" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΙΕΡΟΣ ΝΙΠΤΗΡ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ - ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΛΗΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ Η ''ΚΕΦΑΛΗΣ ΜΑΣ'', ΔΗΛ. Ο κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ.... ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ''ΠΛΥΣΗ'' ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ, ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΑΣ ΑΚΟΥΕΙ Ο ''ΠΑΠΑΣ'' ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΤΗΣ ''ΔΥΣΗΣ''!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ''ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ''


Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,

Όπως ακριβώς οι πόλεις μας έχουν μετατραπεί σε έρημο, και οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας δεν αλληλογνωρίζονται καν, έτσι και οι Μητροπόλεις μας. Οι δε Μητροπολίτες μας, αδιάφοροι όπως είναι ως προς τον Οικουμενισμό και τα ψηφίσματα της Συνόδου της Κρήτης, δεν τους "αναγνωρίζουμε"! Προσοχή! Αυτοί, Ακόμη δεν τα εννόησαν (τα ψηφίσματα), Ημείς πάλι -λένε- ότι τα Παρανοήσαμε, και για το λόγο αυτό και Παρανομήσαμε! Ας είναι... Επί πλέον, στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο πάλαι ποτέ «πιστός λαός» μας (πολλοί θεολόγοι και ολίγοι ευτυχώς λαϊκοί χριστιανοί)...



Εκατό χρόνια έδωσε προθεσμία στο Νώε ο Θεός για να ετοιμάσει την Κιβωτό, αλλά ο αυτός χρόνος φαίνεται πως δόθηκε και στους Οικουμενιστές ώστε να ξεθεμελιώσουν την πίστη μας από την βάση της, από τα δόγματά της και την περίληψη αυτών, δηλ. το πιστεύω Της Μίας Όρθιας Οικοδομής Του! Βγάλαν λοιπόν αρκετά τούβλα από την οικοδομή της Εκκλησίας μας, φτάνοντας αυτήν στην κατάσταση την σημερινή που με μια απλή νεροποντή νομίζεις ή πιστεύεις ότι ήρθε ο κατακλυσμός του Νώε! 
Οι κεφαλές της Εκκλησίας μας, αφού φρόντισαν να γκρεμίσουν κάθε έννοια τείχους –αποστολικών και άλλων ιερών Κανόνων- με τα δυνατά κανόνια τους παρέσυραν όγκους από πέτρες και μπάζωσαν κάθε ρέμα και ρεύμα, οδοποιώντας και αδρανοποιώντας τα πάντα και τους πάντες (πλην του πιστού λαού!), για χάρη μιας άγνωστης ''παρανοημένης'' αγάπης προς τους ξένους... Οι ποταμοθεοί της αισθησιακής αγάπης ταξιδεύουν πλέον την φαντασία τους σε γρήγορες πίστες με αέρα μερσεντές, και οι χαμοθεοί με κάποιο νέο είδος ταχυδικύκλου, κινητού η σταθερού (πίστα σε οθόνη κινητού τηλεφώνου!) γεύονται την τέλεια εικόνα, αγνοώντας το ''κατ' εικόνα"..



Μέχρι και σήμερα υπέρ τονίζαμε την ευθύνη ημών των λαϊκών! Σήμερα ο λόγος είναι για την ''κεφαλή'' μας, για τον επίσκοπο. 
Πολλά και ωραία διδάγματα κρύβονται μέσα στα λόγια του αποστόλου Πέτρου: «Κύριε, τότε όχι τα πόδια μου μόνο, αλλά και τα χέρια και το κεφάλι».
Αδελφοί, ο Κύριος θέλησε να πλύνει τα πόδια μόνο των μαθητών του, των μετέπειτα αποστόλων του, των οποίων συνεχιστές είναι οι επίσκοποί μας. Ένας από αυτούς ήταν και ο Ιούδας ο Ισκαριώτης, ο μαθητής, ο δόλιος, ο επίβουλος και πανούργος , ο καταχθόνιος και υποχθόνιος…. 

«Κύριε, τότε όχι τα πόδια μου μόνο, αλλά και τα χέρια και το κεφάλι»! Ο Πέτρος που παρανόησε την ενέργεια του διδασκάλου είπε προς αυτόν: << — Κύριε, συ ο διδάσκαλος και Θεός μου θα μου πλύνεις τα πόδια;… Ποτέ δεν θα το δεχθώ αυτό… Αναγκάζεται όμως γρήγορα να υποχωρήσει. Η απάντηση του Κυρίου είναι σαφής και κατηγορηματική: — Εάν εγωιστικά επιμένεις να μη σε νίψω τότε δεν θα έχεις καμία θέση μαζί μου, ούτε θα συμμετάσχεις στη δόξα μου.
Και ο Πέτρος συντετριμμένος φωνάζει: — Κύριε, εάν πρόκειται να πάθω αυτή την συμφορά, τότε πλύνε μου όχι μόνο τα πόδια, αλλά και τα χέρια μου και το κεφάλι μου…>> [1]



Αγαπητοί, ο Πέτρος, το στόμα τον Αποστόλων, ακόμα και όταν αρνήθηκε τον Χριστό μπροστά σε κάποιες άσημες δούλες, πάλι δεν είχε εννοήση καλά τα περί του Ιησού, παρά μόνον όταν την ημέρα της Πεντηκοστής άστραψε ο νους του! Δεν θα κουραστούμε να αντιγράφουμε-λόγο της ευκολίας των μηχανών- τα παρακάτω λόγια που φανερώνουν την παράνοια του Αδάμ, του επισκόπου, του θεολόγου του ''καιρού'' μας, και όχι μόνο! 
«Οι Πατέρες λένε ότι κατά την πτώση του ανθρώπου εσκοτίσθηκε ο νους του ανθρώπου. Εσκοτίσθη ο νους του Αδάμ. Δεν ασχολούνται οι Πατέρες με τον Αδάμ ως Αδάμ, άλλα με τον νουν του Αδάμ, ο οποίος Αδάμ αρρώστησε, επειδή εσκοτίσθηκε ο νους του. Οι Πατέρες μιλάνε για ασύνετον νουν. Παντού στην Πατερική γραμματεία το θέμα της πτώσεως είναι ο σκοτασμός του νοός του ανθρώπου" (Ι. ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ)...


Η ''παρανόηση'' λοιπόν ως όρος υψηλό και με ψιλό νόημα -στην γλώσσα της Εκκλησίας μας –δεν αποδίδεται στο πρόσωπο, ή σε όλο το σώμα, παρά μόνο στο νου του ανθρώπου! Άλλο πράγμα τώρα, η παρανόηση του Χ ή του Ψ Ιερού Κανόνα, και άλλο ο ψυχοπαθής, ο ψυχικά διαταραγμένος άνθρωπος. Παρανόηση σημαίνει κάποια «αλλοίωση του αληθινού νοήματος κάποιου πράγματος ή γεγονότος», κάποια «εσφαλμένη ερμηνεία», όπως π.χ. αυτή που δίνει ο πατριάρχης μας στον όρο: «Οικουμενικός-Οικουμενισμός» =Πανθρησκευτικός Πράσινος Πατριάρχης… αλλά και πολλοί επίσκοποί μας στο γνωστό ιερό Κανόνα της ΑΒρας (14ο της Πρωτοδευτέρας;), της αράς και της κατάρας που θέλουν να ρίξουν -εξ αυτού -πάνω σ’ όσους αγωνίζονται κατά των Οικουμενιστών επισκόπων τους….




Ακούσαμε τον Άγιο Πορφύριο να λέει πως «Οι μπερδεμένοι ψυχικά άνθρωποι γίνονται αιρετικοί. Η αίρεσις όμως είναι σύστημα και, ως σύστημα που είναι, κάνει τους ανθρώπους δραστηρίους, ενεργητικούς, μεθοδικούς. Η Εκκλησία μας-λέγει ο άγιος- όμως δεν είναι σύστημα. Είναι αγάπη, είναι σεβασμός προσώπου, είναι ελευθερία προσώπου, είναι ο Χριστός, είναι το παν….». Αν προσέξουμε τώρα θα δούμε πως ο Άγιος ξεκινά με την λέξη κλειδί: «Μπερδεμένοι», που σημαίνει και «μπλεγμένοι»…. π.χ. στα δίχτυα του Οικουμενισμού!
Αδελφοί, Αντί να ψαρεύουμε ανθρώπους από την λαοθάλασσα των Εθνών, κοντεύουμε σε μέγα ναυάγιο (σχίσμα!) μέσα στο λιμάνι, λόγω της απεργίας των ‘’Ναυπηγών’’ επισκόπων μας που οδοποίησαν τον αέρα με τα τόσα αεροπορικά τους ταξίδια, άσχετα αν ο ''σκοπός'' μένει απαραίτητα στο σκοπευτήριο του φυλακίου της επισκοπής του! Άλλο Απόστολος, και άλλο Επίσκοπος! Άλλο ιεραποστολικότης και άλλη η ποιμαντική τέχνη! Ο πρώτος λοιπόν ταξιδεύει αναγκαστικά (ως ψαράς!), ο δεύτερος (ως Ιατρός, Νοσοκόμος και Τραυματιοφορέας) μένει όπως μένουν εν τόπω τα θέμελα κάθε οικοδομής (Νοσοκομείου!).


Να λοιπόν η αρχή! Ο ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ ΝΟΥΣ ! 
Και ύστερα; Ύστερα, έπονται οι
‘’ψυχικοί’’ άνθρωποι (και πάλι ο όρος «ψυχικός», δεν έχει σχέση με σχιζοφρενείς ή φρενοβλαβείς)! Αυτοί δηλαδή που «Κολακεύουν» και μαζί «Συκοφαντούν»! 
Π. χ., λένε ότι ο πατριάρχης είναι ''ο δε μπέστ'', και λένε -πάλι και πάλι- ότι «Ορθοτομεί» τον λόγο της αληθείας! Απίστευτα πράγματα…., αλλά μαζί! λένε και τα χίλια μύρια για όποιους εκφράζουν διαφορετική άποψη από την δική τους (άποψη που όμως να συμφωνεί!) με τους παλαιούς πατέρες (και αυτό τους δαιμονίζει!)... λόγω ότι τους αγίους Πατέρες αυτοί τους εννοούν ως πεπαλαιωμένους (δες τα περί «Μεταπατερικής θεολογίας»), και άπαγε της βλαστημίας "πεπλανημένους"!



«Κύριε, τότε όχι τα πόδια μου μόνο, αλλά και τα χέρια και το κεφάλι»! — Κύριε, εάν πρόκειται να πάθω αυτή την συμφορά, τότε πλύνε μου όχι μόνο τα πόδια, αλλά και τα χέρια μου και το κεφάλι μου....
Αδελφοί, πρώτα τα πόδια, ύστερα τα χέρια, και τέλος το κεφάλι! Αυτή ήταν η σκέψη του Πέτρου! Αλήθεια, τι λέει ο λαός; ‘’Από το κεφάλι βρωμάει το Ψάρι’’! 
Όμως ο Ιερός Χρυσόστομος πάλι κα πάλι μας νουθετεί θεραπεύοντας τον νου μας που όλα τα "αγωνιστικά" τα παρανοεί. Λέγει: «Για δύο λόγους ή μάλλον για τρεις δεν είναι ακριβής η κρίση μας’ ο πρώτος λόγος είναι ότι, κι αν ακόμη η συνείδησή μας δεν μας κατηγορεί για τίποτε, εν τούτοις έχουμε ανάγκη από κάποιον που θα ελέγχει με ακρίβεια τις αμαρτίες μας και θα μας τις υποδεικνύει’ ο δεύτερος λόγος είναι ότι τα περισσότερα από όσα συμβαίνουν μας διαφεύγουν και μένουν κρυφά’ και ο τρίτος λόγος επί πλέον (μαζί με τους προηγούμενους) ότι πολλές πράξεις των άλλων μας φαίνονται καλές, δεν είναι όμως καλές, γιατί δεν έγιναν με καλή πρόθεση…. 
Όταν λοιπόν, και όταν ακόμη η συνείδηση δεν μας ελέγχει για τίποτε κακό, εν τούτοις δεν μπορούμε να είμαστε καθαροί από κάθε ενοχή, ακόμη κι’ όταν πράττουμε κάτι καλό, όχι όμως με αγαθή πρόθεση, και είμαστε επομένως άξιοι τιμωρίας, σκέψου, πόσο απατώνται οι άνθρωποι στις κρίσεις τους»[2]




ΔΕΣΠΟΤΗ ΜΟΥ, ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ-ΠΟΥ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ- ΤΟ ‘’ΠΟΣΟ ΑΠΑΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ’’…. ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΣΥ ΑΔΕΛΦΕ…. ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ:

- ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΝΟΝ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ-ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ- ΝΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΞΕΙ!

ΓΙΑΤΙ, «υπερασπιστής της θρησκείας είναι το σώμα της Εκκλησίας, ήτοι αυτός ο λαός, ο οποίος θέλει το θρήσκευμα αυτού αιωνίως αμετάβλητον και όμοιον με αυτό το των πατέρων αυτού»[3]


ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ -ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΕΣ- ΕΛΕΧΕΙ ΜΕ ΑΚΡΙΒΙΕΙΑ ΜΟΝΟ Ο ΠΙΣΤΟΣ ΛΑΟΣ, ΚΑΙ «Για να είσαι μεθοδικός, ενεργητικός, αποτελεσματικός μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία, πρέπει να έχεις [ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΕΟΛΟΓΕ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ''ΚΑΙΡΟΥ''!]σωστή σχέση με τον Χριστό. Εάν δεν έχεις σωστή σχέση με τον Χριστό, τότε γίνεσαι σκληρός, δηκτικός, μεσσίας, ζηλωτής, τεμπέλης και χίλια-δυο άλλα πράγματα και το πιο τραγικό είναι ότι όλα αυτά τα ανάγεις σε πνευματικότητα και θεωρείς ότι εργάζεσαι για τον Χριστό, ενώ εργάζεσαι για τον διάβολο και έτσι γίνεσαι χειρότερος από τον αιρετικό» (Άγιος Πορφύριος)[4].


Με τιμή

Το Δ.Σ. 



ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ


[1]''ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ'', "Ο ΙΕΡΟΣ ΝΙΠΤΗΡ" https://www.xfd.gr/%CE%B5%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%


[2](Σελ. 414) [ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΙΩ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, ΤΟΜΟΣ Γ’ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ-ΠΙΣΤΗ, ΑΘΗΝΑ 1995, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Δ. ΧΑΡΩΝΗ, ΟΥΡΑΝΙΑΣ Α. ΛΑΝΑΡΑ]


[3] 1848, απάντηση τους προς τον Πάπα Πίο Θ΄οι Ορθόδοξοι Πατριάρχες της Ανατολής (Κωνσταντινουπόλεως Άνθιμος Στ΄, Αλεξανδρείας Ιερόθεος Β΄, Αντιοχείας Μεθόδιος και Ιεροσολύμων Κύριλλος Β΄)


[4]ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ : Απο το Σημειωματάριο ενός Υποτακτικού. ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ Η ΜΑΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.pentapostagma.gr/2016/12/%CF%86%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CE%B2%CE%AC.html

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Διαβάζουμε στον σύνδεσμο σας:

"Όθεν, παρακαλούμεν την Υμετέραν Μακαριότητα και την περί Αυτήν Ιεράν Σύνοδον της Εκκλησίας της Ελλάδος,
της μετασχούσης της εν Κρήτη Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και συναποφασισάσης και συνυπογραψάσης πάντα τα Συνοδικά κείμενα όπως,
εις εφαρμογήν της αποφάσεως της Συνόδου ταύτης,
καθ’ ην τα κείμενα ταύτα τυγχάνουσι δεσμευτικά διά πάντας τους Ορθοδόξους πιστούς, κληρικούς και λαϊκούς (βλ. Κανονισμόν Οργανώσεως και Λειτουργίας της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, άρθρον 13, παρ."


"δεσμευτικά διά πάντας τους Ορθοδόξους πιστούς, κληρικούς και λαϊκούς" λοιπόν!
Κι Πειραιώς και ο Αμβρόσιος κι ο Κοσμάς (Αιτωωλίας) κι ο Κονίτσης κι ο Κυθήρων κι ο Ναυπάκτου ακόμη παίζουν κρυφτούλι.


Γι αυτό και εμείς αμέσως μετά την σύγκληση της Ιεραρχίας και της επικύρωσης εκ μέρους της της εισήγησης του μητροπολίτη Σερρών,
αποφασίσαμε και ανακοινώσαμε την διακοπή της μνημόνευσης και του Βαρθολομαίου - ο οποίος γυμνη τη κεφαλη- εισάγει στην εκκλησία μας την αίρεση του Οικουμενισμού και όλων των Ιεραρχών που συνεχίζουν να τον μνημονεύουν, να έχουν εκκλησιαστική κοινωνία μαζί του και που ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ με την σιωπή τους τις αποφάσεις της ψευδοσυνόδου.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.