" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

1) Όταν ο Στεφανόπουλος είπε «ΟΧΙ» στον Χριστόδουλο για τις ταυτότητες και …έβαλε πλάτη στο Σημίτη. 2) Ο ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑ. Αυτά που ΔΕΝ του συγχωρώ.

Συγκίνηση αν μη τι άλλο έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλου. 
Βέβαια στην Ελλάδα έχουμε μάθει στο «οι νεκροί δεδικαίωνται» και ξεχνάμε κάποιες σημαντικές αποφάσεις τους. 

Ο Κωστής Στεφανόπουλος, λοιπόν, ήταν εκείνος που ως πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ΟΧΙ στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο για δημοψήφισμα για το θέμα των ταυτοτήτων! 
Λίγο πριν του είχε κλείσει την ….πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου στα μούτρα όταν του ζήτησε να τον δεί αμέσως μόλις έφτασε από Ρουμανία

Στις 29 Αυγούστου 2001,ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος παρέδωσε τις περίπου 3 εκατομμύρια υπογραφές, κατά τα στοιχεία της Εκκλησίας, στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο. Το αίτημα για δημοψήφισμα δεν έγινε δεκτό…

Πολλοί μίλησαν τότε για επίδειξη τήρησης της… συνταγματικής τάξης και νομιμότητας από τον Κωστή Στεφανόπουλου, ο οποίος παρά το θρησκευτικό του συναίσθημα αρνήθηκε το δημοψήφισμα για την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες.

Τότε με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας η υπόθεση έκλεισε, αφού όπως έλεγε η ανακοίνωση «οι εκτός νομοθετημένης διαδικασίας συλλεγείσες υπογραφές δεν είναι δυνατόν να ανατρέψουν τις διατάξεις του Συντάγματος».
Οι ταυτότητες προσαρμόστηκαν στα κελεύσματα του Εβραϊκού λόμπι αλλά οι θρυλούμενες αλλαγές από την ΕΕ δεν έγιναν ποτέ!
Έφυγε από την ζωή ο Κωστής Στεφανόπουλος, ο οποίος θα καταχωρηθεί στην πολιτική ιστορία της Ελλάδος ως ένας από τους μεταπολιτευτικούς Προέδρους της Δημοκρατίας. Θέλω όμως να μοιραστώ μαζί σας, αγαπητοί φίλοι, την δικιά μου καταχώρηση στην μνήμη μου, από ότι κατέγραψε στην αντίληψη μου η παρουσία του. Λίγα και χαρακτηριστικά.

- Θυμάμαι τότε, τα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια, ως ο συντηρητικός πολιτικός-δελφίνος της ΝΔ με την καθαρεύουσα να μιλάει σε μνημόσυνα «σφαγιασθέντων υπό των κομμουνιστοσυμμοριτών».

- Θυμάμαι τους «δεξιότατους» λόγους στην Βουλή να κατακεραυνώνει το Κέντρο, το ΠΑΣΟΚ και την Αριστερά.

- Θυμάμαι να διεκδικεί μετά την αρχηγία της ΝΔ από τον «κεντρογενή» Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, να χάνει και να αποχωρεί, φτιάχνοντας δικό του κόμμα, την ΔΗΑΝΑ.

- Θυμάμαι που τον επισκεφτήκαμε στην οδό Σόλωνος, μια τριάδα συναγωνιστές από το ΕΝΕΚ, να διερευνήσουμε τις προσθέσεις του. Ήμασταν, ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο Θεόφιλος Σπυράκος και εγώ (δεν νομίζω να ξεχνώ κάποιον). Το συμπέρασμα ήταν ότι τελικά ο «δεξιός» που δεν ανεχόταν τον «κεντρώο» Μητσοτάκη ως αρχηγό της ΝΔ, ήθελε να του βγει από αριστερά, μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δηλαδή.

- Θυμάμαι την πορεία του ως ΔΗΑΝΑ και την αποτυχία του να εκλεγεί, σε αντίθεση με τον Κατσίκη, ο οποίος στήριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, μέχρι που την έριξε ο Σαμαράς για «πατριωτικούς» λόγους, για να ξαναβγεί ο Ανδρέας.

- Θυμάμαι μετά ο Σημίτης να τον βάζει Πρόεδρο Δημοκρατίας και να τον ψηφίζει ο Σαμαράς και να μην πέφτει το ΠΑΣΟΚ. Ο Σημιτικός «εκσυγχρονισμός» να επιβουλεύεται την ελληνική πραγματικότητα με τον Κωστή Στεφανόπουλο Πρόεδρο επί μια δεκαετία, υπογράφοντας όλα τα διατάγματα άλωσης της ελληνικότητας της πατρίδος και διαγράφοντας, πετώντας στον κάδο των αχρήστων 3.000.000 υπογραφές Ελλήνων Ορθοδόξων για την αναγραφή του θρησκεύματος στην ταυτότητα.

- Θυμάμαι να κάνει την «πάπια» στα Ίμια.Θα μπορούσα να συνεχίσω με πολλά ακόμα «επιτεύγματά» του, αλλά με κάλυψε πάρα πολύ ο εξαιρετικός δημοσιογράφος της εφημερίδος «Δημοοκρατία» Παναγιώτης Λιάκος σήμερα.

Εγώ θα ήθελα όμως να αναφερθώ εν συντομία σε προσωπική συνάντηση-συζήτηση (μιας περίπου ώρας) μαζί του που είχα συμμετέχοντας σε αντιπροσωπεία του Επιστημονικού Συλλόγου Νέων των Αθηνών, τον Φεβρουάριο 2000, στο Προεδρικό Μέγαρο. Ήμασταν οι Αθανάσιος Κόρμαλης, Νικόλαος Καρράς, Σταύρος Καρκαλέτσης, Ελίνα Μαστέλλου και εγώ και συζητήσαμε μεταξύ άλλων τα εξής θέματα (και τι μας είπε):

- Η Τουρκία στην Ευρώπη: «Δεν υπάρχει κίνδυνος το να μπει η Τουρκία στην Ευρώπη διότι καταβάθος δεν την θέλουν οι Ευρωπαίοι».

- Το Κυπριακό: «Η μόνη δίκαια λύση θα ήταν η Ένωση αλλά θα πρέπει να πάμε σε Ομοσπονδία».

- Βόρειος Ήπειρος: «Δεν υφίσταται στην ουσία θέμα διότι έχουν έρθει εδώ οι Βορειοηπειρώτες».

- Μακεδονικό: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

- Και η αποκορύφωση: Λαθρομετανάστευση-Δημογραφικό: «Είστε υπερβολικοί δεν υπάρχει κίνδυνος εποικισμού από λαθρομετανάστες και αλλoίωση. Άλλωστε δεν γεννάμε και τους χρειαζόμαστε!». Και του απαντώ: «Μα δημογραφικό πρόβλημα έχουμε, όχι πληθυσμιακό». «Υπερβάλλετε, το ίδιο είναι».Αγαπητοί φίλοι, αυτά και πολλά άλλα θέματα τέθηκαν στην επίσκεψη των 15 λεπτών που κράτησε σχεδόν μια ώρα. Ειλικρινά φύγαμε με απογοήτευση μεγάλη. Θυμάμαι τον Καρκαλέτση έτοιμο να κλάψει. Η κάθε ημέρα μας φέρνει δάκρυα στα μάτια για την κατάντια της Ελλάδος, με οργή που μεγαλώνει.


Κύριε Πρόεδρε, καλό ταξίδι. Αλλά παρουσίες σαν τις δικές σας δεν μας άφησαν δάκρυα για να σας συνοδέψουν, τουλάχιστον σε εμένα. 
Ο υπέροχος λόγος σας στην επίσκεψη Κλίντον δεν ξεπλένει τα δέκα χρόνια της συνηγορίας στον ανθελληνικό εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ. Να με συγχωρείτε, αλλά εγώ δεν θα μπορέσω να σας συγχωρέσω. Ας το κάνουν άλλοι...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το συμπέρασμα που βγαίνει από τα ανωτέρω είναι ότι ο μακαρίτης Στεφανόπουλος ήταν μία μαριονέτα.
Δεν πήρε ΠΟΤΈ του, μία πατριωτική απόφαση. Επίσης δεν είχε το πατριωτικό φιλότιμο να παραιτηθεί όταν επί των ημερών του στην Προεδρία συνέβησαν τόσα σοβαρά και κρίσιμα γεγονότα!
Άρα λοιπόν ας πάψει ο λιβανισμός του.
-Οι Έλληνες που ήταν κοσμοκράτορες επί Βασιλέως Μ. Αλεξάνδρου, επί Διαδόχων αυτού καθώς και των επιγόνων του, οι Έλληνες που είχαν μια χιλιόχρονη αυτοκρατορία κατάντησαν από το 1973, να έχουν για Ανώτατο άρχοντα της Χώρας αχιράνθρωπους ανίκανους να κάνουν μία πατριωτική ενέργεια.
-Να προσέξουμε γιατί μετά τον πάτο υπάρχει και ο απόπατος!!!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"Το συμπέρασμα που βγαίνει από τα ανωτέρω είναι ότι ο μακαρίτης Στεφανόπουλος ήταν μία μαριονέτα."

Ακριβώς.
Όπως ένα σωρό άλλοι πολιτικοί, που αλλιώς ξεκίνησαν και αλλιώς κατέληξαν.

Το ίδιο συνέβη με ένα σωρό ακόμη ιερωμένους, δεσποτάδες κλπ, τους οποίους ξέραμε καλά πως ξεκίνησαν, και σήμερα δεν πιστεύουμε στα μάτια μας πως κατέληξαν. Ειλικρινά δεν τους αναγνωρίζουμε.
Δυστυχώς η εξουσία φθείρει. Αν αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ, δύσκολα σταματάει. Τους παίρνει η κατηφόρα ..
Τουλάχιστον ας τους προειδοποιήσουμε, για να μην έχουν καμιά δικαιολογία αργότερα.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν κάπου προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.