" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΝ τολμήσατε να ομολογήσετε την αλήθεια. Ντροπή σας Δεσποτάδες. Το μόνο που συστήνετε είναι "Σώπα ... μην μιλάς". Ακούστε λοιπόν:

Δυστυχώς κάποιοι πολύ έξυπνα, δημιούργησαν μια ολόκληρη γενιά κοιμισμένων "πιστών" με το σύνθημα "σώπα μην μιλάς", "κοίτα τον εαυτό σου και τα λάθη σου" κλπ, εν γνώσει τους ότι σε περίπτωση αίρεσης αυτά ΔΕΝ ισχύουν. Τότε ΟΦΕΙΛΕΙΣ να μιλήσεις.

Το αποτέλεσμα το βλέπουμε στις μέρες μας:
Οι φιλόδοξοι αρχιμανδρίτες που -χρησιμοποιώντας θεμιτά και αθέμιτα μέσα- πέτυχαν να καταλάβουν τους δεσποτικούς θρόνους, 
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ επίσημα την Σύνοδο του Κολυμπαρίου, την ψευδοσύνοδο που αναγνώρισε επίσημα τους αιρετικούς ως εκκλησίες, τους μεικτούς γάμους (αναγνωρίζοντας το βάπτισμα των αιρετικών ως έγκυρο μυστήριο!), το ΠΣΕ κλπ.
Ένα σωρό ορθόδοξα σωματεία και αδελφότητες, 10.000 παπάδες της Ελλαδικής εκκλησίας,  δεν άρθρωσαν στην πλειοψηφία τους ούτε λέξη ακόμη.

4 μέρες μετά την επαίσχυντη επίσημη πλέον απόφαση της Ιεράς Συνόδου, δεν βρέθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ δεσπότης να βγει δημόσια και να την καταδικάσει ευθέως ως Ληστρική.

Μπράβο κύριε Πειραιώς, κύριε Αιτωλίας, κύριε Ναυπάκτου, κύριε Γόρτυνος, κύριε Κονίτσης.
6 μήνες τώρα έχετε βγάλει ένα σωρό κείμενα για ένα σωρό ασήμαντα πράγματα παριστάνοντας τάχα τους αγωνιστές,
αλλά την κρίσιμη στιγμή ΔΕΝ τολμήσατε να ομολογήσετε την αλήθεια και να αγωνιστείτε σκληρά για αυτήν, για να μην αναγνωριστεί η ψευδοσύνοδος. Ντροπή σας.



Δεν έχουμε τίποτε άλλο παρά να σας αφιερώσουμε τους παρακάτω στίχους:



ΥΓ. Και για να μην σας κοροϊδεύουν μερικοί για το "λιοντάρι", τον μητροπολίτη Πειραιώς ...
Δείτε μερικές φωτογραφίες, ποιος ήταν επίσημος προσκεκλημένος του, μία ημέρα μετά την Σύνοδο της Ιεραρχίας :
"Ιερά αγρυπνία τελέστηκε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.
Προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος"
, πηγή
κι άλλη δημοσίευση:
«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος (video). Πηγή
Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μάρτυρος Καλλινίκου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής εορτάσθη η ονομαστική εορτή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Πειραιώς κ. Καλλινίκου.
(...)
Στη σημερινή Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σάμου & Ικαρίας κ. Ευσέβιος, Δημητριάδος κ. Iγνάτιος, Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.Ιερεμίας. Συμπροσευχόμενος ήταν ο εορτάζων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Πειραιώς κ. Καλλίνικος και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος και Πατρών κ. Χρυσόστομος. Πηγή




Και δύο σχόλια που είδαμε εδώ:

"Εμείς περιμένουμε από τους "αντι-οικουμενιστές" Μητροπολίτες διακοπή εκκλησιαστικής κοινωνίας, 
και αυτούς που τους χάνεις, που τους βρίσκεις μαζί με τον μεταπατερικό οικουμενιστή Ιγνάτιο..."





Ο +Ι.Γ.Ζ. άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας :

"Το καλό στην όλη υπόθεση είναι ότι πέσαν οι μάσκες.
Η γνώμη μου γι' αυτούς τους fake (σ.σ.τους μη γνήσιους) αντιοικουμενιστές είναι η εξής:
Τους κέρδισε η Ιεροσύνη, αλλά τους έχασε το θέατρο."


Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποσο θλιβερο, απ' τη μια να ακους βιους Αγιων, με Μαρτυρες να υπεστησαν φρικτότατα βασανιστηρια κι απ΄την άλλη καποιοι να τρεχουν να "συλλειτουργησουν" με τον Ιγνάτιο, τον Μεσσηνιας κι ολα τα αλλα δαιμονια..να τους βραβευουν, εγκωμιαζουν, απαλλασσουν...
Πραγματι θεατρινοι, που "θυμιατίζει" ο ενας τον αλλο (με εξαιρέσεις καποιες μηνυσεις που αλληλοεξαπολυονται, με πολλή "ελπίδα" στον Κύριο, όταν συγκρούονται τα συμφεροντα και δεν πιανει το γλυψιμο)και ταπεινολογουντες απολαμβανουνε των επαινων και των τιμων.
Οπως έχω ξαναπει, αν δεν υπηρχε ο Πειραιως θα επρεπε το συστημα να δημιουργησει καποιον σαν αυτον, να "απορροφαει" κραδασμους και να λειτουργει δυστυχως ως μαντρο ψυχων. Πολλοι πολιτικάντηδες ζηλευουν τη τεχνη του.
Κι εχουνε χαζεψει τοσο το Ποιμνιο που εκστομιζουν την καθε αθεολογητη κοτσανα κι απο κατω καθονται και τους ακουνε ή τους δημοσιεύουνε σε blogs

Σταυρος

Ανώνυμος είπε...

Ίσως να περιμένουν την αλλαγή του “ανέμου” για να σπάσουν την σιωπή τους και να μιλήσουν εναντίον της αριστερής παγκοσμιοποίησης της πανθρησκείας και του πανοικουμενισμού που πηγάζει από αυτήν.

Η Ευρώπη αλλάζει προς το καλύτερο, στροφή από την αποτυχημένη αριστερά στον εθνικισμό

http://bankingnews.gr/τεχνική-ανάλυση-εκθέσεις/item/282410-η-ευρώπη-αλλάζει-προς-το-καλύτερο,-στροφή-από-την-αποτυχημένη-αριστερά-στον-εθνικισμό.html

Ίσως τότε να θυμηθούν …αυτά που τώρα ξεχνούν.

Ο Χριστιανισμός ανάμεσα στον Ιουδαϊσμό και το Ισλάμ



Γίνεται εμφανές από την ανάγνωσις του ανωτέρω κειμένου οτι εάν κάποιος υποστηρίξη οτι θα σωθούν οι διάφοροι άπιστοι ή αλλόθρησκοι ή αιρετικοί αυτό ισοδυναμεί με βλασφημίαν εις το Πνεύμα το Άγιον διότι:

α) Δια μέσου αυτής της πεποιθήσεως κατελέγχει ματαίαν και αχρείαστον την όλην οικονομίαν της ενσαρκώσεως του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού.

β) Προσβάλλει αυθαδώς όλους τους Αγίους Πατέρες, οι οποίοι εν Αγίω Πνεύματι συνέγραψαν τους Κανόνας των Αγίων Οικουμενικών Συνόδων και οι οποίοι αποκαλούν τους διαφόρους αιρετικούς ολετήρας, λύκους, ψυχολέθρους, κλέπτας, ασεβείς, δυσεβείς, προδότας, όφεις, κλπ., και την αίρεσί τους και την επικοινωνίαν μετ' αυτών αιώνιον απώλειαν.

γ) Υπερυψώνει εωσφορικώς τον άνθρωπον ως δυνάμενον να εύρει την σωτηρίαν του εξ ιδίων δυνάμεων σύμφωνα με τον προτεσταντικόν ανθρωποκεντρισμόν, τον οποίον ισοδυναμει με άρνησιν και απόρριψιν του Θεού.

Δι'όλα αυτά η Εκκλησία δια των αγίων Οικουμενικών Συνόδων προστάζει "αναθεματισθήναι πάσαν αίρεσιν" (Α' Κανών Β' Οικουμενικής) και "όλοις τοις αιρετικοίς ανάθεμα" (πρακτικά Ζ' Οικουμενικής).

Επίσης, στέλλει εις το ανάθεμα όποιον προσπαθεί να υπερασπίζεται τους κάθε είδους αιρετικούς λέγουσα εις τα πρακτικά της ιδίας Συνόδου: "Ει τις χριστιανοκατηγορικής αιρέσεως όντα τινά η εν αυτή τον βίον απορρήξαντα, διεκδικεί (δηλαδή, δικαιώνει ή υπερασπίζεται) ανάθεμα", καθώς επίσης και ο "μη λέγων τοις αιρετικοίς ανάθεμα, ανάθεμα έστω".

Ας φοβηθούμε, λοιπόν, διότι εμείς δεν είμεθα περισσότερον εύσπλαχνοι από τον Θεόν, ο οποίος ούτω προστάζει.

http://filoumenos.com/forum/fr///viewtopic.php?f=26&t=14951&start=18&sid=5b567127a5e4cbf7c5608c8c6594efac

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΠΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ!
ΚΑΙ EAN ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ IN!!!
ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ...

Πολλές αληθείς δεν τολμούν να πουν…
Εύχομαι να έχουν κατά νου την ιστορία, διότι εάν δεν το έχουν αντιληφθεί όλα αυτά που γίνονται ΔΕΝ γίνονται ΤΥΧΑΙΑ , σε παγκόσμιο επίπεδο και δεν αποσκοπούν πουθενά αλλού παρά στην επικράτηση του άθεου παγκόσμιου κομουνισμού. Όλες οι ενδείξεις αυτό δείχνουν αλλά η Ιεραρχία κυνηγάει τους πιστούς.
Τους πιστούς Χριστιανούς ορθοδόξους κυνηγούσαν και στις πρώην κομμουνιστικές χώρες!
Ούτε αυτά τα θυμούνται , μάλλον χρειάζεται να τους τα υπενθυμίσει κάποιος μήπως και τα αποφύγουμε χωρίς να τα ξαναβιώσουμε!
Ένας λαός πρέπει να μαθαίνει από τα λάθη του.
Δυστυχώς εμείς, ζούμε με αυτά, τα αναπαράγουμε και τα επαναλαμβάνουμε ...και η Ιεραρχία μας
ΣΩΠΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ , ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ!!!


Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
ΠΕΘΥΜΗΣΕ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Η ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
28/11/2016


«Στην περιφέρεια Κονίτσης εκτελούσαν κατά ομάδες πολίτες, μητέρες, γέροντες, παπάδες, ως δήθεν “πράκτορες του μοναρχοφασισμού”.

(Άγις Στίνας, παλαιό στέλεχος και βουλευτής του ΚΚΕ)

https://ethnikismos.net/2016/11/28/94377/

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.