" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Καλωσορίσατε στην πολυπολιτισμική Γαλλία: Απομάκρυνση αγάλματος της Παναγίας γιατί «προσβάλλει» ... Στην Ελλάδα;;; Θα τους αφήσουμε;;;

Την απομάκρυνση αγάλματος που απεικονίζει την Παναγία, αποφάσισε δικαστήριο για την πόλη Πουμπλιέ της ανατολικής Γαλλίας, στο πλαίσιο της απαγόρευσης θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους. 

Δικαστήριο απεφάνθη πως το άγαλμα πρέπει να αποσυρθεί εντός τριών μηνών και αν οι αρμόδιοι δε συμμορφωθούν με την απόφαση θα επιβληθεί ποινή 100 ευρώ ημερησίως μέχρι την απομάκρυνση του έργου. 
Ο δήμαρχος Γκαστόν Λακρουά δήλωσε πως θα προσπαθήσει να τοποθετήσει το άγαλμα σε ένα ιδιωτικό νησί. 

Την ίδια στιγμή, η απόφαση απομάκρυνσής του δεν έγινε αποδεκτή από πολλούς κατοίκους της χώρας, καθώς πολλοί καταγγέλλουν απόπειρα περιορισμού της ελευθερίας της έκφρασης. Η γαλλική πόλη υποχρεώνεται να απομακρύνει το άγαλμα της Παναγίας στο πλαίσιο της απαγόρευσης θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους…....


Σχόλιο:
Σας θυμίζει κάτι;;
Κάτι "αιτήσεις" να κατέβουν οι εικόνες από τα ελληνικά δικαστήρια;;

ένα έγγραφο 3 δικηγόρων - που σε άλλη περίπτωση δεν θα το έδινε κανείς σημασία- πρώτη είδηση στο "Βήμα".

την δικηγόρο κυρία Ελεάννα Ιωαννίδου θα την βρείτε σε ένα σωρό δράσεις, πρώην εκπρόσωπο τύπου των Οικολόγων Πρασίνων, να διαμαρτύρεται ακόμη και έξω από εκκλησίες ως "πιστός"!! Δείτε πχ εδώ και εδώ
10 νοματαίοι, παριστάνουν τους "τυχαίους πολίτες" στην πόλη. Μέχρι και καταγγελία για την Ροτόντα έκανε πρόσφατα η κ.Ελεάννα Ιωαννίδου, δείτε πρόσφατη ανάρτηση μας εδώ


Ή μήπως ξεχάσατε τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να βγάζει τον σταυρό του μπροστά στους λαθρομετανάστες;


Ή μήπως τον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, στην λαοσύναξη, να αλλάζει τελείως προφίλ και να ανατρέπει ξαφνικά τα πάντα αποκαλύπτοντας τα σχέδια τους .. (φυσικά σε ελάχιστο χρόνο τον "ξαπόστειλαν", πιθανότατα οι ίδιοι που τον ανέβασαν) 


Φρόντισαν βέβαια κάποιοι, εδώ και πολλά χρόνια να καλλιεργήσουν ένα πρότυπο χριστιανού "καρπαζοεισπράκτορα", για να επιβάλουν -με την βοήθεια της άφωνης εκκλησιαστικής ηγεσίας- ανενόχλητοι τα σχέδια τους:

Θα τους αφήσουμε;;;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.