" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

"ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ "... [ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ]




Δυστυχώς, και η χθεσινή εγκύκλιος του σεβ. μητροπολίτη μας που διαβάστηκε στους ναούς επαναλαμβάνει τα γνωστά και τετριμμένα «επιχειρήματα» των Οικουμενιστών, περί «ενότητος περί τον επίσκοπο», κ.λ.π. Οι Οικουμενιστές χρησιμοποιούν, επιλεκτικά, λόγους του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου που τους συμφέρουν. 

Είναι λυπηρό: Έχει αλλοιωθεί η εκκλησιολογία της μητροπόλεώς μας και ταυτίζεται με εκείνη των αιρετικών Οικουμενιστών! 
Φοβάμαι ότι ο σεβασμιώτατος θα αναγκαστεί να επιβάλλει επιτίμιο στους κληρικούς που τον βοήθησαν στην σύνταξη αυτών των εγκυκλίων γιατί τον έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα.

Συν Θεώ, αμέσως μετά τις γιορτές, από κοινού με άλλους χριστιανούς, θα προβούμε σε θεολογικώς τεκμηριωμένη αναίρεση των ψεύτικων διλημμάτων και σαθρών επιχειρημάτων των δύο τελευταίων εγκυκλίων. 
Δυστυχώς, επί της ουσίας, έχει «εκθρονιστεί» ο Χριστός από τη μητρόπολή μας και στη θέση Του έχουν τοποθετηθεί κάποια υποκατάστατα, όπως «η Υπακοή», «η Ενότητα», «η Μνημόνευσις» και «η Διατήρησις της Εκκλησιαστικής Τάξεως»!

Διαβάσαμε και την ταπεινή τοποθέτηση του π. Παϊσίου. Ο ευλαβής ιερομόναχος πάντοτε γράφει τεκμηριωμένα και με επιχειρήματα, ενώ κάποιοι άλλοι που έχουν κατηγορήσει τόσο αυτόν όσο και όσους αγωνίζονται κατά του Οικουμενισμού, μιλούν απαξιωτικά και υβρίζουν, γράφοντας αερολογίες χωρίς καμμία θεολογική τεκμηρίωση. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνει κανείς ποιοι είναι στ’ αλήθεια οι «φανατικοί», ποιός έχει το δίκιο και ποιός το άδικο, ποιός έχει Πνεύμα του Θεού και ποιός έχει πνεύμα πλάνης (Ιω. Α΄ 4:6)

Στο μεταξύ, καλό είναι, ο σεβασμιώτατος να «μαζέψει» κάποιους φιλοπατριαρχικούς κληρικούς που έχουν αποθρασυνθεί και με αναίδεια Ρωμαίου ανθύπατου συμπεριφέρονται λες και είναι κράτος εν κράτει! Τους έχει αφήσει τελείως ασύδοτους ο π. Θεόκλητος! Ας τους «μαζέψει» επιτέλους!

Καλά Χριστούγεννα!
Βασίλειος Π. Κερμενιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.