" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Rassadel, ηγούμενος Εφραίμ ... Εκκλησία και ΔΙΑΠΛΟΚΗ. Η προκλητική πρόταση της δικαιοσύνης. Αποκαλύψεις. Σχόλια για το κατάντημα της εκκλησίας μας.

Το παρακάτω κείμενο δεν είναι γραμμένο ούτε από εκκλησιομάχους ούτε από αθέους, ούτε από δωδεκαθεϊστές.

Γράφτηκε από ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ομάδα πιστών. Αρκετά κάναμε "υπακοή". ΄Ηρθε η ώρα  να ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ την αλήθεια. Τι συμβαίνει στην εκκλησία μας. Ποιοι έχουν καταλάβει τους δεσποτικούς θρόνους των εκκλησιών μας:



Αηδία...
Κάθε πιστός αηδιάζει διαβάζοντας για offshore εταιρίες (ειδικά όταν φέρουν το όνομα "RASSAdel"), για τραπεζικούς λογαριασμούς και δάνεια εκατομμυρίων ευρώ σε Κυπριακές Τράπεζες, για "συμφωνίες" με την Κυβέρνηση παραχώρησης "φιλέτων" (στα πλαίσια "ανταλλαγών" με την λίμνη Βιστωνίδα). Θυμάστε τους  "Γιοσάκηδες" και το "παραδικαστικό"; 


Μοναστηριακή περιουσία
Ακόμη κι αν όλη η λίμνη Βιστωνίδα ανήκει στην Μονή Βατοπεδίου αποτελεί πρόκληση ένα μοναστήρι (με μοναχούς που υποτίθεται απαρνήθηκαν τα εγκόσμια για να αφοσιωθούν στον Θεό), να έχει τέτοια τεράστια περιουσία.
Πως αποκτήθηκε γενικότερα η περιουσία των μοναστηριών; 
Μήπως με τουρκικά φιρμάνια που έμμεσα οδηγούσαν τους υπόδουλους Έλληνες ραγιάδες να παραχωρούν την χρεοκοπημένη περιουσία τους στην εκκλησία (αντί για το τουρκικό κράτος;) 
Αποτελεί ο "εκβιασμός" μέσο απόκτησης εκκλησιαστικής περιουσίας;


Γιατί το σκάνδαλο Βατοπεδίου βγήκε στο φως;
Αντιλαμβανόμαστε όλοι τον λόγο που ένα τέτοιας έκτασης σκάνδαλο βγήκε στο φως (και δεν θάφτηκε όπως δεκάδες άλλα): 
Η κυβέρνηση του Καραμανλή με τα ενεργειακά ανοίγματα της στην Ρωσσία, έπρεπε να πέσει. Και έπεσε (προηγήθηκαν οι φωτιές στην Πελοπόννησο).
Αυτό όμως δεν απαλλάσσει ηθικά τους μοναχούς από τις ευθύνες τους.



Μοναχοί bussinessmen, 
που συνδιαλέγονται -ή συναλλάσσονται;-  με την εκάστοτε κυβέρνηση για να μην πληρώσουν ΕΝΦΙΑ για τα άφθονα ακίνητα τους. Πως είναι δυνατόν μετά να μην υποδεχτούνε "πανηγυρικά" τον κάθε Μπουτάρη, τον Μητσοτάκη, τον Τσίπρα, τον Σαμαρά, τον Παπανδρέου αλλά και τον αιρεσιάρχη Βαρθολομαίο; 
Υπάρχει σκοπιμότητα όταν οι μονές του Αγίου Όρους καταπίνουν την γλώσσα τους (σε αντίθεση με κάποιους κελιώτες).






και Δεσποτάδες -θεατρίνοι- 
που χρησιμοποιούν ένα σωρό αθέμιτα μέσα για να καταλάβουν τους δεσποτικούς θρόνους, Ίντριγκες και διαπλοκή. Τα άφθονα μαύρα χρήματα που κυκλοφορούν στην εκκλησία έχουν αρκετή δύναμη να εξαγοράζουν πρόσωπα και εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων. Η συνωμοσία της σιωπής.
Γέμισαν το διαδίκτυο με κοντινές φωτογραφίες-προσωπογραφίες- δεσποτάδων, ηγουμένων από πολυτελή συλλείτουργα και ... ανταλλαγές δώρων! ατελείωτα δώρα και παράσημα και υποδοχές εικόνων. Ούτε "ηθοποιοί" να ήτανε..


ο μητροπολίτης Χίου Μάρκος, επισκέφθηκε την μητρόπολη Θεσσαλονίκης.
 Με την ευκαιρία έδωσε κι ένα παράσημο στον Άνθιμο! 

Γέμισαν όλοι μήτρες και πατερίτσες και μανικετόκουμπα. Η νέα μόδα είναι τα επιγονάτια. 




προσοχή μην πατήσει ο Βαρθολομαίος το πόδι του έξω από το μαλακό χαλί και πάθει τίποτε!
Βάγια και λουλούδια ... στον αιρεσιάρχη 


Έλεος πια θεομπαίχτες:



Η ώρα των πιστών:
Μήπως ήρθε η ώρα οι πιστοί να αναλάβουν την ευθύνη τους; 
Να πάψουν να τρώνε σανό; 
Να πάψουν να γεμίζουν τα "παγκάρια"; Το "εμπόριο" της θρησκευτικότητας δεν έχει προηγούμενο.







Κάπου στηρίζεται και ο Οικουμενισμός και η Νέα Τάξη
Και τα υποχείρια της δεν εμφανίζονται μόνον ως τραπεζίτες και ως πολιτικοί. 
Οι "λύκοι" σήμερα μπορεί να εμφανίζονται και με ράσα (ενίοτε εναλλάξ με κουστούμια).



τούρτα για τον "γνωστό" δεσπότη της Σύρου.


6 μήνες μετά την ψευδοσύνοδο της Κρήτης (με τις ευλογίες και την εποπτεία της CIA), αρκετά ανεχθήκαμε,
ως Ορθόδοξοι πιστοί ήρθε η ώρα να φωνάξουμε:

ΕΞΩ ΟΙ ΛΥΚΟΙ:


ορθόδοξος ιερέας, ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ το χέρι του αιρετικού μονοφυσίτη, με την επίβλεψη του Άνθιμου..

Έργα και ημέραι Ανθίμου:
Μητροπολιτικός Ναός Αγ.Γρηγορίου Παλαμά Θεσσαλονίκης
ο αιρετικός "πατριάρχης" εισέρχεται ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΩΣ ΜΕΣΑ στο Ιερό και προσκυνάει την Αγία Τράπεζα..


ΖΗΤΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΖΩΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ


Τα ευχάριστα νέα :
είναι ότι υπάρχουν ήδη ιερείς που ΕΠΑΨΑΝ να μνημονεύουν τον αιρετικό Βαρθολομαίο και τους δεσποτάδες του. Η δυναμική αυξάνει συνεχώς. 
Νέα αντι-οικουμενιστικά ιστολόγια ξεφυτρώνουν για να καλύψουν τις ανάγκες των πιστών για ενημέρωση. Σε κάθε πόλη δημιουργούνται αυθόρμητα ορθόδοξες ομάδες πιστών (Βόλος, Πτολεμαϊδα, Λάρισα, Κρήτη, Αργολίδα κλπ). Μηνύματα καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδος.
Ευτυχώς οικονόμησε ο Θεός και υπάρχουν και σήμερα άξιοι και ανιδιοτελείς ιερείς που ΔΕΝ θυσιάζουν την αλήθεια για να διασώσουν τον μισθό  τους. Υπάρχουν και σήμερα μοναχοί (ανάμεσα τους δεκάδες αγιορείτες) που προτιμάνε να εκδιωχθούν από το μοναστήρι της μετανοίας τους, παρά να μνημονεύσουν τον Βαρθολομαίο που εισήγαγε στην εκκλησία μας την αίρεση του Οικουμενισμού.
Ο Θεός είναι παντοδύναμος και το βλέπουμε κάθε μέρα. Πάντα θα υπάρχει το "εκλεκτό του λήμμα". Το μόνο που μένει είναι ο καθένας μας να κάνει το χρέος του. Και ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ!




Διαβάστε το σκάνδαλο -αποκαλύψεις πρώην πράκτορα της ΕΥΠ- στο πάντα αδούλωτο, απροσκύνητο, ασυμβίβαστο ιστολόγιο  "Αττικά Νέα", εδώ.

Ελληνορθόδοξη Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"


ΥΓ. Τα παράπονα όλων των εικονιζομένων (από τον Εφραίμ, τον Ιουστίνο, τον Ζηζιούλα, τον Ελπιδοφόρο, μέχρι τον Σύρου και τον ... Γερμανίας), παρακαλούμε να υποβληθούν στην μητρόπολη Θεσσαλονίκης!
Είχαν το θράσος να απειλήσουν τον π.Θεόδωρο Ζήση και τον π.Νικόλαο Μανώλη. Απαιτούν να μην μιλάνε για τον Οικουμενισμό!

Διαβάστε:

Κατάνυξις Έκτακτο: Ο Μητροπολίτης Άνθιμος απειλεί με επιστολές τους ιερείς π.Θεόδωρο Ζήση και π. Νικόλαο Μανώλη.

Αυτή είναι η 1η απάντηση μας στην παραπάνω είδηση που διαβάσαμε σήμερα τα ξημερώματα. Τα λέμε προσεχώς.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ηθελα να γράψω ένα σχόλιο για τον ραγιά , αλλα ο “ακραίος” τα είπε όλα.

Αν περιμένουμε να ξυπνήσει ο ραγιάς που διυλίζει τον κώνωπα (για Ελληνες Χριστιανούς ορθοδόξους πολιτικούς , Καποδίστριας , Μεταξάς , Παπαδόπουλος) και καταπίνει την κάμηλο για πολιτικούς που μας παρέδωσαν – όχι για πρώτη φορά- σιδηροδέσμιους για 99 χρόνια στους τραπεζίτες και σε αριστερούς ιδεολογικούς απογόνους δολοφόνους δεκάδων εκατομμυρίων Χριστιανών ορθοδόξων, τους οποίους ονομάζει δημοκράτες και τους υποστηρίζει με “ανεξήγητο” πάθος η απλά τους ανέχεται χωρίς να κοκκινίζει από ντροπή) , το Ελληνοχριστιανικό αυτό έθνος θα εξαφανιστεί και θα το αξίζουμε ως Θεία δίκη και καταδίκη!

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016
Φορώντας την μουτσούνα του «ανθρωπισμού» οι μακελάρηδες παγώνουν τα χαμόγελα του κόσμου
Η Μαρία δεν θα ξαναχαμογελάσει
Φυσικός αυτουργός : ο αφγανός που άφησε ελεύθερο το ελλαδικό κράτος του «συνταγματικού τόξου» και δέχτηκε στις αγκάλες του το γερμανικό κράτος της «αγίας» Μέρκελ.
Παραλίγο και το χαμόγελο της Σπυριδούλας να σβήσει για πάντα
Συναυτουργοί : πολιτικοί – δικαστές – δημοσιογράφοι – θρησκευτικοί λειτουργοί – «εθελοντές» και «ακτιβιστές» και γενικώς όσοι καλλιέργησαν και καλλιεργούν - είτε λόγω χρημάτων, είτε λόγω απόψεων, είτε λόγω ψυχολογικών αιτίων και αγιάτρευτων κόμπλεξ, είτε λόγω καπαρώματος θέσεων, είτε λόγω εξεύρεσης θέσης εργασίας, είτε λόγω «φιλανθρωπίας», είτε λόγω ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ, είτε λόγω ΒΛΑΚΕΙΑΣ, το άνοιγμα των πυλών της κολάσεως. Και πιο ένοχοι από όλους: όσοι με την ψήφο τους στήριξαν και θα συνεχίσουν να στηρίζουν κόμματα που διαβεβαιώνουν ότι το μακελειό θα συνεχιστεί. Καλή συνέχεια και καλή ψήφο καλοί μου άνθρωποι, «φιλάνθρωποι» και «χριστιανοί». Και καλά κόλλυβα.
Ένας «ακραίος»
απόδοση κειμένου: ΚΟ
http://redskywarning.blogspot.gr/

Οι αντιφασίστες αντιναζιστές αντιρατσιστές υποστηρικτές των ανοικτών συνόρων ,που δεν δέχονται μύγα στο δημοκρατικό σπαθί τους , υποστηρικτές του αριστερού συστήματος Χίλαρη Κλιντον Ομπαμα που νυχθημερόν κατηγορούν τον φασίστα τραμπ εάν αντέχουν βλέπουν.
Οποιος αντέχει και το βλέπει και ας σκεφτούμε εστω και για μια φορά ,
ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!!

ΠίτσαΓκεητ!! το σκάνδαλο των σκανδάλων! ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΩΝ. ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ
(ΒΙΝΤΕΟ)

ΠίτσαΓκεητ!! το σκάνδαλο των σκανδάλων! 😡
https://www.youtube.com/watch?v=JDbdGMcWOYk

http://attikanea.blogspot.gr/2016/12/blog-post_680.html

αγγελος είπε...

το "Αττικά Νέα" ειναι αδουλωτο βρε παιδια;απο την μια αγωνιζεστε και απο την αλλη μας τα χαλατε.Αυτοι ειναι υποδουλομενοι στο χρημα δεν τους ενδιαφερει η ουσια και προπαντως η ορτθοδοξια

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αγαπητέ
το τι είναι το Αττικά Νέα, το βλέπουμε εδώ και χρόνια. Δεν ξέρουμε τι αγώνα έχεις κάνει εσύ στην ζωή σου. Το τι έχουν κάνει το Αττικά Νέα όμως και η Πόπη Σουφλή, καταγράφεται στο διαδίκτυο. Το διαβάζουμε κάθε μέρα.


Ξέρεις δεν είναι και πολύ εύκολο να ρισκάρεις κάθε μέρα να μηνυθείς.
Και να σε μέμφονται κι από πάνω ότι "είναι υποδουλωμένοι στο χρήμα"!
Είναι "υποδουλωμένα στο χρήμα" τα Αττικά Νέα και δεν είναι η εκκλησία και οι δεσποτάδες και τα μοναστήρια μας;

Αγγελος είπε...

Μα είναι δυνατών να μιλάτε τόσο εύκολα για το τιμημένο ράσο και να τα βαζετε όλα σε ενα καζάνι.όταν λέω υποδούλωση στο χρήμα εννοώ την επιθυμία της κατοχής χρηματων και της ψευδο δικαίωσης των λεγόμενων της.το ράσο όταν μιλάει είναι υπεύθυνο και δίνει λογο σε εκατομμύρια κοσμο δεν ψευδο κατευθυνη

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Γράφετε:
"το ράσο όταν μιλάει είναι υπεύθυνο και δίνει λογο σε εκατομμύρια κοσμο δεν ψευδο κατευθυνη"

Το ράσο δίνει "λόγο";;
Έδωσε λόγο ο Βαρθολομαίος για το Κολυμπάρι;
Για τις συμπροσευχές με τους αιρετικούς;
Για το "αγιότατο Πάπα Ρώμης" και το "πολυχρόνιο" που του έψαλλαν στο Φανάρι;

Μάλλον είστε παντελώς άσχετος με τα τεκταινόμενα στην εκκλησία. Υπάρχουν εκατοντάδες αναρτήσεις μας στην ετικέτα "Οικουμενισμός". Ρίξτε μια ματιά να πάρετε μια γεύση τι συμβαίνει.

ΥΓ. Φυσικά ΔΕΝ τους βάζουμε όλους σε ένα καζάνι. Διαβάστε το κλείσιμο της ανάρτησης μας. Υπάρχουν και σήμερα ιερείς και ιερομόναχοι που τιμούνε το λειτούργημα τους.
Οι άλλοι - όταν δεν συμμετέχουν στα οικουμενιστικά καραγκιοζλίκια- έχουν μεταλαχθεί σε "πρόσκοποι", λες και η εκκλησία είναι μόνο φιλανθρωπικό σωματείο.

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ετέχθη.
Άγγελε,πράγματι το ράσο είναι τιμημένο, όμως πιστεύεις ότι ή πλειοψηφία αυτών που το φέρουν σήμερα το τιμούν;
O Εφραίμ π.χ. έχει καμιά σχέση με τον πνευματικό του παππού τον Ιωσήφ τον ησυχαστή;

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.