" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Ντροπή! (ΠΕΘ και Ορθόδοξα Σωματεία Θεσσαλονίκης) ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ τον αδελφικό συνεργάτη τους (π.Θεόδωρο Ζήση) και συνεργάζονται με τους διώκτες του (μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο)!. 2 σχόλια.

Μέσω της σχετικής αφίσας πληροφορηθήκαμε ότι την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 στη Θεσσαλονίκη διοργανώνεται ημερίδα με θέμα “Ελληνορθόδοξη Παιδεία ή άθεα γράμματα;”.

Κατ’ αρχάς δηλώνουμε ότι το θέμα της ημερίδας είναι όντως επίκαιρο και σημαντικό και η Εκκλησία οφείλει να το αναδεικνύει πάντοτε, πολύ δε περισσότερο τώρα που φανερά αλλάζει ο προσανατολισμός της Παιδείας μας, αφενός, με την εφαρμογή στο χώρο του σχολείου αντιχριστιανικών και αντεθνικών ιδεολογιών και, αφετέρου, με τον εξοβελισμό ό,τι εθνικού, ορθόδοξου, ωραίου και αγαθού είχε απομείνει στα σχολικά βιβλία.

Δυστυχώς, όμως, η απόφαση της ΠΕΘ και των Ορθόδοξων Σωματείων της Πόλης να θέσουν την ημερίδα τους υπό την αιγίδα της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης και του επισκόπου της κ. Ανθίμου αποτελεί προσβολή και ασέβεια στο πρόσωπο του πρωτοπρεσβυτέρου πατρός Θεοδώρου Ζήση και μας γεμίζει με στεναχώρια και αγανάκτηση.


Τα μέλη της ΠΕΘ και τα Ορθόδοξα Σωματεία της πόλης υπήρξαν οι μέχρι πρότινος μαθητές, φίλοι, συμπαραστάτες και συναγωνιστές του πατρός Θεοδώρου Ζήση στους αγώνες του για την Ορθοδοξία.
Με την απόφασή τους αυτή να συνεργαστούν με την Ι.Μ. Θεσσαλονίκης στην διοργάνωση της ημερίδας παίρνουν συνειδητά θέση υπέρ του κηρύττοντoς “γυμνή τη κεφαλή” αίρεση, Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και κατά της πατερικής και ομολογητικής στάσης του δικού τους ανθρώπου, του πατρός Θεοδώρου.

Υποκρινόμενοι άγνοια χλευάζουν τον πατέρα Θεόδωρο που για δεκαετίες ήταν ο νους και η ψυχή τους, σάρκα από την σάρκα τους, είτε ως πρόεδρος της μαχητικής ΠΕΘ Βορείου Ελλάδος, είτε ως ιδρυτής και πρόεδρος της Εταιρίας Ορθοδόξων Σπουδών (που πάντα η διοίκηση και τα μέλη της ήταν στην πρώτη γραμμή), είτε ως ηγετική μορφή σε όλους τους αγώνες των Ορθόδοξων σωματείων της πόλης μας κατά πρόσφατο και απώτερο παρελθόν. Είναι κρίμα να τον αγνοούν, να τον υποτιμούν και να τον αδειάζουν οι δικοί του άνθρωποι.


Λυπούμαστε αφάνταστα που τα κατά τεκμήριο πιο συνειδητά και ενημερωμένα μέλη της Εκκλησίας μας, οι Θεολόγοι και τα μέλη των Χριστιανικών Οργανώσεων, αγνοούν αυτό που η Οικουμενική Ορθοδοξία βλέπει και μέσω της Κατάνυξης, ότι η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης έχει γίνει το κατεξοχήν πεδίο μάχης, τα μαρμαρένια αλώνια, όπου συγκρούονται η Ορθοδοξία και η Αίρεση. Όλη η Ορθοδοξία προσβλέπει στον αγώνα του πατρός Θεοδώρου, και του σύμψυχου με αυτόν πατρός Νικολάου Μανώλη, εναντίον της παναίρεσης του Οικουμενισμού.
Δεν αγνοούμε ότι και άλλοι ιερείς και επίσκοποι και στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες δίνουν φανερές ή αφανείς μάχες για την Ορθοδοξία και την καταδίκη της ψευδοσυνόδου του Κολυμπαρίου. Στον αγώνα αυτόν όμως οι διώξεις του πατρός Θεοδώρου και του πατρός Νικολάου αποκτούν πανορθόδοξο σημειολογικό χαρακτήρα γιατί αποτελούν, στην σημερινή συγκυρία, τους στύλους της Ορθοδοξίας, τους ηγέτες της αντίδρασης στον Συνοδικό Οικουμενισμό του Φαναρίου.


Κλείνοντας το σημείωμά μας συμβουλεύουμε τους διοργανωτές της ημερίδας να επιλέγουν με μεγαλύτερη σοφία και σύνεση της συμμαχίες τους για την προστασία της Ελληνορθόδοξης Παιδείας. Θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι τα άθεα γράμματα στην παιδεία και τα άθεα γράμματα του Οικουμενισμού, είναι γεννήματα της ίδια μήτρας, του αντίχριστου πνεύματος της εποχής μας.



Σχόλια:
Για το θέμα τοποθετηθήκαμε ήδη :

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ μας στο ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΘ 

(για την εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη)




1. Απολύτως εύλογες οι επισημάνσεις ότι ΠΕΘ και Ορθόδοξα Σωματεία της πόλης, επέλεξαν να στηρίξουν τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο (αντί να σταθούν στο πλευρό του μέχρι πρότινος συνεργάτη τους π.Θεοδώρου Ζήση). 
Δυστυχώς αν χάθηκε κάτι στην Ορθοδοξία μας με την απέραντη δουλικότητα και υποχωρητικότητα που καλλιεργείται εδώ και χρόνια, είναι η ειλικρίνεια αλλά και η ευθύνη για την προάσπιση της αλήθειας. 
Ακόμη και "μαφιόζοι", έχουν αξιοπρεπέστερους κώδικες τιμής. από κάποιους "εν Χριστώ αδερφούς".


2. όσο για το :
" η Οικουμενική Ορθοδοξία βλέπει και μέσω της Κατάνυξης, ότι η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης έχει γίνει το κατεξοχήν πεδίο μάχης, τα μαρμαρένια αλώνια, όπου συγκρούονται η Ορθοδοξία και η Αίρεση. "

"...Όλη η Ορθοδοξία προσβλέπει στον αγώνα του πατρός Θεοδώρου, και του σύμψυχου με αυτόν πατρός Νικολάου Μανώλη, εναντίον της παναίρεσης του Οικουμενισμού. 
Δεν αγνοούμε ότι και άλλοι ιερείς και επίσκοποι και στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες δίνουν φανερές ή αφανείς μάχες για την Ορθοδοξία και την καταδίκη της ψευδοσυνόδου του Κολυμπαρίου. 
Στον αγώνα αυτόν όμως οι διώξεις του πατρός Θεοδώρου και του πατρός Νικολάου αποκτούν πανορθόδοξο σημειολογικό χαρακτήρα γιατί αποτελούν, στην σημερινή συγκυρία, τους στύλους της Ορθοδοξίας, τους ηγέτες της αντίδρασης στον Συνοδικό Οικουμενισμό του Φαναρίου"


Αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε :
"Ξεκαβαλήστε", "ηγέτες της αντίδρασης" και "στύλοι της Ορθοδοξίας".

Αν οπωσδήποτε αναζητάτε "μαρμαρωμένα αλώνια" για να δοξαστείτε, καλό είναι να επισκεφθείτε αυτούς που εδώ και πολλά χρόνια εκκλησιάζονται στην παγωνιά, στις εξοχές, σε ιδιωτικά παρεκκλήσια, που κάνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να εξομολογηθούν και να μεταλάβουν, που βίωσαν και βιώνουν λοιδορίες, απομόνωση  και απαξίωση. 
Για να δείτε πως είναι πραγματικά τα "αλώνια".

Η Ορθοδοξία δεν στηρίζεται σε κανένα πρόσωπο. Σταματήστε την "γκουροποίηση".
Ούτε τον μισθό σας στερηθήκατε (π.Ν.) ούτε την ασφάλιση σας, ούτε το ράσο σας (ακόμη). 
Τουναντίον
προτρέπετε τα πνευματικά σας παιδιά να συνεχίσουν να εκκλησιάζονται και να εξομολογούνται (άρα να καθοδηγούνται) στους αιρετικούς. Φέρετε βαρύτατη ευθύνη γι αυτό.


Οι "ηγέτες της αντίδρασης στον Συνοδικό Οικουμενισμό του Φαναρίου"  αναδεικνύονται στην πράξη. Την ώρα της μάχης.
Ξέρετε, οι ηγέτες δεν "αυτοχρίζονται".

Αντιθέτως, εσείς απεγνωσμένα προσπαθείτε να μην δώσετε λαβές για να μην τιμωρηθείτε!
Εδώ και ένα μήνα που ανακοινώσατε ότι "διακόψατε την μνημόνευση" (ενώ άλλοι ξεκίνησαν πριν χρόνια ή έστω αμέσως μετά την ψευδοΣύνοδο)  μας δίνετε την εντύπωση ότι σταματήσατε τον αγώνα σας. Αντί να ασχοληθείτε με τον εχθρό, μέμφεστε τους πατέρες και τους λαϊκούς που εφαρμόζουν σωστά την διακοπή μνημόνευσης (συνοδεύεται από διακοπή εκκλησιαστικής κοινωνίας με τους αιρετικούς και όσους τους μνημονεύουν) 

Να θυμίζουμε ποια ήταν η θέση σας για την διακοπή μνημόνευσης μέχρι πχ τα περασμένα Χριστούγεννα; Τι έλεγε τότε η "Κατάνυξις";
Μην αισθάνεστε λοιπόν ότι κυριαρχείτε ως ιστολόγιο ή ότι μονοπωλείτε την διακοπή μνημόνευσης. Εκτιμούμε την συνεισφορά σας αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι δεν είστε εσείς το κέντρο του κόσμου. Δεκάδες πχ Αγιορείτες δίνουν καθημερινά απίστευτο αγώνα και ελάχιστα από αυτά μαθαίνονται. Ομοίως και άλλοι ιερωμένοι σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Και ένα σωρό ιστολόγια -παλαιά αλλά και νέα- συνεισφέρουν στον αντιοικουμενιστικό αγώνα.

Όσο για τις "μάχες" που δίνουν "επίσκοποι και στην Ελλάδα", θα μας επιτρέψετε να σας θυμίσουμε ότι οι 90 περίπου επίσκοποι της Ιεραρχίας της Ελλάδος ΡΩΤΗΘΗΚΑΝ για την "ψευδοσυνόδου του Κολυμπαρίουκαι ΟΛΟΙ ΣΙΩΠΗΣΑΝ. Πέρασε ομόφωνα η εισήγηση του μητρ. Σερρών στην συνεδρίαση τους, τον Νοέμβριο του 2016. Έκτοτε "σιγή ιχθύος". 

Μην ονειρεύεστε λοιπόν αδερφοί και πατέρες. Δεν έχει κανένα νόημα μάταια να καλλιεργούμε ελπίδες. Εδώ σας πρόδωσαν τα ορθόδοξα σωματεία με τα οποία είσασταν σε διαρκή συνεργασία τόσα χρόνια. Δεν θα σας προδώσουν οι δεσποτάδες; (οι οποίοι ένας Θεός ξέρει με τι παραχωρήσεις έφτασαν εκεί που έφτασαν..)
Όσοι πιστοί λοιπόν.

Μόνοι μας, λιγοστοί θα δώσουμε την μάχη. 
Μην περιμένετε μάταια να γίνουμε πολλοί. Τόσα χρόνια περιμένατε και είδαμε το αποτέλεσμα.


Ακολουθήστε κι εσείς τον ανηφορικό δρόμο. Οι "δήμιοι" κόβουν τα κεφάλια το ένα μετά το άλλο. Δεν μας μένει χρόνος. Ας πολεμήσουμε.  


Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

49 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά μήπως και ορθόδοξα σωματεία έχουν βρει αυτό το τρόπο να καλύπτουν τις βιοποριστικές τους ανάγκες προβάλλοντας τον Χριστό, το Ευαγγέλιο και την φιλανθρωπία {άλλωστε σε μία εποχή οικονομικής κρίσης και ανεργίας δεν αποτελεί μόχθο ή ιδιαίτερα προσόντα το να παραλαμβάνει κανείς δωρεές ή εθελοντικές υπηρεσίες!} αλλά όταν επρόκειτο για την Ορθόδοξη Πίστη που διώκεται από τον Οικουμενισμό και την Μασονία, σφυρίζουν αδιάφορα λέγοντας με υποκριτική απορία "τι είναι ο Οικουμενισμός;" ή "η μασονία έχει καταδικαστεί από την Εκκλησία και δεν έχουμε καμία σχέση μαζί της" ενώ δουλικά υπηρετούν Επισκόπους που υλοποιούν τα σχέδια της (μασονίας-θεοσοφίας) για την ενοποίηση των θρησκειών;

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ψηλά σηκώσατε το αμανέ και τα μυαλά σας πήραν πολύ αέρα....

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν σε πειράζει γράφε και κανένα επιχείρημα.
Αν διευκρίνιζες και σε ποιον απευθύνεσαι, καλό θα ήταν.

Unknown είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!! ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΥΛΟΓΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΙΣΤΟΓΙΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ ! ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ! (ΠΑΤΗΡ-ΦΩΤΙΟΣ).

Ανώνυμος είπε...

Τό φαινόμενο που στηλιτεύει ο "Παιδαγωγός" (με αρκετά σκληρή φρασεολογία) είχε επισημανθεί από πολύ καιρό πρίν, αλλά τότε όποιος εξέφραζε κάποια αντίρρηση, χαρακτηριζόταν φιλοοικουμενιστής που πολεμά τους αγωνιστές !
Τώρα ήρθε η ώρα να το διαπιστώση και ο Παιδαγωγός.
Είναι πολύ πιθανόν να ακολουθήσουν και άλλες απομυθοποιήσεις στο μέλλον.

captain giannis είπε...

Αγαπητέ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΕ".......Δυστυχώς η δουλειά μου με κρατά μακρυά από διάφορα γεγονότα,καταστάσεις,οικογένεια κλπ.....Θέλω να μην αμφισβητήσεις ποτέ τη φιλία αλλά και την εκτίμηση που τρέφω πρός την αγωνιστική σου παρουσία.....Ομως !!!!! Θα γίνω λίγο σκληρός γενικώς πρός ΟΛΟΥΣ τους εμπλεκομένους στον αντιοικουμενιστικό αγώνα είτε σε πρόσωπα,είτε σε ομάδες.....Τι πάθαμε τελικά;;; "Εβαλε ο διαβολάκος την ουρά του πάλι...." κατά το λαϊκό άσμα;;; Γνωρίζεις πολύ περισσότερο από εμένα οτι η διχόνοια ήταν αυτή που επέφερα πλείστα όσα δεινά στη πατρίδα μας,ενώ όλοι διατυμπάνιζαν την απελευθέρωση της...Πρόσεξε,δεν θέλω και για τίποτα να υπεραμυνθώ επί προσωπικού...ούτε να δικαιολογήσω καταστάσεις,αλλά ας πάμε λίγο στην περίπτωση του π.Τρικαμηνά τον οποίον εκτιμώ,σέβομαι και θα ήμουν ευτυχής να συναντούσα...Πότε;;;Μία φορά την εβδομάδα;;;Η γιαγιά που δεν έχει τα πρός το ζήν να πληρώσει ταξί από τις Συκιές για τη Σουρωτή;;;Και στη περίπτωση έκτακτης ανάγκης που θα πρέπει να κοινωνήσει ο ετοιμοθάνατος θα πάμε στο Βόλο να φέρουμε ιερέα για να μη κοινωνήσει από παπά που μνημονεύει τον κάθε Ανθιμο;;;Εκεί δεν μπαίνει το θέμα της οικονομίας;;;Ας είμαστε ρεαλιστές και φειδωλοί κάπου-κάπου....Ο π.Νικόλαος επί παραδείγματι όπως αναφέρεις δεν έχασε το μισθό του [κάπως πικρόχολο βεβαίως] αλλά νομίζω οτι γνωρίζεις νομικά δεν στέκει....Αν μπορούσε ο "παναγιότατος" θα το είχε κάνει ΚΑΙ αυτό.....Εχασε όμως [ο παπα-Νικόλας] κάποιες άλλες αποδοχές που στο φινάλε έχει και μιά οικογένεια να θρέψει....που κάποιοι ιερομόναχοι δεν έχουν...Ξεκίνησαν κάποιον αγώνα τρείς παπάδες στη βόρεια ελλάδα και άλλοι λίγοι στην υπόλοιπη,αλλά πάλι δεν μας φτάνει.....Ε ας τους πάρουμε τα κεφάλια να ευχαριστηθούν οι οικουμενιστές...Μου είναι αδιανόητο ιστολόγια με κοινό αγώνα να πέφτουν στη παγίδα του διαβόλου και της διχόνοιας....Εχουμε τόσον αγώνα ακόμη μπροστά μας ΑΛΛΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!!!!!!Τις παραμέτρους θα τις εξομαλύνουμε με την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.Συγνώμη για το ύφος του σχολίου μου,αλλά ο φόβος της διαίρεσης με τρομοκρατεί....Και τούτο δεν απευθύνω πρός το παρόν ιστολόγιο μόνο.....Αν δεν ενωθούμε όλοι μαζί θα μας πάρει και θα μας σηκώσει η λαίλαπα του οικουμενισμού που μας θέλει σκόρπιους στους τέσσερεις ανέμους.....ΣΤΑΜΑΣΤΕΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΛΑΙΨΟΥΜΕ ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΕΝΟΙ

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αγαπητέ μας καπετάνιε

Ευχαριστούμε για το πολύ σημαντικό σχόλιο.

Όπως ξέρεις, γράφουμε τις σκέψεις μας. Αλάθητοι δεν είμαστε.
Συμφωνούμε απολύτως ότι πρέπει να υπάρχει ενότητα. Το "άλλο στρατόπεδο" έχει κατορθώσει να ενώσεις μασόνους, δεσποτάδες, πολιτικούς, τραπεζίτες, κάθε εξουσία, εμείς γιατί να αλληλοφαγωνόμαστε;


Ο π.Ευθύμιος Τρικαμηνάς έρχεται στην Θεσσαλονίκη μία φορά τον μήνα (κ όχι τη βδομάδα όπως έγραψες, ακόμη πιο σπάνια λοιπόν). Υπάρχει άλλος ιερέας, ο π.Γεώργιος Αγγελακάκης, στον Τρίλοφο. Υπάρχουν και άλλοι που δεν μνημονεύουν, στην Πτολεμαϊδα, και αλλού. Όποιος θέλει λοιπόν μπορεί να βρει την λύση. Κι αν δεν έχει χρήματα η γιαγιά για ταξί, μπορεί κάποιος αδερφός να την πάρει δωρεάν με το αυτοκίνητο του (συμβαίνει συχνά).

Όσο για το δίλημμα με τον ετοιμοθάνατο: ΌΧΙ, ο ετοιμοθάνατος ΔΕΝ πρέπει να κοινωνήσει με την αίρεση. Αν χρειαστεί θα υπομείνει το μαρτύριο μέχρι τέλους. Αν χρειαστεί θα μείνει και ακήδευτος μέχρι να βρεθεί ιερωμένος που δεν μνημονεύει (για η μνημόνευση επισκόπου, δείχνει την κοινή πίστη. Και οι δεσποτάδες μας έχουν ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ αποδεχθεί την ψευδοΣύνοδο).
Με το ίδιο σκεπτικό, οι ετοιμοθάνατοι Ορθόδοξοι που βρίσκονται στο εξωτερικό και δεν βρίσκουν ορθόδοξο ιερέα, μπορούν να μεταλαμβάνουν από αιρετικούς. ΟΧΙ δεν μπορούν. Κανένας συμβιβασμός με την αίρεση.


Καπετάνιε, όταν κάποιος κάνει με καθυστέρηση "μισή" αποτείχιση και αυτοπροσδιορίζεται ως "στύλος ορθοδοξίας", οφείλουμε να του το επισημάνουμε. Μήπως και προσγειωθεί. Θα προσγειωθεί βέβαια, αναγκαστικά. Η πραγματικότητα είναι πού σκληρή. Θα προσγειωθεί κ όταν καταλάβει τι δειλούς έχει δίπλα του, τι είδους χριστιανικό κόσμος καλλιεργούσαμε τόσα χρόνια: "φυτά" και "συμφεροντολόγους". Σε ποιους ήλπιζε τόσα χρόνια..
Όταν φαίνεσαι εσύ ο "νικητής" και ο"ισχυρός", έρχονται μαζί σου. Πάντως με τον δεσπότη δεν κόβουν. Έχουν κάθε λόγο (και συμφέρον) να κρατάνε την σχέση.


Ξαναγράψαμε:
ΔΕΝ θα αφήσουμε κανένα αντιοικουμενιστή διωκόμενο μόνο του. Θα είμαστε δίπλα τους. Αυτό αποτελεί δέσμευση μας.
Από κει κ πέρα καταλαβαίνουμε ότι έχουμε όλοι καλομάθει κ δεν φανταζόμαστε καν να μαρτυρούμε. Θέλουμε έναν χριστιανισμό όπου θα "περνάμε καλά". Θα τα έχουμε όλα. Που η οδός μας θα είναι "πλατεία και ευρύχωρος" και όχι "στενή κ τεθλιμμένη".

Αυτές είναι οι σκέψεις μας. Όπως είπαμε, αλάθητος δεν είναι κανείς.
Συμφωνούμε ότι πρέπει άμεσα ο αντιοικουμενιστικός χώρος, ο αληθινός, να ενωθεί. Και μακάρι να ενωθούν μια μέρα και οι ακολουθήσαντες το πάτριο ημερολόγιο. Τα ίδια περάσαν κ αυτοί -κ πολύ χειρότερα- πριν 100 χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ΠΑΙΔΑΓΩΓΕ για μια ακόμη φορά θα συμφωνήσω με τα σχόλια σου και θα σ'ευχαριστήσω για τον κόπο και τον αγώνα σου υπέρ της πίστης και της πατρίδας μας.
Θα ήθελα όμως να προσθέσω και κάτι άλλο που παρατηρώ καιρό τώρα σε διάφορα σχόλια αδελφών.
Πολλοί από μας έχουν ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ,αλλά,ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ! Ακόμα ακόμα ξεχνάνε(δυστυχώς και ιερείς)αυτό που είπε ο Κύριος:...και ιδού εγώ μεθ'υμών ειμί πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος.αμήν(κατά Ματθαίον κεφ. κή.στιχ.20).
Αυτά για όσους προβάλουν διάφορες δικαιολογίες,του τύπου,μα εμείς έχουμε οικογένεια και υποχρεώσεις, δεν είμαστε σαν τους
μοναχούς!
Θα ήθελα ακόμη να ρωτήσω τους αποτειχισμένους μας ιερείς οι οποίοι προτρέπουν το ποίμνιο να εκκλησιάζεται σε Ι.Ν.όπου μνημονεύονται αιρετικοί Επίσκοποι.
Η Αγία Μαρία η Αιγυπτία κάθε πότε εκκλησιάζονταν και κάθε πότε κοινωνούσε;
Δυστυχώς ο μισόκαλος ξέρει και κάνει καλά την δουλειά του!
Ας κάνουμε και μεις την δική μας. ΠΡΟΣΕΥΧΗ! να μας φωτίσει όλους μας ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός.
Να μας δώσει ταπείνωση και ομόνοια καθώς τούτος ο αγώνας είναι δύσκολος και ΟΛΟΙ είναι απαραίτητοι.
ΓΕΝΟΙΤΟ!

Unknown είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!! ΑΓΗΠΗΤΕ ΑΔΕΡΦΕ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ . ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ Η ΟΣΙΑ ΜΑΡΙΑ Η ΑΙΓΥΠΤΙΑ ΚΟΙΝΩΝΟΥΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ? ΠΗΓΑΙΝΕ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΑΓΙΟΣ ΖΩΣΙΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΟΥΣΕ ? Η ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΜΠΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΛΑΒΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ? (ΠΑΤΗΡ-ΦΩΤΙΟΣ).

Ανώνυμος είπε...

"Θα προσγειωθή και όταν καταλάβει .......τόσα χρόνια".
Πικρή αλλά ρεαλιστική διαπίστωση, που αναδεικνύει την επιφανειακή εργασία που γίνεται στις ψυχές των Χρισιανών από μερικούς Γέροντες αλλά και Αδελφότητες.
Ο Πνευματικός πρέπει να δείχνει στον πιστό τον Χριστό, ως πρότυπο προς μίμηση, όχι τον εαυτό του, και να αποφεύγη την προσωπολατρεία, ώστε να δημιουργούνται πραγματικοί Χριστιανοί - εικόνες Θεού, όχι οπαδοί.

Ανώνυμος είπε...

Πρός τους 9 - 10 και 10 - 57.
Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία ζούσε στην έρημο επί 40 χρόνια και δεν είχε φυσικά πρόσβαση σε Ναούς, πράγμα που δεν ισχύει βέβαια για τους σημερινούς Χριστιανούς.
Εκτός αυτού, γιατί να παίρνουμε σαν παράδειγμα την μεμονωμένη περίπτωση της Οσίας Μαρίας καί όχι τον Μέγα Βασίλειο, ο οποίος λέει ότι οι Χριστιανοί της Επισκοπής του Κοινωνούσαν τέσσερεις φορές την εβδομάδα !
Επ' αυτού συνηγορεί και ο Αγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, ο οποίος έζησε επί Τουρκοκρατίας, δηλαδή σε δύσκολη εποχή.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήταν καλό όμως να χρησιμοποιηθεί η ημερίδα αυτή μόνο και μόνο για να μοιραστούν φυλλάδια κατά του ουκουμενισμού (και κατά του οικουμενιστή Άνθιμου) και αφού μοιραστούν να εξαφανιστούμε από εκεί ως ένδειξη αποχής.
Θα ήταν ένας καλός τρόπος να καταλάβουν οι παρευρισκόμενοι ότι υπάρχει πρόβλημα και να ενημερωθούν. Ίσως να λαμβάναμε και την "αγάπη" που διακηρύσσουν οι οικουμενιστές σε έμπρακτη μορφή (λίγο ξύλο, καμιά βρισιά) για να την καταλάβει ο απλός κόσμος τις έννοιες...
Αλλά είναι μάλλον αργά πλέον...

Thessalonian είπε...

Η διχόνοια στον αντιοικουμενιστικό αγώνα προέρχεται από τον οπαδισμό. Ακολουθούμε προσωπικές η ξένες απόψεις και όχι τον Χριστό μας. Οι Ιεροί Κανόνες είναι ξεκάθαροι και ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟΙ. Το πρώτο που έκανε ο αιρεσιάρχης Βαρθολομαίος ήταν να αγνοήσει την Ιερά Παράδοση, τις Οικουμενικές Συνόδους, τους Κανόνες και να κηρύξει δικούς του, γιατί αλλιώς δεν μπορεί να προχωρήσει το σχέδιο. Μιλάτε κάποιοι πολύ απαξιωτικά για τους μοναχούς. Οι μοναχοί, αφήνουν τα πάντα πίσω τους, οικογένειες, περιουσίες, σπουδές, iPhone, δουλειές, συμφέροντα για να ακολουθήσουν τον Κύριο. Οι μοναχοί αγαπητέ και ειδικά αυτοί που διώκονται δεν έχουν κι αυτοί "που την κεφαλή κλίνη". Ο π. Νικόλαος έχει εκατοντάδες πνευματικά παιδιά να τον φροντίσουν όταν θα χρειαστεί, αν θα χρειαστεί. Όταν άκουσα τον π. Θεόδωρο Ζήση και τους λοιπούς να μιλούν τόσο ειρωνικά και απαξιωτικά για τους αγιορείτες πατέρες, έπεσα πραγματικά από τα σύννεφα. Σύγκρινε πως μίλησε ο π. Θεόδωρος Ζήσης για τους Αγιορείτες και πως οι Αγιορείτες για αυτόν και θα καταλάβεις πολύ απλά ποιος είναι φωτισμένος και ποιος όχι.

Μιλάτε για οικονομία, αλλά οικονομία μπορεί να υπάρξει σε προσωπικά αμαρτήματα/ πάθη, σε προσωπικό επίπεδο. Οικονομία δεν μπορεί να υπάρξει στην Πίστη. Πως θα σωθούμε όταν υβρίζουμε τον Ίδιο τον Θεό η σιωπάμε όταν Αυτός υβρίζεται; Ζω στο εξωτερικό, συγκεκριμένα Γερμανία. Ανάσταση έκανα στο σπίτι μαζί με όλη την οικογένεια. Ξέρεις γιατί; Γιατί ο Ιερέας που είναι εφημέριος στην περιοχή μας πηγαίνει και λειτουργεί σε προτεσταντικό ναό της πόλης που διαμένω και με προέτρεψε να πηγαίνω εκεί να εκκλησιάζομαι αντί σε ορθόδοξο (που λειτουργεί ο ίδιος) που είναι 20 χμ παραπέρα. Όταν αρνήθηκα, έπεσαν οι μάσκες. Μου είπε πως ο Χριστός πάει και σε αυτές τις "εκκλησίες". Όταν είδε πως δεν με πείθει μου είπε πως αν θέλω να σωθώ όπως θέλω εγώ (άκουσον άκουσον) να πάω στην Βουλγαρία, η Γεωργία, η Ρωσία η στην Ελλάδα. Το κερασάκι στην τούρτα ο "φαρισαϊσμός" μου. Ουδεμία απάντηση πήρα σε αυτά που τον ρώτησα. Με αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορεί να υπάρξει οικονομία. Αυτός ο συγκεκριμένος Ιερέας ούτε να με κοινωνήσει θέλω, ούτε καν να με κηδεύσει.

Ο Κύριος μας δεν είναι άδικος, αυτό να το θυμόμαστε όλοι μας για τα πως και γιατί και τις δήθεν οικονομίες, εφευρήματα. Ορθοδοξία η Θάνατος.

Και για να προλάβω κάποιους όχι δεν είμαι ΓΟΧ, ούτε παλαιοημερολογίτης. Αυτά

Ανώνυμος είπε...

+ΙΓΖ
Ο Μ Βασίλειος κοινωνούσε τους πιστούς 4 φορές την εβδομάδα, αλλά να λάβουμε υπόψιν και πως ζούσαν οι εν λόγω χριστιανοί.

ΜΑΚΡΑΚΙΣΜΟΣ
Εγινε παράδοση η κατάργηση της νηστείας έστω της προηγούμενης ημέρας προκειμένου να μεταλάβει ο άνθρωπος την επαύριο. [Ηταν και αυτό ένα κατόρθωμα του Μακράκη εκτός από το τρισύνθετο]
Το επιχείρημα των Μακρακιστών είναι ότι από την στιγμή που νηστεύεις τα καθορισμένα, τότε ο άνθρωπος δεν υπόκειται στην προετοιμασία της προηγούμενης ημέρας. Δηλαδή το Σάββατο τρως κρέας και την Κυριακή κοινωνάς. Το αυτό και τις καθημερινές, καθώς κοινωνούν οι όχλοι πλέον των λαικών σχεδόν καθημερινά.
Οσους ρωτήσαμε επικαλέστηκαν ευλογία. Αλλωστε δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς.
Η Μετάληψη προυποθέτει νηστεία. Όποιος κηρύττει αντίθετα από τους κανόνες και την παράδοση της Εκκλησίας έχει Ανάθεμα από την 7η Οικουμενική Σύνοδο.
Ρωτώ: τι παράδοση έχουμε ; Πριν την μετάληψη Νηστεύουμε η τρώμε κρέας;
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ
Εν πρώτοις ο Αποστολικός κανόνας γράφει το Σάββατο δεν νηστεύετε. Δεν γράφει κατάλυσις εις πάντα.
8ος Ἀποστολικός Κανόνας λέγει τά ἀκόλουθα:
«Εἴ τις Ἐπίσκοπος ἤ Πρεσβύτερος ἤ Διάκονος ἤ ἐκ τοῦ καταλόγου τοῦ ἱερατικοῦ, προσφορᾶς γενομένης μή μεταλάβοι, τήν αἰτίαν εἰπάτω· καί ἄν ἦ εὔλογος, συγγνώμης τυγχανέτω· εἰ δέ μή λέγοι, ἀφοριζέσθω, ὡς αἴτιος βλάβης γενόμενος τῷ λαῷ καί ὑπόνοιαν ἐμποιήσας κατά τοῦ προσενέγκαντος, ὡς μή ὑγιῶς ἀνενέγκαντος».
Σχόλιο: Δηλαδή να πει τον λόγο για τον οποίο δεν κοινώνησε, για να μην έχουν οι πιστοί άσχημους λογισμούς περί αναξιότητας του Ιερέως

9ος Ἀποστολικός Κανόνας:
«Πάντας τούς εἰσιόντας πιστούς καί τῶν Γραφῶν ἀκούοντας, μή παραμένοντας δέ τῇ προσευχῇ καί τῇ Ἁγίᾳ Μεταλήψει, ὡς ἀταξίαν ἐμποιοῦντας τῇ Ἐκκλησίᾳ, ἀφορίζεσθαι χρή».
Σχόλιο: Αυτόν τον κανόνα έχουν κάνει σημαία οι Μακρακιστές.
Ρωτώ: Που γράφει για υποχρεωτική Μετάληψη καθ’ εκάστη;
Ο κανόνας γράφει γι’ αυτούς που φεύγουν πριν την Μετάληψη, « Μη παραμένοντας » το οποίο είναι ο ορισμός της ασέβειας, καθώς δημιουργεί αταξία, δεν γράφει πουθενά για υποχρεωτική θεία κοινωνία.

Εξ’ αφορμής των ομαδικών βαπτίσεων πολλοί δεν είχαν την ανάλογη κατήχηση και ευλάβεια, με αποτέλεσμα να μην τηρούνται τ’ αυτονόητα, δημιουργώντας ταραχή στην Εκκλησία. Αυτό άλλωστε συμβαίνει ανά τους αιώνες, αυτό συμβαίνει και σήμερα…. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις αναφέρεται ο κανόνας και όχι στην υποχρεωτική θεία κοινωνία. O 9ος κανόνας έχει ερμηνευθεί κατά το δοκούν από κάποιους επειδή ετσι βολεύονται δημιουργώντας ταραχή και σύγχυση στις ενορίες.

Ο Νικόδημος παρατηρεῖ: «Συνέχειαν τῆς Θείας Μεταλήψεως διδάσκει ὁ παρόν Κανών… Πῶς γάρ οἱ θεῖοι Ἀπόστολοι ἤθελαν νά νομοθετήσουν πρᾶγμα ἀδύνατον;
Ἔπειτα ὁ Κανών δέν λέγει «καθ’ ἑκάστην», ἀλλά «τούς μή μετέχοντας τῇ Θείᾳ Μεταλήψει»
Δηλαδή να Μετέχουν όλοι παρευρισκόμενοι και συμπροσευχόμενοι. Ο Νικόδημος ορίζει 1 εβδομάδα νηστεία πρίν την Μετάληψη - Πηδάλιο Ο Νικόδημος όταν μιλο΄σε για συχνή μετάληψη είχε απέναντι την αγιορείτικη συνήθεια της εποχής που οι κελιώτες κοινωνούσαν δυο φορές τον χρόνο.
Ο Νικόδημος το έκανε 1 - 2 φορές τον μήνα και αυτή η σειρά είχαν όλοι στο Ορος μέχρι πριν απο 20 χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Β’
66ος Κανόνας τῆς Ἁγίας Στ’ Οἰκουμενικῆς Συνόδου, ἐπιτάσσει τήν καθημερινή Θεία Κοινωνία κατά τήν Διακαινήσιμο Ἑβδομάδα. Νικόδημος ὁ Ἁγιορείτης - ἄς μάθουν οἱ τωρινοί Χριστιανοί, ποίαν μέν ἁγίαν ζωήν ἐμεταχειρίζοντο ἐκεῖνοι εἰς τάς ἁγίας ταύτας τῆς Ἀναστάσεως ἡμέρας καί ποίαν ἐν τοῦ ἐναντίου ἄτακτον ζωήν ζῶιν αὐτοί τώρα καί ἄς διορθωθοῦν.

Σχόλιο: κοινωνούσαν καθημερινώς την Διακαινήσιμο, διότι συν τοις άλλοις των αρετών και του καθημερινού Μαρτυρίου, εγκαταβίωναν για 8 ημέρες στην Εκκλησία καθώς δοξολογούσαν τον Θεό νυχθημερόν.
Σήμερα ποια είναι η αγία ζωή των χριστιανών;

Κολλυβάδες - Ἀθανάσιος ὁ Πάριος:
Οὐ καθ’ ἑκάστην προσερχόμεθα, οὔτε τοῦτο διδάσκομεν, καθώς διαβαλλόμεθα·
Προσερχόμεθα εἰς τήν Θείαν Μετάληψιν, ὁ μέν βραδύτερον, ὁ δέ πυκνότερον, κατά τό ἑκάστῳ ἐγχωροῦν

Πατριάρχης Καλλίνικος Γ’ καί Σύνοδος τοῦ Πατριαρχείου ΚΠόλεως.
«Οἱ Ἱερεῖς δέ ὅπου ἔχουσιν ἐνορίτας, νά διδάσκωσιν αὐτούς νά μεταλαμβάνουν εἰς τάς Τεσσαρακοστάς τοῦ χρόνου καί νά προσέρχωνται μέ καθαράν καρδίαν καί συντριβήν καί εὐλάβειαν εἰς τήν Θείαν Κοινωνίαν. Ἐάν δέ θελήσωσι νά κοινωνήσωσι καί ἄλλην φοράν ἔξω ἀπό τάς Τεσσαρακοστάς τάς ἁγίας, ἑπτά ἡμέρας ἤ πέντε - τό ὀλιγότερον – νά νηστεύσωσι καί νά ἀκούωσι τήν καθημερινήν Ἀκολουθίαν εἰς τάς ἐκκλησίας ἤ νά τήν διαβάζωσιν εἰς τά ὀσπήτιά τους. Εἰς ἀνάγκην δέ, ἄς νηστεύσωσι καί τρεῖς ἡμέρας μόνον, προετοιμαζόμενοι μέ τήν Θείαν Ἐξομολόγησιν…

Ο Αγιος Συμεών Θεσσαλονίκης στα Απαντα γράφει:
Εντολή προς τους Ιερείς να νηστεύουν το ποίμνιο 3 μέρες πριν να μεταλάβουν, ενώ ορίζει και περαιτέρω αποχή από κρέας και ψάρια. Απαντα σελ. 479.

Σε τι διαφέρουμε οι σημερινοί χριστιανοί;

Ποιος δίνει την δεκάτη από τον μισθό του στους Ζητιάνους; Ποιος διακονεί εθελοντικά τον ασθενή; Ποιος ομολόγησε ορθοδοξία στην δουλειά του και απολύθηκε; Ποιος ομολόγησε σε αρχές και εξουσίες; Ποιος υπέστη διωγμό; Ποιος έδωσε στο κοινό ταμείο όλη την περιουσία του;
( Θυμίζω τι έπαθαν ο Ανανίας και η Σαπφείρα επειδή δεν έδωσαν όλη την περιουσία τους στο κοινόβιο αλλά κράτησαν ένα χωραφάκι για τα γεράματα).
Ποιος Χριστιανός έχει απέναντι τον Μουσουλμάνο και ομολογεί Χριστό ενώ ξέρει ότι θα του πάρει το κεφάλι; Και ένα σωρό άλλα μαρτύρια…
Για όλους αυτούς τους λόγους στην αρχαία Εκκλησία είχαν την καθημερινή μετάληψη και μάλιστα χωρίς νηστεία.

Τι σχέση λοιπόν έχουν οι σημερινοί Χριστιανοί με τα παραπάνω που περιγράψαμε;

Για τους παραπάνω λόγους οι χριστιανοί της αρχαίας εκκλησίας κοινωνούσαν καθημερινά, χωρίς να υπόκεινται σε νηστεία. Αλλωστε οι νηστείες καθιερώθηκαν αιώνες αργότερα για την κατάντια των χριστιανών. Το ίδιο ισχύει και για το αντίδωρο. Επειδή οι χριστιανοί ήταν ανάξιοι να κοινωνήσουν καθιερώθηκε το αντίδωρο, μετά από 700 χρόνια.

Τι σχέση έχουν λοιπόν οι χριστιανοί της αρχαίας εκκλησίας και το ποίμνιο του Μ. Βασιλείου, με εμας τους σημερινούς;

Αντιστρέφω τον προβληματισμό: τότε να καταργήσουμε και τις νηστείες, διότι όπως γράψαμε παραπάνω, οι νηστείες δεν υπήρχαν στην αρχαία Εκκλησία, να καταργηθεί ο νηπιοβαπτισμός, και οι λαικοί να μεταλαμβάνουν όπως οι Ιερείς απο τπ Ποτήριο κλπ.
Έτσι γινόταν τότε, άρα έτσι να κάνουμε και εμείς σήμερα.

Όπως καταστράφηκαν τόσες γραπτές και άγραφες παραδόσεις, έτσι τώρα έγινε μόδα η κατάργηση της προετοιμασίας πριν την μετάληψη. Αυτό έχει ως επακόλουθο την καταφρόνηση προς τον Θεό, ενώ παράλληλα καταργεί τα πνευματικά αντισώματα του νού, ρίχνοντας άλλο ενα χτύπημα στην παράδοση της Εκκλησίας




Unknown είπε...

ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ 2.13 . ΣΩΣΤΑ ΠΕΣΜΟΥ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΚΟΙΝΩΝΟΥΣΑΝ ? ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ? (ΠΑΤΗΡ-ΦΩΤΙΟΣ).

captain giannis είπε...

Σεβαστέ π.Φώτιε........Η ανησυχία μου είναι ΜΙΑ και ουσιώδεις....Να μήν επέλθει σε όλους εμάς που ανησυχούμε για τις απίστευτες καταστάσεις στις οποίες μας περιέπλεξε ο μέγας αιρεσιάρχης,η διχόνοια....!!!! Ο "ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ" και όλοι οι αδελφοί σχολιαστές πολεμάμε οργανώσεις,μασωνία,αιρετικούς και πλείστους όσους καταφέρονται την Ορθοδοξία με μοναδικό όπλο τη πίστη του Χριστού.....Επαναλαμβάνω οτι θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να μην "αλείφουμε βούτυρο" το ψωμί των οικουμενιστών....!!!!! Καλό θα είναι να μπορέσουμε να αφυπνίσουμε περισσότερους κληρικούς όπως αλλάξουν "τη ρότα" τους να δούν τη πραγματική πορεία των επισκόπων τους και να τους στρέψουν τη πλάτη.....Οι εκκλησίες όμως πρέπει να γεμίζουν....!!!!! Αν στριμωχτούμε σε παρεκκλήσια και προπάντων διχαστούμε τότε θα τρίβουν περισσότερο τα χέρια τους οι πολέμιοι της Ορθοδόξου πίστεως μας....Οι ιερείς έχουν το βάρος της ευθύνης και εκεί ας επικεντρωθούμε...

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Τις κρίσιμες στιγμές καταφεύγουμε στην παράδοση των πατέρων μας, πως αυτοί πολεμούσαν την αίρεση και τους αιρετικούς. Γέμιζαν τις εκκλησίες τους; Γέμιζαν τα παγκάρια τους;
Έκαναν ότι δεν έβλεπαν; Σιωπούσαν στις διώξεις αδερφών;

Δηλαδή αν συνεχίζουμε να συναναστρεφόμαστε με πατέρες που δεν διέκοψαν την μνημόνευση, να γεμίζουμε τις εκκλησίες τους, υπάρχει πιθανότητα αυτοί να διακόψουν;

Η επιλογή είναι δική σου αδερφέ.
Όπως ο π.Νικόλαος λέει ότι δεν μπορεί μπροστά στην Αγία τράπεζα να εμπαίζει τον Θεό λέγοντας για τον επίσκοπο "τον ορθοτομούντα τον λόγο της αληθείας ...", έτσι δεν μπορούμε και εμείς να εμπαίζουμε τον Θεό ταυτιζόμενοι με την πίστη του δεσπότη που μνημονεύεται.

Όσο για την εκκλησία που δεν μπορούν να πηγαίνουν οι πιστοί επειδή είναι μακρυά, γράψαμε στο παρελθόν και το ξαναγράφουμε:
-Ναό στην γειτονιά σας ΔΕΝ θα δείτε.
-Οι αιρετικοί οικουμενιστές δεν θα ξεκουμπιστούν από μόνοι τους.
-Αν μπορείτε χτίστε (και πείσετε κάποιον ιερέα να διακόψει και να σας λειτουργεί), αλλιώς θα πρέπει να μετακινείστε.
-Τις ξέρετε τις "κατακόμβες"; Τις λέτε, τιμάτε με τα λόγια τους μάρτυρες αλλά δεν αντιλαμβάνεστε πόσο τους κόστιζε.
Ε λοιπόν εμείς προς το παρόν εκκλησιαζόμαστε χωρίς κίνδυνο για την ζωή μας. Αν χρειαστεί θα κάνουμε και χιλιόμετρα. Δεν χρειάζεται να πάμε περπατώντας.

Unknown είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!!! ΑΔΕΡΦΕ ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥ 2.15 ΚΑΛΟΝ ΑΓΩΝΑ . (ΠΑΤΗΡ-ΦΩΤΙΟΣ).

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω με τον Ορθό αντίλογο και τον Παιδαγωγό.
Κάπτεν Γιάννη θυμάσαι τι απαντησε εκείνος ο λεβέντης παπάς από την Κρήτη,ο π.Παναγιώτης,όταν του είπαν από την Μητρόπολη,είσαι φτωχάκι θα χάσεις τον μισθό;
Εγώ έγινα ιερέας για τον ΧΡΙΣΤΟ και όχι για τον μισθό!
Δεν σκέφτηκε έχω οικογένεια υποχρεώσεις κ.λ.π.
Δεν σταμάτησε την μνημόνευση αλλά εκκλησιαζεται σε Ι.Ν. όπου μνημονεύεται ο Επίσκοπος του οποίου το μνημόσυνο διεκοψε,όπως κάποιοι άλλοι δυστυχώς!
Το ίδιο συμβαίνει και με όλους τους ιερείς μας βεβαίως, πλην των συγκεκριμένων, η συμπεριφορά των οποίων προβληματίζει και αφήνει τον νου να σκέφτεται διάφορα.
Τα λέω αυτά γιατί πρέπει ν'αντιληφτούμε ότι η πλειοψηφία των ιερέων αγαπάνε πιότερο τον μισθό από τον Χριστό και ότι να τους πουν οι πιστοί δεν ακούνε ΤΙΠΟΤΑ!
Μα αν Τον αγαπούσαν θα είχαμε φτάσει στην σημερινή κατάσταση;
Γι'αυτό και μεις δεν πηγαίνουμε εκεί που αυτοί "λειτουργούν".
Προσευχόμαστε με πλήρη εμπιστοσύνη σ' Εκείνον,σίγουροι ότι θα μας οικονομήσει, αφού και την αγάπη μας βλέπει αλλά και τον αγώνα μας.
Αυτά! Εύχομαι να είσαι καλά και συ και η οικογένεια σου.
Ο Αι Νικόλας να σας προστατεύει όλους ΠΑΝΤΑ.


GeorGRE είπε...

"Εν πρώτοις μνήσθητι, Κύριε, του αρχιεπισκόπου ημών... ον χάρισαι ταις αγίαις σου Εκκλησίαις εν ειρήνη, σώον, έντιμον, υγιά μακροημερεύοντα και ορθοτομούντα τον λόγον της σης αληθείας."
Αυτά από την Θεία Λειτουργία. Δεν λέει "ΤΟΝ ορθοτομούντα" αλλά "ΚΑΙ ορθοτομούντα". Είναι ευχή της εκκλησίας μας προς τον Κύριο να χαρίσει υγεία κτλ στον επίσκοπο και να ορθοτομεί τον λόγο της αληθείας.
Τώρα εαν λοξοδρομεί σε κακοδοξία εμείς οι πιστοί πρέπει να τον επαναφέρουμε στην ορθή τάξη όχι ότι επιβάλλεται να εγκαταλείψουμε την εκκλησία μας. Συγγνώμη εαν καταλαβαίνω λάθος αλλά εαν ξεψειρίσουμε κάθε ιερωμένο δεν υπάρχει περίπτωση να βρούμε κανέναν πεντακάθαρο. Το μυστήριο όμως που επιτελεί είναι ΕΓΚΥΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΣΤΕ +ΙΓΖ;

Ανώνυμος είπε...

Προς 3.32
+ΙΓΖ
Ορθόδοξος Ιερομόναχος

Ανώνυμος είπε...

Παιδια συμφωνω περισσοτερο με GeorGRE και καπεταν Γιαννη, φοβουμενος την πλανη του ζηλωτισμου και τη διχονοια, και με το νου στη ρηση του αγιου Παισιου:'' oταν ειναι ο καιρος ο Θεος θα αναδειξει τους νεους Μαρκους Ευγενικους που θα μαζεψουν τα κατασκανδαλισμενα τεκνα Του.'' Αμην

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ο καθένας ερμηνεύει τον π.Παϊσιο όπως τον βολεύει (και γράφονται και άφθονες φανταστικές ιστορίες επίσης).

Για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους λοιπόν, ο π.Παϊσιος ΔΙΕΚΟΨΕ την μνημόνευση του Πατριάρχη Αθηναγόρα, για πολύ λιγότερα από όσα συμβαίνουν σήμερα.

Και γιατί οι Μάρκοι οι Ευγενικοί που θα μαζέψουν τα κατασκανδαλισμένα τέκνα Του (αν ισχύει η φράση που γράφεις και πράγματι είναι του π.Παϊσίου), να μην είναι όσοι διακόπτουν σήμερα την μνημόνευση;

ΥΓ. Για να μην κοροϊδευόμαστε, υπάρχει ένας και μόνον λόγος της "συνετής" άποψης, να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στους οικουμενιστές σαν να μην συμβαίνει τίποτε. Είναι η δειλία μας. Δεν πιστεύουμε στον Χριστό, δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πάντα, όπως ζήτησε από τον νομικό ο Κύριος.
Εμείς δεν θέλουμε να στερηθούμε τίποτε, θέλουμε την βόλεψη μας, να πηγαίνουμε 2 ώρες την Κυριακή στην εκκλησία της γειτονιάς μας και να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο και ψάχνουμε δικαιολογίες να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα.

Thessalonian είπε...

Προς παιδαγωγό
Γιατί αποκαλείτε τον Άγιο Παΐσιο "π. Παΐσιο";

Προς GeorGRE
Δεν μίλησε κανείς για τα μυστήρια. Το όλο θέμα είναι πως δεν πρέπει να υπάρχει κοινωνία με ανθρώπους οι οποίοι κηρύσσουν αίρεση η την υποθάλπτουν! Πρέπει να ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ! Η Θεία Κοινωνία για τους ανάξιους γίνεται φωτιά που καίει. Οποίος δεν ορθοτομεί τον λόγο της Αλήθειας δεν πρέπει να μνημονεύεται. Μπορεις να μνημονεύεις τον Βαρθολομαίο ως ορθοτομούντα Αλήθεια; Όχι βέβαια. Όποτε ας μην εφευρίσκουμε ότι θέλουμε. Θέλει μαζική αντίδραση, να αδειάσουν οι εκκλησίες μπας και ξυπνήσουν κάποιοι. Πως αλλιώς θα ελέγξεις τον κάθε πατριάρχη; Με επιστολές; Είδαμε πόσο τον ένοιαξαν και οι επιστολές. Δεν πρόκειται για προσωπικά αμαρτήματα αλλά για ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ. Για την πίστη που θανατώθηκαν και εξορίστηκαν οι Άγιοι μας! Δυστυχώς δεν μπορείτε να καταλάβετε τι σημαίνει αίρεση και πόσο ΥΠΟΥΛΑ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Μας εκνευρίζει η "βιομηχανία" αγιοποιήσεων (που επιδιώκει να φέρει κοντά τον αιρετικό Πατριάρχη με τον λαό), να "διασφαλίσει" το κοπάδι.

Φυσικά δεν έχουμε κανέναν λόγο να αμφιβάλουμε για την αγιότητα του π.Παϊσίου. Έχουμε διαβάσει άφθονες μαρτυρίες, έχουμε ακούσει κι άλλες αρκετές ζωντανά, από πρόσωπα που τον έζησαν.
Συνεπώς δεν περιμένουμε κανέναν Βαρθολομαίο να τον "καπελώσει" ή να τον ανακηρύξει άγιο.

ΥΓ. Ομοίως μας απογοήτευσε πλήρως η στάση και η ομιλία της ηγουμένης του μοναστηριού όπου αναπαύεται το σκήνωμα του Αγίου, όταν επισήμως τους επισκέφθηκε ο Βαρθολομαίος. Όπως συμβαίνει σε κάθε μεγάλη προσωπικότητα και Άγια μορφή, "κοντά στον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα."

Ανώνυμος είπε...

Για να παύσει η περί π. Παἱσίου έρις, πρέπει να ανοιχθεί ο τάφος του ώστε να ιδούμε το λείψανον του. Αυτό να πείτε εις την ηγουμένην.

captain giannis είπε...

Πρός ανώνυμο 2,30.......Λίαν επιεικώς σου αποδίδω το τίτλο του ηλιθίου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Προς κάπτεν-Γιάννη:
Ηξεύρω κι εγώ να σε βρίσω μπάρμπα (βρισιές που ούτε στα καράβια θα έχεις ακούσει), αλλά αν τολμάτε ανοίξατε τον τάφον, ειδάλλως εκάμετε τουμπεκίν ψιλοκομμένον.

Ανώνυμος είπε...

και ο τάφος του Πορφυρίου στα καυσοκαλύβια κλειστός είναι......

captain giannis είπε...

Προς 10-5-17/4.14.......Εν πρώτοις εξήγησε μου την εμπάθεια σου[;] στο πρόσωπο ενός αγίου γέροντος....Για άλλα ανησυχούμε και μπήκες σφήνα να ειρωνευτείς αν κατάλαβα καλά...Δεύτερον.Εξήγησε μου αν ανοιχτεί ο τάφος τι νομίζεις οτι θα γίνει;; Και εν κατακλείδι,αβάφτιστος είσαι;;; Βγαίνεις ανώνυμα να υπαινυχθείς τί;;;Αποκαλύψου στά ίσια και πές αυτό που στη πραγματικότητα θέλεις να πείς,αλλοιώς βγάλε το σκασμό και κρύψου στην ανωνυμία σου....Αρκετά με το τρόλια

Ανώνυμος είπε...

Για ποια εμπάθεια μιλάς;

Με ποιο δικαίωμα εσυ αποφασίζεις εαν κάποιος γράψει κάτι;
Οι πληροφοριες που δεν σας συμφερουν για εσενα είναι συκοφαντία;
Εχετε γίνει οπαδοί και αν κάποιος αγγίξει το είδωλό σας ορμάτε να τον φάτε...
Ειναι η σύγχρονη αιρεση του Γεροντισμού
Αφήσατε τον Θεό και τον αντικαταστήσατε με ανθρώπους, που στο κάτω κατω δεν ξέρετε και που κατέληξαν

Για την ανακομιδή λειψάνων εχεις ακουστά;
Εαν είναι Πανάγιος ο Πορφύριος, τότε ιδού η Ρόδος

Το ξερεις ρε ασχετε οτι στα τρια χρονια πρεπει να γινει ανακομιδή;
Το ξερεις ρε ασχετε ότι η οψη των λειψάνων ειναι η καλογερικη απόδειξη περι αγιοσύνης;
Το ξέρει οτι στο αγιον ορος όλοι περιμένουν την στιγμη της ανακομιδής προκειμένου να δουν τα λευκά η κιτρινωπά λείψανα, ώστε να έχουν απόδειξη για το που πήγε... ο τάδε;

Σας εχουν κανει το μυαλό κρέμα με κάποιους και τωρα εαν κάποιος σας θεσει ενα ερώτημα δαιμονίζεστε.

Η χυδαιότητα ειναι το δικό σας επιχείρημα

...και οταν δεν εχετε απάντηση έχετε το άλλοθι του ανώνυμου σχολιαστή.

Ξεκόλα ρε ταλαίπωρε απο τα είδωλα... και αν ο δείνα είναι αγιος τότε εσεις πρεπει να παρακαλατε για ανακομιδή... ετσι ωστε να φραγεί ο κάθε αντίλογος...Κατάλαβες αναιδεστατε;

Αλλά ως γνωστόν οι άδειοι τενεκέδες κανουν θόρυβο.




Ανώνυμος είπε...

Αυτά που εκανε ο Πορφύριος είναι Απαγορευμένα από την ορθόδοξη Εκκλησία.
Σε ποιον αγιο της Εκκλησίας διαβάσαμε ότι ειχε διακόνημα την πρόγνωση ονομάτων επαγγελμάτων και άλλα παρόμοια; Μια φορά σίγουρα θα έγινε για το όφελος μιας συγκεκριμένης κατάστασης, όχι όμως όλο το 24ωρο να λεει ο αγιος στον οιονδήποτε πως τον λένε και αν είναι ηλεκτρολόγος.
Γεροντικό:
Κάποτε δυο προσκυνητές πήγαν να δουν τον αγιο Αντώνιο, αλλά στον δρόμο το γαιδουρι ψόφησε, πάραυτα οι ίδιοι συνέχισαν μεχρι που συνάντησαν τον άγιο.
Μολις συνάντησαν τον αγιο, ο Αντώνιος τους προσφώνησε με τα ονόματά τους, και τους είπε και το περιστατικό με το γαιδούρι… εκείνοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτά που άκουγαν, και τον ρωτούν με θαυμασμό: από πού τα γνωρίζεις όλα αυτά;
Και ο Αντώνιος τους απάντησε:
Μου τα είπε όλα ο Διάβολος.
Κατόπιν της παραπάνω ιστορίας καταλαβαίνουμε ποια είναι η θέση της ορθοδόξου Εκκλησίας. Ο κόσμος όμως ψάχνει ορθόδοξα μέντιουμ….
Τα μελλούμενα ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ από την ορθόδοξη Εκκλησία



captain giannis είπε...

Θα ήθελα πολύ να μου τα έλεγες από κοντά για να σου δείξω πόσα απίδια χωρά ο σάκκος ηλίθιε

Ανώνυμος είπε...

Μολις μας απεδειξες τα ακράδαντα θεολογικα σου επιχειρήματα
Να σε ρωτήσω, εκτός απο το ηλίθιε, άλλες λέξεις δεν θυμάσαι απο το σχολείο;
Ρε ταλαίπωρε μας απειλείς;
Χριστιανός είσαι εσυ η αντίχριστος;
Τέλος απο μένα.

Ανώνυμος είπε...

ΥΣ
Βαπτισμένος είμαι
αλλα στους ασεβείς και τους χυδαίους δεν απαντώ επώνυμα

captain giannis είπε...

Οταν προσβάλεις και όχι ευθέως [ μόνο τα σκουλήκια κινούνται έτσι]αγίους αποδεδειγμένα όχι από τον βοθρολομαίο αλλά από τα θαύματα του,όχι μόνο θα σε βρίζω αλλά φτάνω όπου το θέλεις.....Ποιός χριστιανός ρε είσαι....Ντρέπεσαι ή φοβάσαι να πείς οτι είσαι από αυτούς που δέν δέχτηκαν και δέν δέχονται τον ΑΓΙΟ Παίσιο επειδή τέτοια γραμμή πήρατε από την Εσφιγμένου,που στο φινάλε εγώ και κάποιοι του νέου πήγαμε να συμπαρασταθούμε στη δίκη τους....Εσύ που ήσουν...Εχετε αφηνιάσει,αλλά η αλήθεια είναι αυτή.....Λοιπόν τέλος και να ξέρεις οτι όποιος βρίσει ή αμφισβητήσει Αγιο του σπαω τη μούρη.....!!!!

Ανώνυμος είπε...

αυτα που γραφεις φανερώνουν οτι ΔΕΝ εισαι χριστιανός, αλλα δαιμονισμένος.

Η αγιοσύνη κάποιου προυποθέτη ανακομιδή λειψάνων.
Τελευταία παραδειγματα ο Ιωάννης ο χοζεβίτης ο Ρουμάνος και κάποιοι αγιοι της ΡΟΕΔ
Και η αγιοκατάταξη μετά απο 100 χρόνια. Αυτος ειναι ο νομος
Εσεις τους αγιοποιήσατε χωρίς ανακομιδη λειψάνων απο την επόμενη μέρα ανεπίσημα και μετά απο 20 χρόνια επίσημα.
Το που ήμουν με την εσφιγμένου και γενικά με την ορθοδοξία, εχω να σου απαντήσω:
Πολύ πιο κοντά απο οτι μπορει να φανταστεί το μυαλουδάκι σου.

Δεν εχετε ιδεα για την βιομηχανια αγιοποιήσεων εν Ελλαδι και Ρωσίας, με απότερο στόχο, μεσα απο τους δηθεν αγίους να εφησυχάζετε ότι ειστε στην αγια εκκλησία που θα σωθείτε.
Γι αυτο και τα τελευταια χρονια εχουν αγιοποιηθεί όσοι δεν αγιοποιήθηκαν αιώνες πριν.
Αυτο ειναι το παραμύθι για να κοιμάστε ήσυχοι...
το κατάλαβες τωρα γιατί ζηταμε να ανοιχτεί ο τάφος του τάδε και του δείνα;
Αν τα οστά ΔΕΝ ειναι κίτρινα, εαν δεν υπάρχει αφθαρσία εν συνδυασμώ ευωδίας, τότε για ποια αγιοσύνη συζητάμε;
Με τον Χριστό και την αλήθεια να είσαι φίλε και οχι με τις συντεχνίες των ανθρώπων.

Ανώνυμος είπε...

Και για να τελειώνουμε φίλε,
Δεν αφήνω υπονουούμενο όπως γράφεις,
Ερώτημα θέτω:
Απο που προκύπτει οτι ειναι αγιος ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΚΟΜΟΙΔΗ ΛΕΙΨΑΝΩΝ;;;;
Εαν αυριο υποθετικα γίνει ανακομιδή και τα οστά ειναι σε ασχημη κατάσταση, τοτε τι θα πεις;;
Γι αυτο η πρωτη κινηση ειναι πάντα η ΑΝΑΚΟΜΟΙΔΗ λειψάνων
η οποία επαναλαμβάνω ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ στα 3 χρόνια και οταν μιλάμε για αγιοσύνη ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ
ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;

Ανώνυμος είπε...

Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός : Μόνον οι άγιοι γνωρίζουν ποιός είναι άγιος και αυτών ή γνώμη και άποψη έχει σημασία.

"Όταν λέμε συνεπώς, ότι ό «λαός τού Θεού» αναγνωρίζει την αγιότητα, εννοούμε στην κυριολεξία τούς Αγίους αυτούς πού έφθασαν στην αγιότητα (φωτισμό τού Αγίου Πνεύματος και θέωση), τούς βαδίζοντας «συν πάσι τοις Άγίοις», άκολουθώντας τά ίχνη τους, για να γίνουν άγιοι, και όχι εκείνους πού δεν αγωνίζονται.
Εμείς σκεπτόμεθα συνήθως «λαοκρατικά» και «λαϊκιστικά», όταν λέμε ότι ό «λαός» αναγνωρίζει τούς Αγίους! Γιατί το ερώτημα είναι: ΠΟΙΟΣ ΛΑΟΣ; Ποιά σχέση έχει, δηλαδή, με τη Χάρη και σέ ποιά κατάσταση είναι ή «καρδιά» του; Διότι διαφορετικά, τά κριτήριά μας θα είναι ηθικολογικά και κοσμικά.
Αυτό το φαινόμενο είναι σύνηθες στις περιπτώσεις όχι γνησίων πνευματικών τέκνων, αλλά ΟΠΑΔΩΝ κάποιων Γερόντων, πού έπιμένουν στην «αγιοποίησή» τους, καθιστώντας τούς εαυτούς τους, έτσι, αλάθητο κριτήριο της αγιότατος!

Ανώνυμος είπε...

(Επιστολή προς Θεσσαλονικείς Β΄ 2: 3 & 4). Σε αυτήν την σημαντική προφητεία των γεγονότων των εσχάτων καιρών, η Αγία Γραφή αναφέρει ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί μια εξέγερση, μια αποστασία, μια μεγάλη απομάκρυνση από την πίστη.[ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ]

Πολλοί θα μου πουν κατά την ημέρα εκείνη: Κύριε, Κύριε, δεν προφητεύσαμε στο όνομά σου, και στο όνομά σου εκβάλαμε δαιμόνια, και στο όνομά σου κάναμε πολλά θαύματα; Και τότε θα ομολογήσω σ’ αυτούς: Ότι ποτέ δεν σας γνώρισα• φεύγετε από μένα εσείς που εργάζεστε την ανομία.” (Ματθαίος 7:22 & 23)-[ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ]

Ματθαίος (24: 23 – 26), ο Ιησούς προειδοποίησε: "Τότε, αν κάποιος σας πει: Να, εδώ είναι ο Χριστός ή εδώ μην πιστέψετε. Επειδή θα σηκωθούν ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήτες και θα δείξουν μεγάλα σημεία και τέρατα, ώστε να πλανήσουν, ει δυνατόν, και τους εκλεκτούς. [ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ τα οποια για να ξερεις τα προκαλει η ΠΙΣΤΙ του ανθρώπου και το ελεος του Θεου]

Λοιπον για ποιους αγίους μιλάς, γι αυτούς που υπηρετησαν τον Οικουμενισμό στέλνοντας εκατομμύρια ψυχες στην απώλεια με τα ειδωλόθυτα ;
ΔΕΝ εχετε εννοήσει τι βλασφημία είναι ο οικουμενισμός, και γι αυτό πιστευετε ότι εκει μεσα υπαρχει αγιοσυνη και παραδεισος, κατ’ οικονομίαν…
ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ - ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΛΕΙΨΑΝΩΝ - ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
Αυτή ειναι η πρωτη σελίδα περι αγιοποιήσεως, τα κιτρινα λείψανα, και η αφθαρσία με εντονη ευωδία που να την αισθανονται ολοι.
Τα αντιθετα συμπτωματα ειναι δειγμα ΚΟΛΑΣΗΣ

Τελος και ότι κατάλαβες κατάλαβες

Thessalonian είπε...

Η "ανώνυμη" παρασυναγωγή σχισματικών "ΓΟΧ" (ίσως και κάποιας αιρετικής ομάδας που κρύβεται πίσω από το δάχτυλο της) που ομοιάζουν με προτεστάντες αγιομάχους... αλλά και τους Φαρισαίους θεομάχους που μισούσαν και ζήλευαν τον Κύριο, τον Ίδιο τον Θεό, γιατί θεράπευσε τον παράλυτο και του είπε να σηκώσει το κρεββάτι του την ημέρα του Σαββάτου. Δυστυχώς έχετε ξεφύγει και λυπάμαι πολύ που το ιστολόγιο "Ο Παιδαγωγός" δημοσιεύει τα αίσχη τα οποία γράφετε.

Πρώτα από όλα υβρίζετε τον Ίδιο τον Κύριο που τους έκανε Αγίους. Είστε πράγματι αθεόφοβοι.

Με την δική σας διεστραμμένη λογική, για όσους Αγίους της Εκκλησίας μας που δεν είχαν μαρτυρικό θάνατο και δεν σώζονται τα λείψανα τους, θα έπρεπε να τους αποκηρύξει η Εκκλησία. Αν είναι δυνατόν. Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς τιμήθηκε ως Άγιος πριν από συνοδική πράξη. Μάλιστα χτίστηκε και ναός για τον Άγιο πριν την συνοδική πράξη. Ο Βαρθολομαίος, αυτός ο αιρεσιάρχης (για να ρίξει στάχτη στα μάτια των πιστών το έκανε βέβαια) δεν "αγιοποίησε" όπως λέτε κάποιοι αλλά έκανε το τυπικόν της υπόθεσης και ανακήρυξε κάτι το οποίο όλοι γνώριζαν και ήξεραν από πρώτο χέρι. Οι Άγιοι Παΐσιος και Πορφύριος ήταν και πριν την ανακήρυξη τους Άγιοι. Αλίμονο αν πιστεύει κάποιος πως οι Πατριάρχες κάνουν τους Αγίους. Επίσης που αναφέρεται ο κανόνας ότι πρέπει να περάσουν 100 χρόνια για την αγιοκατάταξη;;; Που τα διαβάζετε αυτά; Που υπάρχει κανόνας ότι πρέπει να υπάρξει ανακομιδή πριν την αγιοκατάταξη; Η ανακομιδή θα γίνει ούτως η άλλως και ολοζώντανοι να είναι, πάλι θα ζητάτε άλλα. Δείγμα του ότι δεν θέλετε να πιστέψετε αλλά να γελοιοποιήσετε.

Thessalonian είπε...

Διαβάζοντας τα διάφορα επιχειρήματα σας, κάποιος λογικός άνθρωπος αναρωτιέται το μέγεθος της διαστροφής και της κακοδοξίας σας. Γράφει κάποιος από τους "ανώνυμους" χωρίς ντροπή πως: "τα μελλούμενα απαγορεύονται στην Ορθοδοξία", περιγελώντας και συκοφαντώντας τον Άγιο Πορφύριο ως "μέντιουμ". Ο Χριστός μας, ο Κύριος μας, στον Οποίο λέτε πως πιστεύετε, τι είπε στον Απόστολο Πέτρο: "ἀμὴν λέγω σοι ὅτι ἐν ταύτῃ τῇ νυκτὶ πρὶν ἀλέκτορα φωνῆσαι τρὶς ἀπαρνήσῃ με (Ματθ. 26-34)". Προφητεία για τις επόμενες ώρες που ακολουθούσαν!!! Χλευάζετε τον Ίδιο τον Κύριο, τους Προφήτες και όλους τους Αγίους. Γι'αυτό σας λέω πως μοιάζετε απίστευτα στους Φαρισαίους και τους προτεστάντες, με αυτές τις διαστροφές που γράφετε! Γίνεστε θεομάχοι.

Χρησιμοποιεί πάλι ο ίδιος ανώνυμος την ιστορία από το Γεροντικό με τον Μέγα Αντώνιο παρερμηνεύοντας την. Η ιστορία αυτή είναι περί της διακρίσεως για τα οράματα τα οποία μας παρουσιάζονται. Ένας Άγιος απευθύνεται σε απλούς ανθρώπους που δεν έχουν διάκριση και τους προτρέπει να μην δίνουν σημασία στα διάφορα οράματα γιατί πολλές φορές προέρχονται από δαίμονες. Έχει πει ποτέ ένας από τους δυο Αγίους να πιστεύουμε στα οράματα μας; Μα, έτσι όπως τοποθετείς την Ιστορία, χωρίς να το καταλαβαίνεις παρουσιάζεις και τον ίδιο τον Μέγα Αντώνιο ως "ορθόδοξο μέντιουμ" που συμβουλεύει κάποιους "αφελείς". Με την δική σας διεστραμμένη λογική, να μην πλησιάζουμε γέροντες, ούτε να εξομολογούμαστε, ούτε να κάνουμε υπακοή στον κανόνα μας, ούτε να ζητάμε συμβουλές από πνευματικούς ανθρώπους, ούτε να προσέχουμε όταν κάποιος Άγιος άνθρωπος μας προειδοποιήσει για κάτι η μας κάνει από αγάπη μια παρατήρηση. ...Γι'αυτό σας λέγω είστε θεομάχοι και αγιομάχοι. Διαβάστε το παρακάτω απόσπασμα:

"Τρεις από τους πατέρες είχαν τη συνήθεια να πηγαίνουν κάθε χρονιά στον μακάριο Αντώνιο. Και οι μεν δύο τον ρωτούσαν σχετικά με τους λογισμούς και τη σωτηρία της ψυχής. Ο άλλος όμως σιωπούσε πάντα, μη ρωτώντας τίποτε. Μετά λοιπόν από πολύ καιρό, του λέγει ο αββάς Αντώνιος: «Τόσο καιρό έρχεσαι εδώ και τίποτε δεν με ρωτάς». Και εκείνος του αποκρίνεται και του λέγει: «Μου αρκεί μόνο να σε βλέπω, πάτερ»."

Δηλαδή όλοι αυτοί που πήγαιναν στον Μέγα Αντώνιο, ιερωμένοι και μη, τον θεωρούσαν "γκουρού" και ήταν "οπαδοί" του; Στο παραπάνω απόσπασμα ο μοναχός που του λέει "μου αρκεί μονό να σε βλέπω πάτερ", τι εννοεί; Τι έβλεπε πάνω στον Μέγα Αντώνιο και του αρκούσε, και του ενδυνάμωνε την πίστη του στον Χριστό; Μήπως αυτό που έβλεπε αυτός στον Μέγα Αντώνιο το έβλεπαν και οι "οπαδοί" του Αγίου Παισΐου; Ξέρετε τι έβλεπε και σιωπούσε; Μάλλον όχι. Γιατί οι προσκυνητές της Παναγούδας που μαρτυρούν παρόμοια και αληθινά περιστατικά είναι "οπαδοί" ενώ οι μοναχοί του παραπάνω αποσπάσματος δεν είναι; Ποιο είναι το κριτήριο σας; Μιλάμε για τα ίδια περιστατικά, για την ίδια διορατικότητα, την ίδια διάκριση σε πνευματικά θέματα. Δεν σας λέω ποιος είναι πιο Άγιος, αλλά τις ομοιότητες και τις μαρτυρίες πιστών και απίστων. Εδώ μόλις πνιγήκατε στις αντιφάσεις σας. Και ολόσωμοι, άφθαρτοι να είναι οι δυο σύγχρονοι Άγιοι στην ανακομιδή, εσείς και πάλι δεν θα πιστέψετε, γιατί πολύ απλά δεν θέλετε, όχι γιατί δεν υπάρχουν αποδείξεις αλλά γιατί "γενεὰ πονηρὰ καὶ μοιχαλὶς σημεῖον ἐπιζητεῖ" (Ματθ. 16,4)

Thessalonian είπε...

Κάποιος άλλος κατηγορεί τους σύγχρονους Αγίους μας ως ψευδοπροφήτες και απομονώνει τα λόγια του Κυρίου μας (συνηθισμένη πρακτική πλανεμένων) για να περάσει το δικό του μήνυμα. Τι σας ενοχλεί στον Άγιο Παΐσιο άραγε; Φαίνεται πουθενά ως ψευδοπροφήτης; Στην Ορθοδοξία του; Το ότι με την Χάρη του Θεού πολλοί που τον γνώρισαν, έγιναν μοναχοί και άλλοι από άπιστοι...πιστοί; Το ότι έλεγε στον κόσμο να προσεύχεται και να αγαπάει πάνω από όλα τον Κύριο μας Ιησού Χριστό; Τις εκατοντάδες (για να μην πω χιλιάδες και βγάλετε αφρούς) μαρτυρίες για την αγιότητα και τα θαύματα του; Μήπως δημιούργησε κάποιον οργανισμό που εξαπατούσε όλους αυτούς τους "αφελείς" και έλεγε να πιστεύουμε εις τον Παΐσιον και όχι εις τον Χριστόν; Πόσους και πόσους ευεργέτησε με την Χάρη του Κυρίου μας και εσείς τον συκοφαντείτε.... "ἄραγε ἀπὸ τῶν καρπῶν αὐτῶν ἐπιγνώσεσθε αὐτούς (Ματθ. 7, 19-21)". Οι καρποί των Αγίων φαίνονται ποιοι είναι, ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΜ αλλά όσοι έχουν δοκάρια στα μάτια τους δεν τους βλέπουν.


Ήρθε η παρασυναγωγή η οποία παράγει.... κι άλλες παρασυναγωγές, όπου κυριαρχούν προσωπικές απόψεις παρανοϊκών ανθρώπων να μας "δηλητηριάσει" με συκοφαντίες, κακοδοξίες και ύβρεις. Μα, έχετε γίνε χίλια κομμάτια, μιλάτε με ειρωνείες και κακία, αποκαλείται όσους δεν συμφωνούν με τις κακοδοξίες σας "δαιμονισμένους", θυμίζετε προτεστάντες πουριτανούς και νομίζετε ότι είστε υπεράνω όλων, οι μόνοι που θα σωθούν, οι "γνήσιοι" και οι αυθεντίες. Σε λίγο θα διεκδικείτε και το "αλάθητο" του Πάπα. Με λίγα λόγια καμία απολύτως σχέση με Ορθοδοξία.


Ντροπή και μόνο ντροπή.

Thessalonian είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"Ορθέ Αντίλογε"

Δημοσιεύσαμε τα 2 αρχικά σχόλια σου.
Δημοσιεύσαμε και τα 2 νεότερα.
Που τη βλέπεις την "λογοκρισία"; Καμία λογοκρισία.

Φυσικά και υπάρχει καθυστέρηση, ειδικά τα σαβ/κα στο να διαβάσουμε και να εγκρίνουμε τα σχόλια που είναι σε αναμονή.


Γράψαμε την θέση μας για τον π.Παϊσιο και για την σκοπιμότητα των "αγιοποιήσεων". Διαβάστε την. Δεν θα την επαναλαμβάνουμε κάθε φορά που κάποιος διαφωνεί.


Το γιατί δημοσιεύουμε όλα τα σχόλια και δεν διαγράφουμε επιλεκτικά όσα δεν συμφωνούν μαζί μας, είναι απλό:
γιατί αυτή είναι η αρχή μας: Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες, δημοσιεύονται.
Δεν φοβόμαστε την λάθος άποψη. Ας διατυπωθεί. Με τον διάλογο αργά ή γρήγορα θα καταπέσει.

Αν δεν μπορείτε να το σεβαστείτε, είτε μην διαβάζετε τα σχόλια του ιστολογίου μας, είτε βρείτε κάποιο ιστολόγιο που εγκρίνει επιλεκτικά τα σχόλια προς δημοσίευση.
Η λογική ύπαρξης των ιστολογίων είναι η συζήτηση, ο διάλογος, αποτελούν "παρέα", μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Όποιος έχει την αλήθεια, τον προκαλούμε να την καταθέσει και να την υποστηρίξει.

Thessalonian είπε...

Για την άδικη επίθεση μου προς εσάς όσον αφορά την δημοσίευση σχολίων ζητώ συγγνώμη. Η αγανάκτηση μου με αυτά που διάβασα ήταν μεγάλη.

Θα μου επιτρέψετε όμως να διαφωνήσω όταν αποκαλείτε τον Παΐσιο "πατήρ" και όχι Άγιο. Θα μου επιτρέψετε επίσης να επισημάνω πως στην αγιομαχία των "γοχ" δεν αντιταχθήκατε ξεκάθαρα όπως κάνετε σε αλλά άρθρα, αλλά τους αφήνετε να συκοφαντούν τον Άγιο Πορφύριο ως "μέντιουμ" και τον Άγιο Παΐσιο ως "γκουρού". Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι ωφελεί η ανάρτηση κάποιων σχολίων που αγγίζουν την βλασφημία. Δεν είναι βλασφημία το να κοροϊδεύεις ανθρώπους, τους οποίους αγίασε ο Ίδιος ο Θεός; Δεν βρίζεις τον Ίδιο τον Θεό, με το να βρίζεις τους Αγίους Του;

Γράψατε πιο πάνω στα σχόλια για βιομηχανία αγιοποιήσεων και ότι δεν αμφισβητείτε την Αγιότητα του Αγίου Παϊσίου. Δεν πρόκειται για "αγιοποιήσεις" αλλά για αγιοκατάταξη. Είναι λάθος ο όρος αυτός της "αγιοποίησης" και αφήνει υπονοούμενα. Ο αιρεσιάρχης Βαρθολομαιος
απλά για να ρίξει στάχτη στα μάτια έκανε το τυπικό μέρος της υπόθεσης, δεν τους έκανε ο Βαρθολομαιος Αγίους. Όσον αφορά την ηγουμένη της Σουρωτής, τα λόγια και ο βίος της δεν επηρεάζουν την Αγιότητα του Αγίου. Ας μην μπερδευόμαστε.

Δεν φοβόσαστε την λάθος άποψη; Για κοιτάξτε λίγο σε τι σημείο μας φέρανε οι λάθος απόψεις. Έχω να εκκλησιαστώ από τον Σεπτέμβριο του '16 εξαιτίας αυτών των λανθασμένων απόψεων. Οι Οικ. Σύνοδοι γίνανε για να καταδικαστούν αυτές οι λανθασμένες απόψεις οι οποίες έφεραν πολλά δεινά (αρειανισμός, εικονομαχία κτλ). Εγώ αν θέλετε δεν θα ξανασχολιάσω απλά επιτρέψτε μου μια συμβουλή. Κοιτάξτε η ομολογία πίστεως να μην καταλήξει σε σχίσμα και ακρότητες όπως έγινε με τους παλαιοημερολογίτες. Και για να σας προλάβω όχι δεν είμαι της γραμμής του π. Θεόδωρου Ζήση. Στα της Πίστεως δεν υπάρχει οικονομία. Απλά εμείς ως λαϊκοί μπορούμε να αποτειχιστούμε από την αίρεση και να επιμείνουμε στην προσευχή. Όσο μπορούμε και μέχρι εκεί που φτάνουν τα όρια μας να αντιδρούμε. Μην ασχολείστε όμως με το ποιος έχει εγκυρότητα μυστηρίων και με αγιοκατατάξεις, γιατί αυτά τα θέματα δεν είναι ούτε δικής σας, ούτε δίκη μου αρμοδιότητα και μπερδεύετε τον κόσμο. Σε κάποιο άλλο ιστολόγιο ένας "γοχ" αποκαλούσε εμάς του νέου ημερολογίου "αβάπτιστους". Ο κάθε ένας που διαβάζει τέτοια σχόλια σκανδαλίζεται, γιατί σου λέει "κοίταξε λένε οι οικουμενιστές δεν έχουν έγκυρα μυστήρια, δλδ είμαι αβάπτιστος επειδή ο τάδε που με βάπτισε τότε δεν διέκοψε το μνημόσυνο του τάδε;" Αν είναι δυνατόν... Θέλει πολύ μα πολύ προσοχή....

Οι αιρετικοί και ο οικουμενισμός τους θα καταδικαστούν και η αλήθεια του Χριστού μας θα λάμψει, αυτό διδασκόμαστε από την ιστορία. Αλίμονο αν δεν το πιστεύετε αυτό. Όλες οι αιρέσεις καταδικάστηκαν και η Ορθοδοξία πάντα νικούσε, νικάει και θα νικάει. Ο Κύριος κάνει κουμάντο στην Εκκλησία και από ότι φαίνεται ζούμε σε καιρούς δοκιμασίας, κυρίως των κληρικών!

Αυτά από εμένα με πολύ σεβασμό και αγάπη γιατί κάνετε σοβαρό και θεάρεστο αγώνα. Απλά προσέξτε γιατί ο φθόνος του εξαποδώ είναι τεράστιος και κάνει τα πάντα για να λερώσει ακόμα και την ομολογία μας.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Συμφωνούμε με τις παρατηρήσεις σας όπως και για το ότι δεν πρόκειται για "αγιοποιήσεις" αλλά για αγιοκατάταξη. Απαντάμε σε δεκάδες σχόλια καθημερινά. αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι εύκολο και με βιασύνη τα διαβάζουμε.

Αν αρχίσουμε να διαγράφουμε σχόλια θα "γκρινιάζουν" πολλοί, οπότε προτιμούμε να αποδομούνται κατά τη συζήτηση.

Επανερχόμενοι στο θέμα των "αξιοκατατάξεων", επειδή κάθε ιερωμένος/δεσπότης/ηγούμενος, έχει και έναν γέροντα ή πρόσωπο που κοιμήθηκε και τον ευλαβείται, και επειδή διαπιστώνουμε το "αλίσβερίσι" που γίνεται με το Πατριαρχείο για τέτοιες αγιοκατατάξεις, γι αυτό εκφράζουμε την επιφύλαξη μας για το "φαινόμενο" αυτό. Δεν έχουν οι Άγιοι ανάγκη των τιμών μας ειδικά όταν γίνονται υποχείριο των οικουμενιστών.
Ευχαριστούμε για τις επισημάνσεις σας.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.