" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Καταγγελία για την βίαιη εκδίωξη από τον αύλειο χώρο της αίθουσας τελετών του Α.Π.Θ.

Ως Ομάδα Εκπαιδευτικών εκφράζουμε την θλίψη μας για την απαράδεκτη αυτή ενέργεια. Κάποιοι έπαψαν να κρατούν τα προσχήματα και άρχισαν να δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο.

Μετά τις εκδιώξεις ευλαβών και αγωνιστών ιερομονάχων και ιερέων, έρχεται τώρα η χρήση ακόμη και σωματικής βίας για να επιβάλει τον Οικουμενισμό.


Και μάλιστα στον χώρο που ανέκαθεν προάσπιζε το δικαίωμα στην ελεύθερη άποψη, το Πανεπιστήμιο.
Το μεγαλύτερο εμπόδιο στον φασισμό τους είναι  η φανέρωση της αλήθειας. Και ως πνευματικοί ηγεσία, θα κάνουμε μία ακόμη φορά το χρέος μας: θα την ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ.

Ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας ότι ο καταγγέλλων κ.Μάριος Πηλαβάκης είναι γνωστό σε εμάς πρόσωπο, συνεπώς δεν αμφιβάλουμε καθόλου για την αξιοπιστία της καταγγελίας που παραθέτουμε.

Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε και ποιος είναι και ο Πρόεδρος του Ποιμαντικού τμήματος της Θεολογικής Σχολής, κ.Θεόδωρος Γιάγκου  και τις θέσεις του για αλλαγή του ομολογιακού χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών. (σχετικά με τον κ.Γιάγκου, διαβάστε ενδεικτικά εδώ)
Ο κύριος στα αριστερά, με το βλέμμα, γεμάτο "πραότητα" και "αγάπη", είναι ο Πρέδρος του Ποιμαντικού Τμήματος κ.Γιάγκου. Και για να μην νομίζετε ότι τον συκοφαντούμε, την φωτογραφία είδαμε σε ιστολόγο του "Καιρού", εδώ


Ακολουθεί η επώνυμη καταγγελία που διαβάσαμε εδώ.


Δρ. Μάριος Ι. Πηλαβάκης Θεσσαλονίκη 5-06-2015
Κλειούς 6,
Άνω Πόλις
546 33 – Θεσσαλονίκη


Προς τον Πρύτανη Α.Π.Θ.
κ. Περικλή Μήτκα
Θεσσαλονίκη


Θέμα: Καταγγελία για την βίαιη εκδίωξή μου από τον αύλειο χώρο της αίθουσας τελετών του Α.Π.Θ. την 3ην Ιουνίου 2015, με εντολήν του καθηγητού και προέδρου του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας κ. Θεοδώρου Γιάγκου.

Κύριε Πρύτανη,


Την 3ην Ιουνίου το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. ανηγόρευσε σε επίτιμον διδάκτορά του τον αγγλικής καταγωγής Μητροπολίτην Διοκλείας Κάλλιστον Ware. Επειδή ο προαναφερθείς Μητροπολίτης μετέδιδε την Θείαν Κοινωνίαν στους αιρετικούς Κόπτας εμοίρασα φυλλάδιο διαμαρτυρίας στον αύλειο χώρον της αίθουσας τελετών.

Εκείνην την ώρα είδα τον συμπατριώτη μου και «φίλον» καθηγητή κ. Θεόδωρον Γιάγκο στα σκαλιά της αίθουσας να δίνει εντολές σε τέσσερεις άνδρες ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας να με διώξουν. Ένας από αυτούς άρπαξε βίαια τα φυλλάδια που κρατούσα και εν συνεχεία με έσπρωξαν έξω από το χώρο.

Ποτέ δεν μπορούσα να φαντασθώ ότι θα προκαλούσε αντιδράσεις η διάδοση των στοχασμών μου με αντικείμενο ορισμένες θεολογικές μου απόψεις σχετικά με τη διακονία του Λόγου του Θεού
από τον τιμώμενο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τις απόψεις μου αυτές θεμελιώνω στους Ιερούς Κανόνες της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Αντιλαμβάνομαι τον εκνευρισμό, διότι η τήρηση ή μη των κανόνων που αναφέρονται στην έντυπη διατύπωση των απόψεών μου,
προκύπτει ολοφάνερα, το δε κείμενό τους είναι σαφέστατο καιουδεμίας αμφισημίας των εξ εμού έχει ανάγκη.
Ασκώντας λοιπόν το δικαίωμά μου που απορρέει από το αρθρ. 14 του Συντάγματος, ευρισκόμενος σε δημόσιο χώρο και μη προσβάλλοντας πρόσωπα δέχθηκα έργω εξύβριση στο πρόσωπό μου (αρθρ. 361 Π.Κ.) με προπηλακισμούς και ανάρμοστες χειρονομίες από όργανα ιδιωτικής ασφάλειας του χώρου, στα οποία ο κ. καθηγητής εκ προθέσεως προκάλεσε την απόφαση τής έργω εξυβρίσεως στο πρόσωπό μου. Συνεπώς αντιμετώπισα το θλιβερό γεγονός ένας παλαιός μου φίλος να δρα ως ηθικός αυτουργός (αρθρ. 46 Π.Κ.) στο αδίκημα που συνέβη στο πρόσωπό μου. Βέβαια δεν πρόκειται να προσφύγω στη δικαιοσύνη. Θεωρώ όμως τερματισθείσα μια φιλία διατυπώνοντας την ευχή ο ζήλος ο οποίος κατέλαβε τον κ. καθηγητή σε βάρος του προσώπου μου να μετατραπεί σε δημιουργική δύναμη αντιμετωπίσεως τωνδιαφόρων αιρέσεων που διαδίδονται τάχιστα, πάντοτε βέβαια εντός των νομίμων και ηθικών ορίων.
Μετά τιμής
Μάριος Ι. Πηλαβάκης
(Διδάκτωρ Βυζαντινής Φιλολογίας
του Πανεπιστημίου του Λονδίνου)


Κοινοποίησις:
1) Υπουργόν Παιδείας
κ. Μπαλτάν
2) Αναπληρωτήν Υπουργόν Παιδείας
κ. Κουράκην
3) Οικουμενικό Πατριαρχείον.
4) Ιερά Σύνοδο Εκκλησίας της Ελλάδος
5) Μητρόπολη Θεσσαλονίκης
6) Ιερά Σύνοδο Εκκλησίας της Κύπρου
7) Κοσμήτορα και Καθηγητάς της
Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.
8) Μ.Μ.Ε.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υποτίθεται ότι το Πανεπιστήμιο αποτελεί χώρο ελεύθερης διακίνησης ιδεών.
Δεν το γνωρίζουν αυτό κάποιοι προφέσσορες;

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα είναι ο κ.Γιάγκου να απαντήσει στις καταγγελίες του κ.Πηλαβάκη.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ Ο ΑΞΙΟΤΙΜΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΥΤΑΝΗΣ;

Ανώνυμος είπε...

Να επιληφθεί άμεσα του όλου ζητήματος και ο υπουργός Παιδείας.

Ανώνυμος είπε...

Όταν οι αναρχικοί καταλαμβάνουν την Θεολογική Σχολή και γράφουν υβριστικά συνθήματα στους τοίχους (εναντίον της εκκλησίας ή προσώπων της ή ιερών προσώπων), και βεβηλώνουν εικόνες ή κατεβάζουν την Ελληνική σημαία και την καίνε, τότε δεν συγκινούνται οι "καθηγητάδες".
Τώρα που ένας μορφωμένος συμπολίτης έγραψε ένα κείμενο και θέλησε να το μοιράσει στο προαύλιο, έφεραν αμέσως τους σεκιουριτάδες!
Πόση υποκρισία!!!

Φυσικά τους καίει το περιεχόμενο του φυλλαδίου που αποκαλύπτει τις αντιΟρθόδοξες πρακτικές των Οικουμενιστών, γι αυτό και σπεύδουν να εξαφανίσουν την άλλη άποψη. Ντροπή σας.

Ανώνυμος είπε...

Τα όσα καταγγέλει ο κ.Πηλαβάκης είναι σοβαρά. Περιμένουμε απάντηση απ τον κ.Γιάγκου.

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Ὁ κ. Πρύτανης ὀφείλει νά διατάξῃ πάραυτα ΕΔΕ ἐναντίον τοῦ κ. Γιάγκου.

Ανώνυμος είπε...

Περιμένουμε μιαν απάντηση. Ευχαριστούμε το ιστολογιο για την ανάρτηση...

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προς ανώνυμο σχολιαστή:
Λάβαμε το σχόλιο σας σχετικά με "συγγενικό" πρόσωπο του κ.Γιάγκου (κάτι φυσικά που γνωρίζαμε ήδη).

Κατά την άποψη μας δεν υφίσταται ευθύνη σε κάποιον για το τι κάνουν οι συγγενείς του (με εξαίρεση την ευθύνη των γονέων για τα παιδιά τους μέχρι να ενηλικιωθούν).

Γι αυτό το λόγο ΔΕΝ δημοσιεύουμε το σχόλιο σας.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.