" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

κι ο άπληστος "μνηστήρας" ζητά όλο και περισσότερα για να παντρευτεί την νύφη.. Ο "προαπαιτούμενος" εφιάλτης και η οργή του λαού που αυξάνει..

Μια λέξη, στον πληθυντικό αριθμό, πλανιέται πάνω απ’ την Ελλάδα: τα προαπαιτούμενα. Χωρίς αυτά, κακή αξιολόγηση· χωρίς αυτά, δεν έρχεται η υποδόση. Σαν σε παλιά ελληνική ταινία. Ο άπληστος μνηστήρας ζητά όλο και περισσότερα προκειμένου να παντρευτεί την αδελφή που κινδυνεύει να μείνει στο ράφι και ο απελπισμένος αδελφός, προστάτης οικογενείας, πιέζεται να του τα γράψει όλα. Και το σπίτι και τον αέρα του σπιτιού και το χωράφι στο χωριό και τον ορνιθώνα. Όλα προαπαιτούμενα για το στεφάνι.

Προς το παρόν, τα προαπαιτούμενα μας ζαλίζουν και μόνο με το πλήθος τους:
48 μέχρι το τέλος του Οκτώβρη, 127 έως το τέλος του 2015, 223 έως το 2018. Εφτά ήταν οι πληγές του Φαραώ, όμως τα προπαιτούμενα είναι σαν το σμήνος των ακρίδων, αμέτρητα. Κλείδωσε το πρώτο πακέτο, πέφτουν οι πρώτες υπογραφές στο προικοσύμφωνο, ηχηρά θα ακουστούν τα νέα «ναι» στο Κοινοβούλιο.
Μην ανησυχείτε, μας λένε. Έρχονται τα παράλληλα, τα ανακουφιστικά μέτρα, τα ισοδύναμα. Μπορεί το κτίριο να φλέγεται, όμως η κυβέρνηση θα μοιράσει από ένα κιλό τοματοπελτέ σε κάθε επιζώντα.

Η σημερινή κατάσταση (γιατί η αυριανή μπορεί να είναι διαφορετική) δείχνει το πόσα πολλά μπορεί να συνηθίσει ο άνθρωπος. Να συνηθίσει τη φτώχεια, τη στέρηση, την καταπίεση, τον έλεγχο, την υποταγή, τον εξευτελισμό.
(απόσπασμα από εδώ)

Το σχόλιο μας:  
Όσο το "ζωνάρι" θα σφίγγει, ο λαός θα δυσκολεύεται να "χαμογελάει" στους κάθε είδους θεατρίνους (σε πολιτική, δημοσιογραφία, εκκλησιαστική ιεραρχία). Όσο ο λαός θα αντιλαμβάνεται την προδοσία, τόσο θα αισθάνεται έντονη την δυσωδία και την αποστροφή από την σήψη και την παρακμή και θα αναζητήσει καθάριες πηγές. 
Κι αυτές δεν θα είναι ούτε οι τάχα "θεοσεβούμενοι" πολιτικοί που μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν, ούτε οι αριστεριστές και οι εργοτοπατέρες, ούτε κάποιοι καλοθρεμμένοι δεσποτάδες που ταΐζουν τον λαό με "καραμέλες" για να δείξουν την "φιλευσπλαχνία" τους και φιγουράρουν με αιρετικούς και κοσμοκράτορες σε φιέστες και "συμπροσευχές" για την "διαθρησκευτικότητα" και το "περιβάλλον". 

"Φωνή λαού, οργή Θεού" φωνάζαμε κάποτε στα συλλαλητήρια (ευκαιρία να ξαναζήσουμε τον όρο "συλλαλητήριο"). 


Ποιος ξέρει.. μπορεί αργά ή γρήγορα, κάποτε.., να 'ρθει η ώρα που θα καθαρίσει "η ήρα από τον στάχυ". 
Και τότε, ίσως ..,  τα πουδραρισμένα πρόσωπα τους στα ελεγχόμενα ΜΜΕ και οι ιλουστρασιόν φωτογραφίες τους στα πολυτελή μητροπολιτικά τους έντυπα, να μοιάζουν σαν κάτι αξιολύπητα αγάλματα πρώην δικτατόρων, μετά την πτώση τους. Ένας αμαρτωλός μπορεί να αισθανθεί το λάθος του και να μετανοήσει. Ένας "θεατρίνος" όμως;; Θα μπορέσει;;  Το μεγαλύτερο λάθος όλων των δικτατόρων είναι ότι η εξουσία τους δίνει τόση έπαρση, που δεν αντιλαμβάνονται πότε έρχεται το τέλος τους. Και αργά ή γρήγορα -μόνο ο Θεός το ξέρει- όλοι μας θα φύγουμε από αυτή την ζωή. Κι αν δεν δώσουμε εδώ λόγο, θα δώσουμε σίγουρα στην άλλη. Αλλά εκεί δεν θα υπάρχει ούτε παραγραφή αδικημάτων ούτε βουλευτική ασυλία ούτε "πρόσβαση" στην δικαιοσύνη. Εκεί τα εκατομμύρια ευρώ που θα έχουν φυλάξει κάποιοι "για τα γηρατειά τους", δεν θα έχουν καμία αξία. 
Και επειδή εκτός από Ορθόδοξοι είμαστε και Έλληνες, ας μην ξεχνάμε τι έλεγαν οι σοφοί πρόγονοι μας: Η Ύβρις ακολουθείται από την Νέμεσις.

Μην στεναχωριέστε αδέρφια. Ψηλά το κεφάλι. Αντί να παρακολουθούμε μοιρολατρικά τις εξελίξεις, έχουμε την ευκαιρία να τις γράψουμε οι ίδιοι. Ευκαιρία να επιστρέψουμε στα ιδανικά, στις αξίες, να θυμηθούμε το χρέος προς την πατρίδα, την Ιστορία, στα δόγματα της ορθόδοξης πίστης μας που τόσο εύκολα κάποιοι "τσαλαπατάνε". Μην φοβάστε, έχουμε Θεό. Μετά την επερχόμενη σταύρωση, αργά ή γρήγορα, θα 'ρθει η Ανάσταση

Καλόν αγώνα.


Έβγαλε βρωμα η ιστορία ότι ξοφλήσαμε

είμαστε λέει το παρατράγουδο στα ωραία άσματα

και επιτέλους σκασμός οι ρήτορες πολύ μιλήσαμε
στο εξής
θα παίζουμε σ’ αυτό το θίασο μόνο ως φαντάσματα


Κάτω οι σημαίες στις λεωφόρους που παρελάσαμε
άλλαξαν λέει τ’ ανεμολόγια και οι ορίζοντες
μας κάνουν χάρη που μας ανέχονται και που γελάσαμε
τώρα δημόσια θα έχουν μικρόφωνο μόνο οι γνωρίζοντες


Βγήκαν δελτία και επισήμως ανακοινώθηκε
είμαστε λάθος μες το κεφάλαιο του λάθος λήμματος
ο σάπιος κόσμος εκεί που σάπιζε ξανατονώθηκε
κι οι εξεγέρσεις μας είναι εν γένει εκτός του κλίματος


Δήλωσε η τσούλα η ιστορία ότι γεράσαμε
τις εμμονές μας περισυλλέγουνε τα σκουπιδιάρικα
όνειρα ξένα ράκη αλλότρια ζητωκραυγάσαμε
και τώρα εισπράττουμε απ’ την εξέδρα μας βροχή δεκάρικα


Ξέσκισε η πόρνη η ιστορία αρχαία οράματα
τώρα για σέρβις μας ξαποστέλνει και για χαμόμηλο
την παρθενιά της επανορθώσαμε σφιχτά με ράμματα
την κουβαλήσαμε και μας κουβάλησε στον ανεμόμυλο

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ 'ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ'
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ.
ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΝΑ ΕΣΚΥΨΑΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΚΡΑΤΑΤΕ ΑΚΌΜΗ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΥΤΟ ΦΑΝΗΚΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική Πηγή Έμπνευσης-Τονώνεται το ΕΘΝΙΚΟ Φρόνημα Των Ελλήνων που πιστεύω ότι Υπάρχουν Αρκετοί + Αυξάνονται Διαρκώς αφήνοντας πίσω αυτά τα παλιά Στερεότυπα τύπου "Αριστερός-Δεξιός"....Τελειώσανε αυτά τα κόλπα..

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη για το ύφος γραφής αλλά διάβασα το παρακάτω σχόλιο αναγνώστη του makpress και την απάντηση του makpress και νομίζω σχετίζεται καπως με το θέμα σας και γι αυτό σας την παραθέτω (έβαλα αστεράκια σε μια άσχημη λέξη):

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: Τελικα ο ελληνικός λαός έπαθε μαλ**νση;;;

Βλεπω τις φορολογικές επιβαρύνσεις στους αγρότες
Τις μειώσεις στις συντάξεις τις αυξήσεις στα εισητηρια των ΜΜΜ
Την παραμονή του Ενφια

Το ξέσκισμα των ελεύθερων επαγγελματιών με προκαταβολές φόρους
Την μειωση της επιδότησης του πετρελαίου θερμανσης
Βλεπω την μη καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων
Την μη καταβολή της επιστροφής φόρου σε χιλιαδες πολιτες
Την μη καταβολή του περσινού επιδόματος πετρελαίου θερμανσης
Την τρομερή καθυστέρηση προνοιακών επιδομάτων
Αναπολώ τις συγκεντρώσεις συνταξιούχων ΓΣΣΕ αγροτών και καθε άλλης κοινωνικής ομάδος
Βλεπω την επιμονή του Κράτους να πληρώνουμε πιστα φόρο εισοδήματος και την υιοθέτηση ακατάσχετου σε χαμηλά ποσοστά ωστε να μας αναγκάζει να πληρώνουμε οτι χρωστάμε αλλα οχι το αντίθετο να μας πληρώνει το Κρατος στην ωρα του
Γενικά βλεπω τους συμπατριώτες μου σε νιρβάνα ενώ παλαιοτερα με ελαχιστότερες επιβαρύνσεις να βγαίνουν στους δρόμους να γινεται χαμος
Και αναρωτιέμαι έγιναν ολοι οι συμπατριώτες μου αριστεροί άρα στηριζουν την κυβερνηση μας ψεκάζουν η απλα πάθαμε μαλ**νση και ολα μας φαίνονται φυσιολογικά και τέλεια;;;;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

σχόλιο makpress:
Τα ΄παμε ξανά: στους δρόμους -σε όλο τον κόσμο- βγαίνουν μόνοι οι αριστεροί. Για αυτό, η παγκόσμια υπερκυβέρνηση, όταν πρόκειται να επιβάλλει σκληρά μέτρα για να λεηλατήσει μια χώρα, διορίζει στη χώρα-στόχο, αριστερή κυβέρνηση, ώστε ο λαός να δέχεται ευχάριστα το ..αγγούρι.
Σε όλο τον κόσμο, ένας πόντος δεξιού αγγουριού κάνει τον πολίτη να ξεσηκώνει τον ντουνιά, ενώ, είκοσι πόντοι αριστερού αγγουριού, τον κάνουν να γουργουρίζει νωχελικά από ευχαρίστηση. Όλα είναι θέμα ...αγγουριού. Το παν είναι να είναι αριστερό.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.