" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Επιστολή προέδρου Ομόνοιας για επαναχορήγηση επιδόματος ΟΓΑ στους υπερήλικες ομογενείς της Βορείου Ηπείρου

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ “OMONOIA”
Άγιοι Σαράντα 13/10/2015


ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς :

κ. Αλέξη Τσίπρα – Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Πρόεδρο Σύριζα
κ. Νικόλαο Βούτση – Πρόεδρο Βουλής των Ελλήνων
κ. Γιώργο Κατρούγκαλο – Υπουργό Εργασίας Κοιν. Ασφάλισης και Κοιν. Αλληλεγγύης
κ. Βαγγέλη Μειμαράκη – Πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας, αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
κ. Νικόλαο Μιχαλολιάκο – Γεν. Γραμματεα του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή
κα. Φωτεινή Γενηματά – Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ
κ. Δημήτρη Κουτσούμπα – Γενικό Γραμματέα ΚΚΕ
κ. Σταύρο Θεοδωράκη – Πρόεδρο «Ποτάμι»
κ. Παναγιώτη Καμένο – Πρόεδρο «Ανεξάρτητων Ελλήνων»
κ. Βασίλη Λεβέντη – Πρόεδρο «Ένωσης Κεντρώων»

Κοινοποίηση :
Στα 300 μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Θέμα: Επαναχορήγηση Οικονομικού Επιδόματος ΟΓΑ προς τους υπερήλικες ομογενείς



Αξιότιμοι κύριοι,
Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός, ως αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνικού Έθνους, βιώνει και αυτός τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και αγωνιά για το μέλλον της Ελλάδας.
Η κατάργηση του οικονομικού βοηθήματος ΟΓΑ προς του υπερήλικες ομογενείς με το νόμο 4093/12, χαρακτηρίστηκε από όλο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων της χώρας από άδικη μέχρι απάνθρωπη πολιτική πράξη, καθώς δεν επρόκειτο για ένα επώδυνο μέτρο περικοπών, όπως πολλά άλλα, αλλά για πλήρη κατάργηση με ότι αυτό συνεπάγεται.
Είχαμε από τότε τη διαβεβαίωση της εκάστοτε κυβέρνησης ότι το βοήθημα αυτό, που δεν έχει μόνο κοινωνικές αλλά και εθνικές προεκτάσεις, θα επανέρχονταν το συντομότερο.


Τον Απρίλιο του 2015, με νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων (4331), προβλέπονταν η επαναχορήγηση του επιδόματος έστω και μειωμένου (260 από 360 ευρώ). Παρά την ακατανόητη γραφειοκρατία που προβλεπόταν και την καθυστέρηση έξι μηνών για την εφαρμογή του μέτρου, η κοινότητα μας δέχτηκε με ανακούφιση την συγκεκριμένη νομοθετική πράξη.
Η είδηση ότι το πολυνομοσχέδιο με το προαπαιτούμενα που αναμένεται να έρθει προς ψήφιση την ερχόμενη Παρασκευή προβλέπει την κατάργηση του νόμου 4331/15, πλημμυρίζει με αγανάκτηση και θυμό όλα τα μέλη της κοινότητας μας.



Αξιότιμοι κύριοι,
Είμαστε ευγνώμονες προς το ελληνικό κράτος για τα όσα προσέφερε σε δύσκολους καιρούς προς την κοινότητα μας. Είμαστε περήφανοι γιατί η πλειοψηφία των εθνικών ευεργετών ( Ζάππας, Σίνας, Μπάγκας, Ζωγράφος, Αρσάκης κ.α.) κατάγονται από την ιδιαίτερη μας πατρίδα. Είμαστε ακόμα περήφανοι για τα σημερινά γηρατειά του τόπου μας, γιατί είναι η γενιά που διατήρησε την ελληνικότητα αυτού του τόπου ίσως στην πιο δύσκολη ιστορική μας περίοδο από δημιουργίας του ελληνικού κράτους.
Σε αυτούς τους ανθρώπους δεν αξίζει αυτή η αντιμετώπιση. Δεν ζητάμε ελεημοσύνη. Ζητάμε να αισθανθούμε ισότιμοι πολίτες ενός κράτους δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, κάτι που κατοχυρώνεται συνταγματικά.


Θέλουμε να πιστεύουμε, πως ο νόμος 4331 που ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων τον περασμένο Απρίλιο, όχι μόνο δεν θα καταργηθεί, αλλά θα βελτιωθεί απαλείφοντας τους όρους εκείνους που ταλαιπωρούν τους συνταξιούχους μας με περιττές και άνευ περιεχομένου γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.