" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Επιβεβαιώνει την προσήλωσή του στις διαταγές του πατρ. Βαρθολομαίου ο μητρ. Φλωρίνης! --Συνεχίζει τις διαδικασίες διώξεων!. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΜΑΣ

Περήφανη, ομολογητική, ξεκάθαρη, η απάντηση του π.Παΐσίου Παπαδόπουλου, στο νέο έγγραφο της Μητρόπολης Φλωρίνης, με το οποίο τον απειλούν ότι θα του κόψουν την μισθοδοσία τον επόμενο μήνα!
Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"


Γράφει: ο Αρχιμανδρίτης Παΐσιος Παπαδόπουλος
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΜΑΣ


Μολονότι είναι καιρός νηστείας και προσευχής για την Εκκλησία και οι πιστοί άνθρωποι το διάστημα αυτό τον νου τους τον έχουν στραμμένο στην Κυρία Θεοτόκο να την παρακαλέσουν θερμά για τα αιτήματά τους, μάλιστα σε μια φάση που η πατρίδα μας οδυνάται, εν τούτοις ορισμένοι στην διοίκηση της Εκκλησίας μας στέλνουν στα μοναστήρια δικαστικούς επιμελητές για να μας ταράξουν και να χάσουμε την λίγη προσευχή που προσπαθούμε να βρούμε μέσα στην όλη σύγχυση που δημιούργησε η αίρεση του οικουμενισμού.
παλαιότερο έγγραφο που είχε θυροκολληθεί στο μοναστήρι του π.Παΐσίου Παπαδόπουλου


Χθές έλαβα έγγραφο δια του οποίου με καλεί η Μητρόπολις Φλωρίνης να απολογηθώ εντός τριών ημερών. Δεν θα απαντήσω όμως τώρα μολονότι μου γράφουν ότι αν δεν απολογηθώ εντός τριών ημερών θα διακοπεί η μισθοδοσία μου τον επόμενο μήνα.


Στην Εκκλησία αυτός που ορίζει δεν είναι ο καθείς αλλά ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός αφού αυτός είναι η κεφαλή της Εκκλησίας και οι πιστοί, κληρικοί και λαϊκοί, είμαστε σώμα Χριστού. Τα σώμα δεν άρχει της κεφαλής αλλά η κεφαλή ορίζει το σώμα. Η ιεροσύνη δόθηκε ως χάρισμα στους πιστούς που χειροτονούνται για να είναι μόνο διαχειριστές της Χάριτος του Θεού και όχι κοσμικοί εξουσιαστές. Ο χαρακτήρας της διοίκησης μέσα στην Εκκλησία δεν είναι τίποτε περισσότερο από διακονία προς διευθέτηση και τακτοποίηση των πιστών στα ποιμαντικά ζητήματα. Αν όσοι έχουν μπει στην ιεροσύνη δεν έχουν αντιληφθεί ότι διακονούν την σωτηρία των πιστών μέσα στην Εκκλησία δεν είναι άξιοι της ιεροσύνης και πρέπει να σταματήσουν να ασκούν το λειτούργημα! Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε αυτά πού είπε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός επειδή κάποιοι δεν κατάλαβαν τον ρόλο της διακονίας τους στο σώμα του Χριστού και να ακολουθούμε αυτούς. 
«Πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἢ ἀνθρώποις»!


Η πειθαρχία με την στρατιωτική σημασία της δεν ισχύει για την Εκκλησία. Στην Εκκλησία υπάρχει η υπακοή στο θέλημα του Θεού.Όταν οι πνευματικοί προϊστάμενοι, οι ποιμένες τηρούν τον λόγο του Θεού που υποσχέθηκαν ενώπιον Θεού την ώρα της χειροτονίας τους τους υπακούμε, όταν όμως μας διδάσκουν αντίθετα απ’ αυτά που μας δίδαξε ο Κύριος μας δεν υποχωρούμε μήτε σπιθαμή!
Το να αλλάξουμε την πίστη μας έπειτα από 2017 χρόνια μ.Χ. επειδή το θέλει ο Βαρθολομαίος δεν θα γίνει! Το να προσπαθείτε να μας βγάλετε από την διοίκηση των μοναστηριών μας, στα οποία μάλιστα είμαστε κτήτορες, επειδή κρατούμε όσα είπαν οι άγιοι Πατέρες είναι εκβιασμός. Τώρα που φύγατε από την Εκκλησία, αφού αναγνωρίσατε ως επίσκοπος αποφάσεις που
δεν είναι σύμφωνες με όσα διαχρονικά κράτησε η Εκκλησία οδηγώντας της το Πνεύμα το Άγιο εις πάσαν την Αλήθειαν, έχουμε όλο το νόμιμο πνευματικό δικαίωμα να έχουμε διακόψει το μνημόσυνό σας. Αν εσείς διακόψετε το μνημόσυνο του αιρεσιάρχη Βαρθολομαίου τότε την επομένη κιόλας θα σας μνημονεύμε εν όσω ορθοδοξείτε.

Το να μας απειλούν πρόσωπα που τους δώσατε εξουσία να διακονούν μέσα στην Εκκλησία δεν σας τιμά. Μην δυσκολεύετε τα πράγματα περισσότερο διότι καθώς γνωρίζετε βγήκαμε σε αυτό τον αγώνα έχοντας υπολογίσει όλο το κόστος. Μάλλον εσείς δεν αντιληφθήκατε που μπορούν να φτάσουν τα πράγματα. Και βέβαια εννοώ τις πνευματικές προεκτάσεις. Έχετε υπ’ όψιν σας ότι όσο πιέζετε, υπάρχουν πιστοί που παίρνουν ανάποδες, και αυτές αυτές τις ψυχές τις απομακρύνετε τόσο που με καμμία ποιμαντική μέθοδο δεν θα τις πείσετε ξανά ότι ορθοτομείτε τον λόγο της αληθείας.

Όποιος ορθοτομεί δεν κυνηγά τους ορθοδόξους. Καθ’ στιγμή διώκετε τους ορθοδόξους φανερώνετε ότι τελικά δεν είστε ορθόδοξος. Διαφορετικά πώς εξηγείτε; Την ώρα που ο οικουμενισμός εξαπλώνεται και σεις δεν αντιδράτε δεν είστε ορθόδοξος! Τώρα περνάτε και στις διώξεις των πατέρων και προσπαθείτε να μας πάρετε τα μοναστήρια και να τα δώσετε σ’ αυτούς που τόσα χρόνια μας πολεμούσαν;


Σχετικά με τον μισθό που θα μου κόψετε βρείτε στην συνέχεια τα χρήματα τα οποία θα μου διαθέσετε, διότι έχω πάρει δύο δάνεια το ένα αφορά την ιερά μονή με το οποίο πλήρωσα δια ιδίων τον εργολάβο δια τα μπετά. Το άλλο βέβαια δάνειο αφορά το αυτοκίνητό μου, το οποίο όμως δεν θα χρειαζόταν αν το προηγούμενο αυτοκίνητο δεν είχε αχρηστευθεί, μετά από τόσο χιλιόμετρα που έγραψε τον καιρό που έκτιζα την μονή. Όσον αφορά τα εφημεριακά καθήκοντα του Αγίου Ιωάννου Πτολεμαϊδας ενθυμούμε ότι όταν αντέδρασα δια τον διορισμό εκεί μου απαντήσατε ότι είναι τυπικός. Στην ουσία, γνωρίζετε ότι παντός περισσότερο εκοπίασα και νύχτα και ημέρα χωρίς να έχω τα γεύματα που έχουν οι παχουλοί αρχιμανδίτες σας που έχουν καταλάβει ενορίες και γραφεία. Λοιπόν μη με απειλείτε γιατί αν ότι κάνω είναι σύμφωνο με τον Θεόν δεν σας φοβούμαι!

5 σχόλια:

Παναγιώτης Παναγιώτου είπε...

Εύγε στους πατέρες!
Εύχομαι και άλλου πατέρες να ακολουθήσουν τον δρόμο της αγίας ανυπακοής,διότι από ότι φαίνεται,δεν έχουμε πλέον σχεδόν τίποτα κοινό με τους οικουμενιστές και δεν έχουν καμία διάθεση μετανοίας.
Ο οικουμενισμός είναι η χειρότερη αίρεση όλων των αιώνων.Εφόσον οι Ιεροί Κανόνες ισχύουν για όλες τις αιρέσεις,ισχύουν και για τον οικουμενισμό.Συνεπώς οι συμπροσευχές μας με τους οικουμενιστές είναι απαράδεκτη πρακτική,η οποία πρέπει να σταματήσει επιτέλους.
Ας είμαστε αυθεντικοί.Ας μείνουν οι οικουμενιστές μόνοι τους να λατρεύουν ότι θέλουν και ας είμαστε εμείς ενωμένοι,για να λατρεύουμε τον αληθινό Θεό.

Δανιήλ είπε...

Στο θέμα του μισθού λυπάμαι που δείχνετε δειλία.... Αγώνας χωρίς θυσίες δεν γίνεται..... Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτατος δεν γίνεται..... Και στην καθομιλουμένη τζάμπα μάγκας δεν γίνεται...

Ανώνυμος είπε...

ειναι παληκαρια οι πατερες δεν πτοουντε απο τις απειλες των δεσποταδων ειναι το καμαρι του πατρος Αυγουστινου προπυργιο της Ορθοδοξιας η Αγια Παρασκευη θα σπασουνε τα μουτρα τους οι οικουμενστες εχουνε φριαξει ο θεος να δινει δυναμη στους πατερες να κρατηθουνε τα δυο μοναστηρια ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ απαντανε οι πατερες μακαρι να ακολουθησουνε και αλλοι αλεξιος κ

Ανώνυμος είπε...

Δεν πτοούνται οι πατέρες αλλά το μυαλό τούς στον μαμμωνά το έχουν.Ποσο δήθεν ορθόδοξους θα δούμε ακόμη?

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ανώνυμε (προφανώς είσαι ο "Δανιήλ"), έγραψες:
"Δεν πτοούνται οι πατέρες αλλά το μυαλό τούς στον μαμμωνά το έχουν.Ποσο δήθεν ορθόδοξους θα δούμε ακόμη?"


Τι εννοείς έχουν το μυαλό τους στον μαμμωνά;
Στο χρήμα εννοείς;
Μα αν είχαν το μυαλό τους στο χρήμα μια χαρά θα καθόταν στα μοναστήρια τους. Να παίρνουν χωρίς ρίσκο τον μισθό τους, να κανονίσουν και καμιά υποδοχή "ιεράς εικόνας" της Βατοπεδίου και κάνα τεμάχιο Αγίου λειψάνου, για να βγάλουν κάνα έξτρα φράγκο.

Εσύ που ΔΕΝ έχεις το μυαλό στο στον μαμμωνά, πως ζεις, δεν παίρνεις χρήματα; Άγγελος είσαι; δεν έχεις ανάγκες; Δεν καταναλώνεις ρεύμα; θέρμανση; που μαγειρεύεις, ωμά τα τρως;

Αποκαλείς τους ελάχιστους ομολογητές πατέρες "δήθεν ορθόδοξους". Αν αυτοί είναι οι "δήθεν", οι άλλοι που προσκυνάνε τους δεσποτάδες και τον Βαρθολομαίο και δεν λένε ούτε μαι κουβέντα, τι είναι;
Αν αυτοί που υπόκεινται διώξεις και ΔΕΝ συμβιβάζονται είναι "δήθεν", ΕΣΥ τι είσαι;

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.