" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Στον δρόμο της ΕπΑνάστασης. Ομιλία 6η.

Εγκαινιάσαμε μια σειρά ομιλιών ενός αγωνιστή νέου θεολόγου, του Βασιλείου Μαυρίδη.


Όπως πληροφορηθήκαμε ο κ.Μαυρίδης πρόσφατα εγκατέλειψε οριστικά την Κύπρο όπου ζούσε αφού προηγουμένως ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ από την μόνιμη θέση που είχε ως θεολόγος σε μητρόπολη (ποιος θεολόγος δεν θα ζήλευε μια μόνιμη θέση;),
για να επιστρέψει στο χωριό του, στη Μακεδονία, και να βγάζει "τον άρτον τον επιούσιον" με "τον ιδρώτα του προσώπου του", σκάβοντας την γη.


Καλύτερα να ατενίζεις στον Θεό με ιδρωμένο το πρόσωπο σου από τον μόχθο, περήφανος που κράτησες την ορθόδοξη αλήθεια, παρά να σκύβεις τον αυχένα μέσα στα μητροπολιτικά γραφεία, σε δειλούς ρασοφόρους που ανέχονται και συνκοινωνούν με την αίρεση.
Η οδός της ομολογίας, σίγουρα κοστίζει.


Τα κηρύγματα του (ποτέ δεν ξεπερνούν τα 15 λεπτά) αν και ξεκινάνε ήπια, πολύ γρήγορα μας αφυπνίζουν, μας καλούν σε προσωπική ΕπΑνάσταση.
Γι αυτό δώσαμε (με δική μας πρωτοβουλία) τον τίτλο : "Στο δρόμο της ΕπΑνάστασης". Ο ομιλητής, διαρκώς δικαιώνει απόλυτα τον τίτλο αυτό. Σήμερα, παρουσιάζουμε την 6η ομιλία του.



Ακούστε τες και χαράξτε κι εσείς την μαρτυρική και αγωνιστική πορεία σας στον ίδιο δρόμο



Ομιλία 6η.

Εκφωνήθηκε στις 20/08/2017 :

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία τα λέει ο κ. Μαυρίδης.Έχει και μερικά λάθη.Που είναι αυτό το εκκλησάκι για να πάμε και εμείς; Είναι αποτειχισμένος ο κ. Μαυρίδης;;Είναι με το ''παπικό''ημερολόγιο ή με το Ιουλιανό;;;
Γιατί λέει,ο κ. Μαυρίδης, της αιρέσεις ''Εκκλησίες '';;;;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

1) Είναι προφορικός λόγος, χωρίς να διαβάζει από οποιοδήποτε χαρτί, λογικό είναι να γίνονται κάποια λάθη εκ παραδρομής.

2) Ο θεολόγος κ.Μαυρίδης έχει διακόψει την μνημόνευση του οικείου επισκόπου (Σιδηροκάστρου Μακάριου), έχει υπογράψει την σχετική επιστολή του π.Φωτίου Τζούρα. Στις άλλες αναρτήσεις μας με τις ομιλίες του, υπάρχει η υπογραφή του.

3) Το ιδιωτικό εκκλησάκι βρίσκεται στα Κάτω Πορόια, υπάρχουν οδηγίες για το που ακριβώς βρίσκεται, λειτουργεί για όσους αδερφούς αναγνωρίζουν ότι έχει εισέλθει -επίσημα πλέον με την σύνοδο της Κρήτης- η αίρεση μέσα στην εκκλησία, και αποτειχίζονται, δηλαδή χτίζουν τοίχο εντός της εκκλησίας, για να προστατευθούν από την αίρεση. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, μπορείτε να προσέλθετε.

4) πολύ "ύποπτες" και επίμαχες όλες οι ερωτήσεις σας, απαντάμε όμως και σε αυτό:
όλοι -μέχρι σήμερα- οι προσφάτως αποτειχισμένοι συνεχίζουν να ακολουθούν το νέο ημερολόγιο. Αφενός για να μην ταυτίζονται με τους παλαιοημερολογίτες, αφετέρου για να μην βάζουν και πρόσθετο σταυρό, σε όσους αποφασίζουν να αποτειχιστούν (και έχουν ήδη ένα πολύ μεγάλο βάρος να σηκώσουν, αφού δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στα μυστήρια όσων συνεχίζουν να μνημονεύουν τους αιρετικούς για να μην μολύνονται από την αίρεση, πρέπει να ταξιδεύουν ακόμη και εκατοντάδες χιλιόμετρα για να μπορέσουν να εξομολογηθούν ή να μεταλάβουν, μην βάζουμε και νέο βάρος στις οικογένειες τους, αλλάζοντας τις νηστείες, το εορτολόγιο κλπ). Γι αυτό το λόγο όλοι τους συνεχίζουν με το νέο ημερολόγιο. (Δεν θα δεχθούμε άλλα σχόλια για το ημερολόγιο, όπως έχουμε πρόσφατα ξεκαθαρίσει, για να μην διαγράψουμε το σχόλιο σας γι ατό το λόγο και νομίσετε ότι σας λογοκρίναμε, προτιμήσαμε να απαντήσουμε).

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Οχι, δεν με ενδιαφέρουν τα ημερολόγια(ακολουθώ και τα δύο).
Το σωστό είναι να ονομάζουν ''Εκκλησίες
''ΜΟΝΟ τις 14-15 τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες(των Αποτειχισμένων).
Αν στο εκκλησάκι ήταν Γ. Ο. Χ. κληρικός(και όχι ο π. Φώτιος),το οποίο δεν εγνώριζα,δεν θα έκανα150χιλ. για να έρθω τον επόμένο μήνα,θα ταξίδευα προς την Καρδίτσα(στο Μαυρομάτι).
Παρακαλώ κάντε έναν χάρτη Ελλάδος με τους Αποτειχισμένους κληρικούς και Μοναχούς-Μοναχές.
Καλό αγώνα με διάκριση!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

http://opaidagogos.blogspot.gr/2016/11/4.html
(ο σύνδεσμος με ιερωμένους που έχει διακόψει την μνημόνευση, όπως είχαμε γράψει είναι περισσότεροι, δημοσιεύουμε μόνον όσους επίσημα το έχουν ανακοινώσει).

Είπαμε, όταν κάποιος μιλάει προφορικά με καταιγιστικό γρήγορο λόγο, θα κάνει και λάθη καθαρά στη ροή του λόγου του. Δοκιμάστε να μιλήσετε εσείς για 15 λεπτά για ένα θέμα να δείτε σε πόσα σημεία θα μπορούσαμε να έχουμε ενστάσεις εκ των υστέρων. Είναι ένας αγωνιστής θεολόγος, το φρόνημα του οποίου προβάλουμε.

Ανώνυμος είπε...

Στο 11:07 λεπτό ονομάζει τις αιρέσεις ''Εκκλησίες'' και το θέμα του είναι ο Οικουμενισμός της αντίχριστης συνόδου της Κρήτης κλπ.
Δεν είναι ωραίο να καταδικάζει την απόφαση της προδοσίας και να λέει τα ίδια και αυτός!
Εγώ και 15 ώρες να μιλάω δεν θα κάνω αυτό το λάθος.ΠΟΤΕ.
Και ο άγιος Νεκτάριος έκανε αρκετά λάθη και τον καταδικάζει η Μοναχή Μαγδαλινή στα βιβλία της. Εγώ δεν καταδικάζω τον κ.Μαυρίδη(ούτε φυσικά τον άγιο Νεκτάριο) αλλά λέω την αλήθεια.
Αυτά τα λάθη είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ!
Καλό αγώνα και στον αγαπητό Αποτειχισμένο κ. Μαυρίδη.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"Εγώ και 15 ώρες να μιλάω δεν θα κάνω αυτό το λάθος.ΠΟΤΕ. "

Ε αφού εσύ και 15 ώρες να μιλάς δεν κάνεις τέτοια λάθη, να σε βιντεοσκοπήσουμε να σε προβάλουμε σε βίντεο, όταν έχει χρόνο ελεύθερο για 15 ώρες, να σε ακούει.

Είπαμε, ξαναείπαμε, άνθρωπος είναι, απέξω μιλούσε, με γρήγορο ρυθμό, εκ παραδρομής έκανε ένα προφορικό λάθος. Τι θέλεις να προσθέσουμε τώρα;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Επαναλαμβάνουμε ΔΕΝ γίνεται σε κάθε ανάρτηση κάποιοι να φέρνουν το θέμα του ημερολογίου.
Ισχύει η προτροπή μας να επισκεφθούν την αντίστοιχη ετικέτα και αφού διαβάσουν τα δεκάδες σοβαρά σχόλια που έχουν παρατεθεί, αν έχουν κάτι πραγματικά σημαντικό, μπορούν να το υποβάλουν σε κάποια σχετική ανάρτηση.

Ο ένας σχεδόν σε κάθε μας ανάρτηση θα αντιγράψει κάτι για τον κομμουνισμό, ο άλλος θα πει κάτι για την μασονία, άλλοι με κάθε αφορμή για το ημερολόγιο.
Κάθε ανάρτηση έχει συγκεκριμένο θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή τι θέλεις να πεις κυρ Παιδαγωγέ; Ότι η Μασονία δεν έχει σχέση με τον Οικουμενισμό και είναι εκτός θέματος; Το ίδιο είναι και το αυτό:
ΜΑΣΟΝΟΙ = ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αν δεν το κάνεις επίτηδες, το επόμενο σχόλιο θα είναι:
"Δηλαδή τι θέλεις να πεις κυρ Παιδαγωγέ; Ότι το ημερολόγιο δεν έχει σχέση με τον Οικουμενισμό και είναι εκτός θέματος; Το ίδιο είναι και το αυτό:"

Αν ο άλλος δεν θέλει να καταλάβει ...

Ανώνυμος είπε...

Καταλαβαίνω πολύ καλά τι κάνετε... Εκτονώνετε την οργή των πιστών σε παρεκκλήσια και ξωκλήσια, αντί να τους προτρέψετε να διώξουν με τις κλωτσιές τους "οικουμενιστές" από κει που έχουν θρονιαστεί... Στην ουσία, για τους "οικουμενιστές" δουλεύετε...

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ακριβώς, εμείς λειτουργούμε ως βαλβίδα εκτόνωσης, εκτονώνουμε την οργή των πιστών πηγαίνοντας σε παρεκκλήσια (όταν δεν υπάρχει άλλη λύση). Είσαι πολύ έξυπνος που το κατάλαβες! Μπράβο!

Πες μας εσύ πότε πέταξες με "κλωτσιές" τους οικουμενιστές έξω από την εκκλησία; Πότε και που;; Να σε γνωρίσουμε, γιατί πάνω κάτω όσοι αγωνιζόμαστε γνωριζόμαστε, εσένα πως και δεν σε γνωρίσαμε τόσο καιρό;

Από το πληκτρολόγιο και την καρέκλα πολύ εύκολα γίνονται οι "επαναστάσεις". Από ιδέες άλλο τίποτε. Σε προ(σ)καλούμε λοιπόν να υλοποιήσουμε ΜΑΖΙ ΣΟΥ, τις ιδέες σου, να σαι και συ όμως ε;

Επαναλαμβάνουμε ότι υπήρξαν αντιδράσεις πιστών, που απέτρεψαν οικουμενιστές πχ Βόλος Πτολεμαϊδα και τις στηρίζουμε. Μακάρι να υπήρχαν περισσότεροι αφυπνισμένοι πιστοί ώστε να γενικευθούν.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.