" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018

Μπορεί μια έγγαμη (και με 2 παιδιά) να δίνει κανόνες προσευχής; Η περίπτωση της ασκήτριας Λαμπρινής από την Άρτα (β' μέρος) : Μας περιμένουν πολύ δύσκολα χρόνια.

Πριν λίγο καιρό αδερφοί έσπευσαν να κατηγορήσουν κάποιον μοναχό, επειδή είπε (σε βίντεο που αναρτήσαμε εδώ) ότι μπορεί και ένας μοναχός (όχι ιερέας) να είναι πνευματικός και να δίνει πνευματικές συμβουλές, ειδικά τώρα, που οι αποτειχισμένοι ιερείς είναι ελάχιστοι. 


Παραθέτουμε και την απάντηση του μοναχού (από εδώ):

"Η λέξη πνευματικός έχει εσφαλμένα ταυτιστεί με τον εξομολόγο
Ένας εξομολόγος μπορεί να μην είναι πνευματικός και ένας πνευματικός μπορεί να μην είναι εξομολόγος. Συμβαίνει φυσικά σήμερα σε λίγες περιπτώσεις να υπάρχουν και τα δύο σε έναν ρασοφορο. 

Οι μισθωτοί Ιερείς που εισήλθαν δια άλλης θύρας συνήθως δεν είναι πνευματικοί άνθρωποι και ας εξομολογουν, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να κατευθύνουν χωρίς Άγιο Πνεύμα ψυχές. 
Λόγο τέτοιας ανεπανάληπτης ρηχότητος στο χώρο της Ιεροσύνης, αναγκάζομαι να δίνω συμβουλές και πνευματική καθοδήγηση. 
Αυτό το έργο και όχι μόνο αυτό, αν το κάνανε οι Ιερείς εγώ θα παρέμενα στη αφάνεια. 

Όποιος δεν θέλει να καταλάβει, ας μη καταλάβει!"Φυσικά το μυστήριο της εξομολόγησης το τελεί μόνον ιερέας. 
Έχουμε ακούσει για την περίπτωση ενός ετοιμοθάνατου, που περίμενε ιερέα να εξομολογηθεί αλλά  ο ιερέας αργούσε να πάει με το άλογο, τότε εξομολογήθηκε σε λαϊκό την αμαρτία του και ζήτησε να την αναφέρουν στον ιερέα σαν να εξομολογήθηκε σ αυτόν, έστω και αφού θα είχε ίσως ξεψυχήσει:
Πριν πολλά χρόνια είχε σκοτώσει ένα παιδί και το είχε θάψει για να μην το βρούνε (αν δεν κάνουμε λάθος την διήγηση ανέφερε ο π.Αυγουστίνος Καντιώτης σε κάποιο κήρυγμα του).

Αντίστοιχα σε κάποια μοναστήρια, μπορεί ο γέροντας να μην είναι ο εξομολόγος όλων
 ή να μην είναι καν ιερέας.


Διαβάστε την περίπτωση της γιαγιάς Λαμπρινής από την Άρτα (γράψαμε χθες γι αυτήν, εδώ, χωρίς να την γνωρίζουμε καθόλου, αναδημοσιεύοντας ανάρτηση από το τοπικό ειδησιογραφικό ιστολόγιο της Θεσσαλονίκης makpress που δεν αναρτά πνευματικά θέματα)

Η γιαγιά Λαμπρινή δεν ήταν καν μοναχή. 
Έγγαμη και με δύο παιδιά (τα οποία είναι εν ζωή, όπως μάθαμε σήμερα).

Δεν ξέρουμε αν έσπευσαν να την αποκαλέσουν κι αυτήν  "πλανεμένη"  "βλάσφημη", ...να την διασύρουν, και να μην δέχονται ούτε να την κοινωνήσουν. Ο καθένας καλείται να σηκώσει αγόγγυστα τον δικό του σταυρό.

Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί. 
Να δείτε αν ακόμη και ένας λαϊκός με την πνευματικότητα όμως της γερόντισσας αυτής, μπορεί να δίνει πνευματικές συμβουλές.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

Η κυρία Βασιλική Τζουρμανά από το Κομμένο Άρτας μαρτυρεί:


«Άκουσα σε μια Εκκλησία της Άρτας για πρώτη φορά να συζητούν για την Λαμπρινή και τα πνευματικά της χαρίσματα και ένιωσα μεγάλη επιθυμία να την γνωρίσω. 
Με μια συγγένισσά μου που την ήξερε πήγαμε στο φτωχικό σπιτάκι της. 
Από τότε για σαράντα περίπου χρόνια μέχρι πού έφυγε από την ζωή την ακολουθούσα σχεδόν πάντοτε σε προσκυνήματα, σε αγρυπνίες, σε λειτουργίες που έκανε σε Εκκλησίες και κοιμόμασταν μέσα σ’ αυτές τις νύχτες.
Η θεια Λαμπρινή προσευχόταν και διάβαζε πολλές ώρες και κοιμόταν ελάχιστα.


Κάποτε ζήτησα την βοήθειά της. 
Ο άνδρας μου χαρτόπαιζε και παραμελούσε το σπίτι. Είχαμε φθάσει σε αδιέξοδο. 
«Μη φοβάσαι», μου είπε, «όλα θα τα τακτοποιήσει ο Κύριος Ιησούς Χριστός, αρκεί να δείξεις πίστη στον Κύριο».
Μου ζήτησε για σαράντα μέρες να ξυπνώ στις 3 μετά τα μεσάνυχτα και να προσεύχομαι κάνοντας και 40 μετάνοιες. Μου είχε δώσει να διαβάζω κάποιες προσευχές και μου είπε ότι και αυτή θα προσεύχεται για να μας βοηθήσει ο Κύριος. 

«Πράγματι έκανα όπως μου είπε η θεια Λαμπρινή κρυφά από τον άνδρα μου και μετά τις σαράντα μέρες ξαφνικά όλα άλλαξαν.
Ο άνδρας μου δεν ξανάπαιξε χαρτιά, ασχολούνταν με τα κτήματα και την οικογένεια και τα
οικονομικά μας βελτιώθηκαν.


Ακολουθούν μερικά ακόμη περιστατικά:


Κάποτε με τη θεία Λαμπρινή και άλλες γυναίκες κοιμηθήκαμε σε μια Εκκλησία. 
Αφού τελείωσε τις προσευχές της ξάπλωσε να κοιμηθεί. 
Εμένα δεν με έπαιρνε ο ύπνος. Ακούω την θεία Λαμπρινή ενώ κοιμόταν έβγαζε κάτι αναστεναγμούς, σαν να δούλευε και ήταν πολύ κουρασμένη.
Αυτό κράτησε για λίγο. Σηκώθηκα και έπιασα τα χέρια της και τα πόδια της. Ήταν σαν να έπιανα έναν πεθαμένο…
Κατάλαβα ότι πάλι η θεια Λαμπρινή έφυγε πνευματικά από το σώμα της. 

Τις πρωινές ώρες την άκουσα πάλι σαν να αγκομαχούσε. «Τώρα θα επέστρεψε», σκέφθηκα. 
Μόλις ξύπνησε την ρωτάω: «Το βράδυ έφυγες; Που πήγες»; 
Μου έδωσε την έξης απάντηση: «Πήρα την (τάδε, μια γυναίκα πού ήταν στην παρέα μας) και την παρουσίασα στον Κύριο».


**************


Κάποια φορά αντιμετώπισα ένα μεγάλο πρόβλημα. 
Έμεινα για έξι μήνες στο κρεββάτι με δυνατούς πόνους στην μέση μου. Δεν μπορούσα να κουνηθώ και πήγαινα από γιατρό σε γιατρό, αλλά η κατάσταση μου χειροτέρευε. Μια μέρα η θεια Λαμπρινή με επισκέφθηκε στο σπίτι μου.
«Μην ανησυχείς», μου είπε, «σε λίγο καιρό θα είσαι τελείως καλά». 

Την ίδια μέρα με πληροφόρησε κάποια γνωστή μου ότι η θεια Λαμπρινή πριν έρθει στο σπίτι μου πήγε στην Εκκλησία του χωριού μου, και γονατιστή για πολλή ώρα προσευχόταν μπροστά στην εικόνα της Κοιμήσεως της Παναγίας, που είναι αφιερωμένη η Εκκλησία. 

Σε λίγες μέρες με την βοήθεια κάποιου γιατρού περπατούσα κανονικά. Από τότε μέχρι σήμερα για 18 χρόνια δεν είχα την παραμικρή ενόχληση.

Και μετά την κοίμηση της σε δύσκολες στιγμές της ζωής μου την επικαλούμαι και πάντα με βοηθάει. 
Είχα ένα καλοκαίρι πονοκεφάλους και ζαλάδες που ίσως οφείλονταν στους καύσωνες.
Ξάπλωσα να κοιμηθώ, αφού πρώτα ζήτησα την βοήθεια της. Ήρθε στον ύπνο μου, στάθηκε από πάνω μου και με σκέπασε μ’ ένα σεντόνι. Το πρωί πού σηκώθηκα ήμουν υγιέστατη».
\

************


Η κυρία Μαρία Δραγατάκη από την Άρτα αναφέρει:
«Έμαθα πολλά κοντά στη γιαγιά Λαμπρινή πηγαίνοντας μαζί της στις αμέτρητες ολονυχτίες και στα προσκυνήματα πού οργάνωνε η ίδια. Με αποκαλούσε «παιδί μου» και η λέξη αυτή άγγιζε πραγματικά την ψυχή μου. Είχε υπομονή και άκουγε τα προβλήματα μου και πάντα εύρισκε λύσεις.


Η ζωή της ήταν αγία και ήταν πολύ ταπεινή. Τι να πρωτοθυμηθώ; Την βοήθεια της προς την μητέρα μου; Τις προβλέψεις και την προσευχή πού έκανε για τα παιδιά μου; Ή το μεγάλο καλό πού έκανε σε μένα; 
Όταν μετά από ένα βαρύ χειρουργείο έχασα τον ύπνο μου, νιώθοντας απελπισμένη και χαμένη, πήγα μεσάνυχτα στο σπίτι της, ζητώντας βοήθεια και την βρήκα στα γόνατα να προσεύχεται λουσμένη στον ιδρώτα και γύρω της αναμμένα καντήλια και κεριά. 
Μου είπε: «Παιδί μου, Τι έπαθες απόψε»; Σταυρώνοντάς με από τότε ηρέμησα. 
Να είναι καλά εκεί πού βρίσκεται η γιαγιά Λαμπρινή και να πρεσβεύει για όλους μας».


************


Ο Α. Γ. αναφέρει:
«Γνώριζα την γιαγιά Λαμπρινή από μικρός, γιατί ερχόταν στο σπίτι μας και έβλεπε την κατάκοιτη γιαγιά μου, αλλά την θεωρούσα μια αγράμματη γιαγιά. Ά
κουσα άλλους να μιλούν με ευλάβεια γι’ αυτήν και όταν γύρισα από το πρώτο προσκύνημα μου στο Άγιον Όρος το 2002, πήγα να την δω και να της δώσω μια ευλογία.
Μπαίνοντας στο κελλάκι της ένιωσα σαν να βρίσκομαι μπροστά σ’ ένα γίγαντα. Συνειδητοποίησα τότε, χωρίς να ξέρω πώς, ότι αυτή η γυναίκα ήταν πολύ ψηλά πνευματικά, τόσο πού δεν μπορούσα να την ατενίσω, αν και σωματικά ήταν μικροκαμωμένη.

Η συζήτηση μαζί της ήταν μια πνευματική πανδαισία. 
Τότε κυριαρχούσε το θέμα των ταυτοτήτων που με απασχολούσε έντονα. Η πρώτη κουβέντα που μου είπε, χωρίς να αναφέρω κάτι σχετικό, ήταν: «Δεν πρέπει να πάρουμε τις ταυτότητες με το χάραγμα…»

Στις επόμενες επισκέψεις μου μέχρι την κοίμησή της διαπίστωσα ότι είχε το προορατικό και διορατικό χάρισμα.
Μου ανέφερε γεγονότα άγνωστα σύμφωνα με την ανθρώπινη λογική, άλλοτε γεγονότα που αφορούσαν το μέλλον μου και έγιναν, και άλλα για γενικότερα θέματα. Ορισμένες δε φορές ενώ είχα στο νου μου να θέσω μια ερώτηση η μου γεννιόταν μια απορία σε συζήτηση παρουσία και άλλων ανθρώπων, αυτή σταματούσε την συζήτηση, απαντούσε στην ερώτηση που σκεφτόμουν και συνέχιζε την συζήτηση.

Τον Μάϊο του 2002 πού την είδα μου είπε ότι σε λίγους μήνες θα φύγει. 
Αλλά όταν με είδε πως στενοχωρήθηκα πολύ, είπε: «Ε, έτσι το λέω, μήνες – χρόνια»
Αλλά κοιμήθηκε πράγματι σε λίγους μήνες, τον Οκτώβριο του 2002 και πορεύθηκε η ψυχή της στον Κύριο που τόσο πόθησε από μικρή».

Την τελευταία Κυριακή που πήγε στην Εκκλησία κοινώνησε και διάβασε την Ευχαριστία στο σπίτι της. 
Την Δευτέρα άπλωσε όλα τα βιβλία στο κρεββάτι της, διάβαζε από το καθένα λίγο, το σταύρωνε, το ασπαζόταν και το άφηνε στην άκρη. Τρόπον τινά τα αποχαιρετούσε, γιατί τόσα χρόνια αυτά ήταν η καλύτερη συντροφιά της. 
Την Τρίτη το απόγευμα κάλεσε την κόρη της να κάνουν Παράκληση. Τελειώνοντας είπε: «Σ’ ευχαριστώ, Παναγία μου, πού μου έδωσες να κάνω κι αυτή την Παράκληση. Γιατί μέχρι την Πέμπτη έχω πολλές προσευχές να κάνω ακόμη».

Στην ερώτηση της κόρης της τι θα κάνει την Πέμπτη, απάντησε: «Θα πάω για εκεί πού εργάστηκα, αν εργάστηκα καλά…»

Την Τετάρτη το πρωί ζήτησε να δη τα εγγόνια της. «Αύριο θα φύγω», είπε.

Το βράδυ είπε σε μια ανιψιά της: «Τώρα εγώ θα φύγω. Να πας να το πεις εσύ στην Σταθούλα, να μην της κακοφανεί. Παρακαλούσα τον Θεό να με αφήσει να ζήσω, μέχρι να ωριμάσει η Σταθούλα και να καταλάβει τι είναι η άλλη ζωή».

Κάποια στιγμή ανασηκώθηκε στο κρεββάτι, άνοιξε τα χέρια της και είπε στους
παρευρισκομένους: «Ελατέ τώρα, όλοι μαζί, να πάμε στα Ιεροσόλυμα».

Τους αγκάλιασε όλους, μετά σταύρωσε το στήθος της, το προσκέφαλο και ξάπλωσε. 
Τότε η Σταθούλα έβγαλε τους άλλους έξω και μαζί με τον σύζυγο της άναψαν κεράκι και διάβασαν τις προσευχές, όπως ακριβώς της είχε αφήσει εντολή να κάνει η μητέρα της Λαμπρινή. 
Όταν τελείωσαν τις προσευχές άκουσαν ένα ελαφρύ σσσσς και η Λαμπρινή Βέτσιου ξεψύχησε σαν πουλάκι, στις 17 ‘Οκτωβρίου 2002, ημέρα Πέμπτη.

Στον τάφο της περνούν και προσκυνούν πολλοί άνθρωποι. Προσεύχονται και αντλούν δύναμη. 
Κάποια που όσο ζούσε η Λαμπρινή την συμβουλευόταν, ήταν πολύ στενοχωρημένη, γιατί ο σύζυγός της θα έκανε σοβαρή εγχείρηση καρδιάς. Αφού προσκύνησαν τον τάφο της και προσευχήθηκαν, είδε στον ύπνο της την γιαγιά Λαμπρινή που της είπε:
«Μην στενοχωριέσαι. Ο άνδρας σου θα γίνει καλά. Μόνο πριν πας στο νοσοκομείο, θα φτιάξεις πρόσφορο και θα το πας στην Εκκλησία. Πράγματι έκανε το πρόσφορο και όλα πήγαν καλά.***************

Αυτή ήταν η Λαμπρινή Βέτσιου. Ασκήτρια με μεγάλες νηστείες, με καθημερινές αγρυπνίες, με συνεχή μελέτη και προσευχή. 
Αγαπούσε τον Χριστό, μιλούσε συνέχεια γι’ Αυτόν και όλα τα κύτταρα του σώματος της ανέδιναν Χριστό. 
Βοηθούσε τους ανθρώπους με την χάρη πού είχε. 
Είδε απ’ αυτή την ζωή τον Παράδεισο και την Κόλαση. Ενώ προσευχόταν ερχόταν ενίοτε ο Χριστός, η Παναγία και άλλοι Άγιοι και συνομιλούσαν.

Ήξερε τα μελλούμενα και έλεγε ότι μας περιμένουν πολύ δύσκολα χρόνια
Λυπόταν τα μικρά παιδιά και έλεγε: «Αν ήξεραν τι θα περάσουν»!. Αλλά αμέσως συμπλήρωνε:
«Έχει ο Θεός.Θα οικονομήσει για τους Χριστιανούς».
Περισσότερα, έλεγε, δεν την άφηνε ο Χριστός να ειπεί …
Αιωνία άς είναι η μνήμη της…


+ + + + + + +
Από το βιβλίο «Ασκητές μέσα στον κόσμο», η 19η διήγηση.
Κεντρική διάθεση βιβλίου: Ιερόν Ησυχαστήριον «Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος», 
Μεταμόρφωσις Χαλκιδικής.


Ασκήτρια εν τω κόσμω Λαμπρινή Βέτσιου – Δρίβα, από την Άρτα, που κοιμήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2002 μ.Χ.,προείπε σε διάφορους ανθρώπους όσα πολύ δύσκολα έρχονται για την Ελλάδα και τους Έλληνες, που ξέχασαν τον Θεό, ακολουθώντας αδιέξοδους δρόμους και θεωρίες, αθεΐα, απιστία, αιρέσεις, σαρκικές ηδονές και υλισμό! Που δεν έσκυψαν να πιουν από το γάργαρο και δωρεάν νερό της αιωνιότητας, της ευσέβειας, της ευλογημένης Ορθοδοξίας. Που ξέχασαν να κάνουν ακόμη και τον σταυρό τους, το «δόξα τω Θεώ», την Παναγιά της μάνα μας, τον Εκκλησιασμό της Κυριακής, το καντηλάκι της βραδινής προσευχής…

Η Ασκήτρια Λαμπρινή της Άρτας, που προείπε τις μεγάλες καταστροφές από τσουνάμι (Φιλιππίνες), το συγκλονιστικό ατύχημα με τα παιδιά στα Τέμπη, είδε επίσης με φώτιση Θεού, ότι η Ελλάδα θα πέσει έξω οικονομικά με το ευρώ, θα μπουν μεγάλοι φόροι και θα έρθειπολύ μεγάλη φτώχειακαι πείνα, αναγκαστική επιστροφή του κόσμου στα χωριά,προσπάθεια επιβολής της Κάρτας – Ταυτότητας, εκλογές και ακυβερνησία, ξένος κυβερνήτης που θα μας φέρουν απ΄ έξω (ίσως η Τρόικα και οι Δανειστές) και στο τέλος επιστροφή του Βασιλιά στην Ελλάδα (όπως είδε και ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος, θεωρώντας το θετικό μπροστά σε όσα θα έχουν ήδη συμβεί στην χώρα μας)! Αλλά και μεγάλη μέριμνα του Θεού για τους πιστούς Ορθοδόξους Χριστιανούς!
Τόνιζε επίσης πόσο σωτήριο είναι για τα παιδιά μόλις 10 λεπτά προσευχής την ημέρα!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΕΞΩ
«Η Ελλάδα, μια ώρα, οικονομικά θα πέσει έξω! Τα λεφτά θα εξευτελιστούν. Τυχεροί όσοι θα έχουν χρυσό (ως μέσο συναλλαγής) και ένα κομμάτι γης».

ΦΟΡΟΙ, ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ
Μου είπε η γερόντισσα (έγινε μοναχή από τον π. Μητροφάνη) για το σπίτι μου(1990):
– «Τι το θες παιδί μου τόσο μεγάλο σπίτι; Θα έρθει καιρός που θα βάλουν φόρο και στα βήματά σας μέσα σ“ αυτό, και στα άτομα που είστε μέσα»! (Τώρα έχουμε τεκμήριο διαβίωσης – φορολόγηση τετ. μέτρων και το χαράτσι).

– Τυχεροί όσοι θα μένουν σε καλύβες (μικρά σπιτάκια). Τα αυτοκίνητα θα τα αράξει ο κόσμος στις αυλές του!! Αν έχεις δουλειά θα δουλεύεις όλη μέρα, το μισό μεροκάματο θα το δίνεις για βενζίνη για να πάς στη δουλειά σου και το υπόλοιπο να ταΐσεις τα παιδιά σου και αν φτάσουν για να φάνε… Την αποθήκη που βάζει ο πατέρας σου το χόρτο για τα ζώα θα σε παρακαλάνε για να μείνουν μέσα! Γεμάτος έκπληξη της είπα. Βρε γιαγιά έχει ποντίκια μέσα! Η γιαγιά μου είπε:
– Όταν κάποιος δεν έχει που να βάλει την οικογένειά του, τα ποντίκια θα υπολογίσει; Αφού έριξε μια ματιά στον ουρανό με κοίταξε και μου είπε:
– Θα είναι άτομα από την Αθήνα και από άλλα μέρη, και από νησιά θα έρθει κόσμος! Πότε θα γίνουν αυτά γιαγιά; Δεν θα ζω εγώ τότε!

Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ – ΚΑΡΤΑ
Είπε επίσης, το 1990:
– Θα σας αναγκάσουν να πάρετε μια κάρτα-ταυτότητα. Θα κάνετε όλες τις συναλλαγές σας με αυτή. Να μη την πάρετε, είναι του Αντιχρίστου. Όποιος την πάρει αμέσως ξεβαπτίζεται. Είπε επίσης ότι θα αναγκάσουν τον κόσμο να πάρει τη κάρτα με διάφορους τρόπους. Αυτές, είπε, θα βγουν στον Βόλο.
– Τα πράγματα θα αλλάξουν, δεν θα είναι όπως τώρα. Θα έρθει μεγάλη φτώχεια!Θα πουν, είσαι μακροχρόνια άνεργος, δικαιούσαι ένα βοήθημα οικονομικό, για να το πάρεις όμως θα πρέπει να έχεις την κάρτα-ταυτότητα. Εκεί θα εξαπατηθούν πολλοί… Σκέψου ένα πατέρα με τρία παιδιά που έχουν τρεις μέρες να φάνε. Θα τρέχει αμέσως να πάρει τη κάρτα, για να αγοράσει λίγα μακαρόνια, λίγα φασόλια... (Δεν μιλάει για απλή τραπεζική κάρτα, αλλά για (υπερ) κάρτα-ταυτότητα). 

ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕΓΑΛΗ ΦΤΩΧΕΙΑ
7 Σεπ. 2002: Επισκέφτηκα τη γερόντισσα στο σπιτάκι της. Ήταν 11 το πρωί.
– Έλα και σε περίμενα μου είπε. Σε λίγες μέρες θα φύγω από τη ζωή! Άρχισε να μου δίνει κάποιες συμβουλές. Της ζήτησα να μου εξηγήσει κάποια πράγματα που έλεγε στο παρελθόν. Τότε ήταν μεταβατική περίοδος, από δραχμή στο ευρώ.Αναφέρω το διάλογο μεταξύ μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιαγιά έχω μια διαφωνία μαζί σου. Είχες πει κάποτε ότι η Ελλάδα θα πέσει έξω οικονομικά και τα λεφτά θα χαθούν μια ώρα! Πριν λίγες μέρες μπήκαμε στο ευρώ, είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ευρώ είναι ισχυρό νόμισμα όπως το δολάριο! 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό το νόμισμα είναι ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα που δεν είναι ευλογημένο από το Θεό. Αυτό το νόμισμα έγινε για να εξυπηρετήσει κάποιους σκοπούς του σκότους!! Θα τους δεις λίγα χρόνια αργότερα! Πέντε χρόνια θα περνάει καλά ο κόσμος και μετά έρχεται ο κατήφορος! Θα έχετε όλα τα καλά μπροστά σας, αλλά δεν θα μπορείτε να τα αποκτήσετε… Τα παλιά σου ρούχα δε θα τα πετάς, να τα βάλεις κάπου να τα φυλάς… Δεν θα μπορεί ο κόσμος να αγοράζει καινούργια ρούχα…
Έρχεται μεγάλη φτώχεια… Θα αναγκαστείς να φοράς τα παλιά σου ρούχα και θα λες «είχα εγώ τόσο ωραία ρούχα»; Δεν θα μπορείτε να φτιάξετε τίποτα! Όποιος πρόλαβε και έφτιαξε σπίτι πρόλαβε.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιαγιά λες ότι έρχεται φτώχεια! Τι είδους φτώχεια έρχεται;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα τρως ξερό ψωμί στο σπίτι σου και ο γείτονας θα σε ζηλεύει γιατί αυτός δεν θα έχει!!
ΕΡΩΤΗΣΗ: Δηλαδή θα είναι όπως στη κατοχή;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Χειρότερα από τότε! Ο ιδιωτικός τομέας θα σβήσει και οι δουλειές θα χαθούν, μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι θα αντέξουν, όχι ότι θα παίρνουν πολλά λεφτά αλλά απλώς θα έχουν το σταθερό. Φαντάσου ένα παιδί που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα με το πρωινό του, το μεσημεριανό του, το βραδινό του και αναγκαστικά θα έρθει στο χωριό του, να τρώει ένα κομμάτι καλαμποκίσιο ψωμί και ένα αυγό τηγανιτόκαι αυτή μπορεί να είναι η τροφή του για όλη τη μέρα!…

Θα περιποιείσαι το κήπο σου και θα περνάει κάποιος στο δρόμο, θα βλέπει τον κήπο σου, θα παίρνει φόρα, θα ρίχνει το φράχτη και δε θα μπορείς να τον σταματήσεις! Θα λέει φίλε πεινάω, πεινάνε τα παιδιά μου, για τέτοιες καταστάσεις μιλάμε και έδειξε ταραγμένη!…

ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ
Παιδιά σπάνια θα γεννιούνται, θα δεις ζευγάρια να είναι πολλά χρόνια μαζί και δεν θα παντρεύονται! Όχι γιατί δε θα θέλουν, αλλά δεν θα μπορούν, γιατί θα μένουν από δουλειά και μέχρι να ξαναβρούν θα περνά μεγάλο χρονικό διάστημα. Και αν κατά λάθος κάνουν κάνα παιδί θα παντρεύονται με ένα απλό χαρτί.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Εννοείς γιαγιά πολιτικό γάμο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είπα απλό χαρτί. (Σήμερα έχουμε το χαρτί της συμβίωσης). Θα πέσει γκρίνια στο κόσμο, θα δεις σπίτια να καίγονται από μέσα και απ’ έξω αυτό να μη φαίνεται. Θα βλέπεις οικογένειες στην κοινωνία να φαίνονται αγαπημένες, και μέσα στο σπίτι τους να τρώγονται σαν τα σκυλιά! Αυτά μου τα είπε ο Κύριος, είπε η γιαγιά.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Και κάθε πότε σε επισκέπτεται ο Κύριος γιαγιά;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ανάλογα, άλλες φορές πιο συχνά, άλλες πιο αραιά. Περίπου μια φορά τη βδομάδα έρχεται εκεί που προσεύχομαι!
ΕΡΩΤΗΣΗ: Όταν σου μιλά ο Κύριος γιαγιά σε ποια γλώσσα σου μιλάει;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στη γλώσσα που είναι γραμμένα τα Ευαγγέλια!
ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΑ
…Θα γίνονται εκλογές και δεν θα έχουμε κυβέρνηση! Θα έρθει καιρός που θα μας φέρουν άτομο απ’ έξω να μας κυβερνήσει. Θα μας φέρουν και Βασιλιά!Αμέσως ρώτησα τη γιαγιά… Το Σύνταγμά μας δεν επιτρέπει βασιλιά…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Και ποιος είναι αυτός που θα υπολογίσει Σύνταγμα; Ο Κύριος έχει (προσωρινά) αποστρέψει το πρόσωπό του από εμάς τους Έλληνες.

ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Όταν τα παιδιά έδιναν πανελλήνιες εξετάσεις προσευχόμουν συνέχεια για αυτά. Τότε παρουσιάστηκε ο Κύριος μπροστά μου στενοχωρημένος, γιατί οι άνθρωποι δεν κάνουν προσευχή. Μου είπε ο Κύριος:
– Δεν ζητάω πολλά από τους ανθρώπους, έστω λίγη προσευχή σε Μένα γιατί δενκάνουν; Από τα παιδιά δεν ζητάω πολλά, καταλαβαίνω την αγωνία τους και το κόπο τους! Όλη μέρα σχολείο και διάβασμα, αλλά για Μένα τίποτα! Από τα παιδιά θέλω έστω 10΄ λεπτά προσευχή την ημέρα για Μένα! Έχω δώσει τα πάντα στους ανθρώπους! Μέχρι να μιλάει και να βλέπει ο γονιός το παιδί του που είναι στην άλλη άκρη της γης! Αλλά αυτοί συνεχίζουν να προσκυνούν αυτόν και μου έδειξε τον διάβολο που στεκόταν έξω από το σπίτι μου! Όποιος θέλει ας με ακολουθήσει, μόνον αυτούς θα σώσω. Και από τον αέρα που θα αναπνέουν θα χορταίνουν!

ΠΗΓΗ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
τα είδαμε εδώ : Πηγή

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να επαναλάβω και αυτό που είπα στο περασμένο θέμα. Πολλές από τις προφητείες που αναφέρονται παραπάνω ΔΕΝ περιέχονται στο βιβλίο "Ασκητές μέσα στον Κόσμο". Θα ήθελα να βάλω όλες τις σελίδες (σκαναρισμένες) που αναφέρονται στην γερόντισσα Λαμπρινή αλλά αυτό προφανώς απαγορεύεται. Προσοχή με τις προφητείες γενικώς. Μόνη ασφαλής οδός εξακρίβωσης είναι ο δανεισμός ή (δυστυχώς) η αγορά των σχετικών βιβλίων. Προσοχή! Προσωπικά, επειδή έχω π.χ. σε πολύ μεγάλη εκτίμηση τον Α. Παίσιο, έχω αγοράσει όλα σχεδόν τα βιβλία που έχουν εκδοθεί.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ιστόλογε,
Διαβάζοντας την παραπάνω ανάρτηση και συγκεκριμένα τον πρόλογο όπου τον πρόσθεσες φαντάζωμαι εσύ, δημιουργήθηκε μέσα μου ένα συναίσθημα λύπης.
Πιστεύω προσωπικά, αλλά και με τις διδαχές των Αγίων Πατέρων της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, πως: Όποιος πιστεύει ότι πράττει Θεάρεστο έργο όταν ακούει τις αμαρτίες των άλλων και τους συμβουλέυει με κριτήριο τον δικό του λογισμό Και γενικώς όποιος (ακόμα και Ιερεύς που δεν φοράει Πετραχήλιον) ακούει τις αμαρτίες των άλλων χωρίς να έχει δεχθεί το Μηστύριο την ιερωσύνης,αυτός λοιπόν ΦΟΡΤΩΝΕΤΑΙ τις αμαρτίες που ακούει.
Άλλο να φανερώνεις τους λογισμούς σου (σαν ανθρωπος) σε έναν Πρεσβύτερο ή ακόμα και μοναχό ή σε μοναχή και αυτός σε συμβουλεύει τι να κάνεις (λόγου χάρη: προσευχή ή ελεημοσύνη ή 10 μετάνοιες πρωί-βράδυ) όπως το ίδιο συνέβει με πολλούς λαϊκούς ή ακόμα και Κληρικούς όπως, (νομίζω) συνέβει με τον Γέροντα Ιωσήφ τον Ησηχαστή και τον Γέρωντα Εφραίμ τον Φιλοθεΐτη ο οποίος ήταν υποτακτικός του.
Ο Βαπτισμένος Χριστιανός Ορθόδοξος μετά από ενα χρονικό διάστημα (στα 13 λ.χ. έτη της ηλικίας του από την γεννησή του )
Χρειάζεται έναν πνευματικό πατέρα (και με αυτόν τον <> ενοώ τον εξομολόγο όπως τον αποκαλείς εσύ) για να <<...εξομολογείται τις αμαρτίες του και να καθαρίζεται η ψυχή του και το σώμα του ώστε να είναι έτοιμος να δεχθεί Τα Άχραντα Μυστήρια, όπως ένα δοχείο που πρώτα καθαρίζεται και ύστερον βάζουμε το πολύτιμο πράγμα μέσα>>
ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣΟμάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Καλώς κάνετε και το επισημαίνετε ως γενική σύσταση που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το βιβλίο βγήκε πριν αρκετά έτη. Όσα αναφέρονται τα επαληθεύσαμε με πρόσωπα που σχετίζονται με την γερόντισσα.

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχουν πληθος προφητειων ειδικα στο διαδικτυο,που πολλα απο αυτα αμφιβαλλω εαν ειναι αληθινα κ εαν πραγματοποιηθουν.
Και ο παππους μου ελεγε π.χ πως το κακο θα;ρθει απο το Βορρα,αλλα τουτο δε σημαινει πως ο παππους μου ειχε κ το προφητικο χαρισμα της αγιοτατης Εκκλησιας μας...
Μη τρελλαθουμε πως αν παρει κανεις την καρτα ξεβαπτιζεται,οταν η γραφη λεγει να αποδωσουμε τα του Καισαρος τω Καισαρι και τα Του Θεου Τω Θεω...και διοτι ακομα Αντιχριστο δεν ειδαμε ,ακομα και αν αντιχριστοι πολλοι υπαρχουν και γινονται. Αφου αγωνιζονται να υποβιβασουν Τον Θεανθρωπο Ιησου Χριστο.Η καρτα λοιπον αυτη που χρησιμοποιουν οι ανθρωποι για να παρουν τον μισθο τους ,αυτη η καρτα ειναι σημειον ξεβαπτισεως,οποτε ειναι πλεον αβαπτιστοι και αμοιροι της εν Χριστω αναγεννησεως και δεν ισχυει το εις Κυριος ,μια πιστις ,εν Βαπτισμα;;; ;;;;
Ε,οχι δα!
----
Για το αλλο που λετε,..
Αλλο να πεις κατι προσωπικο σε καποιον γνωστο η φιλο η ''φιλο''γενικα παντα μιλαμε επειδη εχουμε δει και περιπτωσεις που οι φιλοι ,καθε αλλο παρα φιλοι ειναι , αλλο να το πεις του πνευματικου σου,ο οποιος θα σε συμβουλευσει και αλλο να το παρει καποιος υποτιθεμενος ''φιλος'' και να το κανει αμαρτια......Και φυσικα εξαρταται και που το λες ...εαν εκει που το ειπες ειτε ειναι ιερεας ειτε ειναι φιλος ειτε ειναι συγγενης το διεδωσε και πως το ειπε ,πως το διαστρεβλωσε,πως ηθελε στο βαθος να κατακρινει κυριως αυτο απο τριτους το βλεπεις που σου το μεταφερουν τελειως διαστρεβλωμενο και με την προθεση κατακρισης.
Ε,αυτο ειναι μεγαλυτερη αμαρτια....ειναι ο,τι πιο βρωμικο μπορω να φανταστω ,,,,,επειδη καταληγει συκοφαντια ,γι'αυτο ειμαι πολυ προσεκτικη στο τι λεω για τους αλλους.Αυτο ομως δεν μου αφαιρει την ελευθερια να αποφασιζω ποιον θα εμπιστευτω και ποιον οχι! Και κυριως δεν εμπιστευομαι ανθρωπους που εχουν στη γλωσσα την κατακριση μπροστα μπροστα..
αυτα γενικα για να μιλαμε κ τη γλωσσα της αληθειας κ της ειληκρινειας .
Η γεροντισσα Λαμπρινη ,ταπεινη μου αποψη,μπορει να ειναι μια αγια γυναικα.
Αλλα κ οι αγιοι λαθη εκαναν,οπως ολοι φυσικα!π

Ανώνυμος είπε...

2
Μοναχοι μια μικρη σμβουλη μπορει να δωσουν.
Και στο αγιον ορος να πας,δεν μπορεις να φυγεις ανεξομολογητος.
Επειδη το Ορος δεν μιλαει,πιστευετε πως δεν ισχυει η Χαρις της ιερωσυνης;
Δεν ισχυει ουτε βαπτισμα ουτε εξομολογηση,κανενα Μυστηριο της Εκκλησιας;
Ε,οχι δα,μη τρελλαθουμε τοσο!Θα βγουν ολοι αιρετικοι;
Ολη η Εκκλησια ειναι αιρετικη;
Με τιποτα δεν το πιστευω!
Αυτο και αν ειναι αιρεση,το να μη πιστευεις πως Ο Κυριος πηδαλιουχει την Εκκλησια Του.
Βλασφημια τεραστια!
Ας συνελθουμε κ ας προχωρησουμε τη Ζωη μας κ ας γινουμε καλυτεροι χριστιανοι κ ας κανουμε οσους μπορουμε καλυτερους,και ας τους δωσουμε την ωθηση να παρουν δυναμη κ να ομολογησουν την αληθεια ωσπου να κριθουν απο συνοδο γενικη ολα τα αντ-ορθοδοξα.-

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προς ανώνυμη 12:06

Δεν καταλάβαμε η "κάρτα" να αντιστοιχεί στις υπάρχουσες ήδη τραπεζικές κάρτες. Μα τέτοιες κάρτες λογικά υπήρχαν όσο ζούσε η γερόντισσα. Άρα δεν αναφέρεται σε αυτές.

Προφανώς αναφέρεται σε κάποια "υπερ-κάρτα" με προχωρημένες δυνατότητες που χρησιμοποιείται και ως ταυτοποίηση κ ως μέσο συναλλαγής, και που λογικά θα φέρει επάνω της κάποιο σήμα του αντιχρίστου. Η αποκάλυψη είναι ξεκάθαρη: όποιος έχει νου να αθροίσει τα ψηφία της και να δει ότι το άθροισμα θα είναι το χξστ'

Ανώνυμος είπε...

Τα περί αντίχριστου και 666 έχουν ειπωθεί και ξεκαθαριστεί εκτεταμένα από τον Α. Παίσιο. Όποιος έχει θέληση ας αγοράσει τα βιβλία του να τα μελετήσει. Ο Άγιος εξηγεί τους κινδύνους (στο χειρόγραφο "Σημεία των Καιρών" του 1987) με κάθε λεπτομέρεια. Ο έχων αυτιά και ακούει ακουέτω (αν τό΄γραψα καλά).
Όσο για τη γερόντισσα Λαμπρινή, είναι κατά τη γνώμη μου μία Αγία γυναίκα που αξιώθηκε να μιλήσει με την Παναγία και να προφητεύσει πολλά και σημαντικά γεγονότα των ημερών μας, τα οποία όμως θα τα διαβάσετε όλα στον τόμο "Ασκητές μέσα στον Κόσμο".
Στο διαδίκτυο υπάρχει τέτοια κακόβουλη - όχι σπάνια - παραποίηση στις προφητείες των Αγίων μας που μία αντιπαράθεσή τους με τα καταγραφόμενα στα αντίστοιχα βιβλία θα σας πείσει για το πρόβλημα.
Προσοχή στις προφητείες στο διαδίκτυο! Διασταυρώστε τις προτού τις διασπείρετε σε άλλους και προκαλέσετε άθελά σας ζημιά σε πιστούς...
Και κάτι τελευταίο. Η καραμέλα "και οι Άγιοι κάνουν λάθη" είναι το λιγότερο κακόβουλη ("οικουμενίστικη") άποψη. Και είναι κακόβουλη διότι οι προφητείες που μας παρέθεσαν θα εκπληρωθούν οπωσδήποτε στο πέρασμα του χρόνου αφού τα λόγια των Αγίων μας που καταγράφηκαν είναι λόγια του Αγίου Πνεύματος που ενέργησε μέσω της ορθής πίστης, της εξαντλητικής άσκησης και της ταπεινότητας των Αγίων...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν κάπου προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.


Από σήμερα 2/10/2018, έχουμε προσωρινά διακόψει την δημοσίευση σχολίων στο ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.