" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

ΣΟΚ! Το βίντεο που αποδόμησε τον Μακρόν... : Σκούπιζε με αντιβακτηριδιακά μαντίλια το χέρι του μετά τις χειραψίες με τους εργάτες

Σημειώνει -επί τροχάδην- ο Νίκος Κλειτσίκας

Επίσκεψη στο εργοστάσιο "Whirlpool" που πούλησε ο Ολάντ στις ΗΠΑ και απολύει 300 εργαζομένους, ενόψει της οριστικής παύσης λειτουργίας και μεταφοράς του στη Ρουμανία το 2018, έκανε ο "Υποψήφιος του Λαού", όπως περιγράφει τον προεκλογικό του αγώνα ο εκλεκτός των Ρότσιλντ.

Δεν μπόρεσε να συναντηθεί με τους εργάτες, που εξαγριωμένοι ήθελαν να τον λιντσάρουν, αλλά με τη διοίκηση και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους.

Ματαιώθηκε η συνάντηση και χειραψίες με τους εργάτες, ώστε να προβληθεί κι ενισχυθεί προφίλ του "Υποψήφιου του Λαού" που τόσο έχει ανάγκη η μαριονέτα της τρόικας. Η ματαίωση κάτω από σφυρίγματα, αποδοκιμασίες, κάψιμο λάστιχων αυτοκινήτων, οργή, θυμός από τους εργάτες."Η υπόσχεση της Λεπέν για κλείσιμο των συνόρων είναι ψέμα..." έκραζε ο Μακρόν (μιας και οι παράνομοι ή νόμιμοι μετανάστες, πρόσφυγες κι όπως θέλει να τους αποκαλέσει ο καθένας, δεν αμείβονται με μισθούς Γάλλων εργατών...).
Κι ήρθε το βίντεο μετά από αυτή την επίσκεψη του Μακρόν στη φάμπρικα της απελπισίας και της ανεργίας. Ο Μακρόν μόλις επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο για να φύγει κακήν κακώς, αρπάζει αντιμικροβιακά μαντήλια και σκουπίζει με επιμέλεια, σαν χειρούργος, τα χέρια του που χαιρέτισαν τα "βρωμόχερα εργατών" κι ας ήταν εκπροσώπων συνδικαλιστών.


Αυτή η "λεπτομέρεια" συγκλονίζει τη Γαλλία...
Στο ίδιο εργοστάσιο η "ακροδεξιά" Λεπέν με πρόγραμμα αριστεράς, κατακτήσεων της εποχής Μιτεράν: εθνικοποίηση ΤΩΡΑ της "Whirlpool, 35 ώρες εργασία την εβδομάδα, σύνταξη στα 60, όχι πόλεμο στη Συρία, όχι κυρώσεις στη Ρωσία, όχι στο ευρώ... Κι οι εργάτες, προλεταριάτο του μεροκάματου, κομμουνιστές εργάτες από παππού και πατέρα... την θεοποιούν...Κάτι νέο γεννιέται κι αναμένουμε τις αναταράξεις... Θα μπορέσει να επιβληθεί στους λαούς το υπερεθνικό κεφάλαιο, θα τους κρατήσει υποταγμένους;


το είδαμε εδώ


Σχόλιο:
Δυστυχώς υπάρχουν 3 τρόποι να ανέβεις στην πολιτική: 
ο ένας είναι να τραβάς τις καρέκλες των πιο ικανών, 
ο άλλος να είσαι κόρη/γιός του Προέδρου
Ο τρίτος, είναι απλά να είσαι αχυράνθρωπος του συστήματος. 
Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

εννοείται ότι και τα παπούτσια που φορούσε μαζί με τα ρούχα πήγαν στον κάδο
εκτός αν σε μια έκφραση μεγαλοψυχίας τα χάρισε στον σωφέρ ή στον υπηρέτη του

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν κάπου προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.