" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Κι όμως, υπάρχουν ακόμη Ελληνόπουλα!

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από τον αγώνα της Κυπριακής ομάδος ΑΠΟΕΛ με την Σκοπιανή ομάδα Βαρντάρ:
"Το όνομα παίρνουν της Αγίας σου γης", και συμπληρώνει από κάτω το άλλο πανό: "την Μακεδονία δεν θα κλέψει κανείς"

"MACEDONIA IS GREECE" φωνάζουν τα αδέρφια μας, τα Ελληνόπουλα της Κύπρου.


και το βίντεο:

Ακολούθησε ο επαναληπτικός αγώνας (στο κράτος των Σκοπίων) στις 21/7/2015.
Δείτε με πόση προσπάθεια οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ αγωνίζονται να κρατήσουν τις 2 σημαίες : την Ελληνική και την Σερβική την ώρα που οι Σκοπιανοί άντρες ασφαλείας του γηπέδου προσπαθούν να τις αφαιρέσουν :





οι φωτογραφίες από το ψευδεπίγραφο γήπεδο "Φίλιππος Β" στα Σκόπια.


Δείτε και αντιδράσεις στην Κύπρο αυτόνομων φοιτητών ενάντια στα σχέδια διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας (με τις "ευλογίες" των ξένων, επαναφέρουν ένα νέο σχέδιο Ανάν):

Με αφορμή τα 41 χρόνια μετά τη τουρκική εισβολή του 1974, ένα τεράστιο πανό αναρτήθηκε στον κυκλικό κόμβο της πρωτεύουσας, στην γέφυρα της εισόδου της Λευκωσίας στον Στρόβολο, με το σύνθημα «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ=ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗ»


Σχόλιο "Ομάδας εκπαιδευτικών ο Παιδαγωγός":
Αμφιβάλλουμε αν την έκδηλη τους αγάπη για την πατρίδα, την ιερή της γη  και την ιστορική αλήθεια, την διδάχθηκαν τα εικονιζόμενα ελληνόπουλα της Κύπρου, από τους δασκάλους τους στα σχολεία. Γνωρίζοντας τι διδάσκουν τα σημερινά σχολεία σε Ελλάδα και Κύπρο, δυστυχώς αμφιβάλλουμε.

Ευτυχώς υπάρχει το διαδίκτυο και όπως φαίνεται εκεί ανατρέχουν όσοι διψούν για να μάθουν όσα εμείς δεν τους διδάξαμε.
Καλή Λευτεριά αγαπητά μας Ελληνόπουλα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι το διαδίκτυο εδώ και καιρό τουλάχιστον για εμένα αποτελεί την εναλλακτική μορφή ενημέρωσης-πληροφόρησης για θέματα Ιστορίας και όχι μόνο μιας και η "Επίσημη Παιδεία" έχει εμπλακεί με Συνταγές Μαγειρικής,Ζώδια,πως θα παρασκευάζουν τα παιδιά τον καφέ τους (ο αυριανός φραπεδόμαγκας αδιάφορος για την Ελληνική Κοινωνία και ότι ισοπεδώνεται γύρω τους αφού θα του έχει γίνει συστηματική πλύση εγκεφάλου ώστε να θεωρεί "αυτονόητο" να παντρεύονται ομόφυλα ζευγάρια με "δικαίωμα αναφαίρετο μάλιστα"..να υιοθετούν και παιδιά...δεν συζητώ βέβαια όταν με το "καλό" κατέβει ο Σταυρός απο την Σημαία ή ακόμα καλύτερα όταν κατεβάσουν την Σημαία απο τον Παρθενώνα τι παρακμιακή ηδονή θα νιώσουν...βέβαια σε αυτή την περίπτωση πολύ πιθανόν να ειπωθεί απο την Χ Κυβέρνηση-Υπουργό Πολιτισμού ότι ξέρετε κάτι παιδιά: Μην ανησυχείτε γιατί αυτά είναι πράγματα φασιστικά και εξάλλου απλά γυρνάμε σκηνές απο ένα έργο-ντοκυμαντέρ Υπέρ της Ελλάδας για αυτό έγινε η Υποστολή Σημαίας...απο τον Ιερό Βράχο και "απλά" αντικαταστάθηκε απο την Αστερόεσα..ή την Ημισέληνο....don't worry be happy όπως έλεγαν και οι Αφοί Κατσιμιχά) Πως είπατε;; είναι συνωμοσιολογικό...σενάριο φαντασίας;;; Να δω ποιά θα είναι η Αντίδραση του Νεοέλληνα σε τέτοια κατάσταση.....ήδη η Ελλάδα Δέχεται Πολυεπίπεδη Επίθεση...και όποιος κατάλαβε-κατάλαβε...


να τι λένε για το θέμα της Μακεδονίας

http://www.echedoros-a.gr/2013/08/2400.html

http://koukfamily.blogspot.gr/2013/12/2400.html

και εδώ ΠΩΣ συνδέεται η Αρχαία Ελλάδα με τον Χριστιανισμό (κάτι που βεβαιότατα και ΔΕΝ διδαχθήκαμε σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες της "Εκπαίδευσης"....) κατα τα άλλα μας μιλάνε επί σειρά ετών για τον Ελληνοχριστιανικό Πολιτισμό ΑΛΛΑ ΔΕΝ μας έδιναν επιχειρήματα για αυτό "απλά" αγορεύανε..λέγανε..κτλ.+ για την ασάφεια/κενά/ που δημιουργήσανε σε πολλά παιδιά (σημερινούς Νεοέλληνες) για τις ρίζες τους κουβέντα.

http://anargyros61.blogspot.gr/2014/01/blog-post_13.html


http://attikanea.blogspot.gr/2014/03/blog-post_2352.html

Αυτά ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να τα ΔΩΣΟΥΝ σε επίπεδο Επίσημης Γνώσης στην "Εκπαίδευση" και ούτε βέβαια να μιλήσουν για αυτά τα καθεστωτικά ΜΜΕ...ηλεκτρονικά ή έντυπα..παρά να τα αναδείξουν μόνο κάποιοι "γραφικοί-ψυχοπαθείς" οι οποίοι πραγματικά λειτουργούν ως Ερευνητές της Ιστορικής τους Ύπαρξης,και των Πολιτισμικών τους Καταβολών αναζητώντας την Αλήθεια που τους έχουν κρύψει επιμελέστατα εδώ και δεκαετίες.

Ανώνυμος είπε...

Μια πολύ έγκυρη πηγή για την Μακεδονια μπορείτε να δείτε εδω.

https://macedonianancestry.wordpress.com/2012/08/14/welcome-to-the-macedonianancectry-blog-two-words-about-this-blog/

Ανώνυμος είπε...

Τα παιδιά αυτά του ΑΠΟΕΛ ακολουθούν την ομάδα στο εξωτερικό περισσότερο για να αναδείξουν μέσω του ποδοσφαίρου ότι είναι ΕΛΛΗΝΕΣ παρά ότι είναι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, στην Λεμεσό κάποια στιγμή μέσα στο στάδιο σήκωσαν τεράστιο πανό όσο ολόκληρη η κερκίδα για την Κωνσταντινούπολη που ξέρουν ότι είναι το ένδοξο μέλλον μας και η ρίζα μας. Δεν σταματούν ποτέ να διακηρύσουν με οποιοδήποτε τρόπο ότι είναι ΕΛΛΗΝΕΣ. Ας τα δούμε αυτά εμείς της μητροπολιτικής Ελλάδος που έχουμε ξεχάσει ότι είμαστε Ελληνες.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.