" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

"Καλέ τι όμορφος δεσπότης είναι αυτός ...!!!" ΚΑΤΑΝΤΙΑ.

Εδώ και καιρό αηδιασμένοι παρακολουθούμε τις εκατοντάδες φωτογραφίες (="φωτογραφίσεις") των δεσποτάδων, σε κάθε εσπερινό, λειτουργία, ονομαστήρια δεσποτάδων και δεσποτικά συλλείτουργα. Πόζες από κάθε οπτική γωνία που θα ζήλευαν ακόμη και μοντέλα..

Η θεσμική εκκλησία διαθέτει άφθονα μαύρα χρήματα και τα εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, μάλλον το γνωρίζουν. 

ο ναός άδειος, αλλά αυτό καθόλου δεν απασχολεί τον μητροπολίτη Λαγκαδά..
Αυτός ετοιμάζεται να προσκυνήσει και να φωτογραφηθεί!

Ευτυχώς υπάρχουν 2-3 λαϊκοί μέσα στον ναό.
Σύζυγοι επιτρόπων, ιερέων ..;
αν τολμάνε ας μην έρθουν!  


Δεν θα σπαταλούσαμε μία ανάρτηση από το ιστολόγιο μας να δείξουμε τις πάντα 
γεμάτες με "πνευματικότητα" και "ταπείνωση" φωτογραφίες του μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη Τασσιά 
αν δεν πληροφορούμασταν τις απειλές και τους εκβιασμούς (μέχρι και με αφορισμό μαθαίνουμε ότι απείλησε επιτροπή λαϊκών που του παρέδωσε υπογραφές ενάντια στην ψευδοΣύνοδο της Κρήτης!).
παλαιότερη "πόζα" του μητροπολίτη Λαγκαδά. Μας έχει συνηθίσει στις "πνευματικές" πόζες!

Θυμηθείτε και την παλαιοπαπική ιέρεια Angela Berlis, που θα μιλούσε πρόσφατα στην μητρόπολη του (δείτε εδώ, και μόλις βγήκε στο διαδίκτυο έβαλε φυσικά την "ουρά στα σκέλια"!)


1996: χειροτονία της ιέρειας!!!


Επίδοξος "επιβήτορας" κι αυτός της μητρόπολης Θεσσαλονίκης, κι ας απαγορεύουν οι Ιεροί Κανόνες το μεταθετό (τόσους και τόσους Κανόνες ποδοπατούν οι δεσποτάδες, σε αυτό θα κολλήσουν;).


Ίσως ονειρεύεται κι αυτός κανέναν τάφο όπως του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονος του Β', που τοποθέτησε ακριβώς μπροστά στον ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης -γράφοντας στα παλιά του υποδήματα την αρχαιότητα του μνημείου και την ιερότητα του χώρου:


Και επειδή όσο αφήνεις κάποιον ελεύθερο να ασυδοτεί, τόσο χειροτερεύει είπαμε να σας κοινοποιήσουμε αυτά που ο ίδιος δημοσίως λέει και κάνει για να βγάλετε μόνοι σας το συμπέρασμα σας.

Δημοσιεύουμε λοιπόν δεκάδες από τις 169 (εκατόν εξήντα εννιά!!)  φωτογραφίες της "18ης Ιανουαρίου 2017"!!! Από το λογαριασμό flickr της "Ιεράς" Μητρόπολης Λαγκαδά .. 
(Είναι η νέα μόδα. Οι μητροπόλεις ανεβάζουν καθημερινά στο flikr τους, τις εκατοντάδες νέες φωτογραφίες του δεσπότη τους και τα εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων προβάλουν μερικές  και μετά παραπέμπουν εκεί.)


Ομολογουμένως αξίζουν συγχαρητήρια στον φωτογράφο
χρησιμοποιώντας έντονα ευρυγώνιο φακό κατάφερε στις περισσότερες φωτογραφίες να μειώσει αισθητά "τον όγκο" του δεσπότη. Του ξέφυγαν κάποιες φωτογραφίες από το πλάϊ!

Σας βεβαιώνουμε ΔΕΝ έχουμε κάνει μοντάζ στον μητροπολίτη.
Ούτε- απ' όσο γνωρίζουμε πάσχει από λόρδωση. 

και ο αναγνώστης κρατάει το μακρύ μανδύα! Μεγαλεία ...! 


Ακολουθεί η ΑΠΑΝΤΗΣΗ του ευσεβούς αγωνιστή π.Νικολάου Μανώλη, στις προκλητικές δηλώσεις του δεσπότη του Λαγκαδά, ο οποίος προκαλεί λέγοντας ότι τάχα η εκκλησία πρέπει να δέχεται τους αιρετικούς όπως δέχεται και τους αμαρτωλούς!! (μα που τις βρίσκουν τις δικαιολογίες!).

Σου απαντάμε λοιπόν δέσποτα πως η παραβολή του ασώτου που επικαλείσαι, προϋποθέτει την μετάνοια. Κάτι που δεν είδαμε στα 100 χρόνια συναναστραφών και συμπροσευχών σας με τους αιρετικούς. Υποδέχεστε και συμπροσεύχεστε με τους αιρετικούς ενώ γνωρίζετε ότι ΔΕΝ έχουν μετανοήσει. Αυτή είναι η υποκρισία σας. Μάταια ψάχνετε περικοπές για να δικαιολογηθείτε,

Αν υπάρχουν ακόμη πιστοί που καταφέρνουν να υποτιμούν την νοημοσύνη τους, 
σας βεβαιώνουμε ότι υπάρχουν πολλαπλάσιοι που δεν χάφτουν τις "προφάσεις εν αμαρτίαις".


Καλή μετάνοια.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"


Ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Μανώλης, σχολίασε στο Ιστολόγιό μας (σσ. katihisis.blogspot.gr) τις θέσεις που διατύπωσε κατά την πανήγυρη του αγίου Αθανασίου στη Λητή, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης. 
Ολόκληρη την παρέμβαση του μητροπολίτου μπορείτε να την διαβάσετε εδώ

Παραθέτουμε τις επίμαχες φράσεις του σεβασμιωτάτου και στη συνέχεια το σχόλιο του π. Νικολάου Μανώλη :Μητροπολίτης κ. Ιωάννης: 

...είναι και καθήκον μας να στηλιτεύουμε εκείνους που είναι βλάσφημοι της Πίστεως και των Ιερών Προσώπων και Θεσμών, εν’ ονόματι της δήθεν ανυπάρκτου ευλαβείας και ευσεβείας που τους κυριεύει, όπως είναι πολλοί που εμφανίζονται τον τελευταίο καιρό ως δήθεν ομολογητές της Πίστεως μας, αλλά δυστυχώς είναι μόνο ομολογητές της πλάνης τους. (...)  
κάποιους που θεολογούν μέσα από το θολό τους το μυαλό και μέσα από την πλάνη τους, υβρίζοντας και κατακρίνοντας συνεχώς Ιερές Συνόδους, Ιεράρχες, Κληρικούς αλλά και λαϊκούς. (...) 
Αυτή είναι η ακριβής αλήθεια περί των πραγμάτων που αφορούν την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο που συνεκλήθη τον Ιούνιο εις την νήσον Κρήτην. Όλα τα άλλα εκφράζουν πολιτικές σκοπιμότητες ...


Ο πατήρ Νικόλαος δήλωσε τα εξής:

"Θα ξαφνιαζόμουν αν προ μερικών ετών άκουγα αυτά τα λόγια από τον εν λόγω μητροπολίτη. Τώρα όμως όχι. Πολλοί λένε πως έχει γίνει, από τους πλέον φιλοπατριαρχικούς ιεράρχες της Εκκλησίας μας, σε μια εποχή που το Πατριαρχείο μας έχει ξεσαλώσει πραγματικά διαφημίζοντας την παναίρεση του Οικουμενισμού! 

  
Δυστυχώς δεν περιμένει πια κανείς από τον σεβασμιώτατο Λαγκαδά, να αρθρώσει ελεγκτικό λόγο, για τις αιρετικές διαδρομές του Οικουμενικού Πατριάρχου αλλά και τόσων άλλων μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος. 
Ούτε φυσικά να παρέμβει στα όσα αιρετικά και προδοτικά διατυπώθηκαν και αποφασίστηκαν από την ψευδοσύνοδο της Κρήτης, κάνοντας το αυτονόητο καθήκον του. Φρουρώντας ως επίσκοπος, την Πίστη των αγίων Αποστόλων και Πατέρων μας, από τη νόθευση των δογμάτων που προξένησε η σύνοδος αυτή. 

  
Ο λόγος αυτής της στάσεως του μητροπολίτου, για πολλούς είναι προφανής... 
Δεν γνωρίζω γιατί με τόσο μένος καταφέρεται εναντίον όσων παραδοσιακών πολεμούμε την λεγομένη "Αγία και Μεγάλη Σύνοδο". 
Εμείς είμαστε οι βλάσφημοι ή όσοι ρασοφόροι της Ορθοδοξίας καταπατούν τους ιερούς κανόνες που τους θεωρούν ως "τα τείχη του αίσχους"; 
Εμείς είμαστε οι ψευδοευσεβιστές ή όσοι εμπιστεύονται την κατήχηση του εφημεριακού τους κλήρου σε ιέρειες της προτεσταντικής αιρέσεως; 
Οι παραδοσιακοί χριστιανοί είναι οι ανευλαβείς ή οι θιασώτες της μεταπατερικής και αλλόφρονης θεολογίας που υπονομεύει τα θεμέλια της Πίστης μας; 
Μήπως δεν είμαστε εμείς οι δήθεν ομολογητές της Πίστεως, αλλά όσοι κάνουν τεμενάδες στους αιρετικούς πατριάρχες για να εξασφαλίσουν την πατερίτσα τους; 
Αλήθεια ποιοι είναι οι πλανεμένοι; Αυτοί που πρεσβεύουν και προασπίζονται την ανόθευτη Πίστη ή οι νεωτεριστές ιερωμένοι που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο; 
Δυστυχώς, θολό μυαλό και πλανεμένες ιδέες, ο μητροπολίτης Λαγκαδά, βρίσκει σε όσους αντιστέκονται στην κατρακύλα της Εκκλησίας προς την αίρεση και όχι στα "καθάρματα της Εκκλησίας" κατά τον άγ. Μάρκο Ευγενικό, που ξεπουλούν το "πατροπαράδοτον Σέβας". 


Τέλος, πολιτικές σκοπιμότητες βλέπει σε όσους αρνούνται τις αποφάσεις της ψευδοσυνόδου. 
Φαίνεται δεν είναι σε θέση να δει την αγνή και άδολη ανησυχία, την πραγματική θλίψη για την κατάντια αυτής της τραγικής Συνόδου. Λυπάμαι πραγματικά για τις θέσεις του αυτές. Προσεύχομαι Ο Θεός να τον φωτίσει!"


Πόση μπορεί να είναι η ματαιοδοξία ενός δεσπότη; 
Δείτε πόση, σε μερικές από τις 169 φωτογραφίες του:

 


Αφού γέμισαν από δεκάδες ή εκατοντάδες μίτρες, εγκόλπια και δεσποτικές πατερίτσες ο καθένας,
η καινούργια "μόδα" είναι τα επιγονάτια με την μορφή του εορτάζοντος Αγίου! 


Για περισσότερες φωτογραφίες, δείτε ολόκληρο το άλμπουμ εδώ

14 σχόλια:

Νικόλας είπε...

Για άρση βαρών είναι,δεν κάνει για Επίσκοπος.Σαν Αυτοκράτωρ.Κανονικά οι χοντροί δεν θα πρέπει να είναι Επίσκοποι.Ο Θεός να τον λυπηθεί γι'αυτά τα κακόδοξα που είπε.

Ανώνυμος είπε...

Όχι σαν αυτοκράτωρ,σαν τον ΚΙΜ ΓΙΟΥΝΓΚ ΟΥΝ της Κορέας.
Όπως εκείνος βάζει τα ανθρωπάκια να τον προσκυνάνε και πότε να κλαίνε, πότε να γελάνε ανάλογα με το πως θα του έρθει.
Να τον χειροκροτάνε κάθε φορά που λέει όποια ηλιθιότητα και σε όποιον τολμήσει να φέρει την παραμικρή αντίρηση παίρνει κεφάλι,έτσι και οι δικοί μας δεσποτάδες.
Μόνο που ξεχνάνε ότι εδώ δεν είναι Κορέα.
This is Ellada!(από το This is Sparta).
Εδώ κατοικούν ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.

Unknown είπε...

Μπράβο στο ιστολόγιο παιδαγωγός και πάλι....
'Ενας ακόμη δεσποτάκος επιβεβαιώνει τον κατήφορο και την απόγνωση
στην οποία έχει υπεισέλθει η παράνομος δεσποτική κουστωδία του εωσφορούμενου αιρετικού βαρθολομαίου. Που τα λέει αυτά ο Λαγκαδιώτης δεσπότης;Πόσο ηλίθιος μπορεί να είναι κάποιος,βλέποντας τα καραγκιοζιλίκια διεθνώς όλης σχεδόν της ρεζίλικης ιεραρχίας και να σιωπά;
Ο σοφός λαός βλέπει τους τσοπαναρέους να κάνουν συμβούλια,συνόδους και τριβούλια ίνα τον Ιησού και την Εκκλησία του παραδόσωσιν τοις αρχιερεύσι και τω αντιχρίστω πάπα και θα τούς κόψει τις δηλητηριώδεις τους γλώσσες,θα τους αφαιρέσει τις μήτρες και θα τους βάλει σαμάρια, για να καθίσει πάνω τους ο φίλος τους ο αντίχριστος ,τον οποίο υπηρετούν πιστά ως γνήσια τέκνα του αιρετικού βαρθολομαίου.....
Αλλού τις μαγκές όργανα του αντιχρίστου, δεσποτάδες αναιδείς και αλαζονικοί....τελείωσε η θητεία σας,είστε άκυροι....φιλάκια πολλά
από τον λαό του Κυρίου Ιησού, που οι πνευματικοί πατεράδες σας σταυρώσαν πριν δυό χιλιάδες χρόνια!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

αυτο ειναι που λενε,υφος δεκα καρδιναλιων..!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πάντα ματαιότης τὰ ἀνθρώπινα, ὅσα οὐχ ὑπάρχει μετὰ θάνατον· οὐ παραμένει ὁ πλοῦτος, οὐ συνοδεύει ἡ δόξα· ἐπελθὼν γὰρ ὁ θάνατος, ταῦτα πάντα ἐξηφάνισται..Ποῦ εἶναι πλέον ἡ προσπάθεια γιὰ τὰ ὑλικά; Ποῦ εἶναι πιὰ οἱ ἰδέες γιὰ τὰ πρόσκαιρα; Ποῦ εἶναι ὁ χρυσὸς καὶ ὁ ἄργυρος; Ποῦ εἶναι τῶν ὑπηρετῶν τὸ πλῆθος καὶ ὁ θόρυβος; Ὅλα σκόνη,ὅλα σκιά.

Ανώνυμος είπε...

Τί μας πειράζει αν είναι εύσωμος ή όχι; Το πρόβλημα είναι ότι ξεκάθαρα υποστηρίζει τον οικουμενισμό οπότε πολεμά όποιον παραμένει πιστός στις εντολές των αγίων.

Ανώνυμος είπε...

ΟΜΟΡΦΟΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ ? ΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ (ΔΕΣΠΟΤΕΣ ) ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΑΤΣΑΡΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΤΕΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ. ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ.

Ανώνυμος είπε...

Κάπως έτσι αναπτύσσεται το πνεύμα του παπισμού στους επισκόπους. Όταν τους γλύφουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, ε δεν θέλει και πολύ να την ψωνίσει ο άνθρωπος. Οι παλαιοί ορθόδοξοι πατέρες είχαν το λόγο τους που απέφευγαν, όσο μπορούσαν, τέτοια αξιώματα. Οι σύγχρονοι όμως , "πατέρες" , όχι μόνο δεν προσπαθούν να τα αποφύγουν αλλά τα επιδιώκουν κιόλας.

Ανώνυμος είπε...

Έχω γνωρίσει "χοντρούς" ανθρώπους με ευγένεια ψυχής και αληθινή πνευματικότητα. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι και θέμα υγείας (διαβήτης κλπ).
Η εμφάνιση της πλειοψηφίας των δεσποτάδων με άφθονα κιλά, σκανδαλίζει, ειδικά τους εκτός εκκλησίας. Πως να μιλάς για νηστεία και εγκράτεια όταν εξώφθαλμα δείχνεις το αντίθετο;
Ακόμη περισσότερο σκανδαλίζει η υπόλοιπη συμπεριφορά τους και κυρίως οι θέσεις υπέρ του Οικουμενισμού που επίσημα διατυπώνουν. Αυτές έχουν ακόμη μεγαλύτερη σημασία όπως σωστά επισημάνθηκε.

Ανώνυμος είπε...

"Πως να μιλάς για νηστεία και εγκράτεια όταν εξώφθαλμα δείχνεις το αντίθετο;"

Νομίζω πως προωθούν την κατάργηση της , ως οι Παπικοί η όχι;
Εξ'άλλου τώρα τελευταία παρατηρώ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ , μα κάθε Κυριακη τους ίδιους ανθρώπους να κοινωνούν. Δεν γίνεται να νηστεύουν συνεχώς ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΙ ΣΕ ΗΛΗΚΙΑ ΝΙΟΠΑΝΤΡΟΙ ΑΡΚΕΤΟΙ...ΑΡΑ;

Ισως εσείς Δάσκαλε να θέλετε να μας ενημερώσετε σχετικά .

Δημήτριος Ἀναστασιάδης είπε...

Δεν είναι διάκος ό πιτσιρικάς, αλλά αναγνώστης, υποτίθεται. Μπορείτε να τον πείτε και επίδοξο διάκο. Με τέτοιο καβαλημένο επίσκοπο πώς μπορεί να μην είναι και ό αναγνώστης του τέτοιος;; Η έπαρση τους σε κάνει να θες να ξεράσεις.Κατάντια!!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Πράγματι και άλλοι αδερφοί επικοινώνησαν μαζί μας και μας ενημέρωσαν ότι πρόκειται για αναγνώστη και όχι για διάκονο.
Ευχαριστούμε, θα διορθώσουμε το σχετικό σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

Προς τον ανώνυμο 1:58μ.μ.
Μέσα σε όλη αυτή την απογοητευτική κατάσταση,μ' εκανες και γέλασα!!!!
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ, αδελφέ ανώνυμε.
ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Αυτους εμεις οι ορθοδοξοι δεν τους αναγνωριζουμε.

Στο οραμα που ειδε ο Μεγας Αντωνιος ειδε τους ημιονους δηλαδη μουλαρια να κλωτσουν την αγια τραπεζα οι αρειανοι επισκοποι.
Αραγε τι οραμα θα εβλεπε ο Αγιος σημερα;
Eμεις ακολουθουμε τους αθανατους αγιους πατερες αυτοι ειναι οι ποιμενες μας. Πολλοι απο αυτους γιορταζουν αυτην την εβδομαδα ΜΕΓΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΕΓΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΣ ΜΑΡΚΟΣ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΕΛΕΝΤΗΣ ΕΚ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΜΕΓΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ Ο ΟΜΟΛΟΓΙΤΗΣ και πολλοι αλλοι.
Αυτούς θα ακολουθησουμε γιατι οι πατερες εχυσαν το αιμα τους εδωσαν αγωνες μαχες για να εχουμε εμεις την πιστη απαρασαλευτη και ακεραια. Μακρια απο τους οικουμενιστες.
Οπως φευγουμε απο τα φιδια βοα ο αγιος ΜΑΡΚΟΣ Ο ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ
αλεξιος κ

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν κάπου προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.


Από σήμερα 2/10/2018, έχουμε προσωρινά διακόψει την δημοσίευση σχολίων στο ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.