" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Ένας ακόμη (υπερπολύτεκνος) ιερέας του Πατριαρχίου της Μόσχας ανακοίνωσε την ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗΣ του ψευδο-πατριάρχη Κυρίλου και όλων των ιεραρχών που βρίσκονται σε κοινωνία μαζί του. Φώτο - Βίντεο.

Διαβάζουμε εδώ:
Τη Κυριακή, 23/10 Ιουλίου 2017, ακόμα ένας ιερέας του Πατριαρχίου Μόσχας ανακοίνωσε την διακοπή μνημονεύσεως του ψευδο-πατριάρχη Κυρίλου και όλων των ιεραρχών που βρίσκονται σε κοινωνία μαζί του.

Παρόλο που θα είναι "απόβλητος" μαζί με την πολυάριθμη οικογένεια του, ο πατέρας Αρτέμιε Σκρίπκιν αποφάσισε ότι είναι καλύτερα να χάσει τις πενιχρές ενοριακές απολαβές του παρά να χάσει την Πίστη του στον Χριστό και την Αγία Εκκλησία Του. 

Παρακάτω δημοσιεύουμε αυτούσιο το κείμενο της ανοικτής επιστολής του πρωτοπρεσβυτέρου Αρτέμιε Σκρίπκιν:Επιστολή

του ιερέως της Επαρχίας Τίχβιν,
της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας,
Πρωτοπρεσβύτερου Αρτέμιε Σκρίπκιν


Προς 

τον Μητροπολίτη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, 
Βαρσανούφιε της Αγίας Πετρούπολης και Λαντόγκα


Στις 16 Απριλίου τ.ε., την ημέρα του Αγίου Πάσχα,
ο Πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, κύριος Κύριλλος της Μόσχας,
σε μία επίσκεψη του στο Νοσοκομείο Παίδων, στη Μόσχα, έκανε μια σημαντική δήλωση σε σχέση με την οντότητα του Θεού.
Στην σκανδαλώδη του ομιλία, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, ασκώντας τα ποιμαντικά του καθήκοντα, αναγνώρισε δημόσια την ταύτιση του Τριαδικού Θεού με τον, τρόπο τινά, θεό των μουσουλμάνων, Αλλάχ. Με αυτή του τη δήλωση εκθέτει προς αναθεώρηση το σπουδαιότερο δόγμα της Ορθόδοξης Πίστης, το δόγμα της Αγίας Τριάδας.


Πριν από δυο μήνες σας έστειλα, εσάς και του Επίσκοπου Μστίσλαβ του Τίχβιν, επιστολές όπου σας παρακαλούσα να αποσαφηνίσετε την επίσημη θεολογική θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας σε αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα. 
Έπειτα από δυο μήνες δεν έχω λάβει ΚΑΜΙΑ απάντηση ή αποσαφήνιση.


Δεδομένου τα ανωτέρω, σας ανακοινώνω τα εξής:
Κάνοντας χρήση του δικαιώματος που μας παρέχει ο 15ο Κανόνας της Ι-ΙΙας Συνόδου της Κωνσταντινουπόλεως, διακόπτω την κανονική (εκκλησιαστική) κοινωνία με τον Πατριάρχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, κύριο Κύριλλο (Γκουντεάεβ Βλαδιμίρ Μιχαίλοβιτς), κατόπιν σοβαροτάτων παραβάσεων των κανόνων, που έχει διαπράξει: 

  • Την κήρυξη της αίρεσης του ΜΟΑΜΕΔΑΝΙΣΜΟΎ (καταδικασμένη από την Σύνοδο της Κωνσταντινουπόλεως εν έτη 1180), 
  • την κήρυξη της αίρεσης του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΎ (καταδικασμένη από την Σύνοδο της Μόσχας εν έτη 1948), 
  • την κήρυξη της αίρεσης των ΛΑΤΙΝΟΦΡΌΝΩΝ [ΠΑΠΙΣΜΟΎ] (καταδικασμένη από σωρεία Συνόδων και Αγίων Πατέρων). 

Επίσης, διακόπτω την κανονική κοινωνία μαζί σας, με τον επίσκοπο Μστίσλαβ και με τους άλλους επισκόπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, που στιρίζουν και αποδέχονται τις προαναφερόμενες ψευδοδιδασκαλίες του αιρετικού και βλάσφημου Γκουντεάεβ, ως ΣΎΝΕΡΓΟΙ (εκούσια ή ακούσια) στα εγκλήματα του ενάντια του Θεού και της Αγίας Εκκλησίας. 


Από δω και στο εξής θεωρώ τις εντολές και τις επιπλήξεις σας και άλλων αρχιερέων της Oρθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας που προανέφερα, καθόλα ανυπόστατες. 


Μένω πιστός στον όρκο που έδωσα προτού λάβω το Άγιο Βάπτισμα και στον
όρκο που έδωσα προτού χειροτονηθώ ιερέα,

Πρωτοπρεσβύτερος Αρτέμιε Σκρίπκιν

23 Ιουλίου 2017


(Η επιστολή του πατρός Αρτεμίου αναφέρεται στο κήρυγμα αποστασίας που εμφανίζεται στο παρακάτω βίντεο, της 3/16 Απριλίου, 2017, στο λεπτό 2:36-2:53) 

Τα αποτελέσματα της διείδυσης του οικουμενισμού την Ρώσικη Εκκλησία:
Σχόλιο:
Στην Ρωσία, κάποιοι ιερείς εμπιστεύονται την πολύτεκνη οικογένεια τους αποκλειστικά στον ΘΕΟ.
Στην Ελλαδίτσα μας, που έχουμε "καλοκαίρι" αρκετούς μήνες το χρόνο και δεν παγώνουμε όπως στη Ρωσία κλπ, δείξτε μας έναν τέτοιο υπερπολύτεκνο ιερέα που ΔΙΕΚΟΨΕ την μνημόνευση του επισκόπου του.

Σε ποιον Θεό τελικά πιστεύουν οι ιερείς μας;;;
Φοβούνται τον δεσπότη τους (όπως μας εξομολογήθηκε πρόσφατα γνωστός μας αρχιμανδρίτης που συνεχίζει και μνημονεύει). Τον Θεό δεν τον φοβούνται; 
Τι λόγο θα δώσουν για την ανοχή τους στην αίρεση; 
Αν αντί για τους οικουμενιστές ερχόταν  στο χωριό τους γιαχωβάδες ή προτεστάντες δεν θα αντιδρούσαν;   Τώρα ;;; Γιατί σιωπούν; 
Μην τους κόψουν τον μισθό τους;;; 
Ή μην τους πάρουν τα μοναστήρια τους; Η ακτημοσύνη που υποσχέθηκαν όταν έγιναν μοναχοί, δεν περιλαμβάνει τα εγκόσμια "ντουβάρια" της μονής τους;
Ευτυχώς όμως υπάρχουν παλικάρια και αυτά οφείλουμε να στηρίζουμε και να ακολουθούμε. Βλέποντας την κατάντια μας, και την δειλία μας, δεν μας εγκατέλειψε ο Θεός χωρίς άξιους ευλαβείς ποιμένες.

ΥΓ. ευχαριστούμε την αναγνώστρια μας για την μετάφραση που μας απέστειλε.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

6 σχόλια:

Unknown είπε...

ΑΞΙΟΣ ! ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΝ ΕΥΧΟΥΛΑ ΤΟΥ ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΠΛΗΡΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ ΕΥΧΟΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ! (ΠΑΤΗΡ-ΦΩΤΙΟΣ ΤΖΟΥΡΑΣ)

The Cave Dweller είπε...


Και μια επισήμανση :

Αυτά από ένα Ορθόδοξο Ρώσο Ιερέα του οποίου η Εκκλησία ΔΕΝ συμμετείχε στην αιρετική "σύνοδο" της Κρήτης !!!

Φανταστείτε πόσο μεγάλη άμβλυνση ορθοδόξου κριτηρίου έχουν υποστεί οι ιερείς και αρχιερείς της κρατικής "εκκλησίας" της Ελλάδος από τη μακροχρόνια κοινωνία τους με την αίρεση!!!

SCRIPTA MANENT είπε...

Yπάρχουν πολλοί ιερείς και Μοναχοί που εκοψαν το μνημοσυνο του οικουμενιστού Ρωσου Πατριάρχη και μνημονεύουν τον πρωην Ιεροσολύμων Ειρηναίο
Η πληροφορία είναι απο ρωσοπόντιο πριν απο 4 μήνες

SCRIPTA MANENT είπε...

Στην καταδίκη του οικουμενισμού το 1948 έλαβε μερος και ο Σεραφείμ Σόμπολιεφ, γι αυτό και οι κυπριανίτες τον εχουν αγιο.
Υπαρχει ομως μια λεπτομέρεια
Ο Σόμπολιεφ αποστάτησε απο την Μαρτυρική Ρωσική διασπορά και προσχώρησε στην Ζώσσα κομμουνιστική εκκλησία του Σταλιν, ο οποίος και διοργάνωσε αυτη την καταδίκη του οικουμενισμού, οχι προφανώς για λογους πίστεως αλλά για προσωπική σκοπιμότητα

ΙΩΑΝΝΗΣ Ν.Π είπε...

Η απόφασις του Συνεδρίου της Μόσχας δεν καταδικάζει επίσημα τον Οικουμενισμό, ούτε αναθεματίζει κανέναν από αυτούς (βλ. Ι. Καρμίρη ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ, ΤΟΜ. Β΄ ΣΕΛ. 1036).

Αν θέλουμε να ομιλήσουμε όντως περί καταδίκης ή αναθεματισμού, υπάρχει η απόφασις των Ρώσων της Διασποράς του 1983 η οποία ναι μεν αναθεματίζει (πρόσωπα και δοξασίες) αλλά ούτε αυτή καταδικάζει επίσημα τον Οικουμενισμό.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ είπε...

ΑΔΕΛΦΟΙ,
Ο ΦΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ! ΣΩΣΤΑ;
Ο ΦΟΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΣΤΕΙ;
Ο ΦΟΝΙΑΣ ΠΛΕΟΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ… ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΩ! ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΦΑΝΕΡΑ! ΣΩΣΤΑ;
ΤΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ-ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΩ- ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ; (ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΠΟΥ ΒΛΑΣΤΗΜΑΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΔΙΑΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ; Ή ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΙΧΟ-ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ; ΘΑ ΚΑΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΛΥΚΟΠΟΙΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ (ΚΑΙ ΜΕ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΤΡΟΠΟ) ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ;
ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ, ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ! ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΑΝΩΜΑΛΟ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟ ΦΟΝΙΑ ΧΩΡΙΖΩ =ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ._
ΚΙ ΑΣ ΜΕ ΔΙΚΑΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΩΣ ‘’ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟ’’( ΩΣ ΑΠΟΣΤΑΤΗ, ΩΣ ΑΠΕΙΘΑΡΧΟ, ΩΣ ΤΡΕΛΟ , κ.ο.κ)…

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.