" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Σθεναρή Ορθόδοξη απάντηση ιερομονάχου π. Παϊσίου πρός Θεόκλητο Φλωρίνης: Σεβασμιώτατε, Διαπιστώνω ότι έχετε υποστεί πνευματική μετάλλαξη και ακολουθείτε τον κατήφορο στην αίρεση

Σεβασμιώτατε!


Γνωρίζοντας την μεγάλη ανησυχία σας, αν και ασθενής από χθες, σπεύδω να απαντήσω στην επιστολή σας ανοιχτά και δημόσια. Κατ’ αρχήν όπως επεσήμανα επανειλημμένως η διακοπή της μνημονεύσεώς σας κατά τις ακολουθίες και κατ’ εξοχήν στην αγία Αναφορά δεν έχει χαρακτήρα προσωπικής αντιπαραθέσεως. Υπάρχει σοβαρό θέμα παρέκκλισης από την ορθόδοξο πίστη με όλα αυτά που κάνει και λέει ο οικουμενικός πατριάρχης και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατό να έχουμε μαζί του εκκλησιαστική κοινωνία.

Έχουν αναρτηθεί και δημοσιευθεί πολλά άρθρα που αποδεικνύουν την δογματική εκτροπή του προκαθημένου, ο οποίος λόγω θέσεως μέσα στην Εκκλησία συμπαρασύρει και τις άλλες τοπικές Εκκλησίες, μεταξύ αυτών και την Εκκλησία της Ελλάδος όπως αποδείχθηκε με την προσφάτως συγκληθείσα Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αν εσείς διακρίνετε στις ενέργειές μου πλάνη επειδή θέλω να κρατήσω την πίστη των αγίων Πατέρων πραγματικά λυπούμαι. 
Διαπιστώνω ότι έχετε υποστεί πνευματική μετάλλαξη και ακολουθείτε στον κατήφορο και τους υπολοίπους που δεν είχαν το σθένος να αντιπαραταχθούν στην αίρεση. Στην πορεία σας αυτή εφ’ όσον δεν θελήσατε να ακολουθήσετε τον Γέροντα προκάτοχό σας αείμνηστο π. Αυγουστίνο δεν θα σας ακολουθήσουμε. 
Έχετε το ελεύθερο να κινήσετε εναντίον μας όποιες διαδικασίες νομίζετε κατάλληλες, «Κύριος μερίς της κληρονομίας μου»!

Με τον προσήκοντα σεβασμό


Αρχιμ. Παΐσιος Παπαδόπουλος
Πηγή (και επιλογή φωτογραφιών)

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κατάσταση στη μητρόπολη Φλώρινας μετά την παραίτηση του γέροντα Αυγουστίνου είναι αποκαρδιωτική.
Ποιος θα το περίμενε ότι ο μητροπολίτης Θεόκλητος θα σιωπούσε μπροστά στα ψεύδη του Προικοννήσου και δεν θα προστάτευε τη μνήμη του γέροντά του και θα συλλειτουργούσε με τον Προύσσης μετά το θόρυβο που ξέσπασε.
Ποιος θα το περίμενε ότι η μητρόπολη της Φλώρινας, της πάλαι ποτέ αντιοικουμενιστικής, θα μετατραπόταν σε κέντρο διερχόμενων οικουμενιστών όπως ο Σύρου και ο Δημητριάδος!
Ποιος θα το περίμενε ότι ο μητροπολίτης με παιδαριώδεις δικαιολογιες θα δικαιολογούσε τα πελώρια, προδοτικά πατριαρχικά εγκλήματα!
Και όλα αυτά στη μητρόπολη που κλέισε ένας Καντιώτης!

Ανώνυμος είπε...

Και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Με τους παρακάτω συλλειτουργούν η είναι νωρίς ακόμα;

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ - αγγλικά - Μ Α Σ Κ Α Ρ Ι Λ Ι Κ Ι Α ! Πόση κατάντια πιά;

Η "ΚΥΡΙΑ" ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ, ΜΑΛΛΟΝ "ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ", ΜΕ ΤΗΝ ΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΨΙΜΗ ΑΥΤΗ ΑΜΦΙΕΣΗ, ΠΡΟΣ ΤΟ 'ΚΛΙΜΑ' ΤΩΝ ...ΜΑΣΚΑΡΑΔΩΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ, ΠΑΡΑ
ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ "ΑΛΛΟ"...


ΤΙ ΧΑΛΙΑ - made in Engalnd! - ΑΝΕΙΠΩΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ; Ανώτατη "επίσκοπος" (άς πούμε...) της Αγγλικανικής «εκκλησίας» (άς πούμε...) ορίστηκε να χοροστατήσει σε "Θεία Ευχαριστία" (ώ της βλασφημίας!) για την κοινότητα των ...ομοφυλοφίλων τον προσεχή Ιανουάριο του ΄17, έτσι ώστε να «προσφέρει έναν ασφαλή χώρο», για γκέϊ "προσκυνητές"(...), οι οποίοι θα "τηρούν", όπως όλοι οι άλλοι το τυπικό και μετά θα κοιμούνται ήσυχοι! (ΒΡΕ ΑΝΙΕΡΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ...ΧΑΖΟΒΙΟΛΗΔΕΣ, ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΘΕ ΛΙΓΑΚΙ; ΕΛΕΟΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!)


https://odysseiatv.blogspot.gr/2016/11/blog-post_28.html#more

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ¨ΔΕΣΠΟΤΑ¨ ποτε σκοπευετε να ασχοληθειτε με τα καυτα θεματα της πιστεως μας, οπως αυτο της παναιρεσης του οικουμενισμου και να σταματησετε τα παιδιαρισματα, τα πεισματα και τις απειλες σας? Ντροπη σας και Αισχος να μην ενημερωνετε το ποιμνιο σας και να παιρνετε τοσες ψυχες στο λαιμο σας!Ειναι εσχατη προδοσια εκ μερους σας η σταση αυτη απεναντι στο ΧΡΙΣΤΟ μας και στους Πατερες μας. Σκανδαλιζετε ολοκληρη επαρχια και οχι ΜΟΝΟ! ΜΑΤΙΑ, ΝΟΥ ΚΑΙ ΩΤΑ εδωσε μονο σε μας ο ΚΥΡΙΟΣ? ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ?ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! Ο πατερας Παΐσιος τρελλος,οι αγιοριτες πατερες τρελλοι, ολοι οσοι εμπρακτως διαμαρτυρονται τρελλοι, ΓΙΑΤΙ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ και ειπαν να αναστατωσουν την εκκλησια!!!
Ολοι του γιατρου... και ΕΣΕΙΣ,Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣ Ο ΠΑΠΑΣ normal....E OXI...ΩΣ ΕΔΩ!!! ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΙΣ ΚΟΙΝΩΝΟΥΣΙΝ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΙΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙΣ ΑΝΑΘΕΜΑ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο πατηρ Παισιος μπορει να ειναι το μοναδικο γνησιο τεκνο του γιγαντος της πιστεως πατρος Αυγουστινου Καντιωτη
ευχομαστε να φανουν και αλλοι ομολογητες
ο καιρος γαρ εγγυς
Αλεξιος κ

Απόστολο είπε...

Ξεκάθαρος!

Ανώνυμος είπε...

http://www.eordaia.org/index.php/14-2016-dekemvrios/1113-o-mitropolitis-florinis-prespon-kai-eordaias-theoklitos-me-egkyklio-tou-mila-gia-ti-diakopi-mnimosyno-apo-ton-p-paisio-papadopoulo
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΟΥΒΕΝΤΑ!!!ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΟ ΚΑΝΕ ΠΑΛΙ...!!!ΜΟΝΟ Ο Π.ΠΑΙΣΙΟΣ ΤΟΥ ΦΤΑΕΙ!!!ΤΟΥ ΧΑΛΑΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΛΛΟΝ!!!

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.