" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Για να μην ξεχνιόμαστε:όταν ο Ζουράρις κατέθεσε υπέρ Γιωτόπουλου “ευπατρίδης με εσωτερική ευγένεια και ευλάβεια” ...

Επειδή εμείς δεν ξεχνάμε, διαβάστε τι έλεγε ο (παρα) μορφωμένος σημερινός υφυπουργός Παιδείας. ” Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου και Κώστας Ζουράρις, ο οποίος χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο «ευπατρίδη με εσωτερική ευγένεια και ευλάβεια σε όλα αυτά που ονομάζονται ελεύθερες προσωπικότητες». 


Σύμφωνα με τον μάρτυρα υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είχε το επαχθές προνόμιο να είναι γιος ενός λαμπρού πατέρα, γεγονός που τον γαλούχησε στο να μην μπορεί να προσφύγει σε καταστάσεις ατομικής βίας. 

Σύμφωνα με τον κ. Ζουράρι, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, τον οποίο γνώρισε στο Παρίσι το 1967, γαλουχήθηκε με μία αντίληψη που θέλει την αλλαγή ως αποτέλεσμα συλλογικής και παλλαϊκής κίνησης και όχι ατομικής βίας. 

Αναφερόμενος στις ληστείες που διέπραξε η 17 Νοέμβρη, ο Κώστας Ζουράρις είπε: «Ο Νικηταράς ο Τουρκοφάγος, ο Καραϊσκάκης, πώς έβρισκαν χρήματα; Οι ενέργειες αυτές ανήκουν μέσα στη μεγάλη πορεία των επαναστατικών διαδικασιών». 

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, η 17 Νοέμβρη είναι μία επαναστατική οργάνωση αριστερής προέλευσης και ως τέτοια δεν χαρακτηρίζεται από αρχηγικά φαινόμενα, αλλά εντός της υπάρχουν προεξέχουσες προσωπικότητες. 

Τέλος, για τις προκηρύξεις της οργάνωσης ο κ. Ζουράρις υποστήριξε ότι είναι σοβαρά πολιτικά κείμενα, τα οποία ωστόσο χρησιμοποιούν την «ξύλινη» γλώσσα της Αριστεράς. Όπως είπε, οι άνθρωποι που τα συγγράφουν έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, τα κείμενα αυτά είναι συνήθως συλλογικά, με έναν τελικό επεξεργαστή.” Λαός που δε θυμάται είναι καταδικασμένος να ξαναζήσει τα ίδια πράγματα αλλά εμείς δεν έχουμε παραδόσει τα όπλα, αγωνιζόμαστε και δεν ξεχνάμε..... 



Σχόλια για τον κ.Ζουράρη γράψαμε εδώ, εδώ.

Μια φωτογραφία, 1000 λέξεις λένε.. :

Τελικά το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα της εκκλησίας μας είναι ο Μεσσιανισμός. Περιμένουμε ακόμη κάποιον "Μεσσία" μαγικά για να "καθαρίσει". 

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Αν δεν κανω λαθος,ο Ζουραρης(και οχι Ζουραρις),ηταν αναμεσα στους διακοσιους "ανθρωπους των γραμματων και της τεχνης"(αναμεσα τους και ο Κιμουλης),που το 1992,υπεγραψαν,υπερ του δικαιωματος των Σκοπιων,επι της ονομασιας Μακεδονια.

Ανώνυμος είπε...

Όταν αντιληφθεί ο Ελληνας πως συνταγματικό τόξο = κομμουνιστικό τόξο , με ότι αυτό συνεπάγεται θα είναι πολύ αργά ...για να γράφουμε σχόλια.
Είμαστε το τελευταίο σοβετικό κομμουνιστικό κράτος στην Ευρώπη, που στήθηκε με πανούργο τρόπο. Με δήθεν αντιπολιτευόμενα κόμματα, ενώ εκφράζουν όλα την ίδια ακραία αριστερή ιδεολογία. Εξ'ού και όποιος δεν είναι μαζί τους ...είναι φασίστας και ναζιστής.
Για αυτό και ξεπουλούν στα τραπεζίτικα παγκόσμια αφεντικά ΤΑ ΠΑΝΑΤΑ ΟΛΑ.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ , ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ.

Μόνο έτσι ομως θα μπορούσαν να εξαπατήσουν τους Ελληνες.
Με κανέναν άλλον τρόπο. Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν εξαπάτησαν οι πολιτικοί το έθνος τους με τέτοια πανουργία!
Πουθενά αλλού στον κόσμο!
Αυτό που δεν κατάφεραν με τα όπλα , με τον "εμφύλιο" , το κατάφεραν με το χρήμα που μοίραζαν αφειδώς από τα δανεικά που σκλάβωσαν το έθνος μας.

Τι περιμένει ο Ελληνας Χριστιανός ορθόδοξος για να το διαπιστώσει. Τι άλλο;
Παναγίτσα μου βοήθησε μας να απαλλαγούμε από αυτήν την τυραννία, μόνο Σε Εσένα ελπίζω πια.

Εάν περιμένουμε από το μισθοδοτούμενο από το σοβιετικό κράτος υπεράριθμο προσωπικό του και την εκκλησία μας να το καταλάβει, ζήτω που καήκαμε...

Ανώνυμος είπε...

συνταγματικό τόξο = κομμουνιστικό τόξο
Ατράνταχτη απόδειξη!

Εκδήλωση Ιστορικής Μνήμης 72ας Επετείου Μάχης του Συντάγματος Χωροφυλακής ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ

Παρευρέθη κάποιο από τα υποτιθέμενα δεξιά κόμματα του συνταγματικού τόξου, στην ανωτέρω εκδήλωση;
Ολα όμως παρευρέθησαν στην εκδήλωση του Ε.Α.Μ. στην Θεσσαλονίκη…
Ζήτω στον Ελληνικό λαό που κατά 95% ψηφίζει Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. που… δεν είναι αριστερά κόμματα!
Και να φανταστεί κανείς πως τότε στην κυβέρνηση ήταν ο Γέρος της δημοκρατίας, Παπανδρέου Γεώργιος…

Οδυνηρή διαπίστωση πλήν όμως απαραίτητη για τους νοήμονες Ελληνες , πως για άλλη μια φορά η αριστερά της αναδιανομής , του λαού στην εξουσία , του εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά, του κανένα σπίτι σε χέρι τραπεζίτη = κανέναν σπίτι σε χέρι ιδιοκτήτη ,
απέτυχε παταγωδώς , όπως και σε όλες τις υπόλοιπες αριστερές λαϊκές “δημοκρατίες”!

Ας δοξάζουμε τον Θεό που –τουλάχιστον εως σήμερα – απέτρεψε να την γνωρίσουμε από την καλή και την ανάποδη όπως την γνώρισαν παντού αλλού…

Δυστυχώς οδυνηρή διαπίστωση και για τους δεξιούς που μας δούλεψαν ψιλό γαζί σε όλην την διάρκεια της μεταπολίτευσης, ψηφίζοντας τους αριστερούς... ως δεξιούς!

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.