣΟΔΟΜΙΣΜΟΣ στὰ σχολεῖα. ΔΗΛΩΣΗ των Γονέων ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ των παιδιών τους από την (υποχρεωτική εκπαιδευτική) ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο "Έμφυλες ταυτότητες". Σχόλιο

ΔΗΛΩΣΗ των Γονέων ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ των παιδιών τους από την (υποχρεωτική εκπαιδευτική) ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, συγκεκριμένα για την θεματική ενότητα: με τίτλο "Έμφυλες ταυτότητες" http://www.tideon.org/index.php/2012-02-03-08-08-55/2012-07-03-14-10-00/9650-2017-01-15-21-34-56






ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ
(από τη ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ)

του /της ____________________________________________ του ____________
κατοίκου __________________________________________________________
κηδεμόνα του/της μαθητ____ __________________________________________
του Γυμνασίου _____________________________________________



Αξιότιμ__ κ Διευθυν_____

Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων όρισε με το υπ΄αριθ. Φ20.1/220482/Δ2 23-12-2016 ΕΠ έγγραφό του την υποχρεωτική υλοποίηση στα Γυμνάσια "Θεματικής Εβδομάδας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης" με τρείς άξονες: α) τη διατροφή και την ποιότητα ζωής, β) την πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων και γ) τις έμφυλες ταυτότητες.


Πληροφορήθηκα από την ιστοσελίδα του ΙΕΠ το εκπαιδευτικό υλικό :
που αποτελεί την υποχρεωτική πηγή τροφοδοσίας της Θεματικής Εβδομάδας, σύμφωνα με
το άνω έγγραφο του Υπουργείου.



ΑΣΚΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ

που απορρέει από το Ν.Δ. 53/1974 – ΦΕΚ 256/Α ́ που κύρωσε την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ ή Σύμβαση της Ρώμης) και σύμφωνα με το άρθρο 2  του Προσθέτου Πρωτοκόλλου αυτής "Δικαίωμα στην εκπαίδευση" που ορίζει ότι :

"Ουδείς δύναται να στερηθή του δικαιώματος όπως εκπαιδευθή. Παν Κράτος εν τη ασκήσει των αναλαμβανομένων υπ' αυτού καθηκόντων επί του πεδίου της μορφώσεως και της εκπαιδεύσεως θα σέβεται το δικαίωμα των γονέων όπως εξασφαλίζωσι την μόρφωσιν και εκπαίδευσιν ταύτην συμφώνως προς τας ιδίας αυτών θρησκευτικάς και φιλοσοφικάς πεποιθήσεις"

ΔΗΛΩΝΩ

ότι δεν επιθυμώ το τέκνο στο οποίο ασκώ ως γονέας νομίμως την επιμέλεια και γενικώς τη γονική μέριμνα να παρακολουθήσει και να συμμετέχει καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην παρουσίαση του τρίτου άξονα με τίτλο "Έμφυλες ταυτότητες" διότι το περιεχόμενό του είναι αντίθετο με τις κοινωνικές μου αντιλήψεις, τις φιλοσοφικές και θρησκευτικές μου πεποιθήσεις, βάσει των οποίων διαπαιδαγωγώ το ως άνω τέκνο και επιπλέον προσβάλλει ευθέως το  άρθρο 16 του Συντάγματος.


Κατά την ώρα της ανάπτυξης του εν λόγω "άξονα", θα πρέπει το τέκνο να απασχοληθεί στο σχολείο με εναλλακτικό τρόπο, σύμφωνα με ενδεδειγμένες παιδαγωγικές μεθόδους, που δεν θα θίγει την προσωπικότητά του, ούτε την διαφορετικότητά του από άλλους μαθητές. Σε περίπτωση που ο "άξονας" αυτός υλοποιηθεί τις
τελευταίες ώρες του σχολικού ωραρίου, δίνω τη συγκατάθεσή μου να φύγει το τέκνο νωρίτερα από το σχολείο, αφού πρώτα ενημερωθώ τηλεφωνικώς στον αριθμό επικοινωνίας, που ήδη σας έχω δηλώσει.


Με όλο το σεβασμό στο κοπιώδες έργο σας που επιτελείτε για τα παιδιά μας και κατανοώντας ότι δεν είναι δική σας πρωτοβουλία ο θεματικός αυτός άξονας, οφείλω να σας υπενθυμίσω ότι έχετε υποχρέωση να κάνετε δεκτή την παρούσα δήλωσή μου.


Σε διαφορετική περίπτωση, για οποιαδήποτε βλάβη υποστούμε είτε ο υπογράφων, είτε ο/η άνω μαθητής/τρια, επιφυλάσσομαι να ζητήσω αστικές, ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες από κάθε υπαίτιο που συνέπραξε.



Με εκτίμηση
Ο / Η κηδεμόνας
Το κείμενο αυτό ΕΔΩ σε εκτυπώσιμη μορφή Pdf

Σχόλιο:
Συγχαίρουμε το tideon για την πρωτοβουλία.
Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους γονείς να υπογράψουν την παραπάνω δήλωση.
Ας σταματήσουμε να ρίχνουμε τις ευθύνες στους άλλους. 
Την ευθύνη πλέον έχει ατομικά ΚΑΘΕ ΓΟΝΕΑΣ, απέναντι στο παιδί του, στην κοινωνία, στην θρησκευτική του πίστη, στην ταυτότητα της πατρίδας μας.


Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αριστερά δεν ήθελες Έλληνα;
Τι θα κάνουν λέει …υπεύθυνη δήλωση;;;
Αυτά είναι δικαιώματα για τους αλλοδαπούς!!!
Οι γηγενείς εάν δεν συμμορφωθούν το καλό ηθικό αριστερό το παλικάρι ξέρει και άλλο μονοπάτι!

Μέχρι και εμφύλιο, ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΕ Ο “ΔΕΞΙΟΣ” ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ έκανες για την αριστερά …μην το ξεχνάς ποτέ!!!
Σου την προσφέρουν την αριστερή πολιτική που τόσο λαχταρούσες και μην μιλάς μιλιά!
Πως το είπε ο “δεξιός” Καραμανλής;
Οι Έλληνες είναι αριστεροί!
Εφόσον είναι αριστεροί καλά κάνει η αριστερά ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ “ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ”!!!
Πάντα Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ …κάνει αυτά που θέλει ο λαός…εκτός από αυτά που δεν μπορεί ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ και ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ για τα οποία ΕΓΙΝΕ ΕΜΦΥΛΙΟΣ!!!

Άντε να αρχίσει και το παιδομάζωμα για να ολοκληρωθεί το όνειρο του Έλληνα αριστερού εφόσον ο ίδιος θα κρίνεται ακατάλληλος να τα μεγαλώσει σωστά , προοδευτικά και αριστερά , τα ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!
Α και που είσαι αριστερέ αντιφασίστα αντιναζιστή αντιρατσιστή , μάθε πως ΔΕΝ είναι δικά σου , ανήκουν στο κοινωνικό (κοινοκτημοσύνη δεν θέλεις; ) ΣΥΝΟΛΟ, ανήκουν στον ΛΑΟ!!!

Τα τριάντα αργύρια - που και αυτά θα τα βλέπεις στον ύπνο σου – ΕΧΟΥΝ ΚΟΣΤΟΣ!!!
Ο ΙΟΥΔΑΣ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΣΤΗΚΕ…

και πουσαι μην τα πιστεύεις όλα αυτά ...και ας τα βλέπεις! Είναι προπαγάνδα της δεξιάς, για να μην ψηφίσεις αριστερά ...για να μην φας με χρυσά κουτάλια!!!
Για να συνεχίσουν οι ακροδεξιοί φασίστες ... να πίνουν το αίμα του λαού με το μπουρί!!!

Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015
ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Η κυβέρνηση αφαίρεσε από οικογένεια χριστιανών όλα της τα παιδιά με την κατηγορία ότι τους έκαναν «κατήχηση»!


Η αστυνομία αργότερα την ίδια ημέρα έφτασε στο σπίτι των Bodnarius, και πήρε διά της βίας τα δύο μεγαλύτερα αγόρια, αφήνοντας την Ruth με το τριών μηνών μωρό της, το οποίο και αυτό της το αφαίρεσε την επόμενη ημέρα!

Δύο ημέρες αργότερα, οι υπηρεσίες παιδικής πρόνοιας γνωστοποίησαν στους γονείς ότι τα παιδιά τους ήταν στη φροντίδα δύο χωριστών ανάδοχων οικογενειών και έχουν ήδη «ενσωματωθεί» καλά. Ένας από τους αξιωματούχους είπε στην Ρουθ, «Δεν λείπετε καθόλου στα παιδιά. Τι είδους γονείς είσαστε εσείς;». Ο Marius και η Ruth αργότερα ενημερώθηκαν από την κυβέρνηση ότι ήταν ένοχοι για «χριστιανικό ριζοσπαστισμό και κατήχηση».

Προφανώς, η απομάκρυνση των παιδιών υποκινήθηκε από το διευθυντή του σχολείου, ο οποίος παραπονέθηκε στις υπηρεσίες παιδικής πρόνοιας ότι οι Bodnarius ήταν «πολύ Χριστιανοί» …

http://redskywarning.blogspot.gr/2015/12/blog-post_7.html

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.