" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Δυστυχώς φέτος ο Άγιος Κοσμάς, ΔΕΝ τιμήθηκε στην Κόνιτσα.

Με θλίψη βλέπουμε τις φωτογραφίες από τον φετινό εορτασμό στην Κόνιτσα,  προς τιμήν του Αγίου Κοσμά: 
Ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος,
που ΠΗΡΕ ΜΕΡΟΣ και ΠΡΟΣΥΠΕΓΡΑΨΕ τις αποφάσεις της ψευδοΣυνόδου της Κρήτης,
ΠΑΡΟΝ, προσκεκλημένος του δεσπότη Κονίτσης Ανδρέα...Ο διώκτης του ευλαβούς πατρός Φώτιου Τζούρα (δείτε σχετικές αναρτήσεις μας εδώ),
ΠΑΡΟΝ και στον εσπερινό και στην Θεία Λειτουργία. 
2 ρεπορτάζ του romfea.gr, με κείμενο και "φωτογραφίσεις".
"Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τον Άγιο Κοσμά στην Κόνιτσα", ο τίτλος του romfea.gr

Γράψαμε στο παρελθόν (εδώ) για όσα θλιβερά συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην μητρόπολη Κονίτσης (το άλλοτε προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού). 
Ντρεπόμαστε να βλέπουμε τον δεσπότη Ανδρέα, που προβάλαμε τόσες φορές -κυρίως για τους εθνικούς του αγώνες- να πέφτει τόσο χαμηλά. 
Τι δουλειά έχουν οι οικουμενιστές, 
οι "γλάστρες" της Συνόδου της Κρήτης, στην μητρόπολη του;
"Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία για τον Άγιο Κοσμά στην Κόνιτσα",
(ο έτερος τίτλος του romfea.gr).
Δεν καταλαβαίνουμε γιατί μπαίνουν στον κόπο να αναφέρουν τον Άγιο Κοσμά.
Με εξαίρεση 1-2 φωτογραφίες της εικόνας του Αγίου, η όλη "φιέστα" δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τον ταπεινό , ασκητικό αγωνιστή, Άγιο της εκκλησίας μας.

Πριν λίγους μήνες, ο πρωτοσύγκελλος της μητρόπολης π.Χερουβείμ Σουτόπουλος παραιτήθηκε. (μήπως για τον ίδιο λόγο παραιτήθηκε πιο πριν και ο προηγούμενος πρωτοσύγκελλος, ο π.Ιωήλ Κωνστάνταρος;)
Δημοσιοποιήσαμε ως ιστολόγιο το θέμα, γιατί αισθανθήκαμε ότι οφείλαμε να το κάνουμε. Σε τελική ανάλυση, αρκετά σιωπήσαμε. Ήρθε η ώρα σιγά σιγά ο πιστός λαός να μάθει -κάτι ελάχιστα- από ότι συμβαίνει στα μητροπολιτικά μέγαρα.
Η δημοσιοποίηση εκ μέρους μας, και κυρίως οι Κονιτσιώτες που σύσσωμοι αντέδρασαν και διαμαρτυρήθηκαν μαζικά στον δεσπότη, τον ανάγκασαν να ζητήσει από τον αρχιμανδρίτη του (π.Χερουβείμ) να επιστρέψει, δίνοντας (ο δεσπότης) υποσχέσεις ότι τα πράγματα θα αλλάξουν, ότι θα περιοριστεί ο ρόλος του (λαϊκού) υπαλλήλου που έκανε "κουμάντο" στην μητρόπολη.


Όσο ο μητροπολίτης Κονίτσης "καθεύδει" απομονωμένος στο δωμάτιο του, τόσο κάποιοι στην μητρόπολη Κονίτσης θα "λύνουν" και θα "δένουν" και η κατάσταση συνεχώς θα χειροτερεύει.
Και φυσικά αυτό επηρεάζει και την στάση του και σε πιο σοβαρά θέματα όπως για την διακοπή της μνημόνευσης του αιρετικού πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Άδεια η εκκλησία από πιστούς, αλλά αυτό δεν πτοεί καθόλου τους δεσποτάδες μας (φωτο1)

Άδεια η εκκλησία από πιστούς, αλλά αυτό δεν πτοεί καθόλου τους δεσποτάδες μας (φωτο2)

Άδεια η εκκλησία από πιστούς, αλλά αυτό δεν πτοεί καθόλου τους δεσποτάδες μας (φωτο3)Δυστυχώς ένας ακόμη πραγματικά ευσεβής δεσπότης, 
που έσπευσε ο λαός να τον ανεβάσει στον θρόνο (ως συνεργάτη του αξίου προκατόχου του Σεβαστιανού), 
ο Κονίτσης Ανδρέας, 
αποδεικνύεται κι αυτός "νάνος" 
(ακριβώς τα ίδια έγιναν και με τον Φλωρίνης Θεόκλητο, που πήρε τον θρόνο του μακαριστού Αυγουστίνου).

Δεν τολμάει να "καθαρίσει" και να αποκαταστήσει το κύρος της μητρόπολης του, 
αλλά κυρίως δεν τολμάει να
τα βάλει πραγματικά με τους οικουμενιστές,
να
ομολογήσει την αλήθεια για την Σύνοδο της Κρήτης και να διακόψει την μνημόνευση του πρωτεργάτη της Βαρθολομαίου

Με μια σπόντα για τον οικουμενισμό ή τον παπισμό κάθε 2-3 χρόνια, ΔΕΝ εξιλεώνεται.
Φέρει βαρύτατη ευθύνη για την αδράνεια του. Τόσες διώξεις ευλαβών ιερέων ...,  ευθύνεται λοιπόν για την σιωπή του. Μα ούτε την δίωξη του άλλοτε συνομιλητή του π.Θεοδώρου Ζήση πληροφορήθηκε;  Σίγουρα την πληροφορήθηκε, κι όμως ΣΙΩΠΑ.

Αντιθέτως, συνεχίζει τους εναγκαλισμούς με τους ΔΙΩΚΤΕΣ των ευλαβών ιερέων, των ελαχίστων που έχουν ακόμη ορθόδοξη συνείδηση και αντιδρούν.

Πάντα είχαμε την απορία: οι δεσποτάδες μαυρίζουν από τα μπάνια στη θάλασσα
ή από το "κακό" τους;;;


ο Σιδηροκάστρου Μακάριος θυμιατίζει τους Κονιτσιώτες! π.Ανδρέα, ξέρετε από ποιον πήρε το όνομα "Μακάριος" ;
Ναι, καλά υποθέτεται, από τον αρχιεπίσκοπο της Κύπρου, τον προδότη του αγώνα των παλικαριών της ΕΟΚΑ για την Ένωση με την Ελλάδα.
Κι εσείς τον καλείται να ευλογήσει το ποίμνιο σας ...
Αχ ρε Σεβαστιανέ, σήκω πάνω, σήκω και πάρε την μαγκούρα σου.

ΑΥΤΟΙ είναι οι δεσποτάδες μας  σήμερα. 
Από ΑΥΤΟΥΣ περιμένουμε μάταια να στηρίξουν την Ορθοδοξία. 
Κι αυτοί ασχολούνται με τις διοργανώσεις των "πολυαρχιερατικών" ακολουθιών και με τις φωτογραφίσεις τους. Όλα τα υπόλοιπα τα αναθέτουν στους "παρατρεχάμενους"...

Η εικόνα του Αγίου Κοσμά. Συγκρίνεται την, με τις φωτογραφίσεις των σημερινών δεσποτάδων μας. ΚΑΜΙΑ σχέση.
Φλώρινα, Κόνιτσα ... τόσες ομοιότητες.
Έβαλαν τον Βαρθολομαίο να εγκαινιάσει το μοναστήρι του Αγίου Κοσμά.
Μεγαλύτερη προσβολή στον Άγιο δεν θα μπορούσε να γίνει.


ο Άγιος Κοσμάς για την εξομολόγηση ...
Ακούσατε ποτέ δεσπότη να τολμήσει να πει τα παραπάνω σε πιστούς;
Ομάδα Εκπαιδευτικών "ο Παιδαγωγός"

ΥΓ.
Τα οικονομικά της μητρόπολης Κονίτσης υποτίθεται είναι πενιχρά, αλλά μια χαρά πληρώνουν το romfea.gr για να κάνει ρεπορτάζ από την ακριτική Κόνιτσα και να τα προβάλει. Ομοίως τόσες άλλες μητροπόλεις στην Ελλάδα (όπως πχ ο άλλος "νάνος", ο Αιτωλίας, δείτε το σημερινό ρεπορτάζ του romfea.gr από την μητρόπολη του, εδώ). 
Ποιος-ποιοι καλλιεργούν και "ποτίζουν" την ματαιοδοξία του δεσπότη Ανδρέα και του κάθε δεσπότη να καλεί εκκλησιαστικά πρακτορεία και να φωτογραφίζονται; Τέλος, μήπως έφτασε η ώρα να συζητήσουμε ένα ακόμη θέμα: τι ρόλο παίζον τελικά οι "οδηγοί" των δεσποτάδων στην εκκλησία μας;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

δεν πιστευα στην φλιβερη ειδιση ειναι δυνατον δεν φτανει που μνημονευει απο το πρωι ως το βραδυ τον αιρετικο βαρθολομαιο να καλεσει στην πανιγιρη τον σιδηροκαστρου; σοβαρολωγει; και προχθες εβγαλε εγκυκλιο που ελεγε οτι κινδυνευουμε απο τον παπισμο και μετα καλει τον διωκτη του αγιου Κοσμα ; δηλαδη ειχε την εντιπωση οτι ηταν ο αγιος ΚΟΣΜΑΣ παρων με τιποτα πρωκαλει αφανταστα ο κονιτσης κριμα που ητανε διπλα σε εναν μεγαλο εθναρχη τον αθανατο Σεβαστιανο αυτα πηρε την δειλια καιτο συμφερον; δεν νομιζω ειχαμε καπιες ελπιδες στον κονιτσης παει τον πηρε ο κατηφορος και αυτον κανεις δεν ηπαρχει να διαμαρτυριθει; ολοι αποδεχωντε δεν εμαθε τιποτα για τον σηδιροκαστρου που πολεμαει τον πατερα φωτιο; να μας απαντησει ο κονιτσης σε τι χρονια ζουμε αλεξιος κ

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.