" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Ομιλία στην Θεσσαλονίκη: «Η προσφορά της Βορειοηπειρώτισσας στους εθνικούς αγώνες»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ.,
στον πολυχώρο «Δεσμοί Ελλήνων»
Πασαλίδη 29, Κ. Τούμπα, περιοχή αγ. Φανουρίου

η συγγραφέας Σταματία Καραγεωργίου θα ομιλήσει με θέμα

«Η προσφορά της Βορειοηπειρώτισσας στους εθνικούς αγώνες»

Θα προηγηθεί προβολή 15λεπτης ταινίας με στιγμιότυπα από την εορτή για την εθνική μας επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 που πραγματοποιήθηκε στο ελληνικό σχολείο «Όμηρος» της Κορυτσάς την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 και που επιμελήθηκαν τα μέλη της ΣΦΕΒΑ  που μαζί με κλιμάκιο των «Δεσμών Ελλήνων» παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Είσοδος ελεύθερη

Η Σταματία Καραγεωργίου είναι συγγραφέας των εξαιρετικών ιστορικών διηγημάτων:
"Για τους καρπούς της ακακίας" (αναφέρεται στην περίοδο της γερμανικής κατοχής και κυρίως του εμφυλίου) και "Ο ξύλινος σταυρός" (αναφέρεται στον Αυτονομιακό Αγώνα των βορειοηπειρωτών)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2015/10/blog-post_30.html?m=1
Κατάπτυστο κείμενο δύο μέρες μετά την εθνική επέτειο. Τον πείραξε τον κύριο αυτό το κήρυγμα για "Χριστό και Ελλάδα".

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Εμείς γνωρίζουμε ποιοι μιλούσαν για "Χριστό και Ελλάδα".
Ήταν ο Άγιος Κοσμάς,
ήταν ο π.Αυγουστίνος Καντιώτης κλπ.
Είναι φανερό ότι το έκαναν από πόνο και αγάπη για την πατρίδα και την ορθοδοξία
Έβλεπαν τους κινδύνους και για την πατρίδα (αφελληνισμός, αλλαγή γλώσσας, δυτική κουλτούρα κλπ) και εξισλαμισμοί (αντίστοιχα σήμερα αιρετικοί, παπικοί, οικουμενιστές κλπ).
Φώναζαν όπως η μάνα που αγαπάει τα παιδιά της και τρέμει ότι μπορεί να κινδυνεύσουν και όχι επειδή κάποιος τους έβαζε να το κάνουν.


Τελικά η μόνη αγάπη που έχουν κάποιοι "αγαπολόγοι θεολόγοι", είναι προς τους τζιχατιστές. Αντιθέτως μισούνε θανασιμα κάθε Έλληνα και ορθόδοξο (αντιθέτως οι παπικοί χαίρουν της εκτίμησης τους).

Ε, αφού τους αγαπάνε τόσο πολύ τους τζιχατιστές και τους μουσουλμάνους, γιατί δεν τους παίρνουν σπίτι τους; Να τους κάνει και το τραπέζι η γυναίκα τους, και να μείνουν μερικές μέρες στο σπίτι τους. Ως καλοί "χριστιανοί" (χωρίς ανάγκη προσδιορισμού δόγματος) οφείλουν να τους φιλοξενήσουν!.
Πάντως θα μας ενδιέφερε η άποψη της γυναίκας τους μετά την φιλοξενία.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.