" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Προπαγανδίζουν στα σχολεία το "εβραϊκό ολοκαύτωμα" ενώ κάνουν προαιρετικό τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών φέτος!

ΣΧΟΛΙΟ (για να μην κοροϊδευόμαστε): 


Πριν παραθέσουμε την ανάρτηση, θα σχολιάσουμε ότι και φέτος ο εκκλησιασμός την ημέρα των Τριών Ιεραρχών είναι προαιρετικός (θυμίζουμε τι γράψαμε ότι συνέβαινε στο παρελθόν εδώ, εδώ, εδώ)
" Οι σχολικές μονάδες δύνανται να συμμετάσχουν ... σε εκκλησιασμό", 26/1/2012, επί ΝΔ

Επίσης να επισημάνουμε ότι οι Τρεις Ιεράρχες τιμώνται από την εκκλησία μας στις 30 Ιανουαρίου.  Δεν αλλάζει η εορτή τους αν είναι σαββατοκύριακο. Όπως έλεγε και ο μακαριστός π.Αυγουστίνος Καντιώτης, "ΔΕΝ θα καθορίσει η ΕΛΜΕ το εορτολόγιο της εκκλησίας".

Η φετινή εγκύκλιος για την εορτή των Τριών Ιεραρχών, για την δευτεροβάθμια,  λέει "δύνανται" να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις τις 2 τελευταίες ώρες! Αλλιώς ας κάνουν μάθημα! 
(Μεταξύ μας, από το να ακούγονται ανοησίες που δεν έχουν καμία σχέση με το κήρυγμα και την ασυμβίβαστη ζωή των Αγίων, καλύτερα να τους ανακαλύψουν μόνοι τους οι μαθητές, από το διαδίκτυο).

Από το να θεωρείται η ημέρα "αργία" για να μην πηγαίνει τελικά  κανείς στην εκκλησία (ούτε καθηγητής ούτε μαθητής), όπως γινόταν μέχρι πέρσι, χίλιες φορές να κάνουν μάθημα. Το σημερινό σχολείο είναι εδώ και πολλά χρόνια ανθελληνικό, αντιορθόδοξο και αντιεκκλησιαστικό.

ΥΓ. Εννοείται ότι μία ακόμη χρονιά δίνουμε μάχη στα σχολεία μας και αξιοποιούμε το υλικό που έχει συγκεντρωθεί (βίντεο για προβολή, κείμενα, θεατρικά) για να προβάλουμε το έργο των αγίων και προστατών μας.
Ιστολόγιο - Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"


Ιταμή πρόκληση αποτελεί η εγκύκλιος του υπουργού Παιδείας, Ν. Φίλη, η οποία αναφέρεται στους εορτασμούς της ημέρας μνήμης του εβραϊκού ολοκαυτώματος στα σχολεία.
Θυμίζουμε πως ο συγκεκριμένος υπουργός σε μια από τις πρώτες δηλώσεις που έκανε, μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, ήταν η άρνηση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. 


Απευθύνεται με έγγραφό του στους εκπαιδευτικούς και διατάσσει εορτασμούς, επικαλούμενος τον νόμο 3218/2004 (ΦΕΚ Α’ 12), με τον οποίο η βουλή καθιέρωσε την 27η Ιανουαρίου ως «ημέρα μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος», ξεχνώντας επιλεκτικά το νόμο 2193 της 8/11/3/94, με τον οποίο η ίδια βουλή καθιέρωσε την 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.


Ακόμα και η απόφαση της Συνόδου της Μόνιμης Διάσκεψης των Υπουργών Παιδείας στην Κρακοβία, την οποία επίσης επικαλείται, εκτός από την καθιέρωση του Ολοκαυτώματος, μιλάει και για την πρόληψη των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.
Άραγε μόνο οι Εβραίοι εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία για τον Φίλη;


Να θυμίσουμε στον «επιστήμονα χωρίς πτυχίο» ότι, η επιλεκτική μνήμη όχι μόνο δεν είναι «επιστημονική», αλλά ελάχιστα απέχει απ’ το σκοταδισμό.

Μιλώντας για γενοκτονίες και ολοκαυτώματα, θα ήταν επίσης πολύ χρήσιμο για τον νυν υπουργό και πάλαι ποτέ αρθρογράφο της κομματικής φυλλάδας του σύριζα, να
ανοίξει και κανένα άλλο βιβλίο, εκτός απ’ τα μαρξιστικά ευαγγέλια.

Ο Ελληνισμός στη μακραίωνη ιστορία του υπήρξε θύμα πολλών ολοκαυτωμάτων, μερικά από τα οποία εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως οι διώξεις που υφίστανται, ακόμη και σήμερα, οι Βορειοηπειρώτες ή οι Κύπριοι αδελφοί μας.

Ακόμα όμως και αν θεωρεί βαρετό να ασχοληθεί με την ιστορία, ας κοιτάξει γύρω του, σήμερα, τους χιλιάδες αυτόχειρες, θύματα των μνημονιακών πολιτικών, που ο ίδιος και οι λοιποί «επιστήμονες» του περιώνυμου τόξου προκάλεσαν στην Ελλάδα.

Προφανώς η ενοχή του θύτη δεν είναι ένα συναίσθημα οικείο στο ίδιο ή στους λατρεμένους του διώκτες του Παλαιστινιακού λαού.
το είδαμε εδώ

Διαβάστε και :

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είμαι γονέας και θέλω να σας ευχαριστήσω και επαινέσω για την προσπάθειά σας !!

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.