" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Ταλαιπωρία μοναχών και κληρικών, γιατί… «δεν τους πάει» ο Μητροπολίτης τους.

Ο άνθρωπος αυτός εξακολουθεί να μας εκπλήσσει! Και το κακό είναι ότι μας εκπλήσσει μόνο αρνητικά!
Η καλή φήμη που συνόδευε το όνομά του, στην προ της εκλογής του σε Μητροπολίτη Κίτρους εποχή, έδωσε τη θέση της στην απογοήτευση και στην αρνητική για το πρόσωπό του εικόνα.


Συμπληρώνεται ένας χρόνος σε λίγο καιρό, μετά τα περσινά κατορθώματα, όταν ανήμερα της Παναγίας τη στιγμή που όλοι οι άλλοι Ορθόδοξοι Μητροπολίτες ανά τον κόσμο, όδευαν προς τους ναούς που είχαν επιλέξει για να εορτάσουν την Κοίμηση της Θεοτόκου, ο Γεώργιος μετέβη στη Μονή του Οσίου Εφραίμ και σταμάτησε την θεία λειτουργία αφήνοντας άναυδους τους χιλιάδες των προσκυνητών που είχαν προσέλθει στη Μονή για τη θεία λειτουργία, μεταξύ των οποίων και πολλοί συμπατριώτες του εκ Κύπρου.


Έκτοτε η συγκεκριμένη Μονή και προσωπικά η ….ατίθαση, κατά τον Μητροπολίτη, Γερόντισσα Ηγουμένη Αικατερίνη, μπήκε στο στόχαστρό του και άρχισαν τα δύσκολα.
Οικονομικοί έλεγχοι, περιορισμοί των δραστηριοτήτων της Μονής,
αλλαγές στο πρόγραμμα κατά παράβαση του κανονισμού της Μονής είναι μερικές από τις εκδηλώσεις… αγάπης και πατρότητας του ισχυρού Ποιμενάρχη- Πατέρα, προς τις αδύναμες Μοναχές, πνευματικές θυγατέρες!
Και δεν έμεινε μόνο σε αυτά τα άκρως υπηρεσιακά. Το μένος του κατά της Ηγουμένης Αικατερίνης είχε και πνευματικές κυρώσεις.


Συγγενικό μου πρόσωπο, ευρισκόμενο στην περιοχή της Κατερίνης ,για υπηρεσιακούς λόγους, επισκέφθηκε και λειτουργήθηκε στην Μονή του Οσίου Εφραίμ εξαιτίας της αγάπης που έτρεφε γιαυτήν και ο αείμνηστος θείος μας Πατήρ Δημήτριος Τζούμας.
Και τότε διαπίστωσε, ότι όταν ήλθε η ώρα για να μεταλάβουν η Ηγουμένη και οι Μοναχές, δεν πήγαν να πάρουν μέσα τους Σώμα και Αίμα Χριστού.
Εκ των υστέρων, οι προσκυνητές που παρατήρησαν αυτή την κατάσταση, πληροφορήθηκαν από άλλους παράγοντες ότι ο Μητροπολίτης έχει προβεί σε αυτή την ανόητη και απερίσκεπτη πράξη εναντίον της Ηγουμένης και οι Μοναχές απέχουν και αυτές για να της συμπαρασταθούν!
από τα περσινά "κατορθώματα" του δεσπότη της Κατερίνης, εδώ


Και τα δεινά της ταλαίπωρης αυτής Μοναστικής Αδελφότητας δεν έχουν τελειωμό. Τους διεμήνυσε από τώρα, παραβιάζοντας και πάλι το πρόγραμμα και τον κανονισμό της Μονής ότι και πάλι κατά την μεγάλη εορτή της Παναγίας μας, τον Δεκαπενταύγουστο, δεν θα τελέσουν λειτουργία και να αρκεστούν στην αγρυπνία!
Άκουσον, άκουσον! Ο αρρωστημένος εγωισμός και το ατελέσφορο πείσμα, απαγορεύουν σε μία Μονή να λειτουργηθεί ανήμερα της Παναγίας!
Και οι χιλιάδες των πιστών που θα συρρεύσουν,όπως κάθε χρόνο, τόσο από την Κατερίνη και τα περίχωρα αλλά και από την Θεσσαλονίκη που το συνδυάζουν ως εκδρομή, τόσο για να εκκλησιαστούν, όσο και να μεταβούν στη συνέχεια στις ωραίες παραλίες της περιοχής, τιμωρούνται από έναν ποιμενάρχη της Εκκλησίας μας, ο οποίος άνευ επαρκούς αιτιολογίας τους στερεί αυτή την ευλογία και τη χαρά.
Όμως υπάρχει και συνέχεια.

Σε Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως, μετά την απαράδεκτη απαγόρευση που του επέβαλε να μην
ομιλεί και να κηρύττει τον λόγο του Κυρίου σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κατερίνης, επειδή κάποιες φορές οι υπεύθυνοι του σταθμού αυτού ασκούν κριτική στον Μητροπολίτη και στις αψυχολόγητες ενέργειές του, οι οποίες διχάζουν το χριστεπώνυμο πλήρωμα,τον κάλεσε και του ζήτησε να μάθει να …οδηγεί και να πάρει αυτοκίνητο, για να μετακινείται τις Κυριακές όπου μεταβαίνει κατά το πρόγραμμα της Μητρόπολης, σε ναούς της Κατερίνης και σε χωριά, για να κηρύττει!
Και ο λόγος;
Γιατί λέει… «του στοιχίζει ακριβά λόγω των ταξί που χρησιμοποιεί»
Αν αυτό δεν αποτελεί ευθεία πρόκληση της νοημοσύνης των πιστών, τότε τί άλλο θα μπορεί να είναι;



•• Όταν ο Μητροπολίτης μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη για τις ανάγκες της Ακαδημίας, της οποίας τυγχάνει Πρόεδρος, τα έξοδα της μεταφοράς του ποιός τα πληρώνει; Η Μητρόπολη, η Ακαδημία, ή ο ίδιος από την τσέπη του; Και το ερώτημα δεν είναι ρητορικό!
•• Όταν ο Μητροπολίτης πραγματοποιεί τα ταξίδια του εντός και κυρίως εκτός Ελλάδος, συνοδευόμενος τις περισσότερες φορές από πλήθος συνοδών, στις περιπτώσεις αυτές ποιός πληρώνει τα έξοδα των μετακινήσεων; Η Μητρόπολη ή ο ίδιος; Και αν τα πληρώνει η Μητρόπολη, πού οφελείται αλήθεια από τα ταξίδια αυτά του Μητροπολίτη; Δηλαδή ο Μητροπολίτης μπορεί να χρησιμοποιεί μέρος των χρημάτων που προσφέρει ο λαός της Πιερίας για τα ταξίδια του; Ποιός το επιτρέπει αυτό;
Ενώ το να πληρώνει η Μητρόπολη το ταξί ενός Ιεροκήρυκος ο οποίος μεταβαίνει σε ναούς της Μητρόπολης για πνευματική εργασία, τότε εννοείται ότι τα χρήματα αυτά ξοδεύονται από την Μητρόπολη για την πνευματική καλλιέργεια του λαού της Πιερίας και όχι για ταξίδια και άλλα συναφή!


Αναρωτιέμαι, αλήθεια, τί μπορεί να εβάσκανε τον μέχρι πρότινος πολλά υποσχόμενο Γεώργιο, για να κάνει αυτά τα τόσο τραγελαφικά λάθη και να εκτίθεται στο ποίμνιό του.
Ποτέ δεν είναι αργά!
Μήπως ήλθε η ώρα να το πάρει από την αρχή και να προσεγγίσει με περισσότερη αγάπη και συγχωρητικότητα το ποίμνιό του!
Όταν για αγάπη ομιλείς, τότε και αγάπη ποιείς και αγάπη πράττεις αλλά και αγάπη εισπράττεις!
Θα αρνηθεί την θεϊκή αυτή υπόδειξη ο Σεβ. Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος;

ΣΩΤΗΡΗΣ Μ. ΤΖΟΥΜΑΣ
Καμαρώστε τον:  ο μητροπολίτης Κίτρους στην Ευαγγελική "εκκλησία"!

και

ΔΕΣΠΟΤΙΚΑ καπρίτσια : Χαμός σε μοναστήρι στην Κατερίνη: Ο Μητροπολίτης διέκοψε τη λειτουργία ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πιθανον να θελει να επιβαλει νεα ηθη νεα εθιμα.Κανουμε υπομονη με τα καμωματα τους.

Ανώνυμος είπε...

Οι οικουμενιστες εχουνε σκοπο να διαλυσουνε τα παντα στην Εκκλησια εχουν τον μεγαλυτερο εγωισμο και μισος και ας κυρητουνε απο το πρωι ως το βραδι περι αγαπης ειναι λυκοι βαρεις μη φυδωμενοι του πιμνιου εχουν αγαπη αγαπη για τους αιρετικους οχι και για τους ορθοδοξους μακρια απο αυτους αλεξιος κ

Ανώνυμος είπε...

Ο Σωτήριος Τζούμας μπορεί σε μερικά να έχει δίκαιο για τον Κίτρους, αλλά σε άλλα δεν μας τα λέει καλά. Όντως είναι σκανδαλώδες να πληρώνεται ταξί για τον ιεροκήρυκα εν μέσω κρίσεως.

Επίσης, αν δεν ήταν άγευστος της Ορθοδόξου λατρευτικής ζωής, δεν θα έγραφε πως πολλοί πιστοί πάνε να λειτουργηθούν σαν σε εκδρομή, και μετά πάνε στις παραλίες. Τις μεγάλες ημέρες, δεν πάμε σε παραλίες. Αν μάλιστα είμαστε κοινωνημένοι, δεν λουόμεθα και δεν πτύομε, από ευλάβεια, μήπως άθελά μας βγάλουμε από μέσα μας τον νοητό Μαργαρίτη. Δεν τα γνωρίζει αυτά ο γνωστός... επικοινωνιολόγος;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Παρακαλούμε τους σχολιαστές να προσέχουν πως διατυπώνουν το σχόλιο τους. Όταν μπορεί να θεωρηθεί -έστω και οριακά- ποινικά επιλήψιμο με τους χαρακτηρισμούς του, αναγκαζόμαστε να το διαγράφουμε, ακόμη κι αν ως περιεχόμενο μπορεί να συμφωνούμε.

Για τον λόγο αυτό διαγράφηκε το παραπάνω σχόλιο (εναντίον του μητροπολίτη)

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αφαιρέθηκε και νέο προσβλητικό -εξυβριστικό- σχόλιο.

το πιο πιθανό είναι να έβαλαν κάποιον να το γράψει, για να μας παγιδεύσουν (που το δημοσιεύσαμε).

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.