" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Τα ΣΚΥΛΙΑ και οι ΛΥΚΟΙ. Μια πολύ ενδιαφέρουσα επίκαιρη ιστορία.

Οι λύκοι κάποτε είπαν στα σκυλιά:

Τι λόγο έχουμε να μαλώνουμε αδιάκοπα; Μοιάζουμε τόσο, που μπορούμε θαυμάσια να μονιάσουμε πια σαν αδέρφια. Στο μόνο που διαφέρουμε, είναι στη γνώμη. Σ’ εμάς αρέσει η ελεύθερη ζωή, ενώ εσείς είστε δούλοι των ανθρώπων. Κάθεστε να σας δέρνουν και να σας δένουν με το λουρί και σεις τους φυλάτε τα πρόβατα και τους γλείφετε τα χέρια. Ύστερα αυτοί, για το ευχαριστώ, σας πετούν τα κόκαλα που δεν μπορούνε να φάνε οι ίδιοι. Αν, λοιπόν, θελήσετε ν’ αλλάξετε γνώμη, παραδώστε μας τα κοπάδια. Θα τα ‘χουμε συντροφικά και θα τρώμε ώσπου να χορτάσουμε.

Οι σκύλοι παραδέχτηκαν πως όλ’ αυτά ήταν πολύ σωστά.
Παράδωκαν λοιπόν τη στάνη στους λύκους, και περίμεναν.

Οι λύκοι όμως, όταν βρέθηκαν στη στάνη, πρώτα τα σκυλιά σκότωσαν, για να τρώνε τα πρόβατα ανεμπόδιστοι.
(Αλίμονο σ’ εκείνους που τους πλανεύουν τα λόγια του εχθρού, και τον αφήνουν να πατήσει τη χώρα τους. Πρώτοι αυτοί θα πληρώσουν, γιατί η προδοσία ωφελεί τον εχθρό, μα ο εχθρός δε συμπαθεί τους προδότες)

Σχόλιο:
Θα αναρωτιέστε τώρα ποιοι είναι τα σκυλιά και ποιοι οι λύκοι!
Πάντως εμείς βλέπουμε να ισλαμοποιείται η Ευρώπη και να επιβάλλεται η αίρεση του Οικουμενισμού στην εκκλησία μας.επιλογή φωτογραφιών: Ιστολόγιο "Ο Παιδαγωγός"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

“Θα αναρωτιέστε τώρα ποιοι είναι τα σκυλιά και ποιοι οι λύκοι!”

Η σχιζοφρένεια της Νέας Δημοκρατίας.
http://www.antibaro.gr/article/16452

Μάλλον δεν θα πιστέψετε στα ίδία σας τα μάτια.
Αδυνατώ να το σχολιάσω.
Εσείς ως δάσκαλοι , Αγίες ημέρες που είναι, ίσως να έχετε την υπομονή και την φώτιση του γεννηθέντος Θεανθρώπου για να το πράξετε.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.