" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Ξεκάθαρη απάντηση στον μητρ. Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο.

Στο βίντεο
ο π.Νικόλαος Μανώλης ΚΟΝΙΟΡΤΟΠΟΙΕΙ το απειλητικό τελεσίγραφο του Άνθιμου (αντίστοιχο στάλθηκε και στον π.Θεόδωρο Ζήση):


https://youtu.be/p61v0_dVfxM
Πηγή βίντεο


Σχόλιο:
πατέρα Άνθιμε (αρκετά σε αποκαλέσαμε και "Παναγιότατο" και πολλά άλλα, μόνον αλαζονεία σε γεμίζουν, οπότε τα παραβλέπουμε)

Μαθαίνουμε ότι έχεις προβλήματα υγείας τελευταία
Πόσα ακόμη χρόνια πιστεύεις ότι θα ζήσεις; 1 χρόνο; 2 χρόνια; 5 χρόνια; 6;;;
Μετά θα δώσεις λόγο. (Όποιος κι ο καθένας μας).
Όπως έγραψε πρόσφατα εδώ και ο Λ.Ν., βαρύνεσαι με βαριές κατηγορίες εκκλησιαστικά (αν δεν κάνουμε λάθος εκκλησιαστικώς αποκαλείστε μοιχεπιβάτης;).

Φρόντισε να μετανοήσεις ΕΓΚΑΙΡΑ γιατί όλες αυτές οι πατερίτσες και οι μήτρες και τα εγκόλπια και κυρίως οι ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΟΥ στον π.Νικόλα, θα σε βαραίνουν στην Κόλαση.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"



κι ένα σχετικό βίντεο:
Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Προφητείες για τους ιερωμένους των εσχάτων χρόνων



ΥΓ. Σε λίγο θα αναρτηθεί μια πολύ "δυνατή"  επιστολή του καπετάν-Γιάννη με τίτλο: "ΠΑΛΙΝ ΗΡΩΔΙΑΣ ΜΑΙΝΕΤΑΙ,ΠΑΛΙΝ ΤΑΡΑΤΤΕΤΑΙ"

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αξιος χιλιες φορες
πραγματικα ηταν καταπελτης η ομολογια πιστεως αληθινη
χαρηκαμε πολυ με τον πατερα Νικολαο
μας ενθουσιασε η πυρινη ομιλα του
ευχομαστε να συνεχισει τον ιερο αγωνα της πιστεως
θα σταθουμε διπλα του και στον πατερα Θεοδωρο Ζηση
καταρχην εχει την προστασια του Θεου της Παναγιας του αγιου Δημητριου και των θεσσαλονικεων Αγιων μας ακουσαμε ξεκαθαρα για την διακοπη μνημοσυνου δοξα τω θεω

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ....ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΠΑΔΙΑ....ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ...ΑΛΛΑ...
1ο)Προς την παπαδιά...Δεν φταίει ο περίγυρος του ασεβέστατου Άνθιμου...Δεν φταίει ο περίγυρος σε όλες τις μητροπόλεις της Ελλάδος που κατά σύμπτωση κάνουν καρμπόν τα ίδια πράγματα στούς ιερείς που αγωνίζονται για την εκκλησία του Χριστού, με τα ίδια κείμενα, με τις ίδιες λέξεις(κινείσαι στα όρια ...πρόσεχε...)με τις ίδιες απειλές,με την ίδια γνωστή διαδικασία (ο δεσπότης είναι ο καταγγέλων ,ο δικαστής ,ο ένορκος, ο αποφασίζων ,ο καταδικάζων...και ο καλός και στοργικός πατέρας!!!!).....αλλά απλά αυτός ο περίγυρος είναι επιλεγμένος από τον εκάστοτε δεσπότη για να κάνει αυτά που ο ίδιος πιστεύει και λατρεύει!!!! Όλοι οι δεσποτάδες έχουν ηλικίαν και ευθύνη των πράξεων τους και κάνουν και λένε αυτά που έχει η καρδούλα τους.Ο άνθιμος είναι αυτός ο άχρηστος που καταλαβαίνουμε όλοι μας...γιατί μας ξενίζει;γιατί θέλουμε να είναι κάποιος άλλος ο φταίχτης;
2)Προς τον ακατανόμαστο Άνθιμο...Ασεβέστατε και εμπαίχτη του Χριστού Άνθιμε ,τα σχόλια που σου γράφουμε είναι σχόλια βαπτισμένων χριστιανών που έχουν κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να σε ελέγχουν ως ίσοι προς ίσον,ανθρώπων με ελεύθερο νου χωρίς να γνωρίζουν και να επηρεάζονται καθόλου από τον πατέρα Νικόλαο γι'αυτό και έχουν και όνομα στο τέλος.Δεν έχεις εναντίον σου ασεβέστατε μόνο τον πατέρα Νικόλαο..έχεις εκατοντάδες χιλιάδες που είναι έξω φρενών με σένα και όλους τους ακατανόμαστους οικουμενιστές, φανερούς και κρυφούς,δεσποτάδες της Ελλάδος...Το όνομα μου είναι στο τέλος κι αν θες ζήτα από το ιστολόγιο κατάνυξη(Δεν τους ξέρω καθόλου τους ανθρώπους,είμαι από άλλη μητρόπολη) να τους στείλω και να σου διαβιβάσουν τα στοιχεία μου...Δεν φοβόμαστε κανένα αιρετικό...
3ο.Μπράβο Πατέρα Νικόλα...ευφραίνεις την καρδιά μας!!!!!
Υφαντής Γεώργιος

Ανώνυμος είπε...

Να αγιάσει το στόμα σου παπα-Νικόλα! Κράτα γερά και μη μασάς! Ο Κύριος εγγύς! Θα νικήσει το αρνίο! Ο Θεός μαζί σου! Σ' έχουμε στην προσευχή μας!

Μακάρι ο Θεός να ξυπνήσει τους δειλούς ρασοφόρους και να ντροπιάσει σύντομα τους προδότες ρασοφόρους, θεολόγους και λοιπούς!

Από Φλώρινα

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη, σε ποιό σημείο ακούσες αδελφέ του 1ου σχολίου ότι μιλάει για αποτείχιση;
Προσωπικά απογοητεύτηκα!!!!!!
Απογοητεύτηκα γιατί φαινόταν πραγματικά αγωνιστής και πολλές φορές δήλωσα την συμπαράσταση μου προς αυτόν.Δείτε και ΑΚΟΎΣΤΕ προσεκτικά τα τελευταία λεπτά του βίντεο.Μόνο αηδία μπορείς να νιώσεις,έτσι κάνουν οι λεβέντες του Χριστού;
Οι καιροί ειναι πονηροί, η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά.Αμέσως δήλωσα την απογοήτευση μου τόσο μέσω της Κατήχησις όσο και μέσω της Κατάνυξις,όμως ακόμη δεν τα δημοσίευσαν,περιμένω.
Αδελφέ του 2ου σχολίου.Έτσι είναι, δεν φοβόμαστε κανένα,και την ζωή μας για τον Κύριο.Για δες προς το τέλος του βίντεο πως του μιλάει του Άθιμου ο πάτερ και πες μου μετά.

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω και γω με τον 6:29,φαινεται σαν να μην ξερει τι θελει και ο ιδιος,απο τη μια πλευρα μιλαει εναντιον του Ανθιμου και τον αποκαλει φανερα Οικουμενιστη και απο την αλλη θελει να εχει σχεση μαζι του οπως και εξω απο τη Μητροπολη ελεγε πως δν φοβαται κανεναν και μολις βγηκε αρχισε να ψελνει και αυτος και οσοι παρεβρισκονταν ...του Παναγιωτατου κτλ.κτλ.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Μια πρόχειρη απάντηση:

1) Για την φήμη του Άνθιμου, που ψάλθηκε μετά την έξοδο από την μητρόπολη, του π.Νικολάου Μανώλη,
ο ίδιος σε κάποιο βίντεο είχε πει -και με δεδομένο ότι είχε παραστεί και ο γέροντας της Κωνσταμονίτου ως υπεράσπιση του π.Νικολάου και το κλίμα ήταν πολύ καλό- ότι κάποιος πιστός του πρότεινε να πούνε την φήμη του Άνθιμου, και ο ίδιος αποδέχθηκε και είπε γιατί όχι.
Όλα έδειχναν ότι έκλεινε εκεί η υπόθεση (αλλά όπως λέει κι ο λαός "ο διάβολος έχει πολλά ποδάρια"). Τώρα σίγουρα θα το διαπίστωσε τι συμβαίνει στην εκκλησία μας, σε τι "όμορφο" κόσμο ζει.

Για τον π.Νικόλα
1) Είναι από τους απειροελάχιστους ιερείς που τολμούν να μιλήσουν. Πανελλαδικά, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι είναι μετρημένοι στα δάκτυλα. Έχει εμπλακεί δικαστικά, υποχρεώθηκε να αφήσει την ενορία του, έχει ταλαιπωρηθεί, δεν φταίει αυτός για το θράσος των οικουμενιστών και την δειλία των πολλών (ρασοφόρων και πιστών) που τον άφησαν απροστάτευτο (δεν μου λες, εσύ είχες πάει στην μητρόπολη να διαμαρτυρηθείς;;).

2) Σε έναν πόλεμο, στον οποίο σε οδηγεί ο εχθρός με την επίθεση του- δεν το επέλεξες εσύ- είναι λογικό κάποιες φορές να αντιδράς λανθασμένα. Στον πόλεμο δεν έχεις τον χρόνο να σκεφθείς. Ειδικά όταν την επίθεση την κάνει μόνιμα η άλλη πλευρά και εσύ μόνιμα -κακώς- αμύνεσαι.

Επίσης- ειδικά στον χριστιανικό χώρο- πολλά χρόνια τώρα καλλιεργήθηκε η ψευδαίσθηση του "καλού παιδιού" και της "εύκολης λύσης του δράματος". Δυστυχώς όπως είπαμε επανειλημμένα, ο εχθρός είναι αδίστακτος.
Στον πόλεμο πρέπει να ξεχάσεις τις "ευπρέπειες", αν θέλεις να επιβιώσεις. Φυσικά χρειάστηκε κάποιος χρόνος να το συνειδητοποιήσουν ορισμένοι.

Στον πόλεμο, ή πολεμάς ή πεθαίνεις.
Αλλά το γενναίο φρόνημα έχει εσκεμμένα για χρόνια ποινικοποιηθεί στην εκκλησία μας. Που να βρεθούν οι πολεμιστές; Από τους "νεαρούς" που κουβαλάνε τις μήτρες των δεσποτάδων και φωτογραφίζονται μαζί τους; ή από τα πνευματικοπαίδια που για κάθε τι πρέπει να πάρουν "την ευχούλα";

3) Ο π.Νικόλαος έχει τοποθετηθεί για την διακοπή του μνημοσύνου. Το έγραψε στην επιστολή του. Συνεπώς είναι θέμα χρόνου. Το πότε ακριβώς θα το αποφασίζει ο ίδιος. Το σωστό το γνωρίζουμε όλοι: ΑΜΕΣΑ οφείλουν οι πιστοί να εφαρμόσουν τον κανόνα. Αν κάποιοι για λόγους στρατηγικής ή για οποιουσδήποτε άλλους λόγους, επιλέγουν να ορίσουν οι ίδιοι τον χρόνο της επίθεσης, αργά ή γρήγορα θα δείξει τι έκαναν τελικά και θα κριθούν.
Επαναλαμβάνουμε Η ΔΙΑΚΟΠΗ μνημοσύνου έπρεπε ΗΔΗ να έχει γίνει.

4) Αλάθητος δεν είναι κανείς. Μας λυπεί που βρέθηκαν κάποιοι πρώην συναγωνιστές που -μία ακόμη φορά- εξαφανίζουν την φωνή της αλήθειας και περιορίζονται να παπαγαλίζουν την καραμέλα που τους σέρβιραν: "παραμένουμε στην εκκλησία" (μνημονεύοντας τον αιρετικό επίσκοπο).
Ο καθένας θα κριθεί από τον Θεό την ημέρα της κρίσεως.
Το κακό είναι ότι παρασύρουν και άλλους με την βολική λύση. Γράψαμε πρόσφατα για τους πεπτωκότες χριστιανούς.. που έψαχναν κι αυτοί δικαιολογίες για να θυσιάσουν στα είδωλα.

5) Το σοβαρότερο πρόβλημα είναι η "γεροντολαγνεία". Μέχρι πρότινος, ο π.Νικόλαος Μανώλης περίμενε τον γέροντα της Κωνσταμονίτου, αυτός περίμενε τον Εφραίμ από την Αμερική και ο Εφραίμ δεν τολμούσε να ψελλίσει τίποτε μην του πάρουν τα μοναστήρια στην Αμερική! Ούτε την "Ομολογία Πίστεως" δεν είχαν υπογράψει. Φτιάξαμε "Πάπες" στον αντιοικουμενιστικό χώρο. Ήρθε η ώρα να το πληρώσουμε: Οι "Πάπες" μας γυρίζουν την πλάτη.

Το ποιος είναι ο Πειραιώς, ο Γόρτυνος, ο Κονίτσης, ο Αιτωλίας, ο Καλαβρύτως, το δείξαμε. Δείξαμε πχ πως ο Γόρτυνος πήρε πίσω την υπογραφή του από την Ομολογία Πίστεως. Δείξαμε την κολοτούμπα του Πειραιώς μετά το σύμφωνο συμβίωσης. Επισημάναμε την "αφωνία" όλων των υπόλοιπων και τα συλλείτουργα τους με οικουμενιστές ακόμη και λίγο μετά την ψευδοΣύνοδο.

Για εμάς: Μια φορά Προδότης - ΠΑΝΤΑ Προδότης. Οι "αρχηγοί" του αγώνα, αναδεικνύονται στην μάχη. Εμείς δεν δεσμευόμαστε από κανένα "γέροντα" για να πράξουμε το καθήκον μας απέναντι στους Ιερούς Κανόνες.

Ανώνυμος είπε...

(δεν μου λες,εσυ ειχες...)οχι αλλα αν ημουν θα εφευγα οταν θα αρχιζαν να ψελνουν...τον π.Νικολαο και οχι μονο,τον εχω υπερασπιστει αρκετες φορες για τα υπολοιπα συμφωνουμε αλλα ετσι οπως παει το πραγμα αντιοικουμενιστες&αποτειχισμενοι μου φαινεται θα γινουμε μαλλια κουβαρια...

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"Μαλιά κουβάρια" θα γίνουμε με τους προδότες της πίστεως.

Οι πραγματικοί αντι-οικουμενιστές θα ακολουθήσουν τον ανηφορικό δρόμο της διακοπής μνημόνευσης. Άνθρωποι είμαστε, μεγάλη είναι η απόφαση, δίνουμε κάποιο εύλογο χρόνο στους αδερφούς.

Ανώνυμος είπε...

Προς την ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγος".
Πράγματι, στον πόλεμο ευπρέπειες δεν χωράνε,στον πόλεμο ή πολεμάς ή πεθαίνεις.
Όταν ξεκινάς τον πόλεμο είσαι αποφασισμενος για όλα. Να συκοφαντηθείς,να κυνηγηθείς, να πεινάσεις, ακόμα και να πεθάνεις.
Δεν λες,δεν φταίει ο διώκτης μου αλλά ο περίγυρος του,κυρίως δε, δεν ζητάς δικαίωση απ'αυτόν.Άκουσε τα τελευταία λεπτά του βίντεο και πες μου,κάνω λάθος;Kατά την ταπεινή μου άποψη,"ακύρωσε" όλη την υπέροχη απάντηση που έδωσε στον Ανθιμο και απογοήτευσε κάποιους από μας που τον καμαρώναμε.
Ένας δεν βρέθηκε να του πει,άστα αυτά μην τα λες;
Τόσα χρόνια ο Άνθιμος δεν έδωσε δείγματα γραφής;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Φυσικά φταίει ο Άνθιμος. Δεν είναι ανήλικος.

Όμως ο Άνθιμος είναι κλειδωμένος σε ένα δωμάτιο. Για να τον δεις πρέπει να σε εγκρίνει είτε ο γνωστός λαϊκός είτε κάποιος από τους "παρατρεχάμενους" αρχιμανδρίτες. Αλλιώς δεν μπορείς να κλείσεις ραντεβού.
Οπότε έτσι μπορούν να τον "κουρδίζουν" όπως θέλουν.
Ευθύνεται για όσους επέλεξε δίπλα του.

Τώρα που δίνουν αναφορά αυτοί οι αρχιμανδρίτες ...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.