" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Εκδηλώσεις μνήμης για τον Παύλο Μελά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα

Λάβαμε τις παρακάτω προσκλήσεις για εκδηλώσεις προς τιμήν του Μακεδονικού Αγώνα και του Παύλου Μελά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, και με χαρά τις ανακοινώνουμε (τις προβάλουμε με χρονολογική σειρά) :


Κυριακή 18 Οκτωβρίου
Θεσσαλονίκη
Η Συντονιστική Επιτροπή Συλλογικοτήτων για την Εθνική Μνήμη και Τιμή στο πλαίσιο εορτασμού της ενάρξεως του Μακεδονικού Αγώνα προσκαλεί όλες τις συλλογικότητες καθώς και τους Έλληνες της Θεσσαλονίκης την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, 6-7 μ.μ. να προσέλθουν στο πάρκο απέναντι από τον Λευκό Πύργο (οδός Π. Μελά και Εθνικής Αμύνης) και να εναποθέσουν στον ανδριάντα του ήρωα Παύλου Μελά στεφάνια ή άνθη. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τον Εθνικό μας Ύμνο....




Κυριακή 18 Οκτωβρίου
Λάρισα
Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος Λάρισας τιμά τη θυσία του ήρωα Παύλου Μελά και καλεί τους Έλληνες Εθνικιστές να τιμήσουν με την παρουσία τους τον ξεχασμένο από την πολιτεία , τον ανύπαρκτο για την Ελληνική παιδεία και επικίνδυνο ακόμη και σήμερα για την ύπνωση της νεολαίας ήρωα. 

Οσοι Ελληνες είναι αποφασισμένοι να θυσιάσουν και αυτοί με τη σειρά τους τον Κυριακάτικο φραπέ και 1 ώρα από τοπρωινό τούς καλούνται να βρεθούν στο Κηποθέατρο στις 11:00 πμ την Κυριακή στο σημείο που βρίσκεται η προτομή του Παύλου Μελά στη μοναδική εκδήλωση που γίνεται στην πόλη μας.




Κυριακή 25/10/2015
Αθήνα
 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οικία του ήρωος στην Κηφισιά Αττικής και ώρα 11 π.μ. 
με αίτημα να αναπαλαιωθεί και να λειτουργήσει ως Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα.

Ο Ιερός Λόχος 2012 Έφεδροι και Φίλοι των Ειδικών Δυνάμεων σας καλεί να συμμετάσχετε στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα λάβει χώρα στις 25 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 11:00 έξω από την οικία του Εθνομάρτυρα Παύλου Μελά. 
Σκοπός μας η ευαισθητοποίηση των αρμοδίων για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το εν λόγω οίκημα, συνέπεια της διαχρονικής αδιαφορίας τόσο των κληρονόμων του όσο και του Υπουργείου Πολιτισμού. 
111 έτη μετά την ηρωική του θυσία, ο Παύλος Μελάς συνεχίζει να μένει ξεχασμένος από την Πολιτεία και ο Μακεδονικός Αγώνας του οποίου αποτέλεσε κυρίαρχη μορφή χωρίς έναν χώρο μνήμης στην πρωτεύουσα της Ελλάδος.
Ας απαιτήσουμε όλοι μαζί τη διάσωση του ιστορικού κτιρίου και τη μετατροπή του σε μουσείο όπως θα έπρεπε να έχει γίνει σε οποιαδήποτε χώρα που σέβεται την ιστορία της.




Σάββατο 31/10 
Θεσσαλονίκη
ομιλία και προβολή της ταινίας "Παύλος Μελάς" στον κινηματογράφο "Αλέξανδρος" στην Θεσσαλονίκη,έναντι Λευκού Πύργου.
Ώρα προβολής 18:00.Είσοδος δωρεάν.
(διοργάνωση: Ιερός Λόχος 2012)





111 χρόνια από την θυσία του εθνομάρτυρα Παύλου Μελά. 
Όλοι οι Έλληνες -και ακόμη περισσότερο οι Μακεδόνες- οφείλουμε να τιμήσουμε τις θυσίες των μακεδονομάχων, των ηρωικών διδασκαλισσών, των γενναίων μητροπολιτών. Καλούμε όλους τους Έλληνες να τιμήσουν τις παραπάνω εκδηλώσεις.
Ιστολόγιο-Ομάδα Εκπαιδευτικών Ο Παιδαγωγός




Διαβάστε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.