" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

ΠΟΙΜΝΙΟ ΑΚΕΦΑΛΟ, ΒΟΡΑ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ.


 Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πήγε αυτές τις μέρες ένας «φίλος» στο Άγιο Όρος και επισκέφτηκε ένα γέροντα και τον ρώτησε τι έχει να πει για την κατάσταση που όλο και χειροτερεύει. Εκείνος με χαρακτηριστικό χαμόγελο του απάντησε ότι όλα είναι ωραία, ότι δεν χρειάζεται να ανησυχεί, να μην κάνει τίποτα γιατί όλα θα πάνε καλά! Όλα είναι μια χαρά!

Όταν γύρισε πίσω στην πόλη του, έμαθε ότι ένας γείτονας του με μεγάλα οικονομικά προβλήματα, πατέρας τριών παιδιών, βρέθηκε κρεμασμένος από ένα δέντρο. Στην κηδεία του έγινε θρήνος και οδυρμός. Μάρτυρας αυτών των σκηνών, ένοιωσε πολύ άσχημα. Τότε του ήρθε έντονα ο λογισμός πως μέχρι σήμερα στο μεγάλο αυτό εθνικό και κοινωνικό δράμα που δεν έχει τελειωμό, υπάρχει μια μεγάλη, μια σημαντική απουσία.

Στην εποχή μας έχουν απαξιωθεί οι πολιτικοί, οι ακαδημαϊκοί, οι καθηγητάδες των μεγαλόσχημων πανεπιστημίων, οι διανοούμενοι και οι καλλιτέχνες, καθώς όλοι φέρουν βαριά την ευθύνη της σημερινής εθνικής καταστροφής.
Αλλά οι ποιμένες; Αυτοί οι ποιμένες που υποτίθεται ότι καθοδηγούν το ποίμνιο μέσα στην θύελλα και μέσα στις σύγχρονες συμφορές του, αυτοί οι ποιμένες που βρίσκονται; που είναι; που έχουν εξαφανιστεί την ίδια ώρα που οι «λύκοι» μπήκαν στην
στάνη και καταβροχθίζουν τα πάντα;
Ο Οικ/κός Πατριάρχης με "ιέρειες"

ο Μητροπολίτης Κομοτηνής δωρίζει το Κοράνιο στον Μουφτή

Πατριάρχης Σερβίας

Σύρου Δωρόθεος
Μητροπολίτης Γερμανίας

Συμβουλές και νουθεσίες εκτός τόπου και χρόνου και ακόμα, μεγαλοπρεπείς τελετές, πομπώδη κηρύγματα, θεολογικές ανακατωσούρες και δογματικές παραφιλολογίες, όλα καλά και ωραία αλλά την ώρα που καίγεται το ίδιο σου το σπίτι, την ώρα που καίγεται η εκκλησία σου, πυρπολείται η ενορία σου, καταστρέφεται το ποίμνιο βορρά ανελέητων λύκων που ορμούν να το κατασπαράξουν, που είναι ο σωστός ποιμένας, ο ποιμένας που έχει ταχτεί να φυλά το πρόβατα του;

Ποια σχέση έχουν οι σημερινοί ιεράρχες με όλους αυτούς που μαρτύρησαν με την ζωή τους για την πατρίδα και την Ορθοδοξία που σήμερα βάλλεται από παντού από ένα δαιμονικό, «προοδευτικό» κατεστημένο; Που είναι αυτοί που θα έπρεπε σήμερα να είναι στην πρώτη γραμμή για την διαφύλαξη των ιερών και των όσιων που κράτησαν τον ελληνισμό εν ζωή επί τόσους αιώνες και που σήμερα ρίχνονται στην πυρά του εθνικού μας ολοκαυτώματος;

Που βρίσκονται οι πνευματικοί καθοδηγητές μας στην εθνική και πνευματική μας «τρικυμία»;

Μήπως ξέρετε που «κρύφτηκαν» οι ποιμένες του έθνους και της Ορθοδοξίας;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
το είδαμε εδώ

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που μαζί με τα χριστιανικά blog βάλατε και τα attika nea. Θα διαβάζουμε Τραϊανού της Νέας Εποχής, για τα λάθη της Παλαιάς Διαθήκης, για Γιόγκα κ.α

Ανώνυμος είπε...

Α, ξέχασα τη ΓΑΙΑ

http://attikanea.blogspot.gr/2015/07/blog-post_168.html

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Λογικά αντιλαμβάνεστε ότι η λίστα με τα 40 περίπου "ενδιαφέροντα ιστολόγια" όπως τα χαρακτηρίζουμε, δεν σημαίνει φυσικά ότι μπορούμε να ξέρουμε προκαταβολικά τι θα αναρτήσει το καθένα ή ότι συμφωνούμε με κάθε ανάρτηση κάθε ιστολογίου.

Απέναντι στα κατευθυνόμενα ΜΜΕ, η παρουσία των ελεύθερων και ακομμάτιστων ιστολογίων αποτελεί δεξαμενή σκέψης και δύναμη αντίστασης. Γι αυτό και τα Αττικά Νέα βρίσκονται στην δική μας λίστα. Γιατί βρίσκονται στις επάλξεις του αγώνα. Ουδείς αναμάρτητος. Άνθρωποι είναι κι αυτοί, θα κάνουν και λάθη.

Όσο για τη Γιόγκα, τοποθετηθήκαμε ξεκάθαρα και μάλιστα αντιδράσαμε όταν προσπάθησαν να την περάσουν μέσα στα σχολεία.
http://opaidagogos.blogspot.gr/2013/12/blog-post_18.html

Αλλά και σχετικές αναφορές σε αναρτήσεις με άλλη θεματολογία πχ
http://opaidagogos.blogspot.gr/2015/02/blog-post_20.html
http://opaidagogos.blogspot.gr/2013/07/blog-post_12.html
http://opaidagogos.blogspot.gr/2012/10/blog-post_21.html

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αντί να τα γράφετε ως σχόλια σε εμάς, γιατί δεν τα γράφετε απευθείας στα Αττικά Νέα;
Γράψτε ένα σύντομο και τεκμηριωμένο κείμενο. Όταν κάνει ένας μαθητής μας λάθος, προσπαθούμε να τον διορθώσουμε, να τον βοηθήσουμε να βρει το σωστό. Δεν του βάζουμε τις φωνές ούτε τον διαπομπεύουμε,

Ανώνυμος είπε...

η Τελευταία Εμβληματική κατά την Γνώμη μου Προσωπικότητα με Ηγετικά Χαραχτηριστικά που πέρασε απο την Ιεραρχία της Εκκλησίας και επηρέαζε την Ελληνική Κοινωνία ήταν ο Μακαριστός Χριστόδουλος ο οποίος ήταν ως Προσωπικότητα το ακριβώς αντίθετο απο τον άλαλο Ιερώνυμο επίσημο Μέλος του Σφύριζα...Ξύριζα..κτλ. και σήμερα υπάρχουν κάποιοι Ιεράρχες όπως ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ,ο Γόρτυνας&Αρκαδίας,ο Νεκτάριος Μουλατσιώτης απο τους Παπαροκάδες απλά ότι απήχηση υπάρχει αυτή αφορά κυρίως την Τοπική Κοινωνία και δεν έχει εμβέλεια Πανελλαδική εκεί νομίζω ότι είναι το θέμα.

το παρακάτω είναι πολύ σημαντικό Πόσοι το γνωρίζουν;;
https://www.youtube.com/watch?v=7qpb_5Q_yAg

Ανώνυμος είπε...

Κείμενο Προβληματισμού στην Πολυεπίπεδη Παρακμή της Ελλάδας..
Αποτελεί λύση η Δημιουργία Ομάδων Ελλήνων Πολιτών ή είναι Ουτοπία...;;;;

A) Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ..!!! απλά θα πρέπει να Αποσαφηνιστεί με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι: Κομματόσκυλα απο οποιοδήποτε Κόμμα με τα γνωστά Παθοψυχολογικά Τραύματα+Ιδεολογικές Αγκυλώσεις ΔΕΝ μπορούν να γίνουν Δεκτά..Ο Μοναδικός Τρόπος για να μπορέσεις να συνεργαστείς μαζί τους είναι να κατεβάσουν την Κομματική τους Σημαία-Ιδεολόγια και να ανυψώσουν την Εθνική τους Συνείδηση (αν έχουν) μαζί με την Σημαία.Με αυτόν τον όρο θα μπορούσε να γίνει κάτι πιστεύω,αν ΔΕΝ το δέχονται τότε ΔΕΝ υπάρχει Κοινός άξονας επικοινωνίας άρα είναι ΜΗ αποδεκτοί.

Β) Αν γίνει μια κίνηση συγκέντρωσης-οργάνωσης-ομιλίας ομάδας Πολιτών-Προσωπικοτήτων όσοι λάβουν μέρος σε αυτή θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εκτίθονται (όπως ο ηθοποιός σε μια παράσταση που σε άλλους αρέσει και άλλους ΔΕΝ τους Ικανοποιεί) οπότε υπό αυτή την έννοια μπορεί να τους Φωτογραφίσουν/τραβήξουν Βίντεο/να βάλουν να τους παρακολουθούν..να έρθουν σε λεκτική αντιπαράθεση με διαφωνούντες..ή και κάτι παραπάνω...θεωρώ ότι χρειάζεται Τόλμη-Αποφασιστηκότητα-Αγάπη για την Ελλάδα ώστε ότι και να συμβεί να έχουν ως πρώτο Στόχο το Καλό της Ελλάδας και ΟΧΙ βελτίωση του ΔΙΚΟΥ τους Προσωπικού καλού..Κανένας ΔΕΝ μπορεί να σου εγγυηθεί ότι ΔΕΝ θα υπάρξουν Παρακρατικοί..."δήθεν Αγανακτισμένοι"...αλληλέγγυοι...antifa...Ανταρσία...CIA....ΧΑ...ίσα-ίσα είναι ψιλοαναμενόμενο..το θέμα είναι ΠΩΣ θα μπορούσε να αποφευχθεί εξ'αρχής τέτοια κατάσταση ή πως θα απομόνωναν τους "κάθε λογής προβοκάτορες"....με ποιά μέθοδο...;;;

Γ) Σίγουρα Υπάρχει Αρκετός Κόσμος που έχει αντιληφθεί το όλο θέμα σχετικά με την Παγκοσμιοποιήση/Νέα Τάξη Πραγμάτων και πως αυτή επηρεάζει αρνητικά πολυεπίπεδα την Ελλάδα Οικονομικά-Πολιτισμικά-Πνευματικά (Ισοπέδωση Παιδείας-Γλώσσας-Ιστορίας-Αποδόμηση Έννοιας του Έθνους Κράτους,Θρησκείας-Θεού-Θεοποιησή της Ύλης με τα παραγωγά της,Ομοφυλοφιλία,Μεταναστευτικό κτλ.) οι οποίοι με κάποιο τρόπο θα πρέπει να οργανωθούν ώστε να μπορέσουμε να αντισταθούμε ΟΜΑΔΙΚΑ και ΟΧΙ μόνο Ατομικά σε όλα αυτά που θέλουν να μας επιβάλλουν με το ζόρι π.χ ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ...Μαγιά υπάρχει σε αυτό το Blog και ΟΧΙ μόνο το ζήτημα είναι πως θα έρθουν σε επαφή οι Αντι-Νεοταξίτες ώστε να γίνει ένα Κίνημα Αντίστασης Κατά της Παγκοσμιοποιήσης το οποίο να έχει απήχηση στην Κοινωνία.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω το blog Αττικά Νέα απο τον Δεκέμβριο του 2014 περίπου,έχω καταλήξει στο εξής συμπέρασμα: Α) Είναι Αντισυστημικό Μέσο Προβολής Ειδήσεων-Άρθρων-Νέων που τα Καθεστωτικά ΜΜΕξαπάτησης&εκπόρνευσης Ψυχών ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να δημοσιεύσουν..παρά μόνο αν λάβουν εντολή απο τα αφεντικά τους.. Β) Σίγουρα ότι αναδημοσιεύει ΔΕΝ τα υιοθετώ απαραίτητα όλα/ΔΕΝ τα δέχομαι για αυτό και τα φιλτράρω και μάλιστα θα έλεγα ότι σε κάποιες περιπτώσεις Δημοσιεύσεων είναι "φευγάτες καταστάσεις" αλλού για αλλού...3 λαλούν και 2 χορεύουν...Συνωμοσίες...Φανατισμός..ίσως..;;; όμως αυτό που κάποτε ήταν θεωρία Συνωμοσίας ή Φαντασίωση είναι η Σημερινή μας Καθημερινότητα π.χ Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση RFID-microchip-ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ.... Οπότε ΔΕΝ μπορώ να πιστέψω όσο και να θέλω ότι αυτά είναι θεωρίες απο κάποιους γραφικούς-ψυχοπαθείς..αλλά η αλήθεια που μας έχουν κρύψει μεθοδευμένα επί δεκαετίες.
Γ) Κάνει Μαχητική Δημοσιογραφία και αναδεικνύει ζητήματα που τα κατευθυνόμενα Μέσα Θάβουν κανονικότατα...π.χ Νομοσχέδιο περί Ιθαγένειας-Σόρος-Βαρουφάκης-Διαμελισμός της Ελλάδας πως Συνδέονται όλα αυτά με τις γνωστές Μυστικές Λέσχες..τύπου Bildeberg/Μασωνικές Στοές..και πως δίνουν κατευθυντήριες γραμμές ή τοποθετούν σε θέσεις κλειδιά "Ανθρώπους δικούς τους"..Κυβερνήσεις-Πρωθυπουργούς-Τραπεζίτες-Μεγαλοδημοσιογράφους ώστε να υλοποιήσουν τα σχέδια της Παγκοσμιοποιήσης περνώντας ο καθένας απο το πόστο του τα Μηνύματα που θέλουν. Δ) στο συγκεκριμένο blog είδα αρκετά άρθρα τα οποία Τεκμηριωμένα Συνδέουν τις 2 σημαντικές περιόδους της Ελλάδας, δηλαδή την Άρχαια Ελλάδα + τον Χριστιανισμό.Αφού αποτελούν και τα 2 κομμάτι της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς/Ύπαρξης καθώς και των Καταβολών μας,ενώ άλλοι θέλουν τους Έλληνες να είναι χωρισμένοι σε Αρχαιοελληνιστές ασπαζόμενοι έστω και για Συναισθηματικούς λόγους την λεγόμενη Πατρώα θρησκεία ή Δωδεκάθεο πολεμώντας τον Χριστιανισμό ενώ στον Αντίποδα έχουμε Χριστιανούς οι οποίοι αντίστοιχα ΔΕΝ δέχονται τον Αρχαιοελληνικό Τρόπο Σκέψης&ζωής και για αυτό επιτίθονται στους Αρχαιοελληνιστές.Είναι η λογική του διαίρει και βασίλευε...Σκόπιμη βέβαια ώστε να μην είναι Μονιασμένοι οι Έλληνες επειδή τους Φοβούνται..το Εκρηκτικό Μείγμα..τα Γονίδια του Πολεμιστή..

Ανώνυμος είπε...

O Tραϊνού υπάρχει ως φυσικό πρόσωπο; Αν υπάρχει ας δούμε φωτογραφία του.
Η Νέα Εποχή του Υδροχόου (Σατανά) που έχω γράψει συχνά και ευγενικά στα Αττικά Νέα
τι πραγματεύεται; Δυστυχώς για κάποιους έχω διαβάσει όλα τα βιβλία του Χαρ. Βασιλόπουλου και μπορώ να ξετρυπώσω ειδήσεις . H Nέα Εποχή είναι η πνευματικότητα της Νέας Τάξης και οφείλω να προειδοποιήσω τους Χριστιανούς.. Από εκεί και πέρα διαβάζω attika nea, τα γράφω στα σχόλια, αλλά αυτοί επιμένουν να βάζουν Τραϊνού.

Ανώνυμος είπε...

Για τον υδροχοϊσμό του Τραϊανού εδώ

http://www.egolpion.com/ydroxoismos.el.aspx

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.