" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Ο εισβολέας Ταχίρ Βελίου και η Ελληνική Σημαία της Χιμάρας - Η απάντηση της πραγματικότητας και της ιστορίας Νέα πρόκληση στη Χιμάρα: Κατάρριψη του Σταυρού στη Μονή του Σκουταρά.

Ο εισβολέας Ταχίρ Βελίου και η Ελληνική Σημαία της Χιμάρας 
Η απάντηση της πραγματικότητας και της ιστορίας

Ο αλβανός κοσοβάρος Ταχίρ Βελίου ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook μία φωτογραφία στην οποία ποζάρει κρατώντας ως λάφυρο την Ελληνική Σημαία που έκλεψε από σπίτι αυτόχθονα κατοίκου του Κάστρου της Χιμάρας.

Στη φωτογραφία έγραφε τα εξής:
"Αυτό το κουρέλι αφαιρέθηκε από το παλιό κάστρο της Χιμάρας. Αυτό το πανί τώρα μισοκαμμένο και σκισμένο δεν έχουν περάσει 24 ώρες από τη στιγμή που κατέβηκε. Οι εθελοντές της Κίνησης για την Ενωμένη Αλβανία ταξίδεψαν στη Χιμάρα και το έβγαλαν."

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Στα εδάφη μας είμαστε αφέντες και δεν επιτρέπουμε πανιά εισβολέων και πρώην εισβολέων που έπραξαν γενοκτονία κατά του έθνους μας χρησιμοποιώντας τα εδάφη μας ως λάφυρα πολέμου για να ικανοποιήσουν τις σοβινιστικές τους ορέξεις".



Η Γαλανόλευκη Ιερή μας Σημαία δεν αφαιρέθηκε από κάποιο ελληνικό στρατόπεδο που επανεγκαταστάθηκε στη Χιμάρα μετά το 1941, ώστε να ισχυριστούν οι διαρρήκτες ότι την πήραν από "εισβολείς", αλλά από οικία (ιδιωτική περιουσία) αυτόχθονα κατοίκου της πόλης, στοιχείο που αποδεικνύει την εθνική ταυτότητα της περιοχής. 

Εισβολείς στη Χιμάρα είναι ο ίδιος ο Βελίου και η συμμορία του που τους ονομάζει "εθελοντές της Κίνησης για την Ενωμένη Αλβανία" οι οποίοι, όπως παραδέχεται, ταξίδεψαν εκεί ώστε να αφαιρέσουν την Ελληνική Σημαία. 

Αν η Χιμάρα ήταν αλβανική, τότε οι αλβανοί κάτοικοι της θα είχαν κατεβάσει τη Σημαία εδώ και χρόνια που είναι υψωμένη και δεν θα περίμεναν "εθελοντές" να κάνουν ολόκληρο ταξίδι από μακρυά... 

Όμως η Χιμάρα ήταν είναι και θα είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Δεν το φωνάζουν μόνο οι ντόπιοι κάτοικοι της αλλά και οι πέτρες της
Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914, 


Πριν λίγο διαβάσαμε και την παρακάτω είδηση εδώ:

Νέα πρόκληση στη Χιμάρα: 
Κατάρριψη του Σταυρού στη Μονή του Σκουταρά.


(...) Συγκεκριμένα απόψε (ξημερώματα Τετάρτης, 7 Δεκεμβρίου 2016) οι γνωστές ομάδες που περιφέρονται στην περιοχή, υπό τη μύτη των κρατικών υπηρεσιών, κατέρριψαν τον Σταυρό που οι πιστοί είχαν ανυψώσει στο Ύψωμα του Σκουταρά. Πρόκειται για μεγάλο μεταλλικό Σταυρό τον οποίο από χρόνια τώρα πιστοί είχαν τοποθετήσει κατάλληλα τόσο για να σηματοδοτεί την ιστορική Μονή της Παναγίας – Σκουταρά όσο και εις μνήμη της θυσίας των Ελλήνων Στρατιωτικών που στο ηρωικό Έπος του 1940 – 1941 έπεσαν μαχώμενοι για την ελευθερία κατά των φασιστικών δυνάμεων.

Το επεισόδιο έρχεται στη συνέχεια της άνανδρης και ύπουλης ενέργειας φανατικών Ισλαμιστών του Κοσόβου για την αναστολή της Ελληνικής σημαίας από ιδιωτική κατοικία στη Χιμάρα.

Η ένοχη σιωπή της Κυβέρνησης να καταδικάσει την ενέργεια αυτή και η απραξία των αρμοδίων υπηρεσιών φαίνεται ενθαρρύνει τους γνωστούς ακραίους εθνικστικής και ισλαμικής απόχρωσης να κλιμακώσουν την ένταση στην περιοχή. Η ρητορική του Πρωθυπουργού και των ακολουθόντων αυτόν προπαγανδιστικών μηχανισμών κατά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και εν γέννει της Ορθοδόξου Κοινότητας είναι ο ηθικός αυτοργός αυτών των επαίσχυντων ενεργειών.

Καταδικάζοντας τις πράξεις αυτές άλλη μια φορά προειδοποιούμε ότι η διολίσθηση στο πεδίο ανθελληνικών ενεργειών είναι επικίνδυνη. Ενέργειες τέτοιες, ειδικά εις βάρος του συμβόλου των Χριστιανών, τον Τίμιο Σταυρό (ανάλογη ενέργεια προ ημερών αναφέρθηκε στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας της Δερβιτσάνης, κεφαλοχώρι του Δήμου Δροπόλεως) μπορούν να επιφέρουν ανυπολόγιστες συνέπειες και δύνανται να τινάξουν στον αέρα την ειρηνική συμβίωση τόσο πολύτιμη για τη χώρα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

βγηκε κανεις μεγαλος να διαμαρτυρηθει γαι το αισχος
κανεις απολυτως
εδω καψαν την Σημαια μεσα στην αθηνα και δεν ακουστηκε κιχ

αμα παθαινε κατι κανενας αλοδαπος φωτια θα επαιρνε η αθηνα
τωρα τιποτα αποπλυτως
αυτοι ειμαστε εφοσον τους ανεχομαστε τους προδοτες και δεν τους κηνηγαμε καλα να μας κανουν

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.