" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου 2015: Τιμή στα θύματα της Πηγάδας Μελιγαλά‏ (φωτορεπορτάζ)


Ως Έλληνες εκπαιδευτικοί, οφείλουμε να μην ξεχνούμε. Ιστορία που δεν διδάσκεται, επαναλαμβάνεται. Ακολουθεί η περιγραφή που μας έστειλε συνεργάτης του ιστολογίου μας.

Με την συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών από την Μεσσηνία και από άλλες περιοχές της Ελλάδος τιμήθηκε το πρωί της Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου στον Μελιγαλά Μεσσηνίας η μνήμη των χιλιάδων θυμάτων της Κομμουνιστικής θηριωδίας τον Σεπτέμβριο του 1944, με επίκεντρο την τραγική Πηγάδα που αποτέλεσε τον τάφο πολυάριθμων Ελλήνων και έμεινε στην Ελληνική Ιστορία ως 'ένα από τα πιο μεγάλα Εγκλήματα που διεπράχθησαν στα χρόνια της δεκαετίας του ΄40.

Παρά τα απίστευτα(για δεύτερη συνεχή χρονιά!)μέτρα ελέγχου και τρομοκράτησης των πολιτών που προσήλθαν από τις αστυνομικές δυνάμεις του Κράτους, καθώς στην περιοχή του Μελιγαλά είχαν αναπτυχθεί εκατοντάδες Αστυνομικοί και ΜΑΤ που απότρεψαν την πρόσβαση σε πολλούς πολίτες με γελοίες δικαιολογίες(πχ αν φορούν μία μπλούζα μη αρεστή στους Προϊσταμένους τους ή αν έχουν μαζί τους Ελληνική σημαία!), πολλοί έδωσαν το «παρών», αλλά εμφανώς λιγότεροι από προηγούμενα χρόνια.
Μετά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, που δεσπόζει στον χώρο της Πηγάδας, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα από την επιδρομή και την σφαγή που διέπραξε ο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στην περιοχή του Μελιγαλά. Σύντομο χαιρετισμό προς τους παρευρεθέντες απηύθυναν ο
Δήμαρχος Οιχαλίας κ. Αριστείδης Σταθόπουλος και η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας και τ. Δήμαρχος Μελιγαλά κ. Ελένη Αλειφέρη που τόνισαν ότι τέτοια τραγικά γεγονότα μίσους του 1944 δεν πρέπει να επιτρέψουν πάλι οι Έλληνες να επαναληφθούν.

Για τα γεγονότα των ημερών του Σεπτεμβρίου του 1944 σε όλην την Μεσσηνία, με κορυφαίο δείγμα κομμουνιστικής εγκληματικότητας τον Μελιγαλά, μίλησε ο κεντρικός ομιλητής της εκδηλώσεως μνήμης κ. Σπύρος Χατζάρας, δημοσιογράφος και συγγραφέας. Μάλιστα παραλλήλισε το έγκλημα στον Μελιγαλά με τα ανάλογα εγκλήματα γενοκτονίας στην Γιουγκοσλαβία, που έχουν αναγνωριστεί και καταδικαστεί από την ΕΕ, ζητώντας από τους παρισταμένους Ευρωβουλευτές να θέσουν ανάλογο θέμα καταδίκης στο Ευρωκοινοβούλιο. Επίσης κατηγόρησε όσους ετοίμασαν αυτό το έγκλημα και κυρίως τους Ξένους Πράκτορες που δρούσαν στην Ελλάδα και ήθελαν να ελέγχουν τις δυνάμεις της Εθνικής Αντίστασης, ενώ συνεχίζουν το  έγκλημα σήμερα όσοι υβρίζουν τα θύματα στον Μελιγαλά και διαστρέφουν την Ελληνική ιστορία. Χαρακτήρισε ως νέα «Εαμοκρατία» το κλίμα τρομοκρατίας που επέβαλαν σε όλην την περιοχή οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν έλθει με έξοδα του πενομένου Λαού από την Αθήνα.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον χώρο της Πηγάδας, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής εις μνήμην των Ηρώων, το προσκλητήριο των πεσόντων και των θυμάτων και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Ανάμεσα στους επισήμους ήσαν οι Ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής κ. Ελευθέριος Συναδινός, Λάμπρος Φουντούλης και Γεώργιος Επιτήδειος, οι Βουλευτές Αττικής κ. Ηλίας Κασιδιάρης και Μεσσηνίας, ο τ. Δήμαρχος Ανδανίας κ. Γεώργιος Διαγούπης, ο τ. Δήμαρχος Φενεού κ. Κώστας Καπέλλος, οι τ. Βουλευτές κ. Γεώργιος Γαλέος και Άρις Μπουλούκος κ.ά.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θερμά συγχαρητήρια για την ανάρτηση-υπόμνηση των θλιβερών γεγονότων που σημάδεψαν την πρόσφατη ιστορία του τόπου μας, όπως αυτό της ανθρωποσφαγής στον ηρωικό και ένδοξο Μελιγαλά. Κάποιοι κύκλοι εδώ και δεκαετίες έχουν αναλάβει μια θλιβερή επιχείρηση αποσιωπήσεως και κάποιοι άλλοι διαστρεβλώσεως της ιστορικής αλήθειας αναφορικά με τη θυσία των συμπατριωτών μας στον αγώνα τους για την προάσπιση του ιδανικού της ανθρώπινης ελευθερίας και αξιοπρέπειας. Πρόκειται για ανελέητο βιασμό της ιστορικής μας μνήμης. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ στις εκατοντάδες των νεκρών, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά και έφηβοι! Είθε να μην ξαναζήσουμε τέτοιον αδελφοκτόνο σπαραγμό!΄Ο Κύριος να αναπαύσει τις ψυχές των ηρωικών θυμάτων και να συγχωρήσει τους σφαγείς τους!
Υ.Γ. Άραγε παρέστησαν εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων και αν όχι γιατί; Τι τους κωλύει απ τη συμμετοχή τους σε μια ιστορική εθνική επέτειο; Σε ποιο επίπεδο εκπροσωπήθηκε η τοπική Εκκλησία;
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

http://www.parakato.gr/2013/09/70.html
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Δυστυχώς κάποια "δεξιά" κόμματα δεν ευθύνονται μόνον για την ιστορική λήθη που επέλεξαν μετά το 1974 (οι αρχηγοί -πρωθυπουργοί- τους πήγαιναν στον Αη Στράτη για να καταθέσουν στεφάνι αλλά όχι στην Πηγάδα του Μελιγαλά).
Ευθύνονται που παρέδωσαν έναν ακόμη νικηφόρο αγώνα της πατρίδας, μία ακόμη αιματοβαμμένη ιστορική αλήθεια, βορά στην αριστερή προπαγάνδα.

Μετά το 1821 που μετέτρεψαν τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα "υπερ πίστεως και πατρίδος" σε κοινωνικοπολιτική εξέγερση που σχετιζόταν με τον Διαφωτισμό(!),
και μετά την μετατροπή του έπους του 1940 σε "αντιφασιστικό αγώνα"(!) (ενώ κυβερνήτης της Ελλάδος ήταν ο Ιωάννης Μεταξάς!)
σειρά είχε η αντίσταση στους Γερμανούς και ο κομμουνιστοσυμμοριτοπόλεμος (αυτή ήταν η πραγματική ονομασία του πολέμου).

Χιλιάδες θυσιάστηκαν αλλά τώρα σχεδόν κανείς δεν τιμάει την θυσία τους. Πόσο θλιβερό ..

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ευχαριστούμε πολύ για την παραπομπή

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρώ ότι σε τέτοιου είδους θέματα έχετε μια ιδιαίτερη έφεση..αντίστοιχα και στο άρθρο που είχατε αναρτήσει για την Επέτειο στο Γράμμο-Βίτσι..σε επίπεδο Ιστορικό σαφώς και πρέπει να γνωρίζουμε το τι ακριβώς έγινε στην Πραγματικότητα και όχι την ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΓΑΝΔΑ/ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ απο τους Μεν και τους Δε..Πάντως Εν έτει 2015 να μιλάμε για "Αριστερά ή Δεξιά" "Πρόοδο ή Συντήρηση" είναι εντελώς εκτός κλίματος εποχής και κωμικοτραγικό καθώς Δεν Υφίσταντο πλέον τέτοιου είδους Ιδεολογικοπολιτικά σχήματα..βεβαίως και Υπάρχει απίστευτη Προπαγάνδα απο την πλευρά των ηττημένων του Εμφυλίου λεγοντάς μας πως ΟΛΟΙ όσοι σφάξανε με ειδεχθή τρόπο ήταν Δωσίλογοι-Ταγματασφαλίτες..κάτι που ισχύει εν μέρει καθώς ο Μελιγαλάς ήταν ΕΔΡΑ της Γερμανικής/Ιταλικής Διοίκησης+Ταγμάτων Ασφαλείας αλλά δολοφονήσαν και άλλους αθώους ανθρώπους όπως:κληρικούς,δικηγόρους,Γιατρούς,παιδιά,έφηβους,γυναίκες οι οποιοί θεωρήθηκαν "Ύποπτοι-Ανιφρονούντες" και θα μπαίνανε εμπόδιο στα Μελλοντικά τους Σχέδια για την Κατάληψη της Ελλάδος.Επίσης και ο Φενεός Κορίνθου ήταν μια Τραγωδία..εγώ πάντως δεν πιστεύω ότι πρέπει να τελούνται τέτοιου είδους Πολιτικά-Κομματικά Μνημόσυνα και απο τις 2 πλευρές..ΔΕΝ οδηγεί κάπου αυτό..απλά αναμοχλεύουν παλιά πάθη&έριδες..ας πηγαίνουν οι Ηλικιωμένοι ή οι απόγονοι δολοφονηθέντων ένθεν και κείθεν σε Μακρόνησο,Γυάρο,Μελιγαλά,Φενεό Κορίνθου να δούμε πως αυτό θα μας βοηθήσει ως Χώρα να προχωρήσουμε...;;

Ανώνυμος είπε...

στις Μέρες μας έχουμε νέα σημεία Τριβής μεταξύ των Ελλήνων&Ελληνόφωνων...Μεταναστευτικό,Απόδοση Ιθαγένειας σε παιδιά Μεταναστών 2ης Γενιάς Δομές Φιλοξενίας-Παροχές σε "Μορφωμένους Πρόσφυγες με ipad"...,Σύμφωνα Συμβίωσης Ομόφυλων ζευγαριών,το 3 και επαχθέστερο Μνημόσυνο απο αυτούς που κατηγορούσαν ΟΛΟΥΣ τους προηγούμενους ως Δωσίλογους..το οποίο μάλιστα ψηφίστηκε την Ημέρα της Παναγίας ξημερώματα ένα κείμενο σχεδόν 1000 σελίδων γραμμένο στα Αγγλικά χωρίς να το έχουν διαβάσει..το Ψηφίσανε ΟΛΟΙ..οπότε αναρωτιέμαι τι νόημα έχει να ανατρέχουμε στους παλιούς Εθνικούς Διχασμούς 46-46,Βενιζελικοί-Αντιβενιζελικοί/Φιλοβασιλικοί κτλ.Αφήστε τα παλιά..Έχουμε τον Σύγχρονο Διχασμό........για αυτό τι ακιβώς θα κάνουμε οεό;;; θα προτείνει κάποιος μια ανώδυνη λύση ή θα έχουμε αντίστοιχες καταλήξεις όπως το 46-49.......;;;

Ανώνυμος είπε...

Τι είδους συλλογιστική είναι αυτή;
Θα ευνουχίσουμε την ιστορική μνήμη και θα πάψουμε να τιμούμε τη θυσία των νεκρών ηρώων καθιστάμενοι κατ αυτόν τον τρόπο αγνώμονες σ αυτούς επειδή θίγονται οι θύτες τους, που κάποιοι απ αυτούς παραμένουν αμετανόητοι κι από πάνω;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ιδιαίτερη "έφεση" σε τέτοια θέματα, δυστυχώς δεν έχουμε. Μόλις 2 αναρτήσεις στα 3 χρόνια λειτουργίας του ιστολογίου μας, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν "έφεση".
Μήπως εσείς έχετε ιδιαίτερη "ευαισθησία";

Απλά κάποια στιγμή αισθανόμαστε την ανάγκη να αμφισβητήσουμε την ιδεολογική κηδεμονία και επίδραση της αριστερής προπαγάνδας στην νεοελληνική κοινωνία.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία. Και στο τέλος κλασσικά η έμμεση προβολή της σποράς των νικημένων του '45. Τι ειρωνεία!

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε το βιβλίο του Συνταγματάρχη Θεοδωρόπουλου. Οι Κομμουνιστές έσφαξαν τον αδερφό του

http://www.scribd.com/doc/203369750/%CE%97-%CE%A0%CE%97%CE%93%CE%91%CE%94%CE%91-%CE%A4%CE%9F%CE%A5-%CE%9C%CE%95%CE%9B%CE%99%CE%93%CE%91%CE%9B%CE%91-%CE%98%CE%95%CE%9F%CE%94%CE%A9%CE%A1%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%9F%CE%A3-%CE%97%CE%9B%CE%99%CE%91%CE%A3#scribd

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Κάντε λίγο υπομονή. Θα σας απαντήσουμε την Δευτέρα 5/10/2015, το πρωί.

Ανώνυμος είπε...

Προσπαθω να παρακολουθω διαφορα χριστιανικα και πατριωτικα ιστολογια. Ευτυχως που βρεθηκε το δικο σας να θυμισει την ιστορια και να αναφερθει στην μνημη των αδικοχαμενων Ελληνων. Ο νεοελληνας αποβλακωμενος απο την τηλεοραση δεν εχει πολλα περιθωρια σκεψης και μνημης. Συνεχιστε τον καλον αγωνα.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ο συνεργάτης μας κατέγραψε την τελετή με φωτογραφίες και με περιγραφή. Σε μια τελετή μνήμης, πάντα καταγράφεται ποιοι επίσημοι παρευρέθηκαν. Συνεπώς δεν υπήρχε θέμα λογοκρισίας εκ μέρους μας του ρεπορτάζ. Καμία "έμμεση προβολή" λοιπόν. Άμεση ήταν η προβολή όσων επισήμων παραβρέθηκαν.

Τα παράπονα σας λοιπόν στους δηλωμένους ροταριανούς και μασόνους που απέχουν προκλητικά από τις επετείους εθνικής μνήμης. Εκτός αν δεν ξέρετε ότι είναι μασόνοι και ροταριανοί αυτοί που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση επισκέπτονται μητροπολίτες για να φωτογραφηθούν μαζί τους και να πλασάρουν μετά τις φωτογραφίες στα "πρόβατα".

Αν αμφισβητείτε όσα γράφουμε, μπορούμε να δημοσιεύσουμε τις ΣΠΙΘΕΣ του π.Αυγουστίνου Καντιώτη με τα "έργα" και την μασονική ιδιότητα του ιδρυτή της ΝΔ και άφθονες φωτογραφίες βουλευτών της ΝΔ ως επιτίμους πρόεδρους των Ρόταρυ.

Ανώνυμος είπε...

Παγκοσμίως αγαπητοί φίλοι, την Ιστορία τη γράφουν οι Νικητές.
Μπορεί σε κάποιους να φαίνεται κυνικό αλλά αυτό συμβαίνει.
Στην πατρίδα μας ελέω μεταπολίτευσης έγινε ανατροπή των πάντων.
Στόχος των ανθελληνικών δυνάμεων που βυσσοδομούσαν κατά της πατρίδος μας, από την άκρα αριστερά έως και τη νερόβραστη, μασωνική και δειλή ΝΔ, ήταν η γλώσσα, η Ιστορία και η Θρησκεία.
Παραποιήθηκαν όλα τα ιστορικά γεγονότα της δεκαετίας του 1940 ,από την κομμουνιστική αριστερά, ώστε μεταπολιτευτικά να φορέσει το μανδύα της "δημοκρατίας", έχοντας ως σκοπό να σβήσει από τα βιβλία της Ιστορίας τα όσα εγκληματικά έπραξε από το 1944-'49.
Η αριστερά χάρη στην καλοκουρδισμένη προπαγάνδα της κατάφερε όχι μόνο να αλλοιώσει την ιστορική αλήθεια αλλά να γίνει και κατήγορος των θυμάτων της και κατ επέκταση Νικητών της. Δεν έπρεπε η νέα γενιά να ξέρει ότι το ΚΚΕ, πέρα από τα αιματοβαμμένα Δεκεμβριανά το Μελιγαλά κλπ, είχε διατυπώσει επίσημα με την 5η ολομέλεια τον Ιανουάριο του 1949 ότι παραχωρούσε τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας στους Σλάβους. Για το λόγο αυτό ο Γεώργιος Παπανδρέου το ονόμασε το κόμμα του εγκλήματος και της προδοσίας.
Δυστυχώς, ό,τι δεν κατάφερε δια των όπλων η αριστερά,το πέτυχε αφού μεσολάβησε η "παρένθεση" της 21ης Απριλίου και στη συνέχεια κυριάρχησε στο Δημόσιο βίο.
Η ανάμνηση και η τιμή της θυσίας των προγόνων που μαρτύρησαν υπέρ βωμών και εστιών δεν είναι εκδήλωση "μίσους", αλλά καθήκον ιερό. Αυτό το καθήκον πρέπει να το κάνουν όλοι όσοι σέβονται αυτό τον τόπο.
Αλλά μεγαλύτερη ντροπή είναι να εγκωμιάζονται οι θύτες και να λησμονούνται τα θύματα.
Ακόμη μία αρνητική πρωτιά.
Σε πείσμα όλων όσων θέλουν να μας κάνουν ξεχάσουμε, απαντάμε ότι θέλουμε να έχουμε ΜΝΗΜΗ!

ΔΙΓΕΝΗΣ-ΑΚΡΙΤΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ θέλω να ευνουχίσουμε την Ιστορική Μνήμη των Γεγονότων που διαδραματίστηκαν την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου-Δεκεμβριανών-Εμφυλίου και όλα τα Αίσχη που γίνανε και απο τις 2 πλευρές είτε αφορά την Μακρόνησο-Γυάρο-Αή-Στράτη ή τον Μελιγαλά/Φενεό Κορίνθου/Γράμμο Βίτσι γιατί ΣΑΦΩΣ το κακό ΔΕΝ έγινε Μόνο απο την 1 πλευρά αλλά και απο τις 2 (και με αυτό που γράφω ΔΕΝ προσπαθώ να ταυτίσω Θύτη+Θύμα όπως γράφεται αλλά να δούμε επιτέλους την Ιστορική Πραγματικότητα ΧΩΡΙΣ ΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ/ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ/ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ).Ισά-Ίσα Οφείλουμε να Μαθαίνουμε την Ιστορία μας γιατί διαφορετικά θα υποστούμε τις ίδιες καταστάσεις..αλλά να μαθαίνουμε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Ιστορία ΧΩΡΙΣ κομματική-ιδεολογική Προπαγάνδα-Χροιά.Εξάλλου όπως γράφω στο πάνω σχόλιο η Ελληνική Κοινωνία έχει Νέα Σημεία Τριβής (Μεταναστευτικό,Απόδοση Ιθαγένειας σε παιδιά Μεταναστών 2ης Γενιάς Δομές Φιλοξενίας-Παροχές σε "Μορφωμένους Πρόσφυγες με ipad"...,Σύμφωνα Συμβίωσης Ομόφυλων ζευγαριών,το 3 και επαχθέστερο Μνημόσυνο απο αυτούς που κατηγορούσαν ΟΛΟΥΣ τους προηγούμενους ως Δωσίλογους..το οποίο μάλιστα ψηφίστηκε την Ημέρα της Παναγίας ξημερώματα ένα κείμενο σχεδόν 1000 σελίδων γραμμένο στα Αγγλικά χωρίς να το έχουν διαβάσει..το Ψηφίσανε ΟΛΟΙ..) και απλά αναρωτιέμαι για τον Σύγχρονο Διχασμό θα δοθεί κάποια ψύχραιμη/ώριμη Πρόταση Χωρίς να οδηγηθούμε σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ;; τύπου 46-49 με άλλη αφορμή βέβαια αλλά η ουσία θα είναι ίδια..Ακούει κανείς;; ΔΕΝ με Νοιάζουν τα Κόμματα είτε στην μια πλευρά ή στην άλλη αλλά η ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!!! ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ!!

Ανώνυμος είπε...

Προς Ομάδας Εκπαιδευτικών 3 Οκτωβρίου 2015-12:10 Απάντηση στο σχολιό σας
Εγώ το μόνο που προσπαθώ να κάνω είναι να μαθαίνω πληροφορίες-δεδομένα-γεγονότα απο την Σύγχρονη ή Αρχαία Ιστορία που διάφοροι Ανθελληνικοί-Μισελληνικοί Κύκλοι ΣΚΟΠΙΜΑ έχουν διαστρέψει λόγω παθοψυχολογικών Τραυμάτων σε συνδυασμό με τα Προσωπικά Σύνδρομα Κατωτερότητας που έχουν για θέματα Έθνους-Παιδείας-Ιστορίας τι σημαίνει δηλαδή για αυτούς οι συγκεκριμένες έννοιες;; Πως τα αντιλαμβάνονται αυτά;; Γιατί τα Υποβαθμίζουν-χλευάζουν τόσο πολύ πια;; λόγω κάποιων Προσωπικών κατάλοιπων που έχουν ή επειδή παίρνουν εντολές απο τα Παγκόσμια Υπερεθνικά Αφεντικά τους Μασώνους-Στοές-Λέσχες...κτλ. με σκοπό να αλλοτροιώσουν την Εθνική Συνείδηση των Ελλήνων και να μας χωρίσουν σε "Αριστερούς" και "δεξιούς"..;;; Αναζητώ λοιπόν την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ για αυτό διασταυρώνω πληροφορίες είτε μέσω διαδικτύου είτε μέσω βιβλίων ή απο προσωπικές αφηγήσεις που έχω,και όσο μπορώ και απο τις 2 πλευρές ώστε να καταλήξω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάπου..Με εκνευρίζει&με κουράζει ΨΥΧΙΚΑ πλέον αυτή η Κομματική Προπαγάνδα/Καπηλεία ένθεν&κείθεν εμείς κάναμε αυτό εσείς κάνατε το τάδε κτλ..ΔΕΝ προσπαθώ να φέρω ίσα βάρκα ίσα νερά Θύτη&Θύμα ΔΕΝ με νοιάζει αυτό αλλά να μάθω την ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ/ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ή ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ...αυτό είναι το σκεπτικό+ η αναζητησή μου.Εν κατακλείδι διαχρονικά απο την Αρχαία Ελλάδα μέχρι και τις μέρες μας η Ελληνική Φυλή έχει στα Γονιδιά της την έριδα-διχόνοια με διαφορετικά αίτια ανα περίοδο σύγκρουση αλλά ΣΑΦΩΣ υπάρχει..πεδίο αντιπαράθεσης..

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Η απάντηση μας:
http://opaidagogos.blogspot.gr/2015/10/blog-post_75.html

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.