" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

π.Νικόλαος Μανώλης: Ανοιχτή επιστολή προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο για το ψευδές Δελτίο Τύπου της Ιεράς Συνόδου. Το Σχόλιο μας (με πολλές επίμαχες εικόνες - για να μην ξεχνάμε)

Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Μανώλης,
εφημέριος του Ιερού Ναού αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας
της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη, Σάββατον 03/12/2016

Προς τον Μακαριώτατον αρχιεπίσκοπον Αθηνών κ. Ιερώνυμον

ΘΕΜΑ: "Αίτημα δημοσίευσης των πρακτικών της 2ας συνεδρίασης της εκτάκτου Ιεραρχίας του Νοεμβρίου 2016"Μακαριώτατε, πάτερ και Δέσποτα
την ευχή Σας,

Βαθιά θλιμμένος Σας απευθύνω την παρούσα ανοιχτή επιστολή. Ως πνευματικός πατήρ ορισμένων χιλιάδων πιστών, Σας μεταφέρω τόσο τη δική μου όσο και των πνευματικών μου τέκνων, ανησυχία, αναστάτωση και οργή για τη νέα ντροπιαστική κατάσταση της εκκλησιαστικής επικαιρότητας. Αυτήν την στιγμή βρίσκεται ακόμη, αναρτημένο στον διαδυκτιακό τόπο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, το Δελτίο Τύπου της δευτέρας συνεδρίασης της εκτάκτου Ιεραρχίας της 24ης Νοεμβρίου 2016. Εκεί σαφώς αναφέρεται ότι αποφασίσθηκε από την Ιεραρχία η έγκριση των προτάσεων της Εισηγήσεως του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ.Θεολόγου, με θέμα την ενημέρωση του Σώματος της Ιεραρχίας περί των διεξαχθεισών εργασιών της (λεγομένης) Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Σύμφωνα όμως με δηλώσεις επιφανών Ιεραρχών, ουδέποτε απεφασίσθη από την σεπτή Ιεραρχία αυτό που περιγράφεται στο Δελτίο Τύπου.

Οι δηλώσεις του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Κυθήρων κ. Σεραφείμ, στην εκκλησιαστική Ιστοσελίδα "κατάνυξις" (https://katanixis.blogspot.gr/) αλλά και άλλων Ιεραρχών που συμφωνούν με τον μητροπολίτη Κυθήρων, διαψεύδουν κατηγορηματικά το δελτίο Τύπου. Ο έχων την ευθύνη των Δελτίων Τύπου της Ιεραρχίας και συντάξας αυτό, μητροπολίτης Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος, δεν γνωρίζει ότι "χείλη ιερέως ου ψεύδονται"; Πόσο μάλλον χείλη αρχιερέως! Τί λοιπόν μακαριώτατε; Θα επιτρέψετε τους οικουμενιστές Ιεράρχες και προπαγανδιστές της επαίσχυντης μεταπατερικής θεολογίας, να αμαυρώσουν την συνεδρίαση της Ιεραρχίας με ένα ψευδές επίσημο κείμενο; Επί τόσες ημέρες γιατί δεν δώσατε εντολή, Εσείς ως πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου, να απαλειφθούν από το κείμενο αυτό τα ψεύδη;

Τα γραπτά μένουν ως γνωστόν Μακαριώτατε! Η διατήρηση αυτού του δελτίου τύπου στην σελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος (σχόλιο "ο παιδαγωγός": δείτε την ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος, εδώ), είναι σχεδόν βέβαιον πως σημαίνει την επιβεβαίωση εκ μέρους Σας του ψευδούς γεγονότος. Διαψεύδετε λοιπόν τους αρχιερείς που διατείνονται περί του αντιθέτου; Ο μητροπολίτης Κυθήρων έχει δηλώσει πως είναι ανοιχτός σε οποιαδήποτε πρόκληση, σε όποιον τολμήσει να τον διαψεύσει...


Όπως και να έχει μακαριώτατε, με το κείμενο αυτό της Ιεράς Συνόδου, αμαυρώθηκε η συνεδρίαση της Ιεραρχίας και κλονίστηκε η εμπιστοσύνη των πιστών στην ιερά Σύνοδο. Γι αυτό τον λόγο, σας ζητώ εκ μέρους όλων των πνευματικών μου τέκνων, να δώσετε στην δημοσιότητα τα πρακτικά της συνόδου εκείνης της συνεδρίασης. Είναι επιβεβλημένη ανάγκη να γίνει αυτό για να φανερωθεί η αλήθεια και να αποκαλυφθούν τα ψέματα. Έχουμε δικαίωμα να μάθουμε τι συνέβη σε αυτήν την συνεδρίαση.

Κλείνω την επιστολή μου αυτήν με μία ακόμη θερμή παράκληση προς την μακαριότητά Σας. Βάλτε όλα Σας τα δυνατά, σταθείτε ορθός στην ιστορική αποστολή Σας και διατρανώστε με πυγμή και αλήθεια την απόρριψη των αποφάσεων της ψευδοσυνόδου της Κρήτης. Μην φοβηθείτε τις απειλές του Φαναρίου. Αρθείτε στο ύψος της αρχιεπισκοπικής Σας ιδιότητος και πρωτίστως αποσύρετε την υπογραφή Σας από τα κείμενα της ψευδοσυνόδου της Κρήτης. Εμποδίστε την εισαγωγή της νέας εκκλησιολογίας στην Πίστη μας. Αντισταθείτε στις σειρήνες της παναιρέσεως του Οικουμενισμού και απορρίψτε τις αποφάσεις της Κρήτης, κυρίως αυτές που αφορούν τις σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τον υπόλοιπο κόσμο. Με μια τέτοια ηρωική και αγιοπατερική ενέργεια, θα μείνετε στην Ιστορία ως ο νέος Μάρκος Ευγενικός και ανώτερος αυτού! Κάντε το άγιε δέσποτα, και θα προστρέξει όλος ο Ορθόδοξος κλήρος και λαός να προσκυνήσει τα αγιασμένα ποδαράκια Σας. Κάντε το και θα ακούσουμε τους αγγέλους από τον Ουρανό να ψάλλουν "τον δεσπότη και αρχιερέα ημών" και θα ιδούμε να σειούνται πανηγυρικά οι πολυέλαιοι όλων των ιερών μας Ναών.

Στην αντίθετη όμως περίπτωση, Εσείς προσωπικά ως πρόεδρος της ιεραρχίας και όλοι οι υπόλοιποι αδελφοί σας Ιεράρχες, θα είστε η αιτία του πόνου και της βαριάς αλυσίδος που θα δέσει την Ορθοδοξία. Για μας όλους τους παραδοσιακούς πιστούς, δε θα μένει, παρά η μόνη διέξοδος, η τελευταία μας δυνατότητα ευλογημένης αντίδρασης, η διακοπή του μνημοσύνου όσων ιεραρχών και πατριαρχών θα δεχτούν τις αποφάσεις της Κρήτης. Χιλιάδες κληρικοί και μοναχοί, πλήθος λαού, θα οδηγηθούμε στην αποτείχιση και τότε θα είναι πολύ αργά... Την ημέρα που θα αποδεχτεί η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος τις αποφάσεις της ψευδοσυνόδου, θα σκοτεινιάσει ο ουρανός. Οι καμπάνες από μόνες τους θα χτυπούν λυπητερά, και η οργή σαν χείμαρρος θα ξεχυθεί. Σας εκλιπαρώ, μην επιτρέψετε το κακό στον τόπο μας.

Μετἀ βαθυτάτου σεβασμού,

ασπαζόμενος την Δεξιά Σας,

πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης.

Δείτε σχετική πρόσφατη ομιλία του π.Νικολάου με τίτλο:  ''Θέλουμε αγίους Ιεράρχες και όχι αιρετικούς'', εδώ


Το Σχόλιο μας :

Πολύ σημαντική η παρέμβαση του αγωνιστή π.Νικολάου Μανώλη (όσοι δεν γνωρίζετε, δείτε την σχετική ετικέτα με τις διώξεις που υπέστη από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, εδώ). 

Είναι ελπιδοφόρο που μετά τις παρακλήσεις προς τον αρχιεπίσκοπο να σταθεί στο ύψος του, ο π.Νικόλαος καταλήγει:
"Στην αντίθετη όμως περίπτωση, 
Εσείς προσωπικά ως πρόεδρος της ιεραρχίας και όλοι οι υπόλοιποι αδελφοί σας Ιεράρχες, θα είστε η αιτία του πόνου και της βαριάς αλυσίδος που θα δέσει την Ορθοδοξία. 

Για μας όλους τους παραδοσιακούς πιστούς, δε θα μένει, παρά η μόνη διέξοδος, η τελευταία μας δυνατότητα ευλογημένης αντίδρασης, η διακοπή του μνημοσύνου όσων ιεραρχών και πατριαρχών θα δεχτούν τις αποφάσεις της Κρήτης. Χιλιάδες κληρικοί και μοναχοί, πλήθος λαού, θα οδηγηθούμε στην αποτείχιση "Γνωρίζοντας πως εκλέγονται οι σημερινοί Ιεράρχες ... τις δολοπλοκίες και τα παρασκήνια ...


γνωρίζοντας πολλά και για τον συγκεκριμένο αρχιεπίσκοπο πχ γράψαμε:Ενθυμούμενοι ότι θα μείνει στην ιστορία ως ο αρχιεπίσκοπος "χωρίς λαλιά" (δεν το άνοιξε σχεδόν ποτέ, αλλά και όταν επί τέλους πριν λίγο καιρό αντέδρασε τάχα για τα Θρησκευτικά, έσπευσε άμεσα "να τα βρει", δείτε εδώ).


Ενθυμούμενοι ότι πριν λίγους μήνες συμπροσευχήθηκε με τον Πάπα και τον Βαρθολομαίο στην Λέσβο, αλλά και στο τραπέζι που ευλόγησε ο Πάπας!!! (δείτε εδώ και το βίντεο : εδώ), 


Ενθυμούμενοι την στήριξη του στην ληστρική ψευδοΣύνοδο της Κρήτης..Ακόμη τον είδαμε να έχει βγάλει τον σταυρό-εγκόλπιο του (όταν πήγε στους λαθρομετανάστες), δείτε εδώ


τον ακούσαμε όμως να στηρίζει το "ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα!


Μετά από όλα αυτά (και πολλά άλλα), εμείς αποποιούμαστε τους χαρακτηρισμούς του π.Νικολάου περί "βαθυτάτου σεβασμού",  "Με μια τέτοια ηρωική και αγιοπατερική ενέργεια, θα μείνετε στην Ιστορία ως νέος Μάρκος Ευγενικός και ανώτερος αυτού!"  και "τα αγιασμένα ποδαράκια Σας". Μπορεί ο π.Νικόλαος στην προσπάθεια του να ικετεύσει τον αρχιεπίσκοπο για να σταθεί στο ύψος του να υπερβάλει. Εμείς ΔΕΝ τρέφουμε αυταπάτες.

Εμείς πόδια δεσποτάδων ΔΕΝ προσκυνάμε. 
Πολύ περισσότερο όταν έχουν προδώσει την Ορθόδοξη Πίστη μας (ανακηρύσσοντας τους αιρετικούς ως εκκλησίες, αναγνωρίζοντας έγκυρα μυστήρια στους αιρετικούς, συμμετέχοντας στο ΠΣΕ κλπ)

Αλλά και αν υπήρχε η πρόθεση να "προσκυνήσουμε" το χέρι του ως Αρχιεπίσκοπο, θα απαιτούσαμε προηγουμένως να ζητήσει ένα ειλικρινές συγνώμη από τον Ελληνορθόδοξο λαό και να δείξει έμπρακτα την μετάνοια του για την εγκληματική ανυπαρξία του τόσα έτη ως Αρχιεπίσκοπος.

Δημοσιοποιούν ότι αποφάσεις θέλουν καταστρατηγώντας το Συνοδικό σύστημα διοίκησης της Εκκλησίας μας (όπως έκαναν και στην ψευδοΣύνοδο της Κρήτης που υπέγραφαν "αντ' αυτού", δείτε εδώ). 
Μας χρωστάνε, ΔΕΝ τους χρωστάμε.

Η μοναδική επιλογή για τον πιστό λαό -λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ιεράρχες ΔΕΝ μετανοούν - είναι
ο μονόδρομος της διακοπής μνημόνευσης και κάθε εκκλησιαστικής κοινωνίας με όσους εισάγουν την αίρεση μέσα στην εκκλησία μας.

Όταν βλέπεις έναν λύκο στο μαντρί, δεν γίνεται να ονειρεύεσαι ότι μια μέρα, μπορεί ο λύκος να γίνει πρόβατο! Όταν διαπιστώσεις ότι κακώς ονειρευόσουν, θα είναι αργά.
100 χρόνια τώρα κάνουμε ότι δεν βλέπουμε. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Τέλος.
ΕΞΩ οι λύκοι.

Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γράψατε <>, η συγγνώμη είναι γένους θηλυκού και γράφεται με δύο -γγ- ένας θεολόγος θα έπρεπε να το γνωρίζει.

Ανώνυμος είπε...

συγνωμα κύριε ...η μπάλα στην εξέδρα!
https://el.wiktionary.org/wiki/%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BD%CF%8E%CE%BC%CE%B7

"100 χρόνια τώρα κάνουμε ότι δεν βλέπουμε. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Τέλος."

ΕΞΩ οι λύκοι.
Συγχαρητήρια Δάσκαλοι
Συνεχίστε τον Ιερό σας αγώνα , για να παραμείνει η Ελλάδας μας Ελληνική Χριστιανική Ορθόδοξη, ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ!
ΟΛΟΙ οι "αγράμματοι" Ελληνες μαζύ σας!
Εύχομαι πριν να είναι αργά όλοι οι "ορθογράφοι" να ζητήσουν "συν+γνώμη" από τα νέα Εληνόπουλα!

Γιατὶ τὸ τραῖνο γράφεται τραῖνο κι ὄχι τρένο.

— 29 Ὀκτωβρίου 2012 ἀπὸ τὸν/τὴν Φιλονόη

Γιατὶ τὸ τραῖνο γράφεται τραῖνο κι ὄχι τρένο.

«Ἀγαπητοὶ» ἀμόρφωτοι, ἀνίκανοι, ἀπαίδευτοι «γλωσσολόγοι», συγγραφεῖς «γραμματικῶν», «γλωσσοπλᾶστες»,
εἶστε ἀπερίγραπτα ἄχρηστοι, ἀνέντιμοι καὶ ὑπάνθρωποι! Ἀλλὰ αὐτὸ τὸ γνωρίζετε ἤδη… Νὰ μὴν ἐπαναλαμβανόμαστε…
Εἶστε ὅμως κι ἐπικίνδυνοι ἀκόμη καὶ γιὰ τὰ …ἀφεντικά σας! Εἶστε τόσο ἀδαεῖς καὶ τόσο μανιασμένοι μὲ τὸν πόθο σας νὰ καταστρέψετε καὶ νὰ ἀλλοιώσετε τὴν ἑλληνικὴ γλῶσσα, ποὺ ἀδυνατεῖτε νὰ δεῖτε λίγο πιὸ πέρα ἀπὸ τὴν μύτη σας!!!
Εἶστε ἀνίκανοι νὰ βάλετε τὸ μυαλό σας (;;;) νὰ δουλέψῃ στοιχειωδῶς!

Γνωρίζουμε πὼς θέλετε ἐδῶ καὶ πάρα πολὺν καιρὸ νὰ ἀλλοιώσετε τὴν γλῶσσα μας, τὴν ἱστορία μας καὶ τὴν συνείδησίν μας. Ὁ πόλεμος τραβᾶ σὲ μᾶκρος ἐδῶ καὶ δεκαετίες.
Ἀλλὰ αὐτὴν τὴν φορὰ τὸ ἔχετε παρακάνει.
Ἔχετε πρὸ πολλοῦ ξεπεράσει τὰ ἐσκαμμένα.

...

http://filonoi.gr/2012/10/29/f-traino-ki-oxi-treno/

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ σχολιαστή. Αρχικά θέλω να τονίσω πως το σχόλιο για τη συγγνώμη ήταν καλοπροαίρετο και στόχος μου ήταν να επιστήσω την προσοχή μιας και τα ορθογραφικά λάθη δε χωρούν σε ένα ελληνοπρεπές ιστολόγιο. Πολλές φορές βέβαια είναι λάθη βιασύνης, αλλά και πάλι εκθέτουν αυτόν που τα γράφει. Ο φανατισμός σου όμως δε σου επιτρέπει να καταλάβεις αυτό που έγραψα. Μου απαντάς μάλιστα με ένα ασυνάρτητο υβριστικό κείμενο που κατηγορεί τους γλωσσολόγους ότι απλοποιούν και νοθεύουν τη γλώσσα. Μα ακριβώς αυτό διόρθωσα,μια ανιπόστατη νόθευση, η οποία μάλιστα είναι και επικίνδυνη επειδή αλλάζει τόσο το γένος,όσο και την ορθογραφία της λέξης.
Υ.Γ. Η λέξη τραίνο γράφεται με -αι- αν θέλουμε να τηρήσουμε την ιστορική της ορθογραφία, μιας και προέρχεται από τη γαλλική λέξη train, ή με -ε- αν θέλουμε να προσαρμόσουμε τη λέξη στους ελληνικούς κανόνες.
Υ.Γ. 2 Μάθε να δέχεσαι κριτική. Κανείς δεν είναι αλάθητος. Η κριτική μας βοηθάει να βελτιωνόμαστε. Αν πιστεύεις ότι δεν κάνεις λάθη να γίνεις ποντίφικας. Στην ορθόδοξη πίστη δε δεχόμαστε τους αλάθητους.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.