" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

ΕΠΕΙΓΟΝ: Ο μοναχός Νεκτάριος ΔΙΩΚΕΤΑΙ από το χωριό της Αγίας Παρασκευής Μάνδρας Θέρμου Αιτωλοκαρνανίας -για ΛΟΓΟΥΣ ΠΙΣΤΕΩΣ- με ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΗ. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ μας: Έτσι οι Οικουμενιστές "εξαγόρασαν" τον μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά.

Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ π.ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ από τον μητροπολίτη Αιτωλίας ΚΟΣΜΑ:

«Μακάριοι είσθε, όταν σας εμπαίξουν και σας υβρίσουν οι άνθρωποι, και σας διώξουν και, ψευδόμενοι, είπουν παντός είδους κακολογίας και κατηγορίας ενάντιον σας, επειδή πιστεύετε εις εμέ» (Ματθ. 5,11)


Ο μοναχός Νεκτάριος ζει και αναπνέει τα τελευταία 3 χρόνια μέσα στον χώρο της Αγίας Παρασκευής Μάνδρας Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, όπου υπήρχε παλιά μοναστήρι, και διακονεί την τοπική Εκκλησία με αγάπη Χριστού αλλά και με στόμα που ομολογεί την Αλήθεια. 


Το Σάββατο 26 Αυγούστου 2017 και ώρα 5:00 μ.μ υποδέχτηκε πενταμελής επιτροπή, δύο ιερομόναχους και τρεις επιτρόπους του Ναού, των οποίων η ταυτότητα δεν μας διαφεύγει, και ζήτησαν από τον εν λόγο μοναχό να εγκαταλείψει το χώρο της Αγίας Παρασκευής ειρηνικά!!! 

Υποστήριξαν δε ότι έρχονται με προφορική εντολή του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά. Για τα όσα λυπηρά διαδραματίστηκαν μας ενημέρωσε λαϊκός προσκυνητής που ήταν αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυς των όσων ειπώθηκαν καθώς και του "ειρηνικού" τρόπου των επιτρόπων που έδωσαν χρονική διορία στον μοναχό, άλλος μέχρι το τέλος του μηνός και άλλος το πολύ σε δέκα ημέρες. Με επίσημο τρόπο ένας από τους δύο Ιερομονάχους που τυγχάνει ηγούμενος άλλου γνωστού μοναστηριού ζήτησε από το μοναχό Νεκτάριο να φύγει και να παραδώσει τα κλειδιά στους επιτρόπους.

Για να θεραπεύσουμε την όποια απορία σας κάνουμε γνωστό ότι ο μοναχός Νεκτάριος μετά επαφών του με τον μητροπολίτη Κοσμά κατέθεσε δύο επιστολές.
  • Μία διαμαρτυρίας για την ψευδοσύνοδο της Κρήτης και την στάση ντροπής που κρατά ο δεσπότης της Αιτωλοακαρνανίας λόγω ότι καταδικάζει τη «Σύνοδο» της Κρήτης (υπάρχει βίντεο!) και ταυτόχρονα προβάλει το κείμενο ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ, και επίσης παραδέχτηκε ενώπιων του μοναχού ότι ο πατριάρχης δεν είναι αιρετικός!! 
  •  Και μία δεύτερη επιστολή της αποτείχισής του με ημερομηνία 18 Ιουλίου 2017.

Πριν κλείσουμε την πρώτη αυτή ενημέρωση σας δίνουμε μικρό δείγμα της θρησκευτικής φιλοσοφίας των λαϊκών επιτρόπων που δήλωσαν ότι αυτά που γίνονται με την Ρωμαιοκαθολική «εκκλησία» τους αρέσουν και πως εύχονται γρήγορα να γίνει και η επίσημη ένωσή μας!


Ο μοναχός Νεκτάριος εύστοχα και με τρόπο απάντησε προς την πενταμελή επιτροπή:
- Ναι, θα φύγω, αλλά, θέλω ένα χαρτί από τον Δεσπότη που να λέει το λόγο που με διώχνει.


Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι σήμερα Δευτέρα 28 του μηνός τέσσερις ημέρες μετά την μεγάλη εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, οι επίτροποι επανήλθαν με «ειρηνικό» τρόπο άνευ γραπτής εντολής εκβιάζοντας τον μοναχό -που εκείνη την ώρα μιλούσε σε ανοιχτή ακρόαση με γνωστό μας αδελφό που άκουγε τα πάντα- να φύγει.
- Εμείς σου είπαμε ειρηνικά να φύγεις. Αυτή είναι η (προφορική) εντολή του Δεσπότη

ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΟΥΣ


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

ΣΧΟΛΙΟ-ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:
Χάρη αληθείας!
Η παραπάνω θέση για την «ένωσή» μας με τους Ρωμαιοκαθολικούς-Παπικούς εκφράστηκε από ένα μόνο επίτροπο (και όχι από την τριάδα), σε προηγούμενο χρόνο.

Με τιμή




Το σχόλιο μας:

Θυμίζουμε κατ αρχήν τι είχαμε επισημάνει, τον Αύγουστο του 2016, λίγο μετά την ψευδοΣύνοδο της Κρήτης,  ο σύνδεσμος στην ανάρτηση μας, εδώ
Ο (υποτίθεται) ευσεβής και "παραδοσιακός" (δεν ξέρουμε γιατί αλλά όσο περνάει ο καιρός, αυτή η λέξη μας θυμίζει όλο και περισσότερο τους Φαρισαίους), μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς, ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ τους πρωτεργάτες της ψευδοΣυνόδου της Κρήτης:






Φυσικά ο Θεός δίνει τη "σημείο" του, ο μητροπολίτης Αιτωλίας τότε αρρώστησε βαριά, αλλά αν δεν θέλεις να αντιληφθείς τα σημεία του Θεού ..., τα προσπερνάς και συνεχίζεις να προκαλείς τον Θεό.


Δείτε τώρα πως οι Οικουμενιστές "φίμωσαν", έναν ακόμη "νάνο" (τον μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά):


Με μια αγιοκατάταξη.




Διαβάστε στην επίσημη ιστοσελίδα της Μητρόπολης Αιτωλίας, εδώ :





Πότε λέτε να έγινε η παραπάνω αγιοκατάταξη;;;

Αύγουστος 2016!!!
Δείτε στο ιστολόγιο του περιοδικού της μητρόπολης Αιτωλίας, εδώ :



Στο ίδιο άρθρο διαβάζουμε :



"Ο Μητροπολίτης μας κ. Κοσμάς, πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, προσφώνησε τους αγίους Αρχιερείς, ευχαρίστησε τους άρχοντες του τόπου και τους πιστούς χριστιανούς δοξολογώντας τον Τριαδικό Θεό και τον Άγιο Βλάσιος για την μοναδική ευλογία της πρώτης αυτής επισήμου πανηγύρεως. Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο και την Πατριαρχική Σύνοδο για την αγιοκατάταξη του Αγίου μας,.. " 
(τις επισημάνσεις με έντονα, στη λέξη Κοσμάς και στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο,  τις έκαναν οι ίδιοι!)



Δείτε εδώ, κ πάλι στην επίσημη ιστοσελίδα της Μητρόπολης Αιτωλίας, τον Αιτωλίας Κοσμά, σε αντιαιρετικό συνέδριο (Νοέμβριος 2016, ΜΕΤΑ την ψευδοΣύνοδο της Κρήτης), να ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ τον αιρετικό Οικουμενιστή Πατριάρχη Βαρθολομαίο:


Φυσικά στο αντιαιρετικό συνέδριο που έγινε στην Μητρόπολη Αιτωλίας, μίλησαν για την "μετενσάρκωση", για τον "αποκρυφισμό", για τους "μάρτυρες του Ιεχωβά", για τους "Μορμόνους", αλλά ΔΕΝ είπαν λέξη για τον Οικουμενισμό! (δείτε την θεματολογία τους εδώ). Τα ίδια και στην 1η ημέρα του ιδίου συνεδρίου (δείτε εδώ).

ΑΥΤΗ είναι η κατάσταση στην Ιεραρχία μας.
Οι υποτιθέμενοι "αντιοικουμενιστές" δεσποτάδες, αποδεικνύονται οι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ διώκτες των ευλαβών αγωνιστών ιερωμένων.


ΚΑΜΜΙΑ "υπακοή" στα τσιράκια των αιρετικών οικουμενιστών.



ΥΓ. Κοσμά, 
την επόμενη φορά να τους πεις να σου φέρουν και καμιά "παπαδίνα" με ωραίο κόκκινο κραγιόν, να συλειτουργήσεις μαζί της, όπως αυτή που έφεραν εδώ (Δράμα):
Η "παπαδίνα", απ' ότι μάθαμε, είναι "ζευγάρι" με τον "επίσκοπο" (αυτός που φοράει το σταυρό είναι Προτεστάντης "επίσκοπος"!) Κοιτάξτε τις ορθόδοξες μοναχές να συμπροσεύχονται δίπλα τους (η ανάρτηση μας και περισσότερες φωτογραφίες, εδώ).
Κοιτάξτε τους και στην λιτανεία της εικόνας της Αγίας Βαρβάρας.. δίπλα στον μητροπολίτη Νεαπόλεως Βαρνάβα.

Κι εσύ "πιστέ"
Σκύψε μία ακόμη φορά το κεφάλι και ΣΥΝΕΧΙΣΕ να
προσκυνάς τους αιρετικούς, νομίζοντας ότι αυτός ο αχταρμάς είναι η ορθόδοξη "εκκλησία"...
Γνωρίζεις όμως τι λέει ε;;
«Ο κοινωνών ακοινωνήτω ακοινώνητος έσται.»

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

Νεότερη Ενημέρωση (30/8/2017):
Τηλεφωνούμε στην Μητρόπολη Αιτωλίας : 2631022421, για να εκφράσουμε την διαμαρτυρία μας 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μιμιτης του ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ο πατηρ Νεκταριος ειπε το ΟΥΚ ΕΞΑΙΣΤΙ ΣΟΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ στον δεσποτη κριμα γιατι τειχαμε ελπιδες παλια δεχτηκε στο μοναστηρι της μυρτιας τον Νικολαο σωτηροπουλο αλλα φαινεται τιποτα δεν πηρε ξεχασε τον ομοωνυμο του Αγιο Κοσμα στα δυσκολα αυτα χρονια δινεται η ευκαιρια ομολογιας και λιγοι κανουν πραξη τα λογια μεταξυ αυτων ειναι και ο γεναιος πατηρ Νεκταριος ειμαστε στο πλευρο του τον καμαρωνουμε να χαιρεται και να αγαλεται διοτι διωκεται για την αληθεια εχουμε αναγκη ελεγχου λιπει σημερα γιαυτο σαπισε η κοινωνια μας ειναι τραγικη η κατασταση να ξυπνησουμε αλεξιος κ

Unknown είπε...

Καλή ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ και καλά κουράγια αγαπητέ πάτερ Νεκτάριε.Την ευχή σας.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μητροπολίτης ασθένησε μετά το Πάσχα και απ του Αγίου Κοσμά και μετά άρχισε η αποθεραπεία. Γιατί δε λέτε ότι φέτος στην πανήγυρη ήταν ακμαίος γερός και δυνατός; Τόσο ήταν η θεϊκή τιμωρία; Δύο μήνες και πάει; Για μαζευτείτε λίγο, είστε χαιρεκακοι. Δε διαβάσατε ποτέ ότι ο Θεός "ου κατά τας ανομίας εποίησεν ημίν";;; Όσο για τον καλόγερο όταν πήγε πριν τρία χρόνια δεν ήξερε ότι Κοσμας μνημονεύει την ιερά σύνοδο; Γιατί πήγε και έβαλε μετάνοια; Έχει χαθεί η κοινή λογική! Αιρετικός ο Κοσμάς θυσίασε τη ζωή του για την Εκκλησία. Έλα Χριστέ μου και φώτισε μας.... Πάει χάσαμε λάδια και βαλβουλίνες

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"τόσο ήταν η θεϊκή τιμωρία; Δύο μήνες και πάει;"
Ε, αφού τη γλίτωσε, και δεν πέθανε, άρα δεν τον τιμώρησε ο Θεός.
Ας συνεχίζει λοιπόν να ευχαριστεί θερμώς τον οικουμενιστή Πατριάρχη.

"ου κατά τας ανομίας εποίησεν ημίν"
Ο Θεός εγκαταλείπει την χάρη Του και αρχίζουμε να βλέπουμε που οδηγεί το να πιστεύουμε στην ανθρώπινη εξουσία αντί για Τον Θεό.

"Όσο για τον καλόγερο όταν πήγε πριν τρία χρόνια δεν ήξερε ότι Κοσμας μνημονεύει την ιερά σύνοδο; "
Αυτό καταλάβατε;
ή αυτό σας βολεύει;

Πριν 3 χρόνια είχαμε Σύνοδο της Κρήτης;
Άνοιξε ποτέ το στοματάκι του ο δεσπότης σας ο Κοσμάς να την αναθεματίσει; ή έστω να την καταδικάσει δημόσια;
Όχι, γιατί ήθελε αγιοποιήσεις ο "σωτηρ"ικούλης.

Οι αγιορείτικες μονές θέλουν να μην πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, οι αρχιμαδρίτες θέλουν να γίνουν δεσποτάδες (ακόμη κι αν χρειαστεί να τους "πηδήξουν"), οι ιερείς δεν θέλουν να χάσουν τον μισθό τους,
κι όλοι αυτοί φοράνε ράσο ...
Ε, τότε να ψάξουμε να βρούμε κανέναν τρελό, να παριστάνει τον αντιοικουμενιστή, γιατί μόνον έτσι δεν θα κινδυνεύει να χάσει το επίδομα.

" Αιρετικός ο Κοσμάς θυσίασε τη ζωή του για την Εκκλησία."
Ε αφού θυσίασε την ζωή του για την Εκκλησία ( ο καημένος ... δεν ήθελε να γίνει δεσπότης ε;;; Δεν πήγαιναν τα πνευματικοπαίδια του στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο να τον παρακαλάνε να τον κάνει δεσπότη ε;;; τα θυμάστε ή παριστάνετε ότι τα ξεχάσατε;;; "θυσιάστηκε" να γίνει δεσπότης!!!)

Συνεχίζουμε τον συνειρμό: αφού "θυσίασε τον εαυτό του για την εκκλησία" άρα ΔΕΝ μπορεί να είναι αιρετικός.
Μπορείτε να μας πείτε λοιπόν πως λέγεται αυτός που αποδέχεται ως εκκλησίες τους αιρετικούς; Τι λέμε στο Πιστεύω; Υπάρχει μία ή υπάρχουν πολλές εκκλησίες;
Αυτός που αποδέχθηκε (με την σιωπή του) την ψευδοΣύνοδο της Κρήτης, (άρα και τις αιρέσεις ως εκκλησίες, άρα και το "βάπτισμα", συνεπώς και την "ιεροσύνη" των αιρετικών) είναι αιρετικός;

Ή δεν μπορεί ΠΟΤΕ να χαρακτηριστεί αιρετικός αφού "θυσίασε την ζωή του για την εκκλησία"!!!
Φοβερή ιδέα!!! Να το πείτε και στους άλλους δεσποτάδες με τους οποίους συλλειτουργεί. Μπράβο Κοσμά για την επιλογή των στελεχών σου! Παμπόνηροι ... Σου τις βρήκαν τις δικαιολογίες...
Για να δούμε, θα έχουν αξία την Ημέρα της Κρίσεως;

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχως που υπαρχουν και ιστολογια σαν αυτα που ασχολουνται και προειδοποιουν για τον Οικουμενισμο γιατι η πλειοψηφια των σελιδων εχει σωπασει γι'αυτο το φιδι που λεγεται οικουμενισμος και ολα τ'αυγα του.

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα αγαπητοί μου είναι ότι θέλουμε να εκκλησιαστουμε και να κοινωνήσουμε..... και δεν μπορούμε πλέον να πάμε στις ενορίες μας!!!
Αποτειχιζομαστε και εμείς (και είναι υποχρέωση μας ως ορθόδοξοι χριστιανοί) και κάνουμε την προσευχή μας πια στο σπίτι..
Οι αποτειχιζομαστε μοναχοί λειτουργούν κάπου?
Αν γνωρίζει κανείς ας μας ενημερώσει!
Είναι πολύ δύσκολο αυτό που ζούμε..
Πόσο μάλλον όταν έχεις και παιδιά και σε ρωτάνε γιατί δεν πήγαμε σήμερα εκκλησία;;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Διακοπή μνημόνευσης έχουν εφαρμόσει αρκετοί ιερωμένοι. Υπάρχει μια ενδεικτική λίστα στο ιστολόγιο μας (δεξιά, εικονίδιο), οπότε ίσως βρίσκεται κάποιος κοντά σας.

Επικοινήστε με κάποιον από αυτούς ή με κάποιον που σχετίζεται με τα πρόσωπα (υπάρχουν πολλοί, σε διαφορετικές πόλεις) ή με το ιστολόγιο μας για περισσότερες πληροφορίες.
Είναι εύλογο να τηρούνται κανόνες εχεμύθειας. Θα πρέπει να δώσετε τα πλήρη στοιχεία σας, σταθερό και κινητό τηλέφωνο.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.