" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ

Μία ακόμη φορά ως ιστολόγιο και ομάδα εκπαιδευτικών, θα προκαλέσουμε. Για να μάθουμε μια αληθινή ιστορία, που ποτέ δεν διδαχθήκαμε. Γιατί έχουμε υποχρέωση να μαθαίνουμε την αληθινή ιστορία. Γιατί ιστορία που δεν διδάσκει, δυστυχώς επαναλαμβάνεται.

Προτείνουμε λοιπόν την παρακολούθηση της παρακάτω ομιλίας:

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ 
ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ 
(1925-1928)



Παραθέτουμε και  σχετικό βίντεο με απίστευτα ιστορικά ντοκουμέντα:


https://www.youtube.com/watch?v=aQD50kPtC8k

Την εκδήλωση διοργανώνουν οι συνάδελφοι μας του ιστολογίου-ομάδας του Κρυφού Σχολειού


Νεότερη Ενημέρωση 12/1/2016
μία ημέρα μετά την δημοσίευση της ανάρτησης και κάποια μεμονωμένα επικριτικά μηνύματα που λάβαμε, επανερχόμαστε στο θέμα.

Ο ορθόδοξος χριστιανός οφείλει να ομολογεί την αλήθεια. Ειδικά όταν σχετίζεται με θέματα δογματικής φύσεως. Εκεί δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την εσκεμμένη απόκρυψη της.

Συνεπώς οφείλουμε ως πιστοί που ακολουθούμε το νέο (Γρηγοριανό) ημερολόγιο, να πληροφορηθούμε τι συνέβη τότε, κατά την "αλλαγή" του ημερολογίου.

Αν ισχύουν όλα όσα πρόσφατα έπεσαν στην αντίληψη μας (που φυσικά ισχύουν, τα ντοκουμέντα είναι αδιάσειστα), η Ελλαδική Εκκλησία οφείλει να ζητήσει δημοσίως συγνώμη.

Οφείλουμε να προβληματιστούμε: 
ΠΟΙΟΙ επέμεναν να αλλάξει το ημερολόγιο; 
ΠΟΙΟΙ επέβαλαν την αλλαγή αυτή; Μήπως είναι οι ίδιοι που προωθούσαν τον Οικουμενισμό από την εποχή εκείνη;

Είναι φανερό ότι ο Οικουμενισμός τρίζει τα δόντια του και "μαστιγώνει" αλύπητα όποιον τολμήσει να αρθρώσει λέξη (πολύ περισσότερο να λάβει θέση). Τα παραδείγματα, πάμπολλα. 
Επειδή η κοινή λογική, μας λέει ότι δεν αποκλείεται να ξαναζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις (κάποιοι αδερφοί μας, συνεπείς στα δόγματα της ορθοδοξίας και σε ότι προστάζει η συνείδηση τους τα έχουν ζήση ήδη σε μικρό ή μεγάλο βαθμό), οφείλουμε να μάθουμε για την ιστορία αυτή.

Πέρα από την ιστορική αλήθεια και την οφειλόμενη συγνώμη, κάθε πιστός οικονόμος, οφείλει να παίρνει τα μέτρα του. Ας διδαχθούμε λοιπόν έγκαιρα. Απέναντι μας δεν έχουν απλά φιλόδοξους αρχιμανδρίτες και υπερφίαλους και αλαζονικούς δεσποτάδες. Είναι οργανωμένη "μαφία" δικτυωμένη ΠΑΝΤΟΥ, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

5 σχόλια:

δάσκαλος είπε...

Ευχαριστούμε για την κοινοποίηση και συγχαίρουμε για το θάρρος. Αναρτήθηκε και σχετικό video ( https://www.youtube.com/watch?v=aQD50kPtC8k ) για να λάβουν μια γεύση και όσοι δεν θα καταφέρουν λόγω απόστασης να έλθουν. Η ομιλία πάντως θα αναρτηθεί μετά είτε ως ηχητικό, είτε ως κείμενο.
Καλή αγωνιστική χρονιά!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ευχαριστούμε πολύ. Προσθέσαμε το βίντεο και νεότερη ενημέρωση.
Καλή αγωνιστική χρονιά και σε εσάς. Όπως φαίνεται, αργά ή γρήγορα, θα συναντηθούμε στους δρόμους του αγώνα υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί συνάδελφοι του παιδαγωγού,
όταν πριν λίγο καιρό διάβασα την πρώτη αναφορά σας σε επεισόδια που έγιναν στο παρελθόν κατά τις διαμάχες για το ημερολόγιο, εξέλαβα την τοποθέτηση σας ως λανθασμένη.
Με την πάροδο του χρόνου, μπορώ σήμερα να συμφωνήσω ότι δεν είναι σωστό να κάνουμε εκπτώσεις για να καλύψουμε λάθη. Όταν γίνονται λάθη η θέση της εκκλησίας είναι να επανορθώνουμε και να ζητάμε συγνώμη όπως γράψατε και όχι να τα δικαιολογούμε ή να τα αφαιρούμε επιλεκτικά τις σελίδες αυτές από το βιβλίο.
Ομολογώ ότι σας αξίζουν συγχαρητήρια που τολμάτε, συχνά προκαλώντας με ότι κι αν συνεπάγεται αυτό, να θέσετε ζητήματα που άλλοι δεν τολμούν.Η πλειοψηφία των χριστιανικών blogs προτιμάει να ακολουθεί την πεπατημένη στην θεματολογία της. Αρνείται να αμφισβητήσει την αυθεντία συγκεκριμένων προσώπων. Αυτός όμως είναι ο ρόλος των δασκάλων. Να οδηγούν την κοινωνία μας.
Ο θεός να σας χαριτώνει.
Και κάτι τελευταίο. Επιλέξατε τον δύσβατο δρόμο να αντισταθείτε στις αυθαιρεσία της εκκλησιαστικής εξουσίας. Λογικά αυτό δεν έγινε τυχαία. Ως μορφωμένοι που είστε γνωρίζατε τον πόλεμο που σας γινόταν και τις συνέπειες που θα έχετε. Σας επαινώ και για αυτό.Καλή χρονιά.
Κ.
ένας συνάδελφος σας.

Ανώνυμος είπε...

Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια. Πρέπει να μάθει επιτέλους ότι οι Πατριάρχες που μεθόδευσαν και επέβαλαν το Νέο Ημερολόγιο ήταν μασόνοι:
http://grandlodge.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CF%82/

Συνεπώς η μασονία προκάλεσε το σχίσμα και κατάφερε αυτό το μεγάλο πλήγμα στην Ορθοδοξία.

Οι μασόνοι έχουν καταφέρει επίσης να εξαφανίσουν από τη Wikipedia τα περίφημα "Μακρακικά επεισόδια", γιατί δεν θέλουν η νεολαία να μάθει ποιός ήταν ο Απόστολος Μακράκης και τι έκανε...

Ανώνυμος είπε...

Η έννοια παλαιοημερολογισμός, είναι μη νόμιμη στερούμενη αληθούς υπόστασης.
Όσοι αναφέρονται, την "χτίζουν", καί θα πρέπει, σε εισαγωγικά.
Είναι έκφραση χλευαστική, ειρωνική καί την υιοθετούν/ούσαν οι διωκτες, σήμερα αλλά καί εκεινα τα χρονια, θέλοντας να τονισουν ότι οι ζηλωτες των πατρωων παραδόσεων έχουν αναγάγει σε δογματικό το θέμα του εορτολογίου, το οποίο είναι ψευδες καί συκοφαντικό.
Οι παλαιοί το κατονόμαζαν, το Ορθόδοξο εορτολόγιο καί δεν δεχονταν το παλαιοημερολογιτες.
Όσοι υιοθετούν το παλαιοημερολογιτης εμμέσως παραδέχονται το νεοημερολογιτης, που και οι ίδιοι οι ανήκοντες σε αυτό προτιμούν να λένε το διορθωμένο Ιουλιανό, αφού δεν υπάρχει νέο ημερολόγιο. Τίποτα καινούργιο δεν έχει η εκκλησία.

Ζηλωτης

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.