" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Το σχόλιο μας για την "Αναταραχή στην Ι.Μ. Κόνιτσας από την απομάκρυνση του Αρχιμανδρίτη Χειρουβήμ"

1. Η βαρύτατη ευθύνη του μητροπολίτη Κονίτσης:
Οι τακτικοί αναγνώστες μας γνωρίζουν ότι δεν συνηθίζουμε να χαϊδεύουμε αυτιά. Την ώρα που έχει εισβάλει και επιβληθεί η αίρεση του Οικουμενισμού στην εκκλησία μας, για εμάς, όποιος δεν αντιδρά -ασχέτως με το άψογο παρελθόν του- συγκαταλέγεται στους πεπτωκότες και στους προδότες.
Στο πλαίσιο αυτό δεν διστάσαμε να "επιπλήξουμε" και τον μητροπολίτη Κονίτσης για την σιωπή του στο θέμα της ψευδοΣυνόδου της Κρήτης. Δείτε σχετικά εδώ και εδώ.


2. Ποιος είναι ο μητροπολίτης Κονίτσης:
Ο μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης π.Ανδρέας, είναι από τους -ελάχιστους- σεμνούς μητροπολίτες. Δεν εμπλέκεται σε ηθικά σκάνδαλα. Δεν παίρνει χρήματα από μυστήρια κλπ. Κάνει νηστείες, κάνει προσευχές. Δεν χειροτονεί "κουνιστούς". Σπάνια θα τον δείτε σε δεσποτικά συλλείτουργα και ονομαστήρια δεσποτάδων. Στέκεται με σεβασμό μπροστά στο Ιερό θυσιαστήριο.
Ιερουργεί στα εθνικά μνημόσυνα για τους πεσόντες "υπέρ πίστεως και πατρίδος" τόσο για τη Βόρειο Ήπειρο όσο και για τους πεσόντες των Ε.Δ., του αντισυμμοριακού αγώνα του 1946-‘49 ακολουθώντας τα χνάρια του προκατόχου του, αγωνιστή Σεβαστιανού, παρά τον διαφορετικό -ήσυχο- χαρακτήρα του.
Το πιο σημαντικό ίσως: η Κόνιτσα είναι ένα από τα ελάχιστα μέρη που δεν πάτησε το πόδι του ο οικουμενιστής πατριάρχης Βαρθολομαίος.


3. Οι παρατρεχάνενοι..
Όπως όμως συνηθίζεται, κάθε μητροπολίτης έχει έναν κύκλο 2-3 λαϊκών συνεργατών, που καταλήγουν τελικά αυτοί να κατευθύνουν τον τρόπο σκέψης του και λήψης αποφάσεων. Κάποτε ήταν τα ανίψια τους, σήμερα άλλοτε είναι φιλόδοξοι αρχιμανδρίτες, που πχ δίνουν αναφορά σε πιο ψηλά κέντρα ..., άλλοτε λαϊκοί που "αλωνίζουν".. 

Δεν είναι δυνατόν πχ να μαθαίνουμε ότι απολύθηκε από τη μητρόπολη ηλικιωμένη εργαζομένη, καθαρίστρια για πολλά χρόνια, και να προσλαμβάνεται νεαρότερης ηλικίας, διαζευγμένη, απόφαση που προκαλεί συζητήσεις στην τοπική κοινωνία. Αλλά όταν λαϊκοί πετυχαίνουν να πείθουν και κατά συνέπεια να κουμαντάρουν έναν δεσπότη ..., τέτοιες αποφάσεις είναι αναμενόμενες Οι παραλήψεις, τα σφάλματα και η σκοπιμότητα των λαϊκών συνεργατών, δεν λεκιάζουν μόνο τους ίδιους αλλά και την Ι. Μητρόπολή και τον ίδιο τον Μητροπολίτη. Oι επιλογές των λαϊκών μπορούν να διαλύσουν μια Ιερά Μητρόπολη…


4. Ένας δεσπότης απομονωμένος από τον λαό;
Δοκιμάσαμε πολλές φορές να επικοινωνήσουμε με τον μητροπολίτη Κονίτσης. Σε τηλέφωνα ΔΕΝ μιλάει σχεδόν ποτέ ο ίδιος. Για να του στείλεις ένα μήνυμα πρέπει να επικοινωνήσεις με τον "λαϊκό" συνεργάτη του, αυτός να του το μεταφέρει και αυτός να σου μεταφέρει και την απάντηση!
Πολλές φορές χρειάστηκε να στείλουμε το ίδιο εμαιλ σε 2-3 πρόσωπα της μητρόπολης, για να φθάσει τελικά -μετά από πιέσεις μας- στον δεσπότη. Σχεδόν ουδέποτε λάβαμε κάποια απάντηση.
Ο μητροπολίτης Ανδρέας ευθύνεται για την ανοχή του στην κατάσταση αυτή.


5. Η ευθύνη όσων συνεργατών του σιωπούσαν τόσα χρόνια ..
Ευθύνη φέρουν και όλοι όσοι τόσα χρόνια ανέχονται και αποδέχθηκαν την κατάσταση αυτή.  Η "δεσποτοκρατία" αποτελεί μια σοβαρή πληγή στην εκκλησία μας.
Ενδεχομένως γιατί δεν τους πείραζε προσωπικά. Ενδεχομένως γιατί έτσι έμαθαν: Όταν καλλιεργείς ένα χριστιανό "φυτό", πως μπορείς να περιμένεις αυτός να αντιδράσει όταν δει να συμβαίνει ένα λάθος; Ποιος θα διορθώσει το λάθος ενός δεσπότη αν όλοι παριστάνουν τους "βωβούς"; 
Το πρότυπο του "βλαμμένου" χριστιανού που παριστάνει ότι δεν βλέπει, που κάποιοι έξυπνα και εσκεμμένα καλλιέργησαν, έχει συνέπειες στην εκκλησία μας: Δεν μιλάνε για τίποτε, δεν μιλάνε  ούτε τώρα στους δεσποτάδες, μπροστά στην επιβολή της αίρεσης του Οικουμενισμού.


6. Αποχωρήσεις αρχιμανδριτών από την μητρόπολη:
Πριν 1-2 χρόνια ένας ευσεβής αρχιμανδρίτης του, ο π.Ιωήλ, έφυγε από την μητρόπολη Κονίτσης (πήγε στην

παρακείμενη μητρόπολη Ιωαννίνων, για προσωπικούς λόγους που αφορούσαν την υγεία της μητέρας του). Τώρα φεύγει ένας ακόμη, ο π.Χερουβείμ, επίσης σεμνός και ακέραιος αρχιμανδρίτης. Μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε ως την «ψυχή» της Μητροπόλεως καθώς ο ίδιος έτρεχε να οργανώσεις τις κατασκηνώσεις στην Ι.Μ. Ταξιαρχών-Γκούρα, τα κατηχητικά, τις εκδρομές των μαθητών σε προσκυνήματα, κηρύγματα σε ναούς κλπ.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο π. Χερουβείμ είχε πρόσφατα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τους λαϊκούς συνεργάτες στον ίδιο τον Μητροπολίτη και από ότι φαίνεται αυτή ήταν και η αιτία για την απομάκρυνσή του!



Σεβασμιότατε Ανδρέα, 
μήπως αντί να παρακολουθείτε σιωπηλός τα τεκταινόμενα, μήπως αντί να σκέφτεστε να παραιτηθείτε (άλλο που δεν θέλουν οι Οικουμενιστές, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ντροπή για έναν "στρατηγό", να εγκαταλείπει την θέση του την ώρα της μάχης), ήρθε ο καιρός να μιλήσετε;

Καλές οι τοποθετήσεις σας στα εθνικά θέματα. Σας επαινέσαμε και τις προβάλαμε πολλές φορές.
Αλλά ήρθε η ώρα (και έχει παρέλθει για να ακριβολογούμε) για να τοποθετηθείτε και για όσα συμβαίνουν στην εκκλησία μας -μετά την ψευδοΣύνοδο της Κρήτης- αλλά και να ασχοληθείτε προσωπικά και με τα όσα συμβαίνουν στην μητρόπολη σας.
1) Αντί να "διώχνονται" άξιοι αρχιμανδρίτες, μήπως να προβληματιστείτε για ποιον λόγο φεύγουν;
2) Μήπως να μιλήσετε απευθείας με τους κατοίκους της μικρής σας μητρόπολης χωρίς την παρουσία των λαϊκών συνεργατών σας;
3) Μήπως να πάρετε επί τέλους ένα τηλέφωνο να μπορούν να μιλάνε οι πιστοί και οι ιερωμένοι απευθείας μαζί σας; 
Τι λέτε;


Τα παλικάρια φαίνονται στις δύσκολες στιγμές, την ώρα της μάχης. Άδικα σας είχε τόσα χρόνια ο Σεβαστιανός δίπλα σας; ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ότι είστε άξιος διάδοχος του προκατόχου σας.
Αντί να αναζητείτε γηροκομείο για να πάτε όταν παραιτηθείτε, μήπως να αλλάξετε τακτική και να αναζητήσετε παλικάρια για να πολεμήσετε; 
Στην δεύτερη περίπτωση, σας βεβαιώνουμε ότι θα βρεθούμε και πάλι στο πλευρό σας.

Η αίρεση έγινε επίσημα πλέον αποδεκτή από την εκκλησία μας. Ο καθένας οφείλει να επιλέξει την πορεία του. Μπροστά στον Δίκαιο Κριτή, δεν θα απολογηθείτε ούτε για τα μνημόσυνα ούτε για τα μοναστήρια σας, αλλά πρώτιστα για την προάσπιση της Ορθόδοξης αλήθειας. Η επιλογή είναι δική σας.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

Σχετικό δημοσίευμα στον Πρωϊνό Λόγο Ιωαννίνων, εδώ

110 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γραφω ανώνυμα αλλά ο,τι γράφω είναι μεγάλες ΑΛΗΘΕΙΕΣ.
Πριν εναμισυ χρονο ανακαλυφτηκε οτι υπαλληλος της μητροπολης στο Δελβινακι εχει καταχραστεί πολύ μεγάλο ποσό χρημάτων της Μητρόπολης.
Ο π. Ιωήλ πριν ενάμισυ χρόνο ενημέρωσε τον Μητροπολίτη Ανδρέα οτι υπάλληλος της Μητρόπολης εχει καταχραστεί πολύ μεγάλο ποσό χρημάτων της Μητρόπολης και εφ οσον ο π. Ιωήλ είδε οτι ο κ. Ανδρεας δεν λαμβάνει μέτρα τότε ο π.Ιωήλ ζήτησε να παραιτηθεῖ από Αρχιερατικός επίτροπος και να παραμεινει τη Κίνιτσα ως ενας απλος ιερεας διότι αν συνεχιζε τον υποχρεωνε ο κ. Ανδρεας να υπογράφει ως Αρχιερατικος αντι του Μητροπλιτου Ανδρεα και να καλυπτει το οικονομικο σκανδαλο. Ο κ. Ανδρεας δεν δέχτηκε τη παραίτηση και ειπε στον π.Ιωήλ θα συνεχισεις ως Αρχιερατικός και θα κανεις υπακοή σε οτι σου λεω. Τοτε ο π. Ιωήλ εντιμότατος απευθυνθηκε στη Μητροπλη Ιωαννινων και υπεβαλε αιτηση στον κ. Ανδρεα για μεταθεση. Ο π. Ιωήλ ειπε στον κ. Ανδρεα σε ολους θα προφασιζομαι οτι εφυγα για ασθενεια της μητερας μου. Ο κ. Ανδρεας φερθηκε πολυ ασπλαχνα στον π. Ιωήλ. Του ειπε «εντος τριων ημερων να εχεις φυγει απο τη Κόνιτσα και σου απαγορευω να ξαναβαλης πετραχηλι στην επικρατεια τησ δικης μου μητροπολης». Οπ. Ιωηλ και την ημερα που εφυγε απο Κλονιτσα ζητησε να χαιρετησει τον κ. Ανδρεα. Οκ. Ανδρεας δεν δεχτηκε. Δεν σεβαστηκε ο κ. Ανδρεαςουτε τον αειμνηστο Σεβαστιανο που η τελευταια του κουρα ηταν η κουρα του π. Ιωήλ. δεν συγκινήθηκε ουτε αποτο ηθος, την αγαπη, και την προσφορα του π. Ιωήλ πανω απο 20 χρονια στη Κόνιτσα. Οπ. Ιωηλ εως σημερα λεει σε ολους πως πηγε στα Ιωαννινα λογω ασθενειας της μητερας του. Ημητερα του και στη Κονιτσα ηταν αρρωστη και εκει ειχε γηροκομειο...Αλλα βλεπετε το μεγαλειο ψυχης του εξαιρετου π. Ιωήλ. Εφυγε και δεν εξεθεσε τον Δεσποτη. Συγχαρητηρια! ευγε! στον π. Ιωήλ
Ολα οτι σας γραφω υπαρχουν σε γραπτα επισημα.
Τα συμπερασματα δικα σας....
Παππούλης απο ΚΟΝΙΤΣΑ

Ανώνυμος είπε...

Οσον αφορα τον π. Χερουβειμ ειναι ενας επισης εξαιρετος Ιεροκηρυκας εδω μπλεκονται και αλλες καταστασεις μπλεκονται λογιστες της Μητροπολης με λαικο που ο Δεσποτης τον εχει Θεο. Ο π. Χερουβειμ γνωριζει για ολα τα σκανδαλα και για τα οικονομικα και για τα ηθικα του λαικου της Μητροπολης με υπαλληλο που διορισε αυτος σε ιδρυμα της Κονιτσας. Διοτι ο λαικος διοικει εδω και χρονια τη μητροπολη Κονιτσας με τις ευλογιες του κ. Ανδρεα. Ο π. Χερουβειμ ειπε ολα αυτα στον κ. Ανδρεα και ο κ. Ανδρεας πηρε το μερος του λαικου και ειπε στον π.Χερουβειμ «εως 31 Ιανουαριου να εχεις φυγει απο την Κονιτσα» Οκ. Ανδρεας μπροστα σε αυτον τον λαικο υπαλληλο δεν υπολογιζει κανενα. Συγχαρητηρια και ευγε στον π. Χερουβειμ για την αποφαση του!
Παππουλης απο Κονιτσα

Ανώνυμος είπε...

Να εχετε υπ οψιν οτι ο Π. Ιωηλ οταν ανακαλυψες το οικονομικο σκανδαλο δεν εμεινε ουτε στιγμή στο γραφειο της Μητροπολης. Αφου ο Δεσποτης δεν επαιρνε μετρα ο π. Ιωηλ για μην γινει συνενοχος εφυγε.
Παππούλης απο Κονιτσα

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια στο Ιστολογιο σας για την αντεικειμενικοτητα στο ολο θεμα.
Ευχαριστουμε για την ενημερωση.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ως ιστολόγιο και για να αποφύγουμε οποιοεσδήποτε νομικές κυρώσεις -όχι από δειλία αλλά επειδή αφενός έχουμε άλλα πιο σοβαρά πράγματα να αφιερώσουμε τις δυνάμεις μας και αφετέρου δεν επιλέγουμε να δώσουμε μάχες σε δικαστήρια όπου κάποιες φορές οι αποφάσεις είναι προειλημμένες-

γι αυτό διευκρινίζουμε ότι :
1) στο κείμενο μας, στο αρχικό δημοσίευμα του Πρωϊνού Λόγου και στα σχόλια της παρούσας ανάρτησης ΔΕΝ αναφέρονται ονόματα λαϊκών
2) δεν υιοθετούμε απαραίτητα τις κρίσεις αναγνωστών, επιτρέψαμε ανώνυμα σχόλια που ενδεχομένως θα φωτίσουν την αλήθεια και θα ίσως θα βοηθήσουν τους πιστούς να σχηματίσουν εικόνα για το τι συνέβη και τι προκάλεσε τις απομακρύνσεις των σεβάσμιων αρχιμανδριτών, εφόσο εκ μέρους της μητρόπολης τηρείται σιγή ιχθύος. Αν υπάρξει οποιαδήποτε ανακοίνωση εκ της Μητρόπολης, φυσικά -όπως είναι πάγια τακτική μας- θα δημοσιευθεί.

Επαναλαμβάνουμε την προτροπή μας προς τον δεσπότη της Κόνιτσας να βγει μπροστά στις επάλξεις και να πολεμήσει τον πραγματικό εχθρό: τον Οικουμενισμό και να επαναφέρει -αφού ζητήσει συγνώμη- τους άξιους αρχιμανδρίτες του πίσω στην μητρόπολη για να ειρηνεύσει.
Γεμίσαμε αρχιμανδρίτες ομοφυλόφιλους, οικουμενιστές, λαμόγια και φιλόδοξους, δεν μας περισσεύουν οι σεμνοί και ηθικοί.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημενο μου ιστολογιο, για αυτο που γραφετε: «Επαναλαμβάνουμε την προτροπή μας προς τον δεσπότη της Κόνιτσας να βγει μπροστά στις επάλξεις και να πολεμήσει τον πραγματικό εχθρό: τον Οικουμενισμό και να επαναφέρει -αφού ζητήσει συγνώμη- τους άξιους αρχιμανδρίτες του πίσω στην μητρόπολη για να ειρηνεύσει.» Σας τιμα και μπραβο σας. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!
Θελω ομως να σας ενημερωσω οτι ο π. Ιωήλ δεν προκειται ΠΟΤΕ να επιστρεψει στην Κονιτσα εχει 1 χρονο περιπου που διωρηστηκε απο την Αρχιεπισκοπη ιεροκηρυκας Ιωαννινων.Για να δειτε ποσο ΑΛΗΘΗΣ ειμαι θα το καταλαβετε οσο περναει ο καιρος. Για τον π. Ιωήλ η Κονιτσα ειναι ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΡΘΗ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ. Και επειδη τα γραπτα μενουν κρατηστε αυτο το μηνυμα και θα δειτε οτι το μελλον του π.Ιωήλ δεν ειναι ουτε κατα διανοια στη Κονιτσα. Συγχαρητηρια και στον κ. Μαξιμο μητροπολιτη Ιωαννινων που οχι μονο δεχτηκε τον π.Ιωήλ στα γιαννενα αλλα με την πατρικη του αγαπη τον βοηθησε παρα πολυ. Ετσι ειναι οι επισκοποι εχουν πατρικη αγαπη και δεν διοικουνται απο αλλους.
Αλοιμονο απο εμας...
Κοιταξτε τουλαχιστον μηπως προλαβετε και δεν φυγει ο π. ΧΕΡΟΥΒΗΜ. Αλλα που να καθησει εδω ποιος θα τον διασφαλισει στα χρεη τα οικονομικα, στα λογιστικα στα ηθικα λαικου κλπ. Οκ. Ανδρεας δε δεχεται απο κανενα μας κουβεντα... μονο απο τον λαικο που τον εχει «Θεο» ...
Παππουλης απο Κονιτσα

Ανώνυμος είπε...

Λυπαμαι για ολα αυτα ... Τελικα ΕΝΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ. Οσο για τους εναρετους αρχιμανδριτες δεν εχουν αναγκη. Ο Θεος βλεποντας την προαιρεση του ευσεβεστατου και εντιμοτατου π. Ιωήλ ο Θεος αμεσως τον τακτοποιησε στα Γιαννενα! Ετσι και ο π. Χερουβημ δεν θα παει χαμενος. Αρχιμανδριτες σαν τον π. Ιωήλ και τον π. Χερουβημ ειναι διαμαντια! Και δεν χαραμιζονται οταν οι Δεσποταδες τους αδικουν. Τους τακτοποιει και τους ανταμειβει ο Θεός ο Παντογνωστης!
Γιάννης Κονιτσιωτης

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια στο ιστολογιο σας για την ενημερωση μας! Συγχαρητηρια1 Ευχαριστοῦμε!

Ανώνυμος είπε...

Παιδια δεν υπαρχει περιπτωση ο π. Ιωηλ να επιστρεψει Κονιτσα. Κοιταξτε μηπως βοηθησουμε να μη φυγει Ττουλαχιστον ο Π.Χερουβημ.
Οσο για τον π. Ιωήλ μη περιμενετε να μιλησει και ειναι προς τιμην του που σε ολους λεει πως εφυγε απο Κονιτσα για την ασθενεια της μητερας του και πουθενα και ποτε ο π. Ιωηλ δεν κατηγορησε τον κ.Ανδρεα.
Κονιτσα

Ανώνυμος είπε...

Κριμα! Βοηθηστε μηπως παραμεινει τουλαχιστον ο π. Χερουβημ

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την ενημέρωση. Ολα έχουν βαση!
Χρηστος Κονιτσα

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Για εμάς δεν υφίσταται καμία σύγκριση μεταξύ του μητροπολίτη Κονίτσης Ανδρέα και του Μαξίμου και κάθε Μαξίμου.
Κατά την γνώμη μας είναι -πνευματικώς- επίπεδα επάνω ο π.Ανδρέας.

Τώρα αν λόγω ιδιοσυγκρασίας έχει κάνει λάθη και εμπιστεύθηκε λάθος άτομα, έχει την δυνατότητα να επανορθώσει.
Ομοίως αφού τους ζητήσει συγνώμη, οι αρχιμανδρίτες του οφείλουν να επιστρέψουν. Δεν υπάρχει χώρος για γινάτια.

Επαναλαμβάνουμε ότι το μείζον για εμάς είναι όχι τα εσωτερικά της μητρόπολης -που βλέπουμε να απασχολούν τους σχολιαστές- αλλά η τοποθέτηση απέναντι στην αίρεση του Οικουμενισμού. Αρχιμανδρίτες και δεσπότης πρέπει να ενωθούν και να αποκηρύξουν την ψευδοσύνοδο στο Κολυμπάρι. (ΥΓ. Και αν τολμάς πρότεινε το αυτό στον Μάξιμο! και στον κάθε Μάξιμο)

Ανώνυμος είπε...

Όλα βαίνουν καλά στην Κόνιτσα. Απορώ που τα βρίσκετε όλα αυτά...;
Έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας. Εάν συνεχίσετε κι άλλο "δεν θα έχετε μέρος μεθ' ημών"...
Μη κάνετε σαν τις γυναικούλες με τα κουτσομπολιά...
Δημήτρης εκ Κονίτσης

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για το άρθρο, αλλά επιτρέψτε μου να προσθέσω και μια άλλη συνιστώσα σε αυτό, αλλά και στον "Παππούλη από Κόνιτσα".
Η απογύμνωση του έργου της Μητρόπολης ήταν/και είναι γενικότερη. Και τα λαϊκά στελέχη που είχε συγκεντρώσει γύρω του ο Αγωνιστής Μακαριστός Σεβαστιανός, μέρα με τη μέρα, σταδιακά εδώ και αρκετά χρόνια, "αναγκάστηκαν" να "απομακρυνθούν" μέχρι και πρόσφατα που "ξύπνησαν" και τα τελευταία Του "παιδιά". Όλοι αυτοί, που οργάνωναν και πλαισίωναν τις θρησκευτικές και εθνικές εκδηλώσεις και στήριζαν ποικιλότροπα τα ιδρύματα που ο Μακαριστός θεμελίωσε με προσωπικό αγώνα και θερμή προσευχή στα γόνατα του, εξαφανίστηκαν. Αλήθεια, πως και γιατί χάθηκαν όλοι αυτοί οι "συνεργάτες";;; Θα συμφωνήσω όμως ότι η "ψυχή" του πνευματικού έργου που γινόταν τα τελευταία χρόνια ήταν οι δύο Άξιοι αρχιμανδρίτες που αφήνουν τεράστιο κενό.
Η ιστορία βέβαια μας θυμίζει λίγο εκείνο το πτηνό που αφήνει το αυγό του να εκκολαφθεί σε ξένη φωλιά, και αφού εκκολαφθεί πρώτο το μικρό του, πετά από τη φωλιά τα υπόλοιπα αυγά ώστε η "ξένη" σε αυτό μάνα να αναγκαστεί να του δίνει όλη την διαθέσιμη τροφή χωρίς να έχει ανταγωνισμό.
Έσβησαν οι μέρες δόξας που γνώρισαν τα οικοτροφεία που σιγά-σιγά απαξιώθηκαν. Το γηροκομείο με τις γιαγιούλες που έβγαιναν κάθε απόγευμα στην αυλή "γκρεμίστηκε" και τώρα στο νέο κτίριο η πλειοψηφία τους είναι σε κατάκλιση. Αλλά, και ο ραδιοφωνικός σταθμός με τη σειρά του κάνει αναμετάδοση και επαναλήψεις, ενώ κάποτε ήταν φάρος Ορθοδοξίας σε ολόκληρη την δυτική Ελλάδα με πολυποίκιλο πρόγραμμα. Θα γίνει άραγε ξανά γιορτή στο Πνευματικό Κέντρο; Θα παίξουν μπάλα τα παιδιά στις κατασκηνώσεις στη Γκούρα που με τόσο αγώνα διοργάνωνε κάθε χρόνο ο π. Χερουβείμ;

Ένα θα πω. Αλοίμονο, ο Σεβαστιανός θα μας ΚΡΙΝΕΙ. Και για όσα πράξαμε, και για όσα ΔΕΝ πράξαμε. Για τις θερμές προσευχές που αναπέμψαμε, αλλά και για αυτές που ΔΕΝ κάναμε. Εκείνος έμενε ξάγρυπνος με προσευχή όταν ένιωθε πως το ποίμνιο του κινδυνεύει, εμείς τίποτε δεν μάθαμε από Αυτόν. Συγνώμη Γέροντα που σταθήκαμε ανάξιοι.

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλω το ιστολογιο αν γινεται να δημοσιεύσει αυτο το σχόλιο και οχι το προηγούμενο διοτι εχω προσθεσει καποιες λέξεις για να ειμαιπιο σαφής. Σας ευχαριστώ.
Κ Δημητρη εκ Κονιτσης σας απαντω για αυτο που γράφετε:«Εάν συνεχίσετε κι άλλο "δεν θα έχετε μέρος μεθ' ημών"...» Σας απαντω λοιπόν: Αν απευθυνεστε στο ιστολογιο τό ιστολόγιο δεν φέρει καμμία ευθύνη καθε αλλο κραταει την αξιοπρεπεια του. Δεν εγραψε τιποτα απο ολα αυτα ΕΓΩ τα εστειλα στο ιστολογιο για ενημερωση ολων. Κ. Δημήτρη εκ Κονίτσης Αν απευθυνεστε σε μενα μήπως γνωριζόμαστε και υπονοεῖτε οτι θα μέ διωξετε και εμενα απο Κόνιτσα; Δεν σας κρυβω οτι αν συνεχιστουν ολα αυτα θα ειναι ΤΙΜΗ μου να φυγω απο Κονιτσα. Διότι λόγο θα δώσουμε μόνο στον Θεό και Εκείνος γνωρίζει ολα αυτα και ολη την αλήθεια... Οπότε κ Δημήτρη εκ Κονιτσης στο οτι γράφετε: «"δεν θα έχετε μέρος μεθ' ημών"...» Σας απαντῶ πως είναι ΤΙΜΗ μου να μην έχω μέρος μεθ´ΥΜΩΝ τη στιγμή που υπαρχουν παρανομιες κλπ. και ο Δεσποτης δεν αναλαβει τις ευθυνες του...

Ανώνυμος είπε...

Κ. Δημητρη απο Κόνιτσα: Οταν παιδιά της ΣΦΕΒΑ πηγαν στον Δεσπότη για να του πουνε οτι υπαρχουν σκανδαλα με τον «λαικο» και ο Δεσπότης ουτε καν δέχτηκε να ακούσει γι αυτό τό θέμα Κ Δημήτρη εκ Κονίτσης σας ερωτώ: Ειναι και αυτο κουτσομπολιό και τα παιδια της ΣΦΕΒΑ κάνουν σαν γυναικούλες;;; Ας ειμαστε προσεκτικοι γιατί ολοι θα δωσουμε λόγο στον Θεό...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΛΟΓΙΣΤΕΣ, «ΛΑΙΚΟΙ» ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ Κ ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΚ ΚΟΝΙΤΣΗΣ «ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΜΕΘ´ΗΜΩΝ» ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ, ΟΥΤΕ Ο ΚΑΘΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ»

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια, γιατί τα έχετε βάλει με το δεξιό χέρι του Μητροπολίτου Κονίτσης Ανδρέα; Όπως μας βεβαίωσε και ένα άρθρο της ιστοσελίδας "ρομφαία" με τίτλο "το αλάθητο", ο άνθρωπος που κάνει κουμάντο στην Μητρόπολη κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, είναι από την πόλη του Βασιλιά Άγριου...
Το φτωχό μου το μυαλό, κάνει συνειρμούς τώρα, και αντιλαμβάνεται γιατί και ποιος διέλυσε την Μητρόπολη...

Ανώνυμος είπε...

Δημήτριε εκ Κονίτσης καρφώνεσαι. Χρησιμοποιώντας τη φράση "δεν θα έχετε μέρος μεθ' ημών" που μπαίνει στο στόμα του αρχηγού, δηλώνεις ποιος κακώς κάνει κουμάντο. Προσωπικά σε λυπάμαι: πρόδωσες την αποστολή σου, ούτε ευτυχία θα βρεις εδώ ούτε σωτηρία μετά αν δεν μετανοήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστουμε για την ενημέρωση!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Εσυ ιστολογιο που τολμας και το προτεινεις στον Ανδρεα ας περιμενουμε να δουμε τη γνωμη του για το Κολυμπαρι...

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεος τα ξεσκεπασε ολα....

Ανώνυμος είπε...

Ποιος να ζητησει συγγνωμη ο Ανδρεας για μαθε πως ξεφτυλιζε τους Αρχιμανδριτες μπροστα στον λαικο....

Ανώνυμος είπε...

Για το κολυμπαρι μονο σας απασχολει;;;;;;; Για την παιδεια που πασαρουν την ομοφυλοφιλια, για την κοινωνια για την Ελλαδα που σβηνει δεν σας απασχολει;;;;;;;;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Δεν οφειλουΝ οι αρχιμανδιτες να επιστρεψουν. Θα πανε φυλακη οι αρχιμανδριτες για χαρη του λαικου;;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αναγκαστήκαμε να ΜΗΝ δημοσιεύσουμε 4-5 σχόλια που περιείχαν συγκεκριμένες κατηγορίες εναντίον λαϊκών στελεχών της μητρόπολης Κονίτσης.

Επαναλαμβάνουμε ότι
αφενός των διοικητικών θεμάτων προηγούνται τα δογματικά,
αφετέρου, δεν μπορούμε να δημοσιεύουμε κατηγορίες για πρόσωπα χωρίς αποδείξεις. Η απλή επίκληση-περιγραφή ενός ανωνύμου δεν αρκεί.
Πέρα από την ηθική ευθύνη να κατηγορείται κάποιος ανώνυμα, δεν θέλουμε να δώσουμε λαβές με σχόλια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ποινικές ευθύνες σε μας επειδή τα δημοσιεύσαμε.
Στο ίδιο το θέμα έχουν γίνει ήδη αναφορές από άλλα site, οπότε απλά επιλέξαμε να εκφράσουμε την άποψη μας και την πρόταση μας.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Βρέθηκε φυσικά ένας ανώνυμος που μας κατηγόρησε :
"Για την παιδεια που πασαρουν την ομοφυλοφιλια, για την κοινωνια για την Ελλαδα που σβηνει δεν σας απασχολει;;;;;;;;;;;;;;;;"

Ευχαριστούμε για την σύσταση αλλά κάνε τον κόπο να διαβάσεις την έκκληση μας προς τους γονείς να υπογράψουν την δήλωση απαλλαγής από την θεματική εβδομάδα:
https://opaidagogos.blogspot.gr/2017/01/blog-post_39.html

Είχε σχεδόν 5000 επισκέψεις η ανάρτηση μας αυτή.
Αλάθητοι δεν είμαστε αλλά στο συγκεκριμένο θέμα φυσικά και αναφερθήκαμε.

Ανώνυμος είπε...

Στον ανώνυμο που γραφει «ξένη φωλιά, και αφού εκκολαφθεί πρώτο το μικρό του, πετά από τη φωλιά τα υπόλοιπα αυγά ώστε η "ξένη" σε αυτό μάνα να αναγκαστεί να του δίνει όλη την διαθέσιμη τροφή χωρίς να έχει ανταγωνισμό.» Αν γνωριζες ολη την αληθεια φιλε μου εσυ ο ιδιος θα παρακαλουσες τους 2 αρχιμανδριτες να φυγουν και ποτε να μη γυρισουν στη Κονιτσα. Και αν ησουνα στη θεση τους θα ειχες φυγει απο χρονια. Για ρωτησε τον π. Χερουβειμ ποσες αδικιες, εξευτελισμους κλπ εχει δεχτει απο τον Ανδρεα... και δημοσια και στο Ιερο και στην εκκλησια και εκανε υπομονη. Εδω το θεμα ειναι πολυ σοβαρο. Τι ηθελες να μεινουν οι αρχιμανδριτες και να ειναι συμετοχοι συνενοχοι και κοινωνοι στίς αμαρτιες και παρανομιες του λαικου και μαλιστα με ευλογιες του δεσποτη. Και ενω ενημερωσαν με αποδειξεις τον Δεσποτη εκεινος αφηνιασε και τους και τους ελεγε να κανετε υπακοη...Ασ σταματησω εδω γιατι για λογους ευνοητους δεν πρεπει να συνεχισω.

Ανώνυμος είπε...

Μην μας τραμπουκίζετε όλοι εσείς. Εμείς ήρθαμε να σώσουμε την κατάσταση και να βοηθήσουμε. Ο Μητροπολίτης Ανδρέας ξέρει πολύ καλά ποιον κρατάει δίπλα του και ποιον διώχνει...
Λογιστής Ν.

Ανώνυμος είπε...

Για τον Λογιστή Ν. : Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι.Ο νοων νοείτω !!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Όπως σε κάθε ανάρτηση μας, μπορεί ο καθένας ελεύθερα να καταθέσει την άποψη ή την κρίση του -είτε τεκμηριωμένα είτε ως εικασίες. Αποτελούν αφορμή προβληματισμού για τους αναγνώστες. Την αλήθεια σε κάποιες περιπτώσεις την ξέρει ο Θεός.

Παρακαλούμε αποφεύγετε τις προσωπικές αντιπαραθέσεις και την επανάληψη παρόμοιων σχολίων.
Ήδη μαζεύτηκαν αρκετά σχόλια. Αν συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός, στο τέλος ελάχιστοι θα τα διαβάσουν.

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω με τον "Παιδαγωγό" 30 Ιανουαρίου 2017 - 12:09 π.μ., μάλλον κάποιοι απλά "τρολάρουν" για να χαθεί το νόημα και κλείνω με αυτό το σχόλιο οριστικά.

προς τον Ανώνυμο 29 Ιανουαρίου 2017 - 4:50 μ.μ. -- Ποιός είπε ότι δε γνωρίζω την αλήθεια; Πως κατάλαβες ότι δεν παρακάλεσα/προκάλεσα τον π. Χερουβείμ να ορθώσει το ανάστημα του; Και ΝΑΙ, όταν "ξύπνησα" έκανα ότι ήταν για το "μπόι" μου. Μάλλον χάθηκες φίλε μου στη μετάφραση ή, καλύτερα, θέλησες να με "τρολάρεις". Απλά το "... να μη γυρισουν στη Κονιτσα." που γράφεις είναι πολύ ΒΑΡΥ και σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Η Κόνιτσα δεν ανήκει παρά ΜΟΝΟ στο ποίμνιο της, το οποίο όταν ήρθε η ώρα στάθηκε στο ύψος του και έδειξε την δύναμη του.

Ελπίζω όσα άκουσα πως έλαβαν χώρα σήμερα να οδηγήσουν στο να ξημερώσει μια νέα μέρα στην Αγιοτόκο Κόνιτσα, που θα της ξαναδώσει μέρες δόξης σαν αυτές που γνώρισε επί Σεβαστιανού όταν οι εκκλησίες ήταν ασφυκτικά γεμάτες. Και θυμίζω, ο Σεβαστιανός ΖΕΙ, μας ΟΔΗΓΕΙ, αλλά και θα μας ΚΡΙΝΕΙ, τουλάχιστον όσους από εμάς είχαμε την ευλογία να γονατίσουμε στο πετραχήλι του.-

Ανώνυμος είπε...

Στον ανωνυμο 30 Ιανουαριου 2017 1,28 π.μ.
Κυριε ο καθε Αρχιμανδριτης οπως και ο καθε χριστιανος ορθοδοξος για το πρωτο που πρεπει να μεριμνα ειναι η σωτηρια της ψυχης του. Στη κονιτσα οποιος συμφωνει με τον κ. Ανδρεα σε παρανομιες λαικων κλπ. ΚΟΛΑΖΕΤΑΙ. Δεν ειναι καθολου βαρυ το οτι γραφω να μη γυρισουν στη Κονιτσα καθε αλλο ειναι πολυ επιεικες. Κυριε, προβληματισου λιγο μηπως γνωριζω περισσοτερα απο εσενα, μηπως ειμαι κληρικος, μηπως φερω ευθυνη για την ψυχη του Χερουβειμ, μηπως με ενδιαφερει πρωτιστως η σωτηρια της ψυχης του. Και ο Οσιος Παισιος εφυγε απο Κονιτσα, και γνωριζετε τους λογους που εφυγε... και δεν πηγε χαμενος ουτε η κονιτσα πηγε χαμενη. Προβληματισου μηπως αγαπαω κι εγω την Κονιτσα οπως εσυ, προβληματισου μηπως συμβαινουν και αλλα που δεν λεγονται και πρεπει να τα παρουμε μαζι μας στη αλλη ζωή για το καλο της Εκκλησιας. Αν ειναι θελημα θεου θα ερθουν στη κονιτσα αλλοι επισης καλοι αρχιμανδριτες και καλοι δεσποταδες. Μην ειμαστε τοπικιστες οσο και να αγαπαμε την πατριδα μας. Και στο κατω να σκεφτομαστε πανω απο ολλα τις ψυχες. Δεν αποφασιζουμε εμεις για τους αλλους οι συγκεκριμενοι αρχιμανδριτες γνωριζουν τι κανουν. Και δεν τρολαρουμε καθολου για να χαθει το νοημα και βεβαια ο μεγαλυτερος εχθρος ειναι ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΕΠΠΕΙΔΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΧΕΙ ΤΙΤΛΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΘΕΩΡΗΣΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ. Μακαρι να πεισετε τον π. Χερουβειμ αν οντως δεν κινδυνευει η ψυχη να μεινει, εγω ομως που φορω πετραχηλι και γνωριζω περισσοτερα και εχω το απορρητο επαναλαμβανω πως ο π. Χερουβειμ πρεπει να φυγει. Η γνωμη μου ειναι αυτη διοτι σαν πνευματικος που θα δωσω λογο στον Θεο. Ενημερωτικα για τελευταια φορα σας λεω οτι οπ. Ιωήλ δεν θα επιστρεψει ποτε αυτο εναι τελεσιδικη αποφαση εδω και εναμισυ χρονο για οφελος της ψυχης του. Και θα το δειτε στο μελλον. Φιλε μου οτι εγραψα δεν τα λεω για αντιπαραθεση κι εγω ποναω τη κονιτσα και κλεινοντας επαναλαμβανω: μηπως συμβαινουν και αλλα που δεν γνωριζετε και δεν παρνανε καν απο το μυαλο σας...
Τελος εδω. Και απο δω και στο εξξης θα σχολιαζω μονο αρθρα που αφορουν τον οικουμενισμο κλπ Διοτι εδω σχολιασα για ενημερωση και το συμπερασμα ηταν οτι «τρολαρω». Ξερει ο Θεος... Και θα σου πω και μια κουβεντα που λογικα θα ειναι παραξηγησιμη ή θα σου φανει παλι «βαρια». Το οτι εφυγε ο π. Ιωηλ ηταν θελημα Θεου και για καλο του πνευματικα δεν μου επιτρεπεται να πω περισσοτερα. Την ιδια γνωμη εχω και για τον π. Χερουβειμ. Σου εξηγω: ανθρωπινως και με ορθολογισμο φυσικα δεν πρεπει να φυγει ο π. Χερουβειμ Πνευματικα ομως και για τον θεο επρεπε ηδη να εχει φυγει. Να ειστε ολοι καλα και ας τα αφησουμε στον Θεο που ειναι παντογνωστης και δινει τις λυσεις στον καθενα αναλογα με το πνευματικο του συμφερον.

Ανώνυμος είπε...

Κλογιστα Ν. Εχεις βαλει κι εσυ το λιθαρακι σου στο οτι φευγει ο Χερουβειμ. Μη γραφεις για να μας παραπλανησεις. Εσυ μαζι με τον λαικο κλειδωσατε το γραφειο του Χερουβειμ για να τον αναγκασετε να φυγει. Και μετα ο ανθρωπος απευθυνθηκε στο δεσποτη. Και ο δεσποτης αντι να διωξει εσας εδιωξε τον Χερουβημ.Οσο για το λογιστης μη καρφωνεσαι

Ανώνυμος είπε...

Ο Ανδρεας εγραψε την ιστορια του την οποια αμαυρωσε και οχι μονο στα τελευταια του χρονια αλλα κραταει χρονια αυτη η κολωνι με τον λαικο. Ακομη και απο τον μισθο του του εδινε. Οσο για το οτι ο Ανδρεας δεν πηγαινε σε ενθρονισεις, ονομαστηρια κλπ. μακαρι να το εκανε απο πιστευω το εκανε λογω χαρακτηρα ενασ μονοχνωτος ψυχρος και ασπλαχνος. Ρωτηστε τον αν εστω τυπικα εχει παει ποτε στη Σουρωτη στον ταφο του γ. παισιου. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. Και πολυ αντεξαν οι αρχιμανδριτες μαζι του. Επρεπε εδω και εναμιση χρονο να εχει κανει αργο και να τον εχει παραπεμψει σε δικη τον λαικο και εδω και τρεις μηνες και τους υπολοιπους δυο που εργαζονται ακομη στη Μητροπολη. Τα μυαλα του τα εχει 400 ο Ανδρεας οποτε ειναι υπευθυνος για ολα...

Ανώνυμος είπε...

«ΙΔΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ» Ο δεσποτης να μην αναλαμβανει τις ευθυνες του και να μην απομακρυνει την λαικη πετρα του σκανδαλου. Τι κανου οι αδυναμιες...

Ανώνυμος είπε...

Και ο π. Ιωήλ κυριε ανωνυμε 31 Ιανουαριου 1.28 π.μ. γονατισε στο πετραχηλι του Σεβαστιανου, τον διακονησε ολες τις τελευταιες ημερες της ζωης του ακομη και στο νοσοκομειο, ο π Ιωήλ ειναι η τελευταια κουρα του Σεβαστιανου και μετα απο ολα αυτα μονο για τον Σεβαστιανο θα εμενε στη κονιτσα. Κι επειδη εχω το απορρητο: μήπως ο ιδιος ο Σεβαστιανος του ειπε ΤΟΥ Π. ΙΩΗΛ ποτε ακριβως να φυγει για παντα απο κονιτσα.....Π.χ «οταν θα δεις τετοιες καταστασεις μηπως του ειπε: «τιναξε ακομη και τη σκονη απο τα πόδια σου και φυγε να σωθεις»;;;;;;;;;;;;;;;;;;;Μηπως μεσα στο νοσοκομειο τις τελευταιες ημερες τησ ζωης του ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ οταν ειπε ο ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΙΩΗΛ ελα να σε ευλογησω και επεσε με λυγμους απο τη συγκινηση επανω στο στηθος του Σεβαστιανου ο Ιωηλ μηπως τοτε ο Σεβαστιανος εκτος αλλων που του ειπε ευχες κλπ. μήπως του εδωσε και την τελευταια παρακαταθηκη του Ιωηλ. ολα αυτα σε διαβεβαιω δεν ειναι «ΜΗΠΩΣ». ΛΟΙΠΟΝ ΑΡΑΓΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΠΡΑΤΕΙ.
Αλοιμονο στους υπευθυνους αν δεν μετανοησουν. Για τον π. Ιωηλ γνωριζει πρωτα ο θεος και ο Σεβαστιανος οτι εφυγε αμεμπτος πεντακαθαρος ηθικοτατος ..... και για παντα απο την κονιτσα.
Περιμενουμε να δουμε οταν φυγει ο Ανδρεας ειτε με παραιτηση ειτε απο τον Θεο περιμενουμε να δουμε πως θα φυγει... Εμεις ευχομαστε ο δεσποτης να μετανοησει, να μεινει και να αναλαβει τις ευθυνες του.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε που έγραψες 4 σχόλια μεταξύ 6:26 μέχρι 7:08 το πρωί.
Στο 1ο γράφεις ότι δεν θα ξαναγράψεις και μετά ξαναγράφεις.
Ζητήσαμε κάποιους κανόνες δεοντολογίας. Για τελευταία φορά προειδοποιούμε: στο εξής, όσα σχόλια δεν τους εφαρμόζουν θα διαγράφονται.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ ΓΡΑΦΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΞΑΝΑ. ΛΥΠΑΜΑΙ

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΕΓΡΑΦΑ ΣΕ word και τα αντεγραφα στο ιστολογιο σας εκτος αν μπερδεψα την σειρα και σας ζητω συγγνωμη και φυσικα δεν γραφω ξανα για αυτο το θεμα διοτι οτι ειχα να πω το ειπα. Και παλι συγγνωμη δεν εγινε εσκεμενα. Να ειστε καλα!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε λογιστά Ν. γράφεις: «Μην μας τραμπουκίζετε όλοι εσείς. Εμείς ήρθαμε να σώσουμε την κατάσταση και να βοηθήσουμε. Ο Μητροπολίτης Ανδρέας ξέρει πολύ καλά ποιον κρατάει δίπλα του και ποιον διώχνει...
Λογιστής Ν.»
Ἕνα μόνο θά σοῦ πῶ: ἔχεις τό θράσος και γράφεις; ἔπρεπε νά ἔχης ἐξαφανιστεῖ κι εσύ καί ὁ ἄλλος ἀπό τό Δελβινάκι καί ὁ «λαϊκός δεσπότης» ἄλλά ἄς ὄψεται ὁ Ἀνδρέας...
Καί δέν ἀπαντῶ στον Ν. ἀλλά στόν λογιστή. Δέν χρειάζεται μεταφράσις καταλαβαίνεις πολύ καλά τί ἐννοῶ...
Ἱερέας Κονιτσιώτης

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Οὐδέποτε ὁ Δεσποότης μᾶς ἤθελε μαζί του. Δέν σᾶς κάνει ἐντύπωσι στό ὅ,τι καί ὅταν εἶχε καί ἔχει Σύνοδο στήν Αθήνα ποτέ δέν πῆρε μαζί του κάποιον ἱερέα. Ποτέ οὐδέποτε!
Ἱερέας ἀπό Κόνιτσα

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Η γνωμη μου είναι αν αληθεύει οτι ο π. Χερουβείμ θα μείνει ο δεσπότης πρέπει να υποσχεθει πως θα τον εξασφαλίσει με διαφανεια σε ΟΛΑ. ΘΑΧΑΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!

Ανώνυμος είπε...

ΓΥΡΟΛΟΓΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ Κ. Α.Α. ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΕ Η ΚΟΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΙ.....

Ανώνυμος είπε...

Τι πατρική αγάπη περιμένετε από εναν ασπλαχνο δεσπότη σαν τον Ανδρεα. Ρωτηστε τον πηγε ποτέ στη Σουρωτη να προσκυνησει τον οσιο παισιο; ΠΟΤΕ
ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΑΓΙο ΟΡΟΣ; ΠΟΤΕ. Μακαρι να μετανοησει εμπρακτως για οτι εχει κανει και να αποκαταστησει τις ζημιες... Οσο για το οτι μαλακωσε για λιγο με τον π. Χερουβημ αν αληθεύει αυτο μαλακωσε για την υστεροφημια του με επεμβαση του αλλου Δεσποτη του Ν. Χ. Γατα ο Ν.Χ. Να φυγει ο Ανδρεας δηθεν με καλο ονομα και να ερθει στην Κονιτσα αυτος που θέλει ο Ν. Χ. ΑΝ οντως ο δεσποτης εχει μετανοιωσει να βγει και να το πει και να παραιτηθει υπερ του Χερουβειμ για δεσποτη κονιτσας.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον π. Χερουβειμ αλλα με διαφάνεια και με ριζικές αλλαγες διαφορετικά θα εισαι δειλος

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προέκυψε ένα σοβαρό πρόβλημα σε μια μητρόπολη που κατά γενική ομολογία είναι "καθαρή", δεν έχει ούτε ηθικά σκάνδαλα ούτε λαμόγια αρχιμανδρίτες που ονειρεύονται δεσποτικούς θρόνους και είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να τους κατακτήσουν.

Το θέμα δεν το προβάλαμε εμείς. Το είδαμε στο διαδίκτυο και επιλέξαμε να το μεταφέρουμε στην σωστή του διάσταση -πάντα κατά την γνώμη μας (θέση "παρατρεχάμενων" δίπλα σε δεσποτάδες, δεσποτοκρατία και στάση έναντι του Οικουμενισμού, της σύγχρονης αίρεσης που μολύνει την εκκλησία μας).

Επιτρέψαμε κάποια σχόλια -όλα ανώνυμα- αφήνοντας να καταγραφούν σκέψεις, υποθέσεις, ή ακόμη και συκοφαντίες(;) (ο Θεός ξέρει αν κάτι που καταθέτει ένας ανώνυμος ισχύει ή είναι συκοφαντία).

Δυστυχώς κάποιος σχολιαστής παραληρεί (έχουμε την εντύπωση πως είναι ο ίδιος που και στο παρελθόν σε άλλες αναρτήσεις, επέμενε να γράφει κάθε 2-3 λεπτά και από ένα σχόλιο, 5-6 συνεχόμενα σχόλια, άλλοτε με κεφαλαία και άλλοτε με μικρά για να παριστάνει ότι είναι άλλος που σχεδόν δεν έλεγαν απολύτως τίποτε). Προειδοποιήσαμε για τελευταία φορά, είπαμε ότι στο εξής θα διαγράφονται σχόλια που επαναλαμβάνουν τα ίδια.

Λάθος είναι να γίνονται υποθέσεις για το ποιος μπορεί να έγραψε ένα σχόλιο. Αν δεν το έγραψε αυτός που νομίζετε, δεν συκοφαντείτε αδίκως κάποιον; Μην το κάνετε λοιπόν. Μην αμαρτάνετε χωρίς λόγο. Γράψτε την άποψη σας και περιοριστείτε σε αυτό.

Τα σχόλια υπάρχουν ως αφορμή προβληματισμού. Αν εξυπηρετούν μόνον προσωπικές αντιπαραθέσεις δεν έχει νόημα να υφίστανται.

Ο Α.Α. έγραψε τις σκέψεις του. Μπορεί να είναι απολύτως σωστές, μπορεί να έχει εν μέρει δίκιο, μπορεί να είναι τελείως λάθος.
Όποιος επιθυμεί, ας γράψει τεκμηριωμένα τις δικές του σκέψεις χωρίς να επιτίθεται προσωπικά. Ούτως ή άλλως τα ανώνυμα σχόλια έχουν περιορισμένη ή καθόλου αξιοπιστία.

Αν κάποιος νομίζει ότι κάποιο από τα παραπάνω σχόλια τον συκοφαντεί, μπορεί να επικοινωνήσει μέσω εμαιλ με το ιστολόγιο μας και δεν έχουμε καμία αντίρρηση να το διευθετήσουμε.

Επαναλαμβάνουμε:
Πρόθεση μας είναι να λύσουμε το πρόβλημα, να βοηθήσουμε. Γι αυτό το αναδείξαμε. Δεν είναι να προκαλέσουμε νέες κόντρες με αποτέλεσμα ακόμη και αν λυθεί το πρόβλημα στην ουσία του, να μείνει η κακία στις καρδιές.

Υπάρχει εχθρός: ο Οικουμενισμός και η Νέα Τάξη. Δρούνε μεθοδικά, καθοδηγούν σχεδόν τα πάντα. Ας μην τους κάνουμε τη χάρη να τους παραδώσουμε μια από τις τελευταίες μητροπόλεις που δεν είναι στα χέρια τους.

Όσο για το αν ο μητροπολίτης Ανδρέας πήγε στη Σουρωτή ή στο Άγιο Όρος, καθόλου δεν μας απασχολεί. Λες και οι δεσποτάδες που πηγαίνουν και φωτογραφίζονται στα "λαμπρά" συλλείτουργα ή στις "λαμπρές" πανηγύρεις, παίρνουν κάτι;;; Το Άγιο Όρος έπαψε να αποτελεί κάστρο της Ορθοδοξίας εδώ και πολλά χρόνια. Το απέδειξαν και μετά την ψευδοΣύνοδο της Κρήτης.
Όσο για τον π.Παϊσιο, πήγε ο αιρεσιάρχης Βαρθολομαίος. Τι σημαίνει αυτό; Τίποτε απολύτως. Αφήστε λοιπόν τις μικροπρέπειες κάποιοι. Δείτε τον εχθρό. Σταματήστε να κοιτάτε τι κάνουν οι άλλοι και ΠΟΛΕΜΗΣΤΕ τον.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι για την «πνευματικότητα» που ξεχειλίζει στα σχόλια των «Ανωνύμων» σχολιαστών που ακολουθούν το σχόλιο που έγραψα 30 Ιανουαρίου 4:49. Πραγματικά συγχαρητήρια για το υψηλό σας πνευματικό επίπεδο και το πλούσιο λεξιλόγιο σας, το οποίο αποδεικνύει την πνευματική σας κατάσταση! Πίσω από το «Ανώνυμος» - τουλάχιστον εγώ χρησιμοποίησα τα αρχικά μου, μπορείτε να γράφετε ό,τι θέλετε… τζάμπα είναι. Εκείνο λοιπόν που θα σας θυμίσω – και στους Γιαννιώτες και στους Κονιτσιώτες αλλά και Θεσσαλονικείς σχολιαστές – είναι το τι σχολίαζαν για τον π. Ιωήλ όταν ήταν στην Κόνιτσα και πως τον ηρωοποιούν τώρα, αλλά και τι λέγανε για τον Ανδρέα αλλά και τι λένε τώρα… Όταν με το καλό αλλάξει ο Δεσπότης, θα τρέξουν να κολακέψουν και τον επόμενο!
Η πραγματικότητα είναι απλή. Μόνο ο π. Χερουβείμ αντιστάθηκε… Και αντιστάθηκε αγωνιζόμενος χωρίς να πει κουβέντα για κανέναν. Αντιστάθηκε ουσιαστικά. Είτε το θέλετε είτε όχι… Ο Κονίτσης και όλοι οι εμπλεκόμενοι θα κριθούν από την Ιστορία. Πολλοί και διάφοροι σ΄ αυτή την υπόθεση βρήκαν ευκαιρία να βγάλουν τα δικά τους κόμπλεξ: να ασχοληθούν με κοτσομπολιά, να μεταφέρουν από δω και από κει «πληροφορίες», να πουλήσουν εκδουλεύσεις… Μπορείτε λοιπόν να πείτε ότι θέλετε… τζάμπα είναι.
Όσον αφορά τον κληρικό που μετά από 2 χρόνια σκεφτήκατε – δεν ξέρω για πιο λόγο – να ηρωοποιήσετε , προφανώς και δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί του. Απλά παρατηρώ την αλλαγή σε αυτά που διάβαζα και άκουσα και αυτά που ακούω… Και μιλάμε για οβιδιακή αλλαγή! Εσύ ανώνυμε 30 Ιανουαρίου 8:55 μμ και ανώνυμε 9:15 με κάποιους προφανώς τα έχετε … (συμφωνείστε για το ποιος τελικά είναι ο ΑΑ! Από Μ. , από Γ; Από Χ; από Β;) Τελικά είναι Νοσοκομειακός; Δημοτικός υπάλληλος; Φιλόλογος; Οδοντίατρος; Ψυχιατρος; Μηχανικός; Τενχικός; Θεολόγος; Τελωνιακός; Εκδότης; Αγιογράφος; Επιπλοποιός; Τραπεζικός; Κληρικός;;;; Βάλτε ότι θέλετε!!!!
Και για να κλείσω… η ευθύνη για την Κόνιτσα συλλογικά είναι του Μητροπολίτη Ανδρέα… Όλοι οι λοιποί έχουν την προσωπική τους ευθύνη… Καληνύχτα!!!
Αρίσταρχος Αριστοτέλους
Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Για την ιστορία… τα σχόλια υπεράσπισης του π.Ι θυμίζουν αντίστοιχα σχόλια άλλα ιστολόγια που κάποια στιγμή είχαν καταφερθεί εναντίον του… Απόλυτη ταύτιση… δεν νομίζετε…

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Υπάρχει ένας άρρωστος που επιμένει να γράφει σωρηδόν το ίδιο σχόλιο (άνευ ουσίας): 11:56, 12:02, 12:04, 12:06, 12:10!
Άλλο με κεφαλαία, άλλο με μικρά, σε άλλο υπογράφει ως "Κονιτσιώτης"!

Φυσικά και ΔΕΝ θα του κάνουμε την χάρη.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο τά ἠθικά κατά τήν γνώμη σας Κύριοι τοῦ ἱστολογίου εἶναι σκάνδαλα;;;; (ἄν καί ὑπάρχει θέμα καί εἰδικό ἠθικό μέ τόν «λαϊκό». Τά οἰκονομικά, τό ὅτι οὔτε δεσπότης παίρνει θέσι οὔτε οἱ ὑπόλοιποι για τό «Κολυμπάρι», ἐπίσης τό ὅτι ὁ Δεσπότης δέν ἐνημερώνει οὐτε τούς ἱερεῖς για τήν κατάστασι στή νΜητρόπολι δέν εἶναι σκάνδαλα ὅλα αὐτά γιά μιά ἱστορική Μητρόπολι; Ἐρωτῶ. Αὐτή εἶναι ἡ γνώμη μου. Ἄν κάνω λάθος νά μέ συγχωρήσετε.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΕΥΤΑΟ ΣΧΟΛΙΟ: ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΘΑ ΣΟΥ ΚΆΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!
ΤΕΛΟΣ

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Σήμερα το πρωί διαγράφηκαν 2 σχόλια που (μέσω αρχικών και επαγγελματικής ιδιότητας) αναφερόταν σε συγκεκριμένο πρόσωπο. το οποίο επικοινώνησε με εμαιλ και μας ζήτησε την διαγραφή τους.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Hθική αποκατάσταση από τον μητροπολίτη κ. Ανδρέα και παραμονή του π. Χερουβείμ στην Κόνιτσα

 Ρεπορτάζ: Τρύφωνας Τιπούρτης
 Φωτογραφία: EPIRUS-HELLAS

ΚΟΝΙΤΣΑ: Σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα και σε ένα κλίμα ενθουσιασμού κατά τη διάρκεια της Θειας Λειτουργίας για την γιορτή των Τριών Ιεραρχών στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Κόνιτσας έγινε η ανακοίνωση του μητροπολίτη Δριυνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα για την παραμονή του Αρχιμανδρίτη π. Χερουβείμ στην ακριτική αυτή μητρόπολη.

Η απόφαση του μητροπολίτη κ. Ανδρέα ανακοινώθηκε από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Aπόστολο Νάκο και έγινε δεκτή με ενθουσιασμό, κραυγές επευφημίας και χειροκροτήματα από όλους τους πιστούς και ιδιαίτερα από τους μαθητές όλων των σχολείων της ακριτικής κωμόπολης που κατέκλισαν τη μητρόπολη για την συμμετοχή τους στον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών και των ελληνικών γραμμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και μόνο στο άκουσμα της ενδεχόμενης απομάκρυνσης από την μητρόπολη ενός άξιου κληρικού, σε λίγες μέρες συγκεντρώθηκαν από τον λαό της Κόνιτσας περίπου χίλιες (1000) υπογραφές (!) σε ένδειξη συμπαράστασης στον π. Χερουβείμ, οι οποίες και παραδόθηκαν την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017μαζί με μια ανοικτή επιστολή-ψήφισμα από αντιπροσωπεία συμπαράστασης νέων και κατοίκων της περιοχής στο σεβασμιώτατο μητροπολίτη κ. Ανδρέα.

Έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το θέμα αυτό απασχόλησε σε ιδιαίτερες συναντήσεις τους οικείους δημάρχους Κόνιτσας κ. Ανδρέα Παπασπύρου και Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη, οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους και των πιστών και του λαού της περιοχής τους.

Επίσης για τον ίδιο λόγο εθεάθη στην Κόνιτσα ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος ο οποίος σε ιδιαίτερη συνάντηση με τον μητροπολίτη κ. Ανδρέα μίλησε εγκωμιαστικά για το εξαίρετο ήθος την εργατικότητα και γενικά την άξια ποιμαντική διακονία του π. Χερουβείμ.

Κατά την διάρκεια των 21 ετών ποιμαντικής του προσφοράς στη μητρόπολη Κόνιτσας ο Αρχιμανδρίτης και έως πρόσφατα Αρχιερατικός Επίτροπος της μητρόπολης π. Χερουβείμ ανέπτυξε πλούσιες δραστηριότητες με εκδηλώσεις βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής, κατηχητικά σχολεία, θερινές κατασκηνώσεις στην Ι. Μονή Γκούρας, παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών και μουσικών ψηφιακών δίσκων (CDs), έκδοση βιβλίου καθώς και ανεκτίμητη προσφορά στο Πνευματικό Kέντρο και στο γηροκομείο της μητρόπολης του.

Παρά την ηθική αποκατάσταση του π. Χερουβείμ, διάχυτη πλέον είναι η εντύπωση στην τοπική κοινωνία της ακριτικής κωμόπολης, ότι μένουν πολλά ακόμα να γίνουν προς αποκατάσταση της αλήθειας και της νομιμότητας, καθώς αιωρούνται πολλά ακόμα αναπάντητα ερωτηματικά για το θέμα αυτό στην κοινή γνώμη, όπως και για την σχετικά πρόσφατη αποχώρηση του άλλου άξιου Αρχιμανδρίτη π. Ιωήλ. Ίσως έφτασε η ώρα ο μητροπολίτης κ. Ανδρέας να πάρει κάποιες γενναίες αποφάσεις και να δώσει κάποιες σοβαρές εξηγήσεις στο ποίμνίο του, απαραίτητες για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με αυτά που συμβαίνουν στον εκκλησιαστικό χώρο της Κόνιτσας...


ΦΩΤΟ-ΛΕΖΑΝΤΕΣ: 1. Ο Αρχιμανδρίτης π. Χερουβείμ και έως πρόσφατα Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητρόπολης Δρυινουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης
2. Ο Μητροπολίτης κ. Ανδρέας, παραλαμβάνει την ανοιχτή επιστολή-ψήφισμα με πολύ μεγάλο αριθμό υπογραφών από αντιπροσωπεία συμπαράστασης νέων και κατοίκων της Κόνιτσας προς τον π.Χερουβειμ.

ΣΧΟΛΙΟ:
Ελπίζουμε να αληθεύουν τα παραπάνω και κυρίως να έχει λυθεί το πρόβλημα επί τοις ουσίας και όχι μόνον το σύμπτωμα.

(μας στάλθηκε ως σχόλιο σε άλλη ανάρτηση, αν κάποιος αναγνώστης γνωρίζει τον σύνδεσμο στην πηγή αυτή, ας μας τον στείλει)

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσει που όλοι έχετε δοξάσει Ιωήλ,Χερουβείμ για τα επιτέυγματά τους και την προσφορά στον τόπο. Παραμύθια της χαλιμάς. Μισάνθρωποι και βαριά ψυχικά ασθενείς άνθρωποι. Αλλά δεν φταίνε αυτοί. Το "ποιμνίο" που τους ακολουθεί παραμένουν κυριολεκτικά πρόβατα που τους ανέχεται τόσα χρόνια. Τι έχετε να πείτε εσείς που τους δοξάζετε για τις βάρβαρες απόψεις τους εθνικιστικές; τι έχετε να πείτε για τις επευφημίες του Ανδρέα για την χρυσή αυγή; τι έχετε να πείτε που καθοδηγούσαν, και θα συνεχίσουν να το κάνουν, τη νεολαία προς τον κοινωνικό αποκλεισμό με ακραίες φονταμενταλιστικές απόψεις; Μπορώ να πω πολλά διότι τα έχω ζήσει προσωπικά αλλά δε θα ήθελα να συνεχίσω. Γελάω με την κατάντια των "ποιμένων" αλλά και των προβάτων που τους ακολουθεί και ισχυρίζεται την αθωότητά τους. Αυτό σας αξίζει όμως, να είστε πρόβατα και να μην σκέφτεστε. Υποκριτές και πρωτοπόροι στη σαπίλα της κοινωνίας. Λυπάμαι μόνο τα παιδιά σας. -S.Konitsa

Ανώνυμος είπε...

Παιδαγωγέ, μήπως εσύ είσαι ὁ συγγραφέας συγκεκριμένου σχολίου το μόνο που δημοσίευσες στη Ρομφαία για νά έχεις ἐπισκεψιμότητα και να μας βάλεις όλους στο παιγνίδι... Λέω εγώ ο πονηρός μήπως τάχα;
Πονηρός

Ανώνυμος είπε...

Κύριε παιδαγωγέ, γιατί στήν ρομφαία δημοσίευσες μόνο τό σχόλιο του Α.Α. 30 Ιανουαρίου 2017 4:49 μ.μ.; Μήπως γράφεις εσύ το συγκεκριμένο σχόλιο;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Χαιρόμαστε γιά τον π.Χερουβείμ αλλά κατά τή γνώμη μου πρέπει να ζητήσει εγγυήσεις οτι θα απομακρυνθουν οι υπεύθυνοι και εμπράκτως θα αναλάβει ο Δεσπότης τις ευθύνες του και θα τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και σκανδαλίζουν. Ειδάλλως σύντομα θα έχει παρατράγουδα ο π. Χερουβείμ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζω τη πηγή απο Ρομφαια το URL http://www.romfea.gr/diafora/12896-apokatastasi-apo-ton-konitsis-andrea-kai-i-paramoni-tou-p-xeroubeim
Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ "Παιδαγωγέ",
με λίγη αναζήτηση βρήκα το σύνδεσμο που ζήτησες "http://www.epirus-ellas.gr/2017/01/mitropoli-konitsas-pater-herouvim.html".
Άρχισε ήδη να αναδημοσιεύεται και σε άλλες ιστοσελίδες.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ο Α.Α., επικοινωνησε μαζί μας μέσω εμαιλ και ζήτησε να διαγραφεί το σχόλιο του (λόγω των υβριστικών σχολίων που ακολούθησαν και έριξαν το επίπεδο της συζήτησης).
Σεβόμαστε την επιλογή του και ξεκινάμε να διαγράφουμε και τα δικά του σχόλια και τις απαντήσεις προς αυτόν που ακολούθησαν.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ευχαριστούμε πολύ τον αναγνώστη που μας έστειλε τον σύνδεσμο.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"Παιδαγωγέ, μήπως εσύ είσαι ὁ συγγραφέας συγκεκριμένου σχολίου το μόνο που δημοσίευσες στη Ρομφαία για νά έχεις ἐπισκεψιμότητα και να μας βάλεις όλους στο παιγνίδι... Λέω εγώ ο πονηρός μήπως τάχα;
Πονηρός"

"Κύριε παιδαγωγέ, γιατί στήν ρομφαία δημοσίευσες μόνο τό σχόλιο του Α.Α. 30 Ιανουαρίου 2017 4:49 μ.μ.; Μήπως γράφεις εσύ το συγκεκριμένο σχόλιο;"

Στην Ρομφέα γράψαμε περισσότερα σχόλια.
Ενέκριναν μόνον 1-2.

Δεν έχουμε κανένα λόγο να κατηγορούμε τον π.Ιωήλ. Σεβάσμιος κληρικός ήταν, ελπίζουμε να παραμένει έτσι, δεν έχουμε κανένα στοιχείο ή ένδειξη ή πληροφορία για το αντίθετο. Έχουμε χάσει τα "ίχνη" του, μακάρι να συνεχίζει τον αντιοικουμενιστικό και πατριωτικό αγώνα που έκανε στην Κόνιτσα. Συνεπώς δεν είναι δική μας θέση όσα έγραψε ο Α.Α.


Αν ξαναδιαβάσετε όλα τα σχόλια από την αρχή, θα δείτε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό γράφτηκε από ένα άτομο, που κάθε λίγα λεπτά έγραφε και νέο σχόλιο. (Σχεδόν πάντα ξαναέγραφε το ίδιο).
Είναι θλιβερό ένα πρόσωπο να διαλύει μια συζήτηση που θα μπορούσε να προβληματίσει και να βοηθήσει.

Σας ενημερώνουμε ότι σκεφτόμαστε ακόμη και την πλήρη διαγραφή όλων των σχολίων της παρούσας ανάρτησης. Δυστυχώς στην πλειοψηφία τους ήταν προσωπικές αντιπαραθέσεις μεταξύ σχολιαστών.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Όσο για τον "S.Konitsa" (δεν ξέρουμε αν το παρατσούκλι του που ξεκινάει από "S" είναι σλάβικο ή όχι).

Εσείς αγαπητέ στα παιδιά σας αντί για πατρίδα και ορθοδοξία, μπορείτε να διδάξετε αιρέσεις, Ισλάμ, καταπατήσεις Ιερών Κανόνων, πολυπολιτισμό, τρανσέξουαλ, μπορείτε να προτείνετε στην κόρη σας να "πηγαίνει" με μαύρους, με λαθρομετανάστες, για να δείξει ότι είναι ακομπλεξάριστη και προς Θεου, ότι δεν είναι "ρατσίστρια"!
Εμείς εκτιμούμε το έργο των 2 αρχιμανδριτών και του δεσπότη σε πνευματικό και εθνικό επίπεδο.


Εσείς ή οι παππούδες σας μπορεί όταν κάποιοι υπερασπιστές εκείνο τον παγωμένο Δεκέμβρη, θυσιαζόταν για να μείνει η Κόνιτσα ελεύθερη, εσείς να πολεμούσατε για την "Δημοκρατία της Μακεδονίας".

Σε αυτό τον τόπο πάντα πλεόναζαν (αναλογικά με τον πληθυσμό μας), οι ήρωες και οι προδότες.

Ανώνυμος είπε...

Έλαμψε η αλήθεια με πεντακάθαρες αποδείξεις...
http://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/12780-anataraxi-stin-im-konitsis-gia-tin-apomakrunsi-duo-klirikon-

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Παιδαγωγέ, γιατί ο π.Ιώλ στις συκοφαντίες εις βαρος του που δημοσιεύσατε δεν σας ζήτησε να διαγραφτεί το όνιμά του; Ενώ ο Α.Α σας ζήτησε εκτός των άλλων και νά διαγράψετε το δικό του συκοφαντικί μήνυμα που είχατε εσῖς εγκρίνει και δημοσιεύσει;;; Διότι ο Ιωήλ ο καθαρός ουρανός συκοφαντικές αστραπες δεν φοβᾶται. Ενώ ο συκοφάντης με το ψευδωνυμο Α.Α. εφόσον νόμισε ότι θά παραπλανήσει τον κόσμο δηλαδή «σταύρωνε» τον Ιωήλ... Ενώ στην ουσία ο Κκ. με το ψευδωνυμο Α.Α. ΣΤΑΥΡΩΣΕ μόνο τον εαυτό του... Διότι είναι σε όλους γνωστό ότι ο Α.Α.είναι κολητός και του «λαικου δεσπότη» .

Ανώνυμος είπε...

Αν και δεν σας ενδιαφέρει το θέμα ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ. Απλά για ενημέρωση κ. παιδαγωγέ. Η Ρομφαία, βάσει νόμου, έδωσε τα στοιχεία του ψευδώνυμου Αρίσταρχου Αριστοτέλους που επιβεβαίωσε γραπτώς η Ρομφαια ότι είναι ο γνωστός Β.Μ. Απλά για ενημέρωση... «Αγαπάει ο Θεός το κλέφτη αγαπάει και το νοικοκύρη...» λένε στο χωριό μου!
Να είστε καλά! Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ. Εννοώ τον Α.Α. πού όπως μας εξηγείτε στα πιο πάνω σχόλια: «Ο Α.Α., επικοινωνησε μαζί μας μέσω εμαιλ και ζήτησε να διαγραφεί το σχόλιο του (λόγω των υβριστικών σχολίων που ακολούθησαν και έριξαν το επίπεδο της συζήτησης).
Σεβόμαστε την επιλογή του και ξεκινάμε να διαγράφουμε και τα δικά του σχόλια και τις απαντήσεις προς αυτόν που ακολούθησαν».
Σύντομα θα διευκρινιστεί η αλήθεια η οποία γράφτηκε από εμάς και δεν ζητήθηκε ποτέ να διαγραφεί από εμάς. Διότι εμείς μιλάμε με ντοκουμέντα και αποδείξεις...
Εννοείται οτι εσείς σαν ιστολόγιο δεοντολογικά κάνατε το πρέπον.
Να είστε καλά.

Ανώνυμος είπε...

Γράφει ο ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ σε πιό πάνω σχόλιο:«....Εσύ ανώνυμε 30 Ιανουαρίου 8:55 μμ και ανώνυμε 9:15 με κάποιους προφανώς τα έχετε … (συμφωνείστε για το ποιος τελικά είναι ο ΑΑ! Από Μ. , από Γ; Από Χ; από Β;) Τελικά είναι Νοσοκομειακός; Δημοτικός υπάλληλος; Φιλόλογος; Οδοντίατρος; Ψυχιατρος; Μηχανικός; Τενχικός; Θεολόγος; Τελωνιακός; Εκδότης; Αγιογράφος; Επιπλοποιός; Τραπεζικός; Κληρικός;;;; Βάλτε ότι θέλετε!!!! ......»
Αρίσταρχος Αριστοτέλους
Σου απαντώ με καθυστέρηση. Ακου λοιπόν τώρα που γραπτως η Ρομφαία, βάσει νόμου, διαβεβαίωσε οτι είσαι ο Β.Μ. Λοιπον εισαι ο Β.Μ. αυτός που έγραφα από τη πρώτη στιγμή ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΝΟΜΙΚΩΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΕΞ ΑΡΧΗΣ. Η αληθεια δεν διαγραφεται ουτε φοβαται εχει αποδειξειΣ και ντοκουμεντα... ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.Μετά Κ.Μ. Β. τα ψεύδη σου αναγκαστήκαμε να προβούμε σε νόμιμες ενέργειες και να ζητησουμε ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ. Κατα τα αλλα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

Είτε βάλετε τα σχόλια μου είτε όχι θέλω να ευχαριστήσω τό ιστολόγιο για όλα και ζητω συγγνώμη αν κούρασα τους διαχειριστές του ιστολογίου «ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ» αλλά προσωπική μου γνώμη οτι εκανα αναγκάστηκα να το κάνω από καθήκον και μόνο στην ΑΛΗΘΕΙΑ. Δεν ζήτησα πότε επαίνους αλλά το ψέμα και το άδικο και τη συκοφαντια... δεν θα την αφήσω. Εννοείται πως δεν ισχύουν αυτά για το ιστολόγιο σας μόνο για συκγεκριμμένο πρόσωπο - σχολιαστή. Αν βάσει νόμου χρειαστεί θα ζητηθεί και απο εσας τα στοχεία του. Αν και βάσει νόμου είμαστε καλυμμένοι απο την γραπτη διαβεβαίωση της Ρομφαίας η οποία έχει εκτυπωθεί και θα χρησιμοποιηθεί δεόντως. Ευχαριστώ, να είστε καλά.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Γράψτε τον σύνδεσμο στο Romfea.gr

Τα σχόλια που έχουν διαγραφεί μπορούν να ανακτηθούν, απλά δεν είναι εμφανίσιμα.

Εμείς δεν έχουμε δυνατότητα να ανακαλύπτουμε που παραπέμπει το IP καθενός. Το Romfea πως το ανακάλυψε? Αποκλείεται να τους τα έδωσε το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αφού σοβαρά παραπτώματα ποινικά δεν υπάρχουν.
Συνεπώς περιμένουμε τον σύνδεσμο στο Romfea για να διαπιστώσουμε τον ισχυρισμό σας.

Ανώνυμος είπε...

Κ.«ΠΑΙΔΑΓΩΓΕ» Όλοι γνωρίζουμε πως το IP δίδεται όταν το ζητήσει η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Η«Ρομφαια» ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΙΡ. Η «Ρομφαία» βάσει νόμου έδωσε στόν κ. Β.Μ. τα στοιχεία μας και την ηλεκτρονική μας διεύθυνση και πολύ σωστά έπραξε η «Ρομφαία». Κατόπιν ο Μ.Β.επικοινώνησε ηλεκτρονικά μαζί μας υπάρχουν και αποθηκευμένα τα μηνύματα του και εκτυπωμένα και με ώρα και με ημερομηνία... . με την προσωπική του ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινώνησε μαζί μας ο Β.Μ. και ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ πως ειναι ο σχολιαστής με το ψευδώνυμο «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ». Κατόπιν εμείς ζητήσαμε από την «Ρομφαία» τα στοιχεία του «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ» και η «Ρομφαια»βάσει νόμου μας έδωσε τα στοιχεία του με την ίδια προσωπική του ηλεκτρονική διεύθυνση που ο Β.Μ.είχε επικοινωνήσει πριν μαζι μας. Η ηλεκτρονική του αυτή διεύθυνση είναι γνωστη στούς πάντες εδώ και 20 χρόνια. Μη φοβάστε δεν ψεύδομαι η ιστορία αυτή θα φτάσει μέχρι τέλους. Επίσης όλα όσα εσείς διαγράψατε είναι καταγεγραμμένα, αποθηκευμένα και εκτυπωμένα πριν διαγραφούν με ημερομηνιες και ωρα.... Εννοείται πως εσείς καλά κάνατε και τα διαγράψατε την στιγμή που όπως ΕΣΕΙΣ λέτε σας ζητήθηκε από τον «Α.Α.» νά διαγραφούν. Όσον αφορά κ.Παιδαγωγέ σε αυτό που γράφετε: «...αφού σοβαρά παραπτώματα ποινικά δεν υπάρχουν. ...» σάς απαντώ: Αυτό θα το αποφασίσει η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και όχι εσείς κ Παιδαγωγέ. Αυτά είναι θέματα της δίωξης ηλεκτρονικού εγκληματος.
Οπότε επαναλαμβάνω και τονίζω πως η ρομφαία έπραξε πολύ σωστά και στον «Α.Α.» δηλαδή στον Μ.Β. και σε εμάς. Την στοιχειώδη λογική να χρησιμοποιήσει κάποιος θα καταλάβει το εξής: Για να μην ζητούμε εμεις να διαγραφεί τίποτα και για να επιμένουμε από τη πρωτη στιγμή περί ΑΛΗΘΕΙΑΣ, σημαίνει πως ο Μ.Β. ο οποιος άρχισε πρώτος τις επιθέσεις εναντίον μας με ανακρίβειες κλπ.σημαίνει λοιπόν πως ο ίδιος μας ανάγκασε να απαντήσουμε... στον ίδιο... Εμεις πριν ο «Α.Α.» δηλαδη ο Μ.Β. μας επιτεθει γραπτως εμεις λοιπόν σαν σχολιαστες καταθέσαμε την προσωπική μας θέση μόνο για το θέμα που είχατε αναρτήσει οπως και αλλοι σχολιαστες.

Ανώνυμος είπε...

Και επειδή σαν Ιστολὀγιο τηρείτε την δεοντολογία περιμένω να δω αν θα δημοσιεύσετε την απαντηση μου σε αυτά που εσείς μέ ρωτάτε Για να αποδείξετε και σε μένα οτι όντως ρωτήσαυε καλοπροαίρετα και όχι για αλλους λόγους...
Ευχαριστώ!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Επειδή δεν τα πάμε καλά με ρουφιάνους και ρουφιανιλίκια,

Εμφανίζεστε εσείς ως ανώνυμος και ισχυρίζεστε ότι ο Α.Α. είναι ο ίδιος με τον Β.Μ. Ισχυρίζεστε όντας ανώνυμος ότι το επιβεβαίωσε η Ρομφέα.
Εάν συνεχίσετε να γράφετε αόριστα και να επικαλείστε ατεκμηρίωτα δεδομένα, θα διαγράψουμε όλα τα σχόλια σας. Που είναι η επιβεβαίωση της Ρομφέας; Γιατί δεν μας την στείλατε αφού το επικαλείστε;


Προσπαθήσαμε να δημοσιοποιήσουμε ένα πρόβλημα για να βρεθεί λύση. Λύση δεν βρέθηκε, παρά μόνον στο περιορισμένο της επιστροφής του π.Χερουβείμ. Λύση θα ήταν να γίνει ο Ανδρέας παλικάρι όπως ο Σεβαστιανός. Να αναλάβει ως ιεράρχης, έστω και μοναδικός εκ Βόρειας Ελλάδος, την ευθύνη απέναντι στην αίρεση του οικουμενισμού.

Αντί να ασχολείστε νυχθημερόν ποιος γράφει ή έγραψε κάθε σχόλιο και να επικαλείστε τους αστυνομικούς που δεν παίζουν κανένα άλλο ρόλο παρά μόνον ως τσιράκι της νέας τάξης, μήπως καλύτερα να βγείτε στο δρόμο να αγωνιστείτε; Τα καλέσματα και σε πατρίδα και σε εκκλησία αφθονούν.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή η ΑΛΗΘΕΙΑ σας δημιούργησε ανεξέλεγκτες παρενέργειες και μόνο από τα γραφόμενά σας και τις φρασεόλογίες σας επιβεβαιώνετε ότι η ΑΛΗΘΕΙΑ σας ενοχλεί και όχι μόνο...(γιατί άραγε;;). Δικό σας είναι το ιστολόγιο και κάνετε οτι θέλετε είτε διάγράψετε είτε όχι τα σχόλια δεν μας απαασχολεί.) Η ΑΛΗΘΕΙΑ όμως δεν ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ποτέ γιατί ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο... Στο ιστολόγιό σας δεν θα ξαναγράψουμε αλλά ούτε και θα το ξαναδιαβάσουμε. Καλή και ΑΛΗΘΙΝΗ Ανάσταση.-

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Τελική ουδέποτε μας έστειλε την επίσημη βεβαίωση του Ρομφέα για την ταυτοπροσωπεία των 2 προσώπων. Ούτε φυσικά έγραψε τίποτε το Ρομφέα.

Ο ανώνυμος -άρρωστος ή προβοκάτορας;- προσπάθησε να μας παραπλανήσει.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.